- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
seederking
őstag
válasz
netguru10 #30419 üzenetére
Én is ugráltam kicsit a vgak-al.
9250-128Mb<nv 8600gts<HD4850<HD4890<HD5870<HD7850<HD7870
Ezekből amik megfogtak az a 4890/5870/78707870-re vissza térve sokan szidják a sapphire-t BS miatt szóval olvass utána.Engem eddig elkerült.+ a 7850-em is sapphire volt és no problem
-
seederking
őstag
válasz
F e Z o #30414 üzenetére
Mondjuk ez is igaz,hogy az 5870 még mindíg tartja az árát.De emlékszel még mennyi volt mikor bejött? Èn úgy emlékszem majd 100k.Na most a 7870 is 80-90volt májusban mikor megjelent.Viszont abban elég biztos vagyok,hogy ez is tartani fogja nagyon sokáig a 50>40-es használt árcédulát.
-
seederking
őstag
válasz
F e Z o #30393 üzenetére
Ezt írta a srác :
"gpu 925 mhz meg 1225mhz a frumark 1.10.1 essel csináltam és felment 76 fokig és megint kockásodott igen kilett takaritva megis lett pasztázva az tény h a kis ragacsok azok elég szar állapotba vannak "
Mit tehet még,hűtő csere vagy vissza a kártya (ha vissza veszi a srác)?
-
seederking
őstag
Hali
Érdekelne a véleményetek.
A következő kártyával/problémával kapcsolatban.
Egy ismerősöm vett kb 1 hete kártyát ezt : SAPPHIRE HD 5870 2G TOXIC 925MHz core and 1225MHz
és a következőket írta nekem :
"far cry 3 mal meg a assassin's creed 3(full hd ba megy) elkezd nagyon bugni a venti és bekockásodik minden és kidob asztalra,leviszem gyors tálcára és ott ahol lehet állítani a fordulatot ott jelzi hogy 70 fok felett van"
"viszont a medal of honor warfighterrel meg nem melegszik "Szerintetek mi a gond?Túlmelegszik a kártya vagy vram hiba?
köszi a segítséget. -
seederking
őstag
válasz
JohnnyX #27659 üzenetére
Üdv.
Pontos típus egyezés miatt nem tudok nyilatkozni.
De egy "hasonló" váltás tapasztalait megosztom veled.Jómagam 4890ről váltottam 5870re annak idején és majd be.sztam a különbségtől
komolyra forditva a szót márcsak a directx11 adni fogja.De nézd meg magad mennyire látványos lesz a különbség.Szerintem jó választás már ha az ár is jó. -
-
seederking
őstag
Sziasztok.
Valami nem oké a karimmal vagy a konfigommal nem tudom.1x2 észre vettem amit most ujrainditás után folyamatosan csinál,hogy filmnézés közben megállt a kép a hang ment és a vga egyre csak pörgött pörgött.Pl a total commandert meg a böngészőt is akadozva rakja monitorra.A böngészőn és a contorl centeren kivűl semmi nem fut és 95% vga kihasználtságot mutat a cc 74fokon és 70% venti mellett.Valami gond van de nem tudok rájönni mi lehet. HD 5870
Légyszi segitsetek... -
seederking
őstag
válasz
ricshard444 #27615 üzenetére
Hidd el sokat számit a véleményed és köszönöm is mint mindenkinek.csak tapogatozom a sötétben és mindenre rákérdezek amihez hozzà "érek".
-
seederking
őstag
válasz
Remus389 #27617 üzenetére
Dehogy égeti a zsebem.Csak tartok tőle nem sokáig birja még a kicsike ezeket a hard rendszerigényeket.és gondoltam addig kellene megválni tőle amig nem kezd pl a hűtés repcsi hangon "zenélni" és egyáltalán amig még jol működik.Igazad lehet hogy kiszolgál még és azt sem tudom az árak hogyan alakulnak majd.De a 6970 teljesitménye és a 2Gb elèg meggyőző tud lenni.Ráadásul nem kicsit ujabb a technologia.Hmm elbizonytalanodtam.De igazatok van 5770 cf-re nem cserélem.
-
seederking
őstag
A 6950-et ahogy néztem tulságosan nem veri az 5870-et.Nem tudom megéri e cserélni.Viszont a 6970 elég huzos áru cucc.Irt egy srác hogy 2db 5770et adna az 5870-ért.Butaság a cf-re hajazni?
-
seederking
őstag
válasz
djculture #27598 üzenetére
Akkor érdemes lenne másik deszkát nézni szerinted.A srác akitől vettem a vga+lapo+procit.Azt mondta "annak idején" hogy ezt a vga-t 5870 ez a proci Phenom2 x4 955be sem tudja kihajtani rendesen.Na most ha ez igy van (kérdés igy van e) akkor mi lenne pl egy 6970-el.?
-
seederking
őstag
Ez is egy jó ötlet.De szerintem egy ajánlott rendszer követelménynek simán megfelel a vas.de azért meg fogom nézni.
-
seederking
őstag
Szerintetek az jó gondolat lenne ha megpróbálnám eladni az 5870-et az asrock m3aucc-t és keresgélnék egy jobb lapot és egy reális áru 6970-et?ehez tartozik még hogy egy kingmax 4gb 1333mhz-es ramom van.Na most érdemes lenne ettől is megválni és pl egy 1600-as 8gb-osat beszerezni?vagy rámenne igy a gatyeszom is?
-
seederking
őstag
Ez most azt jelentené,hogy az asrock m3aucc lapom az 5870-et is visszafogja.Vagy azt,hogy pl a 6970-et fogná vissza nagyon és ezért ajánlottabb a 6950.vagy lapcserével a 6970.?
-
seederking
őstag
válasz
seederking #27575 üzenetére
Látom már.
-
seederking
őstag
válasz
ricshard444 #27570 üzenetére
Igen,értem de nézegettem a 6950 és 5870 teljesítményét és közel sem olyan számottevő mint a 6970-é.Viszont sosem használtam még semmit a gyári órajelnél magasabb általam beállított értékeken.(magyarul nem értek a tuninghoz) Írtad,hogy "időtállóbb lesz a memória miatt" miért,miért gond a 2Gb vagy nem értem. A másik kérdés még ezzel kapcs,hogy nem megy tönkre hamarabb az ami huzva van?
Nem igazán vagyok otthon a témában de figyelek nagyon
-
seederking
őstag
Ezt a kérdést gondolom nem nekem szögezted.?
-
seederking
őstag
Sziasztok.
Tanácsot kérnék.Vga (hd5870) cserén gondolkodom De nem tudom lenne e értelme vagyis hogy a meglévő konfigom elég lenne e egy pl 6970 kihajtásához.
Asrock M3A UCC,AMD Phenom 2 X4 955 BE,Kingmax 4Gb 1333.
Szóval ezzel a konfiggal szerintetek érdemes vga-t cserélni vagy pl a proci nem fog tul sokat kihozni belőle.Ha érdemes milyen karira lenne.
Ja a tápom chieftec 500WKöszönöm segitségeteket,tanácsotokat.
-
seederking
őstag
Mit csináljak?Elvileg garis még de egy phs-on keresztül aki angliába küldené.és még életemben nem találkoztam vele.de lecheckokltam +-os emberke bővenDe most igy mihez kezdjek?Meg tudják ezt állapitani,hogy haldoklik a vram.?Más hiba nem lehet?Elég tanácstalan vok.De köszönöm segitségeteket.
-
seederking
őstag
Sziasztok.
Régebben irtam ide a következő problémámmal.Egy pár hete játék közben (nem mindegyiknél) a monitor kék sárga kockákban kezdett "pompázni" Volt,hogy kiléptem és az asztalon is megmaradt ez a hiba.jobb klikk frissités után helyrejött.(általában) de volt,hogy kék halállal ujra indult a gép.a legdurvább batman ac. közben a fél monitor sárga oszlop szerű képet mutatott.drivert frissitettem kb 3x.Futtattam furmarkot,vga mem testet de végig ment mind2.furmarknál volt egy egy pillanat mikor a kék egyszinűen megvillant de nem irt hibát és végig ment.Ha ezek a progik rendben lefutottak kizárhato a vga hiba? És a kérdés akkor mi a gond.ezt a konfigot a.lap,vga,proci,ramöszerakva vettem kéztől,szoval kompatibilitási gond kizárva elvileg.Win7 64bit-et azota ujra huztam.hiba megmaradt.légysziaki tud segitsen.
Asrock m3aucc,amd x4 955be,hd 5870. -
seederking
őstag
Bocsi,hogy a gondommal fársztalak titeket de tanácstalan vagyok.A föntebb leírt szines kockák megjelenése a probléma.+dmark kidobott hibaüzenettel.amit nem tudok értelezni;(Föntebb beirtam a hibát.Legutobb a monitor elsötétült majd vissza és jobb alul hibaüzenet Amd képillesztőprogramja nem tudott megfelelően működni vagy valami hasonlo hibával fogadott az sztal.Azt a választ is kaptam már,hogy ez a táp miatt van mármint ez a hibaüzenet mert nem birja meghajtani a vga-t olyan mint ha föl lenne huzva.A paszta tisztitását ujra pasztázást is tanácsolták de nem tudom mihez kezdjek.öteletetek,tanácsotok van?
Köszönöm. -
seederking
őstag
Hd5870-nek mennyi az alap hőfokja és meddig normális a terhelt hőfok?Terhelésen nem húzást értek.
-
seederking
őstag
ezzel a hibaüzenettel dobott ki a 3dmark
Workload Single init returned error message: DXGI call IDXGISwapChain::SetFullscreenState failed:
The requested functionality is not supported by the device or the driver.
DXGI_ERROR_NOT_CURRENTLY_AVAILABLE
azt hittem másból áll a tesztelés mint filmek lejátszásából.De gondolom meg van a funkciója.Tud valaki valami segitséget vagy ajánlani másik progit.Vagy mit tegyek?
-
seederking
őstag
Ha simán megy az asztal nincs ez a pöttyöződés.Tegnap egy ujabb játéknál jelentkezett ez a hiba és itt 10-15 percenként hibaüzenettel kilépett.Lehet hülye kérdés de az elmult időszakban volt egy kis elektromos probléma a lakásba.Àramingadozás és hasonlo.pl ha bedugtam a gépet villant a dugaly.Ezt kiküszöbölte egy szerelő.Emiatt nem lehet,hogy baja lett a kártyának vagy az másként jelentkezne?A tesztprogramoknálmire figyeljek?Nem fog végigfutni rendesen vagy az értékekben keressem a hibát?még nem csinàltam soha tesztelést.
Attakari irtad,hogy gariztatás gyanus meg,hogy memoria gondra gyanakszol?A vga garira gondoltál vagy mire a kettő közül,esetleg a vga memoriára?
Köszönöm,hogy segitetek.Eléggé lekettyentem.Mint irtam kb 2 honapja raktam össze a konfigot;(
-
seederking
őstag
Üdv mindenkinek.Kellene egy pár hozzáértő gondolat hozzáértőktől
Minap játék közben (NFS.HP) arra lettem figyelmes,hogy a "pályaválasztó térképen" (sem a menüben,sem a játék közben) szines kicsi kockák villogtak a képernyőn néha meg meg állt 2-3mp re a játék és a monitort mint ha ki be kapcsoltam volna elsötétült majd visszajött DVI felirattal (azt használok) és kis idő után megint előjöttek a szines pontok.De játék közben nem,csak ha megcsináltam egy pályát és visszarakott a "térkép menübe".
Viszont tegnap csinált egy olyat amitől megijedtem.Ugyan ez a szines kocka feeling de egyszercsak gép restart fizikai memory számlálás amit megcsinált hiba nélkül és megállt a bizonyos kék képernyőnél;(
Játékból kilépéskor pedig az asztal is szines kockaáradatban pompázott.Nem az egész képernyő csak pl 1-1 területen.XFX HD5870-ről van szó 11.c driverrel.Azóta raktam föl 12-s drivert az NFS-t nem inditottam el de pl Rage-t igen és hiba nélkül megy a vas.De kicsit félek a hiba miatt főleg,hogy kb 2hónapja vettem a karit(nem boltban) Garira van lehetőség de körülményesen külföldi bolton keresztül PH-s kolléga által de még azt sem tudom azzal van e baj ha van egyáltalán.Van e valami progi vagy mód,hogy a kártyát ilyen szempontból terheljem vagy teszteljem?Segitségeteket tanácsotokat előre is KÖSZÖNÖM.
-
seederking
őstag
Nem tudjátok van erre megoldás.előző karim hd4890 volt s-videoval tudtam tv-n filmezni.az 5870-en már csak hdmi van de a tv-n nincs csak s-video.létezik ilyen átalakitó?
-
seederking
őstag
Köszönöm a tanácsokat!!!Próbálkozom a 11.11c-vel
-
seederking
őstag
2.kérdésemre valakinek tipp?és köszi rics.
-
seederking
őstag
Kérdésem lenne még...A mostani 11.11driverrel néha szinesen csikosan villog a kép ált. átvezetö videoknál.mi lehet a gond.az uj batman meg néha beszaggat directx11el.a rage meg szépen fut...ötletek? köszönöm
-
seederking
őstag
Szerintetek jo ötlet a hd5870et lecserélni gtx 295re?
-
seederking
őstag
Még nem probáltam.Sőt még 1x sem futtattam ilyen progikat.Kicsit segitenél.Gondolom maga a teszt egyszerűen indithato?csak pl mire figyeljek mik legyenek az értékek stb.?köszi
-
seederking
őstag
Sziasztok.segitség,tanács kellene.kb 2hete dobtam össze uj konfigot egy 5870 társaságában.Már föntebb panaszkodtam kicsit mert pl a cod-al volt problémám.A felbontás hiába volt 1080p mégis ugy nézett ki mint ha 800x600 lenne.Ezt sikerült egy másik verzio és egy 11.11 driver install-al megoldani DE
mindezek után elöször a Rage-nél láttam villodzo csikokat,bugokat amit betudtam a game hibáinak mivel olvastam,hogy nem sikerült a legjobban.Viszont mostanában pl a cod-nál is jelentkeznek hasonlo gondok.Àtvezető videoknál a kép elkezd pirosan kéken sárgán villogni.Nyomok alt tabot,vissza és minden jo.Kicsit ijesztő mintha megkattanna a vga.Mit tegyek,mi lehet a baj.?köszönöm a segitségeket..
-
seederking
őstag
Dealer95 sikerült nagyjából kipofoznom a cod és egyéb problémát.egy win reinstall 11.11driver telepitéssel.A cod-bol egy másik verzioval probálkoztam mire sikerült visszakapnom az elvárt hatást
de nem igazán értem hogy elsőre miért volt akkot jo utána meg nem.na mind1 ez rejtély marad számomra.
valakinek Rage-el kapcs volna infoja.Fölpakoltam a játékot szép meg minden de nem az igazi.Előrehaladás van rengeteg de ez elvárható is mivel eddig a kis e5500,hd4890 kombóval probálkoztam most phenomII 955 3,2ghz,hd5870 el gyürkőztem neki.Fölraktam a játékot + update,11.11driver
Na de még mindig megmaradt az néhol hogy ide-oda nézelődök és 0.2-0.3mp mire betölt a map.+ néha villodzo csikok vonalak a monitoron.Nem hiszem hogy a vga lenne a ludas mert ez az egyetlen game amivel ezt csinálja.sikerült valakinek orovsolni ezt a problémát vagy van valami megoldás a játék szebbé tételére?
KÖSZÖNÖM a segitsége(ket)t. -
seederking
őstag
directx11-et honnan töltsek le vagy a játék auto azt installálja?találtam egy oldalt de 3ora a letöltési idő:s
-
seederking
őstag
Ok köszöntem
-
seederking
őstag
A cod reinstall megvolt.Pont ezt nem értem hogy miért szarabb
Jól gondolom hogy sokat várhatok ettől a konfigtol a "régi" E5500 4890-es együtteshez képest DDR2vel megspékelve?
mondjatok már vmi gémet amin látnom kellene a javulást.GtaIV Rage?Mondjuk a Rage-től félek mert előző konfiggal enyhén sz.r volt.Textura késés stb.
Köszönöm a segitségeket -
seederking
őstag
üdv
A segitségeteket kérném.elapsszoltam a "kis" Intel dual konfigomat és péntekre megjöttek a csere cuccok.Összeraktam mindent win install ultimate 64.Feltoltam az uj Codot játszogattam.Sok változást nem tapasztaltam a hd4890-em hez és a mostani 5870hez képest.Pedig azt hittem über jo lesz a directx11.Volt pár problémám frissitésnél win aktiválásnál ezért ujra raktam a windowst.Most az van hogy ujra föltettem a codot és a felbontás hiába 1920x1080 kb ugy néz ki mint ha 800x600ban futna a játék.Nem a részletességgel van a gond hanem a felbontással.Próbáltam levenni kisebbre utána vissza de nincs változás.Próbáltam 11.9,11.10drivert de semmiAlig vártam és alig tudtam összehozni az uj konfigra a lovém most meg ott tartok hogy kérdezem magamtol minek is kellett semmi változás sőt.Amd phenom II 955 3,2 huzva 3.6ra,Hd58701Gb,4Gb Kingston DDR 3 1333Mhz,Chieftec 500W.
Ugy gondolom,hogy ennek a konfignak nagyon szép grafikárol kellene "gondoskodnia.ehelyett egyszerűen nem látok "semmit".A directx11-et külön szedjem le vagy pl elég ha Cod-ét fölrakom?Légyszi segitsetek lekettyentem csöppet.
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Revolut
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bambano: Bambanő háza tája
- Wise (ex-TransferWise)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest