Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
venomka1
aktív tag
melyik a jobb?
HIS Radeon R9 390 IceQ X2 8192MB
Radeon R9 390 PCS+ 8192MB
Sapphire NITRO R9 390 OC -
Omli85
őstag
Hmm, ebben lehet valami, nálam mondjuk fixre állított értékeken megy minden (pumpa, ventik) így max az marad, hogy jobban fűt az FX így ez kihat a gpu-ra is. Persze nem nagy ugrásról beszélek itt mivel ilyenkor is max 45-47 fokig megy fel a gpu. Ellenben azt látom, hogy a CPU úgy fűt majdnem mintha h.264-et kódolnék vele ami játékok alatt nem volt eddig megszokott
. -
oliba
őstag
válasz
Omli85
üzenetére
Nem tudom igaz-e, de egy apró észrevételt azért megosztok. Ugye ez az új driver javítja a szálkezelést és új shader fordító is benne van. Előbbi a CPU limites helyzeteken javíthat, utóbbi meg szimplán gyorsít.
Eddig Call of Juarez: Gunslingerrel játszottam -100mV 925/1250MHz-es beállítások mellett 3200x1800-as VSR felbontáson volt a GPU hőmérséklete maximum 42 fok volt a 15.11.1-es driverrel. Természetesen VSync OFF. A radiátoron lévő ventilátorok vezérlése CPU hőmérséklete alapján megy. 40-45°C-os tartomány között 650-1650rpm-es fordulatszámon.
Az új Chrimson driverrel teljesen elérnek a hőfokok, de én ezt nem a jobb kihasználásban látom. Játék közben felkúszott a gpu hőmérséklete 44°C-ra, viszont ez azért történt meg, mert a ventiket nem hallottam, hogy felpörögnének -> a javított szálkezelés miatt a terhelés jobban eloszlik a cpu magot között, amitől kevésbé melegszik a proci -> nem kapcsol feljebb a venti -> = melegebb a gpu?
Nálad pedig a javított szálkezelés miatt az FX jobban meghajtja a kártyád, amitől ugye megint melegebb?
Sajna Chrimson tesztekben mindenki a széttuningolt i7-tel vizsgált 390x-et, vagy Fury-t. Kíváncsibb lettem volna egy FX procival, vagy egy tuningolatlan i5-ös procival hogy muzsikálna.
-
oliba
őstag
válasz
Omli85
üzenetére
Még szép, hogy 5 perc 3D mark nem fűt fel semmit se
Nekem semmivel sem lett melegebb a kártya.Úgy néz ki, hogy -50MHz a memóriából megoldotta az instabilitást. Lehet az új shader fordító jobban megtekeri a memóriavezérlőt ennél a kártyánál. Sok volt a szunnyadó sávszél

-
Tefra
csendes tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne. Szerintetek ez milyen vétel?
[link]Eredetileg a Sapphire Nitro-t 120-ért néztem, de mire eljutottam odáig, hogy bepakoljam a kosárba eltűnt... cserébe ez lett olcsóbb sokkal, de ezt a típust egyáltalán nem ismerem.
A hőtermelés miatt aggódom elsősorban.
CoolerMaster N300 házban lenne, i5-6500 társaságában.Előre is köszi!
-
Habugi
addikt
válasz
Obliterátor
üzenetére
Lehet csak azt hiszem végig kell szenvedd/várd a többi tesztet is viszont megérheti mert a tiéd lenne az eddig 4790K & 390 duóval feltöltött legjobb valid eredmény.
-
Habugi
addikt
válasz
Obliterátor
üzenetére
Ha megkérlek mérnél majd egyet 1260-on kikapcsolt Tesszelációval is pls?!

-
törölt tag
Nagyon jól működik a dolog. Pl a battlefrontban 750 és 850Mhzre veszi vissza az órajelet pályától függően. Amikor a meccs végén összeszámolja a pontokat ott 350mhz-re esik le az órajel
A gép össz fogyasztása 220-260 watt között van.
A ventilátorok 1450-et forognak a kártyán 55fok autó szabályzás. Ez FHD ultra beállítás 60fps. -
Obliterátor
tag
válasz
Obliterátor
üzenetére
-
NandoXXL
senior tag
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Marketingen kívül
valami személyes tapasztalat? Nálam sajnos nem működött megfelelően a dolog régebbi drivernél r9 290.
Esetleg valakinek van FRTC tapasztalata (ha jól működik, melyik driver)?Érdekes lenne látni mennyit hoz a hőmérsékleten, zajon különböző kártyáknál -
vg
addikt
válasz
xxxxxxxxx
üzenetére
Igen, én a hangkártyát a képen is látható kicsi, pciex1_3-ba szeretném használni(az elsőben blackmagic kártya van), de nem vagyok benne biztos, hogy nem lóg bele a foglalatba a sapphire kártya. A 4-esbe nem szeretném tenni a hangkártyát semmiképpen, mert elvesz a 16-os line-ból egyet.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
castiels
üzenetére
Nekem 290X-em van lassan 2 éve, és teljes mértékben elégedett vagyok vele. Mai napig 1080p-ben tökéletesen teljesít ha 60fps a cél. Néhány játékban persze kell némi kompromisszum kötni, de nem nagyon jellemző. 970-nel nincs személyes tapasztalatom, egy 7600GS volt az utolsó nV kártyám.

-
vg
addikt
Vennék egy Sapphire kátyát 390 kártyát, akinek van ilyen, az meg tudná nekem mondani, hogy mivel nekem a sapphire kártyát használó picex16 alatti második, azaz pciex1_3-ban van egy sound blaster Z pajzsos hangkártyám, hogy nem növi túl a sapphire a két slot-t? Úgy értem nem akadályozza a hangkártya használatát? Ilyen alaplapom van.
Néztem videókat,képeket de egyszerűen nem tudom így megítélni. A régi asus 290 dcu2 kártyám éppen jó volt így, de ahogy látom a sapphire kártya oldalát az nagyobb kicsit. -
Habugi
addikt
válasz
Ghoula
üzenetére
Soha nem használok vsyncet. Néztem hogy van vdrop de amíg tartja 100% mellett úgy az órajelet hogy az meg sem mozdul ez esetben pl 1150ről addig úgy voltam vele nem kérdezek rá ezt miért csinálja mert látszólag természetes/normális. Megnézed egyébként az Avg. GPU usage/utilizationt akkor látod hogy végig fullon ment, szóval kb annyi ideig nem 100%-on pörgött, amikor alkalmanként a térképen kolbászoltam, plusz egyszer ki altaboltam ránézni a fogyasztásra, +a végén ugye mint látható hogy meglegyen a shot.
szerk..
Ahh, leesett, ejtőernyős volt..
, szóval játék indítás után reseteljem ki és akkor nincsenek Idle értékek/nem kavarnak be a kalkulációba. Nevetni fogsz megpróbáltam, az a baj akár ablakban van, akár alttab, akár mix, mindig bele trollkodik az Idle órajel, így minden másnak az Idle értéke is.. -
CsonkaImo
addikt
Ez az FRTC lesz szerintem, és már az előző driverekben is elérhető volt. Alapbeállításon ki van kapcsolva, szóval a felhasználónak kell beállítani, azt is, hogy mennyi legyen a max FPS.
Szerk.: Ha nem megy az angol, ebben a cikkben a 3. bekezdés.
-
kp59
aktív tag
Azt írták a Crimson újításai között hogy a videókártya teljesítményét a használt monitoréhoz állítja be azaz ha a monitor mondjuk 60Hz-es akkor a kártya legfeljebb 60fps-t fog produkálni és ezzel a kártya fogyasztása jelentősen csökken. Van ezzel valakinek tapasztalata esetleg hogy az előző meghajtóval mennyi volt a fogyasztás terhelt állapotban és az újjal mennyi?
-
venomka1
aktív tag
HIS
Radeon R9 390 IceQ X2 8192MB GDDR5 PCI-Express Graphics Carderrol a kartya markarol nem is hallottam soha. Meg er 100.000 ft ot? tudtok rola valamit?
teljesitmenye,marmint a szambeli datok kb ugyan azok mint a tobbinek. -
castiels
addikt
Sziasztok!
Sapphire Tri-X 290X megér 85 öt 1 év garis.
-
Ghoula
senior tag
válasz
Habugi
üzenetére
Nézd meg az átlag órajeled és feszültséged. 100mV-al kevesebb mint a peak, bár órajelben nincs ekkora difi, gondolom a mérésben kevés az idle rész.
Erről beszéltem, ha van egy kis idle ideje a kártyának ahol le tudja venni a feszt és órajelet, akkor nekem is elment a sokat szidott DC2 hűtővel +100-on a kártya. Nyilván itt jobbak a hőfokok ahhoz képest.
De nézd megy úgy egy óráig, hogy vsync nincs, és végig fullon megy a kártya, a mérést menet közben reset-eld, és akkor tudjuk az átlagot használni, és nem kavarnak be az idle, és a kis load alatti peak értékek.@34057 Omli85
Egy 3dmark teszt kb 2 perc alatt lefut, annyi idő alatt nekem ~2 fokot megy fel a gpu hőmérséklete.
Persze van különbség belső load között programonként, de azért egy konstans terhelést egy 2 perces teszthez ne hasonlítsunk már.
-
Omli85
őstag
Nekem van egy sanda gyanúm, hogy azért dobálja el az OC-t instabilitás miatt az új driver, mert bizonyos esetekben jobban megvan hajtva a kártya mint eddig és egyszerűen ott már kibukik hogy instabil.
Mert 3DMark alatt ahol elvileg gyilkolva van a kártya érdekes módon nem melegszik annyira, mint teszem azt BF4 vagy Battelfront alatt. Elgondolkodtató jelenség
... Mert ugyebár ha nem melegszik annyira akkor nem is dolgozik annyira, hiába mutat 100% kihasználtságot.. -
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ránéztem a sokatok által 24/7-re ajánlott max +50mV-ra.
GTAV, 1440p, FXAA, VeryHigh, ~1 óra.Hamár, mértem is egy minden benne fogyasztást..(pontos).
A kártya alatt 5centivel lévő 18as venti 1200rpm, PCB hűtés ami a két VRM-et lövi 50%, TriX saját hűtése fixen 45% (~2100rpm) hogy ne kavarjon be az automatikus vezérlésbe az hogy hátulról is kapja..
Nem tudom, meggyőzhető vagyok de szerintem teljesen vállalható 24/7-re a +100mV, természetesen csak játék közben, adott profilra váltással.
Érdekesség képen egy korábbi mérés Crysis3 leginkább terhelő pályarészéről, maxfesz/TDP-s 280X-el..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#34052) hackeeeee:
Bezony hogy nem lett rossz..!

Dat góóden csipsz..
-
mcwolf79
veterán
válasz
.zSoLTi.
üzenetére
A VRm hőfokkal én is csak úgy tudtam valamit kezdeni, hogy a VGA-ra a VRM-ek fölé ráraktam egy 8 cm-es ventit. Ez anno a 290-nél is bevált, itt is majdnem 10 ˘C-t hozott.
Pedig már házat is cseréltem, ez sokkal szellősebb belül. Elöl 2 12-es venti be, oldalt 1 12-es ki, hátul másik 12-es ki, és ha nincs a kis venti a VRM-en úgy is 90 ˘C fölé megy
Felülre még ugye van a két 12/14-es hely, plussz alulra egy hely, de oda már nem akarok rakni ventit. Úgyhogy így marad. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deadwing
üzenetére
1110-et próbáltam 56mV-vel, megfagyott. 60 körül már nyaldossa a 90 fokot a VRM1 BF1 alatt.
Viszont, meglett a 9800 pötty!!!!

1100/1525: (56mV - majd még bf4 teszt..)
Nagyon érdekes a lelkivilága a kártyának.. Két eredmény összehasonlítása.. Érdekes, hogy mennyivel kevesebb pontot hozott 1100/1600-on-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lehet sikerült... még nem fagyott ki a bf4 így. (kopkopkop) - viszont beugrott 300W fölé.
Max-nál azért van 1600 a vram-nál, mert állítottam közben, viszont érdekes volt, meglöktem 1600-ra a vram-ot, és lassult a játék..
BF4 után:
GPU max lemaradt, az 71 fok volt. 2107 RPM-mel. Látszik, hogy a VRM2 kap levegőt.
-
oliba
őstag
Engem is megtréfál ez a Crimson. Eldobja magát a játék az instabil tuning miatt. Ha jól veszem észre, akkor a memória OC-vel lesz a gond, de most nem kísérletezgetek tovább, mert lassan vár a munka.
-
bardi
senior tag
Erről vélemény? Melegedés, zaj, ilyesmi érdekelne.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Obliterátor
üzenetére
Igen, házon kívül igen jól teljesít az MSI, sajnos rendesen házba beépítve, felrakott oldallappal már nem ilyen rózsás a helyzet....

-
Ghoula
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
Azt azért nézd meg bios editorral, hogy az alsóbb DPM-eken adott órajelhez milyen feszültségeket állít be a modbios.
Nálam az saját bioshoz képest alulfeszeli, így nem feltétlen stabil,csak ha offszetelem.
Hiába az EVV pointer, nem fused értékeket ad neki.Ami érdekesség, hogy a moddolt gyári bios-om, DPM7 órajel és fesz emelt, többi alap, driver nélkül Szaby féle szétcsúszott képpel fogadott. Remote-ból belogoltam, és gpuz szerint a VDDCI 0.8V volt az alap 1V helyett, tehát a bios editor sem feltétlen működik triviálisan. Driver install után 1V és megy rendesen.
Most melóból, nincs nálam a register dump és screenshot, de ha kell, szívesen feldobom.Ami pedig a stabilitást illeti, nálam pl 1170-en megy minden, kivéve új Carma, az 1150 felett rendszerint megdöglik.
Illetve a full 3dmark futtatás is jó támpont lehet a gép stabilitását illetően, mind gpu és cpu/ram, mert hiába megy le FS akár demóval adott órajelen, első két teszt demója simán ki tud lépni. Van hogy csak a demó kilép de a teszek lemennek, vagy el is dobja a 3dmark, hogy az adott thread megszakadt.
-
Maotun
őstag
válasz
mackosajt
üzenetére
megoldódott vissza hoztam deadwing kolléga segítségével
balfék módon használtam az AB.-t és nem csak az AB de a vga driver is megjegyezte a szar beállítást.
De hála a duál bioszos vgamnak jó biosszal vga driver uninstal AB szintén restart átkapcsol és lőn kép ujra
15.7 driver ujra fel és kész most megpróbálom ésszel a tuningot.
Nem kellett se igp-s cpu, se kölcsönkártya ...... -
Obliterátor
tag
Üdv Urak ! Tegnap ismerősömtől kipróbálásra kaptam egy Msi 390 Gaming 8G kártyát. Már jó ideje távol tartom magam az összes (Msi) hardvertől , múltbéli csalódások okán. De kellemes meglepetésben volt részem
. Rövid leírás a tesztkörnyezetről : Friss Win 10 + Crimson , 0 bug , minden rendesen elsőre működött. Gépem a profilomon , gépházam nincs , az alaplap vízszintesen fekszik egy erre kialakított maszekolt álványon.Elsőre a kártya felépítése okozott meglepetést. Korábban járt nálam 290X Tri X , 7970 Windforce3 és Alpenföhn peter 2-vel moddolt 290X. Viszont egyik se volt ennyire masszív, minőséget sugárzó és átgondolt hűtő. A nyák természetesen nem gyári , jóval túllép az eredeti méretein, a borda a 290X Lightning-ra hajaz csupán 1-el kevesebb légkavaróval. A borda lamellázása sűrűbb mint a Tri X , jóval több is van benne és a kártya végén is ugyanolyan hosszúságú a ventilátorok alatt mint a közepén. (Ellentétben a Sapphire félmagas megoldásával) pedig az sem hűtött rosszul. A kártya nem csak a hátára kapott fémlemezt hanem a Gpu köré is raktak egy fémkeretet a bordák és a nyák közé.(A honlapjukon jól látszódik a hűtő komponenseinek felépítése)
Afterburner telepítése után az 1040/1500-as órajelek fogadtak. A gyári Fan control nagyon alacsonyan tartja az rpm-et. Kapott egy kis + és még így se lett hangja, cserébe 10 C csökkent a hőmérséklet. A kártya nagyon hűvös, több próbálkozás után az 1220/1640 órajelnél álltam meg ez kicsivel 12100 pont fölötti értéket produkált Firestrike alatt. Ekkora 66!! C volt a max temp. Nem hittem el, de a bordák és a nyák érintése igazolta. (Szegény Tri X kazánként hevítette magát és a környezetét).
A max Oc még nem lett kipróbálva de később sort kerítünk rá.
Természetesen nem reklámozni akarok , de aki esetleg most gondolkodik vásárláson annak jó támpont lehet a közeljövőben.
-
deadwing
addikt
válasz
Televan74
üzenetére
Az eddig használt OC nekem is ment. Ezzel nincs is baj.
De ha valaki próbálgatná a tuning határait modbiossal, akkor azt ne a crimsonnal tegye, mert utána csúnyán szívni fog a visszaállítással.
Az megint más kérdés, hogy az a tuning nem megy vele, ami a 15.10 bétával simán gond nélkül szalad.
Mindenki azt szűr le a tapasztalatomból amit szeretne, csak azért osztottam meg, nehogy más is így járjon. -
deadwing
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
De igen.
Viszont csak és kizárólag a Crimsonnál jön elő ez a probléma. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deadwing
üzenetére
Nekem AB-val működik az OC. Futtattam FS-t is. Saját vezérlőszoftverben hozzá sem nyúlok az órajelekhez.
Az OC úgy van beálíltva, hogy 3D profillal töltse be az órajeleket. Így ugye reboot-kor stock órajelek vannak, jad 1 3D alkalmazás indítása után tartja meg a win, bár idle akkor is 150/300-on megy.
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
Nos kipróbáltam a Crimsont.
Minimális graphics score növekedést tapasztaltam, de tuningolóknak HATÁROZOTTAN NEM AJÁNLOM!
Instabil tuningra azonnal bsod-val reagál, és ami a lényeg, RESTART UTÁN IS!! Szóval úgy jártam mint Maotun kolléga...
Gondoltam játszom a tuninggal kicsit, emeltem 10MHz-et, azonnal BSOD, néha felvillanó képpel. Épp egy ilyen állapotban el tudtam indítani az AB-t, és nyomni egy resetet rajta, így visszaállt a kép, de ez már a harmadszori restartra sikerült csak. Hiába nem indul winnel az AB, a driver megjegyzi a tuningos órajeleket sajnos, de ami durva, hogy 2D-ben is elcsesz mindent. Azt nem tudom, hogy átpöccintve másik biosra menthető-e a helyzet, de én már ki nem próbálom az biztos.
Szóval nálam marad a 15.10 béta... Krimzont meg száműzöm a picsába.Az igaz viszont, hogy nem próbáltam újabb AB-vel, a 4.1.1 van fent, de kétlem, hogy köze lenne ehhez az anomáliához...
-
Habugi
addikt
Az úgy működik, hogy van ugye mellette az a kérdőjel, arra rányomsz, feldob egy ablakot ahol render tesztet indítasz és akkor kiméri szépen magát/milyen sebességű/típusú slotban van.
Amit ott látsz az mindig a default, hacsak az aki az adott shotot készítette rá nem nyomott közvetlen a shot elkészülte előtt.Egyébként nem csalás, nem az x16-osba raktam a kártyát hanem a hátsó x8-asba.
Semmiféle sebesség vesztéssel nem jár, cserébe ott sokkal jobban tudom hűteni.Példának okért most rányomtam a render tesztre és x8 3.0-ra írta át az 1.1-et, próbáld ki magadnál.
(#34014) deadwing:
Combinedben hoz érdemlegeset, az első kettőben nem igazán.
Nézek majd, ok. -
vg
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Ezt már máshol is kérdeztem, de nem tudta senki. A gpu-z képen a bus interface-nél ugye az első, hogy a kártya PIE 3.0-tudja, a második sor a@ után, hogy mennyin megy valójában, ez 1.1, ráadásul csak 8x. Ez program hiba lenne, vagy valós, vagy az alaplapod nem tudja a 3.0-át?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amúgy, felmerült bennem egy kérdés..
Az FS a demo 3dmark-ban natív felbontásban fut? Vagyis, ha WQHD, akkor 1440p, ha FHD a monitor, akkor 1080p, stb..?
-
Habugi
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
Meg is válaszoltad magadnak.

Összpontszámodat megtolja a 8szál/Physics score, szerintem a Graphics teljesen rendben van. Nézelődtem a topicban az elmúlt hetekben, a legjobb amit láttam/találtam tán 1280 volt, mellé 15.3k Graphics vagy hasonló.
Combined pedig szépen skálázódik a memória OC-re.8szál ellenére csak 2k-val több a Physicsed?

Apropó, ez kimaradt: [link]
(#34009) tailor74:
Kolléga..

Jééé, valakinek új avatarja van!

-
deadwing
addikt
válasz
Habugi
üzenetére
Valami baj van a skálázódással. Sztem jóval több pontot kéne hozzon ilyen órajelek mellett. Próbáld csökkenteni valamelyik órajelet, lehet feljebb fog menni.
De az is lehet, hogy csak a physics core a kevesebb jóval mint kéne. Az lehet, hogy azért van mert nálam i7 van?
[link] -
Habugi
addikt
Tegnap végre megjött a 280X utódja, szóval csatlakoznék a "Sapphire szektához" (
) egy 390X Tri-X-el.Asic 72.., vadulni még nem igazán vadultam vele, +100mV-al ennyi van benne:
1230-on már hibázik GTA-ban, érdekes módon Firestrikeban nem, Crysis3-ban sem.
Egyelőre ismerkedünk.., a hűtés halk, PCB hűtést is megkapta a NYÁK hátoldalára, elég könnyen hűthető levegővel, eddig.

Ide került be, ezek a képek még a 280X-el készültek..
Dropbox galéria.., ~5MBos képekkel, mobilnettel óvatosan.Pozitív meglepetés a hűtés minősége/hatásfoka, sokan szidják a Sapphire műanyagát, illetve az hogy a memória mennyire jól bírja az OC-t, arra számítottam 1600-1650 körül vége lesz.
A PCB hűtés direktbe ráirányítva a VRM1 ill. VRM2-re, utóbbi hajlamos melegedni a TriX-en ahogy észrevettem. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Omli85
üzenetére
Nálam 75-80 fok között van általában mindkettő, néha kicsit melegebb. Attól függ mivel terhelem. Szal ennyi még beleférne, de az 1,32V körüli max értéket sokallom.
Lehet teszek még egy próbát majd 60-65mV-vel, hogy ott összejön-e, hogy 1100-on, vagy esetleg 1090-en stabil maradjon játékok alatt is, ha nem, akkor nem bántom.
-
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Még a fogyasztás azt mondom oké oc esetén nem aggódik az ember azon, hogy most 2 kv-val kevesebbet tudok inni a héten mert elmegy villanyra a pínz.. de a plusz hőtermelés ami ilyen fesszel elért oc esetén van az már nem biztos, hogy megéri. Nálam pl fc blokkal a vrm esetén 60 a határérték, ha oc esetén átlag használatnál e fölé megy akkor visszább veszek mert egyszerűen szúrja a szemem és kész
. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Omli85
üzenetére
Hm.
Mondjuk, ritkán bf-ezek, így ez annyira nem is mérvadó, viszont jó volna, ha mi ndenhol stabil lenne.. Viszont, nekem nem ér meg 80-90MHz +60-100mV-t. Persze, gyorsul a kártya, de szerintem ennyit nem ér.
Ahogy elnéztem, a HAF-ban még lehet hűthető lenne, mert vrm szinten eddig 80 fok körül volt a max, amit ki tudtam hozni belőle, de nekem ennyit akkor sem ér, szerintem. Inkább visszább vettem jelenleg.
-
Omli85
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Én azt vettem észre az a 100%-os kihasználtság amit kimonitorozol az is relatív.. Több játékkal próbáltam ugyanazon beállításokkal de BF4 és Battlefront esetén de inkább az utóbbi esetén 5-8 fokkal melegebb a kártya mint más játékokban ami tekintve, hogy vizezve van elég egyértelműen jelzi hol van jobban meghajtva. Ennek okán ki is bukott az OC nálam is és amivel máshol stabil az itt megborul.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI GeForce GT 710 2GD3H 2GB GDDR3 64bit
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS GeForce GTX 660 DirectCU II OC 2GB GDDR5 192bit Videokártya
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

.

Néztem videókat,képeket de egyszerűen nem tudom így megítélni. A régi asus 290 dcu2 kártyám éppen jó volt így, de ahogy látom a sapphire kártya oldalát az nagyobb kicsit.
Köszönöm a linket.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)