- Apple Watch
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
Repsol600 #31811 üzenetére
Mivel én nem csak a levegőbe beszélek: [link]
vs "Hullanak mint ..."
látható hogy az Nvidia 260-as, 280-asok 95%-a még jó 4-5 év után, az 5% egy része pedig a hülyegyerekek miatt van. Nélkülük, ha mindenki normális módon használná, 1-2% lenne 5 év után. Talán még annyi se, és azok se az EVGA-k, inkább a gagyibyte-ok közül kerülhetnek ki
Az 58**-asok 5%-a hullott el 4-5 év után csak, azok se biztos maguktól adták meg magukat
Megjegyzem, a meghibásodások egy jelentős része is gyári hibás ami hamar kiderül, így egyből csere (3 napon belül)
Tehát egy használt videokaresz egy normális tulajdonostól, amely másfél évig gond nélkül ment, jó eséllyel nem is lesz baja
-
Remus389
veterán
válasz
Repsol600 #31808 üzenetére
Ez érdekes nekem soha nem ment még tönkre videókártyám, ez is 2011 márciusi
Bátyámé talán 6-7 éves Ati 4770-es, kutya baja, igaz ő nem is nyúzza játékkal, de biztos sokat megy
Volt egy Nvidia Fx 5200 is, ami vagy 6-7 évet szolgált meg egy Ati 9600XT, ezekkel sem volt baj eladásig, talán még ma is működnek valahol
fura nekem ez a "hullanak mint a legyek" dolog
, talán ha agyon feszelik, vagy a memóriát tunningolják, a GPU nem szokott tönkremenni magától, nem megfelelő hűtés esetleg, viszont a memóriákból sok van rajta, ha abból egy is megsül, a 8 közül, az már baj, ezért se kínzom nagyon a memóriákat agyon részemről, úgyis a GPU órajele számít igazán
röviden: ha rendeltetésszerűen van használva; amit a mérnökök ráterveztek hűtéssel, nem egy rábarkácsolt aftermarket hűtéssel (VRM szokott megsülni), azt hiszik de jó mert csökkent a GPU hőmérséklete üresjáratban, na de a memóriákat, VRM-et egyebet megfelelően hűt?, nincs ráflesselve másik BIOS, magas feszültségek, furmark stb, amit a hülyegyerekek csinálnak
Tehát ha nem gányolod és néha-néha adsz neki egykis alapfeszes tunningot, ha kell, akkor tartósak lesznek
-
válasz
Repsol600 #31773 üzenetére
Tegnap előtt nagyban néztem az xaktákat, venti felgyorsult. Gyors gép kikapcs, go le a garázsba kifújni meg utána újra is pasztáztam de nem akar visszaállni normál gyorsaságra pedig a driverben kézi 50%-ra van állítva. De hiába állítom lassabbra vagy gyorsabbra nem lassul meg nem is gyorsul.
Nem mondanám, hogy zavar, hogy maxon pörögnek a ventik de ott a fejem mellett a gép és mint egy helikopter felszállás...
Most nem vagyok otthon de este írhatok hőfokot ha lényeges ezek ellenére. (Nem igazán játszom már, szóval megterhelve sincs...)
-
mikemyers133
csendes tag
válasz
Repsol600 #31623 üzenetére
Egy sapphire Hd4670-es gond nélkül megy. Amúgy igazatok lehet, mert a gyári BIOS nem enged fesz. értékeket állitani, nagyon lebutitott verzió-t kapott a lap. Nos, ha találok egy honfitársat, akivel meg tudok egyezni akkor lepróbálom. Mennyi táp kell neki amúgy?Egy db 6pin-es elég lehet a max 80W-nak?
-
mikemyers133
csendes tag
válasz
Repsol600 #31619 üzenetére
Nem roszz, köszi a tippet. Viszont nekem csak egy régebbi Dell gépem van,G33-as Foxcon alaplappal és aggodalomra adhat okot hogy nem fogja tudni kezelni a PCI-E porton keresztül ezt az újabb kártyát, vagy tévedek? Azt hiszem 2.0-ás a Sapphire HD7770. Visszafelé kompatiblis ez a vas?
-
djculture
félisten
válasz
Repsol600 #31546 üzenetére
Mindegy az a helyzet el lehet vele mindennel játszani és 20k-t ér, annyiért meg használtan se lehet jobbat kapni újonnan meg ilyen 250x is 26 ezer a legolcsóbb is
Gondoltám már hogy kicserélem ezt is egy 7850/r7 265-re 20-ért megvennék de 20-at rákéne dobnom egy értelmes kártyára
-
-
válasz
Repsol600 #31533 üzenetére
Köszi a válasz. Azt bizony tapasztaltam, hogy egyik Xtreme kártyám sem volt egy nagy tuningbajnok, ez is csak Vgpu emeléssel tud jól teljesíteni. Szerencsére a hűtése kiváló, 900MHz@1,2V-on is olyan 67-68 °C, és nem is hangosodik fel. A memóriát még nem teszteltem, de már gondoltam rá, hogy hűtőbordát kellene tenni a RAM IC-kre, bár nem tudom, hogy elférne-e bármi is a kártya tetején a heatpipe-ok alatt.
-
picirizs
csendes tag
válasz
Repsol600 #31491 üzenetére
Ma a pasztázás is megtörtént, így tök friss pasztával 68C-on megállt full terhelés mellett 70%-os venti használtsággal. Azt hiszem megérte
Gondolom kell egy kis idő, míg a paszta is beáll, szóval pár fokot ez még mehet lejjebb.Hagyom így furmarkon egy jó óráig, aztán elkezdem apránként ébresztgetni
Köszönöm a segítséget és a tippeket!
-
picirizs
csendes tag
válasz
Repsol600 #31484 üzenetére
Na, ma kivettem a kártyát, megtisztítgattam a ventit is (igen, a porszívóban nem volt ennyi por), ámbár túl nagy különbség nem lett - holnap jön a pasztázás.
Milyen pasztát javasoltok? Vagy igazából itt nincs lényegi különbség?
ARCTIC COOLING MX-4 (4g) esetleg?
Valamint még annyi kérdésem lenne, hogy a 4g-os kiszerelésből mennyit kéne rányomni a karira? -
picirizs
csendes tag
válasz
Repsol600 #31480 üzenetére
Ezt most így hirtelen passzolom, szét kéne szedni a gépet, és most sajnos kell, de emlékezetből a második lesz az (ha tényleg csak a lekerekített végben különböznek)
Pasztázás menetéről tud valamelyikőtök linkelni valamiféle irományt? még nem csináltam ilyet@Teebee: AC-ből milyet/melyiket? Ez pl megfelelő lenne? vagy elég lenne ennek a kistestvére is?
@all:
holnap végre módom lesz szétszedni a gépet és akkor takarítás után jelentkezem az eredményekkel - ha lesznek -
picirizs
csendes tag
válasz
Repsol600 #31473 üzenetére
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya Sapphire Radeon HD 5850
GPU kódneve Cypress Pro (PCI Express 2.0 x16 1002 / 6899, Rev 00)
GPU órajele 725 MHz (original: 725 MHz)
Memória órajel 1000 MHz (original: 1000 MHz)pasztázva nem volt még, sőt, ki se lett véve a gépből, mióta meg lett véve (jó 4 éve), sajnos nem értek hozzá.
Amennyiben ez segítene rajtam, tudnál linkelni valami leírást, amit követve én is el tudnám végezni a folyamatot otthon?ui: 67C-on üzemel boot után a kártya, ez már alapból nem oké...msi afterburnerrel rádobhatnék a ventire, az is igaz, de akkor meg attól félek, hogy felszáll a gép, olyan hangos
-
djculture
félisten
válasz
Repsol600 #31272 üzenetére
Én még nem láttam olyat aki nem köztudottan rosszat árult volna a "nem tudom kipróbálni, régen eltettem már a sarokba és most előhúztam de nincs mibe beletennem ezért nincs rá garancia" és egyéb betetető szövegek mellett. Minden ilyen hirdetés egy etetés, 10 forintot se szabad ezekért kiadni mert mintha a kukába dobnánk a pénzt. Régen én az alaplapokat így vettem a vateráról/teszveszröl 500forintért mert csak a panasonic kondik kellettek róla amik nekem értek ennyit, de a csávók akik hirdették váltig nyomatták a szöveget hogy lehet jó.
-
Baryka007
addikt
válasz
Repsol600 #31239 üzenetére
Itt az 5870 jócskán erősebb a 6870 nél...
6870 pedig a 7850 nek a 86% át hozza aminél meg erősebb az 5870 11,6% al.... De természetesen a mérések nem pontosak... hiszen abban a tesztben amiben az 5870 van.. abban egy sokkal gyengébb konfigurációval hajtották a videó kártyát.... Kíváncsi lennék hogy mennyit érne el az 5870 a lentebbi gépnek a konfigurációjával... De ha nem is csípné meg a 7850 et nem kéne sokat tuningolni rajta hogy megegye ....
Meg lehet cáfolni... de az adatok ezt mutatják.
Szerk.: Mondjuk kifogásolható a felvetésem több szempontból is... Igazából a két kártyát kéne össze ereszteni nem pedig spekulálni ezt aláírom. De nem hinném azért hogy ég és föld lenne a két kártya közti különbség.
Itt már az 5870 OC erősebb a 7850 nél ha kikeresitek
Link
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Repsol600 #31197 üzenetére
A hűtést azt le tudom szerelni, a bios térítésre írtam hogy nem tudom hogy kell! De azért köszönöm a segítő készséget!
Idő közbe kipróbáltam a gépembe másik 2db kártyát, Hd7770et és GTX560-at mind a 2vel tökéletes volt a gép, azonnal bekapcsolt nem kellet 2 percet várni a boot elindulására! Az én kártyám pedig ki lett próbálva havernál, nála jó volt azonnal bekapcsolt vele gép, igaz kicsi a tápja, így 3D alatt mindig újraindult a gépe, legalábbis szerintem a kicsi 500W-os noname táp miatt volt ez, mindenesetre nála azonnal bootolt a rendszer!
Nálam meg bármit állítok, kb 1.5-2percet várni kell mire megjelenik bootnál az alaplap logoja és elkezd bootolni ha a 5870van bent! Számomra érthetetlen, eddig bárhova írtam ez ügybe sehol nem tudtak rá magyarázatot adni
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Repsol600 #31191 üzenetére
Megpróbálnám, de életembe nem csináltam, ilyet így fogalmam nincs hogy és mivel kell... De ha esetleg szájbarágósan el tudod magyarázni azt megköszönném
Ha minden igaz akkor ez a kártyám van, havertól vetem csak így a kártyát semmi doboz stb, szóval csak kép alapján tudtam beazonosítani...
-
gaben1993
tag
válasz
Repsol600 #31180 üzenetére
Igen, talán a hdd-t át tudom rakni.
De lehet hogy egy új házkéne mert éppen hogy csak befért így is.
Az újra pasztázást meg akkor valamelyik nap megcsinálom.
Addig akkor ne is kínozzam inkább játékokkal mert csak ártok vele?
Az előző tulajdonos rakott fel teszt játék videókat róla youtube-ra és ott is 90 fok körül üzemel. -
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Repsol600 #31114 üzenetére
Igen, azzal nincsen gond. Mondom miután kivettem, havernál simán megy normál hőmérsékleten. Játékban 60 fok körül. Úgy tudom a feszültség emelés is teljesen normális terhelés esetén, üresben ugyanis 0,2 volttal kisebb feszen megy. Terhelve 1,25volton, üresben 1,05-ön. A kártya már nincs nálam, szerintem örök titok mrad mi volt a probléma. Jelenleg 6850 megy nálam, játék közben 70 fok körülre mászik fel, gondolom ez normális. A feszültség ennél is változik erhelés esetén+0,2 voltal.
-
baluka6
aktív tag
válasz
Repsol600 #31089 üzenetére
Na úgy néz ki, hogy meg van a hiba. Tegnap este legyalultam az összes AMD drivert, majd be is halt a gép egy kék haláltól. Úgy hogy rendszer újra fel, most normális hőfokon üzemel a kártya, terhelés alatt még nem teszteltem, de a héten időt szakítok rá!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
baluka6
aktív tag
válasz
Repsol600 #31087 üzenetére
Na megnéztem, kiegyensúlyozottra van állítva.
Aida64 szerint ilyen hőfokon megy terhelés nélkül:
GPU dióda (DispIO) 69 °C (156 °F)
GPU dióda (MemIO) 72 °C (162 °F)
GPU dióda (árnyaló) 78 °C (172 °F)
GPU 1962 RPM (47%)Amd Overdrive szerint:
Aktivitás: 97%
Gpu órajel: 725Mhz
Memória órajel: 1000MHhz
Hőmérséklet: 69 fok
Ventilátor sebessége: 47%A probléma még mindig fennáll sajnos.
-
-
L4D1K
őstag
válasz
Repsol600 #30974 üzenetére
Megvettem a pasztát, de a hűtő kifogott rajtam. Nem tudom levenni. Van négy csavar a nyák közepén, amik rugóval vannak belehúzva egy fém keretbe, és nem jönnek ki,illetve csak kettő. A kis csavarhúzó hegye teljesen elnyíródott, a csavar szerencsére ép, de igy most nem tudom mit csináljak.
-
d3kk
senior tag
válasz
Repsol600 #30974 üzenetére
Ha valakinek van Saphire 5870 alap (nem vapor-x) az lecsekkolná hogy mennyi neki a hideginditas utani gpu hőmérséklete? (én gpu-z-vel csináltam)
ez egy éjszaka "pihenés" utáni hidegindítás értéke:
nektek is 50 °C az indulási temp?
u.i.: lehet ujra kellene pasztázni a kicsikét... ill már megint zsirozhatom ujra a ventit.. sajna nincs cash most másik hűtésre
-
-
vcsabika
tag
válasz
Repsol600 #29813 üzenetére
far cry 3-nál nálam 1920*1080 shadow és Post FX Medium többi high (hdao-al) és 45-55fps de mintha lenne 30fps-em (microlagg). Utána olvastam elvileg win 8 megoldja a problémát. konfig: i5 760 4gb 5850 950/1000 1,212V mondjuk CPU-t 50% terheli így 99C* szóval nem tolom míg nem jön meg a hűtés.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Repsol600 #29370 üzenetére
Talán jutna rá ramsüni,de kicsinek tartom.azokat a kis vackokat meg annál inkább,amit ezen a képen ráraktak..valami komolyat kell alkotni,mert elég szép tuning van rajta..(lásd adatlapom)
(#29371) HSM:A gyári bordájával ref hűtő szélgép módban 75 fok körül van a VRM...
-
echterion
nagyúr
-
válasz
Repsol600 #29126 üzenetére
Akkor meg nem kéne olyanról véleményezni amihez NEM ÉRTESZ!
Vapor-X en ANALÓG VRM van és a hőfokát NEM monitorozza a VGA a GPU-z és társai csak hasra ütés szerűen mondanak rá egy VRM hőfokot már amelyik kártyára tudnak, mert van sok aminek még tippelni se tippelnek!
A REFERENCIA 58xx -eken Digitális PWM van és totál másképp működik mint az analóg és melegedni is legalább 1,5X jobban melegedik mint az analóg megoldások!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Apple Watch
- Xbox Series X|S
- Mobil flották
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest