- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Grave_444 #28034 üzenetére
"157/300-hoz és minek 157/500-as órajel IDLE-ben"
Az első szériás ref. 5870-ek szokása volt néhány alaplapban 2D-ben szemetelni. Erre tökéletes megoldás volt a 2D memória órajel emelése. Nálam is előjött néha ez a probléma és anno csináltam rá egy 157/500-as BIOS-t. Azóta soha nem produkált semmilyen hibát, és baja se lesz tőle. Ha csak ennyit változtatsz egy gyári BIOS-on, akkor ennek nem szabadna hogy hatása legyen az órajelek váltására pl. youtube alatt.
-
Csorosz
aktív tag
válasz
Grave_444 #27972 üzenetére
Ugyanez a hiba nálam is, 5870 OC-nél. Illetve nálam nem hiba, mert a gyári órajeleken minden ok, csak ha húzom, akkor kockásodik be ugyanígy mint neked.
Az érdekessége, hogy ha a ramot húzom vagy ha a Gpu-t, akkor is is ugyanez a hiba, szóval arra jutottam, hogy ez bizony a kártya tápellátásának a határa.
BF3 alatt nekem például SOC órajeleken (950/1250) végtelenségig jáccható, míg WorldOf Tanks alatt 3 mp-ig hajlandó boxmentes üzemre.
Loggolom a kártya erhelését, és azt látom, hogy a 100%-os terhelésen túlhúzott frekvencián jön elő a hiba.
Esetleg próbáld meg downclockolni, mondjuk 800/1150-re, és ott előcsalogatni a hibát.
Szerintem nem fog előjönni. -
válasz
Grave_444 #27922 üzenetére
GPU-z csak Digitális-PWM es kártyákon (referencia kártyák általában ilyenek) jelez valós értéket (vagy az újabb Xtreme kártyák amik 6850.es nyákon vannak, amin CHL8214. fesz szabályzó van ezek már 12.V os bemeneti fesz is tudnak mérni)
ha fekete nyákos(Rev1) a Vapor-X ed akkor 99.% hogy referencia nyákos lesz a kártyád ha már az olcsósított kék nyákos, akkor azon sajnos már analóg VRM van és a monitorozó progik az ati driver ből kérik le a fesz értéket ami természetesen nem igaz ezért nem mutatnak valós értéket!
1,125.ös GPU fesz 5770(6770) eknek szok lenni 58xx szériánál még egyetlen verzióval se találkoztam aminek annyi lenne a GPU fesze! 5850.nek is 1,088.v (referencia) vagy az újabb Xtreme 5850.ek 1.09375.V on járnak! a selejt 5830.ak meg változó de leginkább 1,200.V on!
-
-
intercooler
őstag
válasz
Grave_444 #27905 üzenetére
Akkor próbáld meg wint újra rakni.
Én most ultimate helyett Home Premium-ot raktam fel, kb 1hét. Ennyi idő alatt annyit szűrtem le, hogy nekem ez jobb.
Thome nem miatt kellettem keresni mást, ultimate-be szolgáltatásoknál nem bírtam bekapcsolni a telefonos szolgáltatást
Eddig nem bántam meg hogy lecseréltem
-
halisa
tag
válasz
Grave_444 #27895 üzenetére
Szerintem 2-3 tesztek nem ártanak, hogy jól bemelegedjen a kártya. BGA láb néha érintkezik néha nem ( a hogy melegszik a kártya).
Még catlist nélkül is meglehet nézni, hogy reagál a kártya előjön-e a hiba.
Kártya gondolom tiszta nem poros, a hőpasztázást érdemes megnézni.
Nekem két napja elkezdett villogni a kép . Gép lekapcs majd takarítás portalanítás. -
halisa
tag
válasz
Grave_444 #27891 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem haldoklik a VGA ( talán nem hiába adta el az előző tulaj). Futtassál egy pár VGA teszt progit ami megizzassza a kártyát.
Ha van lehetőség tegyél be egy másik kártyát, hogy azzal is van ilyen jelenség. Vagy még meg próbálhatod Windows gyári driverrel mit csinál. Dobj be egy másik wincsit( ha van ) hogy az új rendszerrel mit csinál (ne keljen mindent újra pakolni). Nekem Avast kavart be és okozott kék halált vagy lefagyást Nod32 -től a hálózatom ment tönkre . -
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #27520 üzenetére
Szerintem jó a géped úgy, ahogy van. Oké, egy 2500k jobban kihajtja a játékokat, de közelse annyival, mint amennyivel drágább.Szerintem az a gép még legalább 1-2 évig untig elég lesz. kis szerencsével mégtovább. A helyedben max VGA-t cserélnék, majd ha kevéssé válik, és lehet venni helyette olcsó, 1-1,5 éves 7950, vagy 680gtx-et a HD8950-re és 780GTX-re frissen váltóktól....
Esetleg ramot lehet érdemes bővítened 8GB-re, az most igen olcsó.
(#27521) X Factor: Ó, igen, az azért fincsi lehet.
Képzelem, mit művelhet, az 5850 se semmi 850/1200-on...
(#27519) ittakary: Nem tudok jelenleg jobb ár/érték arányú VGA-t, mint az 5850-ek vagy 5870-ek, 35-45K-ért. Talán a szűk 30-ért futó 5830-ak, de azért az nem az igazi már.
Ha nincs, ami olcsóbb alternatívája, ami lenyomja az árát, akkor minek adják olcsóbban? Arról nem is beszélve, a refi 5850/70-eken felhasznált anyagok minősége is messze magasabb a hasonló árú/teljesítményű egyéb kártyákénál.... -
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #27335 üzenetére
Hogy legyen ellenvélemény is, szerintem jobb vétel a jelenlegi kétmagosa mellé egy 5830/50, mint bármely 4-magos+5770...
Próbáltál már 5770-et, hogy így fényezed? Szerintem elég halovány egy 5800-ashoz képest. Ellenben egy jó kétmagos még ma is elég procinak a játékok legalább 70%-ában. Többször fingana ki az 5770 egy komolyabb játék alatt az említett felbontásban is, mint ahányszor a proci egy 5800-as alatt.... -
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #27330 üzenetére
Azért ne sértegesd az 5850-et, gynegébb proci mellett se lesz belőle azért 5770....
(#27329) warfighter: Ha olcsóbban megúszod, nem jársz rosszul egy 5830-al sem, vagy 6850-el sem szerintem.
Azért 5770-et nem ajánlok helyette...
Azért nem olyan gyengus az a 3,3Ghz-es C2D...
-
-
-
-
DIESELPOWER
aktív tag
válasz
Grave_444 #26473 üzenetére
Hát procim és alaplapom most épp nincs, egy 5830 -as vga-m van és 4gb ddr3 1600-as ramom (dual kit) épp alaplapot és procit szeretnék venni, nemrég adtam el p5k 64 ws pro lapot q6600 -al. Viszont tele vagyok intel hűtőkkel
talán i5 1155 vagy 1156 esetleg i7 vagy valami 6 magos AMD
-
laca000
őstag
-
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #25901 üzenetére
Végülis újat nem tudok mutatni valszeg, hasonlót szeretnék elérni..20k a cél.
Persze a játékok alatti teljesítménye a lényeg, de attól nem félek, elég lesz..
A proci bírja a 4Gt (bár ahhoz kell egy ventit henkelnem a Ninjára direktben)..
A TFII MSItől viszont már picit tartok, de remélem megugorja a 900/4500at ;pcellpeti
Azért annyira nem vészes..apróból már 50ért lehet OEM 2600at venni..annál több meg talán nem kell, sehová..tekintsünk el a szélsőségektől. -
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #25393 üzenetére
A Q6600 vége miért lenne 3.4 gigahertz?
3, 6-3. 8 giga meg szokott lenni, az már nincs messze a csúcs phenomok maximális orajeletol
Ugyanazt tudja.
Két dolog: egyrészt azonos orajelen jobb (ezzel kompenzal)
A másik az hogy a phenomok nem úgy skalazodnak ahogy elkepzeled
Csekkold le a pH phenom 2 tesztjét, hogy nem annyi százalékkal nőtt a sebesség mint ahány szazalek orajelet emeltek(a core architektúra ebben sokkal jobb)
Fogyasztást is csekkolhatod, a g0as quadok nem olyan borzasztó, de alapon 20 wattal kor többet mint a Q9550,az AMD sincs fogyasztásban olyan hudejo helyen
Tehát nagyjából egyszinten van az X4 A Q6600-tal, azt mondanám hogy jobb picivel az öreg quad
Nem olyan nagy dolog lehuteni sem, van aki hyper tx2-vel hűtötte
A q9550 pedig jobb mindkettonel
-
h1n1_900
senior tag
válasz
Grave_444 #25393 üzenetére
En ezzel tisztaban vagyok
Kicsit felreertetted itt a dolgokat. Amugy meg az amd le van maradva. SB i5 ellen nincs ellenfele.
Ha clock-to-clock meg ugyan olyan eros a Q6600 akkor nincs mirol beszelni. Viszont mar 3.2Ghz-re is kell egy komoly hutes ra. Mig az x4 955 alulfeszelve 1.2v-ra elvan a gyari kerregovel. -
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #25386 üzenetére
az első linkben engem igazolsz, köszi
min fps egy Q6600@3ghz: 22
min fps X4 @3,4ghz: 24
400 mhz hátránnyal is ott lohol a nyakán, 3,15 ghz-en a Quad már beérné a phenomot 3,4 ghz-en
tessék
egy jó Q6600 is elmegy 3.7-3.8 ghz-en, egy átlagos phenom X4 pedig alig megy 4-4.1 gigát, így is lehet nézni, tehát egyszinten vannak teljesen, a belinkelt grafikonjaid pont ezt igazolják
vagy 70 fps 2,4 ghz-en, az X4 3,4 ghz-en 80 fps...pfff
1 ghz előnnyel se tud sokkal többet
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #25384 üzenetére
X4 965-el a minimum fps ennyi, mint q6600-nál az átlag.
kifogtál rajtam, nem találtam olyan grafikont ahol minimum fps-t mérik és szerepel X4 és quad is, tehát megcáfolni ezúttal nem sikerült, de nem hinném
1. gondolom mind2 proci alapórajelen ment, a quazán ment 2.4 ghz-en, az AMD 3.4 ghz-en
csodálkozol? azt kéne megnézni mi történik ha mind2 procit felhúzzuk amíg lehet, akkor kábé egál lesz(mert az AMD tovább bírja ugyan, de azonos órajelen még mindig gyengébb)
Akkor el lehet gondolkodni hogy a rákba erősebb a phenomnál. magadtól nem jössz rá erre akkor, egyébként is honnan veszed ezeket az infókat hogy a core2quadok rosszak minimum fps-be? itt mindenki dicséri őket, jah neked pont nem olyan van.. bocs
Különben meg nem véletlenül nem azonos órajelen megy a 2 proci. a gyári beállítás lényegtelen, üzletpolitikai okai is lehetnek, az AMD kénytelen magas órajelen kiadni hogy vonzó legyen, az hogy a chipet mennyire lehet hajtani az más kérdés, jó példa erre az E2140, gyárilag 1,6 ghz-es occsó proci volt, és volt aki 3.4-re húzta, tehát több mint dupla teljesítményt tudott, csak vissza van fogva
De ha úgy vesszük hogy 3,4ghz-re tuningoljuk a q6600-at, akkor tényleg azonos teljesítményű a gyári x4 965-el inkább jobb azért, azonos órajelen 10-15%-ot ráver a quad, és kicsit ferdítesz mert 4,4 ghz egy x4-től tudtommal ritka, és 3,4 ghz-nél is többet tudnak a quadok, tehát nincs ekkora különbség
ami van különbség az elveszik abban hogy a quad gyorsabb azonos órajelen, tehát kábé amit ma tud egy X4 965, azt a Q6600 5 éve tudja
úgyhogy ha gépbe vennél valamit mindenképp core2duo legyen, mert az egy bika erős proci vagy minnél régebbi core2quad-ot. ez nem igaz, ha valaki új gépet akar venni vegyen Sandy Bridge-t, DE kidobni egy ma is helytálló procit(pl Q6600), és arra biztatni hogy minnél több pénzt költsön(akár a videokártya kárára), szerintem nem helyes
én például nem veszek négymagost, mert hiába okoskodtok nekem, saját szememmel látom hogy vajsimán futnak a játékok, és lemértem hogy GPU limit van Full HD-ba(így is lógatja a lábát a cpu-m), addig én nem fogok a kedvetekért pénzt kiadni
teljesen jó a Q6600, phenom2 szint
-
dilipok
veterán
válasz
Grave_444 #24823 üzenetére
egy qx9650-et, de problemaim vannak...
miota kicsereltem az E7600-at, nem igazan stabil a gep, de nincs otletem hogyan is deritsem ki, hogy mi okozza. Marmint egy dolog meg van, vissza kellene cserelnem a procit, de mar annyiszor szetszedtem ma a gepet, hogy belefaradtam...
Minden tovabbi nelkul elindul a windows, minden jol nez ki, ha elinditok valami jatekot (BF3, WoW), akkor eljut szepen a menuig, meg a jatekot is meg tudom nezni, aztan egyszer csak vagy csontra fagy (ugy hogy az eppen aktualis par hang beakad aztan csak nezzk egymast) vagy random restart (nem kekhalal, meg semmi, csak bumm, aztan restart)
Ami felmerult bennem: vagy rosszul raktam valamit ossze (bar mar 2x szet meg osszeraktam) vagy esetleg keves lenne a tap? Nem vagyok egy nagy tudos a temaban, de CFT-750-14c-nek elegnek kellene lennie. a 12es agakra 18ampert ir agankent (van 4).
Valakinek ha van valami otlete, azert nagyon halas lennek, ha megosztana, mert mar kicsit elkeseredtem
-
intercooler
őstag
válasz
Grave_444 #24836 üzenetére
576wattot ad le 4 ágon és 18Amperesek van már vagy 3-4 éves úgyhogy ennyit már tuti nem.
és cf-be volt 2ő másiknak szerencsére nincs baja. Lehet attol mert nem kapott pont terhelés alatt elég kakaót
#24837) Tommee
kösz
na azt ki is próbálom majd, de az az igazság nem nagyon merem hátha valami másnak is kaput lesz, nem tudom mitől lehetett
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #24783 üzenetére
én amit állítottam, azt tartom
de Full HD-ra vonatkozik, nem mondtam hogy 1440-ben vagy az alatt is gpu limit van(az esetek nagy részében persze)
neked azért jobb az eredményed mert kétségtelen erősebb processzorod van, és a dirt3 elég jól kihasználja már a 4 magot, tehát kijön a plusz
full hd alatt a videokaresz izzad, így ha veszel egy full hd-s monitort a videokareszod fog izzadni, és nem a cpu, tehát nem lesz előnyöd(hasonló lesz az eredményed mint az előző posztomban nekem vagy mint neki)
Full HD esetén vesd össze a kettőt, nem úgy az igazságos? De mert én full Hd alatt játszom és eszembe sincs lejjebb venni a felbontást
egyébként DX11-be tolod?
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #24779 üzenetére
de nem igazságos, mert nem full HD alatt történt, full HD alatt gpu limitál
visszakerestem [link]
nos lefutattam a tesztet mindent maxon, még 8XMSAA-t is ráraktam(lehet ő csak 4xMSAA-t rakott)
az ő gépe négymagos 3,4 ghz-es Phenom2 X4, 4 giga ram, 5850 alapon
neki:
725/1000 Reference deafult:
A. fps: 48.69
M. fps: 40.84az enyém 3,6 ghz p. dual core, 4 giga ram, 5850 alapon
[link]nekem:
A. fps: 46.77
M. fps: 38.10alapvetően annyi a különbség hogy neki 4 magos, több a cache-je, tehát viszonylag igazságos a meccs, a +2 mag előnye van csak
látható hogy nincs se minimum fpsben sem átlag fps-ben semmilyen érdemleges eltérés, az a -2 fps(minimumban és átlagban) akár amiatt is lehetett mert én 8XMSAA-val teszteltem
és nem igaz hogy olyan hűde alacsony a minimum fps, azért mert kétmagos
és egyébként is win7 alatt tesztelsz?
de ha ez a +2 fps a négy mag "hozománya", akkor nevetek
-
-
Remus389
veterán
válasz
Grave_444 #24774 üzenetére
ez annyira nem mérvadó hisz full HD alatt megnő az erősebb processzor előnye, 1440-ben cpu+gpu vegyes limit van valószínűleg
na lefutattam, 1440x900, ultra preset(magának beállította high és ultra keveréket), 8 MSAA
így jó?
cpu 3,6ghz-en(12x300), memóriákat nem tunningoltam(mert geil value és nem bírják), GPU 800/1080(igazad van ez nem alap, így lett felejtve, ha akarod lefutatom alapon is)
55 fps
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen autót vegyek?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- Magyar az űrben
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest