Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Az igen!
Akkor nem is erőlködök rajta, felhúztam 4.3-ra, kisebb pályákon így is hozza az átlag 90fps-t, nagyokon meg a 65-öt.De azt nem tudom hogy milyen gép kell ahhoz hogy Gulf of Oman-on meglegyen a minimum 60, mert egy i7 3930k se hozza. Sokszor csak 50 vagy annyi se...link
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Tudom hogy az FX gyenge egy szálon, és a BF3 csak 4 szálra van optimalizálva. Nem is várom el tőle hogy minden helyzetben tökéletesen kihajtsa.
Viszont láttam olyat hogy egy Ivy i5 alatt sem pörgött mindig a GPU maxon. Ezért kérdeztem hogy akkor mi is a helyzet. Mert ha egy i5 nem hajtja ki akkor mi fogja? -
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Ha nem pörög mindig 100%-on a VGA az azt jelenti hogy nem hajtja ki a proci? -
Laja333
őstag
válasz
Milka 78
üzenetére
Biztos ennyit bír a 8350.
3DMark viszont 13ezer körüli graphic score-t ad (bár van szórása 12600-13100 között) szóval a kártya szerintem rendben van.Mivel tudom OSD monitorozni VRM tempet? Nem szeretem ezt a "lefut a teszt majd megnéztem meddig ment fel" dolgot. :S
Malibutomi: Napi használatra nem húzom egyáltalán. Bőven elég úgy is a BF4 multi 70+ fpshez.

-
Milka 78
nagyúr
válasz
Laja333
üzenetére
Ezt a tesztet futtasd úgy 20-30 percig és meglesz az a közel 100 fok aVRM 1-en.Ahogy látom szépen emelkedett ,bár a hűtésed is 2/3 gőzzel megy,ha 1005-on pörögne lehet kordában tudná tartani...Ha monitorozod OSD-n AB-vel a tesztet nézd már meg átlagban mennyit kap a kártya terhelés alatt.Ami még érdekes,hogy elég keveset dob neked a Valley,már ha 1200/1500-ön ment,de nem értem miért(olyan mintha alapon menne a kari).

-
andro93
aktív tag
válasz
baratod
üzenetére
Köszönöm, de majd azután gratulálj, ha kipróbáltam, és minden oké vele.

Viszont Lec-nél lehet kapni 124-ért Sapphire 290 Tri-X-et, ami nagyon jó ár érte, a 290X is "csak" 150k, más webshopokban 170+.Ha még mindig 140 körül lesz az Asus amikor rendelsz, akkor a Sapphire még 2 év garival, meg a kockázattal (h gagyi lesz a kártya) is jobban megéri annyiért.

-
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Szép lassan próbálgatom majd. Szerintem heaven-el fogok mérni, mer a 3dmark baromi hosszú, és nincs hozzá türelmem.
-
odorgg
addikt
válasz
adamssss
üzenetére
Itt egy húzott, szintén FX 8320-al készült eredmény. Szóval nincs gond

GPU

-
Joshi
titán
A sima R9 290 3DMark11-ben 10500 pont az milyen eredménynek számít? Minden alapon és a következő konfigban lett tesztelve.
Asus Sabertooth 990FX, AMD FX-8350 @ 4,5GHz, Kingston hyperx beast 2 *4gb, Corsair TX650W -
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
-
csabsz13
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
én is azt néztem, hogy terhelés nem volt sokat a látható időszakban...
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
andro93
aktív tag
válasz
baratod
üzenetére
Fel is ment sajnos újra 140-re az Asus 290 DCU2 ára.

Szerencsére még 131 körül sikerült megrendelnem.
Biztos elpasszolták a hibás, javított, újracsomagolt darabokat olcsóér, aztán a frisseket megint 140-ért dobálják.
-
norb55
őstag
válasz
the_mad
üzenetére
Annak mi értelme volna ha jó kártyáról leszednék a jó hütést?
Videókártyát nem javít se a nagyker, se a kisker. Mert ami a másik kártyán volt hütés, azt meg rárakná a jó nyáklapra?
Gyár nem ad plusszba hütéseket a nagykernek, hé fiúk, ha csapágyas lesz egy ventilátor, csak cseréljétek ki.

Megy vissza a hibás kártya a gyárba, és ott talán kicserélik a hütést, újra becsomagolják, és megy újra eladásba. Ha rossza a nyák, megy szépen újrahasznosításba.
-
ricshard444
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igen, ezeket a dolgokat csak azonos körülmények között lehet letesztelni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Aha akkor jól rémlett.
Azért simán lehet hogy az én chipem némelyik másik alapfesze alatt megy tuningon, de jobban melegszik mint azok több fesszel. -
ricshard444
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
A magasabb feszesek jobban szivárognak, innen az alapból magasabb feszültség még lehűthető mértékben és az esetlegesen szépen alulfeszelhető GPU.
Az alacsonyabb feszesek kevésbé szivárognak, így agresszívabban reagálnak a fesz emelésére, ezáltal jobban is melegszenek.Papíron ez a szivárgás és a fesz közti kapcsolat.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Igen igazatok van, azt hiszem lebeszélem maga róla.
Tényleg hogy is van ez a chipek szivárgásával? Valahol le volt írva már de nem találom. Ilyesmi, hogy az alacsonyabb feszes chipek jobban melegszenek feszültségre, mint ami alapban többet kér azt hiszem. Vagy fordítva? Tudja valaki?SzlobiG
Ha lenne csere, akkor csak úgy hogy párhuzamosan letesztelném õket, és egy marad. -
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szvsz felesleges csere lenne ez, de te tudod.

-
ricshard444
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Sapphire-ral is, szóval én nem foglalkoznék vele.
Ez olyan, mint anno a 7900-s körutam, szinte mindegyik hűtéses volt, mégsem volt releváns végül, hogy melyik van a gépben, mert minimális eltérések voltak.
A lényeget a GPU és a memória potenciálja dobta és a szőrözés, hogy a -5 vagy 8 fok számít e /80 fok alatt/
Effektíve nem igazán, a VRM meg normális tuning mellett mindegyikkel oké, szóval...érted.Az előrelépést Aftermarket hűtések hozhatnák, nagy VRM bordával.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Szerintem nem lenne sokkal jobb a Tri-X neked.
A TE MSI-d alacsonyabb fesszel tudja azt amit az enyém magasabbal. Az egy kiváló kártya kiváló GPU-val. Én azért emelgettem a feszültséget és oké, hogy nem melegedett annyira, de nem is bírta a tuningot (Igaz ez az én kártyám ez egy vélemény), de gondoltam azért leírom neked. Ha rettenetesen nem hagy nyugodni és Pesti vagy akkor felőlem egy-két napra cserélhetünk VGA-t. De én szerintem nem nyúltál mellé az MSI-vel
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Milka 78
üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem a Sapphire kártyáknál fordul elő, hogy BS hibás alapon is, és mehet gariba, ettől félek kissé. Pedig tennék egy próbát vele.
(#7842) ricshard444
Nincs vele gondom, sőt a chip nagyon jó rajta, jó alacsony feszeken megy...játékok alatt max 75 fok volt eddig 1100-on. Csak a kiváncsiság hajt
Mondjuk hosszútávon úgysem használnám sok fesszel.A legtutibb amúgy egy TRI-X hűtés lenen a mostani kártyámra

-
ricshard444
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mi a problémád a mostani kártyáddal?
Az sem lenne jobb, max a tudat, hogy egy limuzin van a gépben. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
A BS inkább memória túlhúzásnál jön elő és nem gpu tuningnál(feszelésnél). Nálam tök mindegy,hogy mennyit kap a kártya a memóriának ugyan ott van vége.Nagy hibát nem tudsz csinálni vele,max artifactolni fog a kártya teszt alatt.Akkor dobsz rá feszt azt vagy bejön vagy nem.

-
Malibutomi
nagyúr
Bizgálja a TRI-X a fantáziám, mert feszemelős tuning alatt jobbnak tűnik az a hűtés...csak a BS lehetősége kicsit visszatartó erő. Meg az eddigi Sapphire-ok nem voltak annyira tuningosak mint amire vágyom.
Ehm... -
N.Ferry
senior tag
válasz
thomasvold
üzenetére
Pár oldallal visszább olvashattál olyat,hogy a 3.0 beta 18-as ab-t kell felrakni,azzal tudsz feszt adni neki.Ügye ezt olvastad?

-
thomasvold
őstag
Valaki árulja már el, aki MSI Afterburner-t használ, hogy a lófittyfenébe lehet bekapcsolni a feszültség csúszkát
Hiába pipálom be az: "Unlock Voltage Controll"-t, ugyanúgy szürkében van és nem tudom állítani 
-
Malibutomi
nagyúr
A valley meg heaven sokkal jobban fekszik az nv kártyáknak. Még talán a Firestrike a legjobb ilyen mérőprogram.
-
N.Ferry
senior tag
-
Macka
veterán
MSI AB-t hogyan tudom rávenni, hogy +100 mV-nél többet adjon. Hiába pipálom be az az extend official limit opciót, akkor is csak max 100 az adható fesz.

-
Gilthanas
aktív tag
Ti ilyesmit csináltatok már?
A Rome II total war kapcsán (az erre vonatkozó topicba írtam, de senki nem reagál), hogy kénszerítitek a core clock ot AB-vel (Hogy tartsa az értéket mintha korbácsolnák) ? És akkor nem throttingol?
igy:
Just found the right way to force max clock on AMD GPUs. Tried MSI Afterburner before, but did not set the UnofficialOverclockingMode to: without powerplay support.
Right way to force max clock:
1. Change the UnofficialOverclockingMode to without powerplay support
2. Raise GPU Core Clock and RAM Clock by 1 MHz
3. Apply settings.
It is not official supported and you are doing it at your own risk. Card should be in Ubermode or Fan speed should match clock rates. For 290X it is 55% in Ubermode.Eddig akadt a rome II total war mert dobálta a GPU clock ot 200 és 1040 között, és emiatt szaggatott, mint a galuska tészta és még a hang is recsegett.
Most a fent linkelt módszerrel kényszerítettem a clock ot hogy tartsa, és most így jobb. Ez mennyire veszélyes?
(#7824) N.Ferry : De-de gonoszkodik kicsit így, de ezzel a módszerrel működik úgy néz ki. Sokan írják, hogy R9 290 el throttingol. Nekem most nem csinálja így és jobb is. De azért, még így sem úgy hasít ahogy szeretném. Bár ez a Rome optimalizálásának a hibája már szerintem. Ugye az intel processzorokat sem kezeli tökéletesen. Nem használja az összes magot valamiért.
A kényszerítés

-
-
SimonYana
addikt
válasz
Gilthanas
üzenetére
3930K és 4250-re húztam. Igen ezzel a slaggal locsolom!
Igen a Physics core kicsit el húz a többiekétől.

-
Gilthanas
aktív tag
válasz
SimonYana
üzenetére
A processzorod mennyin megy? az a Physics core nagyon durva az enyémhez képest. Nekem az i7 3.8 on tud csak menni sajnos.
Milka 78 : Köszönöm, megnézem ezt a kombó dolgot én is.
SimonYana: Te slaggal locsolod a VGA-t vagy fújkálod? Gondolom ezeket a pontokat nem a fecskék hordják össze

-
Milka 78
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
1.172-1.188v között tartja magát játék alatt(GPU-Z 1.281v-s csúcs Heaven képváltásnál)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
N.Ferry
üzenetére
Nekem ezt dobta a gép a sima 290-re,szintén 1190-1420-on

Sajan a memória viszont ennyit tudott,viszont a GPU-ban van még.Viszont egy kellemes 1170/1410-es 24/7-es beállítást találtam +50mv fesszel +30% PL-el.Szerintem maradok is ennél a verziónál.Gilthanas : Kipróbáltam a Trixx&AB kettőst(régebben kérdezted,hogy megy e a kettő együtt).Az AB sokkal jobban dobálta nálam az órajeleket,ellenben a Trixx beton stabil és az AB-val közben monitorozok(ha kell) gond nélkül.Mondjuk a Trixx alapértelmezetten indul és az AB-n az osd-n kívül semmit sem állítok,nem is nyúlok hozzá,ha már nem kell csak kilövöm.
-
djxp01
senior tag
A 3 év garancia miatt döntöttem az ASUS DCUII R9 290 mellett, de mielőtt leadom a megrendelést, rákérdeznék Tőletek, van-e olyan negatívuma ennek a hűtésű kártyának, ami miatt esetleg a Sapphire, vagy más márka mellett kellene hogy döntsek? Black Screenező Sapphire-okról hallottam, ez a mostaniakra már nem vonatkozik? Vagy esetleg akkora zajkülönbség lenne pl.: az DCUII vs. Tri X hűtés között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- OLED monitor topic
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Építő/felújító topik
- Milyen routert?
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen monitort vegyek?
- Az iparágon belül elsőként tervezett 10 nm alatti DRAM-ot a Samsung
- PlayStation 5
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- ASRock Radeon RX 9060 XT Challenger OC 16GB - INGYEN FOXPOST!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 VENTUS 3X OC Eladó!
- Sapphire RX 560 4 GB videókártya
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A játék ilyen, bármin képes leugrani 60 alá. /jelenleg/
Akkor nem is erőlködök rajta, felhúztam 4.3-ra, kisebb pályákon így is hozza az átlag 90fps-t, nagyokon meg a 65-öt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

köszi

Hiába pipálom be az: "Unlock Voltage Controll"-t, ugyanúgy szürkében van és nem tudom állítani