- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
Beszállva a beszélgetésbe, nekem is sok kártyám volt főleg 2009-2012 között.
x1650xt < x1900 gt < x1950gt < 3850 < 4670 < 4850 < 4870 < 4890 < 5830 < 5850 Ezekből is több féle verzió.
Sőt, volt még 6850-em is, de azt kell hogy mondjam, 1650x1080-as felbontásban mindenhova elég a hd4890-es szint, ha nem akar az ember mindenféle másodrendű grafikai beállításokat kimaxolni, lényegében értelmetlenül.
A 4890-nel a legnagyobb gond, hogy sokat eszik, és fűt rendesen. Ezért került be a gépembe az 5830-as, aminek még júniusig van garija.
HD7770-eseket nézegettem, mivel nekem nincs szükségem nagyobb erőre, egyre kevesebbet is játszom. Viszont nem akarok ráfizetni az 5830-ra. Akkor inkább már tényleg az 1 gigás 7850.
De könnyen lehet hogy laptopra váltok.
Egyébként az eddigi legjobb kártyámnak az Asus hd5850 Direct Cu-t tekintem. Alapfeszen ment 930/1250-as órajelen.
-
dangerzone
addikt
Na srácok, kinek hogy fut a Far Cry 3?
-
dangerzone
addikt
válasz
Speed® #29181 üzenetére
Jaja, működik minden.
Jobban is megy a kártya mint vártam. Már vagy fél éve megvan, de nem néztem meg eddig, mit tud.
És ahhoz képest hogy mennyi embernek volt itt antituningos MSI Twin Frozer-je, nagyon jól megy.
1000/1300-on stabil 1,25V-on. A memó órajelet sajna nem tudom fejjebb állítani AB-ben. A gpu meg 1050mhz-n nem volt stabil 1,3V-on sem, szóval azt nem erőltetem. Az 1,25V meg simán adható lenne a hétköznapokra is.
F1 2012-vel teszteltem, hogy mennyit számít a plusz órajel. Hát meglepődtem.
800/1000 - átlag 67 fps, minimum 59
1000/1300-átlag 86 fps, minimum 67Az azért nem rossz szerintem.
-
dangerzone
addikt
Valaki találkozott már olyannal, hogy ha beállítja az unofficial overclocking mode-ot msi ab-ben, akkor nem jelzi ki az órajeleket a csúszka fölött? Sőt állítani sem lehet.
Nem tudom mi ez már megint..
-
dangerzone
addikt
válasz
hülyegyerek #28721 üzenetére
Viszont kevesebbet eszik jóval. Meg ha van rá garancia, az is jót jelent. Na meg tud dx 11-et, ami mondjuk max parasztvakításként említendő.
Egyébként kb 10%-kal lassabb a GTX-nél. -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #28169 üzenetére
Ez sem engedi 1300-nál tovább húzni a ramot. Nem értem mi ez.
-
dangerzone
addikt
válasz
intercooler #28165 üzenetére
Ez nem működik.
Mondjuk nem 2.0-ás afterburnerem van, hanem 2.1-es. De 2.0-at sehonnan nem tudtam letölteni.Na ,de végül ezt találtam neten:
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1Bár a ramot még tudnám fejjebb tornászni. Mert csak 1300-ig engedi. Hát ez van. A gpu-nak mehet.
-
dangerzone
addikt
Na, a pár napja kirobbant Twin Frozr-es vitához én is hozzászólnék.
A mai nap szereztem be egy 5830-ast belőle.
Azt kell hogy mondjam, nagy csalódás...De pozitív irányba. Alapfeszen 925/1375-ön stabil. Crysis 2-vel teszteltem fél órát. Azért ezt a memória órajelet nem sok 5830-as, de még 5850-es sem tudja.
Szívesen megnézném a végét. De az MSI afterburner nem engedi 875-nél magasabb gpu órajelet beállítani. Sapphire Trixx-szel állítottam a gpu órajelet, meg a memóét is. Csak ugye a Trixx meg feszültséget nem enged növelni..
Pedig 1,25V-on kipróbálnám mit tud.Valamint halk és hűvös is. 2d-ben 45 fok körül van, 3d-ben 65 volt crysis 2-ben. A Sapphire 5830 extremem pár fokkal melegebb volt. Pedig most már a házam sem annyira szellős, mert a haf 922-es helyett egy 430-as elite lett.
Szóval általánosítani nem kell. Azért a gigabyte kariknál mindenképp jobbak.
-
dangerzone
addikt
válasz
Brumi˘ #28041 üzenetére
Hogyhogy lecserélted a gyárit? Szerintem teljesen jól és halkan hűtötte a kártyát (persze a ramokat kivéve
).
Szerintem max azért lehet, mert nem ül fel a gpu-n rendesen, esetleg a csavarokat nem egyenletesen húztad meg . Egyéb esetben azért alacsonyabb hőmérsékleteket kellene, hogy produkáljon.
-
dangerzone
addikt
válasz
Motion_Blur #27919 üzenetére
Na mi az, befekteted a megkeresett Fontokat?
-
dangerzone
addikt
válasz
Speed® #27710 üzenetére
A személyes tapasztalatodat nem vonom kétségbe.
Nekem is volt mindkettő.Viszont 4850-em csak refhűtős. Az 100 fokra is felment rendesen. Chilla azért 60 körül megfogta.
A direct cu-s asus 5850 esetén ugye nem láttam ilyen értékeket. Gondoltam hogy ez a kisebb csíkszélesség számlájára is írható. Az 5830-am sem melegszik. Itt meg volt róla egy teszt is. A táblázat első sora a lényeg.
Szóval én ezek alapján azt szűrtem le, hogy nem melegszik annyira. De fenntartom a tévedés lehetőségét.
-
dangerzone
addikt
válasz
warfighter #27322 üzenetére
Azért nem árt, ha megrángatod azt a procit 4ghz-re.
Aztán azért idővel cseréld le valami 4 magosra. Sokat dobna az újabb játékokban.
-
dangerzone
addikt
válasz
Dtomka #27224 üzenetére
A 3. cpu mag 19 fokos?
Nem mondtad, hogy télen nem fűtötök.Egyébként nálam proci meg a vga is 40-45 fok között van alapon , 2D-ben, és az teljesen jó érték.
Volt 6850 Cyclone-om is, az 50 fok volt alapon. Azzal sem volt semmi gond, bőven belefér.
Viszont anno a 4850-em refhűtéssel alapon 80 fok volt. Na az már tényleg sok.
-
dangerzone
addikt
Volt itt olyan ember, akinek volt gtx 460-asa is? Kíváncsi lennék a véleményekre.
768mb-s vs 5830, 1gb-s vs 5850
Teszteket már láttam. Én az "életérzésre" vagyok kíváncsi
-
-
dangerzone
addikt
válasz
Bogyó bá' #26158 üzenetére
32k. Igen, akkor.
De én a mostról beszélek. Most nem találni 30000 körül 5850-est garival.De abban igazat adok az előttem szólóknak, hogy igen, jogos, a drágább kártyákat is lehet húzni.
De a vita kiindulópontja a 6xxx széria volt. Ami számomra csalódás. Én csak ennyit akartam az egészhez hozzáfűzni.
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz
ricshard444 #26065 üzenetére
+ 8% feszültségnövelés. Lóf*sz
Speed(R): A régi szép idők, mikor még az x1950 pro/gt topikban voltál érdekelt..
-
dangerzone
addikt
válasz
cellpeti #26063 üzenetére
Gyári hűtővel.
De tartósan nem ezen használom, nyugi.
3d markok alatt, meg játékok alatt néztem meg, mit tud a kari.
Amúgy nem melegedett vészesen egyáltalán. Mondjuk azért 1,26V-ot küldtem neki. De teszt erejére semmi gond nincs ezzel az értékkel.Alapfeszes órajelstabilitást még nem néztem. 4 napja van nálam a kari. Meg most inkább a vizsgáimra is kellene tanulnom..
-
dangerzone
addikt
Visszatérnék a topikba a jó kis HD5830 Xtreme-mel.
-
dangerzone
addikt
válasz
seederking #25367 üzenetére
Érdekes, ilyen probléma a tört verziónál volt...
-
dangerzone
addikt
válasz
Robi BALBOA #25364 üzenetére
Naja.
Nekem anno volt 2 is. Az egyik elég jól ment. 1,392V-tal ment 3,6ghz-n. Viszont 3700 fölé nem tudtam vele menni, mert egyszerűen nem tudtam lehűteni TRUE-val. Na meg megolvasztotta az alaplapom is, de ez már egy másik történet... -
dangerzone
addikt
A q6600 vs PII x4 témához csak ennyit szólnék: link - Azonos órajelen pariban van a pII-vel.
Szóval azért nem olyan rossz az a q6600-as proci. 5870 mellé nem a legjobb választás, de nem fog az olyan rosszul működni.
Az más dolog, hogy ehhez azért 3,4ghz-n járatni kell, meg úgy már valamennyivel többet is fogyaszt mint egy phenom. De itt leginkább majd a hőtermelésére kell odafigyelni, mert melegedős fajta. Stock cooler már nem elég oda -
dangerzone
addikt
válasz
Alpachino #21491 üzenetére
Hát, megérdemelné, igen.
Hosszú a téma, nem ide tartozik. Ha valakit érdekel ,írjon privátotBloodaxe: 5770 topikba már linkeltem 11, vantage-t. De megpróbálok javítani picit még. Bár már nem sok van benne. 1014/5656 körül már kifingik. Annyira sajna messze nem megy jól tuningban, mint az asus 5850.
Viszont olyan kis cuki
Sandrew: Jajj te...
-
dangerzone
addikt
Kösz srácok a segítséget.
Fájó szívvel is válok meg tőle. Holnap már viszik is, ha minden igaz. Sok időm nem lesz könnyeket hullajtani.
De hát, csak azért, hogy "álljon" a gépben, meg facebookon veszekedjek az excsajommal, azért nem érdemes.Inkább marad a kisebb, aztán széthajtom a lelkét.
-
dangerzone
addikt
válasz
Bloodaxe #21486 üzenetére
Igen, megválok tőle. Nagyon jó, gyors és szép kis kártya, meg kell hagyni.
De tényleg nagyon keveset játszom már új játékokkal. Meg nyáron, mikor ráérnék, nem is leszek itthon. Júni 11-Szept 12 között külföldön leszek, melózok.
Évközben meg megleszek a húzott 5770-nel
Amúgy egy corsair vx 450-ese van a srácnak.
-
dangerzone
addikt
Srácok, egy ismerősöm kérdezi, hogy egy phenom II 955 + 5850-hez elég-e a 450w-os minőségi táp?
Húzná mindkettőt. Persze csak finoman, mindennapi használatokra, normális fesszel.
-
dangerzone
addikt
válasz
Santiagain #21445 üzenetére
Megduplázta a hozzászólásait. Persze, hogy buli van.
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #21431 üzenetére
Igen. Ez volt az első
-
dangerzone
addikt
Hát ez a cf nem akar összejönni. Tesztek frankón lefutnak, viszont játékok vagy kifagynak, vagy szaggatnak ,mint a disznó
-
dangerzone
addikt
Délután a barátnő jelölt csaj nem ér rá találkozni, úgyhogy lesz pár órám, hogy összedobjak egy 5830+5850 cf-et, amíg nem jönnek a kistesóért. Kíváncsi vagyok rá, hogy sikeredik. Főleg, hogy a másik pci-e portom 4x-es...
Kíváncsiságból lesz csak, természetesen nem fogom meghagyni. -
dangerzone
addikt
válasz
Santiagain #21378 üzenetére
1 év garival, vagy 3-mal?
Bloodaxe: Biost már írtam át, még anno a 4850-es időkben. Aztán 1x flashelés közben lefagyott a gép.... Hát igen 2 óra néma csend, mondom hátha újjáéled a gép. Aztán áramtalanít, és újra be. Szerencsére nem lett semmi baja a kártyának, de én leizzadtam teljesen. Inkább maradok a programos megoldásoknál, abba a garancia sem köthet bele.
-
dangerzone
addikt
válasz
Bloodaxe #21360 üzenetére
Melyik verzióját használod az afterburbnernek?
Az újat? Mert nekem azzal nem akart összejönni. Nem tudom miért.A régit meg ha feltelepítem (amihez volt a leírás), akkor nem indul el, mert hogy régi fájlok, meg verzió, meg blabla.
Illetve valahogy nem lehet beállítani, hogy nagyobb határok között lehessen állítani az órajeleket? Mert így csak 300 mhz-s órajelet tudok beállítani 2d-ben a gpu-nak.
-
-
dangerzone
addikt
Na visszatértem a topikba. Immár egy Asus 5850 DirectCU-val. A hűtése gyengébb, mint az 5830 Xtreme-nek volt. Kisebb benne a venti, meg nincsenek is elforgatva a lapátok. Úgyis mondhatnám, hogy az a venti egy mezei szar.
De ettől függetlenül egész jó,ha az egészet vesszük.
Idle -ben 45 fok körül van. 3d-ben meg 70 fok. 60% körül forog a venti. Crysis 2-vel tesztelgettem.Smart Doctorral állítgattam az órajelet, mert nagy bánatomra az Ati Tray Tools a memória órajelet össze-vissza állítgatja. Nincs valami olyan program, amivel be lehet állítani 2d/3d-s órajeleket, és az automatikusan állítgatná a profilokat?
Hétvégén vagy este futtatok benchmarkokat is. Most csak crysis 2-őt néztem, ahogy említettem.
Alapfeszen 880/5000-ren volt stabil. 1,2V-tal 940/5200-on. A gpu órajel emelésre alergiás. 1,25V-ot nem akarok neki adni, max rövid tesztekre. Memória végét majd kitapasztalom.Egyelőre ennyi.
-
dangerzone
addikt
válasz
csucsbicep #21127 üzenetére
Alapfeszen nekem megy 980/4900-on a gyári 800/4000 helyett. Ami elég szép.
Feszültséggel viszont annyival már nem megy többet 1,262V-on a gyári 1,163V helyett megy 1025/5000-ret.
Ahogy néztem topikban, ezeket az órajeleket eddig mind bírta +-30 mhz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Gigabyte Geforce RTX 4080 SUPER 16GB GAMING OC GDDR6 Alza garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest