- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Paxker315
veterán
válasz
FatCutter #17781 üzenetére
1.45? Azért a "tartósra" 1.4-et mondanak az okosok.
+100mV offszet, LLC4 nem volt elég a 4.2-nek, 2 perc után megállt a stressz-teszt és a gép is : ) 4150 ment szépen, bár, jóval melegebb procival&VRM-el, mint a 4000, ergo: semmi értelme. Tudnék agresszívabb ventiprofilt kapcsolni, bőven van felfelé mozgástér fordulatszámban, de annak sem látom értelmét.
Csak kíváncsi voltam, mit tud a CPU. Szerintem a 4.2 meglenne neki 150mV offszet mellett.
-
Paxker315
veterán
válasz
FatCutter #17765 üzenetére
Én még nem próbáltam ki azt a funkciót. Majd talán egyszer.
Az Aigisz tudtommal AFR csipes, megnéztem, a kalkulátor milyen értékeket ajánl hozzá, és, úgy tűnt, jóval "voltigényesebb", mint a CJR egy adott órajelhez. 3400Mhz-hez már elég magas értékeket ajánl a DRAM calc. Azt mondanám, AFR ramokhoz a 3200Mhz a "sweet-spot", afölé menni már túl sok extra feszt, SOC feszt igényelne.A Viper Elite RAM-oknál nem emlékszem, pontosan milyen csipesek, de mikron D-rémlik, aztán ki tudja. Ki kell'ne derít'ni. : )
A vcore fesszel kicsit radikális voltam, 0.0875 negatív offszet, természetesen a 4.0Ghz maradt. AIDA64 stabil, de, ha stressz-teszt közben sok lapon böngészek, youtube-ozok v nagyobb pdf és excel file-okat kezelgetek, akkor tud "akadozni" már. Úgy vettem észre, ez az alulfeszelés a CB pontszámokat is "rontja". ~1.19 voltot kap így maximum a VCore. Szóval nyugodtan lehetne vagy 3-asra venni az LLC-t, vagy csökkenteni az offszet abszolútértékét, ekkora alulfeszelésnek semmi értelmét nem látom.
-
dsbhg
csendes tag
válasz
FatCutter #17240 üzenetére
Nagyon úgy tűnik,hogy a win cseszi el.Idővel az összes memóriát készenlétire tollja (ez nem lehet annak a jele hogy a programok hibájából ott maradnak,-a win szervezi ezt) ,és amennyiben a fenmaradó memóriám mind készenléti a játék indítása után,onnantól fogva laggol az összes játék akármit csinálok.
-
Paxker315
veterán
válasz
FatCutter #17240 üzenetére
Amúgy bírom a nyelvünket. Az "ökölszabály" kifejezést sokat használom-használtam, angolban ennek analógiájára a "rule of thumb" van ott pár óránként a számon, nem vagyok túl kreatív. Csak szeretem a hüvelykujj szót, mint minden Campagnolo felhasználó, sokszor használom a "thumbie" kifejezést..
Türelmes ember vagy. Én a retry countot 2-re v 3-ra szoktam állítani, bírná a franc kivárni a próbálkozásait.
Aztán ha mégis gebasz, ott a CMOS clear, a 2 tű és csavarhúzós rövidrezárással.
-
dsbhg
csendes tag
válasz
FatCutter #17234 üzenetére
Igen az,16 giga ram, a Memory Try it funkció az mit takar pontosan?
Nem kell 3,9Ghz all core se, a proci simán bir egy PUBG(80+ fps ),+ egy stream nézés , de még lejáccik egy 1080p youtube videót is egyszerre.Sőtt lehetetlen lassú ram beállításokkal is akár.Nagyon úgy tűnik a ram-ból fogyok ki .Vagyis el sem fogy,csak a win bassza el, mivel az erőforrás figyelőben mutatott készenléti memória marad , tehát felhasznállható nulla már ekkor(vagyis úgy írja) ,, ebben az esetben hiába az ott lévő rengeteg giga ram a windows készenlétinek írja (sötétkék sáv) ,és ekkor kezd laggolni. Csodálatos ram kezelés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest