Új hozzászólás Aktív témák
-
Gstyler
senior tag
válasz
DEV_NULL #33294 üzenetére
én sem értem
pedig ez is egy tavalyi kártya, csak eddig idő és energia hiányában foglalkoztam a tunninggaldarky: a catalystban, hha beállítom a kézi venti szabályzást, akkor csak az ott megadott konstans értéken visít, ha kikapcsolom, akkor pedig auto marad. az általam grafikonon (tweak/user def.) beállított sebesség nem igazán szeret aktivizálódni
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DEV_NULL #32993 üzenetére
Azèrt is van a fòrum hogy ha valamit nem èrtünk feltegyünk kèrdèseket ès a nálunk okosabbak segìthetnek. Azon csak mosolygok hogy ròlam pròbálsz szegènysègi bizonyìtványt kiállìtani mert x èv alatt feltettem egy fura kèrdèst. Ezèrt nem fogok kiègni.
A monitor szìn karibráciò miòta tèma itt amùgy?
-
-
HSM
félisten
válasz
DEV_NULL #32991 üzenetére
Megértem.
De nyugodtan mondhatom, hogy ennél sokkal rondább spórolásokkal/butításokkal is bőven lehet találkozni a 7900-as szériában is. (Van egy sejtésem, hogy az NV is ugyanez minőségre, csak azokat nem ismerem közelről.) Ami nekem van 7970 ezt leszámítva kitűnően összerakott, minőségi darab, meg vagyok vele elégedve. Maradhatna így is, de nyugodtabb a lelkem, ezeknek a sikócsapágyas ventiknek az élettartamát kis zsír a sokszorosára tudja növelni.
A kosszal nincs gond, porszűrős a házam, full tiszta a kari.
-
Rakeem
aktív tag
válasz
DEV_NULL #32903 üzenetére
Kösz.
(Értem én a viccet)
Így is egy ASUS 7870 2GB ára számomra olyan mintha az egész fogsoromat húznák. (És egy bölcsességfogamat leszámítva megvan mind.) Hát még akkor egy 7950 másfélszer annyiért. (Ráadásul az alá rendszert összeraknom sosem lesz pénzem.)
Ráadásul a 7850/7870 topicban tettem fel a kérdést... -
fsb1000
nagyúr
válasz
DEV_NULL #32884 üzenetére
Már kinőttem abból a korból, hogy egyirányú utcában széllel szembe spricceljek.
El kell fogadni a többségi véleményt, akkor nem lehetsz senki céltáblája. Az irónia csak a félősek eszköze, egy baráti társaságban helyénvaló, de egy szakmai fórumba én inkább kerülöm..Rengeteg hivatkozási alap van ami alátámasztja amiről írtam. Nem pendülök senkivel, de tisztelem az olyan tájékozott userek véleményét akik elég felkészültek ahhoz, hogy hihetően tájékoztassanak minket arról mire nem érdemes a kevéske pénzünket kidobni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DEV_NULL #32830 üzenetére
PowerColor PCS+nál meg van oldva, de ha megnézed, akkor a VRM részleg a bal oldalon 7870 ref. viszont a ramoktól jobbra lévő rész 7850 refnek tűnik nekem. valszeg emiatt tud VRM hőfokokat mérni a többi 7850el ellentétben (a refnyákos HIS 7850 ICEQ Turbom nem tud).
viszont annyira sajnos nem értek az elektronikához, hogy az adott alkatrészeket egyenként össze tudjam hasonlítani a layouton felül (giga 7870 OC pl eltérő ellenállásokat használ ahogy nézem a ref layout ellenére).
-
odorgg
addikt
válasz
DEV_NULL #32823 üzenetére
Felesleges is lenne. Egy jól szellöző házban passzívan is megkellene bírkóznia annak a bordának egy7850-el alap órajelen. VRM miatt meg nem kell izgulni, nem véletlenül nincs rajt gyárilag sem borda, ez nem gtx480
. Giga 7950-nél is ami azért többet zabál, 70 fok körül van a VRM nálam, és ezen sincs borda. OC-val már elkelhet a venti, de 600-800RPM szerintem elég oda is bőven.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DEV_NULL #32815 üzenetére
bőven elég lesz. logouton 3870en nézték, ott nagyon szépen teljesített, 7850 meg TDPre kb az a szint. 4870en a VRMekhez kevés volt, de a 4870 olyan szempontból nagyon necces volt.
4 cső, látom felületkezelés is rendben van, elvileg a lyukak is egy helyen vannak, szóval kiváncsi vagyok az eredményeidre!VRM és memóriahűtést hogyan tervezed megoldani? egy thermalright hr03gt nekem is fent van a polcon, lehet valamelyik kártya hűtését lehetne cserélni rá, csak a süniket nem tudnám már újrahasznosítani.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DEV_NULL #32781 üzenetére
És mi a pontos típusa annak a 2 kártyának? Tipikus user. Ha valami hibás cuccot vesz az ember onnantól kezdve fújolja a márkát. Nem minden modellje hibás ezért nem kellene a márkát úgy egészében lehordanod meg nem ajánlott kategóriába sorolni.
Én régóta vagyok itt lassan 1 éve ha nem több. Olvastam bs hibás asus sapphire kártyákról rezonáló ventikről, állandóan maxra pörgő majd elhalkuló msi kártyákról stb. Egy hibás giga 7870 oc-ról se olvastam itt.
Na de ennyit erről. Kicsit unok már mindig kardoskodni a márka mellett.
-
emiki6
veterán
válasz
DEV_NULL #32681 üzenetére
Nem akarok erre nagyon sok időt vesztegetni. Hány volton szoktak menni a 7870-ek 1200 MHz-en, csak hogy tudjam honnan kellene elindulnom le vagy fel. A rammal is ugyan így vagyok. Csak kellene egy kiindulási alap.
Lényeg, hogy bf3 ban fhd-ban meglegyen a stabil 72 fps a videokártya részéről. Nem fontos, hogy 1200 MHz en menjen, de gondoltam az biztos elég. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
DEV_NULL #32647 üzenetére
Számtalanszor hallottuk már ezt, hogy "itt meg ott" mi megy. Gondolhatod, hogy nincs egy minden topikot folyamatosan figyelő szupercsapat. Erre való a moderátort keresek topik, aminek a használatát neked is javaslom, jelentsd be, hol megy az offolás, és egy moderátor meg fogja nézni.
(#32649) DEV_NULL
Nem érted. Azt akartam mondani egészen konkrétan, hogy ide is egy modkeres bejelentés alapján érkeztem. -
törölt tag
válasz
DEV_NULL #32509 üzenetére
Azért vannak különbségek a TechPowerUp szerint. 24-28dB között. Egy totál néma gépben ez lehet különbség. Mikor feltettem a kérdést, sejtettem, hogy nehezen fogok rá választ kapni. Kevés a nálam hangra finnyásabb user. Ezer kérdésem lenne még, de nem akarok egyszerre több mindenbe belekezdeni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DEV_NULL #32349 üzenetére
nekem mondod?
700on mennek a házventik egy zajszigetelt házban egyébként...
viszont, az alsó kártyának volt 2mm helye szellőzni kb, az nem elég. 70fok fölött meg 80ig 20ról 100%ig lőttem a fordulatot a megsülés ellen, ami megfogni a kártyákat jó volt, hangra kevésbé. viszont optimalizálni nem volt időm.
fogyasztásra eszméletlenül jó a páros, Crysis alatt 300Wot mértem csak, úgy néz ki mindkét kártya tdp alatt eszik jelentősen.
időtállóság: GHZ editiont tweaktown alapján 2560x1600ban is verik a kártyák (5760x1080at nem találtam), arra még nekem jön 20% előnyöm. a 3gb vram meg jó, de alapvetően eddig egyszer futottam VRAM korlátba Stalker CoP alatt, amikor mindent maxra toltam és ráraktam az AAt. AA nélkül egyébként megy renedesen, AAt meg úgyse használok.
anno 6950 ICEQ mellé akartam egy 6970 ICEQt CFbe, 7850 ICEQ Turbo jött. eladtam a 6950et, vettem CFbe mellé egy powercolort. így történt. vizem nincs, jelenleg nem hajtok túl, úgy meg a jelenlegi hűtés is eléggé túl van méretezve
.
-
belinho
senior tag
válasz
DEV_NULL #32361 üzenetére
Szerintem bepróbálhatod!
Nem annyira vészes az a hűtés, ha alulfeszeled a karit, akkor nem lesz annyira rossz, plusz egy ventiprofil és kész is van.
Nálam 1000/1500-ra van belőve 1.019v-van beállítva, ebből még droppol le, saját profilt csináltam így max 75fok és csendes. -
PandaMonium
őstag
válasz
DEV_NULL #32350 üzenetére
Én csak akkor javasolnám ha nem okoz gondot a hűtés felára, mert egy Peter, vagy egy full cover block azért nem olcsó dolog. Egyébként teljesítményben elég nagy különbség van a 2 vga között, de kérdés, hogy van-e annyi, hogy így indokolttá váljon számodra a nagyobb fogyasztás és a + pénz.
(#32357) Tommee: Az ilyen stressz tesztekben semmi csoda nincs amitől veszélyesekké válnának, mindössze annyit tesznek, hogy megállás nélkül 100%-on pörgetik a VGAt. Minden normálisabb kártyán olyan hűtés van, hogy (legalább is alap órajelen) akár napokig bírja ezt mind a GPU, mind a VRM hűtés. Az egyetlen veszélyes dolog ilyenkor a villanyszámlád lesz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DEV_NULL #32347 üzenetére
nincs süketszobám, szóval nem tudok utánnamérni
viszont terhelve hangos volt a rendszer eléggé (konkrétan a kártyák mellett lévő 120ast nem lehetett hallani, hogy 700on vagy 1400+on megy), most már úgy kábé elfogadható. alsó kártyát kb megfolytotta a direkt alatta lévő hangkártya, 70 fok felett meg elég agresszívra van kalibrálva a ventivezérlés mindkét kártyán, 80fok fölé nem akarom őket engedni.
eyefinity miatt pedig ha játszok, az felér pár órás furmarkozással játék függvényében.
-
mariobros
tag
válasz
DEV_NULL #32334 üzenetére
Játék közben kb 65-70 °C szokott lenni, most pl. 56 °C, de nem játszok, és 1615 RPM-el megy (játék közben nem néztem még). Micro ATX házam van, vannak benne ventik, de nincsenek bekötve, és a ház oldala sincs fent (régen egy Asus 6870-em volt, az nem volt ilyen hangos) Rakjam fel a ház oldalát, és kössem be a ventiket, talán akkor nem pörög majd annyira a vga?
-
-
HSM
félisten
válasz
DEV_NULL #31684 üzenetére
"Nagyobb venti van rajta, biztos több levegőt mozgat azonos fordulaton."
Ez általában így is van, de mivel a gyári venti a NYÁK szélességű, így a nagyobb venti nagyobb légszállítása nem a VRM-et meg a memóriákat fogja hűteni, hanem csak a csillát, meg a házadat.
Ha gyárilag nem tudja, akkor sajnos más megoldást kell keresni, pl. infrás hőmérő.
Vannak még kevésbé kifinomult megoldások, de azokat csak óvatosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Nintendo Switch 2
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vicces videók
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Formula-1
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest