- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
Remus389 #31831 üzenetére
Én kicseréltem a phenom2-t egy i5 4460-ra legalább 20%-ot dobot a játékokon pl a gta v-ben. Nem gondoltam hogy a 4ghz-en járatott phenom2 már ennyire gyenge ezekben az új játékokban. Egy 380-at akartam én is amúgy a proci+lap csere helyett először, de a win10 nemsokára lejáró ingyenessége miatt váltottam szerencsére... Neked is először azt ajánlom 380-hoz kevés az a proci mint ahogy az én phenom2-öm is lófranc lett volna hozzá.
-
djculture
félisten
válasz
Remus389 #31828 üzenetére
Most van az az év amikor értelmetlen vga-ra költeni az a baj. Jön új nvidia és jön új amd sorozat is amelyek jóval többet fognak tudni. AMD-nél az új sorozat már most elhíresült hogy drasztikusan kevesebbet fognak fogyasztani mint a mostani sorozatok. Nvidiánál meg a dx12 erősebb támogatása lesz jellemző plusz 30%+ teljesítmény hasonló árakon. Persze először mindkettő cég az extra verziókat nyomatja majd emelt árakon később jönnek a mezei verziók.
-
-
Repsol600
addikt
válasz
Remus389 #31809 üzenetére
Leggyakoribb hiba a bga tokozás miatt van, a sok melegedés-hűlés miatt a kis golyók megrepednek ez után jön a csíkozás, kockásodás. Reball segíthet, de mondjuk egy 5850 esetében ez nem hiszem hogy megér kb 10-12k-t.
Nekem volt sok 5850, nekem se ment tönkre egy sem, én is a gyári fesz alatt használtam mindegyiket, max teszhez kapott többet. A jelenlegi 280X et is így használom. -
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #31809 üzenetére
Még ezen felül sem árt a neves gyártó, például minőségi kondenzátorokat és egyéb alkatrészeket tesz rá, jobb a minőségellenőrzés..., valószínűleg megéri azt a plusz pár ezrest, érdemes megnézni pl: a Gigabyte nem is tudom 1 vagy 2 év garit ad, az ASUS pedig 3-at
Sőt Nvidiánál az EVGA 5 évet ad. Ha 5 évet mer adni, akkor tudják mit csinálnak
Ha pedig 5 évet ad a termékre, valószínűleg elmegy az 8-10-zet is, a gyakorlatban, sőt kitudja. Csak a gyári paraméterein belül kell használni, hisz úgy van tervezve. Nem a kis hülyegyerekre akik szénné tunningolják, meg módosítgatják, nem csoda hogy ez a gari elvesztésével jár.
Asus volt nekem a 9600XT és az 5850 is, és úgy működnek mint a svájci óra
Lefogadom, jövőre is és azután is működni fog, addig amíg nekem már erősebb kell
-
djculture
félisten
válasz
Remus389 #31801 üzenetére
Van most lóvém de nem vennék olyat sőt semmilyet se, azután jön tényleg a dx12 éra és ez az effekt nincs meg az az effekt nincs mert nincs 100% támogatási szintű kártya a piacon. Ezt már annak idején eljátszottam a stalker call of pripyat-al. Ment rendesen csak éppen egyik kártyán ez az anomália effektje hiányzott a másikon meg a másik. Folyamatosan beszoptam.
-
Speed®
titán
válasz
Remus389 #31751 üzenetére
Azt, hogy megolvad, kizárnám, de találkoztam már hibás darabbal. Esetleg elmozdult, ha pöcökmentes a slot, ficereghet a proci is valamennyit. Egy ránézést megér. RAMokat is csekkolhatod, azok is okozhatnak random szívást..meg persze a tény, hogy nem mai csirke a platform, magával hozza a lehetőséget, hogy a lapod kezd el fáradni.
-
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #31720 üzenetére
Na kicsit megápoltam az öregfiút, leszedtem a ventillátorját és nyomtam bele white grease-t (utánaolvastam, jobb mint a WD40 mert nem szárad ki), kicsit kifújtam a port amennyire tudtam
Most mintha új lenne, annyira halk (persze relatív, de igen halk lett), jó lesz ez még
Már csak a fesz-emeléses tunningolására kell rájönnöm (nem, az asus smart doctor nem működik, sem az msi afterburner, sem a gpu tool), a feszt nem engedi emelni, azt hiszem azért mert nem referencia design
Jelenleg alapfeszen kb 825/1050 megy stabilan, talán kicsit több is, de tudom fesz emeléssel 1 ghz-1,05ghz is elérhető (ami elég tisztességes boost, +44%, mondjuk ha egy játék átlag 30fps-el megy, mondjuk 25-35 fps, ami harmatos, tunninggal mondjuk 43-44 az átlag amivel már ki lehet egyezni, nem mindegy)
Mennyi egyébkén a fesz amit biztonságosan lehet neki adni?
De talán ez : [link] vagy BIOS frissítés kell neki
-
Bunken
tag
válasz
Remus389 #31717 üzenetére
Biztosan de én nem foglalkozom vele mert szimulátor és csak billentyűzetem van egy normális valamire való kormány is ott indul, hogy 60 ezer, egy játék miatt nem fogok ennyit költeni.
Inkább nyáron kiveszek egy nap szabit (péntek vagy hétfő) foglalok valahol az országban egy jó szállást, motorra ülök és bejárom a szállás környékét. -
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #31709 üzenetére
MOst ez a legerősebb, csinos ára van, reálisabb előrelépés egy használt 7850-es
, meg ugye alatta nekem gépet is kéne cserélni, mondjuk 3,8 Ghz-ig tudom húzni a Quad-om kábé, ha nagyon akarnám talán tovább is menne, max 4 ghz-ig, mondjuk az nem olyan gyenge hisz 12MB cache-os quad, ahhoz szerintem legfeljebb 7950 szintű VGA párosítható
-
Bunken
tag
válasz
Remus389 #31705 üzenetére
Azt tudom és meg is találtam az újfajta kezelő felületen.
De meddig húzhatom biztonságosan.
Szétnéztem még a Sapphire honlapján és ha jól láttam, olvastam, ez a kártya mindenben megegyezik az enyémmel az órajeleket, azt a plusz 1 GB memóriát és a műanyag burkolaton lévő mintát leszámítva. Ha ezeket az órajeleket beállítom az enyémre remélem nem lesz gond. -
BucksYouUp
csendes tag
válasz
Remus389 #31264 üzenetére
Igazából olcsón vettem nem tudtam az állapotáról semmit. Anno működött a régi geforce 8800 gts-mél hogy ha szét szedtem és csak magát a lapot betettem a sütőbe kicsit, akkor működött még vagy 1 évig. Lehet ennél is ilyen gond? Vagy még lehet valami más bibi mielőtt sütkérezek?
-
Baryka007
addikt
válasz
Remus389 #31206 üzenetére
Repsol600:
Dealer95:
Remusz911: Tisztában vagyok vele hogy öreg... és gyanítottam hogy már halálozott el egy - pár... a 48xx szériások fórumán is állandóan ez a pixelesedéses dolog ment ami nálam is pár napja... De a motoromat is kell vinni műszakira meg szervizbe... kitudja mennyit kérnek el... jelenleg meg egy Intel 945 G graphic adapterrel megy a gépem... had ne mondjam hogy siralmas.... Én is 7870 es vid. karit vennék ez nem kérdéses... De ha el akarom vinni még műszakira is a motort akkor maximum 30.000 Ft ból jöhet szóba egy videó kártya... És annyiból használt 7850 est se találni -
djculture
félisten
válasz
Remus389 #31211 üzenetére
Franc se idegesít senkit csak elmondtam én hogy gondolom. 7850 70-ből ha 200-at nem gariztatunk a boltban akkor egyet se. Bestbuynak max akkor mondanám bármennyire is zavar ha van rá papiros garancia, mint ahogy persze abban igazad van hogy az 5xxx-re se érdemes költeni már maximum olcsó pénzért. 33--at se ér egy 7850 csak akkor ha van gari rá.
-
-
Digital
addikt
válasz
Remus389 #30440 üzenetére
Ez szerintem is így van. Én sem láttam semmi különbséget, csak a 8-10 fps-t!
Gondolkodtam egy 7970 vásárlásán, esetleg egy komplett gép cseréjén, de úgy látom ez még nekem mindig elég!
Az első pálya végén azt hittem leesik az állam! Mikor New York elől felgördül a vasfüggöny...hm.... Csak sajnos vár a házimunkaTrebron09: Na ja! Én még 117k-ért vettem az elsők között! Hm...2009 ősze, de szép is volt...
-
Trebron09
őstag
válasz
Remus389 #30379 üzenetére
ha tényleg 5óra a gameplay az b*szott karcsú
kíváncsi leszek a "történetre" mármint, hogy hogyan fog összefonódni az első, második és ez a rész.. azt olvastam meglepi leszmediumon, a szerintem AA nélkül szépen játszható lesz 5850-en is fHD-ban, nekem a beta ment 80-140fps-el (low /1050P) és ritkán be-be akadt, de 30 alá egyszer sem ment, azért gondolom
-
do3om
addikt
válasz
Remus389 #30091 üzenetére
Nekem is olyan vga-m van mint neked, nem nagyon fog működni a feszemelés
Csak a SmartDoctor volt jó de ez kikerült a támogatásból, a régi driverekkel még ment (11.xx) de már nem működik mint látod. Az AB-t sem tudod beüzemelni írhatsz át bármit, vagy használhatsz régi verziókat, .dll kiegészítés, nem fog menni. Talán bioszcsere megoldaná, nem tudom.A trixx érdekes módon engedi emelni látszólag, 0 érték az alap és onnan lehet a csuszkát felfelé tolni. A GPU-z mutatja a változást, adsz rá 181-et akkor lesz 1,25v-on de elindítasz valamit közben monitorozod rivatunerrel és marad minden 1,118v-on.
Én ezt tapasztaltam, de lehet valami rosszul írja ki a dolgokat.
A lényeg Asus SD,vel ment nekem 1,27v-on 980Mhz-et (ez volt a max ennél tovább + feszemeléssel sem ment), a trixxel 1,25-ön minden befagy 900-on. -
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #30085 üzenetére
nem akarja valamiért
pedig kipróbáltam az Asus Smart doctort az iTracker2-t(azok "cannot find GPU information")
Az Msi Afterburner 1.5-öt is feltettem, nem akarja, pedig ott is átírtam a cfg fájl-t
esetleg még milyen hasonló GPU tunningolós progik vannak?
Rivatuner?
BUÉK!
-
danati
senior tag
válasz
Remus389 #30080 üzenetére
Talán a beállításokban kell beállítani valamit, hogy lehessen feszültséget állítani, már nem emlékszem pontosan. Illetve van egy cfg fájl az Afterburner mappájában, én ott írtam át egy sort, hogy engedje 775/1125 fölé is húzni a kártyát.
Heaven-nel és BF3 multival ellenőriztem.
szerk: UnofficialOverclockingMode 0, ezt kell átírni 1-re.
-
Trebron09
őstag
válasz
Remus389 #30060 üzenetére
Nálam a 12.11-es driverrel megy elég jól... (1680*1050, DX11, Very High) 28-55Fps, átlag 40-44körül, de a vicc az, hogy így nagyon érezni, hogy microlaggol, bekapcsoltam a vsync-et, így mindig 30fps-en megy, de sokkal folyamatasosabb a játék, mint előtte a 40-el, nem tudom ez miért lehet (a kártya alapon van).
Megnézem majd mindjárt a 12.10-es WHQL-el hátha javul valamit.
-
do3om
addikt
válasz
Remus389 #29961 üzenetére
Én azon nyomom, ful HD, 2x élsimítás, 2 dolgot kivéve minden maxon (az a kettő is egyel visszavéve)
Megy rendesen nem akad.
Ami még furcsa most akartam ramot venni mert mondom ennek hátha kel a 8GB, erre a 4Gb ramom is csak 50%-os kihasználtságot mutat.
Szóval nagyon jó a gépigénye.Ja cat 12.8
-
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29893 üzenetére
Igen, fenntartom, főleg, mert játékokra értettem elsősorban. Procilimites helyzetben a 9550 sokkal jobb választás a magas FSB miatt, erre rájön az architektúra előnye és a jóval magasabb /mag órajel, meg hozzá a nagyobb RAMsávszél. Ez azt eredményezi Q6600@3GHz vs. Q9550@4GHz témában, amit írtam. És nyugodt lehetsz, olyan Q6600at, ami 3.6ot tud emberi fesszel, nem kapsz olcsón. Ha meg kifogsz egy B3mast, szívhatod a fogad, ill. imádkozhatsz, hogy ne barnuljon a 2x4 pines csatid egy 3GHzes max tuning mellett..
Túl van ez már ragozva, kár is volt belemenni..vegyél amit akarsz -
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #29898 üzenetére
mindenesetre szvsz tudni fogja a 3.4-3.6-ot, régen mindenki ezzel jött a kentsfield topikban , az olcsosaga miatt érdekel.. tudom hogy nem olyan jó mint a yorkfield, de a +50% hatalmas tévedés
Dealer95:
18% alap órajelen az órajel különbség, 23% az FPS különbség, vagyis ha beallitjuk a quazan-t a q9550 orajelere hasonló érték jön ki , kicsivel kevesebb
ennyi erővel odatehetnenk a qx9850-est(ez 65nm quad ), az meg megelozne a q9550-est mert gyárilag 3 GHz
-
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29891 üzenetére
Újfent azt kell mondjam, tapasztalat vs. elmélet
Volt Q6600am (G0..), 4 fázisos P35 lappal, annak aztán adhattam, amit akartam, 3.2GHz volt a plafon, egyszerűen legyilkolta a lapot 1.25V felett. Ugyanabban a lapban 3.4GHzen hajtottam Q9300at. Q6600 vs 9550 viszonylatban tartom a 1.5Xes tempót az általam vázolt helyzetben és ezt a tulajok is alá fogják támasztani.
De tényleg off. -
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29888 üzenetére
Q6600nak a fogyasztása brutális, maximum
És sajnos 3.6hoz már igencsak szerencsés példány kell, az átlag inkább 3-3.2GHzet pörög léghűtéssel. Sebességben az általad említett cache-MHz érték sokat nem számít, ellenben a mennyiség inkább. A Q9xx0ek közül a legkisebb Q9300 szintjét hozza a Q6600 egyébként, a 9550 kicsit más tészta, clock2clock is gyorsabb 20-25%al, aztán erre jön a tuningdifferencia..4Gn bő 1.5Xesét hozza a 3Gs Q6600nak. Azért ezeket az értékeket viszonyítom, mert az átlag tuning kb. így alakul ezekkel. De mindegy is, a lényeg, hogy ma már egyikre sem váltanék a helyedben..az egyik teljesítmény/fogyasztás, a másik teljesítmény/ár alapján bukta..i5-750/2300 szimpátiafüggően, mindkettőt elpicsázza kényelmesen, és olcsón megoldhatók platformszinten is..nem mindegy. AMD oldalon nem hozok példát, bár egy X4-955 is igen fürge tud lenni, számomra nagy csalódás volt anno..X6ok kiesnek, nem játékra valók jellemzően, feljebb meg már nem is érdekel a loldózer mizéria óta az egész termékpaletta (nem fanság, nem flamekeltésnek szántam).
Na mindegy, offolás off. -
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29886 üzenetére
Persze, nem mondtam, hogy nem éri meg..magam is ezért váltottam anno. Ráadásul nekem 1/5Gn szaladgált az 5850, szóval nem volt gyenge..csak ugye 1GB VRAM, tré tesszelációs készség, ~0 drivertámogatás, 0 garancia, stb..épp ideje volt.
jumbo71
Tény, a Q9550 egy jó lapban elég harapós még ma is (3.8-4GHzre húzva) és persze a Q6600at is lenyomja szépen..de nevetséges a használtpiaci ára. Persze ilyen alapon sok minden az..épp ma néztem, 3.4es Prescott 8k..miközben a 2ks 430as Celeronom lealázza ;p Persze más platform..de épp ezért nem éri meg a kiöregedett rendszereket pofozgatni, ha van az embernek egy kis affinitása, aprón hamar megoldható egy költséghatékony upgrade..ezt is javaslom mindenkinek, aki hasonló témában megkeres általában.. -
jumbo71
tag
válasz
Remus389 #29873 üzenetére
"aztán legközelebb veszek bele egy quadot, és akkor ismét gyorsul, én a q6600-zal szemezek, hisz alapból jó a tapom és a hutom is, tehát elbírja, és van az is lassan 15-16-ért, és majdnem olyan erős mint a q9550"
Kár hogy árban legalább a 2x esét fizeted ki egy Q9550 esért...és nem véletlenül.. -
Speed®
titán
válasz
Remus389 #29873 üzenetére
Az a helyzet, hogy Te is, mint sokan, akik itt írogatnak 58x0el, úgy beszélsz a 7850ről, mintha tudnád, mit hoz..miközben jómagam és még páran mások már megléptük a váltást, így tapasztalatból írjuk, amit. 7850 az 5850hez képest jó esetben 1.5Xes tempó (tuninggal, csodadriverrel, stb.), de ez sok mindentől függ. Felejtsd el az ilyen 70-80%okat, meg a platformfüggést..ugyanakkora lesz a diferencia minden esetben. NEISSE kolléga meg külön kategória kb. itt..nem tudja elfogadni, hogy 1440 krumpli nem egyenlő 1024 cicával
Q6600al nem lennél beljebb, akkor inkább már egy Q8400, azzal anélkül is megvan a ~3.5GHz, hogy leolvadna a fél alaplap az áramigénytől. Viszont mondom, annyi pénzből már simán meg tudsz oldani egy H55+i5/750+8GB vagy H61+i5/2300+4GB váltást..szóval érdemes elgondolkodni és időben lépni..
-
HSM
félisten
válasz
Remus389 #29879 üzenetére
Szerintem hagyjuk ezeket az 1GB-s 7850-eket. Az 5850-re is kicsit kevés az 1GB, egy 30-40%-al gyorsabb kártyára már édeskevés. Bár, ha szereted az agyonlaggoló játékélményt, vagy szeretsz butított grafikával játszani, akkor hajrá, irány az 1GB-s 7850....
3 éve, mikor az 5850-em vettem még jó bolt volt 1GB rammal, de azóta eltelt 3 év. Akinek van csöppnyi esze, nem a múlt játékaira vesz új VGA-t 40-50K-ért...(#29881) Remusz911: Hagyjuk már az ilyen "okos" helyeket... Inkább megveszem +5K-ért rendes boltból, megbízható garival.
A 3 éves kártyámmal simán elfogadható, hogy kicsit visszábbvegyem, ha nem férek be az 1GB-ba, pedig tudna többet is. Namost, akkor vegyek egy 40%-al gyorsabb kártyát, amivel az amúgy is kellően gyors játékot játszhassam ugyanúgy butítva, csak mégtöbb FPS-el? Remélem átmegy azért a mondanivalóm....
Ha az 1GB-s 5850-nek eljön a vég, az csak és kizárólag a memóriaméret miatt lesz. Amúgy a 40% előny simán kompenzálható minimális grafikai butítással. Ezért nincs SEMMI értelme 1GB-os 7850-re váltani 5850-ről. Nem véletlen, hogy eredetileg ki se hozták 1GB-val, csak utólag, hagy szívjanak vele az olcsójánosok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magisk
- Formula-1
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest