- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
válasz
DroiDMester #5295 üzenetére
Köszi
Megnéztem sorba a menübe , melyik beállítás zabál sokat. Érdekesség az, hogy nem is látni autót ott, csak néha néha: Vehicle Reflection Ha jól gondolom a járműveken valamiféle tükrözést jelent. De ha nincs a képernyőn akkor hogy terheli?
A többi beállítást ultra - lowra rakva kb semmi se változik.
-
Zirowe
nagyúr
Sőt, most, hogy jobban megnéztem, eléggé furán viselkedik.
5perces kikapcsolás után elkezd egyre lassabban pörögni, leáll, aztán újraindul, majd megint lassul és leáll, stb.
Itt egy videó a viselkedéséről (most töltöm fel, remélhetőleg reggelre elérhető lesz rendesen).
Kártyán egy hdmi kábel tv-be kötve (tv is ki volt kapcsolva) és dvivel (a monitor végén hdmi átalakító) monitorra kötve.
-
válasz
Attix82 #5294 üzenetére
No egy kis teszt............
Sapphire 7850@1100/1350.MHz + i7-860@4000.MHz
Minden teszt ULTRA beállításon futott! a többi beállítás és az eredmények a képeken!
8F16xEQAA-setup mivel AMD nem tud QSSAA -t
És a végre egy kis meglepetés.....
2560x1440@8F16xEQAA szintén ULTRA beállításon
Mivel sajnos a P.H nem enged csak max 1920.as képméretet így
és 2560 RESULT
és végül egy kép Menet közben
-
Attix82
addikt
Esetleg tud valaki testet csinálni ezzel a játékkal? Állítólag nagyon AMD párti.
Saját mérések:
Megnéztem a Dirt Showdown beépített Benchmarkal néztem.
2500K@4.4Ghz+ GTX 660 (No-Ti) alapon.
Maxra húzva 1680x1050 átlag FPS értéket írtam fel.
0x 59.57 fps
2x 54.5
4x 53
16x QSSAA 49.594X simítás fixen
Részletesség fentről nézve a listában.
1. very low 189
3. Yarrrrrr137
4. Yarr 121
5. Avast 55Ui: grafikailag csak a very lownál láttam különbséget + a játék gagyi
-
Zirowe
nagyúr
Na, most javítottam kicsit a tápkábel elrendezésén, behúztam hátulra, felülről vezettem rá és kábelkötegelőkkel próbáltam felülre erősíteni.
Itt a végeredmény.
Vélemény?
-
zolika010
tag
Ez a kérdés már tutira volt, de lusta voltam visszakeresni
Szóval a Asus 7870 és a Sapphire 7870 között sok különbség van? Ha jól tom az asus-féle hűtő jobb és azon nem jelentkezik a zero-core kattogás sem. -
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
válasz
mrhitoshi #5275 üzenetére
Mondjuk direkt azért vettem ezt, és nem a 7850et, hogy jó sokáig kiszolgáljon, legalább 4-5évig.
Így is sokalltam a vga+cpuért a 112k-t.Engem inkább most az izgat, hogy olyan érzésem van, mintha a 2x6 pines csatlakozó lehúzná a kártyát.
Lehet, hogy csak paranoiás vagyok, de mintha középen meghajlott volna egy kicsit.
-
mrhitoshi
veterán
-
törölt tag
Szia! Most azokat a paramétereket állítottam be amit Tomix24 írt, ezekkel szépen működik. Ezekről mi a véleményed érdemes feljebb emelni őket?
-
törölt tag
Sziasztok! van egy sapphire 7850 2gb Elpida ramos kártyám.
Kérdésem az ,Asus Gpu Tweakkal meddig húzható ez a kártya kb.?
Az értékek mostani állása :
Gpu clock: 0920
Gpu Voltage(mV):1138
Memory clock(Mhz): 5000
Fan speed(%): 0020
Power Target:0000
Ezekkel a beállításokkal a: Sniper Elite V2 Benchmark 28,2 Fps, kérdezném ez jó érték? -
heffe
csendes tag
A Vortex hűtésről van valakinek személyes tapasztalata akár 7870 akár 7970 kapcsán?
Leginkább a hangja az, ami érdekelne. -
gryphus
csendes tag
Üdv!
Nemrég újítottam Sapphire 7870 2GB GHz Edition-t:
-alapfesz 1.21V, ASIC quality 71%, Elpida RAM
-GPU feszültség emelés nélkül 1175/1300MHz-ig jutottam stabilan, itt 3DMark(performance) 7300 pont, Heaven 3.0 1499 pont, ~59FPS, min. FPS 27
-rendkívül halk, max 65C, nincs vcore zörgés, egyéb venti zörgésItt már azért elég közel van szerintem az alap 7950-hez, ráadásul anti-tuning tálentet fogtam ki.
GPU Tweak-ben hogyan lehet előcsalogatni a GPU fesz. csúszkát?Mennyi feszt lehet adni neki?
-
Zeratul
addikt
válasz
ViiiiktorOC #5239 üzenetére
Ha szereted az orálszexet a rossz oldalról, akkor melegen ajánlott.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Üdv.
Érdemes Gigabyte 7850 OC-t venni? Olvastam össze vissza mindent, és nem tudok dönteni.
Mondjuk Giga sose volt szimpatikus inkább Sapphire.
Csak msot jobb áron lenne Giga.
Megérieee? -
szasanyi
félisten
válasz
seederking #5221 üzenetére
Nem teljesen azonosak a beállításaink, és a Vsync kikapcsolt állapotban legyen! Úgy nem lesz több a max. FPS mint 60 (legalábbis akkor biztosan nem, ha a kijelződ max. frekvenciája 60Hz).
Winne #5231 - én nem szeretem az autós játékokat, és az F1-ért sem rajongok (kicsit sem), ezzel együtt mondom:
- X360 kontrollerrel sztem kiváló, nagyon jól irányítható,
- maximális grafikán pazar, fotorealisztikus látvány,
- F1 feeling
- a többihez nem is értek, de van annyi pálya, futam, meg mittomén mi... -
Winne
nagyúr
válasz
seederking #5232 üzenetére
Köszi, egy próbát mindenképpen megér.
@(#5234) csucsbicep: az előző nekem is ilyen nyomot hagyott bennem, ellenben kormánnyal nagyon szépen lehetett íven autózni.
-
nyaflaty
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy találkozott e valaki ilyennel, de az asus 7850emet egyik program se engedi 1050 mhz fölé húzni. Ezt ki lehet valahogy iktatni?
-
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #5228 üzenetére
Este kipróbáltam a heaven benchmarkot 1000/1250 en simán maxra terhelte 3.6 Ghz-en.
Kockaharcos: Én most 1.216 on használom 3.6 on. Szóval kb reális amit írtál, de ez csak egy 955.
-
-
mrhitoshi
veterán
válasz
seederking #5225 üzenetére
Az órajel sokkal jobb kihatással lenne szerintem, mint mondjuk a Ram órajel állítgatása, vagy másik, hiszen így gyorsabban dolgozik a processzor.
Hogy hogyan skálázódik egy PHII tuningja esetén az egész rendszer, fingom sincs.
Annyit tudok mondani, hogy ne félj, állítsd át Bios-ban az órajelet mondjuk kezdésnek 3.8 GHz-re, szóval szorzót állíts egyelőre.
Aztán ha bootol a rendszer, akkor mehet egy teszt, ha kifagy vagy kékhalál, vagy nem az igazi, és van jó hűtőd, akkor mehet a fesz. emelés a magnak!(#5226) kockaharcos: Na ja, alapfeszültség, ezt először jó lesz majd tisztázni, de olyan 0.05 vagy 0.025V-ként lehet lépegetni valameddig.
Szerk.: Jó támpont!
Nekem sajnos a végére "csak" 3.8 GHz lett atom stabil, és úgy hogy 1.47V-on megy (1.4V alap) a processzor, és az északi hídnak is adnom kellett 0.025V-ot. Ha van jó hűtőd, akkor ezt simán elbírja még a CPU, és a VGA is jobban megy.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
seederking #5225 üzenetére
Ha jó a hűtőd, alaplapod, akkor 1.4V-ig simán próbálkozhatsz, ott körülbelül 4 4,2GHz-et kellene mennie. Persze csak ha tuning barát.
Mennyi az alapfeszültsége? 1.375V?
Nekem a Phenom II 970BE kb ezt tudta:
1.4V 4,1GHz
1.45V 4,5GHz
1.5V 4,6GHz1.25V 3,7GHz
-
kovsol
titán
válasz
seederking #5223 üzenetére
HT -t nem is kell húzni, elég ha a cpu szorzót tolod feljebb, ha gondolod lehet az NB órajelén is tuningolni, akkor a ram kezelés javul majd
-
mrhitoshi
veterán
válasz
seederking #5221 üzenetére
Az a GPU terhelés egész jó. Próbáld meg úgy is, hogy a proci 3.8GHz körül megy, aztán a végeredményt be is másolhatod.
-
seederking
őstag
válasz
szasanyi #5212 üzenetére
No bemásolok mindent.
average av_fps_ms="17.537468" min_fps_ms="21.125942" av_fps="57.020775" min_fps="47.335167"/>
Vsync-nek milyen szerepe van,érdemes bekapcsolni?Nagyon gondolkodom a cpu-m combosabb tuningján.
Msi ab-ben gpu kihasználtság race start-kor 84-ről indult aztán föl-föl ment 96-ig is.Ez gondolom rendben van? -
Tomix24
addikt
válasz
szasanyi #5219 üzenetére
Mármint melyik pontszám sok vagy kevés? A benchet telepítettem, magától végigfut, és dob egy pontot a végén:
Valahogy így : Ez a karim + rokon Corei7-e. Akadt a videó, de a végén azért jó pont lett.
Megnéztem az 580-ét is, bocs az több:
4 mag + HT húzva és Húzva az 580 : 62,5Fps -
Tomix24
addikt
válasz
szasanyi #5216 üzenetére
De pl ez is jó teszt lehet. Fix pálya, DX11.
Angolul install, majd dx11, és állítás nélkül elindítod. A végén adja a pontokat.Chinese Unreal Engine 3 DirectX 11 Benchmark
Corei7 2600K + 7850 Sapphire(30% húzással)
-
szasanyi
félisten
válasz
Tomix24 #5213 üzenetére
Azon már túl vagyunk, de az sem tökéletes. Alább láthatod az eredményt, DE a FRAPS eközben a közelében nem volt a 20FPS-nek. Akkor ez mi?
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2012-09-23 at 09:51:40
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================
Average FPS: 41.6
Minimum FPS: 20.4
Maximum FPS: 282.7
Operating System: Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8156MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz
Number of Cores: 4
GPU Name: AMD Radeon HD 7950
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1140
Dedicated VRAM: 3047MB
Resolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
szasanyi
félisten
válasz
seederking #5210 üzenetére
-
synthattik
aktív tag
válasz
seederking #5210 üzenetére
1 furmark tökéletes ,hogy megnézd a feszt.miközben megy kihúzod a képből 1 kicsit és megnézed közben a gpu-z-t.
-
seederking
őstag
-
szasanyi
félisten
válasz
seederking #5207 üzenetére
F1 2012 esetében beépített benchmarkot használd lécci, kíváncsi vagyok rá 1080p-ben, maximális grafikai részletességgel mit mutat.
-
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #5207 üzenetére
Ezek közül nekem semmi nincs most fent.
Crysis 2 megvan azt fel tudom pakolni, illetve Metro ami még jó lehet. -
BalaNce87
addikt
válasz
seederking #5200 üzenetére
Én tegnap jutottam végre hozzá egy Sapphire 7850-hez. 6850-ről váltottam és ahhoz bőven elég volt a proci 3.6-on. Tegnap kipróbáltam a Black Mesa alatt és mikor kiléptem kb 97-98%-os kihasználtságot láttam egy pillanatig.
Szóval annak a procinak elégnek kelle lennie. Főleg Full HD-ban!A melegedéses témához meg annyit, hogy egy közepes házban zárt oldallapokkal a 6850 kb 50 fokos volt IDLE-ben kicsit megrántva. Betettem az újat és több mint 10 fokkal alacsonyabb a hőmérséklete úgy hogy egyből OC szintre húztam!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Ha 99%-on megy a vga, akkor jó, de ha csak 60-70%-on, akkor cpu limit van.
-
tick
aktív tag
válasz
Normál esetben nem stabil 100%, kivéve ha jóval kisebb a gép teljesítménye, mint amit a játék megigényelne. Nyilván ha nem történik semmi, akkor kevesebb dolga van a VGA-nak.
-
seederking
őstag
válasz
gordonfreemN #5201 üzenetére
Az eredmény bosszantott vagy nem értem.?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Amúgy ez a kérdés engem annyira bosszantott tavaly és nem akart a fránya mérleg nyelve sehova billenni, hogy lecseréltem az AMD-t egy i5-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged