- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haart
addikt
válasz
FragMaster #2316 üzenetére
Képzeld nekem is gigám van azokkal még soha nem volt gond
A másik meg hogy a hibásodási arányt lelehet fosni
Ez mindenkinél más lesz. Az átlag 1 adott emberre soha nem lesz igaz. Tehát kár is nézni.
-
Haart
addikt
válasz
FragMaster #2312 üzenetére
Nekem mind1 hogy belenyultam vagy se, ott vége mindennek. Ha veszel egy ferrarit és alattad folyton tönkremegy akkor nembizti hogy legközelebb is azt veszed akármilyen jó. Én így gondolkodom, ráadásul másik gyártóval soha nem votl még bajom, ennyi
Tehát minek is vennék megint sapphiret? Ha a többi bejött?
Még a végén pechem volna és mellényulnék megint.
-
Haart
addikt
válasz
FragMaster #2308 üzenetére
Én elvből nemveszek pl sapphire kártyát. Az összes amim votl eddig mind meghalt, szóval nálam ők nem jönnek vga gyártóként soha szóba.
-
Haart
addikt
válasz
FragMaster #2302 üzenetére
Hja nagyobb áron persze, de a gainward extra hütösök kb szinte semmi felárral nem voltak. Ezért volt jó. Az ilyen vapor meg barátai rohadt drágák, hisről ne is beszéljek.
-
luw2win
őstag
válasz
FragMaster #2199 üzenetére
Itt nézd már meg, egészen 1680*1050-es febontástól a 2560*1600 ig, a 0AA-tól a max mindenig, és ha megnézed az összeset, akkor is 18%-21%ig , de a 21% kül-t már csak 2560x1600-os felbontáson max grafon produkálja, ha egy átlag júzer igényeit nézzük akkor az csak 18-20%os különbséget fog mutatni.
Ha tuningról van szó akkor meg ez szvsz lecsökkenhet 5-10%-ra is -
arn
félisten
válasz
FragMaster #2202 üzenetére
atlagban valahol tenyleg 20-25% kozott mozog a differencia. tuningolva messze nem lesz ennyi, foleg feszemelve. egy 2gs verziora lehet befizetnek, de jelenleg baromi hulyeseg a 5870 ennyiert. lehet a 5890 lesz alapbol 2g, es mittomen egy 900on megy.
ugyan valahol irtak, de nem vagyok biztos, hogy 5890 tenyleg lesz - szvsz a fermi ellen tartogatjak, hatha jatekokban is gyors lesz.
-
flurider
aktív tag
válasz
FragMaster #2199 üzenetére
de én úgy tudom, hogy pl a 4850 az 1280-ig kb ugyanaz mint a 70, a nagyfelbontásokon jön csak ki a különbség.
Ist es richtig?
-
p_adam
addikt
válasz
FragMaster #2102 üzenetére
Biztosan nem elírás mivel az ATI oldalán is ez szerepel a specifikációknál.
Nyilván azért ír 2.0-át mert 2.1-es PCI Express csatlakozóval szerelt alaplapnak se híre, se hamva, fura módon sehol nem találtam róla semmit.
-
thomboy
tag
válasz
FragMaster #2076 üzenetére
Én is, de írták, hogy lesz teszt, csak még várják a kártyát ( vagy a kamiont, amiről leesik
)
-
BemAnyó
senior tag
válasz
FragMaster #2065 üzenetére
nagyon korán vetted, pont erről beszéltem, én megvettem 38 ért és amikor tönkrement rá 8 hónapra akkor 32 ért számították be (vagyis adtak érte cash -t vissza), a toxicot akkor vettem 42 ért most talán ér 28 at, jövő tavaszra (Áprvége/Május) talán 18 ért még eladható lesz, viszont addig az 5870 szerintem lemegy legalább 70re és akkor az 5850es reális lesz 50 körül persze ez csak spekuláció de én ebben reménykedem ,aztán az idő elteltével úgyis pontosítok majd és tovább spekulálgatok
-
zuchy
őstag
válasz
FragMaster #2025 üzenetére
De ebben az esetben nem lézerrel vágták el, mert vissza lehetett hozni, csak hibáztak, az az egy, vagy több SIMD tömb rossz. Talán (1%) ha több feszt kapna, akkor megjavulna, bár akkor meg ment volna a Cypress XT-be...
(#2026) RI/OS: Egyre nagyobb best buy az a kártya. Bár ha meghúzzuk a 70-est, akkor nem éri utol.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FragMaster #1979 üzenetére
én a PH!-ra gondoltam, meg a "hazai" eredményekre
-
RootRulez
félisten
válasz
FragMaster #1942 üzenetére
ez az 5750es melyik mai 4000essel van egy súlycsoportban?
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1918 üzenetére
Baszki, itt még az a legolcsóbb! Mondom: 20k körül van még egy 8600GT is!
Az egyik 3870-em is bedöglött a 3-ból (nem elírás, CF volt, amilyen hülye voltam, de szerencsére 1000Ft buktával sok tapasztalatot szereztem, azóta nincs is CF-öm). De 38xx és 48xx topicban is sok-sok bedöglött ATI kártyáról hallottam, és a legtöbb nem ügyes flash-elés áldozata volt, csak szerencsétlen user betette a gépébe, és használta. Sajnos az ATI-nak a korszerűsítés mellett nem nagyon jut ideje a megbízhatóságra figyelni, amire jó példa több széria XFX 48xx kártya hibája már az első használatkor, főleg 4850-eké.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1883 üzenetére
Viszont amennyit garban töltöttek a 4870-eim (az első 3 hónapot), rohadt jól jött volna egy alaplapi kártya (nem pedig 23k-ért kell vennem egy 4650-et a MMarktban, mert máshol még egy 8600GT is annyi felénk, amit aztán 10k-ért tudtam eladni).
Nem csodálkoznék, ha az 5xxx karik is tömegével zuttyannának vissza garba.
HIS 3870-em volt ref, és jobban lehetett tuningolni, mi több, Sapphire-re flash-selve a bios-át még az is jobban ment, mint a sajátjával. Sok ref. kártya csak ránézésre ref.
Def26: De jó, hogy ezt naponta csak 10X kérdezitek meg...
-
Med1on
aktív tag
válasz
FragMaster #1904 üzenetére
1,145 itt rendesen lemérték.
AMATŐR:
1,35V, 1,035MHz
1.4V. 1,050MHzASUS Voltage Tweak Radeon HD 5800 modelleknél elvileg az Asus ezt garanciálisan garantálja.
janos666
A Techpoweren még régebben nézted a HD 5870 CF skálázódást most itt találtam egy egész érdekes írás:
HD 5870 multi-card scaling - 1,2,3,4 cards -
AMATŐR
őstag
válasz
FragMaster #1887 üzenetére
Azt tudom, hogy egyenlőre mind ref, kivéve az Asus. Illetve az is az, csak ugye adtak hozzá egy progit, amivel voltmódot lehet csinálni rajta. Lehet, hogy a lapját szereti a kari nagyon. Tuti nem mennek ilyen jól minden lapban.
Olyanok lesznek már a karik is mint a procik, pl. Q procik az EP-45-UD3P / R lapokat komázzák legjobban. -
RI/OS
addikt
válasz
FragMaster #1883 üzenetére
Van már jobb is
megnézem a plafont, aztán lesz kép
Asszem elég jó darabot fogtam ki -
luise178
tag
válasz
FragMaster #1872 üzenetére
akkor csak ez a 3 megoldás van?:
1. integrált letilt, és tolom a nagy karin
2. inegrálton töltök le, meg netezek, és mikor gémelni akarok, akkor újrainditás, és jön az 1-es pont, majd utána vissza
3. olyan lapot veszek, amin nincs integrált kari
-
válasz
FragMaster #1813 üzenetére
ez nem egészen igaz - azért nem, mert a driver is fogyasztja a CPU-t. a Radeonok esetében jobban, mert az ALU-k felépítése miatt a driver elő-feldolgozza a shader kódokat, ezért a driver fejlesztésével a CPU-terhelés csökkenésére (vagy akár növekedésére) is lehet számítani. persze nagy dolgokat nem lehet várni.
-
TomiLi
addikt
válasz
FragMaster #1813 üzenetére
Köszönöm szépen!
Így már értem! Ma is tanultam valamit!Hát akkor ez rohadt nagy gáz, hogy egy 965 extreme visszafog egy VGA-t....
Itt a cpu frekvenciája kevés?
Elnézést, hogy ilyeneket kérdezek, gondolom itt mindenki tisztában van ezekkel az alap dolgokkal... én még nem....
Ennek függvényében elképzelhető, hogy egy agyon húzott E8400 jobban kihasználná az 5870-et? -
zuchy
őstag
válasz
FragMaster #1790 üzenetére
DX11 ben változni fog a helyzet.
(#1791) thomboy: Szerintem lehetsz, mivel a ATi a grafikára koncentrál, míg az Nv nem elsősorban arra. És nekünk az a lényeg. Persze lehet jó az Nv is grafikára, de majd meglátjuk.
-
thomboy
tag
válasz
FragMaster #1790 üzenetére
Ezzel én is pontosan így vagyok.
Más: még nem tudom, hogy 50-est vagy 70-est vegyek, de az is megeshet, hogy megvárom a zöldek mit hoznak össze, hiszen én pártatlan vagyok (lehetek az, ha a vörösök szimpatikusabbak?
)
Már csak az áraknak kell lejjebb menni, mert én nem fizetésből veszem a dolgokat, hanem ösztöndíjból
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1773 üzenetére
Nekem miért nincs gazdag apukám, vagy jó állásom (mint pénzszaró, v. hasonló)?
-
8nemesis8
veterán
válasz
FragMaster #1744 üzenetére
4850től jobb ez már nem is kicsivel, inkább 4870 teljesítmény szerintem és 150$os árkategóriában, nagyon jó vétel lesz.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
FragMaster #1757 üzenetére
Gondolom terhelés alatt sipít, mint az állat. Remélem rá fog menni az 50-esre az AC S1.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1739 üzenetére
Én csalódtam már olyan tesztoldalban is, amelyet évekig megbízhatónak hittem. Mindenkinek megvan az ára, ez az igazság.
Kivéve nekem, mert én olyan kötözködő típus vagyok, és úgyis megtalálom mindenben a hibát.
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
FragMaster #1725 üzenetére
Igerem irok rola, en is kivancsi vagyok h milyen hangos, a guru3d-s teszt alapjan toleralhato, de meglatom majd ha meglesz. A Hd4870 en is hasonlo nagysagu venti porgott de magasabb fordulaton annak volt am hangja!
-
Templomegere
senior tag
válasz
FragMaster #1517 üzenetére
Jelentem fent van a cuccos , nem volt egyszerű . köszörülni , vágni , forrasztani , talpat áthelyezni , sajnos képek nem készültek . Így is délelött 10-től eddig tartott a mutatvány .
A lényeg az hogy Acellero S1 + turbo .
idle 31-32 C
load 50-52 Cmagáról a műröl teszek fel mindjárt képet
-
válasz
FragMaster #1558 üzenetére
az a titok (ill. a hülyeség) az 5870-nél, hogy a PCB 10.5 inch, viszont a borítás erre még rátesz felet. így valóban 28cm-es helyre van neki szüksége.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1588 üzenetére
Sőt, akár az összeset is...
-
priti
addikt
válasz
FragMaster #1580 üzenetére
Nem csak dezsavűm van. Szerintem mást hallasz ki a hsz-emből, akkor mondjuk úgy, hogy csak annyira lesz sikeres, mint a hármas sorozat. Ez így megfelel?
(#1583) Zeratul
"eltűnik a konkurencia" ...olyanokat szólsz, ha hallanád magad, őrület -
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1580 üzenetére
Lehet, hogy csak kirstálygömbje van, vagy egy dohos cella mélyén mantrázza a dolgot...
Attól persze tényleg botor dolog gyorsan lecsapni egy túlárazott hardverre, de ez már kinek-kinek a saját dolga.Á, van itt még jós...
-
gyiku
nagyúr
válasz
FragMaster #1556 üzenetére
28.2 cm
-
Landon
addikt
válasz
FragMaster #1549 üzenetére
Nem tudom, talán mert inteled van. Bár szerintem ez nem tényező mert sokaknak q660al is gázosan megy. Egy halom elemzés van már erről a neten de egyenlőre rejtély a dolog.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1527 üzenetére
Hát én rég kérdeztem már ezeket, de senki nem felelt rá, mérés-grafikont sem küldött senkit. 4870-nél ugyanis nem volt, mert a szar hardver miatt a RAM-ot pl. le sem lehet venni, csak ATT-szal működik úgy, ahogy elvárható lenne. Lehet, leszedek egy bios-t TPU-ról, ha van már ott, abból hamarabb fogok megtudni vmi konkrétat, mint itt.
Persze azt még mindig nem tudom, hogy órajelek ugrálnak-e 2D-ben pusztán ablakváltástól, és persze a venti-hibáról sem írt még senki, hogy ismétlődik-e az új szériánál. Találgatás persze van mindenről 1000-rel, csak konkrét infó nincs, ami pedig már tudható lenne.
-
priti
addikt
válasz
FragMaster #1515 üzenetére
A probléma a döntés
de most komolyan ott a gáz hogy kinek éri meg váltani és 100k-ért venni egy 5870-et, viszont most fognak váltani a COD6 miatt sokan mert valamivel többet fog enni kérni, a COD5 is többet eszik a négynél valamivel. Amúgy HC multihoz alap hogy lásd az árnyékokat például, szóval nem mindegy, egyébként nem tudom honnan indul a HC, de én gyönyörködni is szeretek, például nagyon bejön hogy minden graffal együtt megvan fullHD-ban a 250 FPS a COD4-ben ezzel a karival.
-
Templomegere
senior tag
válasz
FragMaster #1497 üzenetére
holnap nézem meg !!!
-
priti
addikt
válasz
FragMaster #1507 üzenetére
Akik nagyon szeretik a COD-ot és hidd el hogy rengetegen vagyunk minden országban, azokat az érdekli hogy hogy néz ki akkor, amikor megvan a stabil 250FPS, mert azon a legjobb a multi, alatta-fölötte kevésbé jó, mire kell ehhez lebutítani a garfikát. Engem is a COD szokott VGA cserére rábírni, most szedtem le a 2009-es Wolfeinstein-t és nem, egyszerűen képtelen vagyok feldolgozni, hogy nem lehet hajolni, ennyi, le se köt, töröltem, Resident 5 dettó, szerintem az idősebbek, főleg a COD-os emberek keményen lekritizálnak mindent, mert megszoktak egy pörgést a COD multiban, amit SP-ben eleve marha nehéz visszaadni egyrészt, másrészt marhajó az a mozgásmotor amit a COD használ. Egyszerűen nem köt le a legtöbb játék.
-
priti
addikt
válasz
FragMaster #1502 üzenetére
Én nem amellett kardoskodom, hogy a dx11 ördögtől való, tök jó hogy van, legyen, én egyszerűen azt mondom, hogy ez az ötös sorozat dx10-ben fog versenyezni, mert abban fog igazán, mert most jelent meg, persze biztos sokaknak tetszik a dirt, csak a COD meg eladási listát döntöget állandóan és tényleg nagyon ott van a multija
(#1503) Abu85
remélem igazad lesz, én lennék a legboldogabb elhiheted
-
zuchy
őstag
válasz
FragMaster #1497 üzenetére
Csak a lyuktávolságoknak kell megegyezni, bár a Cypress lapka 45 fokban el van forgatva, már nem emlékszek pontosan, hogy mekkora volt az S1 GPU-val érintkező része, szóval lehet, hogy lelógnának a GPU sarkai, ami nem nagyon szerecsés.
-
Haart
addikt
válasz
FragMaster #1471 üzenetére
Én megtanultam hogy hiábavaló minden nemű találgatás amig nincsenek tesztek. És tőlem akármi kiderülhet holnap vagy azután, amíg nemlátok magam előtt valós idejű teszteket, vagy írásokat a tesztről. Mondhatnám úgy is hogy hiszem, ha látom
Az atik teljesítmény már látszik, ehhez képest kiváncsi leszek mit tud a konkurencia, meglátjuk...
Mondjuk ez sztem nekünk csak jót jelenthet, mert valószínűleg ha kijönnek az nv kártyák megint lemennek az árak, attól függően hogy jobbak vagy rosszabbak lesznek. -
Haart
addikt
válasz
FragMaster #1465 üzenetére
Engem hidegenhagy hogy mi vagy minem lesz rajta és hogy lesz megoldva. Pusztán a teljesítmény a lényeg. Mint a fociban, azt is gólra játsszák
-
CsendesMark
aktív tag
válasz
FragMaster #1465 üzenetére
Ha jól tudom emulátorral oldja meg azt a ficsört.
-
priti
addikt
válasz
FragMaster #1421 üzenetére
..de tényleg elég sokat játszottam a színbeállításokkal a GX2-őn is, szóval ez nem az a szint, amikor pistike beteszi, lát valamit, amit a default színkezelés ad, beteszi a másikat ott is lát valamit és elkezdi terjeszteni az igét. Én játszottam vele rengeteget és ilyet nem nagyon lehetett kikeverni NV-n. Azt lehet, ami itt a default, hogy a szürke már fekete szinte, de ilyet hogy fényerő is van, a sötétebb részek is ilyen részletgazdagok de a világos részek viszont nem "világítnak" nem agyon, szóval ati jobb valamivel illetve lehet hogy a CCC van jobban megírva nemtom.
-
priti
addikt
válasz
FragMaster #1416 üzenetére
Ezt se fogta meg azóta sem semmi
(#1415) katt777
egyszerűen megcsinálja az AA-t a TV azért nem kell, inkább a színgazdagság miatt szebb a monitor szerintem, nem a felbontás miatt, vagy fene tudja, mondjuk tény, hogy az X2-vel szebb a kép, mint a GX2-vel volt, mondjuk default-ba nagyon berántják a contrastot, tiszta sötét minden film, de ha adsz rá egy kis fényerőt, akkor vagy kb ott mint NV kártyával alapban, de valahogy mégis egy kicsit szebb marad. El kell ismerjem, valamivel jobb a színkezelése, NV picurkát fakóbb, de ez már ilyen kössünk bele valamibe szint, azzal se volt bajom.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1416 üzenetére
Na, akkor mondjuk nézzünk meg egy agybamenetett grafikás Obliviont.
Az már 1680x1050-ben képes megfektetni egy 4870-et; min. 25FPS-t tudtam elérni vele, és nagyobb tömegben már szaggat, mint Zállat. De tényleg szívesen megnézném, ha adna valaki egy 5870-et (persze lehet, hogy az izom tényleg pótolja a DX9-optimalizálás hiányát). A kártya visszaszolgáltatását sajnos nem tudom garantálni.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
FragMaster #1398 üzenetére
Ahhoz rá kellett volna flash-elni az ASUS bios-át, amit egy tesztkártyával nem hiszem h. bevállaltak.
-
rumkola
nagyúr
válasz
FragMaster #1396 üzenetére
Szerintem meg semmiféle nagy elvárás nincs, 3-4 éves 8800 elég mindenhez. AA-t meg bármikor hanyagolni lehet, nem hal bele az ember.
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
FragMaster #1327 üzenetére
A pH! -n is jöhetne már az elemzés+teszt
-
luw2win
őstag
válasz
végre, de várom a holnapot
-
zuchy
őstag
válasz
(#1326) joshua7:
De nekem 65 nanós a karim, nem tom a tied milyen.
-
rocket
nagyúr
válasz
FragMaster #1298 üzenetére
"Nem a gpu-ban van a védelem."
De ott van:"For Cypress based cards, AMD has hard-wired the protection and has implemented a hardware solution to the VRM problem, by dedicating a very small portion of Cypress’s die to a monitoring chip."
A tobbi az stimmel
-
priti
addikt
válasz
FragMaster #1275 üzenetére
Feldobunk egy konténert a hajóra?
Max két hét és ideér, semmi harmadik országos vámkezelés, kinek van vámszabad területe?
jajj de kicsi lenne ez a PH ehhez (mondjuk a cella is, ha bukunk)
-
DemonDani
addikt
válasz
FragMaster #1272 üzenetére
Amcsiknál már most annyi... (51k nem kevesebb de azért megfizethető
)
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1266 üzenetére
Nem, csak forgok az adott topicokban, ahol ezek a bajok jelentkeznek, mindemellett pedig rakásra kapom a pü-ket azoktól, akik tudják, hogy nagy eséllyel segíthetek nekik, és az esetek 95%-ában a 8.7-es driver telepítésével minden 38xx kártyán pl. rendben kezdenek futni a játékok (és rendetlenebbül az újak). Persze van, amikor az a hiba, hogy ref. drivert telepítenek egy spec. kártyára, ASUS-nál és MSI-nél ez nem ritka.
cowboy_bebop: Nem a számolásról van szó, hanem arról, hogy a törvény szerint MINDIG fel kell tüntetni a bruttó árakat. Sajnos soxor a "nagyker nettó" a "kamionról lepottyant" kategóriát jelenti, persze nem feltétlenül.
-
priti
addikt
válasz
FragMaster #1245 üzenetére
Ott meg valszeg az fetek fognak leégni, bár nemtom miért hívjuk a GPU és VGARAM mellett melegedő alkatrészeket feteknek, de mindegy, a lényeg hogy értjük egymást.
(#1241) katt777 :
fogadunk egy lap sörben?
még arra is merek tenni, hogy csont ugyanaz a motor van rajta, nagyon úgy néz ki, de végülis mindegy is, úgyis a lapáton múlik az meg bazi hangos magas fordulaton, ergo alacsony fordulatra fogják belőni, ilyen 20%
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1246 üzenetére
Ja, végül is alig párszáz 38xx tulaj sír-rí miatta, de tényleg nem általános. Mint amikor 2999 megbetegedés még nem járvány, de 3000 már az.
1-2 hiba még user error, de ilyen rengeteg már nem igazán.
GeForce-okkal anno nekem sem volt bajom, feltettem 1x a drivert, aztán évekig ment vele a gép gond nélkül. ATI-val 1650Pro/1950XT/3870/4870 sorozatban van annyi tapasztalatom, hogy ne a levegőbe beszéljek.Nagynozi: Ja, hát nem is 3870, ugye, amiről szó volt?
Én októberben vettem a 4870-emet, és akkor a 3870 sebességének 1/3-át produkálta Clear Sky-ban, maximum grafikán...
Ezt csak a driver-fejlesztés végett jegyeztem meg, mert később azért ez is begyorsult. Pedig tavaly októberben már nem friss csirke volt sem a 4870, sem a meghajtója.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1242 üzenetére
Hát, 38xx tulajok hetekig mesélhetnének arról, hogyan estek szét a játékaik grafikailag a 4xxx sorozatra fejlesztett meghajtóktól (mivel nincs komplex driver, csak egyes játékokra optimalizálnak), szóval attól, hogy te nem láttál ilyet, a hibajelenség bizony létezik. Ahogy Japán is, bár nagy eséllyel azt sem láttad.
És valahogy az utolsó (8.7) 38xx-ra gyúrt Catalyst-tel mindig megoldódnak ezek a problémák, persze akkor meg az új játékok lesznek szarok. Amúgy van olyan is, hogy simán csak régebbi játékok támogatása veszik az új driverekkel még 4xxx sorozaton is, erről meg CoD v. SSam tulajok regélhetnének pl. sokat. Ez van, valahogy meg kell vetetni a user-rel az újabb hardvert, és nincs kétségem, hogy ezúttal is ezt fogják csinálni. Azt mégis nehéz elhinni, hogy csupa idióta programozót alkalmaznának AMD-nél (akik egyébként a chipsetjeikkel is ugyanezt csinálják, ezért váltam meg nagy örömmel az AMD-s konfigomtól, amelyben meg a 8.3-as Catalyst-től megszűnt a CF, csak mert kijött az 580X helyett az újabb lapkakészlet, az egyéb alaplapi problémákról nem is szólva).
Szóval hagyatkozzunk inkább a tapasztalatokra, semmint feltevésekre. -
priti
addikt
válasz
FragMaster #1238 üzenetére
És vazz ugyanaz a lapát az 5870X2-őn is
de mééééééér kell százötvenötezerötszáz rmp 200 decibellel? mért jó ez? miért? miért? miért?
alatta a bordát már meg se merem nézni, fasza halkra lesz beállítva ez is, t target=200 fok
-
Pala
veterán
válasz
FragMaster #1238 üzenetére
Úristen, ezek a kártyák már a régi V5 5500/6000-es időket idézik.
-
Dare2Live
félisten
válasz
FragMaster #1205 üzenetére
Real DX11 játékoknál lenne esély komoly növekedésre az idei jövő évi felhozatal viszont ugye elég szegényesnek tűnik.....
-
koxminator
senior tag
válasz
FragMaster #1186 üzenetére
megnyugodtam, kösz
-
koxminator
senior tag
válasz
FragMaster #1183 üzenetére
mármint úgy értettem, hogy ki fogja tudni hajtani? mert ugye a tesztek i7 3,8Ghz-en készültek többnyire..
-
DemonDani
addikt
válasz
FragMaster #1152 üzenetére
venni akarok quadcf 5870et a regi lapomba. mi lenne?
de buta vagy
-
priti
addikt
válasz
FragMaster #1150 üzenetére
Az 5870X2-re legalább felmegy a 4870X2 vizesblokkja? Látott már valaki csupaszon ilyen karit? Azért odébbtettek mindent hogy érezzük a törődést mi? Azt láttam hogy hosszabbnak hosszabb a NYÁK, szóval esélyes
, de ha már ilyen irgalmatlan car a gyári gűtés, akkor legalább fognák föl és az elrendezésre figyelnének, hogy aki élt az egyetlen megoldással és bevizezte legalább annak legyen olcsóbb az új kari. Mindegy az a veszély nem fenyeget, hogy veszek 5870x2-őt, de legalább a blokkot jobban el tudnám adni
-
Tommer
tag
válasz
FragMaster #1150 üzenetére
Hát tulajdonképpen csak Crysis -eltem, AutoCAD -ben rajzolgattam ill. rajzolgatok 3D-ben. Semmi jelentősebb igény! Ráadásul egy WinXPSP3hun 32bit -en! Szóval nekem jöhetnek itt DX10-11-12-13...stb -vel, rám ez nem vonatkozik, engem csak a GPU ereje érdekel, hogy 1920x1200 -ban menjen a game, de a min. FPS 35 legyen!
(Tudom ez egyenlőre vágyálom, de kivárom, eljön még az az idő!).
Egyedül talán ez az Eyefinity érdekelt volna komolyabban, de úgy látom ez a megfelelő driver hiányában még elég kezdetleges, ahogy itt írták a fórumban, ill. nem műküdik megfelelően. Ja és nagyon zavar ez a hűtés dolog is, nyugodtabb lennék, ha teljes slotos lenne az a levegőkivezetés! Szerintem nyárom 40°C -ban nem lesz így jó! -
leviske
veterán
válasz
FragMaster #1111 üzenetére
Miért lenne perverz? A HD4800-asok a GT200-al a nyakukon voltak kint több mint egy évet.Most jön a HD5800-as széria, aminek egyáltalán nem lesz ellenfele...
Ha nem kényszeríti őket senki/semmi, akkor miért hoznák ki hamarabb az új Radeonokat a HD5-ösök ellenében? Max azt tudom elképzelni, hogy a Scorpius miatt az új Radeonok egyszerre debütálnak a Zambezi-vel 2011 elején...
-
8nemesis8
veterán
válasz
FragMaster #1125 üzenetére
Hát nem tudom Geforce, mennyire lesz Ati árakban versenyképes, bár tény, hogy mindig amikor megjelentetett valamit, az Ati lentebb vitte az árait, hogy még jobban csak azt érje megvenni, ezzel sok zöldet elcsábítva.
Igen én is tudom, hogy kb akkor éri majd megvenni.Korábban már én is írtam.
Tapasztalatból is mondom ezt. -
válasz
FragMaster #1122 üzenetére
a G80 megjelenésekor nem kellett a DX10-zel foglalkozni, mert a 8800GTX minden korábbi videokártyát úgy legyalázott, hogy volt miért megvenni még úgy is, hogy a DX10 még a fasorban sem volt.
-
8nemesis8
veterán
válasz
FragMaster #1122 üzenetére
Igaz, többször is korábban jön a hardver,mint rá a szoftver. Akkor egyenlőre még talán nem érdemes rögtön beleugrani az új kártyákba, még elég kevés a DX11 játék, igaz decemberig már lesznek, de szerintem pont akkor lehet, majd legkevésbé hozzájutni.
-
CsendesMark
aktív tag
válasz
FragMaster #1115 üzenetére
jelölj meg te forrást
/ne felhasználókra hivatkozz/ -
CsendesMark
aktív tag
válasz
FragMaster #1111 üzenetére
Mivel a DX11-et olyan 3-4 évig biztosan nem váltják, nyilván csak a sebességre gyúrhatnak
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FragMaster #1090 üzenetére
okés, köszönöm...
pozitívan állok a kérdésnek ezentúl, de PH teszt mindenképp érdekel. remélem kitérnek rá pár szó erejéig...
(#1096) FragMaster: gondolom
elférne sztem...
(#1086) Lauda: háát naigen. rend a lelke mindennek
f..ngom nincs, hogy mihez fogják majd hasonlítani legfőképp -
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1089 üzenetére
38xx és 48xx karikon is sokan jobb hűtést "farigcsáltak", mint némelyik drága hűtő. Pl. X2-n +2 venti a blokkokra, stb.
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #1028 üzenetére
Na jó, de ez csak a csupaszmajom értelmi szintjének egy újabb mérőeszköze...
Tom5: Részemről én nem csesztetem, csak felhívtam a figyelmét a potya pénzkiadásra. Természetesen az ő pénze, ha arra akar költeni, felőlem vehet 4 db 5870X2-t.
dangerzone: Ez az állandó fogyasztás, mégis egyre több a kövér ember...
Ki érti ezt?
-
subaruwrc
félisten
válasz
FragMaster #1013 üzenetére
06-ban is állítható, de igen vantageban van extreme beállítás.
-
Dare2Live
félisten
válasz
FragMaster #1003 üzenetére
tökrandom meg léynegtelen is. Az a fontos EU/MOra milyen széra(ák) jönnek
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
FragMaster #979 üzenetére
Köszönöm a választ
Amúgy én meg HD5850-et akarok venni annak meg csak 151W, szóval elnéztem
Na, mind1 mégegyszer köszönöm!!!!
-
leviske
veterán
válasz
FragMaster #751 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor az nV most inkább a Larrabee felé lépett. Innentől a piacon szerintem az AMD lesz az egyetlen, aki konkrétan megfelel a DX11 elvárásainak. A Larrabee és a Fermi inkább csak emulálnak majd, így nem is nagyon lesznek ellenfelei az AMD megoldásainak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FragMaster #735 üzenetére
Egyhamar biztos nem lesz DX11.x. Nincs bejegyezve újabb API változás. Ez azt jelenti, hogy minimum két évig nem változik a jelenlegi csúcs DX API (max. szoftveres frissítések lesznek).
-
Dare2Live
félisten
válasz
FragMaster #718 üzenetére
Nemtudom, hol volt eddig ennyire összefoglalóan, korrektül számokkal alátámasztva. Sehol. Akkor?
Ha meg unalmas neked akkor javaslom ne járj ide aztán csokolom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FragMaster #693 üzenetére
Ilyet nem kezel a Hydra.
Igazából előnye nem nagyon van, hacsak az nem, hogy ott van mindkét gyártó kártyája a gépedben, de azért jó lenne tudni, hogy a különböző kártyák különböző képességeit, hogy kezeli ez a Hydra, mert a DX11-es Radeon társításától nem lesz DX11-es a GeForce. -
Med1on
aktív tag
válasz
FragMaster #693 üzenetére
Azt úgy mostanában az Nvidia nem nagyon díjazza már.
Aki PhysX-et akar, csak GeForce-ban gondolkodjon! -
sniper elite
senior tag
válasz
FragMaster #690 üzenetére
jó de 975 alá biztos nem 1 karit veszek!
-
katt777
félisten
válasz
FragMaster #567 üzenetére
Hát, a CF-t nem kell bemutatnod!
Amennyire látom, ma már kiforrottabb, mint amikor nekem volt, de nem mindegy, hogy az ember 105k-ért vesz egy VGA-t, vagy 35k-ért, és utóbbi esetben még nagyobb teljesítményt is kaphat. Persze attól még DX11 hiány lesz, de egyrészt DX10.1-re is vagy 1 db legalább elviselhető program jött ki (Clear Sky), és DX10-re sem sokkal több, másrészt a zaj és a fogyasztás miatt ATT, illetve a jelenlegi halk 4870-em mellett sokat nem aggódnék. Lehet persze, hogy kivárás lesz.
csibe74: Valaki qrwa nagyot akar akasztani, már látom. Várható volt, a 48xx sorozattal is ezt csinálták. Persze biztosan lesz pár user, aki annyit "dolgozik" a pénzért, hogy lesz.rja, mennyiért veszi.
sniper elite: Minek a 2GB-os kari? CF-ből meg 2 GPU-nál több kizárólag pénzkidobás, a 3.-nál lényegében elfogy.
audi100td: Bolond lennék annyiért venni.
Abu85: A Core i7 olcsóbb!
(Legalábbis a 920-as.) Szerintem azért lesz pár okostojás, mint 48xx kariknál, akik Athlon X2-es konfigba komolyan beleteszik az 58xx karikat is...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FragMaster #560 üzenetére
Az AMD-nél meg ott a Stormrise ... bele lehet futni ilyenbe.
Ettől függetlenül az NV is azon van, hogy jó játékokat szállítson a saját technikájára. Ugyanezt csinálja az AMD a DX11-gyel. Kicsit olyan lesz ez a PC, mint a konzol ... gyakrolatilag érdemes a játékok alapján dönteni, mert a teljesítményt az NV próbálja háttérbe szorítani. Lesznek majd exkluzív címek, amik gagyin futnak az ellennél.
Előre látom, milyen kurva jó lesz. -
Bluegene
addikt
válasz
FragMaster #557 üzenetére
4000-es atikon kívül minden drágán rajtolt, nem tudom mi ez az agónia hirtelen. Bár bevallom sült pulyka után tényleg szar a puliszka újra a 3800as atik is olcsók voltak
egyébként nem értek annyira egyet ezzel: 60 illetve 80 dollárral volt olcsóbb a 4850 ill 4870 kezdőára, persze azóta leolcsósodott azért tűnik hirtelen nagyon drágának a 5800asok kezdőára
nem a kezdőárat kell nézni hanem azt az árat amin stabilizálódik
annyira nem vok hanyattesve ezektől, szvsz a tesztek szerint az 5850 alig gyorsabb a GTX 285től, reméljük kiköszörülik a csorbát és olcsóbban gyorsabbat adnak
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FragMaster #557 üzenetére
Miért kellene árat csökkenteniük? Van az AMD-nek PhysX-sze? Teljesen más az NV felfogása.
Van olyanjuk, amit a konkurens nem tud. Ebben látják a jövőt, ha ezt akarod, akkor fizetned kell. Ezért írtam, hogy a GPU piac kétligás lesz.
-
rumkola
nagyúr
válasz
FragMaster #554 üzenetére
kíváncsi vagyok akkor is ez lesz-e a vélemény, ha az NV nem fogja be ezeket és 7-8 hónapig marad a 70-100K-s ár
-
rumkola
nagyúr
válasz
FragMaster #549 üzenetére
azok a gtx-ek 8-9 hónapos cuccok és inkább az a ciki, hogy eddig nem fogták be őket és ezért voltak eddig olyan áron amilyenen
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
FragMaster #549 üzenetére
Sapphire - 5K
Újdonság varázsa elmúlik szintén -5K
Ph!-n, bazárban (még egyszer -5K ??)Szvsz. amikor felfut már a szállítás is, lesz dögivel az új kártyákból, - azaz október közepe táján - egy 5870 lesz ph!-n, bazárban, újonnan 85-90K, egy 5850 pedig 60-65K lesz.
-
Bluegene
addikt
válasz
FragMaster #543 üzenetére
azu haben wir einfach nur den GPU-Takt der Radeon HD 5870 auf 655 MHz gesenkt. Aufgrund der 320 5D-Shader- und der 80 Textureinheiten erreichen wir dann ziemlich genau die ALU- und TMU-Leistung der Radeon HD 5850. Der Performanceunterschied zwischen der richtigen und der simulierten Karte liegt wahrscheinlich bei unter einem Prozent. So weit ist also alles noch kein Problem, denn einzig die ROP-Leistung lässt sich mit der Radeon HD 5870 nicht korrekt darstellen.
655mhz-re húzták vissza a 5870est, lol
[link]én elhiszem hogy közel az igazi 5850-es szintjét érték el, mindenesetre ciki hogy a GTX 285-tel egyszinten van, persze a GTX 285 igen drága, de akkor is többet várnék
ez az 5850 ennek tükrében sztem áresésbe fog esni
hopp! és kopp! Asus 5870 102K[link]
-
CsendesMark
aktív tag
válasz
FragMaster #505 üzenetére
nincs túlhúzva.
nem hinném hogy hardverhiba, mert ugyanakkor van mindig a jelenség(amikor a fejéhez emeli a puska távcsövét)
akinek valaki más is megnézné hogy elő jön-e a hiba?
-
WesTM
őstag
válasz
FragMaster #464 üzenetére
Így van!!!
Semmivel sem drágábbak ezek a kártyák, ha teljesítményüket viszonyítjuk az árukhoz, mint a 4es sorozat kártyái voltak. Itt azért elég brutál craft van.
-
nixx-21
őstag
válasz
FragMaster #438 üzenetére
há hülye vagy? persze h a kártyát
-
gyiku
nagyúr
válasz
FragMaster #435 üzenetére
flex
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
FragMaster #104 üzenetére
Anand-os tesztben már az új árak szerepelnek. [link]
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
FragMaster #99 üzenetére
259$-ért egy 5850-et realizálnának nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest