Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One UI zápor esett a hétvégén
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Nálam rendesen megy a fórumon linkelt bétával: 300/150-en alapjáraton.
Csináltam egy tesztet 1250/1300-on, és ezt kell mondjam, hogy brutálisan vissza fogja a proci a VGA-t.
Látszott is a teszteteken. A grafikus teszteknél simán jött a +10%, viszont a kombinált tesztnél semmit se gyorsult az egész, ergo CPU limit.
Annak viszont örülök, hogy van egy jó VGA-m, ami hozná a 8000 pontot.kép
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni hogy 7870-ből melyik gyártónak érdemes megvenni a kártyáját?
Asus - Sapphire - Gigabyte felé hajlok. Ahogy írtam olyan sorrendben. Most 560ti-m van/volt épp szervízbe van.
Sapphire van olyan jó hűtés tekintetében mint az Asus? Húzni nemfogom, alapon megfelel teljesen, főleg az új driverral.
Köszönöm
-
lowzor
veterán
Sajnos az AMD oldaláról leszedett 12.11-essel la 12.10-esel is ugyanezt csinálja
Nem tudom mi lehet a baja.
Most leszedtem és visszaraktam a 12.8-ast, mert így nem akarom használni.
Elég dühítő
A guru3d fórumán is sokaknak ez a problémájuk.
A Catalyst-ban esetleg lehet valami profilt csinálni, hogy 2D-ben 300/150-en pörgesse?Mindenesetre egy 3Dmark:
BF 3-ban nagyon durva FPS növekedést hoz. 15-20FPS-el több, mint a régi driverrel. Ezért nagyon szar visszarakni a 12.8-ast.
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #7189 üzenetére
Ez igaz,de a kombinált eredménynek a megnőtt graphics pontszám miatt emelkedni kellett volna.
Malibutomi: Csak holnap tudok,jelenleg teloról vagyok. De holnap meglesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
DroiDMester #7189 üzenetére
Mondjuk az egész abból indult, hogy nekem a combined csökkent. Úgy hogy a physics ugyanannyi mint volt, a gpu meg ugye felfelé ment az új driver miatt. Szóval valami anomália van.
Miresz
Nyomass már egy tesztetlégyszíves ha lesz időd, kiderülne, hogy csak nálam van gáz, vagy az FX/AMD prociknak csökkent a combined score -
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #7164 üzenetére
Szép eredmények. Csak tudnám ki beszélt itt a Physics eredményekről? Elöször olvass mielött írsz. ...jah,és igazad lehet az irigység munkálkodik bennem(ünk)... Atya ég...
-
Winne
nagyúr
válasz
kockaharcos #7176 üzenetére
Köszi, bár nekem pont csak egy pillanatnyi fps kellene lett a folyosón, meg fennt amikor jönnek a katonák, gyári ultra amibe nem lehet módosítani és 90-es fov.
-
kisza25
félisten
ok srácok közben leszedtem AMD-től a hivatalos bétát
-
-
lowzor
veterán
Sajnos a driver tesz be neki
Letöröltem és visszaállt 300/150-re az órajel 2D-ben.
Most visszaraktam és újra 400/ 1300.
Ezt raktam fel. -
kockaharcos
senior tag
Operation Swordbreaker
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
32762, 500000, 37, 123, 65.524 12.9 driverFrames, Time (ms), Min, Max, Avg
38253, 500000, 45, 122, 76.506 12.11 driver1920x1080 gyári Ultra, FOV 70 4xmsaa
HD 7970 1000MHz
Nekem ennyit
ezzel úgy is tartoztam,bár ez csak ultra
-
Winne
nagyúr
A 7970-nek vajon mennyit hozott ez a konyhára?
-
tthomasso
tag
12.10 végleges driver megjelent. Ha valaki nem akarja felrakni a 12.11 bétát.
-
lowzor
veterán
Az a baj, hogy 2D-ben visszakéne mennie 600mhz-re a memória órajelnek. És nem 40, hanem 25 fokosnak kéne lennie. Ez az új driver bugja lehet?
Amúgy nem fut semmi a háttérben, mégis maxon pörgeti a memót.(#7169) Steven88:
GPU Z-vel megtudod nézni úgy, hogy nem fut közben semmi?
-
Sondi1986
addikt
válasz
Van egy kis árkülönbség a legkisebb FX8 és az i7 közt!
-
kovsol
titán
válasz
ne istenítsd már azt az i7 -t
(#7165) asdxv nekem továbbra is 450/1200 -ra áll vissza filmezés közben
engem ami idegesít, hogyha megvan nyitva egy film, vagy youtube stb akkor ugye vga elkezdi gyorsítani és akkor játék alatt is csak az alap 900/1200Mhz en megy amíg ki nem kapcsolom az összes filmet. De ez már a régebbi driverekben is így volt nekem.
-
lowzor
veterán
válasz
Valaki megnézné GPU Z-vel, hogy idle-ben mekkora neki a memória órajele az új driverrel?
-
Tudnám hogy miért FELTÉTELEZEL rólam állandóan olyat hogy csalok
(még ha lenne alapja, és be bizonyítottad volna hogy igen akkor {esetleg}oké)De hogy tisztába legyél a dolgokkal íme csináltam =>
És még azt áruld el nekem hogy mi a rákos köze lenne a CCC beállításainak a CPU(Physics) pontszámhoz az csak a NYERS CPU erő! és marhára semmi köze a VGA -hoz!
tudom csak irigyked(tek)sz hogy a sz@ros 8.magos FX8120 -as procitokat le alázom a legkisebb i7.el! de hadjuk a témát.......... nincs kedvem ezen vitatkozni
*********************************************************************************************
asdxv nekem vissza veszi rendesen 300/150.re ahogy eddig!
-
Malibutomi
nagyúr
Mondok durvát: a 6870 alap és a 7870 alap tesztem között 78% van így az új driverrel.
Az is kemény, hogy gyakorlatilag minden 7xxx kártya most alapon hozza szinte azt amit eddig max OC-vel.Szerk.: tesztegettem, és tuning vs alap 1fps különbség van a combined tesztben, és az is kevesebb mint a régi driverrel alapon (ahol amúgy OC-ra 4 fps-el ment fel). Nem csodálkoznék ha emiatt vonták volna vissza, mert ez igy AMD procisoknál öngól ugye.
-
lowzor
veterán
Srácok az hogy lehet, hogy az új driverrel 1300-on megy a memória idle-ben is?
-
Sondi1986
addikt
válasz
kockaharcos #7156 üzenetére
Nesze Jani: [link] (ja az ablak zárva volt) Mire képes ha nyitva van!
-
Alpachino
veterán
-
Sondi1986
addikt
Nyomattam én is egy 3D Márk 11-et 4500MHz-es procival meg 1280/ 1450-es VGA-val de az eredményt nem kaptam meg mert nem nyitotta meg a 3D márk oldalát.
-
kovsol
titán
Nexuiz úgy hiszem elég jól fekszik az kártyának, nagyon szépen megy ultra beállítással, aki szerette az UT -t annak érdemes megvenni a játékot
-
=HG=
addikt
válasz
csucsbicep #7144 üzenetére
Vajon miért kellett erre ennyit várni ?
De azért juppííííí!!
-
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #7125 üzenetére
Talán,mert a CCC nála nem default.
Meg hát a csodaprocija.
(#7138) Alpachino: Nem tudok mást mondani erre sem,csak,hogy durva jó.
Sajna úgy néz ki,hogy én csak holnap tudom megnézni mit dob az új driver.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
DroiDMester #7136 üzenetére
Mellélőttél, mert én arra irtam, hogy az előző driverhez képest neked nőtt, nekem meg csökkent.
6300-ról lement 5700-ra a combined valamiért.
Mondjuk nem izgat, mert az fps látványosan nőtt, és a játékokban ez a lényeg. -
válasz
Malibutomi #7125 üzenetére
Előbb nézd meg Physics pontszámomat
és rájössz hogy kevéske a 8magos FX-8120@4430.MHz ahoz hogy le előzze a kis i7-860@4200.MHz a maga 4.mag+HT -vel!
nekem a i5-760@4200.Mhz megy annyi Physics pontszámot (~7100)
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #7133 üzenetére
nem is annak örülök, hanem hogy ennyit javult
lehet nekik nem hoz ennyit -
Winne
nagyúr
Megejtettem ugyanazt a pályát, íme az eremény.
VGA-k alapon: (95% kör használta a vga-kat)
2012-10-22 12:31:14 - bf3
Frames: 158754 - Time: 1091632ms - Avg: 145.428 - Min: 66 - Max: 286VGA-k 1100/5800-on: (65-70% kör használta a vga-kat)
2012-10-22 18:33:12 - bf3
Frames: 141092 - Time: 1033040ms - Avg: 136.579 - Min: 69 - Max: 297Tuning mellett gyengébb az eredmény.
-
kisza25
félisten
én pont ma mértem BF3 mat felraktam az új drivert(noshahr canals fullHD medium TDM 64fő) és
alapon 12.9 min:50 max:146 AVG:77.797
1050/1200: min:49 max:158 AVG:86.008
és az új 12.11 driverrel min:47 max:146 AVG:86,075
szóval 7850 most hozza 7870 teljesítményét ezzel a driverrel (nem szoktam berakni ezt a smile-t, de most muszáj volt) -
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #7128 üzenetére
Ma este jön még egy "stabilabb béta" verzió, amiben állítólag néhány bug kijavításra kerül (nekem ugyan tökéletesen muzsikál ez is, de pár embernél volt fagyás, stb.). Mindenesetre valóban ígéretes, és most szemmel látható előnyökről beszélünk, nem csak 1-2%-os változásokból, amiket dokumentál az ember, oszt' jóvan.
-
csucsbicep
nagyúr
Úgy néz ki mégis csak érdemes volt nekik kevesebb drivert kiadni, jó hogy váltottak ezen a szokásukon. Ugye ez még csak béta és elvileg vannak nyűgjei, de a teljesítményugrás elég biztató és, akkor még finoman fogalmaztam.
Ha a végleges verzió hibátlan is lesz, nem csak erős, akkor az AMD a driverek terén szépet durrantana.
-
Pala
veterán
Mégiscsak eljött a "csodadriver"?
Az meg külön jó pont, hogy az architektúra már lassacskán 1 éves lesz, és ennyi idő után is ekkora pluszt ki tudnak sajtolni a 7000-es szériából, pusztán egy driverrel!
Alpachino: Ez most pontosan a 7970 szintje (mármint az új driverrel az alapórajeles 7970 (nem GHz edition, hanem a sima) is 8600 pont körül hoz, épp most mértem meg.)
-
Winne
nagyúr
Kíváncsi vagyok rá én is, előtte letolok még egy 200-as khargot ultrán összehasonlításnak.
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #7122 üzenetére
Aztaqurva.
Az a Graphics score már valami. Alig várom,hogy haza érjek,és megnézzem én is mit mutat ez a driver win8 alatt.
Ezzel a driverrel azért jobban kijön a 7870vs7850 különbség,de durva,hogy mekkorát nőtt a teljesítmény mindegyik GCN arhitectúrás kártyánál.
-
Pala
veterán
Ott is ilyen mértékű, olykor még nagyobb.
Nemigen szoktam benchmarkokkal példálózni, de 12.8-as driverrel 3DM11 Performance módban 8000-8100 pont körül kaptam (7970 alapórajeles eredmény), 12.11-re váltás után 8700 lett belőle.Minden kártya majdnem egy lépcsőfokot feljebb ugrott!
-
szasanyi
félisten
Nagyon bízom benne! De én csak a végleges drivert teszem majd fel, mert addig úgysem játszok. Dishonored mindent visz, nekem az nagyon bejött és nem szerencsére nem is rövid.
De legközelebb a MoH Warfighter majd a Far Cry 3 érdekel, addig meg hátha kint lesz a WHQL driver. Ja, és közben be kell raknom egy Maximus V Gene lapot is, legnagyobb örömömre.
-
miresz
veterán
Ha a 7900-as sorozatnál is ilyen nagy mértékű a teljesítmény növekedés a 12.11-el akkor az nem semmi.
-
Tomix24
addikt
-
sakal83
addikt
válasz
DroiDMester #7110 üzenetére
A játékokban is ennyi és heavenben?
nem találtam neten 7850 tesztet az új driverrel.
-
válasz
csucsbicep #7096 üzenetére
-
-
Sondi1986
addikt
válasz
jozsi252 #7104 üzenetére
Vannak mind a kettő gyártónál driver hibák, ha most egy játéknál sokszor kifagy a kártya, akkor fel kell tenni egy régebbi drivert.
Én például nem hiszem el hogy lennének olyan játékok amivel AMD kártyával nem lehet játszani mert kifagynak.
Az a játéktervezőknek nem a céljuk hogy az AMD kártyákon lefagyjon. Tudják hogy az emberek 40% AMD kártyája van! -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy erre a 7870-es hibára van már valami update az AMD részéről?
Nagyon idegesítő lehet hogy játék közben megfagy a kép, megakad a hang. Mostanában tervezem hogy 7870-et veszek, de így lehet hogy elfogom napolni a vásárlást, amíg nincsen megoldás az AMD részéről.
-
mrhitoshi
veterán
Olyan +200/+300 pontot kapnék, ha lenne egy jobb procim. Szóval 3DMark alatt ez nem igazán lényeg.
Játékokban is megnézem majd. Viszont most csak 3DMark alatt néztem meg, hogy megy e, játékok alatt még nem, szóval lehet nem lesz stabil.Szerk.: A pluszpontot a Grafikus pontnál értem. Összesítettben jóval többet kapnék egy jobb processzorral.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- XFX Speedster MERC 310 Black AMD Radeon RX 7900XTX 24GB 3év Garancia
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest