- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
válasz
imbalazs #8943 üzenetére
Nem sok usert láttam azzal a deszkával, ha teheted akkor Tomahawk-ot vegyél, drágább de az egyik legjobb ATX B450-es lap. Vagy ha jó a micro ATX is, akkor a Mortar-t vedd, ez olcsóbb, mint a Tomahawk. Ezekről rosszat még nem olvastam. Az általad kinézett RAM elég népszerű itt PH-n és általában ajánlott is. Vagy még a Patriot Viper 4-es RAM-oknak nézz utána, ezek is kezdenek népszerűek lenni az ár/érték arányuk miatt, én is ilyet használok teljes megelégedettséggel.
-
füles_
őstag
válasz
MaxxDamage #6208 üzenetére
Nekem az 1.5-ös BIOS-ban nem így van. A Voltage Configuration résznél nekem csak olyan van, hogy Vcore NB Offset Voltage, de ezt még nem próbáltam. Én az SoC feszültséget az Advanced / AMD CBS / SOC OVERCLOCK VID úton állítottam. [link]
-
füles_
őstag
válasz
szuk_jozsef #3109 üzenetére
Fagyás sok mindentől lehet. Amint írták a PR már eléggé kiforrott, szóval tuti nem az a gond.
Milyen tápod van? A házad és a szellőzése? Pontosan milyen RAM-okat használsz? Próbáltad már a modulokat egyenként? Prociláb nincs elgörbülve?
Rengeteg dolog miatt fagyhat egy rendszer. -
füles_
őstag
válasz
kicsi89 #2075 üzenetére
Hali!
1500X-et nem nagyon éri meg venni, ugyanis +7-8 ezer forintért kapsz egy sokkal jobb és időtállóbb processzort az 1600 személyében. A BF1 meghálálja a 12 processzorszálat.
Az alaplap amit kinéztél szvsz elég fapados a maga két RAM slotjával. A helyedben inkább egy Mortar-t vennék, ebben 3.8GHz-ig gond nélkül fel tudod tolni az 1600-ast (menne még tovább is valószínűleg, de ez az órajel talán a legideálisabb ezeknek a prociknak). Sokan használnak ilyen deszkát és általában meg vannak vele elégedve a júzerek. -
füles_
őstag
Alig több, mint egy év után már itt is van az első generációs Ryzen leváltója, a Ryzen 2000-es széria. A lapka ebben a szériában a Pinnacle Ridge nevet viseli, amelyben két darab CCX-be rendezett Zen+ magok foglalnak helyet. Architektúra szinten nem történt érdemi előrelépés, ugyanis ez egy tock generáció, ami azt jelenti, hogy az előző generációhoz képest csak kisebb mértékű órajelemelés, apró finomítások és javítások mentek végbe. A gyártás mostantól 12nm-es technológián történik a GlobalFoundries-nál, aminek köszönhetően ki tudtak facsarni még egy extra 200-300MHz-es magórajelet a korábbi dizájnhoz képest. Szembeötlő javulás érte a memóriavezérlőt és a cache-rendszert, ebből fakadóan jelentősen csökkent az operatív tár és az L2, illetve az L3 gyorsítótárak elérési ideje, a másodszintű cache esetében ez az előrelépés elérheti akár a 30%-ot is. Mellesleg az IMC jobban fel lett készítve a magasabb órajelű RAM-ok kezelésére, az eddigi tesztek szerint a 3600MHz CL14 konfiguráció is működőképes normál üzemi körülmények mellett megfelelő alaplap és RAM párossal.
Az új processzorokkal párhuzamosan debütálnak az X470-es chipkészlettel felszerelt deszkák, amelyekben a Pinnacle Ridge bizonyos boost funkciói kihasználhatóak lesznek. Fontos adalék, hogy az összes 2000-es szériába sorolt Ryzenek működnek a 300-as chipkészletekkel felszerelt alaplapokban egy BIOS frissítés után.2018. április 19-én megjelenő modellek általános specifikációkkal:
Ryzen 7 2700X
- 8 mag/16 szál
- 3.7GHz alap- és 4.3GHz boost órajel
- 20MB cache (L2 + L3)
- 105W TDP
- Wraith Prism gyári hűtő
- $329 SEPRyzen 7 2700
- 8 mag/16 szál
- 3.2GHz alap- és 4.1GHz boost órajel
- 20MB cache (L2 + L3)
- 65W TDP
- Wraith Spire LED gyári hűtő
- $299 SEPRyzen 5 2600X
- 6 mag/12 szál
- 3.6GHz alap- és 4.2GHz boost órajel
- 19MB cache (L2 + L3)
- 95W TDP
- Wraith Spire gyári hűtő (LED nélküli)
- $229 SEPRyzen 5 2600
- 6 mag/12 szál
- 3.4GHz alap és 3.9GHz boost órajel
- 19MB cache (L2 + L3)
- 65W TDP
- Wraith Stealth gyári hűtő
- $199 SEP4 magos Pinnacle Ridge processzorok nem érkeznek, ez a kategória marad a Raven Ridge CPU-k játszótere.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TP-LINK routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Macska topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest