- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
djxp01
senior tag
A 3 év garancia miatt döntöttem az ASUS DCUII R9 290 mellett, de mielőtt leadom a megrendelést, rákérdeznék Tőletek, van-e olyan negatívuma ennek a hűtésű kártyának, ami miatt esetleg a Sapphire, vagy más márka mellett kellene hogy döntsek? Black Screenező Sapphire-okról hallottam, ez a mostaniakra már nem vonatkozik? Vagy esetleg akkora zajkülönbség lenne pl.: az DCUII vs. Tri X hűtés között?
-
djxp01
senior tag
válasz
ricshard444 #7699 üzenetére
Terhelés alatt szerinted melyik a legkevésbé zavaróbb? Nekem (sajnos) a gigabyte tűnt a leghalkabbnak, aztán az asus talán? fülessel hallgattam, de nem nagyon tudtam túl nagy különbséget tenni
-
djxp01
senior tag
válasz
ricshard444 #7621 üzenetére
Köszi! Még annyi kérdés, hogy melyik a leghalkabb R9 290 most a piacon? Asus oc dcii-t néztem ki, jó választás? Esetleg egy teszt a zajszintekről, nem gyári hűtésű 290-ekkel van valahol?
(a gigabyte windforce kiesik, mert a jelenlegi 670 is gigabyte windforce oc, és a sabertooth z87-ben csak gen1-en megy dx error nélkül, sajnos nem kompatibilis a lappal, ami a ismert probléma a két komponenssel, és nem szeretnék megint így járni, tudom teljesen más vga, stb, de nem kockáztatok)
-
djxp01
senior tag
Elnézést a bekérdezésért, de idő hiányában csak egy hsz. megírására van időm:
Most akkor érdemes leváltani egy 670 GTX-ről R9 290-re, és hozza majd a beígért, iszonyatos sebességnövekedést a mantle patch a BF4-hez, vagy egyelőre várjak még a vásárlással? Mert azt láttam, hallottam, hogy valakinek nem hogy gyorsabb lett a BF4, hanem lassabb a mantle patch óta? (Win7 64bit-et használok.) Tehát ultrán 1920-as felbontáson hozná az átlag 70 FPS-t a kártya? (4770k @ 4.3ghz, 16gb mem)
-
djxp01
senior tag
Rákérdeztem az ASUS Magyarországtól, mikor várható egyedi hűtésű 290 (DirectCU II).
A válasz:
"Elvileg január második felében érkeznek meg az első példányok, de lehet csak az utolsó hét lesz belőle."
-
djxp01
senior tag
válasz
Goldmen75 #4786 üzenetére
Jaja, best buy lesz hc gamereknek is. Csak egy kicsit félek, jelenleg én is valami egyedi hűtésű 290-re várok, de attól tartok 130 alatt nem kaphatjuk meg az első 1-2 hónapban... Nálam a felső határ, amit VGA-ra kiadok, az 120k. (A vásárlás sürgős lenne, mert a csodálatos Sabertooth Z87-tel a Gigabyte 670 windforce csak Gen1-es sebességen működik dx error nélkül..., és még így is kékhalálozik a gép, meghatározhatatlan hiba miatt
,a probléma ismert a Gigabyte háza táján, és nem képesek kijavítani semmilyen bios-szal)
De, azt sem tudom felfogni, hogy MIÉRT NEM LEHET MÁR a legelején valami normálisabb hűtéssel kiadni a 290-eket. Sokkal jobban fogyna szvsz.
-
djxp01
senior tag
Üdv! Nem tudom ki hogy van vele, de az X-ért +40 ezer Ft-ot fizetni, ami átlagban 7 FPS-t hoz, totális hülyeség szerintem. Vagy valami később várható, driver által kihozható iszonyatos különbség elképzelhető majd a jövőben az X-es verzióhoz?
Én úgy érzem, hogy a sima 290, (később kicsit tuningolva is), 2 évet lazán elbír majd max. részletességen 1080p felbontáson. A 4k-hoz meg szerintem az X-es verzió is kevés lesz a max. detailshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged