- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
válasz
FoLey-v #28233 üzenetére
Igen, ebből csak az derül ki, hogy jelenleg ennyin üzemel. Azért kértem el a gép adatait, hogy kiderüljön pontosan milyen kompensekből áll, lehet 3200 Mhz-et tudná docp-n, csak biosban nincs beállítva.
(#28234) Mik76:
Írtam, hogy pár hozzászólással feljebb, van minta.Az már kiderült, hogy MSI A320M-A PRO MAX, AMD Ryzen 7 2700, 1x16 GB ram van, de ennek kellene a pontos típusa.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
FoLey-v #28140 üzenetére
Itt több minden is lehet gond, akár az alaplap, akár a cpu, de az is lehet, hogy a memóriák egymást nem szeretik, de akár bios beállítás is lehet.....
B450 alaplappal a 2700 mellett egy kis ideig ment Crucial Ballistix Sport LT 3200MHz 16GB kit és a Kingston Hyperx Predator 3333MHz 16GB kit, 3000Mhz volt a max, amit sikerült összehoznom. Most b550 alaplap és 3600 cpu mellett gond nélkül mennek 3333MHz-en és még nincs semmi finomhangolás, csak a frekvencia, a memória és soc feszültség lett beállítva. -
Csupingo
veterán
válasz
FoLey-v #28142 üzenetére
Ha jól írja a progi, akkor nem is jó helyen vannak. Illik az 1-3, 2-4 -be tenni az egyformákat. Mit nem tudsz állítani? A biosban nem listáz magasabb beállítható órajeleket a memóriáknak?
Pl. nincs más érték a legördíthető listában?
Nekem amúgy nem szerette a 4db memóriát a 2700, mindig fagyott. -
duo
addikt
válasz
FoLey-v #27078 üzenetére
uhh
te se sz@rral gurigázol.
Én ma még beszerelek egy plusz rendszerhűtőt, olyan cúg lesz a házban, hogy ne tovább. nem marad bennszorult meleg. a borda mérete lesz a limit a hűtési teljesítményben.
Mondjuk egy is60 noctua nf a12x15-el azért frankón meghűt 65w-ot, viszont azt vettem észre h csak akkor ha jó az airflow. na ehhez jött hozzá az undervolt. -
Thrawn
félisten
válasz
FoLey-v #25584 üzenetére
Ezzel nézd az időzítéseket: ZenTimings
-
Albigator
őstag
-
Márk
senior tag
válasz
FoLey-v #25141 üzenetére
Nálam a CPU Core Voltage Offset az -0,09375V, így stabil, azonban -0,1V Offsetnél már 12 óránként be-be csúszott egy-egy kékhalál, illetve hidegindításkor a rendszer nem bírt elsőre elindulni, csak 3 automata ki-bekapcsolás után.
A(z) CPU SoC Voltage-nél is úgy jártam, hogy ez a 0,91V betonstabil, 0,9V-nál már voltak kékhalálok durván 12 óránként.
Egyébént azt tudja valaki, hogy a CPU Load Line Calibration-nál a Level1..... Level5 szintek mit takarnak? Az 1-es a "legerősebb", az 5-ös a "leggyengébb", vagy épp fordítva?
-
Márk
senior tag
válasz
FoLey-v #25138 üzenetére
Érdekes, nálam a ram latency sokkal alacsonyabb.
2600X, Asus Prime X470-Pro, 2*8GB G-Skill Flare-X F4-3200C14D-16GFX ram pár van, és ezt dobja ki:
Nem csináltam vele semmi extrát, a Ryzen Calculator által kidobott értékeket bevertem az UEFI-be egyenként, aztán had szóljon, egyedül a SoC Voltage-et vettem le 0,91V-ra, mert a program által ajánlott 1,1V-ot soknak éreztem.
Stabil a gép így, nincs vele semmi gond.
-
kovsol
titán
válasz
FoLey-v #22178 üzenetére
XMP profilban 15-17-17-35 van. Látom te 16-16-16-36 -t próbálsz. Nem próbáltad 16-17-17-35 el? Vagy az is lehet az 1T -t nem bírja stabilan.
Én úgy döntöttem nem hajhászom az órajelet, belőttem alacsonyabb időzítésre 2933Mhz-en.
Érdekes, hogy nálam a lap XMP3200Mhz esetében nem állít magától magasabb SoC feszültséget, és ha nem emelek rajta kézzel akkor úgy nem indul el. 2933Mhz-en meg 0,85V alappal vígan fut.
Proci amúgy -125mV offsetben fut, de így se sajnálja a feszültséget.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
FoLey-v #22176 üzenetére
írtad hogy mindkét ram led világít, az az xmp ledje ha a ram felett van, akkor az a bibi hogy be van állítva és annak a beállításait próbálja de nem jó neki, ha meg a debug ledre gondoltál akkor pesig tuti a ram és bármi lehet, kevés fesz, alacsony timingok, vagy a soc...szóval komplex, csinálj pendrive-ra F12-vel printscreent az OC oldalról és küldd el, és az advenced dram menüről is, az ráfér vagy 3 képre...
-
GIORGIONE76
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
FoLey-v #22072 üzenetére
ÉRdekességképp, ha visszamennél 1.0.0.3-as AGESA-ra, nem javulna a dolog?
Én direkt visszamentem a 3.40-es bios-ra a lapnál, bár még nem foglalkoztam a rammal, de ez az utolsó bios a zen+hoz. Utána a többi már zen2, és nem javasolja az asrock.
Na meg még az is kényes, hogy vajon lesz-e CL15-öm, mert a 3400G-vel nem ment.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
FoLey-v #22048 üzenetére
Én 1.45-ön hajtom a predatorokoat most éppen.
L.D.: Ez nem feltétlen a tuningról szól.
Speed(R): Ez egy ingoványos terep. Én ahogy most tesztelgettem, hiába vettem feszesre 3000-3200-on az időzítéseket, 3466-on, 3533-on még mindig gyorsabb, és nem is kevéssel, lazább időzítések mellett. Vagyis több az írás, olvasás, másolás. Ezért is zargatom őket. Bár Cl17-re már nem mennék át, bár úgy még tudnék valszeg 3600-ra, vagy 3600 fölé is menni.
Most épp 3533 16-20-21-20-40-en megy, 1.45V-n, és így gyorsabb, mint 3333 16-18-19-18-36-on.
Arról már nem berszélve, hogy CL15 a predator, 3000-ren 15-17-17-34 lenne azt hiszem, de ezt hiába állítom be, CL16-ra áll.
-
-
zolee1984
senior tag
válasz
FoLey-v #21261 üzenetére
Sztem ha már megvan nem érdemes cserélni a lapokat hacsak nem muszáj.
Arra próbáltunk többen is rávilágítani, hogy aki most vásárol az már inkább ne vegyen 3xx lapot.
Ha már 1xxx ryzenre váltottam volna akkor a 2700-as proci miatt nem vettem volna megint lapot.
Mivel viszont második szériánál szálltam be egyértelmű volt a b450 lap. -
kisza25
félisten
válasz
FoLey-v #20580 üzenetére
Én 1600x-ről váltottam 2700-ra, kb 8-10 % volt erősebb alapon, tuningból meg már kinőttem.
Vissza is váltottam 1600-ra, amiről kiderült, hogy álcázott 2600
fejesg2 nekem is az van, nekem is megy 3000Mhz-en, eleinte még 1,2V is ment 1,35V helyett, mert azt hittem xmp a feszt is beállítja -
Márk
senior tag
válasz
FoLey-v #8171 üzenetére
Én olyat olvastam, hogy az alaplapgyártókra van bízva, hogy belerakják-e a Pinnacle Ridge-et támogató biosokba. [link]
Nálam azért Disabled, mert "csak" egy Ryzen 5 1600-am van.
Ma hozom a Ryzen 5 2600X-et, aztán hétvégén teszt, hogy valóban működik-e, bár elvileg kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Plazma TV topic
- Interactive Brokers társalgó
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest