Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
válasz
DokiBaxxi #48748 üzenetére
AMD-s mikrolaggokról ne is beszéljünk
Milyen érdekes
,mert én ezekkel sose találkoztam,pedig az utolsó 3 karim AMD-s volt,6850,7850,270 ,amik 2 különböző konfigban voltak,és még az öregnek mondható Q8300-as proci mellett se laggolt anno a 6850-es,majd 7850-es karim.
Ja és persze néztem GTA4-et,és Mafia2-öt ,de ezek alatt se tapasztaltam,pedig ezek betegesek nagyon állítólag AMD-k alatt.
Szóval sztem nem kell általánosítani
- = Zk = - Azért csak jók még az érzék szerveink úgy gondolom
Egyébként annó mikor NV-nél terjedt a TDR betegség,de én hála Isten kimaradtam a Giga féle 460-al belőle,nem szinten agyon az Nv-t,és továbbra is ajánlottam,szóval nem vagyok pártatlan.
-
khorvat
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DokiBaxxi #48256 üzenetére
Ez már korábban kikerült, de csak most került ki hivatalosan. Gondolom azóta nem változott benne semmi.
Ha nem, akkor ez abban "új", hogy 295-höz való driver.
@CirrMee: Ha jól emlékszem, akkor igen, a "támogatott" sorozatokra úgy volt, hogy 2 havonta, és a legacy kártyákra pedig 6 havonta jön driver.
-
R3laX
addikt
-
Steve198310
őstag
válasz
DokiBaxxi #44932 üzenetére
Ettől én még nem sütöm bele a képet a kijelzőbe. Ha nem használom kapcsoljon le.
Némi élet tartam növelést viszek igy a témába mert nincs pénzem állandóan új monitorra. Azt tudni kell ha nem használod és álló kép van kint nem mozdul senki sehova az bele ég a kijelzőbe. Csak meg említettem a dolgot
Nekem Win8,1 el meg a 14,1 v1,6 nincs gondom eddig. De kell még egy pár ki be kapcsolás ,hogy biztos legyen. Valami 1000 ből egyszer jön elő. az meg nem biztos , hogy tegnap volt. -
Dany007
veterán
válasz
DokiBaxxi #44079 üzenetére
Nekem is így van beállítva.
Vezérlőpult, energiagazdálkodás majd az adott sémát részletesen is be lehet állítani. Na ott.Mikor APU-ra váltottam észrevettem hogy készenlétből nem tér vissza a gép. Kikapcsoltam a c6 state-et meg ilyen energiatakarékossági lószarokat aztán akkor egy ideig ment, majd megint nem.
Ezért belőttem egy full fekete képernyőkímélőt 5 percre és csak az jelenik meg. Így a monitor fogyasztása lecsökken legalább ilyenkor.
Én azt nem értem hogy minek csinálnak meg valamit, majd hirdetik meg minden ha egyszer szar és nem működik... S: Most amióta megvan a 270x még nem próbáltam ezt beállítani. De asszem nem is fogok vele szenvedni hiszen úgyse megy.
-
-
mexel
veterán
válasz
DokiBaxxi #43422 üzenetére
Én is kipróbáltam a napokban amit feljebb ajánlott valaki, hogy az energiagazdálkodási módoknál nem engedélyezem hogy a pci -t a rendszer lekapcsolja hogy energiát takarítson meg. Erre valaki írta hogy ez sem ér semmit, e azért megpróbáltam. Azóta nem volt gond, de ez nem jelent semmit mert van amikor egy hétig sem jön elő, van amikor meg egy nap alatt 2x.
Nem értem hogy enek miért nincs nagyobb viszhangja ha ennyien szenvednek vele. Mindenesetre a pci kikapcsolás tiltása logikusnak tűnik számomra egy próbát megér. Nem néztem meg a linket tüzetesebben, de gondolom ez van ott is. -
-
törölt tag
válasz
DokiBaxxi #42793 üzenetére
Abban a 3-ban én is benne voltam, de csak voltam, mert rengeteget teszteltem a karit, és a világon semmi baja! (kop-kop) Nem hibázik, nem zörög, hűtése is jó!
#42798) BogyóBP
Nem céloztam senkire!
Csak volt már rá példa hogy valakinek véletlenül hibázik a VGA-ja, akkor rögtön jöttek a nem ajánlott komentek, hogy az adott márka bizony ilyen meg olyan sz@r... Persze úgy, hogy az illetőnek véletlenül sem volt dolga az adott márkával...
-
törölt tag
válasz
DokiBaxxi #42328 üzenetére
A kolléga nem véletlenül tette fel a kérdést! Ugyan is volt pár giga tulaj aki istenítette eme kártya hűtését,valami 40-45C° full load terhelésen,és gondolom ez miatt sokallja a 62C°-ot.
De ne aggódjon a kártya tulajdonosa,mert ez teljesen rendben van.
Egyébként elég érdekes a giga hűtője, valami brutál jó lehet, csak nem értem hogy akkor miért nem kelendő annyira a márka. Ugyan is az A.C Twin Turbo II nem hűtött ennyire jól,pedig az tényleg brutálisan jó, GTX670-et max 55C°ig engedett.
-
rígel
őstag
válasz
DokiBaxxi #42174 üzenetére
Ha sajnálsz +3-4k HUF-ot egy normális gyártó kártyájáért, akkor mi a fenéért vársz el minőséget???? Nyilván azért IS olcsóbb a zafir, mert olcsóbb, silányabb alkatrészeket használnak. Te ezt pár ezer Forintért cserébe elfogadtad. Akkor mit nyavalyogsz???
Vagy ha ennyire szarnak tartod az AMD-t, akkor miért nem térsz vissza az NV-hoz? Mi akadályoz benne?
Érdekes, én 6 éve ATI/AMD-t használok, és sosem volt semmilyen gondom. Igaz, sosem vettem gagyi kártyát.Grave444:
Az alapján, hogy itt csak a sapphire tulajok panaszkodnak... -
Dany007
veterán
válasz
DokiBaxxi #42183 üzenetére
Oh nem ugatott le senki.
Bocs. Próbáltam kicsit viccesre venni a figurát. Azt hittem te se húztad fel magad annyira, mint ahogyan leírtad. Bár sok szmájlid nem volt ez tény...
Persze a hibátlan működés elvárható. Csak ez egy sokkal összetettebb dolog mint egy karóra vagy valami akármi más. És ezt úgy értettem, hogy ennyi pénzért még lehet hibázni. Tehát ennyi pénzért még senki nem fog tökéletest gyártani. Lehet kifogtál egyet, lehet csak driver hiba.
Ha veszel 200k-ért egy kártyát vagy 300k-ért egy Asus Ares 2-t na ott lehet mondani hogy ennyiért hibátlant akarok. Ennyiért külön minden legyártott darabnál csomagolás előtt üljön le egy technikus és tesztelje le a kártyát. Majd csak utána csomagolják be és szállítsák ki a boltba. Csak erre céloztam, amúgy meg igazad van."hogy ennyiért az ember elvárna hibátlan működést... "
itt szerintem te Alonso kollega hűtéshibás Asus 270x-ére gondoltál. Hát igen. Ha jól emlékszem akkor az egy TOP kategóriás Asus kártya volt. Ami az egyik legdrágább a 270x-ek között. A Sapphire 270x Dual -x meg az egyik legolcsóbb. És neki nem is driverrel vagy konkrétan a chippel volt gondja, hanem a hűtéssel, ami annak a kártyának elvileg az egyik erőssége, hogy halk és hűs. Erre hangos volt. Ráadásul épp olyan hiba volt, ami miatt vissza se nagyon vették a kártyáját garanciába.
No mindegy. Azért remélem megoldódik a dolog. Ha más nem próbálj meg VirtualBox-ban egy virtuális Win7-et feltelepíteni és kipróbálni ott a kártyát. És akkor nem kell a saját rendszeredet gyalulni ahhoz, hogy kipróbálhasd a tiszta telepítést. Meg asszem van már 13.12-es driver is.
Szóval na ez mind no offence, ne érts félre. Tudom asszony szerin is mindig bunkó vagyok, de legtöbb esetben nem direkt.
-
Dany007
veterán
válasz
DokiBaxxi #42176 üzenetére
Hehe.
Az 50k az nulla. Lószar. Akkor mit szóljanak akik 290x-et vesznek?
Nekik vigye ki az újságot a budira egy AMD-s miniszoknyás kislány minden reggel vagy mi?
Szal érted... Majd ha 100-150k-t adsz ki egy VGA-ért majd akkor.No, komolyra fordítva a szót, csak arra céloztam, hogy egy 50k-s termék semmiféle prémiumkategóriát, de még felsőt sem képvisel. Ezért nem kell elvárni semmi pluszt vagy hibátlan működést. Hiba meg mindenhol lehet.
Tény, hogy az AMD-nél most sokat hallani a driver hibákról. De tényleg furcsa, hogy azért itt a többségnek hibátlanul megy a kártyája. És most gyártótól függetlenül. Nem feltétlenül júzer error, de lehet hogy nem lett rendesen lepucolva a régi driver és erre érzékeny a konfigod. Vagy valami minimális kompatibilitási gond alaplap / chipset ram stb...
Okozott már nekem is random újraindulásokat fagyásokat egy hibás rammodul. Olyan ami 3 éven át bent volt a gépben hiba nélkül 3 másik társával együtt. -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DokiBaxxi #42174 üzenetére
Érdekes, hogy csak azoknak van gondjuk vele meg szopnak a driverekkel állandóan akiknek NVIDIA fele húzott a szíve...
Nekem eddig egyetlen hibám sem volt pedig nem az első ATI kártyám. Sapphire-vel eddig nagyon elégedett vagyok, Asusból az 5770-et próbáltam ki az volt a legrosszabb, mondjuk lehet directcu hűtő miatt.
Szóval vagy piszkosul szerencsés vagyok, ami nem mondható el rólam vagy pedig user fail a legtöbb esetben.
-
törölt tag
válasz
DokiBaxxi #41999 üzenetére
Nekem viszont tökéletesen működik ez a funkció.
A mantle-től pedig szerintem nem kell csodát várni. Akár hogy fogtok most "leszidni", szerintem az sem lesz jobb mint az eddigi driverek. És nagyon nagy off, de pont ezért féltem én is vissza váltani AMD-re, sok a bugos driver.
-
FragMaster
addikt
válasz
DokiBaxxi #41999 üzenetére
Egyszer csinálta még a legelején nekem, ha jól emlékszem elkezdtem turkálni az energiagazdálkodási beállításokban és a pci-express kapcsolati állapot energiagazdálkodását "ki"-re állítottam. Azóta nem jött elő bármennyit volt a monitor energiatakarékos állapotban. Az a tippem ez oldotta meg, bár passz, kipróbáltam egy pár ötletet a netről, meg szét van berhelve már a jelenlegi win7.
-
belinho
senior tag
válasz
DokiBaxxi #41475 üzenetére
Anno mikor játszottam vele próbálgattam a beállításokat, hogy minél jobban fusson. Próbáltam 2maggal magas órajelen és 4 maggal is. 4magos beállításon javult valamit 5-8 fps-el több lett, mint 2maggal.
Sajnos ilyen a játék, meg sok minden függ a helyszíntől is, de hangulatos.
Viszont az, hogy egy magot használ az nem igaz, egy maggal nem próbáltam, de úgy szerintem játszhatatlan lenne. -
Dany007
veterán
válasz
DokiBaxxi #41462 üzenetére
De ez így nagyon gáz a játékra nézve.
Ilyen esetben nem cpu csere kell, hanem normálisan megírt játék. Ma már szinte mindenki akit egy kicsit foglalkoztat a játék többmagos cpu-t használ.. Sőt már irodákban is gyakori lehet legalább egy dual core intel.
Erre kiadnak egy játékot ami csak 1 szálat használ ki igazán... vicc. Le se töltömmondjuk 1280-on nem érdemes játszani ma már.. Az már nagyon oldschool...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DokiBaxxi #41462 üzenetére
Aki 7970-et használ 1680-on meg 1280-on annak úgy kell, kb 7870 teljesítményét kaphatja.
AC IV-re ne alapozz, szinte biztos vagyok benne hogy egy 3470-3570-el se menne 70% fölé látványosan annál a résznél. FPS dropnak nem kéne lennie, lehet nálad is driveres gond van.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
DokiBaxxi #41434 üzenetére
Na nem azért, de legelőször én is csak azt vettem észre, hogy a távcső optikája beszürkült, aztán később, mintha be is lenne töredezve, még később a karom és a fegyver textúra elkezdett maszatolódni, és csak ezután jöttek a háromszögesedő villogások.
Maximumon van a tessellation? vagy Teraian detail vagy mi a szösz? Mert akkor jön ki leginkább!Ja és még valami!
Ha tényleg driver hiba, akkor ha újra indítod a géped, akkor is fogja csinálni ugyan azon a részen. Ha viszont újraindítás után nem csinálja, akkor.... -
Pancsermeste
őstag
válasz
DokiBaxxi #41312 üzenetére
Igen, nekem is Win7, viszont PCY-ból.
Igazából kijátszottam az összes játékot vele (hiba nélkül), amire év közben nem volt időm, úgyhogy most már akár mehetne is vissza gariba, de majd januárba, azért addig bírja még ki.
Mondjuk egyáltalán nem is biztos, hogy ez a hiba annak az előjele, hogy teljesen meghal a kártya. Lehet, hogy Steve sorstársamnak ettől a hibától független probléma miatt halt meg... -
Steve198310
őstag
válasz
DokiBaxxi #41268 üzenetére
minnél jobban terheld meg. Nálam a Crysis 3 betette neki a kaput. Annál állandóan elö jött egy 15-20 perc után. De ha nyomod egy 1 órát az se gond amikor kiértem a dzsungelbe elszabadult. Utoljára már csak bevillant párszor így aztán haller béla. Elment a kép nem volt se kép se hang és kikapcsoltam gombal. Utána indít de nincs kép. azóta sincs rajt kép
Mindenkinél más játék alatt jön ki a dolog. -
Pancsermeste
őstag
válasz
DokiBaxxi #41268 üzenetére
+(#41263) Womb:
A CoDGhost-ban jött elő, de már én sem tudom megint előidézni.
Viszont, amikor éppen "rossz volt", akkor másik játékban is csinálta. Pl. Shadow Warrior: -nagy kaki az a játék, de ez most lényegtelen, csak próbaként indítottam, és ott az egy kupacba lemészárolt szörnyecskék teste szórta a csíkokat. Ha másfelé néztem, akkor minden rendben volt, csupán a kis rohadékok rózsaszín bőröcskéjük hülyítette meg. - de most újraindítva a gépet, már nem csinálja ott se. -
szumo
senior tag
válasz
DokiBaxxi #40134 üzenetére
A giffek normális, már amennyire az lehet.
Mennyire húztad meg a kártya órajeleit?
Mert ha nem akkor szimplán driver+game együttes hibája.
Ha meg fel van tornászva a kártya, akkor nagyon pillanatnyi memória túlterhelésnek tűnik.
Legalábbis nekem, majd ha nem az megmondják az okosok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Energiaital topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest