- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
-
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Redplee #26413 üzenetére
akkor nem szóltam
inkább a minimum fps-eket dobhatja meg de szerintem mérhetetlen egy multinál mert mindig más lesz a helyzet szerver, pálya, játékosok stb....
farcry6 beépített benchmarkja elég jó és ott tudtam +400 képkockát kicsikarni az 1perces teszt alatt mert azon lehet jól látni hogy van-e előrelépés képkockaszámban (rendered frames ) ami kb átlag +6fps ez kb 0.1%-osban már 15 körül hozhat talán, mert cpu tuning általában a minium fps-re van hatással
+ vga-t is kicsit lehet húzni az is hozhat valamit:
nekem 1660-am van és talán +10fps lehet warzoneban is -
-
-
tasiadam
veterán
válasz
Redplee #26399 üzenetére
Ha minden tökéletes, akkor a frametime szép egyenes. Minél magasabb az FPs, annál kisebb a frametime. És ha mondjuk hirtelen zuhan az FPS-ed 300ról 200-ra, ott olyan frametime peak lesz, hogy érzed, megakad a játék. Ezért szoktam olyan FPs-re limitálni az FPs-t, amit röhögve kitol a kártya. Pl 60hz monitornál 65, 75hz monitornál 80fps. Ha te ehhez hozzá vagy szokva, akkor simán bekapcsolhatod a CnQ-t.
Nálam minden játék ilyen: -
tasiadam
veterán
válasz
Redplee #26396 üzenetére
Akkor CnQ, State 0-t kapcsold be, és próbáld ki mit produkál így, mennyire zavaróak a laggok. Most az effective clockok nálam 20mhz körül vannak, a használt magnál ez 800 körül.
Szerintem tény, hogy az AMD nem tudja olyan jól belőni a stateket a procikhoz, mint az intel. Mondjuk az intel ezt csinálja elég sok éve, míg az AMD elég darabosra csinálta. -
TeeBee73
veterán
válasz
Redplee #26384 üzenetére
Holnap délelőtt próbálok én is beállításokat küldeni, ma már nincs időm, menni kell gályázni.
(Nálam PBO manual 180W, Offset -0.0750mV, a RAM-okat hagytam XMP 3466MHz-en. RDR2 Bench-et nyomtam, default-on ~62FPS, Ultra-n ~32FPS. 2560*1080-on. A VGA ~99%-on tekert, a proci 22-26°% között ugrált.) -
Bivaly26
tag
válasz
Redplee #26384 üzenetére
Arra figyelj ha valami core feszt állítasz pl-0.0500--->-0.0750 re akkor újra nézd meg a cool n quiet mert kikapcsolja nálam és ujra be kell kapcsoljam és csak utána save and exit.Nekem pbo bekapcsolva van fix 4000mhz.így néz ki nálam a hwinfo idleben.Jó a fogyasztásom így és a hőmérségletek is.Cod MW2019 ben nem megy 56 fok fölé a procim és 4ghz ketyeg közben.
-
tasiadam
veterán
válasz
Redplee #26371 üzenetére
mert nem hasznalja az osszes magot/szalat, azert nem 100%.
Huzd fel ha hutve van, vagy igen, 5600X. Jo a zen, de mindig jon egy CPU, amivel az adott kartya tobbet tud.Ha a VRM birja, akkor 4.2ghz vagy 4.3-ra told ki all core es probald ki, vagy hatmagositsd, es ugy huzd fel, hogy a VRMne haljonmeg. De!!! 2K alatt eltunik a 3600 es a 2700X kozotti kulonbseg. Minel nagyobb a felbontas, annal kisebb ez a gap
-
Albigator
őstag
válasz
Redplee #25456 üzenetére
Ha 1700X-ed lenne akkor is csak kb 50%-os terhelés körül járnál gameknél. De azért ott már nagyobb a difi FPS-ben a Zen2 javára.
De minden attól függ milyen VGA-d van és milyen felbontáson játszol.
Ha 2080Ti és FHD-n tolod 240 Hz-es monitoron akkor sokkal jobban ki jön a kis különbség is.
Gyengébb kártyával, nagyobb felbontáson meg sok esetben elhanyagolható a differencia. (YT tele van ilyen jellegű tesztekkel)Nálam is ez volt a helyzet: "közepes" vidikari, nagyobb felbontás (FHD 144 Hz-ről váltottam WQHD 144 Hz-re, volt 5700XT-m, 5700-om, most pedig 2070-em.)
2 hónapig használtam 3600X-et de egy hete eladtam (több okból kifolyólag) és visszatértem 2600X-re.
Pár "idegesítő" dolog így már nincs jelen szerencsére és érzésre nem igazán lehet okom panaszra ha a játékokat nézem. Bencheknél zavaró a helyzet.3000-es rizsám már nem biztos, hogy lesz de 4000-es igen.
Viszont nem is bántam meg, hogy kipróbáltam egy Zen2-es procit, az újdonság varázsa mellett a sokkal nagyobb potenciállal rendelkező memória tuning ami kisebb örömömre szolgált.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Redplee #20850 üzenetére
mert maskepp mukodik. a Ryzen nagysagrenddel tobbszor valt allapotot, mint az eddigi procik. Ha auton van, akkor az az 1.45 voltot csak saccper 1-2 ezredmasodpercig kapja. A legtobb monitorozo szoftver nem kepes lekovetni. 50 fok idleben tenyleg magas. Hutot nezd meg.
hangra az a megfejtes van, hogy egyreszt vedd le a reagalasi idot 0.1 sec -rol mondjuk 0.7s -re, masreszt allitsd ugy a gorbet, hogy 60 fokig egyenletes legyem, aztan kapcsoljon ra.
az ne zavarjon ossze, hogy 4.1Ghz != 4.1Ghz volt, hogy 3.7 -en hozott annyit, mint egy elkefelt 4 Ghz tuning.
Memoriafeszt ne vedd le, tuningramnak 1.35V a normalis fesz, az xmp profilok is ezt tartalmazzak, de 1.4V -ig altalaban birjak a ramok. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 7
- Windows 11
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Quadro FX 570 eladó
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged