- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hegegabi80 #28551 üzenetére
a kupak alatt ( cpu + soc sor ) 177W , de ha gondolod megkeresem azt a képet, ahol 190+
ebben a genben default a 105W -s procik teteje 142W ( tdp * 1.3 ;; 65W -> 88W ) ; ha tuningolsz, mint a kepen, akkor nincs limit. Mehet amit a cpu/alaplap bír.a 2700 -ban ugyanaz a chip van ; trukkos dolog ez ; a 2xxx szeriaban csak a 2700X -ben volt aktív PBO, gondolom óvatosságból adott meg rá az AMD alacsonyabb maxhőmérsékletet.
uv mindenkeppen ajanlott ; de alaposan tesztelni kell, mert egy jó uw egy kis +teljesitményt is hoz ; de ha tullövöd, akkor meg teljesitmenyvesztest okoz, a fagyasokrol nem is beszelve. Elsokorben azt nezd meg, mit lehet a rambol kihozni ; a fabric miatt sokat számit.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hegegabi80 #28549 üzenetére
" Az 85 az stesszteszt alatt, illetve van amikor játék alatt is felugrik annyira, de gondolom olyankor visszavesz a cpu az órajelből."
a cpu a hőmérséklet - fogyasztás - áramerősség - mittomén fűggvényében dönt a frekiről ; -- PBO esetén fokozottan így van ez -- 85 foknál még nem a hőmérséklet miatt fog visszavenni, mert annak 90 vagy 95 fok a limitje ; inkább a többi limit lesz a meghatározó.
ahogy mondtam, stressz alatt az kiváló érték, nálam a sima 2700 volt 95+ is, mégse kotlott meg, uncsitesóm gépében még mindig hibátlan.
-
Csupingo
veterán
válasz
hegegabi80 #28546 üzenetére
Nekem sima 2700 volt, ezzel a hűtővel. Ezen is 92-es venti van, ez se olyan nagy.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hegegabi80 #28546 üzenetére
a helyes kérdés, hogy annó ki mivel hűtötte
én speciel az R7 1700 mellé vettem egy Freezer 33+ -t ; most az 5800X -en is az van.
( 1 ventivel )
ha a 85 fokot idle produkalja, az gáz, ha stresszteszt alatt, akkor meg pompás.
itt még nincs co, szóval minuszos offsetet tudsz neki adni, hogy mennyit visel el, azt sajnos ki kell tesztelni, minden kocka más. LLC -vel is tudsz játszani, ha esetleg a lapod auton valami feszes llc -t állít be, akkor azt lazitsd, hogy terhelesnel jobban essen a fesz.
erre se lehet általánosságot mondani, mert az MSInél az "1' tartja leginkább a feszt ; a "9" meg a legkevésbé ; Asrocknál meg csak 5 szint van ; de az pont fordítva, tehát az "1' ejti a legjobban ; a Gigánál meg ha jólemléxem van normal ; hard meg extreme ; lehet nem ezek az elnevezések, de az biztos, hogy nem számozza.* emlékeim szerint az enyém -0.025V offsetet viselt el teljesitményvesztés és -0.0375V -t teljesitményvesztéssel, de még fagyás nélkül.
-
tasiadam
veterán
válasz
hegegabi80 #27751 üzenetére
MSI bios simán felajánlja a Try IT!-ben. Nekem is úgy megy 3200on a 3000-es ram
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
hegegabi80 #27542 üzenetére
I5 3470 volt először az rx480 mellett, majd jött a 2600, ugyanazt tapasztaltam mint te, szinte minden játékban.
-
tasiadam
veterán
válasz
hegegabi80 #27542 üzenetére
Ez a 4 mag kicsit visszafog több helkyen. Pl ismerősöm vett egy 7500 mellé egy 1660s-et 1050ti helyett, majd mondta h fps nem lett több. Másik pedig all core 4.4ghz mellett ugyan ezt mondta. Nekem 4 mag 8 szálas xeon volt, és visszafoigta az 580at szépen, bf1ben éreztem igazán, warzoneról inkább nem is beszélek. Gyári 1600AF ég és föld volt, a 2700x meg rendesen pihen a 1660s mellett
-
tasiadam
veterán
válasz
hegegabi80 #27115 üzenetére
a ben nevis replacement ventijet odarakhatod a kicsi helyere
vagy 8as a fan? Mert elegnagy negativ nyomast csinal szerintem. Fent az a 12es az odd helyen tul sokat nem er.
-
Csupingo
veterán
válasz
hegegabi80 #27115 üzenetére
Úgy nézem, belülről hasonló elvek mentén dolgozunk, viszont a tied kívülről még egész szépen tartja magát. Nekem 5 meghajtó van a gépben és igen küzdeni kell a táp kábeleivel. Pedig most cseréltem tápegységet, talán egy moduláris jobb lett volna.
(#27116) duo: kis házban szerintem a te hőfokaid se olyan rosszak.
-
Csupingo
veterán
válasz
hegegabi80 #27105 üzenetére
Oké, de előbb te.
Szóval látszik, hogy megfelelő idő után sikerült elérni azt a sárgás színt, ami tökéletesen harmonizál a fenyő íróasztallal. Aztán egy elől kivezetett usb3-as csatlakozót is látni, mert bizony modern a gép. Az fps fokozó matricák gondolom azonnal feltűntek mindenkinek. A bekapcsológombot a rokonok eltették láb alól, így a reset látja el a feladatát. Szemből is eszközöltem némi szellőzés könnyítést, a takarólemezek eltávolításával. 1-ső kép, második kép. A tájidegen optikai meghajtó azért maradt, mert tökéletes alapot biztosít a merevlemez kitámasztásához, amit méretre hajtogatott snapszerlapok biztosítanak.
-
HANDO88
senior tag
válasz
hegegabi80 #27105 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
hegegabi80 #27103 üzenetére
Áhh nem kéne... Talán még enne valaki, vagy a fél topiknak rémálmai lesznek. Ezt nem akarhatom. (Meg biztos ki is gúnyolnátok a hátam mögött.)
-
duo
addikt
válasz
hegegabi80 #27080 üzenetére
theez designs HUMBLE. 6,7l. 20x23x16. 2mm alu lemezek 2mm acél alaplapi tálca. lapraszerelve jön. magyar termék. eddig le vagyok nyűgözve. rohadt jól szerelhető, masszív, minőségi. de még optimalizálom a buildet. ekkora meretben minden nüansz számít. jó szívvel tudom ajánlani majd lesznek képek
-
kismedve1982
tag
válasz
hegegabi80 #26202 üzenetére
Nem rég frissítették, lehet valamit elcsesztek, azért dobja el a frekvenciát. Majd megnézem Assetto CC-t, azzal többet játszok. Pubg se volt rossz, felboostolt 4.25ghz-re 55°C-on tartva a hőmérsékletet. Fps meg simán ment 130-140 körül, persze grafika beállítva. 75hz-es a monitor, ezért le szoktam korlátozni 100 környékén. Csak valamit elállítottam biosban és nem találtam a helyes utat. Lehet még finomítok proci fesszel, 1.36v környékére. Most ugye -0.05v van, lehet + ba kell menni. Mintha valahol láttam, olvastam volna msi lapoknál előfordulhat, hogy pluszba kell tenni kicsit.
-
duo
addikt
válasz
hegegabi80 #26003 üzenetére
jé. mi beszéltünk annak idejen az id cooling hutesekrol.egnen is az inteles koromból. üdv itt!
mekkora hazban lesz a vas?
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #25287 üzenetére
Jha és azt el is felejtettem, hogy így most max 3,6-ig megy fel a cpu. Állítás előtt ment 3,9 Ghz-en is. Akkor ezt is manuálisan adjam meg, próbálgassam? Ilyenkor alaphelyzetben visszaveszi, vagy folyamatosan a beállított értéken fog menni?
-
BerserkGuts
addikt
válasz
hegegabi80 #25126 üzenetére
amit ajánlott a kolléga
1.3375V fixen és LLC 2 (level 2)
-
tasiadam
veterán
válasz
hegegabi80 #25080 üzenetére
Én a vga miatt limitálom az fps-t, így pl nálam csak 55 fok kb a proci, ha nagyon igényli a játék, máskülönben. Így a proci sem fő meg 4ghz-n. Mondjuk 1080p-re tök elég jgy. Bár az 580nál néha érzem, hogy kevés. Bár fétisem mindenben az ultra.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
hegegabi80 #23309 üzenetére
az jó, régebben én is azt terveztem, de lehet 2. gép olyanban lesz, mert tervezek egy hackintoshost
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
hegegabi80 #23307 üzenetére
jó kis mini itx konfig lesz
érdekelne milyen házban kap helyet? -
fanti
addikt
válasz
hegegabi80 #22955 üzenetére
Tegyél rá egy ilyet, hatezerért megkapod boltból újonnan.
-
PeAdam
tag
válasz
hegegabi80 #22955 üzenetére
Egyedül akkor elég szerintem a gyári, ha valaki alap órajelen használja. Bármilyen OC, vagy akár PBO már sok a gyáári hűtésnek. Igaz, az AMD 95 fokos maximális üzemi hőmérsékletet határozott meg és nekem 95 foknál pont megállt a Spire-val render közben, de szerintem senki nem szeretné a procit tartósan 95 fokon használni
-
Mizol29
senior tag
válasz
hegegabi80 #22079 üzenetére
3,9ghz az 1-2 magos turbo boost all core boost 3,6ghz. Semmit nem kell kikapcsolni még a HT-t sem. Jó az ha több szálon tud dolgozni a rendszer. Amit megcsinálhatsz a bios-ban egy kis undervolt. V core fesz - offsettel. -0,0500 mv-al kezd utána stressz teszt, ha minden ok akkor még mehet lejjebb. Ha már hibázik akkor mehet feljebb 0,0250 mv-al.
-
Chaser
legenda
válasz
hegegabi80 #22075 üzenetére
ha nem 144hz-en játszol egy szolid all core fix 3,6 esetek zömében bőven elég, utána már jelentősen megnő az étvágya
smt-t hagyod/kikapcsolod "ízlés" kérdése, én cnq'-t is kikapcsoltam, reszponzívabb úgy a rendszer -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #22074 üzenetére
Jut eszembe ha már írtam, miket érdemes beállítani?
Az oké, hogy memória xmp profil betöltés.
Tuningolni nem akarok, mert szerintem i3-8100 után fölösleges. De azért nem zárom ki, leginkább feszt lejjebb venni ha lehet, minél hűvösebb legyen. Ezt biosban lehet vagy win alól érdemes? Esetleg még valamit biosban kell majd állítani?
Egy Asus Prime B450M-K lesz alatta (tudom nem a legacélosabb, de nekem tökéletes), de csak jövő héten jön meg. -
Mizol29
senior tag
válasz
hegegabi80 #22070 üzenetére
Hát ha az a konfigod van ami az adatlapodon akkor ahhoz képest durván nagy erőlelépés lesz teljesítmény szempontjából
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest