- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kockaharcos
senior tag
válasz
seederking #9849 üzenetére
Battlefield 3, Dirt3,Dirt Showdown,
Ha benchmarkolni akarsz, akkor Sniper Elite V2 benchmark jó választás lehet
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking #9849 üzenetére
Én pl. DiRT3-mal, mart azzal játszok legtöbbet, és szépen mutatkozik az FPS-ekben a tuning is
-
kovsol
titán
válasz
seederking #9837 üzenetére
Csak a gpu pontot érdemes hasonlítani ilyenkor szerintem ha teljesen eltérő a proci a gépben. Sok szintetikus tesztprogram van ami jelentős intel optimalizálás miatt azon több pontot fog adni bárhogy erőlteted az AMD prociddal, de valós felhasználás alatt kevés játék van ahol ekkora eltérés van a procik között. Főleg a szarul optimalizált játékok esetén lehet gond, de reméljük ezek kihalnak majd szépen
Nevetséges, hogy még mindig van olyan program ami 1 magot használ és az elmúlt pár év termése között nem egy ilyen van még a népszerű címek között se.
(#9842) kockaharcos és így most már aktív használat után milyen véleménnyel vagy a CF -ről? Bevállalnád még1x, vagy mernéd ajánlani másnak?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #9837 üzenetére
Egy ssd tudna még jelentősen gyorsítani a mostani platformodon.
-
synthattik
aktív tag
válasz
seederking #9834 üzenetére
A gpu pont az rendben van,nekem is ennyit ad alapon a kari.Játékokban hozza az elfogadható fps-eket?
Mert ha igen ,akkor vajmi fölösleges váltanod és .akkor esetleg gyűjtesz 1 kicsit izmosabb dolgokra,a kari mellé. -
kovsol
titán
válasz
seederking #9834 üzenetére
Nekem is szarul írja weblapon a ram órajelet, nem számít semmit [link]
Amúgy nem tudom mit vársz attól a procitól, nekem fx6100@4ghz kapott 5270 pontot a fizikára. itt látszik, hogy a régi AMD -s gépemnél is szarul írta a ramot.
Amúgy 3dmark 11 cpu pontokat nagyon durván befojásolja a ram. Néztem a topicjában egy srác ugyan ilyen procira mint nekem +1000pontot kapott a durvább ram miatt, de a valós alkalmazásoknál természetesen nem számít ennyit ez. Sőt kb semmi eltérés nincs játék alatt mondjuk egy 1600 vagy 1866Mhz ram között. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #9832 üzenetére
Mindenkinek azt írja ki.
-
válasz
seederking #9832 üzenetére
Nem XMP-zted be a ramokat BIOS-ban, de egy CPU-Z-vel utánanéznék!
(#9834) seederking: Akkor viszont a 3DMark oldalon rossz valami. Olyan mintha ezek 1600-as ramok lennének, de az alap SPD-jét olvasná ami 1333.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #9827 üzenetére
4 ghz!
Mert az szép kerek szám.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9791 üzenetére
2 lehetőség van.
Vagy veszel egy FX 8120-at 15k ráfizetéssel, amit ezzel a lappal tudnál kb 4,2 GHZ-en járatni és új hűtő is kéne, ami+ 10k.
Vagy Z68lap+i2500 kb 20k ráfizetéssel-ezt 3,9 GHZ-en (szerencsével talán 4) tudnád járatni, és elmenne a mostani hűtőddel, ha van hozzá 1155 lefogatód. -
válasz
seederking #9791 üzenetére
Hahaha
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9778 üzenetére
Asus P8Z68-V pl.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #9768 üzenetére
Néztem egy dmark 11-es physics scoreot. Fx 8120 4545 mhz-re húzva giga 7870 oc 1287 mhz gpu ram 5800 mhz 8107 pontot dobott a srácnak. A physics score a procinak 7078. Gyenge.
Az én procim kb 3,4 ghz-n a karimmal ezt tudja:
200w fölött lennél bőven a cpu annyit enne de szerintem a te lapoddal még a 4,5 ghz se lenne meg reális a 4,2 4,3. Míg az én procim max 77w eszik. És igp is van benne.
-
lowzor
veterán
válasz
Eladod a mostani lapodat 15 körül-annak az árából veszel 1 Z68-ast használtan
A Phenomot is kb ennyiért és 30-35k körül van használtan i5 2500. Így 15-20-at kéne kb rádobnod. Persze ezt neked kell eldöntened, hogy neked mi éri meg. -
kovsol
titán
válasz
fx8150 -t felejtsd el! akkor már egy fx8120, mert annyiban térnek el, hogy kisebb órajelen megy az 8120, de azt meg lazán feltuningolod. De én akkor már egy 8320 -t vennék a 8150 helyett.
(#9770) csucsbicep hiába csűrjük csavarjuk, felmegy erre a weblapra, megnézi mit ír Max Turbo Frequency és hozzáad +200Mhz -t, addig tudja tuningolni a nem K -s procikat szorzóból.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #9763 üzenetére
Én ezt venném ha szükség lenne rá. [link]
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9750 üzenetére
Ezt már nem kell annyira felcsavarni, ha nem multizol. De tuninggal a gatyádat is lefogja fogyasztani
Egy H61-es lapra+ i5 2500-ra kb ugyanennyit kéne ráfizetni.
Vagy P67-es/ Z68-as lapok is vannak 15 körül aprón. -
válasz
seederking #9750 üzenetére
Egy egeszseges tuning 4giga kornyekere azert nem art, de a hutodet nagyon ajanlott lenne cserelni.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9737 üzenetére
Semmi baja nem lesz, ha annyin járatod.
Viszont emelett a proci mellett felesleges Szerintem vagy vegyél egy normálisabb hűtőt és adj neki még OC-t (de még így sem lesz elég), vagy válts platformot, mert így full felesleges a 7870. -
kockaharcos
senior tag
válasz
seederking #9741 üzenetére
Mind1 neki,hogy alapon vagy túlhajtva használom, a hibajelenség jön véletlenszerűen.
-
torma1981
veterán
válasz
seederking #9741 üzenetére
Alapon 1200/1300-on megy. Utána már kéne feszt adni neki hogy stabil legyen.
-
válasz
Attol függ mennyi feszt kell emelned hogy stabil legyen az 1200.mhz? 24/7.re én nem adnák a gpu nak 1,25 nél többet
A cpu ra meg vegyél combosabb hűtőt pl: mugen3 és akkor simán mehet 4gigán a cpu aza kis kávédaráló csoda hogy 3,4en lehűti
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Mindenképp próbáld a procit feljebb vinni, sajnos itt az a szűk keresztmetszet.
más
Valaki nem tudja mitől lehet,hogy BF3 indításnál, merevre fagy a képernyő? Nem csinál semmit, szétfagy. Azt hiszem ez hardveres probléma lesz, de lehetnek-e az okozói a kártyák? Tuninggal,tuning nélkül is csinálja.
-
torma1981
veterán
válasz
Szerintem érdemes. Még is csak 20%-kal nagyobb így az órajel nem? Én is annyin használom. 955-tel.
Igaz én nem tesztelem szintetikus tesztprogrammal sosem. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #9671 üzenetére
Szerintem válts platformot. 40K körül van használtan 2500K, meg veszel mellé még 1 P67-es, vagy Z68-as lapot.
Vagy ha kevesebb pénzed van, akkor +10k körül van egy H61-es lap, meg 1 Sandy i5. Ezzel is jóval előrébb lennél és ott a melegedés miatt sem kéne aggódnod. -
soultrapp
senior tag
válasz
hm...ez fel volt húzva rendesen. 4.4re.
én már 4.0ghz-en sem szeretem,mert melegszik azért rendesen.pedig van hűtőm is rendes.
Na de lehet csak a progi kedvéért húzta fel,lehet kihajtja 4.0ghz-en is,na meg most sem tudom megéri nekem azt a plusz 20ezret a csere,mert nekem is hozz 5500pontot a 6950-em.én csak az 1gb-om keveslem.:-(
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Az x4 helyébe jött az fx 8120\50. Igazuk volt de inkább az újabb cölöpverőt szerezd be fx 83xx-et. Ha nem zavar hogy sokkal többet eszik mint egy i5 és húzni is kell hogy játékokba felvegye a versenyt az intel procikkal! [link]
-
szkájvóker
csendes tag
válasz
955-ről minimum FX8120-ra érdemes váltani.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #9647 üzenetére
Mértem sleeping dogs benchmarkot korábban ha érdekel nézz rá minden maximumon volt extreme aa-val. [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Nekem mindenhol tartja a stabil fpseket a sleeping dogs.
-
miresz
veterán
válasz
seederking #9649 üzenetére
Azt az AXTU-t hagyd a francba az egy szemétbe való program. Bios-ból tuningolj. B2-es Vagy C0-ás revizió a proci? Ha már van egy 970-es lapod én nem i5-öt vennék,hanem a mostani lapba bele egy FX8320-at.
-
miresz
veterán
válasz
Sajnos a procid "kevés" a VGA-hoz. Ahol több fizikát kell számolni a procidnak,ott durván leesik az fps. Fel kellene húznod kb 4Ghz-ig,hogy valamelyest ez stabilizálódjon. A sleeping Dogs meg az NFS egyszerűen fos. Nálam 10percet töltött a gépen mindkettő. A Medal of Honornak,viszont nagyon jól van optimalizálva a motorja,ezért fut sokkal jobban. A Frostbite 2 Game Engine a legjobb játék motor jelenleg. Majd még a Cryengine3 ami,még esetleg jó lesz.
-
seederking
őstag
válasz
seederking #9645 üzenetére
15 perc Medal után feltünt 1-2 dolog.
pl: sleeping Dogs alatt a gpu kihasználtság nem volt folyamatos.(tudom ez helyszíntől akciótól változhat) de direkt kocsikázás közben néztem és 70%-80xx% 90x%-ok között változott. az fps érték pedig nagy tartományban ugrált./22-60/
igaz csak kevés medal-t toltam kb 15 perc de már feltűnt,hogy a gpu kihasználtság eleve 90-ről indul és beállt szépen 95-99 közé ált 99-re.az fps pedig 60-on állt ha nem volt akció.Ha igen akkor a legkevesebb érték is 47 volt/ de csak pillanatokra/. Átlag 52.Nyugiba ismét stabil 60.
Nem tudom,hogy a sleeping dogs-al van baj vagy valami mással.
Az a gond,hogy harmadik tesztalanyom csak az nfs lehetne de az meg nfos...Chapel : Prototype-al nekem ilyen durva "megnyilvánulása" nem volt a 7850-nek.Igaz néha le-le esett az fps de nem ennyire.Úgy tudom az elég cpu igényes.
-
kovsol
titán
válasz
seederking #9629 üzenetére
3.6Ghz en se elég neki, csak hogy megnyugtassalak
amúgy ki kell tesztelni mi a legkisebb feszültség amin még stabil a proci, mert ha túl sok feszt adsz neki az nagyon növeli a hőmérsékletet. De ezt szerintem a proci topicjában kellene kiderítened, ott sokkal több tapasztalattal rendelkező ember van mint itt. És ott ez On téma ráadásul.
-
kovsol
titán
válasz
seederking #9627 üzenetére
túlmelegszik és leszabályoz a proci akkor esett le valószínűleg az fps érték
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9610 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9607 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9603 üzenetére
A Nuvoton-nál is rakd yes-re a CPU Rivatunert. És legyen benyomva a hwinfo és a sensors felülete, mikor játékban vagy az Afterburnerrel együtt.
-
DeathAdder
veterán
válasz
seederking #9601 üzenetére
Nálam is ugyanígy van, mindjárt felteszek egy 2.2.4-et énis a .5beta helyett..
-
DeathAdder
veterán
válasz
seederking #9595 üzenetére
Próbáltam, de nekem meg az nem akar menni
Neked melyik verzió van fent illetve hogyan oldottad fel voltage controlt?
Tudom régen hogyan kellett, de ez most nálam nem nyitja meg a voltage mókolásának lehetőségét -
kovsol
titán
válasz
seederking #9567 üzenetére
majd ha 90-100 fokos akkor aggódhatsz, ez a 66 fok még épp hogy a jégkorszak végét jelzi a vga nak.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #9552 üzenetére
A Phenom 62 fok felett degradálódhat. Pl 65 70 stb hőfokokon már nagyon nem ajánlott használni. A gyártástechnológia miatt van ez.
-
kovsol
titán
válasz
seederking #9547 üzenetére
RealTemp ha fut a háttérben az szépen magonként megjegyzi mennyire ment fel max. Én azt szoktam használni, de ez csak min max értékekre jó.
Ez lesz szerintem amit te keresel.
Amúgy 1118Mhz alatti tuningot még nem láttam ilyen feszültséggel. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #9505 üzenetére
Igen.
Ugyanez az Asus 7850 2GB V2 lesz helyette.
Baxo89: IB kicsit erősebb, kicsit kevesebbet eszik. Szinte majdnem mindegy melyiket veszed, leginkább ártól függ.
-
Chapel
addikt
válasz
seederking #9486 üzenetére
Én anno előrendeltem, szóval régóta tolom, de ilyen patch nem rémlik.
Az is lehet hogy a telepítéskor automatikusan lefrissíti magát...Witcher 1? Nekem unalmas volt, bár hozzáteszem nem vok ilyen Diabló meg rpg fun. Állítólag a 2. már akciódúsabb...
-
tasakos
tag
válasz
seederking #9472 üzenetére
Hi!
Nyugodtan adhatsz neki feszt, ha nem melegszik. Mondjuk nem tudom Neked mekkora a gyári VID-ed, de 3,6-hoz mehet a 1,35V vagy felette, Attól függ min stabil. 2600NB-hez sok esetben plusz feszültség kell. De minden proci más.. Linx-et neki! Az enyém például elég f@s darab 3.6 Ghz-et 1.40 volton viszi csak, és játékok közben 55-56 fokos. De így se aggódok. Ez se sok neki. Ha neked meg ezalatt van, akkor meg nincs miről beszélni.
HT Szorzót felesleges piszkálni, maradjon 10x-en (alapon) mert nem hoz semmi gyorsulást.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9472 üzenetére
Egyszerűen. Ráadsz 1400-at a ramra, aztán ha Heaven alatt csíkozással kifagy, akkor Elpida. Vagy kiveszed a kártyát és benézel a hűtő alá (mondjuk nem tudom 7870-en látni-e), de 7850-en én látom a szélén az Elpida feliratot a memórián.
GPU-ra meg ráadhatod az 1150-et. Nem kell fosni, nem lesz baja. Max kifagy, ha nem bírja. -
törölt tag
válasz
seederking #9470 üzenetére
Rendben Köszi!
-
Baxo89
tag
válasz
seederking #9424 üzenetére
Rendszer az töke friss, viszont a cpu-t nem mertem sokáig tesztelni Prime95el, hogy stabil-e mert akkor igen csak 95 fokon ment volna a proci amit nem akartam és lehet hibáznak a magok is, tehát nem stabil. Azt kellene megnéznem. Am játékok nem fagynak meg semmi, ha sokáig játszom, de én is kevesellem a kihasználtságot.
-
S. Szabi
őstag
válasz
seederking #9387 üzenetére
Nálam pl. a memória minden fesz emelés nélkül megy 1450-en, ami a max órajel amit enged, és többet számít, mint ha csak a GPU-t emelnéd.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
1,260mv-on túl szerintem ne menj. Az 5800-6000 mhz ezeknek a kártyáknak nagyon a határa már vramot tekintve. Egy 5,5 ghz elég szerintem.
Hynix ramok nagyon bírják nekem is azok vannak! A vram tuning is számít persze nem is kicsit.
-
lowzor
veterán
válasz
próbáld meg az 1,26V-t
milyen márkájú ram van rajta? Ha Elpida, akkor nem tudod 1350 fölé vinni. Sőt még az 1350 is necces. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Szerintem, ha valami nem megy jol alapfeszes tuninggal, akkor hiaba feszeled, mar nem fog annyit hozni, hogy megerje szerintem.
-
Prof
addikt
válasz
seederking #9375 üzenetére
Igen.
-
Prof
addikt
válasz
seederking #9367 üzenetére
Abban az esetben nyersz vele, ha van egy LCD monitorod ami 60hz-et tud és a kártyád adott beálítások mellett több, mint 60 frame-t nyomna ki másodpercenként.
Pl egy 7770-el GW2 is ez az eset már többnyire fennáll questelés közben.Ez visszafogja és kevésbé dolgozik a kártya, nem fogyaszt annyit, nem melegít annyira.
Részletesebben [link]Általánosságban lassú kártyáknál jobb off-on, gyorsaknál on.
-
lowzor
veterán
válasz
Annyira járatja a VGA-t, hogy meglegyen a fix 60 FPS. Ezzel a fogyasztáson lehet sprórolni, meg igen képtörés sem lesz.
(#9371) mr bauer:
Szerintem ez már sok. Kb 2 hét szokott lenni. Keményíts be, aztán csak adnak valamit.
-
S. Szabi
őstag
válasz
Én pl. azért használom a Vsyncet, mert azzal nincs az "képtörés" vagy képelcsúszás, vagy hogyan nevezzem, amikor mozgás közben a kép teteje és az alja általában ferdén, kb. középen el van csúszva egy picit egymástól
-
válasz
seederking #9354 üzenetére
Nem de amit linkeltem az az ELSŐ szériás legalábbis az oldalon az a SKU# szám szerepel(11200-00-20G) és ezek 90.% hogy Hynix ramosak. Volt ezekből is ugye az OC verzió 11200-01-20G számmal ami majdnem az összes ELPIDA ramos
a hűtés ugye majdnem (el van forgatva az 1 -ik hőcső) ugyan az a sima és a dual-x nek is, tehát végül is mindegy csak a első szériás nagy eséllyel Hynix ramos és az ára 49.k máshol az 1.gigás dual-x ennyi!
********************************************************************************
Chapel hát szerencsére van választék 78xx kártyából így nem kell leragadni 1típusnál(Asus) van azon túl is élet(hozzáteszem én is hatalmas ASUS fan vagyok pl: alaplapból KIZÁRÓLAG azt veszek! de.... nekem sajnos van Asus VGA... val is rossz tapasztalatom nem is 1 -el, persze ez nem azt jelenti hogy a 78xx széria rossz lenne, bár a 79xx -ből az űber brutál DC2 V2 (ami itt 7870 -nél nagyon jó) ott kifejezetten sz@r (még a 3.slot verziója is)
a PowerColor amit linkeltem a híres PCS+ hűtését kapta ami azt jelenti hogy a LEG HALKABB 7850 (még a asus dc2 v2 nél is halkabb) sajnos egyetlen hátránya a halkságnak hogy 3-5.fokkal melegebb a GPU, de nem vészes 70.fok alatt van még tuning alatt is tehát nem kell megijedni tőle. Az XFX meg egy elég különleges 7850 mivel a nagytesó 7870 es PCB(nyák) -jára tettek egy 7850 es GPU -t tuningban nagyon jól megy nálam alapfeszen(1,21.v) 1240./1550MHz et ment(ebből kitalálható hogy Hynix ramos volt) a hűtése is jó hűvös bár picit hangosabb mint pl egy Sapphire 2.ventis(Dual-X)
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #9354 üzenetére
Nem gond, csak a korábbi verziók hynix-esek és valószínűleg jobban húzhatóak.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9253 üzenetére
Tune setting-nél mi van?
Advanced módban van? -
Garsza
veterán
válasz
seederking #9250 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom a sapphire kártyámmal és nem is tudtam megoldani. MSI Afterburner a megoldás.
Azt még nézd meg hogy a settingsben a van e lehetőség rá hogy kipipáld mert nekem nem volt.
Közben látom neked sem lehet kipipálni én nem tudtam vele mit kezdeni. -
kovsol
titán
válasz
seederking #9253 üzenetére
Drivert nem cseréltél? Csak mert utána nálam mindig újra kell telepíteni és újra bepipálni mindent, hogy működjön.
-
Dealer95
őstag
válasz
seederking #9250 üzenetére
Nekem pl. az afterburner nem engedi a feszt állítani a 7850-en, csak a gpu tweak.
Lehet, hogy nálad meg fordítva van -
B4l!nt
aktív tag
válasz
seederking #9198 üzenetére
Én is szeretem ha van doboza
-
Chapel
addikt
válasz
seederking #9192 üzenetére
Én a fix hirdetőknél próbálkoznék: Gianni, Lec, stb, náluk forog tonna szám ezek, hátha van fölös
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9192 üzenetére
Nem jó egy 7850 doboz úgy, hogy átírom rajta filccel az 50-et 70-re?
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9189 üzenetére
Bakker kár, hogy nincs 7870 dobozom
A Malév flaskáér odaadnám
-
kockaharcos
senior tag
válasz
seederking #9189 üzenetére
Én nem foglalkoznék vele. De azért írtam oda neked, mert érdekel..
-
tasakos
tag
válasz
seederking #9182 üzenetére
Álljunk meg 1 szóra
Én egy szóval sem, mondtam a Sapphire- ra hogy Sz@r.
Le is írtam, hogy valószínűleg egy elég gyenge példányt fogtam ki. Meg sztem ott más baj is lehetett. Csak ugye ezt könnyebb látatlanba user error-ra fogni.
Én is tovább léptem, ezért van ez az Asus a gépembe, és ezzel minden jó. A másik kártya új winnel, driverrel, is kéket dobott sokszor. Ezt nyúzom, de semmi baja. Lehet ezt csűrni csavarni, a végeredmény a lényeg: A sapphire NÁLAM nem volt jó,nem azt hozta, amit elvártam volna, ez meg JÓ.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #9185 üzenetére
User error volt
-
Chapel
addikt
válasz
seederking #9182 üzenetére
Nos, a leírtak alapján még a végén kiderül hogy jól jártam, azzal hogy lecsúsztam a karidről
Shappire lesz az új is, és sűrűn imádkozom, hogy az enyém húzható legyen. -
tasakos
tag
válasz
seederking #9176 üzenetére
Jelen esetben igen. Itt a fórumban, meg máshol is, mindenki tudott feszt állítani és órajelet emelni, tuningolni rendesen. Nekem meg +25, 50mhz - től (mind1, hogy GPU, vagy RAM) behalt. Más gépben is! Nem user error volt, ha erre gondolsz.
Tudom jól, hogy az OC szerencse kérdése is. De nem azért vettem ilyen karit, hogy behaljon már + 25, 50 Mhz től is.
-
Sondi1986
addikt
válasz
seederking #9163 üzenetére
50 az 50% jelent?
egy szóval 1500MHz?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #9122 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #9136 üzenetére
A 660 inkább a 7850-hez van közelebb.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Nincs nagyon nincs. A gtx 660 ti-vel van pariban a 7870 az új driver óta.
-
Peace
nagyúr
válasz
Nem. 12.10-ről egyből erre váltottam.
660 Ti lehet versenyképes a HD7870-el, de 80 körül kezdődik, az utóbbi meg 58-60.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #9131 üzenetére
NFS-hez: [link]
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking #9131 üzenetére
A játék hibás, már le lett írva. GTX680-al is akad.
-
kovsol
titán
válasz
seederking #9122 üzenetére
-
DeathAdder
veterán
válasz
seederking #9075 üzenetére
De úgy volt/van
Rám írt egy fórumtárs, hogy neki van egy elsők közül való Sapphire 7850 hynix, amit el fog adni ha meglesz az új kártyája a jövő héten.
Abban maradtunk, hogy nem is teszi fel apróra, ha engem érdekel, de addig nem adja el ameddig nem lesz meg az új kártyája. Viszont ha addig találok valamit és tetszik, akkor azt még megvehetem (úgy is eladja pár óra alatt, ha úgy hirdeti meg, hogy Hynix ramos)
Ez mégis alig 1 hónapos, Asus V2 és jobban is tetszik és persze nem utolsó sorban személyesen tudunk találkozni
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #9083 üzenetére
12.11b4
-
miresz
veterán
válasz
seederking #9054 üzenetére
50e-ért had zörögjön én azt mondom.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Állítsd egy olyan tartományra a fordulatszámot amikor még nem zavaró a hangja profilozd be afterburnerbe billentyű kombóval használd mikor játszol. De később tudsz venni vga hűtőt ha nagyon zavar. Nem csináltál szerintem orbitális hülyeséget.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Ebben mi a feketeleves? Nekem is rezeg a felső, elég sokat, az alsó meg leállásnál. Most ne hogy már ez miatt küldözgessem
sztem szokd meg.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Ez az adott tartományban való zörgés már korábbi probléma.
-
RMZ250
senior tag
válasz
seederking #8929 üzenetére
Nem értem miért kaptad fel a vizet te okopali. Ott van egy kibaszott nagy kép, le is van írva a gyengébbek kedvéért, hogy a GPU másik oldala. Mit akarsz még ennél pontosabb leírást
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #8929 üzenetére
De közvetlenül alatta ott a kép
-
RMZ250
senior tag
válasz
seederking #8925 üzenetére
Komolyan mondom ez katasztrófa, csak néhány sorral van feletted(10).
Nem olvasod a totyikot -
lowzor
veterán
válasz
seederking #8925 üzenetére
Ezt írtam én is
(#8917) Baxo89:
Húzd fel kezdtetben 1200-ra catában, aztán teszteld Heaven-el. De teljesen felesleges tuningolni mikor még alapon sem elég neki ez a proci. Ha nincs sok pénzed, akkor vegyél használtan egy H61-es lapot, meg egy Sandy i5-öt, kb 40-ből kijönne. Az a minimum ehez a VGA-hoz.
-
törölt tag
válasz
seederking #8873 üzenetére
Mint írtam HD 7850-re elég, és még emelhetném is a GPU órajelét 1000MHz-re. A HD 7870 erősebb kártya (tőbb shader és órajel, sávszélessége is magasabb), ezért ide már nagyobb CPU teljesítmény szükséges, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a rendszer. Nekem 8GB 1600MHz-es DDR3-as RAM-om van a gépben (CL8-as), de ennél erősebb CPU-hoz gyorsabb memóriát is ajánlott használni.
-
kovsol
titán
válasz
Általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy xy proci elég egy zx vga kártyához, mert ez játékonként változó, hogy melyik hogy használja a procikat.
-
Peace
nagyúr
válasz
Van rá. De leginkább azért hajlok efelé, mert most még szinte vadi új a giga kártya, és ha kapok érte 45-öt, akkor msot érdemes mindezt megejteni, és nem később bosszankodni, hogy itt az i5-ös gép, és szarakszik egy játék magas grafikai beállításokkal, mert nem elég már neki az 1 giga VRAM.
-
olymind1
senior tag
válasz
seederking #8854 üzenetére
Igen, itt vettem 45-ért, +2 volt a szállítás költsége.
-
kovsol
titán
válasz
seederking #8849 üzenetére
8150 -t felejtsd el, kb 10 sec alatt felhúzod az fx8120 -t is ugyan arra a szintre. Ha már FX akkor én tuti csak az új fx8320ban gondolkoznék most már, vagy pedig i5 ha van rá pénz.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #8849 üzenetére
Azért, mert rohadt alacsony volt az alapfesz. Egészen 1,225V-ig kilehetett volna tolni, azon meg a nyakamat rá, hogy ment volna az 1200. Ha jól emlékszem amúgy 2x, vagy 3x próbálkoztál. Utána feladtad, mert kifagyott a Heaven
A driver dolog tuti. Nekem is nagyobb procilimitem van pl BF 3-ban az új driverrel, mint a régivel. -
lowzor
veterán
válasz
seederking #8843 üzenetére
Annyit mondjuk tényleg megért. Csak a procid miatt nem fogsz semmi változást látni sztem
Mondjuk játék válogatja. De ez a plussz 4k (ha az útiköltséget nem nézem) ráfizetés gyanúsan olcsó szvsz. Alaposan teszteld le, mielőtt elhozod.
Am ha a 7850-et hajtottad volna 1200-on, akkor kb 5%-al lenne erősebb a szintén 1200-on járó 7870. De ezen most már ne vitatkozzunk.
Amúgy az új driverrel még nagyobb lesz a limit, mert nagyobb erőt kell majd meghajtania a procinak. -
Alpachino
veterán
válasz
seederking #8843 üzenetére
1200-at szerintem menni fog, ha máshogy nem egy csöpp fesszel
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #8836 üzenetére
6K toldással simán megérte 7850-ről váltani 7870-re....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Asus Rog Strix G16
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest