- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolbi_30
őstag
válasz
NdrewSunix #27320 üzenetére
Lehet szar a masik kabel
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #27317 üzenetére
Friss OS próba?
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #27314 üzenetére
Persze, érdemes a beszerelés idejére shortolni a jumpert vagy kikapni az elemet, azzal még bajt nem csinálsz, ellenben megadod az esélyt, hogy "tiszta lappal" kezdjen.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #27314 üzenetére
Biosban SETTINGS/Advanced/Integrated Graphics Configuration/ ezen belül lehetne minden állítani az igp-vel kapcsolatban, itt sem találtad?
Ami még kérdés, volt oc-va a ram? Mert ügye az miatt is lehet gond az integrált esetében. Ha csak xmp profil ment, akkor először megnézném a ramot is alapon 2133 vagy 2400, amire teszi xmp nélkül. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #27304 üzenetére
Nekem a nasnál majdnem a legfrissebb bios van fent, amit csak 3xxx mellé ajánlott a gyártó és egy 200ge van benne, gond nélkül üzemel. Így most ez az egy bios verzió nem fog nálad nagy gondot okozni.
-
Speed®
titán
válasz
Megpróbálhatnád rádobni a legfrissebbet, de az is megoldhatja, ha sikerül felvarázsolni egy friss chipset drivert..vagy mindkettő. Aztán ha ez sem segít, jöhet az OS. Viszont az minimum fura, hogy BIOSban sem láttad a lehetőségét..ha jól átnézted (1 menüben bekapcsolhatod, aztán kiválaszthaod melyik legyen az elsődleges általában), akkor már csak az a kérdés, volt-e clearCMOS a beépítésnél..?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Bizonyos BIOS verzióknál az amd chipset drivert is frissíteni kellett, ha integrált VGA-s CPU van használatban. A drivert kellett először feltenni, utána a biost, gondolom ilyesmi hiba miatt, mint ami nálad is van. Próbálj meg újabb chipset drivert felrakni.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #27302 üzenetére
Az adott BIOS véletlenül nem annyira friss, hogy már kikerült belőle a 1st gen támogatás?
-
fejesg2
senior tag
válasz
NdrewSunix #27264 üzenetére
Az évszázad biznisze, kihagyhatatlan!
-
fejesg2
senior tag
válasz
NdrewSunix #27248 üzenetére
Ez megvan, de köszönöm a segítő hozzáálást.
-
M0ng00se
őstag
válasz
NdrewSunix #27256 üzenetére
jelenlegi helyzetben egy élmény vga-t cserélni xD
-
duo
addikt
válasz
NdrewSunix #27235 üzenetére
én is csak tapogatom, mint vak a hajnalt, de szerintem valami energiagazdálkodási cucc lesz
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #27217 üzenetére
Nem csináltam semmit a windowssal, csak kicseréltem a b450-t b550-re, majd biost is frissítettem, mert egyáltalán nem látta a lanokat a windows, az eszközkezelőben se írta őket, pedig kettő is van a lapon, azóta is gond nélkül üzemel.
-
TeeBee73
veterán
válasz
NdrewSunix #27213 üzenetére
-
Sifre
senior tag
válasz
NdrewSunix #27194 üzenetére
Ne is mondd. Kicsit még fáj a heg, de eddig úgy tűnik 1 vesével is egész jól lehet élni.
-
tasiadam
veterán
válasz
NdrewSunix #27162 üzenetére
kb mindenben tudott 20-25%ot hozni a stock vs stock AMD-nel generaciok kozott. A zen+ asszem ezalol kivetel. Pl a zen+ es a zen3 kozott 50% van. Az azert durva. Annyival erosebb a zen3 a zen+-hoz kepest, mint a zen1 a colopverohoz kepest.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Cinebenchben tudtommal a RAM nem sokat számít, többet ér a proci nyers ereje. Ennyit tud a 3600 simán PBO-val.
Az all-core OC Cinebenchben nagyon szépet tud hozni, viszont single core-ban még PBO-val se marad el túlságosan a 4,3GHz-es all-core OC-tól. (4,3-on 500 pontot ad SC-ra.) A játékok meg ugye az egyszálas teljesítményt hálálják meg. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Cr20 esetében néztem régebben a ramot 2400-on, 3200-on és 3600-on a 2600-zal, pár pont különbség volt, ami akár többszöri mérés esetén is előjön.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
NdrewSunix #27159 üzenetére
-
M0ng00se
őstag
válasz
NdrewSunix #27157 üzenetére
Majd ranezek neked
minden konfigomat a határon járatom és járatni is fogom feltéve ha van hűtés. Úgy vagyok vele hogy ameddig huvosen van tartva kaphat "nagy" feszt nem lesz baja.
-
M0ng00se
őstag
válasz
NdrewSunix #27129 üzenetére
hirtelen csak dirt rallym van felrakva amivel tudnék benchelni, az meg nem túl proci éhes
vagy csgo nem tudom ezek mennyire érdekelnének.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
NdrewSunix #27126 üzenetére
1-2fps
alapból az X már túlhajtva van -
F e Z o
veterán
válasz
NdrewSunix #27126 üzenetére
Ezt így nem lehet megmondani. VGA, felbontás, részletesség és játékfüggő...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #27120 üzenetére
nincs tutti, amelyikkel neked jobb teljesitmenyt ad.
mondanam, ha kell a nagyobb egyszalas, teljesitmeny akkor hagyd auton es offseteld, de a 2600 elvileg csak 3.9 -ig megy fel gyari turboval, szoval az bukta. Ha zavarnak a hirtelen fesz es ezzeljaro homersekletugrasok nomeg a felporgo ventik, akkor offsettel lehet ebbol faragni, ha viszont tultolod, akkormeg csokken a teljesitmeny. Hát nem ecceru, maradjunk az elso mondatomnal. -
duo
addikt
válasz
NdrewSunix #27065 üzenetére
annyira nem gondolkodunk eltérően, ugyanis sokat gondolkodtam 3400G-n is, de elvetettem végül, mert az amd grafika linux alatt nem mindig tökéletes. nem rosszak a driverek a korábi évekhez képest, de az nvidia megoldásai könnyebbek. márpedig nálam, az én felhasználási szokásaimnak megfelelően 99%ban linux megy.
ezért döntöttem a 2700 mellett végül.
Dragon3000: ja értem! és nem lesz baja az aegisnek 1,3V-tól hosszútávon? (nem tudom, lehet h alaptalan az aggodalmam, csak kérdezem)
Csupingo: a soc feszültséget szerintem auton hagytam. ha megnézed a 27047 hozzászólásomat [link] a vcore 0,90000 és a soc auton van. 1,018-on megy kb nem tudom azt érdemes e lejjebb venni kicsit hozzáigazítva a vcorehoz.
egyébként a csend már megvan, már csak az elérhető leghűvösebb állapotot akarom ekkora méretben.( kinek mi a betegsége ugye. az enyém ez, de amúgy ártalmatlan) -
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #27065 üzenetére
Azért ez a nem marad el gondold át, egyik 4 magos másik 8 magos és mindkettőben zen+ van.
-
duo
addikt
válasz
NdrewSunix #27048 üzenetére
E Kaufman jol mondja. jelentos fogyasztás visszafogás csekely teljesitmenyveszteségért. ha nem jon be, illetve kesobb kell az erő, még mindig tudom alapon járatni. nagyobb itx hazam is van meg egy mugen 5 rev B. csak most kell a hűvös, csendes, kis meretben.
ő az.@tasiadam skylakeről váltottam. hogy ha kell az erő, legyen mihez nyúlni. kis mindenes ez a cucc.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
NdrewSunix #27048 üzenetére
Ha tippelhetek, ő is TV-mellé hálóba szerelt össze magának egy ITX kockát, és fontos hogy k.....................-ra csendes legyen.
Én is küzdöttem ezzel. A gyári hűtőt eldobtam a végén a frannnnnncba.
Ja meg a DVD írót kicsit kintebb húztam, hogy ne lógjon nagyon bele a légáramba és az is segített. -
Lordus
senior tag
válasz
NdrewSunix #27016 üzenetére
hát ez az!
offsetel sem működik... azon már rég túl vagyok!pont ugyan ez van_ offset, -0,1V
freki auto-n
szorzó 38-onnem jó
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #27006 üzenetére
Mintha olvastam volna róla, hogy meg lehet oldani, de szerintem értelmetlen, ilyen esetben jobb az újratelepítés. Én se vacakoltam vele, amikor nvme-re váltottam újra raktam a rendszert, úgyis cserélődőt közben az egész gép, azóta nem volt vele gondom, pedig már a 3. gépben van a mostani ssd-m és azóta nem telepítettem újra a rendszert
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26964 üzenetére
mire kell ?
ventigorbet egyszer beallitod a bisoban jol, aztan csokolom. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26961 üzenetére
jahogy azt a gyari msi szutykot feltetted ? az mas. az mindent IS kepes elbaszni.
"Mérgemben átállítottam a cpu offsetet -0,1000 -ra, "
MSInel van olyan a biosban, hogy "undervolt protection", szerintem az nem mukodik jol. Mondjuk felteszem,. hogy nagyobb minuszos offset volt beallitva.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26950 üzenetére
akkoriban MSInel hirtelen 2 bios is jott gyors egymasutanban, erre emlexem, mert a B350 Tomahawkot boszen updateltam, hatha mennifog a Corsair 3000/cl15 ez az ujabb ?
* inkabb ugykerdezem, mikor tetted fel ?
de szvsz probalj ra ha van ujabb bios, roszabb nemlesz.
illetve az utolso 2020.07.09 az mar butitott feluletu, a Mateba a 3700X melle betoltam, mondjuk nekem jobban is tetszik. -
Francia91
veterán
válasz
NdrewSunix #26956 üzenetére
Nemtudom, de ekkora emelkedést nem láttam még....
Amikor nyáron vettem a 2700X-et, a 3600-ason is agyaltam, az akkor 65 ezer volt. Múlthéten 97 ezer volt mindenhol, most 84 ezer környéke... -
tasiadam
veterán
válasz
NdrewSunix #26956 üzenetére
Nincs ebbol sem. zen+ sem mai csirke. Nem lenne gond, ha a TSMC gyartana meg olcso zen+ procikat, de mar az sincs. (APU). Zen2 meg ugyan azon a soron megy, mint a zen3. Az intel 11.genje lesz ilyen. i3-ig a regi 14nm, felfele meg a backportolt 14nm-s. Igy az olcso olcso marad, a draga meg uj generacio.
-
HANDO88
senior tag
válasz
NdrewSunix #26946 üzenetére
Szép darab de nekem elég hihetetlen a 60 fok cpu-z alatt. Brocken2-m van +5 db 14 cm-es venti és az aida stressz alatt 68-70 fok.Pedig a procim birja a -0.1 offsetet
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26945 üzenetére
nem irtal verzioszámot, szóval ha nem is a legutolsót, de egyel ujabbat mindenkeppen, mert ez valami bios agybaj lehet.
esetleg a hwinfo sem a legujabb ? -
HANDO88
senior tag
válasz
NdrewSunix #26941 üzenetére
Mivel hűtöd hogy csak 60 fokos?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26941 üzenetére
ott idleben az a "power reporting deviation" 217% nagyon durva, ez a legfrissebb bios ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26935 üzenetére
"Nálam jelenleg -offseten van a feszültség, -0,0750 -ön pontosan.
HWInfoban azt látom, hogy az SVI2 TFN 1,4 körül áll folyamatosan, "ott valami bios bug van, vagy a hwinfo rosszul olvassa ki, frekit nem fixaltad veletlenul ?
fix 4000 -hez 1.3V akar eleg is lehet, ra kell probalni.
az idle feszvisszavetelt sajna ezesetben el kell engedni, de ha ez vigasztal, idleben keves az amper, igy még amellett a szornyunagyfesz mellett is keveset fog fogyasztani. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26898 üzenetére
1. ez nem fizika, a "VID" csak azt jelzi, a cpu mennyi feszt szeretne kapni.
amit ha fix feszt allitasz be, a lap elegansan nem vesz figyelembe.
-- nemelyik lap meg akkorsem, ha "auto" a beallitas.2.
fix frekihez celszeru fix feszt beloni, amikor idle van, akkor jon a fizika, es a keves amper miatt nem fog elszallni a fogyasztas.#26899: cpufuggo, lehet igazabol nembirja az ac 4.2 -t a proci akarmilyen llc -t losz neki.
-
Francia91
veterán
válasz
NdrewSunix #26852 üzenetére
Nekem egy Shadow Rock TF2 hűtő van a 2700X-en, még full fordulaton (1.400 rpm) is majdnem néma, és jól is hűti a procit. 1 órás Prime95 alatt 67 fok fölé nem tudtam tornászni a 2700X hőmérsékletét vele. De amint írtam, ahogy változtatgatja az órajelet, be-be nyal a feszültség 1,4 V fölé, a fix 3,9 GHz-es "beállításnál" pedig elvan 1,26 V körül. És a hőfok is alacsonyabb kb 10 fokkal, gondolom a kisebb feszültség miatt
-
Francia91
veterán
válasz
NdrewSunix #26850 üzenetére
Nem ott volt a "probléma", hanem a Ryzen Balanced sémában a minimális processzorteljesítmény 90%-on volt. Átírtam 20%-ra, egyből változik az órajel
A hőfokok viszont rosszabbak lettek, mivel ahogy ugrálnak, a feszültség is fel-fel ugrál 1,4 V fölé, eddig 1,26 V-tal elvoltak, fix 3,9 GHz-en, 46 fokos CPU alaphő mellett. Most adogatja neki az 1,4 V feletti feszültségeket, és 50-55 fok között mozog a proci. Visszaírtam a minimális teljesítményt, megint fix 3,9 GHz és maximum 1,26 V, 46-47 fokos CPU hő mellett.
Stabilitással nem volt gond, mert lerendereltem pár videót már, mióta megvan a gép, csak ma nézegettem, hogy állandó jelleggel fix 3,9 GHz-en vannak a magok. De ahogy látom, jó ez így, nem kell piszkálnom -
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26832 üzenetére
1.144 azert eleg magas soc fesz, ha csak 2 memoriamodulod van, akkor szvsz elsore mehet a -0.05 ; nekem eddig az osszes 2xxx cpu elment 1.1V alatti soc fesszel.
** egyetlen egyszer adtam socnak 1.2V -t, amikor az R7 1700 + Corsair 3000 V5.2 vagymelyik komboval szivtam honapokat. a Summit topikban visszakeresheto ( de inkabb feledje jotekony homaly... )
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26830 üzenetére
"Biosban a Soc Voltage Auto -n van..........
Tegyem át inkább auto -ról override -ra és vigyem le amennyire lehet? "ha van kedved es idod ( ! nalam ez utobbi a hianyzo lancszem ) akkor lehet probalkozni lejjebbvinni. A soc tud futeni mint istennyila. Viszont a 2xxx szerianal még egy lapkan van a cpuval, szóval a hőkeretből elvisz egy nagyobb szeletet, ami -- ha jo kockat fogtal ki -- akar lehetne a PBO mozgastere is... ( felteve, hogy nem kezzel huzod a cput. )
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #26810 üzenetére
nekem is Aegis van, igaz 3200 -as, 1.38V -t mar adtam neki, semmi baja ; 1,.4V -t még nem próbáltam.
-
Clorf
tag
válasz
NdrewSunix #26792 üzenetére
Nos régen (lásd Phenom II és FX széria) ott amikor beállítottál egy max frekvenciát és feszültséget, ott ez a legmagasabb pstate et írta felül, így terhelés nélkül az alsóbb értékeket használta (ami a default).
#26793 hokuszpk
Core temp-et használok erre a célra és szerintem korrekt adatokat ír...Na mind1, nem létszükségletem az OC de a core perf boost egy tragédia ebben a CPU-ban.
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
NdrewSunix #26766 üzenetére
Jajj bocs, 2600X -re gondoltam.
-
Speed®
titán
válasz
NdrewSunix #17803 üzenetére
Erről szvsz értlemetlen lenne váltani, minimális előnnyel jár.
Persze egy 3600 jóval drágább..egy 2700 viszont tetszene..
Feltéve, ha kihasználod a + szálakat és nem csak +IPC kell. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
NdrewSunix #17803 üzenetére
nekem volt mindkettő, ha nincs árban nagy difi és ki tudsz belőle jól szállni akkor megéri váltani, elérheted a 2600-al is az áhított sebességet
és az 1600X tényleg forrófejűbb volt lényegesen,
még vízzel is nehéz volt kordában tartani,
a 65W Tdp-t nem hiába aggatták a 2600-ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged