-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovas001
aktív tag
válasz
Chaser #27639 üzenetére
Az komoly mit megy . dobtam bele 2 aegist de random fagy a gép eddig egyszer biosba fagyott ki full default mellett egyszer memtest alatt 3 pass után merevedett meg ... még nem tudom hogy mi lehet a gyíkja megint szétszedtem koppra proci ki vissza is stb lehet egy megbokrosodott satakábel szivat megint régesrég már volt ilyen eset.....
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Chaser #27538 üzenetére
Nekem ilyen gondom nem volt, amíg gyengébb vga-m volt, csere után jött csak elő pár játék esetében, hogy kevés a 2xxx, de erre számítottam is, csak a néha nagy fps beesésekre nem, pl 100-ról pár pillanatra bezuhant 60-ra, azért ez eléggé észrevehető, de előtte az 1060 és az rx480 esetében sehol nem volt gondom.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Chaser #27533 üzenetére
És az a baj, hogy ha te ezt le mered írni, akkor egyesek letámadnak, hogy de hát csak be akarod beszélni magadnak, semmi értelme nem volt, úgyis GPU limites vagy, stb.
G4560 -> R5 2600(4.1GHz) -> 3600(4.3GHz) után rájöttem, hogy eléggé csúnya dolgokat tud okozni a CPU limit, olyan dolgokat is akár, amiket nem gondolsz, hogy az okozna, és GPU limites helyzetekben is javulhat a játékélmény egy erősebb CPU-tól.
Extrém példa, G4560 + 1070 vs FH4(egy pár napig volt így a gép, amikor szállítás alatt volt még a 2600+alaplap). A proci bírta volna a 60FPS-t, még kicsit többet is, viszont a játékkal nem tudtál játszani, mert a proci fixen 100%-on pörgött, és a bemeneteket már képtelen volt feldolgozni, ami azt jelentette, hogy egyszerűen nem bírtál két métert menni normálisan, mert beragadt az input.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Chaser #27517 üzenetére
"és topikokból láttam nem egy emberke nem értette mért nem megy normálisan 2600 alatt az a game, tippnek mondtam 3600 upgradet, mindegyik megköszönte aki váltott, teljesen kisimult a játék"
2600 @ 4.1GHz-ről váltottam 3600-ra, dobozból kivéve, csak a 2933MHz-es RAM beállítást megtartva, szembetűnő volt GPU limit mellett is, hogy egyszerűen folyamatosabbak a játékok, de erről én is írtam a 3xxx topikba. Most a 3600 @ 4.3, 3800 CL16 már egy másik liga, számomra teljesen megérte, pedig csak egy 1070-et hajtok mellette, 1080p144-en.
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #27442 üzenetére
Nincs zajszintmérőm, ellenben a fülemmel sincs baj, és simán tudok aludni mellette, úgy, hogy semmit sem hallok a gépből... Nekem ennyi elég
Itt van a videó
Elég sokat olvasgattam, és nézegettem házakat, lehetőségeket, hogy jól szellőző, de mégis alapjáraton néma gépet építsek össze, és meglehet csinálni, építettem már párat -
-
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Chaser #24767 üzenetére
en is vettem mar ezt-azt Redgoatnal, teny neha nem a leggyorsabb modja a beszerzesnek, de ha megalkudtunk, akkor az annyivolt, es ha kesett a cucc, akkor suru elnezeskeresek kozott hazhozszallitva kaptam ( a megbeszelt "megyek erte" opcio ellenere ), es eddig a garival se volt gondom, mondjuk az is igaz, eddig semmit nem kellett gariztatnom a ket Asrock AB350M Pro4 -et is beleertve. ( nem a hibas szeria jott... )
Viszont nemaggodom tulsem, az elso beszerzeseimre mar regen lejart a 3 ev gari, es meg mindig nemtunt el. -
Speed®
titán
válasz
Chaser #24770 üzenetére
Másképp látjuk..de ha te "anno" ráírtál, akkor biztosan jobban tudod mi a szitu, én csak vettem tőle pár cuccot a boltja előtt lepacsizva ;p
Inkább egy "hozzámszól" fecni tőle, mint néhány jónevű bolt "kitörölheted vele" paksamétája..ld. legutóbbi eseted pl.Nem szeretnék felesleges tesztelgetésbe beleállni, megtették már sokan-sok helyen, magam is raktam fel pár eredményt, már csak elégedetten használom/ajánlom
-
Speed®
titán
válasz
Chaser #24767 üzenetére
Mivel feketén-fehéren ott van az ára (45k), nem értem az eszmefuttatás ezen részét. Nincs semmi gond redgoattal, boltja van. Procinál meg aztán tudjuk, mennyire fontos a gari amúgyis..egy kezemen meg tudom számolni hány döglöttel találkoztam az elmúlt 20 évben.
Ilyen feltételek mellett én tuti nem vennék 3600at, nem minden az IPC, bőven kraftos a Pinnacle is, csak nem a legolcsóbbat kell venni.
Olcsóbb lapba meg nem fogok Xet ajánlani, 1-200MHzért cserébe izzó VRM lenne az eredmény, ha kifog egy "jobban" sikerült darabot, akkor lehet még az órajel sem lesz meg, aztán lehet vakarózni.. -
törölt tag
válasz
Chaser #24733 üzenetére
A320-ban nincs oc lehetőség, a nálam járt asrock variánsnál allcore alulfesz opció volt csak, azaz turbo nélküli alapórajel esetén lehetett csökkenteni a feszültséget, ez volt a maximum "oc" terén. Ha nem vettem le a szorzót alapórajelre, akkor ugyanúgy 1,4V-ot adott a processzornak, hiába állítottam be kisebb feszültséget. Persze ez lehet az asrock saját hülyesége, mert egy "normál" alulfeszt el tudtam volna viselni.
-
mdraco
őstag
válasz
Chaser #24731 üzenetére
Igazából elég a játékokhoz így is, csak na, elvárom hogy tudja alapból amit kellene...
Tény, hogy túlsporóltam lapot, de ugyanaz a vrm van mint "MSI B450M-A PRO MAX"-ben és különbséget nem láttam köztük. Ez a lap hivatalosan egy 105W tpd-s 3950X-t is elbírna, tudom értelmetlen lenne. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Chaser #24716 üzenetére
ez ilyen melyik ujjamat harapjam meg dilemma, a 3600(X) erosebb jatekra, viszont a +2 mag miatt a 2700X jobb streamelni.
ha nincsmas, akkor jojjon a paraszti logika.
szoval 1600X -rol lesz a valtas, ehhezkepest a 2700X visszalepes nemlehet, mert a turboja magasabb, es van +2 magja. Leegyszerusitve : a megszokott 6 maggal jatszhat, a plusz kettovel meg streamelhet.
masik oldal : a _jelenlegi allapotnal_ a 3600X jobblesz, singleplayban, viszont multiban a pluszteljesitmenyt elviszi a stream.
na jo akkor a matek.
stream : 2600X * 1.15 vs (2600x/6) * 8 hatize.
nem ematekrettsegizett mostanaban valaki ?
nekem az jon ki, hogy elmeletileg kb. 0.15 a 2700X javara.
( nadepersze ha a 2600x nincs 99%+1% kihajtva, es "szotyizik", akkor megint mas a tortenet, akkor nyert a 3600X ) -
-
Speed®
titán
válasz
Chaser #24701 üzenetére
Nekem is volt 4, szerencsére hamar elkeltek ;p
Mindkettő hajlamos a morgásra, erős a motor.
Elfelejtettem, hogy már nem 2700..ne offolj xd
Egyébként persze, egy próbát megér, a Prism..
Ott van hp, ami segíti a gyorsabb hőszállítást..
C12P/C14et használtam 2700/4Gn, bitangok,
kár, hogy nincs rájuk értelmes áru alternatíva.
OF ház..most cipeltem haza egy Skeletont -
Speed®
titán
válasz
Chaser #24699 üzenetére
Spire RGB leszabályozva morgós, 8Cn meg rendesen terhelve süvít azért..a Prism még so-so, de a halkságigénnyel együtt mindkettő felejtős. Ha néma topflow kell csicsával, C12P/-SE14/C14, rá meg eLoop venti Halos RGB frame pimppel..aztán az egész mehet egy openframe TGs kecóba (Paean M pl. mATXhez). Csicsamaxi lenne ;p
-
Lordus
senior tag
válasz
Chaser #24674 üzenetére
köszi mindkettőtöknek!
Az aida-t nem szeretem...valahogy idegen, rideg, tele van olyan infóval, ami nem érdekel.
a speedfan brutál jó volt, mindent be lehetett állítani, mit figyeljen, mikor változtasson milyen ventit, stb...
mondjuk erre már nincs szükség, hiszen a lapon mindent beállítok, a vga ventit meg az msi afterburnerrel tudom megfelelően beállítani - úgy tűnik eddig.
most leszedtem a hwinfo64-et, ez sem tűnik túl felhasznlóbarátnak, de adok neki egy esélyt.
igazából valami teljesen egyszerű progit keresek, ami mutatja a hőfokokat, ventiket, terheléseket. ennyi. felesleges infók nem érdekelnek. ez is csak azért kell, hogy finomhangolni tudjam még a rendszert.
szóval valami egyszerű, kicsi, hwmonitor progi volna a legjobb.4.2ghz: lehet, hogy rosszul emlékszem, és nem 1,28v-volt... de stabil volt, az tuti, mert lement több teszt, (cpu, vga, külön, egyszerre) játszottam is vele. pár órát ment a gép ezzel... sztem simán bírja, sőt... 61-62 fokig melegedett max. alapon meg simán visszamegy 30-ra, vagy alá (igazából majdnem a gépházon belüli hőfokra visszaért, 1-3 fokkal van felette max...)
dc: igazából csak a rgb miatt tettem fel. de hát... elég siralmas, hogy van 10 beállítás, és ennyi... szóval belőttem kékre, azt jóvan'
apropó: nincs valami 3rd pary cucc, ami vezérelné a fényeket nem ilyen butuskán?
bocsi: ram tudom, hogy nem ide illik, de hátha...
3000-res ballistix sportot vettem. alapból 2400-nak ismeri fel a bios, 2 xmp profillal, amik viccek, a jobb is 2933mhz...
na mindegy, most beállítottam 3600-ra. 16-18-18-18-38, 1,3V - ez így jó lehet? (try it ezt adta) 1,27v-nál még fagy... egyébként 3600 fölé érdemes még próbálkozni? persze nem brutál lassú időzítésekkel. (a try it funkcióban pl. hiányzik a 3666, 3733) hátha használ valaki ilyet és kisakkozta, hogy mi a max, ami kihozható belőle...(#24676) hokuszpk - oks, kipróbálom! - nekem is ez volt fura, hogy alapfrekin indul... DE ha a sajátgépen a tulajdonságokra nyomok, akkor 3,8ghz-et ír. de a cpuz 32-es szorzót és 3200 mhz-et ír, és a dragoncenter is 3200 mhz-et...
-
De4d
őstag
válasz
Chaser #24610 üzenetére
Egy Furmarkt már van, visszább küldtem, a Super position benchmarkot nem rég szedtem le
hokuszpk: Milyen mókolt kártya? Van ilyen hogy kamukat adnak el? Honnan lehet tudni?
Amúgy biztos vagyok benne hogy ilyen gond nincs, mert régi ph-tag csak pozitív értékeléssel, a korábbi konfigom is tőle volt még (mármint proc alaplap vga) -
kaszas19
senior tag
válasz
Chaser #24546 üzenetére
Ennyire nem ástam bele magam, hogy miért olyan lassú a betöltés, de idegesítő tud lenni.
De van hogy egy idő után mint ha picit gyorsabban töltené be a pályákat.
Lassan ott tartunk 2020-ban, hogy a játéknak is kelleni fog az SSD hogy szépen fussanak.
Az én gépemmel fullra húzva a Motorsport 7 átlagban 70 FPS meg van inkább felette szokott lenni.
A Horizon 4-re az már más tészta. -
TeeBee73
veterán
válasz
Chaser #24519 üzenetére
Witcher 3-at megnéztem, nem esik le Ultra beállításokkal (Hairworks max), se 60 FPS alá, csak az átvezetőknél lövi be magát 48FPS-re. (
)
Far Cry 3 meg csak simán optimálizatlan, 24 és 110 FPS között mozog, tereptől függetlenül.
Crysis 2-t megnézem holnap, az van az Origin fiókmon, de ma még van egy kis meló a kertben. -
kaszas19
senior tag
-
Thome
veterán
válasz
Chaser #24360 üzenetére
Igen, a 4 sloton kívül a design volt a másik pont amit néztem. De valóban, rossz helyen van az M.2.
Sajnos a Mortar olyannyira nem tetszik, hogy nem venném meg - tudom nem nézegetem annyit, de nem számít. Inkább adok ki érte picivel többet, és keresek egy jobb lapot.
45, igen maximum 50-ig bezárólag tudtok javasolni lapot amivel nem lesznek kompatibilitási , stabilitási gondok? Hardverapró is játszik, mondjuk ott 40-en maximalizálnám az árat.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Chaser #24340 üzenetére
nyilván, és nem tudom miért "felejtették" el berakni az info-t, de végülis nem szar ha arra gondolsz, hozza amit kell, csendes is, ilyen mód lefosom hogy odaírják-e hánydecibelen hányrpm
persze drágállom, mert kicsivel többért kapni kintről 360-as AIO-t, vagy nívósabb 280-ast, kb 25 környékén kellene lennie,
én inkább a CM Airmaker 8-on sírtam be
a Noctuákból végre van fekete isde azt most kihagytam (majd ha lesz RGB-s
)
sajna már a 2700-at nem próbálhattam ki vele, de bizonnyal könnyen vette volna az akadályt,
a 4xxx-ekhez meg lehet nem is kell majd ekkora batár vas -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Chaser #24336 üzenetére
igen a középső az sima 135millis, de azt én csak alapjáraton üzemeltetem, ami az elején van azt külön profillal, az aktív szakasza az az 50-58 között van a játék miatt, felé meg csak a bencsekben megy, 50 alatt meg szinte passzív, meg van egy 40 alatti amikor alapon forog,
akkor 3-400 rpm asszem,
a középső egyébként valami spec méret/karakterisztika lehet, mert semmi nincs róla,még a csapágyazását sem tüntetik fel :/
de amúgy jó kis vas, megéri az árát -
scampolo84
aktív tag
válasz
Chaser #24292 üzenetére
Az úgy komoly! Nagyjából végig pörgettem a topikot és ahogy láttam a cb20 kb órajel arányos. Ez nálam be is jött alapon boostal 3418 volt a max 3.7 talán 3706.. Nem vagyok gépnél de így rémlik. Ennek fényében viszont 3.6on 1.008v mellet jónak tűnik a 3601 jól sejtem? Mert ha így van nekem ez több mint elég. A gép síri csendben házventik gpu belőve silentre. Én erre vágytam 🙂 Ha már 65w a tdp ne zabáljon és legyen is kussban miközben olyan mint egy bivaly...
-
Lacpac
őstag
válasz
Chaser #24276 üzenetére
Default megvolt... raid kötet széthullott.
Mostanra raktam kb rendbe. A jelenség ugyanez.
Ha alacsony a cpu fesz, ugrál a bclk, jelenleg 1,216V-ot kap, 89-re is leugrik.
Igazából stabil, használom így... most már leszarom. Nincs vele időm szarakodni.
Ha valami kipusztul benne, megy a kukába. Szvsz. a lappal lehet valami. -
BerserkGuts
addikt
válasz
Chaser #24110 üzenetére
teljesítményt is nézni kell kit érdekel 1.45V ha 1w-ot fogyaszt
VxAmper= W
Sajnos az Ampert nem lehet beállítani csak limitet pbo-n mert azt az amd kezeli viszont a célt= MHz ti szabjátok meg a teljesítményt és a fogyasztást meg a programok amik igénylik vagy egyáltalán tudják kezelni, kihasználni.
Sok játék eléggé le van butítva csak malmoznak a cpuk általában mert a konzoliparra vagy onnan vannak úgynevezetten átportolva a játékok ezért jobb munkával tesztelni.
Van pár játék amik igényesebbek pl: az elhíresült BFV de ott mindent be kéne kapcsolni ultrán RTX-el hogy kihasználja a procit rendesen ami meg nem multyhoz való és nem is működik laggol a játék tőle megnő a latency
de egy tesztelésig elmegy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged