Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
speedernet
aktív tag
A lap egy GIGABYTE GA-AX370 GAMING K3
A ram meg Corsair Vengeance LPX 3000 CL15
Nincs bennt a qvl listában.
Már jó ideje próbálom be lőni de 1.2 voltnál ha többet adtam neki akkor az aida tesztben el hasal azonnal.
Addig jutottam hogy 1.2 volton 2933 cl16 al le fut minden teszt
Aida stress, Prime95, IBT is, igaz az csak 57 körüli értékeket hoz de attol még 1 óránál tovább fut hiba nélkül..
Most gondoltam h kipróbálom egyesével és az egyik modul hibátlanul viszi az xmp profilt, a másik azonnal bukás, else nagyon indul.
Szóval érdekes. -
pipo112
őstag
válasz
speedernet
üzenetére
amit már itt a többiek is mondta ha 14 napon belül vagy és persze netes vásárlás állj el , indok nélkül megteheted vagy gariztasd.
-
őstag
őstag
válasz
speedernet
üzenetére
A lap és a ram típusa kéne. Így nehéz konkrétan válaszolni. Ha az XMP profil szerinti értéket elvben tudja a lapban a QVL szerint és neked nem megy annyit akkor lehet hibás.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
hokuszpk
üzenetére
Uhhh hát nem tudom mit mondtak a többiek, de szerintem ez extrém magas temp neki... Elhiszem hogy pár embernek ennyi ez az érték de attól még nem normális.
Tudsz rá valami hűtést rakni mellé - mögé - rá vagy valahova?
Nálam anno Fx nél csak az 20 fokot lerántott hogy az alaplap hátulját ahol volt a vrm azt megfujattam egy 10es ventivel!
-
speedernet
aktív tag
válasz
pipo112
üzenetére
Igen most próbáltam végig. Procitol az elsőben el indul, xmp nem megy vele, sípól...
A második slotban semmi, meg kergül tőle a lap, a harmadikban szintén.
A negyedikben el indul nagynehezen, pár kört fut a lap és be lövi 18 18 18 39 re az időzítést.
Hogy ezt honnan szedte azt nem tudom. :-D -
őstag
őstag
válasz
speedernet
üzenetére
Nem feltétlenül hibás. Milyen ram, milyen órajelen milyen lapban? Tuningra nincs garancia. Még akkor sem ha másnál - vagy a ebben az esetben nálad - egy ugyanolyan megy.
-
pipo112
őstag
válasz
speedernet
üzenetére
az akkor gari lesz
próbáltad azt a ramot mindegyik slotban ?Beretvás:mást nem tudunk ez van msi fórumon az egyik modi azt írja vannak gondok az új biossal és bétákat se merik kiadni mert nem igazán akar működni az új agesaval a bios-uk ha meg valaki fel telepít egy beta-át az új agesa kóddal akkor azon kell maradnia mert vissza nem tud menni a régebbi biosra mert nem egyeznek agesa kódok szvsz ha valami copás van a beta biossal akkor addig szívsz vele míg nem jön újabb

-
pipo112
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
én próbáltam őket kérdezni mi a helyzet egy esetleges újabb biossal várható-e meg hogy egyáltalán mikor jön az 1.7-es agesa-val ellátott bios .
erre azt a választ kaptam vannak béta biosok meg ott az 1.9 whql meg kaptam a lapomhoz egy béta biost amit nem tudok milyen meg egyáltalán mit tartalmaz ezért fel se raktam ,mert nem szeretek sötétben tapogatózni . -
Jester01
veterán
válasz
speedernet
üzenetére
Nem tudjuk. Mágia. Mint ahogy a másik kollegának is, akinek csak egy adott feszültségen megy.
-
speedernet
aktív tag
Urak azt tisztázzuk valahogy hogy mi a helyzet ezzel a ram volt beállítással?
Miért lehet az h nem hajlandó 1.2 volt felett menni? -
speedernet
aktív tag
Lehet jobb is :-D Ezek után.
-
Beretvás
veterán
válasz
speedernet
üzenetére
msi hoz még bios sem jött..

-
speedernet
aktív tag
Hogy tűnhetett el a geardown mod az új giga biosbol?

-
Pro!Petya
addikt
válasz
Johni5
üzenetére
Jó a vidi,
Nálam is procodt 60 -ra van állítva, dram phase optimized /4 es count-al/
3600-hoz láttam pár oldalon már írják az extreme-t.Én innen lőttem be aztán még finomítottam rajta : Flare-X ROG

-
Johni5
őstag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Johni5
üzenetére
A 3600-os Memohoz van mérésed aida alatt??
Nálam így fut a 3466 :
1.395V-on ketyeg , biosból 1,4-el bootoltatom
a 3600 már bőven bekér 1,4 felett azt még nem erőltetem meg lazítani kell jocskán a timingon is hozzá

Néztem én is anno a TridentZ-t de így is itt nálunk 50-60 euróval több mint a Flare-X aztán valahol meg kellett huzni a határt
így sem mondhatom hogy sporoltam a ramokon 

-
Johni5
őstag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Teszteltem én is.Több mag jobban viszi,az órajel meg mindegy volt,hogy 3600 vagy 4 Géza.Azt az 5 FPS-t pont le....
RAM-ra viszont brutálisan reagál.Hokuszpk:Siminél se volt cpu már 2800 on se.nem tudom mit csinált Asus,de ez nem nyert náluk.nem hinném,hogy a mem a ludas.(Most nézem,hogy MSI.
)Olvass ITT
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hokuszpk
üzenetére
na kikapcsoltam a geardown modet.
azonnali bootloop, de ugy, hogy a led szerint cpu sincs a lapban.
hat akkor kezdjuk elolrol trenirozni a trenirozandot.
tokom, jovore veszek valami normalis ramot, ezt meg odadom celbaloveszet celjara. vagy ilyen elektronikai kutatasokra, amik pl. a rammodulok feszultseg alatti viselkedeset vizsgaljak a kiralyvizben. -
Cseneles
őstag
válasz
Johni5
üzenetére
Azzal is probaltam, mindig frissitem ha jon ki uj! Agea 1.0.0.6b ota megy 3200-on de mondom heti egyszer elhasal tokre randomul, hiaba novelek idozitest vagy fest, 1,4v-ig probaltam a memoriat de ugyan az mint 1,35v-on. Ugy erzem nem a ram a ludas ez valami bios mizeria😊 egyenlore ami atom stabil az a 2933@cl14 1,35v✌️ Lehet menne alacsonyabb idozitessel is viszont nem neztem, idom nagyon jatszani ezekkel meg kedvem nem volt. Vicc de a Cpu-z bench tesztel tudom elhasaltatni leghamarabb
Ibt(amd patch) very high, prime95 siman fut egy orat semmi hiba
ez valami random dolog de lehet csak windowst kelle telepitenem mivel ez meg az Amd Fx rendszeremmel lett telepitve -
Johni5
őstag
válasz
zakarmihaly
üzenetére
Tuti menni fog benne,mint nálam az SLI.

Asrock mindenevő kb. -
zakarmihaly
tag
sziasztok! memóriát keresek asrock b350m pro4 hez. ezt találtam:
G.SKILL 8GB Aegis DDR4 2400MHz CL15 KIT F4-2400C15D-8GIS
az asrock b350 lap qvl lástájában szerepel 1 csomó "F4-2400C15D-8G" - eddig... a végén az IS hiányzik csak, ez akkor működik? vagy még így sem garantált? -
chopin42
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Tulajdonképp én úgy általában nem vagyok elájulva a mai alaplapoktól, ami kicsit is jobb, az már drága. Ryzennél különösen spórolósra vették a figurát, vagy én vagyok kritikus, nem tudom (mindegyik gyártó). Előző gépemben egy asus p5q deluxe volt, na az alaplap! Kibírt egy villámcsapást (netkábel, szolgáltató hibája), és megy a mai napig, valaki másnál. És annyiért vettem, mint a mostanit áron alul, de azért nem egy kategória...

-
miresz
veterán
Sajnos szépnek tényleg nem szép,pedig én is fontosnak tarom a kinézetet. A Giga lapokkal nekem elég rossz tapasztalataim vannak,mind AMD,mind Intel vonalon. Rengeteg hibás darab volt köztük még a gari idő alatt! AsRock-ot szeretem,de sajnos ezt a dizájnt nem kapták el szerintem sem. Asus meg egyre sz@rab. MSI még a nagy kedvenc,de Ryzen alatt gyengék a biosok sajna.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Cseneles
üzenetére
"FYI, if you enable Geardown, it will override your command rate and force 1T."
"1T + Gear down is MUCH faster than 2T."Ha a Geardown benabled akkor 1T-t állít be a lap. Szerintem próbáld meg kikapcsolni a Geardownt, ha be van kapcsolva, és úgy 2T-re a CR-t. Ha nincs bekapcsolva akkor passz. (az 1T+Geardown elvileg gyorsabb, mint a sima 2T, azaz úgy érdemes próbálni elvileg, hogy 1T+Gear Down disabled, 1T+Gear Down, 2T+Gear Down Disabled )
-
miresz
veterán
válasz
Johni5
üzenetére
Most rendeltem én is egy AB350M Pro4 lapot mert ezen van mATX lapok közül M.2-es foglalatból 2db. Meglátjuk ezzel a lappal majd mit muzsikál.
-
Enter65
senior tag
Hátha még jól jön...Ryzen Memory IC Collection Thread
-
Johni5
őstag
válasz
miresz
üzenetére
Siminek is ez van.Az is ott áll meg pont.Asszem nem Bídáj.Viszont az én lapomba ment 3200-on.tRasra állt meg ha jól emlékszem.Tedd 50 körülire.tCWL 12,tRTP 14 volt jó neki,meg 1.4V tRFC 400 on bootolt.
Nem garantált,de ott indult.Utolsó BIOS-ra érdemes frissíteni az összes lapot.
Cseneles:10 napja jött ki BIOS a lapodhoz.Nézd meg azzal mit mutat.
-
speedernet
aktív tag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Értem. Délután majd rá engedem az IBT t
Az eddigi teszteknél 55-57 es eredmények jöttek, itt a fórumon mutatottakhoz képest nagyon kevés.
De a Cinebanch eredmények jók a többiekhez képest az AIDA cpu tesztek is hozzák a szintet.
Az IBT vel lehet valami...
Ki próbálom Johni5 kolléga kommentje alapján az időzítéseket piszkálni.
AIDA ban az alaplap kategórián belül ott van ugye a mamoria és ott ad meg ajánlott időzítéseket különböző frekiken, nem csak az első 5 db ot hanem a többit is, az szerintetek jó lehet?
Bár már teljesen szkeptikus vagyok mert az 1.35 voltott nem szereti hiába az a ramom gyári értéke......
-
Cseneles
őstag
válasz
Johni5
üzenetére
Szava!
Asus x370 rog gaming lapnal barmit allitok hiaba teszem 2t-re az mindig 1t-n marad! Manual es d.o.c.p mellett is probaltam
illetve kiprobaltam amit irtal h bevegye a paratlan cl-t is, 3* indul 5masodpercre majd visszaall. Azt hiszem ezt nem szereti😃 Ramjaim Corsair LPX 3000cl15 hynix, 2933cl14 3200cl16,17,17,35 mellett megy bar heti egyszer kb fekete kepernyot dob a 3200, az is erdekes h nem terheles alatt hanem ugy random, ezert szerettem volna a Cr2T-t kiprobalni. Otlet?Udv

-
Pro!Petya
addikt
válasz
BullKoxa
üzenetére
Szia!
A Memtest64 win alól megy, de mivel előtte tesztelem prime blenddel is ezért nekem ez már elég bőven.
Ha a 86-ost csinálod pendriveról az a legjobb, mivel akkor nem fut az OS. Sokáig én is azt használtam , de áttértem erre a többlépcsősre.
A maximum az nem az erősséget jelenti benne hanem ugyanugy mint IBT -nél a kiválasztható ram mennyiséget jelöli. Egész jónak mondanám a progit ahhoz képest hogy win alól fut , mert mellette nem sok mindent tudsz csinálni a gépen mert loopváltásnál erősen megakasztja a vasat pár secre. Ezen érződik hogy probálja "maximálisan" stresszelni a ramokat. Probáltam pár másikat win alol de az inkább vicc mint hasznos progi.Ha gondolod használd tovább a 86-ost pendriveról annál jobb teszter nem lesz olyan ami win alól fut.

Ragnar_ oksa, mi alatt teszteljem neked?
-
Johni5
őstag
UI:Ez nem 10 perc volt,hanem 4 egész nap eredménye.
-
Johni5
őstag
Szóval érdekes lesz ez!Visszatettem mindent autóra,és minden oké így is.

Ram beállításokat kézzel állítottam mindent,amire allergiás egy RAM.Többségnek nem Bdáj RAM-ja van,ezért ajánlom,hogy NE az 1T-t válasszátok 3000-hez sem,mert nem bírják.
Képek,és némi komment hozzá:AM4 ABT kikapcs.Ha bent hagyom,nem mindíg bootol.--fene tudja miért.--
Nó komment.
XMP ramoknál az első 4 értéket beállítja,vagy nem.Ez nekem nem a gyári időzítés,de próbáljátok azzal.
2600 as ramok esetén a 3200 nem garantált,de 16-18-18-18 vállalható.Ram hepcia az most következik.Amit kézzel állítottam be,abból van gebasz többségében.Rosszul állítja be szinte mindet.tRAS,tRC hasalós.tFAW-ot leteszi 23-26 ra,--no post--
tWR-t kezdjétek 24 es értéken.Ha megy,akkor lehet venni vissza belőle.
tRFC-t az elsőt kézzel,a többit autóra,ha nem akartok számolgatni.Nálam megy 260 on is,de 400-500 közötti értéken érdemes kezdeni,mert itt nagy a szórás.tCWL Intelnél jó a 9 meg a 8,de AMD nél felejtős.11-14.
tRTP-t másodjára állította be 13 ra.12 még jó volt,de az első 8-as nem éppen.Ram válogatja szintén 14 nyitásnak nem rossz.CR Ezzel nyitottam .Szóval nem bídáj ramok 3000 fölött ritkán mennek 1T be.Mehet kapásból 2T-re.
Gear Down Mode. :Ha ezt kikapcsolod,akkor a páratlan számokat is engedi CL-nél.Vagyis az első értéknél.
tCKE értékét érdemes belőni még 10 re.Lehet utána finomítani.Kezdetnek,aki próbálkozna,és szán erre időt,az kezdje úgy,hogy RAM fesz 1.4V.Nem kell parázni,2133 ramot hajtottunk 1,6V --3400MHz-- Heteken keresztül.Még csak langyos sem volt.Mindegy,hogy 1.2v-os vagy sem.Ha megtaláltad a jó ram időzítést,lesz időd visszavenni a feszből.
A saját beállításommal ne próbálkozzatok.Ez válogatott memória, 4133 cl13-at tud 1.78V on hűtés nélkül.

-
Pro!Petya
addikt
válasz
speedernet
üzenetére
Az akkor stabil ha abban a környezetben amiben használva lesz nem freezel vagy nem adódik valami anomália.
Nálam játékra elég az 50 perc prime small fft / blend + párszor ibt vh 10 kör.
Memtest64 egy óra maxon.
Azért nézd meg játékok alatt az a tuti, akkor kap minden mindent ha gebasz lesz ott kibukik.
Ibt be mennyi gflops jön ki? -
speedernet
aktív tag
Prime95 blend és small ffts is futott 50-50 percet hiba nélkül.
Akkor ilyenkor mi a szituáció?
Teszteljek még valamit? Vagy mondhatjuk h stabil az 1.19v? -
Johni5
őstag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
-
RVR400
veterán
válasz
OutSider17
üzenetére
Az UEFI beállításaid átlőhetnéd, hátha a 2400-as Savage RAM-oknek is tetszik a PC Mate-ben.

-
kisza25
félisten
válasz
speedernet
üzenetére
Az 1,9V, az gondolom 1,19V akart lenni, csak még mielött valaki kipróbálná

-
Johni5
őstag
válasz
wassabi11
üzenetére
Win7 en jól megy,csak ugye nincs DX12
Pubg vagy mi a fene gém meg win10 re lett írva.Dupla FPS is.
fesz beállítások.RAM 1.35v egyébként 3600 on,mert alapból 3600-as ramokat használok.De nem ezen múlik.A BIOS-ban egy rakás opciót ki kell kapcsolni ahhoz,hogy menjen 3600 at.3733 ig jutottam.
Az alsubokat kell beállítani rendesen,nem az első 6 miatt áll meg szerintem.
-
speedernet
aktív tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Nekem meg 1,2 volton. Lehet hülyeségnek hangzik de jelenleg 1.9 volton tesztelem 2933 mon 16 18 18 18 36 os időzítésekkel. 10 perc aida után, -eddig az összes 1.2 V feletti beállítással azonnal pirosra váltott a teszt-, rá engedtem a Primot már 20 perce megy hiba nélkül, kíváncsi leszek.
Azért raktam 1.9 re mert így ad naki 1.2 voltot a lap, eddig 1.212 - 1.224 váltakozott. Már felfele nem tudtam menni mert lassan nincs olyan érték amit nem próbáltam
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
meg ibt very high -ot !
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet
üzenetére
ha nem az alap 2133 -on hasznalom, akkor nekem csak es kizarolag 1.240V -n hajlando mukodni a 3000/CL15 Corsair, igy viszont 2800-ig jutottam vele 18-18-18-18-36 idozitessel.
-
gbal65
aktív tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Meg van mit akartam, a PSTATE állapotokat kerestem, de előbb kitapasztalom mit tud a processzor a "2 kattintásos" tuninggal. Érdekes, hogy 1.1875V-ra van a 2 kattintásos tuningnál állítva a fesz, de Cinebench alatt 1,232V-ot ad neki. Viszont mikor autora van állítva minden, akkor a gyári órajelhez 1.088V-ot "ad", közben ugyan úgy 1.1875V van beállítva.
PState állapotokban kellene finomítani, hogy ne lőjje túl a feszültséget?
Esetleg mástól is szívesen fogadom a segítséget.
-
Varoz
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
-
Johni5
őstag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
-
speedernet
aktív tag
válasz
Jester01
üzenetére
Értem én. De épp hogy 1.35 volton hibázik. Aida stabiliti teszt kb 2 másodpercig fut.
1.2 volton 1 óránál többet is el ment de mégis vannak anomáliák.... Szóval nem értem.
Minden értéken próbáltam már, 1.2 -1.35 volt közt,
14 16 16 16 33
14 16 16 16 34
16 16 16 16 35
16 16 16 16 36
16 17 17 17 35
16 18 18 18 36
ezekkel az időzítésekkel.
1.2 V 16 18 18 18 36 2933 mon futnak le a tesztek hiba nélkül. De mégis van hogy 3 mat sípol bekapcsolásnál, újraindításnál de teljesen random. Van hogy elindul a win 10 és azonnal kapok hibaüzenetet h a radeon progi le állt vagy épp a vírusirtó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I3 9100f
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

enyém is mocsok... 3200as cl 15 el.. de csak 2666 cl14 megy neki.. mondjuk kissebb cl el nem probáltam még..

így sem mondhatom hogy sporoltam a ramokon
)

(szép kis világ lenne különben
ez valami random dolog de lehet csak windowst kelle telepitenem mivel ez meg az Amd Fx rendszeremmel lett telepitve

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)