- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozoz1
aktív tag
Help me somebody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ASUS R9 270X karim van. Garis nincs húzva. A legfrissebb driver van fent és a legfrissebb direktX.
Op rendszer Win 7 Ultimate 64 bit.Van egy állandó szürkehalálom a Battlefield 4-ben.
Megy 2-3 percet és szürke képernyő majd a fotón látható üzenet. Ha valakinek van valami ötlete nagyon hálás lennék....
Már mindent megpróbáltam.... -
zseko
veterán
Kipróbáltam a 7870-et, mit ne mondjak, meggyőzően jobb
kb. dupla sebesség, de 70%-al biztosra jobb még ezzel a procival is. FC3 fullra húzva teljesen jól megy, persze élsimítás nélkül, mivel azt egyébként sem használok. Tomb Raider eddig TressFX-et bekapcsolva a játszhatatlan 20-22fps körül ment (és még nem volt maxolva), most megvan a 40 fullon. Többi is hasonló, és ha eladom a 6850-et ~15-18e-ért akkor megérte 12-15e-ért váltani
Halkabb is mint a régi, még játék alatt is
-
válasz
seederking #52996 üzenetére
En kidobnam a francba azt az egykattintos tuning boxot es beüzemelnem az Afterburnert
Mar csak monitorozasra is jo, de egeszen biztosan meg lehet vele oldani az ilyen "80 fok a GPU es üvölt a ventilator" jellegü porblemakat
Az egy-katt progi feltehetöen megemeli valamelyest az orajeleket, feszültseggel együtt. az eredmeny egy tulvezerelt kartya, minimalis sebessegnövekedessel. S reszemröl nem ismerem a kartyad vrm hüteset, amely höfok (vrm) altalaban laza 20 fokkal a gpu felett lehet föleg, ha a ramok is cibalasra kerülnek. -
seederking
őstag
válasz
seederking #52994 üzenetére
Ha a HW Info 80C fokot mutat a Gpu Thermal Dioda-ra az már gáz?
Előtte 7870-em volt az jóval hűvösebb volt,. -
do3om
addikt
válasz
seederking #52994 üzenetére
-
seederking
őstag
Sziasztok
Van egy Msi R9 280x Oc kártyám és egy hozzá tartozó gaming app programom amin 3 lehetőség adott.
"Oc mode,Gaming mode,Silent mode".Egyrészt nem értem minek van oc mode,ha a kártya amúgy is oc?(még a gaming és silent oké látom értelmét)
Másrészről pedig ha alkalmazom ezt a mod-ot (oc vagy gaming) akkor nagyon magas fordulatszámon pörögnek a ventik "nem valami csendes".Ha van fönt driver akkor ha az adott játék megkívánja a 100%-os oc teljesítményt annak akkor enélkül a program nélkül is mennie kellene nemde?Mert gondolkodom rajta,hogy letörlöm ezt az alkalmazást hátha a driver csendesebben működteti a ventiket.
Van erről valami tapasztalatotok,esetleg tanácsotok erre vonatkozólag?
A programban nem lehet profilt módosítani csak kiválasztani hogy oc,gaming vagy silent. -
Lacuss20
senior tag
válasz
Apollo_21 #52992 üzenetére
R9 270 2GB GDDR5 Dual-X OC With Boost. A teljes megnevezése. Érdekes most bekapcsoltam mindent ugyanugy (fraps elindítva). 30 fölé nem akar menni az fps harcjelenetek pedig megeszik 5-10 re. o.O ( Shadow of mordor)
VGA memória fullon kihasználva. Húzva (1000mhz-re, sem lett jobb az fps.) Eddig pedig ment minden. Nem frissítettem drivert semmi csak elmentem és haza jöttem1.188V ot ad neki automatikusan mikor maxon pörgött és 56 fokig melegedett. 36% náljobban nem ment a venti. Jahm és húzva sem kezdett el csíkozni vagy szilánkozni meg ilyenek mint dotánál.
-
Lacuss20
senior tag
Csak tényleg nem értem miért egyik játéknál szopós, mikor egymásik sokkal masszívabb játékon meg semmi.
1000- Mag órajelhez 0.950V-ot ad magától. -
Lacuss20
senior tag
válasz
Steve198310 #52984 üzenetére
Okés lementema BIOST? Azután mit tegyek vele van valami tuti beállítási tipp? Újonan vettem PCX.-nél csere garanciás. Csak nem akarok már 3 nap után cseréltetni, mivel ugye nem tudom/tudtam mi baja. Kipróbálom a shadow of mordort úgy, ha meghúzom 1050-re feszültséget magának fog adni a prgival. Ammeg boltba meg mindenhol 1050-el írja a mag órajele nem 975-el ahogy amúgy ketyeg (alapból).
-
Steve198310
őstag
válasz
kovsol #52986 üzenetére
Én is az alap órajelekről beszélek. Mellette pl a 270 hozza a 7870 teljesítményétt. Bár ezt lehet a driverekkel befolyásolják. Ha a 280x em alul feszelem stb stb akkor sem megy a max fogyasztása 180w fölé. Húzva teljes terhelésen 195-205Watt 1100/1700 Mhz mellett 1190mV-on
-
GezaR
tag
Sziasztok!
Egy MSI Radeon 7870 büszke tulajdonosa LENNÉK...
Kb. 1 hete raktam újra a gépet, emellé persze az új Catalystot is. Tegnap lettem arra figyelmes hogy hangosabb a gép a szokásosnál, kb. mint terhelés alatt. Ránéztem Catalystra + GPU-Z-re és csodálkozva láttam, hogy alapjáraton max. órajelen jár a kártya.Valaki találkozott már hasonló problémával? Esetleg az új driver miatt lehet?
Illetve ha 2 monitort hajtok vele és az egyiket lelövöm, a másik képe elkezd ugrálni, ha visszakapcsolom a másodikat, jó lesz a kép + kiírja hogy az illesztőprogram helyreállt. Természetesen ugyanúgy max. órajelen megy a kártya.
Terhelés mindkét eseteben 0%. -
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #52984 üzenetére
"270 kisebb fogyasztására a HD 7870 el szemben majd azt, hogy a 270x annyit hoz mint a HD 7870xt."
270 kisebb órajel, kisebb feszültség. De meglepő, hogy kevesebbet fogyaszt. 7870 is alul feszelhető.
7870xt meg addig van lemaradva míg alap órajelen méregetünk, azonos órajelen gyorsabb, mint a 270/x. Durván alulfeszelhető, és a boostot is ki lehet iktatni, így nem is fogyaszt sokat. -
Steve198310
őstag
válasz
Lacuss20 #52979 üzenetére
Mentsd le a biosat GPU z vel. Boltban vetted vagy itt apron? Voltak ilyen gondok. Ezt hívják úgy, hogy a "Steve fele hiba ". Nálam az első 270x ennél jött elő. Először driverre gyanakodtam de nem az volt. Kicsit még játszadoztam vele. Először akkor jött elő mikor fel húztam 1130mhz re. Aztán csak akkor szűnt meg ha újra indítottam. Majd akkor emeltem a feszen és úgy állítottam be az óra jelet. Akkor nem volt gond. Ha a biost át írtam a feszt lejjebb vettem menten jöttek a villámok.
Katt777: ezt ki hozom a 280x ből is. Csak nyugodj meg ha jól emlékszem ilyen a HD szériában nem esett meg. Tehát ez inkább az 1100 körül járatás eredménye alacsony feszen vagy emelt órajel a gyári feszen.
És mielőtt abba a tévhitbe esnéknk,hogy egy HD 7870 ugyan az mint egy R9 270. Lehet a GPU ugyan az de a körülötte lévő cuccok már más módban mennek. Itt gondolok a 270 kisebb fogyasztására a HD 7870 el szemben majd azt, hogy a 270x annyit hoz mint a HD 7870xt. -
Balancee
aktív tag
válasz
katt777 #52945 üzenetére
Hát egyenlőre úgy néz ki, hogy tényleg a DT okozta. A régi video karimat (hd7770oc) nem zavarta, de mióta nincs bekapcsolva a virtuális meghajtó nem generál az r9 270x problémákat. Az meg hogy DT mellett tünet az adott kék halált nem tudom visszavezetni a forráshoz. A lényeg most nincs gond
-
Lacuss20
senior tag
Shadow of Mordor ultrán szemrebbenés nélük 40-60fps és semmi meg se akad 52 fok a gpu és ennyi.
-
Lacuss20
senior tag
válasz
katt777 #52976 üzenetére
Öhm, hát minden be van dugva, csatlakozó stb. Nem húzom a VGA-t, full alap. R9 270-OCX Dual 2GB GGDR5.
600W Coolermaster B600 rev2. Táp van hozzá.
Csak Dota 2-ben csinálta eddig. WoT max grafon, semmi igaz izzasztja akártyát 46 fokig felmegy, de nem akad meg nem produkál ilyet.
Winyó van csak áramellásátsról és ennyi. Vga proci vinyó a lap. Caviar green nem gamerkedni való, de épp azaz, hogy energia takarékos kisfogyasztású vinyó. -
zseko
veterán
válasz
katt777 #52976 üzenetére
Várhatok ugyan, de az mikor lesz. És mennyiért. És addig mivel játszom. Szó se róla, mennek még a játékok a mostanival is, de már csak jobbára medium állásban, de a wolfi már közel low-ra levéve minden. Így már nem élvezetes. Aztán én már nem fogok kiadni 70-80e-eket egy kártyáért, most már más az életem prioritása nem a játék az elsődleges
Csak procicserével meg szerintem nem lennék annyira beljebb jelenleg a 6850-el mint egy vga cseréjével.
-
katt777
félisten
válasz
kispalya #52969 üzenetére
Ez akkor király, ha ezzel gart vesztesz.
Lacuss20: Ha alapon és minden játékban ilyen, akkor gar (ha csak nem a táp gyenge alá). Mantle produkált nálam hasonlovakat Thief-ben 14.3-as driver után (az nyilvánvalóan driverbug), illetve BF4-ben fordult elő asszem 1.4 update-ig (katonák sisakja lógott a végtelenbe és tovább).
Ha mindig csak jó idővel a játék elkezdése után jelentkezik, akkor legnagyobb eséllyel a hűtés kevés.Steve198310: Nálam tuningnál fordult elő, és RAM-ot kellett visszavenni. Igaz, nem 100%, de hogy a fesz kevés (ill. órajel magas), az biztos, már amennyiben a hűtés és a meghajtó OK.
zseko: Nekem meg azt mondták, annyiért adjam a 7870XT-t.
Radeonnál sosem lehet tudni, de mivel más típus (és az előző beállításai nagy eséllyel bekavarhatnak), én lepucolnám a drivert kártyacsere előtt, abból nem lehet baj.
Én a helyedben mindenesetre várnék biztosan DX12 kompatibilis (nem szoftveresen) kártyákra, esetleg egy GTX960-ra ja most minden úgy fut, ahogy szeretnéd. -
zseko
veterán
válasz
kovsol #52973 üzenetére
Az lesz az, mondta hogy 1100MHz-es. Játékból Far Cry 3, Wolfenstein, Tomb Raider amiket jól ismerek hogy fut a mostanin, ezekkel tesztelem. Meg akkor megnézem amiket mondtál. Processzort akartam elsőre cserélni, mivel lehet lesz jóárasítva, a vga-t most éjjel hirtelen felajánlották kell-e, lehet nem kéne kihagyni. Mivel radeon-radeon, ezért csak annyi hogy régi kártya ki - új be és kész?
-
kovsol
titán
Gigából úgy tudom csak 7870oc -t árultak nálunk, az gyárilag 1100Mhz-es GPU órajellel megy. Nagyjából dupla sebességre lehet számítani a 6850 után. Én is arról váltottam amúgy
Viszont a proci kevés lesz hozzá 2500Mhz-en. Jó lenne úgy 3500Mhz, de inkább 4000Mhz egy phenom2 ből, de így is sokkal gyorsabb lesz a vga, mint a 6850.Pár játék tesztet, heaven, 3dmak azért futtassatok, meg nézhetsz esetleg hőfokokat terhelés alatt. Érdemes meghallgatni a ventilátorokat magasabb fordulaton, hogy nem-e csapágyas, vagy nem-e kerreg, vagy amit szokott egy rossz venti. Gigáknál ezzel szokott legtöbb gond lenni.
Árakat meg lesd meg hardveraprón, és ahhoz tudod mérni, hogy mennyi reális. Szerintem 30k az egy teljesen jó ár érte.
-
zseko
veterán
üdv, haver eladná a vga-ját, Gigabyte 7870 2GB, 30-at megér? Tavaly májusi csak nincs vele megelégedve így cserélné. Van valami amit nézni kellene? Nem sűrűn (gyk: sosem) veszek használt cuccot. Nem tudom hogy sima, OC-s, vagy milyen, még csak neten beszéltünk pár órája. Jelenleg egy 6850 van, azt váltaná, mekkora töbletet hozhat? Igaz most egy Phenom II X4 905e proci van, gondolom jelentősen cpu limites lesz, de csak hozhat valami pluszt még így is amíg kicserélem a procit.
-
katt777
félisten
válasz
Balancee #52950 üzenetére
Nekem a kereső elég sokat hoz (issues). Az biztos, hogy ha most vennék ilyen kategóriájú karit, ma is a 7870-et választanám, R9-esekről én is olvastam jó pár bugot, pl. BS-t, amely nálam talá 3x, ha fellépett. legutóbb kiderült, hogy csak várni kellett. Ment defrag, ezért nem lőttem le a gépet, aztán kb. 4p múlva visszajött a kép. Gondolom, mások türelmetlenebbek.
Van egy olyan sejtésem egyébként, hogy az installer okozza a legtöbb hibát, 14.8 óta hiába távolítottam el szabályosan az előzőt, az új telepítés után mindig belefutottam vmilyen bugba, tiszta telepítéssel meg az összes bug a 14.11b2-vel jött elő egy BF4, de mihelyst felülírtam a CC profilját, máris rendben ment.Lacuss20: Ez monitorfüggő lehet, nálam D-Subbal sem lépett fel ilyen jelenség.
-
Lacuss20
senior tag
DVI-DVI megoldotta HDMi nincs a monitoron
-
Lacuss20
senior tag
Valakinek olyan észrevétel, hogy "sötét" monitornál vagy sötétebb hátterű játéknál bármi, hullámzik a monitor kép? VGA? Monuitor beállítás vagy Driver probléma?
-
kispalya
tag
válasz
Grave_444 #52959 üzenetére
Semmi. Semmit nem latok, de a Windows-ig tuti nem jut el a gep, mert nincs bejelentkezo hang sem, es amikor megnyomom a bekapcsolo gombot egybol leall, tehat valahol az inditasi folyamat elejen akad meg a dolog.
A Bios beallitast igy csak a mostani kartyaval tudom/tudnam megcsinalni, egy probat meger, bar fogalmam sincs mi van jelenleg beallitva, mert meloban vagyok.
-
kispalya
tag
Sziasztok,
bocsanat, ha mar megvalaszoltatok hasonlo kerdest, nem volt idom vegigolvasni az egesz topicot.
Ehhez a konfighoz ujitottam egy Asus R9 270 OC-t.LAP: Asrock H61M/U3S3
CPU: Intel Core i5-2400
RAM: HyperX Fury 8GB DDR3 1333MHz
VGA: Sapphire HD5830 1GB GDDR5 Xtreme
SSD: INTEL 128GB SATA3
HDD: SAMSUNG 1TB 7200rpm SATA-300 32MB HD103SJ
ODD: NEC AD-7260S TÁP:
TAP: FSP Hexa 400W
HÁZ: GIGABYTE GZ-MK01A problemam az, hogy a kartya nem kuld ki kepet, csak fekete kepernyot latok inditas utan. Ahogy sikerult par kulfoldi forumot elcsipnem, azt irjak, hogy 500W alatti tapot nem ajanlanak hozza es emiatt lehet, hogy nincs kep. Erdekes, hogy a HD5830-am 2db 6-pines csatlakozoval elketyeg a 400W-os Hexaval, de az R9 270 1db 6-pinessel semmit nem csinal.
Tenyleg a kis tap okozza a fekete kepernyot, vagy valami mas?
Ha igen, mekkora tapot ajanlotok (nem akarok egy vagyont kolteni ra, de azert biztonasaggal kiszolgalja)?Elore is koszi.
-
Steve198310
őstag
-
Emu
őstag
válasz
Steve198310 #52955 üzenetére
Vapor-x nekem is tetszene, de használtan 1 év garival egy 270X DualX-t tudok szerezni normális áron, és nem csak a gari idő végéig terveznék vele
-
Steve198310
őstag
-
Emu
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Elsősorban tartósságra lettem volna kíváncsi, hogy mennyi gond van ezekkel a karikkal, mert nem olyan régen volt egy Sapphire HD7770 GHZ Editionom ami a gari lejárta után egy hónappal feladta a küzdelmet, úgy hogy csak alkalmi játékos vagyok.
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #52952 üzenetére
Miben merül ki nálad a legjobb? Szerintem az ismertebb márkák mind megállják a helyüket a hardverpiacon, és tudtommal nincs szignifikáns különbség egyik gyártó terméke között sem, a 280X önmagában egy optimális teljesítménnyel ellátott GPU. A hűtések között sincs egetrengetően nagy eltérés, pár fok biztos, hogy van, de elenyésző.
-
Emu
őstag
SAPPHIRE DUAL-X R9 270X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST mennyire ajánlott? Valahol olvastam hogy a 280X-ek nem sikerültek valami jól a Sapphirenak...
-
Lacuss20
senior tag
Üdv R9 270 Dual OCX. Melyik driver verzió a tuti hozzá?
-
katt777
félisten
válasz
betegphiu #52940 üzenetére
Izé... a procit állítsd át i5-re biosban.
Ált. az időszakosan fellépő CPU-limit miatt van laggolás. Nálad sztem erről van szó.
szivacs1987: Hát, ezzel nem tudok mit kezdeni.
Nálam működött a dolog, mi több, azzal is játszottam, hogy minden csatira ua. monitort kötöttem, tesztképpen (de van egy CRT is).
Balancee: 100%, hogy nem a DTools okozza. Nálam is fent van, és semmi bajt nem okoz. Inkább vmi. más az ok, a DT csak tünet.
-
Balancee
aktív tag
válasz
Balancee #52937 üzenetére
Sziasztok! Meg oldódott a probléma és leírom hátha más is okul belőle.
A Daemon Tools generálta a hibát. 2 és 3d-ben is kék halálozott mikor a virtuális meghajtó aktív volt.Külföldi fórumon olvastam ezt a lehetőséget és egyenlőre úgy tűnik bevált
Azért egy BIOS frissítést is toltam a vga-ra.
-
kovsol
titán
válasz
ADAM1337 #52942 üzenetére
Van pár játék ahol nagyon durva visszaesés van pl a Ryse. De azért nagy általánosságban elmondható, hogy ritka amikor egy PCI-e 2.0 x16 vagy PCI-e 3.0 x8 lenne a korlátozó tényező. (ugye ez papíron egyforma sebesség, mert a pci-e 3.0 pont dupla sávszélt tud a 2.0-hoz képest.)
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
katt777 #52938 üzenetére
""Meg lehet változtatni az elsődleges monitort." Mi nem vili?"
14.7-nél
- hiába változtatom meg(win-nel akár accc-vel) az elsődleges kijelzőt hdmi-re(monitor), akkor is kijelző azonosításkor a dvi(tv) kapja az 1-est, és a hdmi(monitor) a 2-est, mely miatt amikor a TV-vel ki akarom terjeszteni a képernyőt, akkor a "kiterjesztett módot" kell választanom(kiterjesztés OK), de amikor ki akarom kapcsolni(a TV-t), akkor a "csak kivetítő" módot kell választanom, és ekkor van csak a monitoron kép(hiába ez az elsődleges). Csak TV-n képhez pedig a "csak számítógép" módot kell választanom. Tehát pont fordítva van.
Próbáltam 14.7-tel,
-hogy csak simán rátettem a 14.4-re
-teljes driver uninstall, majd úgy telepíteni(minden lépés után restart)
de mindig ugyanaz.14.4 és korábbiaknál minden rendben.
-
katt777
félisten
Nekem XT van, BS errort csak elvétve láttam.
jonnyjoker01: A VRM-ek hőmérsékletét nézd, az szokott elszállni. Kártyától függően 20°C-kal is magasabb lehet a GPU-nál.
betegphiu: Jó is az a kari.
szivacs1987: "Meg lehet változtatni az elsődleges monitort." Mi nem vili?
Sanyi19: Kitolni lehet, csak kérdés, érdemes-e.
-
Balancee
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy találkozott e valamelyikőtök hasonló gonddal. A vga-m topic-jában tettem fel először a kérdést, de itt úgy látom nagyobb az élet: [link]
-
Sanyi19
őstag
A TDP kitolása nálatok hoz + mhz-et tuningban? Nekem Saphhire HD7850 OC DualX-nél 50 % -ig is ki lehet tolni. Ilyet még nem láttam. Minden eddigi kártyámnál 20 % volt. Elpida ramos a kártyám 1200/5400-at megy 1,215 V-on, valamint 1175/5600-at 1,2v-on. Gondolom a TDP limitemet érem el azért nem bírja 1200/5600-on mert úgy kifagy a 3DMark FireStrike. 25%-tól nem vettem még feljebb mert ilyet még nem is láttam, hogy valahol 50, annyit úgy sem tud felvenni nem? Max 150W-ot lehet megetetni ezekkel ha úgy számoljuk, hogy PCI-E port 75W, 6 tűs ág 75W. Jól mondom? Vagy nem teljesen így van?
-
kovsol
titán
válasz
jonnyjoker01 #52934 üzenetére
AMD kártyák leszabályozása Bios szintjén van megvalósítva. Driverban való állítgatástól függetlenül megvédi magát a túlmelegedéstől.
-
kovsol
titán
válasz
reaper0220 #52932 üzenetére
Csak méretileg van rajta a 2db x16 slot.
A felső kék egy teljes értékű x16 slot.
Az alsó fekete csak x4 módot tud.
Ez az alaplap nem alkalmas rendes x8-x8 vagx x16-x16 CF módra.Egy teszt arról, hogy a PCI-e hogy skálázódik sebességre: [link]
-
betegphiu
senior tag
válasz
reaper0220 #52930 üzenetére
nem biztos,de szerintem az alsó nem tudjaba 16*osat pci 3-ban,csak 4*ben. de nem tuti
-
reaper0220
tag
Sziasztok!
van egy ASUS M5A97 EVO R2.0 alaplapom, és 2 db pci-e 16x-os szlot van elvileg a lapon, szeretném ha 2 videókártya lenne crossfire-be kötve, de nem tudom, milyen sebességgel menne ha össze lenne kötve, ebben szeretnék segítséget kérni!
videókártyám: Sapphire Radeon HD 7850 OC (2gb,256bit)alaplap gyártói honlapja:
[link]
ezt irja:
1 db PCIe 2.0 x16 (kék)
1 db PCIe 2.0 x16 (x4 mode, Fekete)
és nem értem mi ez a "x4 mode"
szerintetek érdemes ebbe a lapba még1 kártyát tenni?
köszi előre is! -
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #52925 üzenetére
Mostanában konzolos topicban többet forgok, mint PC-s. De még itt duruzsol a sapphire 7870XT a gépben.
-
betegphiu
senior tag
sziasztok, ma társulok a topikhoz,ha minden jól megy,akkor estére már egy sapphire 7870 xt boost, tahiti magos szépség fog a gépemben duruzsolni,csak még előtte a a hdd konzólból ki kell vágnom egy 1cm-es csíkot,mert hosszabb a kárzya,mint amekkora hely van.
úgyhogy gányolás project ON ! :-) -
kovsol
titán
válasz
jonnyjoker01 #52923 üzenetére
Feleslegesen parázol. Ha 90 fok fölé menne a GPU akkor már megérteném az aggodalmat, de 70-80 fok között aggodalomra semmi ok. Amúgy védelemmel vannak ellátva a kártyák, és előbb fog leszabályozni, minthogy megsérüljön a hardver a melegtől.
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
7870-nek homerseklet ugyileg hol kell mozognia? Ritkan de van hogy felmegy 70 fokra, olyankor altalaban ventit 90%-ra veszem es egy 5 percre kilepek a jatekbol. Van valami karos hatasa ennek, vagy feleslegesen parazok?
-
marquuard
veterán
Enyhén szólva eszi a retek a videokártya ventillátorokat, és a GPU hőmérséklete is drasztikusan megemelkedett miatta. Mit ajánlotok a kitakarítására? Sose volt dolgom VGA tisztításra.
-
Qmi
tag
válasz
seederking #52918 üzenetére
HD 6850-et. Nagyon szeretem egyébként. Semmi gond nem volt vele soha.
De hát új monitor, nagyobb felbontás, nagyobb gépigény -
seederking
őstag
Valaki règebben linkelt egy fórumot ahol fölsorolták a 7870 kártyák hibás szèriáit.Esetleg keress rá "7870 black screen seria" címen.
Annyiból rizikós hogy lehet 1 hónap múlva találkozol a black screen hibával ha valóban hibás a kártya.Esetleg győződj meg róla hogy megbizható embertől veszed-e.(mióta tag,milyen rangban van,milyenek az èrtèkelèsei).Jobb ötletem nincs😊De egyèbkènt meg nagyon jó kártya.Volt 7850-em ès 70-em is (sapphire).Milyen kártyát cserèlnèl rá?
-
Qmi
tag
Sziasztok.
Használtan rizikós HD 7870-et venni? Főleg Sapphire-et?
Rizikó alatt a jól ismert Black Screen hibát értem. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
seederking #52910 üzenetére
Én amikor 14.4 ről frissítettem 14.7 vagy 9 re, akkor a hdmi/dvi prioritás megcserélődött.
A tümet hasonló lett mint nálad, hogy a monitor lett a 2. és a tv az 1.-leges, és ezt sehogy sem tudtam visszacsinálni, csak úgy, hogy visszatettem a 14.4-et.14.4 nél:
1. hdmi (nálam monitor)
2. dvi (nálam tv)14. 7 és 9
1. dvi
2. hdmi -
lehella
senior tag
Sziasztok!
Volt egy olyan problémám, hogy az alaplapomon lévő USB3 vezérlő eltűnt a windowsból (Asrock 880GMH U3S3 deszka, Asmedia USB3 vezérlővel). Nem tudtam mihez kötni a dolgot, próbáltam BIOS resetet, driverek újratelepítését, windows visszaállításokat. Nem tudom hogy biztos-e, de talán megtaláltam a hiba okát. Lehúztam az a DisplayPort -> DVI aktív átalakítót USB-jét az alaplapról. Utána előkerült az USB3 vezérlőm
Tegnap egész este ezzel szórakoztam, úgy néz ki még működik is a 3. monitor használat akkor, ha a DP -> DVI átalakító van bedugva, USB nélkül is. -
seederking
őstag
válasz
seederking #52912 üzenetére
Rájöttem de a cpu kihasználtság hiába van bepipálva nem látom...
-
Sanyi19
őstag
válasz
seederking #52910 üzenetére
Mindig a HDMI-s az első.
-
seederking
őstag
válasz
seederking #52909 üzenetére
Egyenlőre beállítottam hogy asztal megjelenítése csak itt (monitor) és így nincs vibrálás se semmi.Majd ha filmezünk akkor meg kiterjesztem a tv-re.Mondjuk nem értem,hogy jobb klikk képernyő felbontás ablakban miért a monitorom a 2. a tv pedig az 1.
Mind1 az a lényeg,hogy megoldottam.
De köszönöm a tippeket. -
Sanyi19
őstag
válasz
seederking #52907 üzenetére
DVI kábel kihúz-visszadug (mind2 helyen) megvolt?
-
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
seederking #52904 üzenetére
Esetleg a képfrissítès nem egyezik?
-
Sanyi19
őstag
válasz
seederking #52904 üzenetére
DVI, HDMI? Vagy esetleg DVI-DSUB átalakítóval használnád?
Az profilodban lévő TV is rá van kötve? Azon is látszik?
-
seederking
őstag
Sziasztok
Segítség kellene.Tegnap újra telepítettem a rendszert (win7 64bit) és az van,hogy a tálca (start menü) vibrál pl most is gépelés közben.De csak random,nem is tudom eldönteni hogy gépeléstől-e vagy csak szimplán.De gépelés közben szinte mindíg.(vibrál)Pl ha leviszem a chrom-ot és nem nyúlok a géphez akkor meg sem rezzen de ha görgetek egy oldalon akkor pl folyamatosan.Meg bill lenyomáskor is (vagy amúgy is) nem tudom eldönteni mitől.Wint frissítettem service pack 1-re.Amd driver 14.9 volt fönt de most fölraktam az eredeti Msi lemezen találhatót.A hiba ugyan úgy megmaradt.
Egyszerűen nincs kiinduló pontom hogy mitől lehet vagy mit frissítsek/csináljak...
Valaki találkozott hasonlóval esetleg tanácsa van erre vonatkozólag?Köszi
(ui totalcommandernél 1-1 vibrál de chrome alatt szinte folyamatosan)
-
katt777
félisten
válasz
ricsi8800gt #52900 üzenetére
Sejtelmem nincs, mivel érték el ezt. Vagy új influenza-tünet?
Na jó, nem gáz, ha ezzel vagy elégedett, jó szórakozást hozzá.
ADAM1337: A minap éppen BF4-gyel derült ki hiba, pedig már occsó update + 1 éve frissítik a drivereket.
Gyári profil máskor éppen elfedi a hibákat, így nem veszed észre. Nálam 14.3-14.7 RC3-ig MINDEN csomag codecje befingatta a hardveres video-lejátszást. Közben volt még Thief Artifactelés. A multimonitor "support" meg teljesen felejtős C top. tele vele, és van pár nV-s ismerős, akinek minden ilyen problémája megioldódott nV kártyával. Persze, ha olyan játékokat tolsz, amelyek jól futnak, hiba nincs, ami kiderüljön.
nesh_019: El kellene bírnia, sztem megvan a 18A 12V ágakon.
-
nesh_019
senior tag
7850 nekem tökéletesen megy 30-60fps között a BF4 ultrán FULL HDbe.
Gigabyte 460w táp elbírja a r9 280?
Mert akkor lehet hogy inkább ezt veszem a 270x helyett. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Óvodások homokozója
- Futás, futópályák
- Path of Exile (ARPG)
- Videós, mozgóképes topik
- Nintendo Switch 2
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest