- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Repsol600
addikt
válasz
Remus389 #31809 üzenetére
Leggyakoribb hiba a bga tokozás miatt van, a sok melegedés-hűlés miatt a kis golyók megrepednek ez után jön a csíkozás, kockásodás. Reball segíthet, de mondjuk egy 5850 esetében ez nem hiszem hogy megér kb 10-12k-t.
Nekem volt sok 5850, nekem se ment tönkre egy sem, én is a gyári fesz alatt használtam mindegyiket, max teszhez kapott többet. A jelenlegi 280X et is így használom. -
Repsol600
addikt
válasz
cintula187 #31757 üzenetére
Az sok.
-
Repsol600
addikt
válasz
mikemyers133 #31624 üzenetére
Nekem Sapphire, Giga 7770 volt, egyikkel se volt gond.
-
Repsol600
addikt
válasz
mikemyers133 #31620 üzenetére
Kompatibilis. A 7770 már PCI-E 3.0 de ez lényegtelen. Simán menni kell benne.
-
Repsol600
addikt
válasz
mikemyers133 #31618 üzenetére
Én akkor már a helyedben egy Hd 7770-est nézegetnék. Kb ugyan az a teljesítmény fele fogyasztással, melegedéssel. Max a régebbi játékokban gyorsabb az 5850.
De te tudod.
-
Repsol600
addikt
válasz
mikemyers133 #31614 üzenetére
Szoftveres mérésre nem nagyon lehet adni...
Esetleg újabban nem gondolkodsz? Hd 7770, R7 260? Ezek újabbak, kevesebbet esznek jóval, és új játékoknál kb ez a szint. Persze nem lebeszélni akarlak. -
Repsol600
addikt
válasz
mikemyers133 #31612 üzenetére
Teszthez elég. Kicsit húzd meg a procit akkor remélhetőleg kihajtja, igaz az újabb játékokhoz már 4 magos ajánlott.
-
Repsol600
addikt
válasz
benedek2010 #31593 üzenetére
VRM, vagy GPU.
-
-
Repsol600
addikt
válasz
picirizs #31490 üzenetére
Ez tökéletes, én is ezt használom.
Nagyon kevés kell rá, én egy nagyon kis gombócot, (kb 1-1,5x akkorát mint egy bors) szoktam rátenni, ráteszem a hűtőt, mikor már majdnem meghúztam a csavarokat akkor kicsit megmozgatom a hűtőt a nyákon, így egyenletesen elteríti, és a felesleget kinyomja. Ezután meghúzom teljesen a csavarokat és kész is. Én átlósan szoktam meghúzni őket. Kb ennyi.
-
Repsol600
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31485 üzenetére
Ha nincsenek elszakadva akkor jók.
-
Repsol600
addikt
válasz
picirizs #31482 üzenetére
Ha a 2. fajta akkor egyszerű, csak a 4 db csavart kell kicsavarni a hátoldalon, és lejön az egész. Lehet kicsit ragaszkodni fog a kemény paszta miatt. Ezután letörlöd a gpu-ról és a hűtőről is a pasztát (én acetonmentes körömlakklemosóval szoktam). Valami jóféle pasztával teszel egy kis gombócot a gpu-ra és ráteszed a hűtőt. A hűtő lamelláit meg ecsettel + levegő spray-el célszerű kitisztítani.
-
Repsol600
addikt
válasz
picirizs #31477 üzenetére
Hát igen ki kellene pucolni rendesen, szétszedni, újrapasztázni, biztosan már beton kemény a paszta alatta. Ahogy a kolléga is írta, a ventit se ártana szétszedni és bekenni valami kenőanyaggal (én lítium bázisú zsírral szoktam, amit kis olajjal összekeverek, ez csodát tud tenni még a zörgő ventivel is
)
Ha a közelbe laknál, én szívesen megcsinálnám, de egyébként nem nagy dolog, csak óvatosan kell, nehogy letörj valamit róla. -
Repsol600
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31469 üzenetére
Elvileg akármelyik ref 5850 hűtője jó hozzá. Max bontottan fogsz találni hozzá, szerintem tegyél fel egy hirdetést, hogy ilyet keresel.
-
Repsol600
addikt
válasz
djculture #31280 üzenetére
10k-ért szerintem is még simán megérné gariztatni, ha megoldható. Egyébként nem tudom, hogy működik az ilyesféle gariztatás, csak egyszer volt egy papírok nélküli hibás 6970 kártyám és rákérdeztem az egyik tagnál, ő mondta, hogy kb 10k és 3-4 hónap. De hogy hogy intézik el azt nem tudom amire már lejárt a 2 v 3 év gyártói gari is.
-
Repsol600
addikt
válasz
BucksYouUp #31270 üzenetére
Jó vásár lett volna, ha működik.
-
Repsol600
addikt
válasz
djculture #31267 üzenetére
Ha jól nézem ez ref nyákos, az pedig a fesz. vezérő ami gap paddal van hűtve, szerintem csak attól lett maszatos.
Aztán lehet igazad van és az a rossz...
(#31265) BucksYouUp
Az ilyen kártyákat "teszteletlenként" 99%-ban csak az árulja aki tisztában van vele, hogy van valami baja mert így valószínű többet kap érte, mintha hibásként hirdetné... -
Repsol600
addikt
válasz
Baryka007 #31227 üzenetére
A legtöbb használt BS hibás már kifutott. Egyébként BS hibát nem lehet bios cserével javítani, a GPU felett lévő kis kondenzátorokat kellett cserélni.. HD 7850-est ki lehet fogni garival 30k körül.
5870 25k körül van. 5-7k felárat szerintem megér egy erősebb, újabb garis kártya.
-
Repsol600
addikt
válasz
Baryka007 #31203 üzenetére
Ha rám halgatsz inkább valami 7xxx kártyát nézegess. Jó kártyák voltak de már igencsak eljárt az idő felettük 99% már gari sincs rajtuk és az ismeretségben több is meghalt mostanában.
Egy HD 7850 2gb bőven felette van, jobban tuningolható, sokkal újabb konstrukció (GCN), fele annyi fogyasztással és melegedéssel. -
Repsol600
addikt
válasz
Nwis86 #31194 üzenetére
A ref. kicsit macerásabb mint a többi.
Ezeket a csavarokat kicsavarod, asszem elöl is van még 2 amit bejelöltem, de nem tudom pont ilyen kártyám nem volt. Ezután lejön a hűtés, a GPU-t megpucolod, és újrapasztázod lehetőleg valami jobb pasztával pl. MX-4 de ha nincs más noname is jó. A hűtőt nem tudom ennél mi tartja egyben lehet az is csavaros, de ilyen füles-pattintós is ezeket nem szeretem mert eléggé törékenyek.ha csavaros akkor kicsavarod és ott lesz a hűtőborda, ha pattintós akkor szerintem hagyd. Sűrített levegővel kifújod a hűtőt és kész. Pár év után már nagyon sokat jelent egy pasztázás.
-
Repsol600
addikt
válasz
lacika0926 #31162 üzenetére
Tedd fel az MSI afterburert azzal próbáld meg.
-
Repsol600
addikt
válasz
lacika0926 #31160 üzenetére
Melyik programmal akarod húzni?
-
Repsol600
addikt
Ha van a monitoron DVI és van ilyen kábeled akkor nem érdemes HDMI-t venni. Ezzel sem jobb a képe. HDMI inkább tv hez jobb mert át tudja vinni a hangot is.
Én 5ms-ről váltottam 2 ms-re de nem vettem észre különbséget. 14ms és 5 ms között viszont lehet jobban észre lehet venni. -
Repsol600
addikt
válasz
KINIZSI #31120 üzenetére
1,290-1,3V nagyon max! De ehhez már jó hűtés is kell.
Meg ha nem volt még átpasztázva tehát gyári és huzamosabb ideig nagyobb fesszel akarod használni, én javasolnék egy pasztázást MX-4-el vagy hasonlóval. Igaz nekem 5850 Vapor-X volt, de magas fesszel -10 fokot nyertem újrapasztázással. Utána Kapott egy Gelid Icy Vision Rev 2 hűtőt.
Ja és figyeld a VRM hőfokokat is, ha kijelzi!
-
Repsol600
addikt
válasz
cellpeti #31070 üzenetére
Én Atiman uninstaller-t használok.
-
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #31041 üzenetére
Akkor nincs gond.
-
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #31017 üzenetére
Igen ismerem.
Gondolom a hűtő alja réz, az meg a gpu t elvileg nem bántja. De én inkább Artic MX-4 et ajánlanám szerintem az egyik legjobb. Én is ezt használom. De a Liquid tól se lehet baja, max olyat hallottam hgy nagyon erősen odatapad a hűtő. -
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #31015 üzenetére
Megírhatod, biztos érdekelne másokat is.
-
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #31013 üzenetére
Az jó hűtő.
Lesz majd különbség a 2 között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen videókártyát?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Xbox Series DevMode Emulátor
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Opel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest