- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #2318 üzenetére
#2318: Ez nagyon mellé ment.
flurider: Az általad említett játékok nem nagyon használnak AA-t (kivéve C), ráadásul nem is újak, ezeket én levett VGA órajelekkel toltam. Nem arról volt szó egyébként, hogy nem mennek a játékok 512MB-os VGA-val (értelemszerűen kisebb a memóriahasználat, ha butítod a megjelenítést), hanem hogy 1920-as felbontásban szignifikánsan gyorsulnak +512MB RAM-tól (de +1.5GB-nak semmi értelme), természetesen megfelelő grafikai minőségben. Akinek nem kell a minőség, az használjon 8800GT-t vagy HD3870-et.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #2317 üzenetére
Valaki használ Thermalright Ultra 120-at? Mert az olyan vékony, hogy nem tudom elhinni, hogy jobban hűtene a Mugen 2-nél és a Z600-nál, tesztekben mégis azt írják. Szeretném jó előre tudni, hogy ha lesz lehetőségem ismét CPU-hűtőt venni, mi lenne a legjobb. Z600 alá nem adom.
-
válasz
katt777 #2283 üzenetére
igen, jelenleg, és néhány sarkított esetet leszámítva. de emlékeim szerint sosem mondtam mást...
#2286: ezt a Tomshardware tesztet láttam már korábban, alaposan kiakasztott... Crysis-re rámondják, hogy konzervatív VRAM használó, és AA nélkül tesztelnek.
GTA4-ben nem vagyok otthon, de ott sem láttam AA-t a képen - abban amúgy van?
Tomi, tomi, nem lesz ez így jó -
arn
félisten
válasz
katt777 #2287 üzenetére
a teli jatekoknal majd nezheted az 512es kartyat
itt most egy 100k koruli kartyarol van szo. ha egy kozepkategorias kartyan is annyi ram van, akkor siman altalanossa valik a fejlesztoknel, hogy erre lovik be. nyilvan aki ennyiert vesz kartyat, az pedig fel akarja tupirozni a grafikat - fel ev mulva szvsz siman beleutkozhetsz a korlataiba.
persze ha az atlagot nezzuk, akkor nem nagyon lesz eltero a teljesitmeny.
-
janos666
nagyúr
válasz
katt777 #2283 üzenetére
JColee elmondta (#2285)-ben helyettem tömören amit akartam, 4870-nél is nyugtatott engem maga a helyi nagymester is, hogy bőven jó lesz az 512Mb 1920-hoz is DX10 alatt is, aztán hamar kezdtek gyűlni a polcon a játékok, amiket félretettem egy későbbi konfighoz, mert nem futottak elég jól, és legtöbbnél többek közt a VRAM is limitáló tényező volt.
Akkor sem bukott még ki az aktuális tesztekből, hogy negyed év múlva már szállingóznak programok, amiknek kevés lesz az 512Mb, már 1920-tól kezdve is, nem csak 2560-nnál (mert az még mindig horror minden téren, pedig akár jól jöhetne, mikor néha itthon CAD-ezek, meg hasonlók).
Most is csak feltevésként dobtam, hogy talán lesz 1-nél több olyan, amúgy játékélmény szempontjából is érdekes program, amiben már akár 1920-as felbontásban is elkophat az 1Gb. (És nem is feltétlenül tölti meg a 2Gb-ot, mint a GTA IV maxon, csak mondjuk ~1200Mb kéne neki, így a folytonos cserélgetéssel emészti a memória és főleg PCI-E sávszéleket, ahol utóbbi nagyon nem tesz jót egy Crossfire rendszernek -> lásd Ph teszt 512Mb-os kártyákkal 2560-ban).Crossfire kapcsán pedig a saját méréseimre alapozok: [link]
UT3-ban, amire sok játék épül, 80 körül járt, pedig nem tettem meg mindent a CPU limit ellen, 3,6-os quadal. Átlagosan szarul idomuló játékok alatt is 60% felett járt a CF hatásfoka. A Storise féle techdemókban a 100-ot sem lehetetlen megközelíteni, de masszív CPU mellett is inkább ~25% gyorsulás volt jellemző, mintsem problémák, egyedül a GTA IV mutatott mérési anomáliákat, de gyakorlati szempontból erősen megérzi, ha duplázod a VRAM-ot (nem tűnnek el a textúrák, és látsz át a falakon..), és játszhatatlanból játszhatóba megy át, ha duplázod az RV770 GPU-kat a rendszerben.
Azok a játékok meg hova izgassanak, ahova egy 9600GT is elég lett volna, a lényeg, hogy mennek azok is, de az erőforrás igényesebbek is. Legrosszabb esetben letilthattam volna az egyik GPU-t, de egyszerűbb driverfrissítésig pihentetni egy játékot a polcon, mint egy majdani hardwarecseréig, utóbbi azért ritkábban esik meg (legalább is nálam). -
janos666
nagyúr
válasz
katt777 #2257 üzenetére
hiszen ahová a sok RAM kéne, ott úgyis kevés lesz a GPU
Igen, és előre be is kalkuláltam ezt, mint ahogy én is sejtem, hogy ha elfogy valami, az épp úgy lehet a GPU nyers ereje is. Viszont! Ha ez esetben CF-et rakok össze, akkor a GPU ereje ~80%-ra nő, de a RAM még marad, és nem 0% az esélye, hogy elfogy a RAM.
Azért mégsem 1280-as monitorra kötött 2Gb-os 9600GT-kről beszélünk, hanem 1920-ról, és akár CF-ről, 1 éves távlatban, DX11-es játékokkal, ahol megint nőtt az elméleti maximális textúrafelbontás...
vegyél egy 1GB-os 5870-et
Mivel most a hűtővel sem spóroltak sokkal többet a kistesón, és mert amúgy is vizesblokkot tervezek rátenni, amivel feszelni is lehet bátrabban, nem biztos, hogy 15%-nál magasabb teljesítményen állna meg egy tuningolt 5870, viszont az árkülönbözet tuti ettől nagyobb lesz köztük, még ha januárban esik is mindkét kártya ára. Tehát most, hogy nincs nagy különbség sem a hűtés minősége, sem drasztikus teljesítményhátrány a kettő között (főleg tuningban, akkor már inkább csak a levágott SP-k húzzák vissza, de ekkora számnál nem akkora érvágás), így igencsak az 50-esek az ajánlhatóak (hát még a mai árak mellett!).
512MB-os 4870-em
Ne is mond, épp emiatt a kártya miatt akarom most túlméretezni magam VRAM-al, mert ez a kártya sem bírta sokáig 1920-ban, és drága lett volna már utólag váltani 1Gb-osra, ez kergetett bele az X2-be...
Januárig tuti nem akarok várni, és félek, karácsony előtt inkább felfelé mehetnek csak a kiskerárak, na meg ha ugyan annyiba kerül is, megéri inkább most elhozni 60-ért, mint 1 hónap múlva ugyan annyiért, annyival többet használom, mielőtt túl kell majd adnom rajta.
Azért kösz, az hogy mindenre válaszolok nem jelenti, hogy nem tartottam hasznosnak. -
luw2win
őstag
válasz
katt777 #2213 üzenetére
E8xxx topicba elküldtek a huggyozóba, h mennyek a kártya topicjába.
de még senki se jelentkezett.Igazából ha a PH-s tesztet megnézzük ahol 285-295 GTX-et hajtottak E8400 @ 3.3Ghz-n és GPU limit volt, akkor nemigenhiszem hogy gondot okozna egy jobbfajta 2 magosnak hogy kihajtsa akár a 5870-et is
MOD: nézd csak meg az oldal alján
"4 GHz-re húzott processzorral semmit sem gyorsultak a játékok (egészen pontosan alig 1-2 fps-t), viszont a VGA túlhajtását követően újabb 15-20%-nyi fps-t nyertünk, tehát mint kiderült, nem CPU-limit volt a háttérben, hanem a videokártyák egyszerűen ennyit tudnak."
-
BemAnyó
senior tag
válasz
katt777 #2053 üzenetére
Egyetértek, 2010 tavasz előtt nem érdemes beleugrani bármilyen csábító, pláne addig az NV kiadja a saját csodáját, ami nem lesz ugyan közvetlen konkurencia, de azért az árakat egy picit megcibálja (remélhetőleg), csak az zavar hogy addigra a jó kis tokszikomért max kapok egy korsó sört meg egy pár főt virslit mustárral, nagyon durván zuhannak az árak, bezzeg a jó kis 8800 gt bitang jól tartotta az árát, kár hogy behalt, most arról cseréltem volna 4890 -esre tavasszal ha bírta volna addig, no mind1, ez van
-
válasz
katt777 #2015 üzenetére
szemhibák tréfás, de nem kell feltétlen mindent hibásnak deklarálni, ami a Te percepciódtól eltér. driverhibáról nem volt szó (bár a COD5 minden bizonnyal az
), az SSAO-nál maga az algoritmus garantálja, hogyha túlzásba viszed, akkor hülyeség lesz az eredmény.
nekem nem ez látszott a HD4870 és a HD3870 között DX9-ben, különösen nem 4xAA mellett - check this.
-
válasz
katt777 #1962 üzenetére
én a grafikonon azt látom, hogy amennyit a másik processzormag csinál, az pont nagyon hiányozna, ha nem lenne. 15%-os különbségre meg nem nagyon emlékszem 4870 és 5870 viszonylatában
kicsit off: a max részletesség korántsem mindig előny. nekem AA-ból a 4x-től nagyobb felesleges, mert állóképpen sem nagyon látom, ha valami 8x, a VRAM-ot viszont zabálja - teljesen feleslegesen. az SSAO pedig hajlamos túlzásokba esni - a GRID-ben egyes helyeken olyan, mintha az aszfaltból sütne a nap, vagy van, ahol azon kívül, hogy minden sötétebb lesz tőle 1-2 árnyalattal, a vizuális minőséget semmivel nem javítja. az erőforrásokat meg zabálja, mint egy disznó...
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #1995 üzenetére
Igazad van! Bocsánat én is utálom ezeket a marketing megfogalmazásokat! Már annyit szajkozzák ezeket a szavakat, hogy teljesen átveszi az ember!
Azt kifelejtettem a játékból, hogy jön az ősz, jön megint a válság színháza...
Itt előre találgatni nem nagyon lehet!Ahhoz én legalábbis kevéske vagyok....
Csak játszom a gondolattalTESCO-Zsömle Én kívánom Neked, hogy nyerj egyet!
Csak ezek a játékok tényleg kamu dolgok szerintem is!
-
M@trixfan
addikt
-
válasz
katt777 #1957 üzenetére
Három apróság:
- az Oblivion nem csak 1 magot használ (bár kettőt valóban nem bír felpörgetni 100%-ig)
- érzékeny a memóriára is (ez talán i7-nél kevésbé izgalmas, de a Penryn CPU-knál annál inkább)
- az 5870 nem 35%-kal erősebb a 4870-nél, hanem inkább 60-70-nelill. a fenti teszt az agyonmoddolt Oblivionnel készült? mert akkor az nem teljesen a 3 évvel ezelőtti gépigényt reprezentálja
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #1957 üzenetére
ne légy nevetséges, világosan le volt írva hogy ők miből milyen arányban gariztattak
több esélyed van egy GTX 280assal vagy egy 3870X2-vel, legkisebb pedig a 4850el, ennyi
Ha ráhagyással azt veszem, hogy az 5870 35%kal erősebb a 4870-nél, most viccelsz? vagy ezt komolyan is gondolod
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
katt777 #1920 üzenetére
Ez is olyan dolog, hogy az objektív felméréshez nem csak az a 40 ember kell, akik beírják, hogy "E-romlott a karim, garban van", hanem az az 1000 is, akiknek gond nélkül megy.
Énnekem eddig semmi bajom nem volt. Egy Gainward HD4870 512-m van, amire vásárlás óta nincs gar, de eddig semmi baja nem volt. (kopp, kopp)
-
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1920 üzenetére
Megoldás: referenciát kell venni, vagy bejáratott, megbízható nem referenciát pl vaporx. Rossz szériák nem referencia kártyák esetén nem éppen az amd hibája.
Bluegene: jó felmérés én inkább azt hiányolom, hogy a kártyafajták nincsenek gyártókra tovább osztva. Pl gigabyte 3% feletti meghibásodási arány lehet, hogy mind a gtx280-okból alakul ki
Lehet az előző vicc volt, viszont giga amd karikat nem nagyon láttam meghalni, de nvidiákat se mondjuk. Itthon is egy 4850 dorombol belőle.
-
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1915 üzenetére
Hát az már user error, hogy mm-ben vásárolsz
Akkor nem volt szerencséd a 4870-ekkel ahogy látom. Hwsw-n volt pár tulaj de nem nagyon deglettek meg (a kártyák, nem a tulajok
), szóval nem igazán értek egyet ezzel a "én beszívtam a régebbi szériával akkor biztos a tök más felépítésű új is olyan fos lesz" hozzáállással.
-
tom_tol
addikt
válasz
katt777 #1851 üzenetére
nem winflash win7 alatt semmit nem csinált, xp alatt legalább kiírta hogy forrásfájl hiányzik
ATT-nak nem a win7-el van gondja mert a 4870-el működött
végül is sikerült a flash de utána szétesett a rendszer miután telepítettem az ati drivert
valszeg meg kell várnom amíg 5850-hez is lesznek különböző biosokde azért nem panaszkodom mert 1,1v-al is remekül megy [link]
-
tom_tol
addikt
válasz
katt777 #1847 üzenetére
köszönöm ha segítesz
a gondom a következő
RBE 122-vel tudom szerkeszteni illetve el is tudom menteni a biost
de sem a winflas sem atiflash nem működik
atiflash-el próbáltam menteni a biost és arra is azt a választ kapom hogy "adapter not found"
ATT-t win7-re feltelepítettem aminek az eredménye masszív halványkék képernyő lett
rivatuner nem műkszik -
koxminator
senior tag
válasz
katt777 #1719 üzenetére
semmi sincs kizárva, de én mondjuk vagy 2 éve biztosan rendszeresen olvasgatom hardocp-t, és szerintem eléggé semleges úgy általában mindenben. másrészről most itt nem nv flamet akartam indítani, csak mivel elég sokszor ment itt a vízionálás (Delphoi jósok, kristálygömbhasználók, Gyurcsok Józsefek által
) gondoltam beírom, amit találtam.
amúgy azért, mert jelenleg ati tulaj vagyok, senki ne gondolja, hogy örülnék az nv vesztésének-veszteségének. az elmúlt évek folyamán felváltva voltak nv és ati kártyáim is. amikor cserére szántam magam, mindig azt néztem, hogy az éppen legjobb ár/érték arányú kártyát vegyem, és lesz..tam hogy az nv vagy ati. proci terén ugyanez. sosem törekedtem a legerősebb kategóriára sem, mert pénztárca-wise vagyok, habár szerencsére megtehetném.
a mi szempontunkból igenis jó lenne egy erőteljes nv kártya, mert akkor lenne árverseny, és mi jönnénk ki belőle jól..talán..remélhetőleg..
-
8nemesis8
veterán
válasz
katt777 #1712 üzenetére
Korábban már láttam valahol, cikkben vagy tesztben olyan monitort, amit direkt ilyesmi célokhoz terveztek minimális pereme van ,tehát csak pár miliméter, igaz az is rácsot fog alkotni, de szerintem nem lehet annyira zavaró és szar az élmény, igazából ezt nem fogjuk megtudni.
Nem nagyon lesz rá lehetőségem/lehetőségünk. -
janos666
nagyúr
válasz
katt777 #1712 üzenetére
8nemesis8: Sok értelme nincs, amíg a monitorok peremei szétvagdalják a képet. Rács mögött játsszak? Milyen élmény az?
Ezt én úgy tudom elképzelni, hogy veszel középre egy fasza monitor (vagy ez ugye már van is), oldalra pedig melléteszel két olcsó TN panelest, mert úgysem fordítod oda a fejed soha, végig középre nézel, úgyhogy a perifériát bővíti, de mindegy, hogy milyen minőségben látod.
És néha még másra is jól jöhetnek a plusz monitorok játékon kívül. Csak hát ér-e annyit, még ha a legolcsóbb, leggagyibb monitorból veszel is kettőt, mert méretben és felbontásban azért nem árt, ha egyezik a középsővel...DX11 viszonylatban mi várható Crossfire terén? A DX10.0+ eljárásokkal nem lesz gond, főleg AFR-ben? Vagy mi erre a terv, hogy még mindig egyszerre tolják az AFR és a hihetetlenül előremutató, újabbnál-újabb DirectX-ek szekerét?
-
priti
addikt
válasz
katt777 #1569 üzenetére
Kár hogy csak egy ilyen kártya lesz, vagy max kettő és a többi át lesz matricázva, mindenesetre akárhogy ugranak a nyakamnak az ati fanok, ez az ötös sorozat megint bukta lesz, mint a hármas és ez egyáltalán nem jó hír
A befektetők eredményeket akarnak, kérdés decemberig mennyi extraprofitot hoz az 5870, kár hogy a tapasztaltabb emberek rutinból kivárnak már csak az ati-nál friss kártyáknál szinte állandó driver problémák miatt is.
-
Zeratul
addikt
válasz
katt777 #1555 üzenetére
Katt777: 16x aniso, 4x AA és minden beállítás maxon volt a Guru3Déknél.
Azért vannak kussban a nVidiáék a paperlaunch után, mert valószínüsíthetőleg alig van működőképes chipjük, anadtechék úgy saccolják hogy kapni legkorábban a 2010Q1 ben lehet majd G300t, de az is úgy hogy lesznek majd működőképes példányok a piacon, tömeges elterjedésről még szó sincs. Ez testvérek között is 1/2 év késés.
-
Landon
addikt
válasz
katt777 #1561 üzenetére
Alig drágább?
Legutóbb amikor néztem akkor egy lap 50 körül mozgott a CPU szintén 60 körül, nekem ennyit nem ér az i7.
Meg nem tudom, véleményem szerint és sokak másé szerint is játékokban ez talán nem annyira mutatkozik meg mint mondjuk egy 3DMV/06-ban ami meg engem hidegen hagy.
-
priti
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #1329 üzenetére
nekem is 6000Ft-os házam van
azt kéne felfognod h 100 fokos lenne, az már 100%-on járatná a gyári profil szerint(amit sohasem érhet el, mert már 40%-on is lehűti a 100%-on járatott RV770-est)
100%-on pedig a refhűtő igen brutkó, olyan mint egy turbina, énnekem 42%-os fordulaton kibírta a 700/1100-as órajelet stabilan
tehát a 42%-os fordulaton elviszi a tunningolt 4850est, akkor miről beszélünk
100%-on pedig a vmoddolt 800mhz-est(asszem János666 vmoddolta 100% fordulatú ref hűtővel)100-110 fok fölé kizárt hogy menjen, saját mérésem szerint 85 foknál állt meg gyári szabályozással, ennél jobb bizonyíték nincs
amire gondolsz pont olyanok írták akik lefixálták fix 30%-ra és alapban hűvösebb volt(alapban 20%on jár h halk legyen), játék alatt persze ugyanúgy hagyták és csodálkoztak, a valóságban tehelés alatt 40% felett megy a venti, és ha mégis nőne a hőmérséklete még magasabb fokozatba kapcsol, tehát normális körülmények között kizárt a 120 fok, nonsense
a másik az hogy hatékonyságban olyan mint a 4870, hisz a 4870 magasabb feszen és órajelen jár, ennyi erővel az is lehetne 120 fokos, persze ha beállítod fix 30%-ra és ráküldesz egy fánkot, persze akkor az is megsül(hisz magát nem tudja szabályozni)
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #1241 üzenetére
sztem fejezd be a sületlenségedet, 85 fokig megy fel szvsz, 110 fok, egyébként azt is bírná szvsz, de szó sincs eltolásról, max te tolhatod el ha felülvezérled(hangos lesz, hallgasd okos)
a 85 fok maximumot(minden gyári) onnan tudom, hogy a rivatunerrel is mértem és ott kiírta a max tempet, de a gpu-zn is látszik hogy a max temp max 85 fok lehet(far cry 2 alatt)
-
cszn
őstag
válasz
katt777 #1304 üzenetére
Innen nézve abszurd, de azért nem ilyen egyszerű a helyzet.
Nem az Ati driverek íróit akarom védeni, mert bizony nagyrészt rajtuk múlik a dolog... Csak hát mégis az Ati az aki szép komótosan előretolakodva (nagyon komótosan), egyre nagyobb teret nyer a videokártyák birodalmába, ahol még mindig az Nvidia trónol elkényelmesedve (az intelt most ne számítsuk még bele) sok-sok éve. Hozzászokott már ehhez felhasználó, fejlesztő még a nagymama is. Ehhez hozzájönnek még az Nvidia ügyeskedései amiről mindenfele hallani... Egy szó mint száz, nincs megkönnyítve az Ati helyzete se. -
priti
addikt
válasz
katt777 #1250 üzenetére
Lőhetsz te be bármit, akkoris egy porszívó terhelés alatt, vagy leég. 2D-ben meg jó az az 500-as órajel, azon 50 fokon marad 32%-al, az meg annyira nem hangos, én nem szórakáztam vele, hogy levegyem 300-ra. A BIOS-t átírtam, de az automata fordulatszabályozásnak köze sincs az ott beállított értékekhez. Amikor újraindul a gép akkor csinálja a dolgát a hőfoknak megfelelően szépen, de menet közben meg ha nem nyúlok bele szoftveresen 100 fokig felmegy a GPU környezete mire hozzányúl a fordulathoz, állíthatok én bármit a BIOS-ban, egyszerűen tré. Nemtom mit varázsoltak, de nem hiszem hogy a winflash flesseli rá a karira szarul az értékeket. Mindegy van hozzá vizesblokkom eladó, legfeljebb felteszem.
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
katt777 #1244 üzenetére
Nekem volt HD4870-es kártyám, amit 2008. szeptemberében vettem és nem volt baj a régi játékokkal sem pl.: Titan Quest, Test Drive: Unlimited, Stalker: SOC stb. semelyikkel sem volt grafikai hiba és a sebesség is rendben volt. Az új játékok is nagyon jól mentek vele. Remélem, hogy az új HD5xxx széria is olyan jó lesz, mint amilyen a 4es!!!!
-
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1241 üzenetére
"48xx karik egy rakás, eddig OK játékban elkezdenek hibát hibára halmozni"
Ilyet én még nem láttam. Mármint attól, hogy a következő generációra koncentrálnak driverileg, attól még nem kezd a régi széria hibázni egyszer csak addig jó játékokban... Max nem szállingózik plusz sebesség már (bár az sem kizárt), esetleg az újabb játékokban nem lesz olyan gyorsan minden hibamentes (ez se törvényszerű).
-
válasz
katt777 #1144 üzenetére
#1144, katt: a GTA4 nem saját tapasztalat, asszem janos666 írta, hogy kísérletezgetett vele, és a legnagyobb textúrafelbontáshoz kevés volt a HD4800-as sorozatú kártya 1GB memóriája. ami egyébként akár hihető is lehet - brutál látótávolság + nagyfelbontású textúrák = rohadt sok VRAM.
#1176, Leviske:
8800GTX vs 2900XT témában: olyan tesztet tudok mutatni a tavaszi driverekkel, ahol a 3870 (kb. 2900XT) küzd a 9800GTX ellen (picivel több, mint a 8800GTX). nem kifejezetten szép látvány, legalábbis piros szemüvegen keresztülmásik:
A megoldás egyébként nem igényel speciális kódokat, a vezérlést a meghajtóprogram fordítója végzi, mondhatni maximális hatékonysággal.Ezt már anno sem értettem, csak nem volt időm utánamenni. Az nyilván igaz, hogy transzparens az alkalmazás számára (még szép!), de ezt a munkát alapvetően a command processornak kell a chipben végezni, mert csak ő tudja valós időben, hogy a terhelés-elosztás szempontjából éppen melyik raszterizálónak (és fél-shadercore-nak) kell dobni a következő adag háromszöget. a driver segíthet neki (mondjuk előre megjelölgeti a háromszögeket), de a döntési logikának mindenképpen ott kell lennie a command processorban. a hatékonyságot meg egyelőre nem tudjuk, de bízunk benne, hogy a Beyond3D-s fő VGA-boncnok Rys erőt vesz magán, és megcsinálja az RV870 cikket
#1190, Bluegene: csodadriver oh no! ha bírok szerezni egy 4850-et, akkor kimérem, mennyit gyorsult a launch drivereihez képest.
-
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1079 üzenetére
Hát passz, a doboz belseje gondolom úgy van kialakítva, hogy a hő meg a levegő az optimális irányban és mértékben el legyen terelve. A borítás eltávolítása, vagy egy rossz helyre helyezett ventillátor lehet, hogy még ront is. Próba cseresznye mondjuk, de én nem hekkelnék gyári hűtést, max valami jóféle utángyártottat tennék rá.
-
törölt tag
Igen, emlékszem a Powerplay-jel kapcsolatban olvastam a logoutos cikked is, az volt az utolsó csepp, így végül nem vettem kártyát. Már a CPU tuningra is nehezen veszem rá magam, nemhogy ilyen ATT-vel való bütykölésre. Viszont az újakról az eddigi tesztek azt írták, hogy terheletlenül alig fogyasztanak és kussban vannak. Hiszek nekik. Lehet, hogy csak tapasztalatlan vagyok és naív.
Remélem hamarosan lesznek itt tulajok és leírják a véleményüket.theniel:
Erre a kérdésre mindenki mást fog válaszolni, mert mindenkinek egy kicsit más a fontos, ill. máshogy látja a dolgokat.
-
törölt tag
Na ezzel van a probléma, mikor hárman leírják, hogy az elfuserált driver a múltban gyökrező tévhit, majd egy tulaj, vagy volt tulaj homlokegyenest rácáfol. Most aztán tudd hová tenni a dolgot.
A Powerplay már frankón működik. Jómagam ennek sokkal inkább örülök, mint a DX11-nek. Előbbi előnyeit rendszeresen tapasztalni, utóbbiét, hát, attól függ kit milyen játékok érdekelnek.
-
8nemesis8
veterán
Ez megint más téma, de igen előre kell terbezni, De nem hülyeségeket, hogy veszek, mondjuk 3darab 5870x2-t meg ilyeneket
Szerintem ez már elég nagy butaság, ahogyan írod te is.
Jó a CF technológia, de mégsem ennyire, hogy ekkora összegeket lehessen áldozni nem túl sok teljesítmény többletért.
Kisebb árkategóriában ez teljese járható út itt szerintem nem. -
CsendesMark
aktív tag
Valamivel hangosabb mint a korábbi Sapphire 4870-512 esem
de a driverrel levettem ezt is permanens 33%os fordulatszámra, nem melegedett túl, de persze még nem is húztam egyáltalán (bár akár 1200-ig engedné a magot és ~5600-ig mehetne a memória) legalábbis a csúszka szerint.
Egyébként a túlhajtásra 2 válaszom is lenne:
1.: mi a f***nak húzni egy ien kártyát?
2.: majd ha lesz rendes driver, megnézem mit bír ^^(#604) Oliverda
Mivel a levegő gáznemű, megtalálja az utat!Persze nyilván gyorsabban kell mennie az alacsony légnyomás miatt, ami nem a hűtés hatékonyságát rontja, hanem hangosabbá teszi a gépezetet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BIOS frissítés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Napelem
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest