-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MaddeNNNN #27518 üzenetére
2700-ról váltottam 3600-ra. Mivel voltak nagy fps eséseim warzone-ban, miközben a vga terheltség is visszaesett 80%-ra, hiába húztam 4G-re a cpu-t, terheltsége max 60%-ig ment és nem szűnt meg a gond. A váltás után ezek a beesések megszűntek, na meg jó példányt fogtam ki, mert azóta is 4,5GHz-en használom 1,25V mellett, a játékban max 70%-ig terhelődött és ha megy a discord és/vagy firefox, akkor sincs gondom vele, a Highlights is be van kapcsolva a játékban.
-
Chaser
legenda
válasz
MaddeNNNN #27518 üzenetére
3700x-et többet is láttam 75e-ért, akár garral is
az új zenek meg drágák, sokaknak érnek annyit, sőt, még többet is mint az msrp ár...a flagshipet meg kell fizetni, azonos magszámmal kb mindenben gyepálják az intelt
nem véletlen volt olcsó 2xxx, és nem véletlen drágult sokat a 3xxx sem - nem a mostani elmebeteg árakról beszélek, hanem amik előtte voltak, bár a mostani leginkább a 3100/3500x/3600-ost érinti csak - -
Chaser
legenda
válasz
MaddeNNNN #27338 üzenetére
4g-n és felette vannak méréseim, nagyjából össze lehet matekozni kisebb/nagyobb órajelen a különbséget - cb-nél pl úgy látom egyenesen arányos az órajel növekedés/csökkenés a végeredménnyel -
4g-n fej-fej mellett egyértelműen látszik az ipc növekedése, ez lenne benne a lényeg
az egy külön történet, hogy melyik chip mit megy 4g felett, legutóbbi 3600-om vége 4450mhz volt értelmes feszenTeeBee73
nem ismerem ám ramokt, csak kiokosítottak ( :tasiadam
dehogy kell, hívő vagyok ( :
victor kb 25 perc 2600-nál, 2700-nél hát olyan 18-20 percre tippelem
közben látom megjött az eredmény ( :
3600 4g-n 19m40s alatt végzett - 4450-en
18 perc -
victor rendernél akkor majdnem egálban vannak, cb20 típusú rendernél 10% előnye van 2700-nek c2c
ha cb20 nem megy valami nem stabil -
Clorf
tag
válasz
MaddeNNNN #26797 üzenetére
Kössz, ezt kipróbálom, eddig megy stabilan. Cinebench 11.5R ben növekedett egy teljesítmény 13.31-ről 14.21-re (ráadás kissebb fesszel mint a gyári)
Majd a Warthunder meg a Fallout 76 lesz az igazi teszt, az szokott fagyni 30-45 perc után (i5 7600 al nem csinált ilyet, előző gépemen)
#hokuszpk
Ha jól értelmezem a Hwinfo-s képet, akkor ezek szerint a coretemp valóban nem a valós adatot mutatja...
Köszönöm a tanácsot! -
válasz
MaddeNNNN #26797 üzenetére
Nálam automatikusan kikapcsolja a coll and quiet funkciót, azt vissza kellett állítani. Így már visszaveszi a teljesítményt ( 4000-ről 2000-re), de a frekvencia fix marad sajnos.
Amikor bekapcsolom a collandquiet funkciót akkor automatikusan beállítja a pstate0-át, amit át tudok állítani manuálisan pstate1 vagy pstate2 -re. Lehet ezt kellene átállítanom pstate0 -ról, hogy a feszt is visszavegye? -
-
BerserkGuts
addikt
válasz
MaddeNNNN #26767 üzenetére
aztán mégis a gyakorlatban feljön sírni hogy ja nem megy úgy a benchmark
kevesebb a pontom mit cseréljek lol
Ezért kell minőségit venni és nem olcsó jánoskodni
Ami nem feltétlen azt jelenti megkell venni a legdrágábban az se biztos jó lesz,
én is körültekintően vettem a lapot. -
FoDyPeTyA
csendes tag
válasz
MaddeNNNN #26321 üzenetére
Nincs, vga az rendben van, már többször újra raktam a wint, az elmúlt 1 évben kiadott összes drivert kipróbáltam. És ha feljebb veszem a felbontást pl 4kra akkor reális fpst kapok, és maxon pörög a vga. Ezért gondolom hogy cpu limit, de akkor miert nincs 100%-on?!?! Tápom is 750es, azt is kizárnám. Esetleg a ram lenne?
-
PsycHo88
senior tag
válasz
MaddeNNNN #24838 üzenetére
Csináltam egy pár fotót , ma újra pasztázom a procit és kipróbálom úgy is . Lehet hogy a cpu hűtőmmel van gond . ?? Közben a proci 43 fokos már netezésközben . Viszont tegnap 3 órát World War Z-vel játszottam 2560*1440 ultrán minden bekapcsoltam , Sok Zombinál a proci dolgozott 70-80%-on is de nem ment soha 55-60 fok fölé . nem értem mi lehet a gond hogy Windowsba meg nem megy 40 alá.
-
Gyuri27
félisten
válasz
MaddeNNNN #24393 üzenetére
Én is azzal raktam fel a freezer 33-at. Mert szerelék nem volt hozzá. Hossz ú történet, de lényeg csak a borda és a venti van.
Előtte más hűtő am4 kitjét mókoltam meg. Csúnya de müködik. De mikor cserélgettem a procit kicsit körülményes volt le fel szerelni. Aztán rápróbáltam egy régi vas beakasztóját és müködik.
Cr20 alatt max 55 fok. -
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MaddeNNNN #22611 üzenetére
Tesztre megy.. hozzáteszem, ~3900 pontot csinál R20 alatt 3700-on, 1V-n, 4000 körül pedig bekapcsolt boost-tal, mert 3900 körül lekoppan alcore mellett, úgy, hogy ~15 fokkal melegebb..
Persze úgy is jó még a hőfok, csak mégis..
Amúgy, X nélküli volt a terv, csak az nem volt, így X lett.
@Gyuri: arra irányult a kérdés, hogy ez jó-e, vagy átlagos.
-
válasz
MaddeNNNN #20800 üzenetére
Szerintem a BIOS-ban ragadtak be a PBO p-state értékek vagy ilyesmi... ode nézz be.
Nem lepne meg ha ezek nem törlődtek volna cmos clear után.Illetve a Ryzen Master reset is kellhet még mellé, bár elvileg ha visszaállítod a PBO dolgokat a biosban auto-ra akkor jó kell legyen onnantól.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest