- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
válasz
marquuard #44818 üzenetére
Köszi!
Ez tuti a Asus HD7870-DC2-2GD5-V2 vga-hoz való? Ez a leírás működik ennél a vga-nál? -
Steve198310
őstag
válasz
marquuard #44779 üzenetére
Vaporokon hűtve vannak a VRM-ek a nagy bordára van rá téve.
(#44782) ALONSO11: Ha nincs gond a BIOS-al fölösleges a bolygatás. Film és böngésző közben volt ugrás probléma. Játék alatt nem igen. Ezt állítólag a "nagy okosok a 2D órajeleinek tudták be" De szerintem nincs hozzá köze hanem valami Win frissítés baxakodhatott esetleg. De ez csak az én véleményem. Mivel egy driver orvosolta
-
miresz
veterán
válasz
marquuard #43997 üzenetére
Sajnos a kerregésre nem fogják garanciában cserélni. A nagykerrel volt már harc ez ügyben nem kevés. Ezért a főnök ahol besegítek nem is forgalmaz Giga kártyákat,mert csak a gond és a papírmeló van velük.
(#43996) Gaboman: A DVI kábellel már nem fog bezavarni semmi,és nem fog csíkozni.
-
miresz
veterán
válasz
marquuard #43991 üzenetére
A HD 5xxx sorozat óta sajnos a giga kártyák elég silány minőséget képviselnek.(nem hiába a legolcsóbb kártyák) Keress csak vissza a HD5xxx,HD6xxx,HD7xxx topicban,hogy mennyi hibás darab volt köztük. A legtöbb a gyári órajeleket sem bírja,silány minőségű műanyaggal dolgoznak, a ventilátorjaik ~1 évet bírnak,sípolnak a VRM-ek rajtuk,stb.
Nem nekem volt sok Giga kártyám,hanem nekem hozzák vissza gariba.
A giga a saját imigét már rég lerontotta a kártyák terén. Az alaplapok terén meg most kezdenek magukhoz térni.
De amúgy nekem is volt igazad van,3 ból 3 hibás Giga 7790 megfordult nálam a múlt hónapban.
(#43996) Gaboman: Hangosnak nem hangos az tuti,amíg el nem kezd majd kerregni.
-
Apollo_21
addikt
válasz
marquuard #43880 üzenetére
Az nemhiszem..hisz ez már a The Run-ba is így volt.. sztem szimplán sz..a tört...
Nekem van h 1pályát végignyomok és kilép..van h csak a menüig jut el..tehát nemgép hiba...
Feloldottam a korlátozást..is nemlett jobb..és akinek a gépe nemtudja a fix fps korlát átálítása után sem stabilan az átírt értéken futtatni az neszámítson semmi jóra mert atomlassú lesz, arról ne is beszéljünk h a 60ra feltevés után..begyorsul, nemkicsit irreálisan -
Gaboman
nagyúr
válasz
marquuard #43794 üzenetére
Hát ez majd akkor lesz stabil ha sok napi játékok alatt nem fagy ki, egy 3DMark erejéig nem számít stabilnak.
Crysis 3 stb....alatt 1-2 napos játék után már talán elmondható róla.
Stabil akkor lesz ha soha semmi alatt nem fagy ki azt pedig nem lehet 1-2 nap alatt rendesen kitesztelni. -
asus1
aktív tag
-
törölt tag
válasz
marquuard #43621 üzenetére
Bármelyik mai játék megteszi tesztelésre. Ezek a kártyák ugye 7870-es alapokon nyugszanak,a gpu gyakorlatilag ugyan az bennük.Nekem anno a 7870-es karim piszkosul alul volt feszelve (1.056mv), és atomstabilan működött. Én ez alapján próbáltam az alulfeszelést a jelenlegi kártyámnál,és megálltam 1.1mv-nál. Egyébként sem meleg a Dual-X (magánvélemény), így meg gyakorlatilag a 60C°-t csak nagyon ritkán karcolja, persze ez sok mindentől függ ugye,házhűtés,szobahőmérséklet stb.
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
marquuard #43482 üzenetére
A CryEngine szerintem tökéletes, mert ahogy javul a hardver, a játék is úgy gyorsul. Visszavezetem egészen a Cry2-ig, amit E8400-el kezdtem, szinte játszhatatlan volt, jött a PH2 955, nagy javulás, az FX8120 igazából nem dobta meg, de a Cry3-at se, majd az i5-el mindkettő akadás és lagg mentes, gpu végig 99%-on.
-
Alister71
nagyúr
válasz
marquuard #43375 üzenetére
Ha tuningolsz és nem húzod fentebb a TDP limitet, akkor hiába emeled az órajelet, ha a fogyasztás eléri a megadott TDP értéket, akkor automatikusan visszaveszi a gpu az órajelet, ami egyrészt teljesítmény csökkenéshez vezet, másrészt a folyamatos órajel váltás játék közben mikrolagghoz is vezethet.
Ha bekapcsolod a vsync-et akkor 60 fps-től nem lesz több, nem fog maxon menni a vga ha kevesebb teljesítmény mellett is el tudja érni a 60-at. Crysis 3 alatt nekem el sem mozdul 99%-ról csak a betöltő képernyőnélkaszas19: nekem ugyan ezeken az órajeleken 27293 a gpu score, pedig a 8.1-en vagy 2000 ponttal kevesebb mint 7-en, ezért írtam, hogy 29000 körül kéne hogy kapj.
-
belinho
senior tag
válasz
marquuard #43305 üzenetére
Akkor meg ne tuningolj ennyi az egész, alapon is viszi a 30fps-t.
Kinek mi tetszik, grafikailag szép, sokféle kocsi, lehetsz rendőr is, el lehet vele játszadozni egy fárasztó melós nap után. Nekem meg a BF4 nem jön be, szép az is, viszont játékélményben többre számítottam. -
Zsohi
őstag
válasz
marquuard #43290 üzenetére
Játék hiba is elképzelhető persze.
A benchmark-tól, pedig ne várjál semmit, azok semmire való programok... A legeslegjobb teszt a mindennapi használat és, ha nem találkozol semmiféle anomáliával már kijelentheted, hogy ez stabil. Viszont én már találkoztam több olyan emberrel is, akik inkább elnézik az egypár fagyást és textúra hibákat, hogy nagyobb órajelen tekerhessen a kártya. Az ilyenről nekem meg van a véleményem.Amúgy majd a Mantle szépen be fog tenni az ilyen "stabil" kártyáknak elég rendesen.
-
Zsohi
őstag
válasz
marquuard #43288 üzenetére
Nem lehet végtelenségekig húzni, még akkor is ha hűteni és táplálni is képes vagy. Amúgy is ezek az R9 270X-ek már nagyon az architektúra határán járnak, akik meg kifogtak egy olyan chipet ami képes 1200-1250Mhz felett tekerni szimplán szerencsés emberek.(Nekem nem is sikerült, mindösszesen +15Mhz-et tudok nyerni
) A toxic-ra, pedig szerintem válogatott chipek kerültek, hiszen a Sapphire elég sokféle 270X-et gyárt, így van lehetősége válogatni.
-
kaszas19
senior tag
válasz
marquuard #43131 üzenetére
Aha értem az nem nagy újítás nem hinném hogy megér annyi + hogy nagyobb sávszélessége.
Nem akarom leszólni tényleg nem, nem is ismerem igazán ezt a karit.
Rengeteg kártyát megnéztem már tegnap óta,rengeteg tesztet olvastam meg fórumokat bújtam, már zúg a fejemkicsit szünetelek és meg hozom a számomra lehető legjobb variánst.
Köszönöm a segítő készségeteket. -
mexel
veterán
válasz
marquuard #43097 üzenetére
Ezt írtam feljebb. Fura, bár biztos van magyarázat csak utána kellene nézni, de nincs kedvem hozzá
-
mexel
veterán
válasz
marquuard #43061 üzenetére
Kipróbáltam ilyen felbontáson én is a furmarkot, így tényleg nem nagyon megy fel nálam 65 fok fölé sem.
Miért nem próbálod a monitorod valós felbontásán? Én 1680x1050-ben használom, mert akkora a monitorom felbontása, de akkor igencsak jobban melegszik. Ha nem ez a valós képernyő felbontásod akkor becsapod magad az eredménnyel
Mondjuk eddig én a 8xMSAA-t nem tettem rá de rá fogom. Nálam a valós és az általad linkelt felbontás között van kb10-15 fok.Azt próbálgatom egy ideje, hogy a Heaven Benchmark 4.0-t futtamom simán benchmark nélkül pár kört, full beállításokkal, a valós képernyőfelbontásomon és minden a maxon (kivéve hang) Ha az alatt nem megy 65 fok fölé pár komplett kör alatt akkor jó eséllyel az erősen vga igényes játékok alatt is annyi lesz kb. Legalábbis ezt tapasztaltam idáig. Szerintem az áll közelebb egy játékos vga terheléshez.
Ahogy Grave444 is írta, Furmark alatt a 70-75 fok szerintem jó érték lehet, de szerintem nem ezen a felbontáson ahogy használtad.
-
BogyóBP
addikt
válasz
marquuard #42632 üzenetére
Már néztem, a max az 67 fok volt. Emlékeim szerint.
Visszatérve a CPU ra: Van a bulldozer-based és a piledriver-based. Nekem az előbbi van.
Itt le lehet csekkolgatni -
z0l1ka
aktív tag
válasz
marquuard #42610 üzenetére
Ez elég sok r9-es kártyát érint, de semmi baja a kártyádnak nyugi.. az enyém is ugrik egyet néha böngészés közben chrome alatt ,de ilyen napi 2-3x annyira nem zavaró, én azért biztos nem frissítem a biost ., elvileg a mostani driver javította, de nem szüntette meg teljesen, ennek utána néztem ..majd idő után ha jönnek az új driverek szerintem már a következő megszünteti teljesen (legalábbis reménykedem )
Persze ha neked nem okoz gondot a bios frissítés és megoldja akkor hajrá -
BogyóBP
addikt
válasz
marquuard #42620 üzenetére
Igen mert a legtöbb játék még mindig 2 magra optimalizált és nem 4 re vagy 3 ra. Van egy progi amivel bizonyos játékok rákényszeríthetők a 4 magos használatra, de már elfelejtettem a nevét. A legtrébb ilyen téren talán a world of tanks és ahogy olvastam az Assassins Creed 4..
Nyomatok egy 3DMárkát is, meglátjuk mit dob.
-
mexel
veterán
válasz
marquuard #42440 üzenetére
Itt megtalálható a válasz. Kb az oldal közepén. Mondjuk kis magyarázat még elférne nekem is mellé, de még olvasgatok a témában, rá akarok jönni hogyan tudom a legtöbbet a legjobban kihizni a kártyámból. nem a teljesítmény miatt hiszen alig játszom, csak érdekel és akarom tudni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Autós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xbox Series X|S
- Milyen program, ami...?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged