- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
Gondoltam csinálok egy ilyent, ahol össze lehetne foglalni a kártyákról az eddigi tapasztalatokat: [link]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #4798 üzenetére
Tehát, akkor gyakorlatilag ugyanaz. Köszi.
-
válasz
csucsbicep #4796 üzenetére
ugyan az a hűtés csak nem S alakban van a 2.hőcső hanem mind a 2 cső lefele van fordítva, a ventik is ugyan azok csak más matrica van a tetejére ragasztva!
-
smiti
veterán
válasz
synthattik #4795 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
válasz
DroiDMester #4788 üzenetére
Értem
Nem tudom tudsz -e segíteni létezik az álltalam linkelt kártyán kívül olyan 7850 -es kártya amelyik olyan hosszú nyákos mint a 7870?
-
smiti
veterán
Van aki i52500k-val használ 7850 vagy 7870-et?
Ha igen megtenné, hogy futtatna alapórajeles tesztet 3Dmark11-et performance és extreme beállítással? -
Winne
nagyúr
válasz
seederking #4787 üzenetére
1150/1200, 2 hónapja kb.
@(#4788) DroiDMester: rendben, este fel is aplikálom, köszi.
-
12.8 nálam kifejezetten rosszul muzsikál tuningban - 50-70.MHz el kevesebbet megy ugyan akkora feszel a kártya! PL: alapfeszen(1,075.v) eddig ment ~1080.MHz et a 12.8 al 1020.ig stabil csak! és 1200.on végig se megy a Heaven csak 1175.ön
de feltettem a Catalyst 12.x (9.00 August 15) Unofficial verziót 2.napja ezt használom ezzel újra megy minden ahogy régen próbáld ki te is!
De most találtam még frissebbet Catalyst 12.x (8.982.9.0 August 21) Unofficial ugyan ezt még nem próbáltam de lehet ez is jól muzsikál(na)
**************************************************************************************
#4785 viperabácsi HD7xxx ből sajnos még nem járt nálam egyetlen XFX sem!
Sajnos erről nem tudok nyilatkozni(olyanról meg nem szeretek beszélni amit nem teszteltem saját magam) De HD4-5-6xxx nél mindegyik XFX nek volt BIOS problémája! (PL: túl magas gpu fesz, nem megfelelő PowerPlay működés, hibás ventilátor profilok) -
viperabácsi
addikt
válasz
DroiDMester #4778 üzenetére
XFX sem lenne rossz ha nem írnának rémesen borzasztó VGA BIOS -t a kártyáikra mert magában a HW amúgy rendben van!
Ez a mondatod érdekelne bővebben kifejtve mert egy ILYEN kártya vásárlását tervezem.
-
szijartg
őstag
7870 alatt most hogy muzsikál az új CCC? nem mertem még felrakni...
most végre van egy normálisan működő konfigom, nem lenne jó ha egy vga driver szarná szét. -
johdepp
csendes tag
sziasztok!
adott egy i5-3450-es processzor, ami elvileg a cpu-z szerint 3,3 ghz körül szaladgál terhelés alatt (vagy mifene). nem tuningoltam, nem is szándékozom (nem is értek hozzá, meg tudom, hogy nem is k-s).
a kérdés mindössze annyi, hogy van-e értelme a processzor mellé egy hd7870-est betenni, vagy visszafogná? a másik alternatíva a 7850-es, értelemszerűen.
tehát a processzor mellé 7850 vagy 7870 inkább? -
Winne
nagyúr
Csak hogy visszatérjek kicsit a problémámhoz, ma este csináltam egy minitesztet, erős 3 órát toltuk a BF3-at és nem csak egy pályán fagyott ki, hanem most másikon is, mint amin eddig, majd visszább vettem a tuningot amin eddig használtam és ott is kifagyott, majd visszatettem alapra és onnantól 3 teljes meccsig nem fagyott ki. Majd tesztelem még ugyanígy alapon, de remélem nincs degradációról szó..
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Mi a külömbség az Ati radeon HD 7870 Sapphire 2GB flex, OC és a sima változatú kártyák közt pontosan?
-
A sorrend majdnem helyes annyival ki kell egészíteni hogy:
Asus, Sapphire, Powercolor, HIS kb teljesen azonos kategória!
Mármint olyan értelemben hogy mennyi hibásodik meg és milyen és mennyi probléma van velük!
XFX sem lenne rossz ha nem írnának rémesen borzasztó VGA BIOS -t a kártyáikra mert magában a HW amúgy rendben van!
MSi itt már akadnak bőven gondok bajok mind HW mint BIOS téren eléggé vegyes a felállás van néhány jól sikerült VGA -juk de többnyire inkább átlagos-átlagon aluliak!
VTX3D nem rossz de mivel ezt is a TUL gyártja ahogy a PowerColor -t is így direkt nem csinál azonos minőséget saját magának nem csinál konkurenciát! némileg gyengébb alkatrészekkel szerelik a kártyáikat és sajnos itt is jellemző hogy elcseszik a VGA BIOS tervezését!
a sor legvégén a GIGABYTE tanyázik rengeteg hibás - bugos kártyával és a borzaszó olcsósítás hatására leg gyengébb alkatrészekkel szerelve a kártyáikat, és a búcsúba illő anyaghasználattal a hűtésen, burkolaton!
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #4776 üzenetére
Igen,így gondolom én is. Te konkrétabban megfogalmaztad.
-
csucsbicep
nagyúr
Azt azert tegyuk hozza, hogy nem mindegy konkretan melyik kartyarol beszelunk. Pl. Asus eseteben sokkal jobb a V2-es verzio, mint az elotte levo. A Powercolorok nagyon jok lettek, mind a 78xx, mind a 79xx-as szeriban. A Sapphire-t nem kell bemutatni, nagyon sok fogy belole. A HIS kartyak szinten nagyon jok, csak iszonyu ritkak. MSI kartyak szerintem nem nagy durranasok, a TwinFrozer eleg durva ventiszabalyzast kapott, igy eleg hangos lett.
-
milszab
senior tag
válasz
seederking #4771 üzenetére
Hagyjuk...
-
zolika010
tag
válasz
seederking #4771 üzenetére
Ez a "kattanás" csak akkor jelentkezik ha a monitort kapcsoljuk ki vagy miközben terhelés alatt van a VGA akkor is megáll a venti? Ha jól értelmeztem a videót csak akkor ha a monitor kikapcsolásakor.
-
seederking
őstag
válasz
milszab #4766 üzenetére
Nem értettem a magyarázatot mert mint írtam:
"Szerintem azt,hogy pontosan! mi okozza azt "itt" senki nem tudja.Csak magát a jelenséget lehet "jellemezni""Magyarul "tudjuk/halljuk a hiba forrását" csak az okozóját nem.Erre írtad,hogy "én tudom mi a baja" és leírtad "magát a jelenséget".
Azt,hogy szoftveres gond lehet azt írták páran ezelőtt,és én is látok/vélek benne igazságot.
Ha pedig valaminek szoftveres baja van,ugyebár mechanikusan megoldani "nem szokás".0core jelenség nálam is bemutatkozott.De én nem nevezném zörgésnek,inkább kattanásnak titulálnám ezt a ventik indulásánál hallható hangot.A zörgés szerintem egy forgó alkatrész folyamatosan adott hangját írja le.Ez pedig ha jól tapasztalom nem zörög folyamatosan.Nekem egy "haldokló" hdd-re hajaz ez a hang.
Ráadásul azért sem nevezném zörgésnek mert aki belátogat a fórumba és Sapphire 7850 után olvasgat riadtan elpártol a márkától mert "súlyos" negatívumokat olvas róla.
Miközben szó sincs fatal error-rólNem akartam túlzó lenni de pl ha én állnék vga vásárlás előtt és ezt olvasgatnám a kiszemelt tipusról 2x-is meggondolnám,hogy meg vegyem-e. -
BalaNce87
addikt
Ezek nem hangzanak jól sajnos.
Lehet akkor mégse veszek gigát. Ezen kívül ajánlott minden más?
-
milszab
senior tag
válasz
seederking #4739 üzenetére
Hát én nem körülírom henem mondom konkrétan hogy a ventivel van a baj! Ennél többet minek kell tudni? Csinálni úgysem tudsz vele semmit, mer gondolom nem állsz neki szétszedni!
És zerocore állapotban meg zörög a tiéd?
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #4761 üzenetére
Nem mondtam,hogy nincsenek jó cuccaik,csak azokból is sok a %-osan hibás darab.
-
lowzor
veterán
válasz
BalaNce87 #4758 üzenetére
Sok olyan OC-s giga 7850 van, amik a gyári órajelet sem bírják. Plussz sok közülük 1,138V-on nem megy 1050-et...Nem tudom mit csinálnak a kártyák gyártása közben, de valamit nagyon nem jól. Plussz hűtőzörgés szériahibájuk is van. Tényleg hanyagold a gigát, vegyél inkább Sapphire-t vagy Powercolort. Esetleg XFX, vagy HIS (ha találsz).
-
miresz
veterán
válasz
BalaNce87 #4758 üzenetére
A Gigabyte már nem kiemelt gyártója az AMD-nek mióta saját feje után megy,és nem követi a gyártó utasításait a VGA szegmensben. Pl a 6xxx szériában rengeteg Vram hibás kártyát gyártott,(nézd vissza egy kicsit a 6850/70 topicot) de sajnos nem jobb a helyzet a többi hardver terén sem. Régebben egy elég jól feltörekvő gyártó volt, jó ár/érték aránnyal,de manapság elindult a lejtőn rendesen.
-
BalaNce87
addikt
-
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #4754 üzenetére
Bíztam benne,hogy nem kell.
De a kíváncsiság nagy úr,szóval neki esek -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #4753 üzenetére
Kiveszed és megnézed, hogy mi van ráírva és kiderül a márka.
-
seederking
őstag
Erre vki?
Re:
"A ramtipust csak a vga megtekintésével (gépből való kivételt követően) lehet lechekkolni vagy van valami progi ami kiírja?"
Mert jó lenne tudni milyen tipust fogtam ki de nem "akaródzik" szétszedni a gépet emiatt. -
miresz
veterán
válasz
seederking #4749 üzenetére
Igen.
-
seederking
őstag
válasz
milszab #4737 üzenetére
Ezt most komoly?
Felkiáltó jellel írod,hogy te tudod!
A következő mondatokban pedig olyan tudásról beszélsz,hogy "valamiért" meg,hogy a "belsejében valami"..Akkor most te mit is tudsz?
Ezt magyarázom a kollégának,hogy a pontos okát nem tudni.De a "hiba" jellemét körül lehet írni.Bocs de ez a vàlasz kicsit értetlen volt.
Ja és még annyit,hogy ha én föltolom 100%-ra a ccc-ben a ventit,semmilyen hangot nem ad ki. -
Buster17
addikt
Hali!
Milyen gyártójú 7850 2gb-ot vegyek? -
milszab
senior tag
válasz
seederking #4734 üzenetére
Én tudom! Maga a ventillátor zörög rajta! A belsejében valami! Szóval lehet más márkánál semmi ilyen nem is tapasztalható! Az a baj hogy mikor megáll ZeroCore állapotban, újra felpörögnek valamiért. Nah most ez vagy hiba, vagy direkt így csinálták meg, csak akkor normális ventiket raktak volna rá...
De pl. ugyanezt a jelenséget elő lehet vele akkor is hozna ha ccc-ben manuálisan feltolod 100-ra a ventiket és leokézod! Akkor is ugyanúgy zörög mielőtt felpörögnének...
-
fagylalt
senior tag
válasz
DroiDMester #4717 üzenetére
Estére kipróbálom.
-
synthattik
aktív tag
válasz
KaakukK16 #4732 üzenetére
Én inkább javasolnám,hogy előbb nézd meg 1000-en a gpu-t,mert ha mondjuk alacsony az alapfeszed,akkor lehet,hogy az 1050-hez már kelleni fog plusz fesz.
Minden kártya más ilyen szempontból,neked kell kitapasztalni mennyit megy.
Nekem a 7870-nek 1.21v az alapfesz,így 1200/1350-ig megy bármi plusz nélkül,de ha 1050 gpu a cél,akkor hajrá.
Legfeljebb ha fagyi van akkor adsz neki még 1 kis kakaót. -
seederking
őstag
Üdv
A ramtipust csak a vga megtekintésével lehet lechekkolni vagy van valami progi ami kiírja? -
KaakukK16
aktív tag
válasz
synthattik #4725 üzenetére
Akkor tweakel nyomjan fel 1050 /1300ra?
-
zolika010
tag
Mivel senki nem válaszolt megkérdezem mégegyszer
Ezt a Zero Core kattogást pontosan mi okozza? Lesz-e valami baja a kártyának tőle vagy csak idegesítő a hang? -
Mcray
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek tanáccsal!
Ezt rendeltem: Sapphire Radeon HD 7850 2 GB (49.990 Ft), de nem jött meg. Helyette ez van jóval drágábban: VGA ASUS HD 7850 2 GB DDR5 DiCU2 (63.990 Ft).
Most ott tartok, hogy ha van raktáron veszek egy Sapphire Radeont 7870-est csak legyen már kész a gépem. Tuningolni szeretném a jövőben, ha szükség lesz több Fps-re, de kezdetnek nem nyúlnék hozzá.
Jól látom, hogy a sima 7870 kb annyival tud többet mint a 7850, amennyivel drágább? Mert ha tévedek, akkor maradok a 7850-nél.
Milyen erős Tápra lesz szükségem, ha ezzel párosítom össze?: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX.
Üdv,
Mcray
-
synthattik
aktív tag
válasz
KaakukK16 #4724 üzenetére
Elég lesz csak ,ha a bf3-at játszod mikor tuningolsz.A furmark az inkább csak felfűti a kártyát,ott nem nagyon tudod megnézni,hogy jó a tuning ,vagy sem.
Ha nem jó a tuning,akkor bf3 tuti kihozza,bár én gta4-el szoktam megnézni,hogy mi a helyzet,ha vmii nem jó ,az dobja a kékhalált. -
KaakukK16
aktív tag
Nem csalódtam az asusban..ha olyat akarsz venni én ajánlom. Amúgy ebben a tuning tesztben tud vki segíteni? Simán futtatom a furmarkot bf alatt?
-
akela91
addikt
Ez mind igaz és egyet is értek vel hogy egy fos, de miután visszavettem az órajelet nem fagyott ki többet, úgyhogy biztos azért fagyott ki. 1200-on már nem bírta, csak 1175-ön. Ettöl függetlenül én ezzel teszteltem, és sikerült belőni minden játékra, hogy hol a határ. De akkor Dirtel teszteljetek, ha az megbízhatóbb ebből a szempontból, én csak saját tapasztalatot mondtam.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #4719 üzenetére
Showdown nekem korántsem vált be, mivel Full Ultrán is fix 60FPS-t produkált, ellenben GTA IV-ben fagyott ki nem egyszer tuning tesztnél. Saját tapasztalat.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
fagylalt #4715 üzenetére
Annyi a különbség, amint már írták, hogy a hynix memóriákkal magasabb órajelet értél volna el, mint az elpidával, de a sávszélesség utóbbival is elég lesz, tehát nincs min idegeskedni. Semmi más különbség nincs.
akela91: Furmark és GTA4 nem jó stabilitástesztelésre, akkor inkább Showdown/Dirt3 vagy valamilyen más EGO motoros játék.
-
válasz
fagylalt #4715 üzenetére
Én asus gpu tweak progival tesztelgetem mostanság a vga.kat! Az kezelte rendesen a powercolor.t is!
Azért irtuk hogy jobb a hynix ram mert több benne a tuning potenciál azt nem irtuk hogy gyorsabb mint az elpida
Teszteld le a kártyát nem fogod megbánni hidd el!
Én simán elcserélném a Hynix.es Sapphire om egy ilyen powercolor.ra
-
KaakukK16
aktív tag
Ez asus most elég jól hűt...zajtalan..mondjuk nem is megy nagyon fel a venti..halkan és jól teszi a dolgát ez a V2-es..
-
fagylalt
senior tag
válasz
csucsbicep #4711 üzenetére
Ma (azaz tegnap) akartam volna kipróbálni, de a csalódottságtól teljesen elment a kedvem.
Holnap (azaz ma) szánok majd rá egy kis időt és megtuningolom. Ez a program jó lenne hozzá?*****
(#4712) DroiDMester:Lehet, igazad van. Én hiszek neked.
De akkor miért írtátok, hogy a Hynix RAM-ok jobbak?Tehát, hogy még Elpidás is ez a legjobb 7850, nem?
Üdv: Divi
-
Apollo_21
addikt
válasz
DroiDMester #4712 üzenetére
20decibel? 30? miaz h 2x olyan hangos?
-
válasz
fagylalt #4710 üzenetére
Továbbra sem értelek!...........
én is írtam meg még rajtam kívül még vagy 2-3. kolléga hogy hiába van Hynix ram ha 1300MHz felett semmit nem gyorsul tőle a kártya!
Ha pedig azt nézed hogy PL egy 1000/1300 -on járó 7850 amin hynix ram van meg egy ugyan ilyen 1000/1300 -on járó elpida ramos kártya között ég világon nincs semmi különbség gyorsaságban! akkor meg nem tök mindegy feleslegesen mért járatnád 1500.on a ramokat ha semmivel sem gyorsabb mint 1300 MHz en?.............
Asus DC2 nem ajánlom ha érzékeny vagy a hangokra mert majdnem 2X olyan hangos 3D ben mint a PowerColor
Én is 1050/1350 en járatom a kártyámat pedig megy 1200/1550.en is stabilan de minek kínozni nincs értelme! azért a +3.FPS ért amennyivel több lenne 1200.on
iPon ról meg annyit hogy nincs nekik 1.db cucc se a boltjukban ezért van hogy személyesen nem is tudsz venni semmit ha mondjuk fogod magad és csak úgy besétálsz hozzájuk minden cuccot MEGRENDELÉSRE hoznak a nagykerből tehát nem tudnak neked azonnal másik 7850 et adni! max olyat mint amire te is készülsz hogy valaki megvette de nem teccett neki és 8.napon belül vissza küldte és ott pihen náluk mert ezeket a nagyker nem hinném hogy vissza veszi tőlük tehát lehet kapnál egy 2-3-4.napot használt ASUS DC2 est ha cserélni akarnád! és pont van nekik egy olyan elfekvőbe!
-
fagylalt
senior tag
válasz
DroiDMester #4702 üzenetére
Nem olyan rég még azt írtátok, hogy amelyikben Hynix memória van, az egy picikét gyorsabb és jobban tuningolható.
Használtan tuti nem fogok videokártyát venni most.
Pl. KaakukK16 és még páran Asus-os 7850-et vettek, amiről azt írtátok, hogy mind Elpidás...
"Inkább vegyek Powercolor-t, mert az halkabb és jól tuningolható, köszönhetően a magas alapfesz.-nek és a Hynix VRAM-oknak /ők nem spórolnak ezen, belerakják a legjobbat/."
Engem abban ért a csalódás, hogy pont fordítva lett az egész.Nem kevesen írták, hogy a Powercolor lenne a legjobb választás. Ezt is választottam, de nem a megígért volt benne. Ezzel szemben az Asus...
Reklamálok egy kicsit, hogy van-e még ilyen a raktáron (remélem nincs) és rendeljenek egy másikat /hátha hynix-es lesz/, ha szerencsém lesz, akkor meghívok mindenkit egy sörre, ha elpidás lesz, kompromisszumukkal, de megtartom. Most monjuk megfordult az is a fejemben, hogy inkább egy DC2-es Asus-ba fektetek be.
Apollo_21:
Igen, legfőképpen a csalódottság van bennem, de az nagyon.
Ha nem kezdem el fényképezgetni, akkor észre se veszem: Mikor lefényképezgettem a kártyát, felvillant bennem, hogy megnézzem mi van benne. Gyorsan odaforgattam és mondom magamban: Áhh és a Hyni...és Elpida.Most lehet, hogy valaki iszonyatosan hülyének néz, de nem tudja mekkorát csalódtam. Addig úgy örültem neki mint a majom a farkának!
-
csaabz
őstag
Ilyen nagy a különbség az Elpida és a Hynix között?
-
miresz
veterán
Asus-ból ami eddig nálam járt 7850/70 az mind hynix memórás volt. A legutolsó 7850 ami egy hete jött az is hynix-el volt szerelve.De egyébként teljesen mindegy,mert 1300 felett tényleg nem változik semmi.
-
KaakukK16
aktív tag
Na megvan a kicsike!
Asus DCII-es 7850 V2 jó hosszú darab!
hynix ramos..
-
akela91
addikt
válasz
DroiDMester #4702 üzenetére
+1, ez csak e-penis növelésre van hogy elpida vagy hynix. Saját teszteimmel bizonyíthatom hogy NINCS értelme 1300 fölé húzni a ramot FPS növekedés szempontjából.
-
válasz
fagylalt #4697 üzenetére
Nincs értelme vissza küldened!
Ami nálam járt 21 heti gyártású volt! és HYNIX ramos!
Amúgy meg tényleg nem számít 1300.MHz felett mindegy hová húzom 1550.MHz en sincs több FPS -em még szintetikus teszt progikban sem látszódik meg!
Ez végett nincs értelme vissza küldened, mert hiába cserélik másikra az is ugyan abból a szállítmányból lesz és ugyan úgy Elpida ramos!
a verzió szám a nyák verzió számát jelzi mivel a hynix és elpida 1:1.ben kompatibilis(csak a vga biosban térnek el némileg) egymással nem kell a ram váltás miatt másik nyákot tervezniük!
Az meg hogy átveri a népet nem fogalmaznék így.... PL az én Sapphire 7850 em is Hynix -es amit április végén vettem!
Ami nálam járt 1 hónapra rá teljesen ugyan az még a gyári SKU# szám is(11200-00-20G) meg egyezik mégis az utóbbin már Elpida ram figyelt szóval ez alapján nem lehet kiszűrni melyik kártyán milyen ram van!
Ha ennyire fontos hogy HYNIX legyen akkor használtan kell venni kéz alól(7850 -et) és az illető már tud adni infót hogy milyen ram van rajta! -
fagylalt
senior tag
Akkor a Powercolor átverte a népet: először kiadja Hynix RAM-mal, letesztelik; utána meg sunyiban Elpidára cserélik a memóriát és akkor már több lesz rajta a profit, de lassabb lesz egy picivel.
Ettől még nem tántorodok el a cserétől.
Érdekes, a techpowerup-nál járt videokártya ver. 1.1-es és az enyém is 1.1-es, csak annyi különbséggel, hogy az Hynix-es, míg az enyém Elpidás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest