- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
picirizs #16236 üzenetére
Vedd vissza a játék grafikáját. C topicban volt szó róla, hogy sok régebbi játéknál ezt csinálják az újabb kártyák. Republic Commando-t és XIII-at is csak butított grafikával lehet újrajátszani.
Különösen sok a hiba az OGL eljárásokkal, erről amott Abu85 írt részletesen.Dj Dekko!: Ott van a vatsznyúban, hogy az új verzióval a beleírt támogatások miatt újra kell csinálni a 3D profilokat!
Lusták vagyunk olvasni?
Vki ATT topicban írta, hogy neki is az kellett.
DIMITRIUS: Alig 1 hete linkeltem.
-
katt777
félisten
Hogy szuperál a friss ATT a HD58xx karikkal? A vatsznyú szerint javították a HD5 támogatást. Valakinek tapasztalata?
-
katt777
félisten
válasz
Perillustris #11108 üzenetére
Igen, köszi a többieknek is a választ. Megnéztem a nagy eszemmel végre a honlapján is
tesztek keresgetése helyett, és ott látom, hogy 128 bites (nem 256), és még az órajelei is le vannak szabályozva. Szóval egy újabb nagy AMD-átb.szás a mobil VGA-ik elnevezése. Persze, ha HD5770 lenne, ki adna a gépért fél millát?
-
katt777
félisten
Ha van valakinek notija mobil HD585(7)0-nel, megköszönnék pár teljesítmény-adatot maximál beállításokkal, mert nehezen akarom elhinni, hogy csak egy 5770 erejével bírna. Szóval ha ilyen notit vennék, csak az asztali 4870-em teljesítményét tudná, vagy még azt sem.
Mobil HD58xx-k mennyire tuningolhatóak? (pl. ATT) -
katt777
félisten
válasz
Goldmen75 #9787 üzenetére
Azért ez a "pár ezer Ft-tal drágább VGA"-beszólás tetszett.
Szegény usernek nem futja egy HD5870-re, bár nem tudom, az minél drágább csak "pár ezer" Ft-tal.
HD4870-re anno szerencsésen sikerült beruháznom 51k-ért (utána még hónapokig 65k fölött volt), de ma ilyesmire esély sincs, a DX11-es progik bezzeg jönnek kilóra, ami még hagyján, de mindegyikből kihagyják a normális DX9-DX10(.1) megjelenítést, hogy muszáj legyen lecserélni az egyébként még elég izmos 48xx karikat is. És akkor most látom, hogy az 1 hónappal ezelőtti HD5850 árak körül csak a HD5770-nél alig erősebb HD5830-akat kapni csak, a HD5850-ek meg szintén drágábbak lettek, bár nem annyival, mint a nagy tesók. Talán majd húsvét után...
Neked nem elég, ha szórakoznak veled?
Éppen ma törölték egy írásomat még a blogomból is, amely a ma zajló magyar holocaustról szól az egészségügy "fényében". Aludjon csak a langymeleg akolban a rabszolga, ne tudjon semmiről.
Jut eszembe, milyen jó alternatív hűtő van HD5850/70-re? (Jókor, éppen kimerül a mobilnetem adatkerete.) Az MSI-nek pöpec ez a Twin Frozer-es megoldása, de +10k-t nem adok érte. Lehet, HD5770 Hawk lesz, mégiscsak van olyan erős tuninggal, mint a HD4870-em, de még annál is jobban tuningolható, jónak látszik a hűtése, és DX11-es. Bár az MSI-től a lapjai miatt erősen ódzkodom.
-
katt777
félisten
1 valamit magyarázzon már meg nekem valaki: ha régóta ilyen erős nem volt a Ft, hova az isten f.szába mennek felfelé a HD5870-árak? A szar forinttal 82k-ért lehetett HD5870-et kapni, ma nincs 95k alatt. Valakik már megint átb.sszák a népet.
-
katt777
félisten
Áj, csak az a 12k difi ne lenne!
Talán majd GT300-ak megjelenésével.
Én ASUS kártyához mindig ASUS drivert használtam, és soha nem volt bajom velük, még akkor sem, amikor mindenki szívott a ref. meghajtókkal (ha nem volt újabb ASUS, nem is frissítettem). Persze ez 1950XT/HD3870/HD4870 VGA-kkal volt, az újakról nem tudok semmit ilyen szempontból. Lehet, hogy éppen a bios-csere miatt volt gondod, hiszen valójában nem ASUS a kártya?
MSI-t semmiképpen nem akarok, már az alaplapjaikból elegem volt, VGA-k mellől meg szinte minden tartozékot kispórolnak.
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #6895 üzenetére
És azt az ASUS Smartdoci gond nélkül lezeli, vagy ASUS driver kell hozzá, esetleg ATT-szal is OK? Bios mod akár szívathat is. Én jobban örülnék, ha bármelyiken menne a Vmod ATT-szal.
SimonYana: Akkor van baj, ha úgy szarik be, hogy nem tudod visszatenni a biost, de még elindítható vhogy.
-
katt777
félisten
Hali, 3 kérdésem lenne HD5870 tulajokhoz:
1: Csak az ASUS-nak és az MSI-nek van ilyen Vmodos túlhajtó programja, vagy más gyártók is adnak használhatót? Láttam, hogy a Sapphire-nek van valami, de az elég gagyinak tűnik. Sajna a 4870-emen nem nagyon működik.
2: ATT-szal működik minden HD5870-en a Vmod tuning, vagy csak a gyárilag támogatottakon (pl. ASUS, mert az MSI-t inkább kihagynám)?
3: Konkrétan Powercolor érdekelne leginkább, illetve amellett, hogy ez milyen támogatással bír tuning szempontból, használja-e valaki a waterblokkos verziót.
Amúgy ha nem vizes, akkor vsz. ASUS lesz majd, de mivel az 95k, HD5870-ek meg már 82k-tól kaphatók, fontos lenne, hogy a többi mennyire és miképp tuningolható.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Vagy nem akarnak konkurenciát a 2 kártyás konfignak. Tuningolni biztosan lehet őket, de lehet, hogy oda magasabb áramerősségre képes tápok kellenek majd, amelyek viszont nem olcsók.
ATI kártyához sosem lesz normális driver, amennyiben azt érjük normális alatt, hogy minden tökéletesen fut vele. Amennyiben ált. vesszük a drivereket, akkor viszont valóban mindegyik "normális". -
katt777
félisten
RI/OS: Számításaim szerint ez elég messze esik a 100%-tól.
Az én monitorom csak 1680x1050-et tud, mégis tudok Extreme minőségű teszteket csinálni.
Még hogy nem indul el! Többen megmondták itt, hogy semmi baj az ATI driverekkel! Csak a Win7 lehet a ludas!HW Junkie: Kíváncsian várom! Persze nem azokat a játékokat, amelyekben direkt korlátozzák az 1GB-os karik képességeit!
ceaser: 5870CF kb. 200k. 5870X2 (OK, nem az) kb. 160k. Markokat meg maximum grafikával kell tolni, és máris használható eredményeket adnak.
Igen, 512MB vs. 1024MB 1680-as felbontástól egyre komolyabb különbségeket produkál, de számold ki, hol jön össze +1GB-ra való igény. Ráadásul a DX10.1 és 11 pont arra lenne kitalálva, hogy gyorsítsa a DX10 lassú megjelenítését.
A driverek meg olyan "f.szák", hogy pont 2 napja tetettem vissza valakivel a 3870-ére a 8.7-es C-t, mert már szinte semmi, akár csak 1-2 éves programja nem működött rendesen, és voilá, megy minden, mint a karikacsapás. Ezért nem nagyon teszek már újabbat a 4870-re; már a 9.10-zel lassult. -
katt777
félisten
válasz
Barbarossa88 #3996 üzenetére
Most soroljam azokat a 4 magosokat, amelyeknél több cache-sel bír egy E8400?
Ráadásul nincs olyan VGA ma, amelyet ne lehetne kihajtani egy E8400-zal, ha az ember normális grafikai minőséget használ (és a procik összehasonlítása miatt az ilyen tesztekben pont nem ilyeneket használnak). Az egész i7 technológia 3-4% pluszt hoz egy E8400-zal szemben, szóval ennyit a 4 magosokról...
zuchy: Látod, hogy félreértették, nem kötözködésből szóltam.
Nem is játszanék 640x480-as játékkal (különben sem számít, hogy 500, v. 600 FPS-szel viszi őket egy proci), és attól, hogy valami nem régi (lásd: Wolf), még nem lesz terhelő egy VGA-nak. De majd teszek föl a honlapomra Borderlands terhelési grafikonokat: megy mind a 8 mag, de összesen nincs annyi terhelés, amellyel egy E8400 ne birkózna meg.
Persze, hogy gagyi proci nem játszik, de pont az E8-asok az a szint, amely már megfelelő az erősebb kártyák alá is.HW Junkie: Azt csak képzeled, hogy kell neked annyi.
Ha a játék úgy van megírva, hogy 2GB-tal hagyjon nagyobb látótávolságot, akkor már gáz. Amúgy ezt bújtatott marketingnek nevezik.
TTomax: Hiába mondod neki, csak arra gerjed, ha meglátja, hogy "2GB".
Amúgy egyetlen kártyára sem kell 2GB egy akármekkora, ma kapható felbontású monitorhoz, de ha elmondják sokszor, hogy a sok RAM a több képernyőhöz kell, az is totálisan falra hányt borsó marad.
Goldmen75: Mert lehet villogni vele a faluvégen.
ceaser: A CF mindenképpen szívás. 2 GPU-val max. +80% teljesítményt kapsz, de ez a legritkább, van, hogy visszaesik a gép teljesítménye az 1 kártyás konfighoz képest. 3DMark06 és Vantage viszont hoz akár +98%-ot is!
A 2GPU-s VGA cseppet sem lesz jobb, mert az is CF v. SLI, csak egy kártyán.janos666: Egyetlen régebbi játéknál sem orvosolják a lassulásos hibát, mert leszarják a régi programokat, és a régi hardvereket is.
RI/OS: Vegyél már +2-t, és egy hozzá való lapot akkor már!
Csak megéri az a +8% teljesítmény!
HAF 932-t kell venni, vagy S840-et, az még tágasabb. -
katt777
félisten
válasz
BullKoxa #3984 üzenetére
RTM
zuchy: Hát, ha grafika maxon, akkor pont nem kell izomproci. Igénytelen játékmotorok nem mérvadóak, ennyiből tegyél föl egy Quake 2-t, aztán sírj, hogy 5GHz-en sincs kihajtva a VGA-d.
8XAA-gel alacsonyabb pontok jöttek volna ki neki sztem.
A proci nem produkál FPS-t.Goldmen75: Az van, amelyik teljes gőzzel dolgozik (de hiába), az korlátozza a rendszer teljesítményét. Pl. ha proci 100%-on megy, VGA meg csak 80-on, akkor CPU limited van, azaz nem képes elég adattal ellátni a VGA-t, illetve vice versa. Ezért is érdekes, hogy Unigine tesztekben mennyire pihennek a procik, azaz hogy max összetettséggel még mindig mennyire nem kell izomállat CPU a legerősebb VGA-k alá sem.
Monitorozó grafikonokon (ATT v. Rivatuner, esetleg Win feladatkezelő és GPU-Z) pontosan látod a helyzeted. Nézd meg a tesztjeimet a honlapomon v. logouton, sok játék-grafikont is láthatsz direkt erre való tekintettel HD4870 teszteknél. -
katt777
félisten
válasz
Goldmen75 #3941 üzenetére
Pedig van kereső is, ill. nem egy teszt PH-n is. Egy E8400 is kihajtja, legalábbis azon adatok szerint, amelyeket én kaptam max. grafikai összetettséggel. Teszt a honlapon v. Logout: HD4870 Part V
zuchy: A grafikai összetettség jobban megfogja a VGA-t, mint a felbontás, ergo nem feltétlenül ostobaság 1280-as felbontásba erős VGA-t venni.
ko-ko82: Nekem 7.3-at, de HD4870-em van...
cserkosz: Az nem a W7 beépített WDM drivere miatt van? Vagy már rendes ATI meghajtóval?
kasa85: Ez egyszerűen csalás. Nekem maximális megjelenítési minőséggel van 7.3-am HD4870-nel.
RI/OS: A pontszámokból ítélve nem Extreme minőségben teszteltél 8XAA és 16XAF mellett. Akkor meg mit vársz, amikor vastagon CPU-limites vagy?
zuchy: Markot is lehet ésszel használni.
HW Junkie: Talán lesz rajta 3 monitor? Vagy mire kell a 2GB RAM?
Vagy a méretre gerjedsz?
Mert abba a felbontásba max. összetettséggel sem szükséges.
-
katt777
félisten
Vagy játssz horgász-szimulátorral.
Lacika001: Bios cserétől még nem biztos, hogy működni fog a fesz. emelés, ez kari kérdése. MSI is vállal gar-t a Vmodra? Ill. melyik tuningprogi jobb, a Smartdoctor v. az Afterburner?
Dark KillerX: HD3xx0-hez a 8.3-as volt a csodadriver, 20-25%-ot gyorsultak tőle a karik, HD4xxx-hez viszont nem volt ilyen, csak pár %-os javulások. Sztem 10.x előtt nem lesz igazán jó driver HD5xxx-höz.
-
katt777
félisten
válasz
Robi BALBOA #3844 üzenetére
De ha egyszer meg lehet úgy is érni egy játékot szép grafikával, hogy a mai középkategórián is elfusson, ráadásul még DX9-ben is, ha megnézel egy X3-at pl. Ilyen szempontból az Oblivion érdekes, mert ugye nagyon gépterhelőnek indult, viszont benne hagyták a fejlesztési lehetőséget a motorban, és ini mod-dal (ill. néhány más, pl. 4X textúrás), meg kényszerített AA/AF mellett a mai kártyákat is megfekteti.
Heavenben én a "lépcsők"-től akadtam ki.
Ritka nagy gáz.
Abu85: Kis Radeonokhoz aztán pöpec lesz a DX11...
DieHard: Driver? Nekem még 4870-em van, de egyik lejátszóval sincs baja W7 x64 alatt.
Nippon: Hát, ha te mondod, hogy a kártyák csinálják...
De nézted már másik táppal?
Nem táp-ciripelés végett, hanem mert esetleg kevés A-t kaptak azok a VGA-k. Tény, hogy többeknél előfordul ciripelős probléma, de akinél cserélték, még egy sem kapott megint rosszat. Azzal nem akarok előhozakodni, hogy nálam számos VGA közül egy sem csinálta, mert e téren lehettem szerencsés is (mondjuk 3db 4870-em meg cserés lett).
-
katt777
félisten
Hát anno éppen az volt a gond, hogy a DX9-et konvertálták a játékokban, ami messze nem ugyanaz, mintha eleve DX10-re írják.
Robi BALBOA: A játékfejlesztők pontosan tudják, hogy melyek a különböző hardverek határai, ezért írnak olyan programokat, amelyek nem futnak teljes mértékben a legjobb cuccokon sem.
Ez része a marketingnek, amely miatt majd lecseréled a hardveredet, amire pedig nem lenne szükség, ha a felhasználónak írnák a programokat, nem a hardvergyártóknak. (És ezért még te fizetsz.) Nem véletlenül fulladt ki a Gamers for Gamers kampány is; elég hamar rájöttek az emberek, hogy ez is csak egy újabb átb.szás.
-
katt777
félisten
Na, akkor kompatibilizálj már nekem egy Republic Commando-t azzal a mesteri API-val, légyszike!
(De mondhatok még pár játékot, ha tesztelni akarod az ATI drivereket + a DX-et.)
Hogy miért ne hozna dupla FPS-t a CF? Hát talán azért, mert egy kalap szar. Én még egy tesztet sem láttam, ahol a legjobb esetben 180% fölé menne 2 GPU-val a graf. teljesítmény, leszámítva a 3DMark-okat. Azokban a játékokban meg sehol sincs, amelyekkel nem tesztelik, saját tapasztalatból tudom.
TTomax: Ez csak olyan, mint a DX10.1-re kiadott HD sorozatok: elméletileg tudják, de gyakorlatilag még a HD4870 is csak valamit butítva képes DX10.1-es játékok megjelenítésére, DX10-esekről nem is szólva. Majd a HD6870-től várhatjuk el, hogy DX11-et elfogadható sebességgel futtasson, addig mindenki élvezze a tesszeláció szépségét levett árnyékokkal, v. egyéb effektekkel.
-
katt777
félisten
"A Több GPU-s megoldás meg dupla FPS-t hoz CF-ben." - Francot.
Bár 4 GPU-val már elképzelhető, jó esetben.
Amúgy kíváncsi vagyok, mikor csinálnak egy tesszelációnál szebb grafikát DX9-ben, ahogy a DX10-es programok legtöbbjénél is számos DX9-es program sokkal szebb. Persze lehet új eljárásokat kitalálni, hogy cseréljenek az emberek VGA-t (is), meg direkt ezekre kihegyezett játékokat írni, csak már most fogadnék rá, hogy a DX11-es játékok, játékélmény tekintetében még a DX10-eseknél is ócskábbak lesznek az irdatlan hardver-hype miatt. -
katt777
félisten
válasz
Sz.Miki #3710 üzenetére
Az ATI driverírói csak arra gondolnak, ami most jött ki.
Televan: Föl lehet szerelni a tetőre, és akkor ágyból játszhatsz, még kényelmesebben. 3m-re már elfér azért egy komolyabb LED-TV is...
(Én is csak szeretnék egyet, de hát már hadd álmodozzon az ember...)
Nippon: ATI-s topicban több ilyen kártyát is cseréltek. Ha normális helyen vetted, kicserélik. De ha minden karid csinálja, nem mégis valami más (táp?) okozza a VGA-n ezt a zajt? (Nem megfelelő áramerősség pl.)
darky@: Azért a tessz. visszaesésért sztem még erősen a driver a felelős.
-
katt777
félisten
válasz
Razermazer #3681 üzenetére
Na ne má... Sem a Chieftec, sem a CM tápom nem ciripel, de egyetlen ATI kártyám sem tette, még párosával sem (3870CF ment 550W-os Chieftec-kel, 18A-es VGA ágakkal), sem kari, sem a táp alattuk. Az bizony inkább hibás kártya. Elméletileg egyébként csak hallja az ember, hogy a tápból v. a VGA-ból jön a tücsökmuzsika.
Nippon: Hát, ha elméletileg nincsen, azért gyakorlatilag mégis úgy tűnik, hogy van, ha tényleg onnan jön a zaj. Venti?
Kucsek: Ha 6 monitoron tolod, minek a szomszédnak távcső?
Televan: Havernál van az asztalon egy legalább 120cm-es TV, na, azon F1-ezzél, aztán megtudod, mit ér egy 22" monitor az élmény tekintetében.
Sz.Miki: Ja, CF-es alaplapba beteszel egy 4870-et, aztán azt aktiválod, ha kell, vagy vársz pár hónapot, hátha ilyen régi játékra is gondolnak az ATI driver-írói (én azért igazából ebben nem hiszek).
-
katt777
félisten
ATI Tray Tools.
Hibás kártya mindenféléből akad (tré lakkozás a tekercseken), nekem pl. 9 ATI-ból egy sem csinálta, még azok sem, amelyek egyébként elromlottak. Ciripelés miatt bedögleni nem biztos, hogy fog, de idegesítő, azt elhiszem.
Jobb helyeken garban cserélik, mert nem része a rendes működésnek.barks: Játékra még egy E8-as is bőven jó.
-
katt777
félisten
válasz
00roli00 #3604 üzenetére
Nekem egyszer úgy összeb.szta a wint egy hibás ati driver (abban a hónapban 2 hotfixet is kiadtak), hogy driver pucoló sem segített.
Persze, akik szerint minden ati driver jó (ki látott már hibátlan szoftvert?
), azok szerint a meghajtók durvább hibáit javító hotfixek is nyilván csak kitalációk. Persze lehet azt mondani, hogy a driver jó, csak a rendszer rossz, de ez a legnevetségesebb magyarázat, mert mint írtam: OS-re kell drivert írni, és ha a megjelenítés nem OK, az a driver hibája (már ha minden más rendben van, természetesen).
-
katt777
félisten
Hát akkor ne tegyék bele, ha nem képesek megcsinálni.
DX11 miatt sztem leszünk bajban páran, ha majd jönnek kedvünkre való progik, és még mindig drága lesz az 5xxx széria, mert akkor már valami sebesség + is kéne, de úgy meg csak az 5870 jöhet szóba, butított verziója nem.Razermazer: Üzemmód-váltáskor előfordulhat, ha túl nagy a különbség, de ez ATI HD48xx-hiba, mert ha csak a kártyát használod, akkor is előjönne, ha nem úgy írták volna meg a biosokat, hogy elleplezze ezt a hiányosságot. Ezért használnak ugyanis 3D VRAM órajelet 2D-ben.
A drivert meg az OS-re kell megírni, és nem fordítva, ergo ha W7-en valami nem megy, XP-n meg igen, akkor az bizony driver-hiba. Benne van a nevében, hogy W7 driver, ergo minden Windows játéknak futnia kellene vele.WesTM: Ha úgy véled, tuti a bios-vezérlés, ezt nem ártana pár megfőtt kártya tulajdonosának is megmagyaráznod, driverből meg hiába pár % a dolog, ha valaki pont olyan programmal játszik, amelynél előjön; mostanában pl. többeknél is csíkozódás-probléma van régebbi kártyákon új driverekkel. Mellesleg emléxem még a HIS HD3850 IceQ3 turbo-ra, amelynél meg az összes órajel-profil 3D tuning volt, és én csináltam meg a tulajoknak a jó biost a topicban, amelyekkel aztán már rendben mentek en. tak. módban is, vagy nem emelt órajelekkel UVD-ben. Ott van még ráadásul a fogyasztás kérdése, amelyre a kártyagyártók nem nagyon gondolnak, talán azért, mert a piacok többségén nem akkora probléma egy pár Euro-val vagy USD-vel magasabb számla kifizetése, mint nálunk.
Mellesleg feltelepítettem a 9.9-re a 9.10-es drivert (csak azt), és hip-hop, megszűnt a kényszerített mód Oblivionban, nem működött HDR-rel az AA és az AF. W7-en viszont igen. Visszatettem a VGA-szűz rendszert, fel rá a 9.10-es drivert, és máris ment rendesen. Akkor most szerinted semmi driver-hiba? Persze a trükk ált. az, hogy a user úgysem használ régi programokat, tehát nem fog rájönni, ha egy-két dolgot hanyagolnak a meghajtóban. Csak van néhány elvetemült, akinek herótja van a sok agyonhájpolt szartól, amit manapság kiadnak, de ezek amúgy is az a kötözködős fajta, így aztán nem átallanak szólni, amikor hibába futnak.
Ilyenkor írják aztán más topicokban a tapasztaltabbak, akik már kikísérletezték, hogy na, ehhez a játékhoz használjatok 8.3-at, azzal megy, a másikkal 9.7-et, vagy újabbat, mert onnantól OK, stb...
Keldor papa: Megmutatja a driver hibáját.
Bírom az olyan nagy arcokat, akik nem láttak még semmi hibát, és ebből azt a következtetést vonják le, hogy mindenki más hülye.
(Köztük számos szakember.) Attól, hogy más is okozhat hibát, nem feltétlenül más okozza azt, a tudományból számos ilyen "bizonyítást" és "cáfolatot" ismerhetünk.
bigdigit: Ha ő ettől érzi különbnek magát másoknál, hagyd meg neki az élvezetet.
Fölösleges ilyenek miatt idegesítened magad. Ő majd, ha hibát talál valamiben, OS-t installál újra, meg lecseréli a hardvereit, addigra meg kijön egy jó driver, aztán megmondja, hogy na ugye, hogy a drivernek semmi baja.
-
katt777
félisten
[OFF]Hát arra gondoltam, hogy max. a 9.10 installjánál mehetett el, de majd visszateszem a régi partíciómentést, úgysincs sok haszna a 9.10-nek.[/OFF]
Robi BALBOA: Nekem ez az első (pont ez
), amelyik pikkel a W7-re.
bigdigit: Én pont azt mondtam, hogy ne általánosítsunk. Azon én is tűnődtem, hogy ha lenne pénzem, megérné-e egy nV karit betenni a gépbe, hogy PhysX-es játékot azon toljak...
Keldor papa: Akkor majd nézd meg a Heaven benchmark-ot OGL-ben.
Amúgy a hibák legtöbbször magas minőségben jönnek elő, szóval ha nem úgy játszol, kisebb az esély rá.
WesTM: Hogy én hány ilyen magabiztos embert láttam aztán megborult rendszerrel...
Mindenesetre éppen eleget tesztelek ahhoz, hogy észrevegyem a driver-hibákat, pl. hogy az egymásra installált ATI driverekkel látszólag minden rendben is lehet, csak aztán egyszer próbálsz egy friss installt az újjal, és hirtelen sokkal gyorsabb lesz a rendszered. Természetesen az is igaz, hogy nem minden játéknál vannak hibák, és ha szerencsésen választod ki őket, akkor nem fogsz hibát találni. Sokaknál előfordul az is, hogy pl. ASUS, MSI kártyára ref. drivert tesznek, csak mert a kari ref-nek néz ki, de attól ezek, és néhány más gyártó is ügyeskedik bios-ban/driverben, így a ref. driver hibás lehet.
Mindenesetre ha sok-sok ember, köztük számtechhel hivatalosan is foglalkozók találnak hibát a driverekben, és 1-2-en nem, akkor kicsi arra az esély, hogy az az 1-2 ember tudja csak használni a drivertelepítőket.Abu85: Elég egy gyári hibás CCC a rendszerboruláshoz, akad is minden évben 1-2. Egy csomó ember, aki sok-sok hibával szembesült, lecserélte a CCC-t ATT-ra, és egy csapásra megszabadult szinte minden hibától.
-
katt777
félisten
Lehet, hogy a bunkók közben mind ATI-t vettek.
Pont az egykori márkahívők szokták a legjobban gyalázni aztán a másikat, nehogy szembe kelljen nézni önmagukkal. Mindegy, engem nem zavar egyik sem; én jó kártyát akarok, ennyi. Amikor nV jobb volt, olyanom volt, amióta az ATI jobb, az van, még ha úgy is vagyok, hogy az nV évekig ment ua. driverrel gond nélkül, az ATI-nál meg mindegyikkel gebasz van (most pl. 9.9-9.10-ben nem működik a kényszerített AA és AF HDR-es Oblivionnal, W7-en meg mindig kilép a játék
). Persze most már az nV-nál is, úgyhogy végeredményben tényleg csak az ár/érték alapján kell döntenem, hogy a kisebb rosszat válasszam.
barks: Lesz ám közben még egy 9.12 is, persze vsz az még korai lesz ahhoz, hogy jó legyen. Ezért (is) nem kell korán új ATI kártyát venni.
-
katt777
félisten
válasz
Ricco_hun #3548 üzenetére
Azt én is megfigyeltem, hogy amikor anno még 4870-vásárlás előtt érdeklődtem nV-s topicokban, ATI-sként, ATI-s eredményeket belinkelgetve, hogy tájékozódjam, teljesen normálisan bánt velem mindenki (itt még azért is leszóltak, hogy mit keresek erre egy HD48xx kártyával, amikor összehasonlító eredményeket kértem), míg több ATI topicban is akadtak páran, akik egy-egy arra tévedő nV-st elküldtek az anyjába (OK, emléxem, 1X tényleg jött egy idióta pár teszteredménnyel, aki egyfolytában harsogta az nV himnuszt, de azért nem kell általánosítani). Vannak, akik utálják az ATI-t, vannak, akik utálják az nV-t (szerintem egyik sem reális, mert mindkét cégnek akadnak hiányosságai és szemétségei is), fölösleges emiatt idegeskedni, és neked sem kéne általánosítani az ATI-sok körében.
-
katt777
félisten
Ja, hát az új árát figyelembe véve persze, csak nem kapod meg azt a pénz a régi kariért. Ilyen szempontból pofátlanul olcsón adják az 5870-et, ha megnézzük mondjuk egy GeForce 2 GTS új árát.
Hát, AC már nekem nem jött be az első sem, CoD-ok már messze nem a régiek (1-2), Left 4 Dead nem is érdekelt, de ezek már nyilván ízlésbeli eltérések. Dirt1 ment a szemétbe, amikor kiderült, hogy nem bírja a HT-et, mert lekapcsolni nem fogom egy béna játék miatt, miközben réges-régi progiknak sincs bajuk vele, és nem kockáztatom meg a 2. részt. -
katt777
félisten
80k-ért 5870 még mindig drága a tudásához képest, persze nyilván könnyebb bevállalni, mint 100k-ért. Egyelőre semmi nem igényel többet nálam a HD4870-nél.
Ó, hogy reménykedem, hogy az AvP-t nem qrják úgy el, mint a Red Faction 3-at, vagy a Soldier of Fortune 3-at, hogy másról ne is szóljak! Olyan rég láttam már valami élvezetes, új játékot! De ha mondjuk ebből is vmi ócska, külső nézetes baromságot csinálnak, hát, 3 hétig fogok rájuk voodoo átkokat olvasni. -
katt777
félisten
válasz
Ricco_hun #3539 üzenetére
Ne aggódj, elfogadható driver úgysem lesz tavaszig.
Jönnek itt még bugok szerintem, főleg régebbi programoknál. Amúgy én már az 58xx megjelenése előtt is úgy tartottam, hogy érdemes megvárni, lesz-e válasz az nV részéről, és milyen.
Lehet, hogy az ipari kémek már jelentették az ATI-nak, hogy az nVidia nem fogja tudni X összeg alatt kihozni a GT300-as kártyákat, így ők már most X-1 USD-re áraznak!
Mielőtt azt mondanád, hülyeség, várjuk meg a GT300-akat.
-
katt777
félisten
válasz
tom_tol #3529 üzenetére
Nem, mindketten maximális összetettséggel futtatták a teszteket, csak Az E8400-zal rajta volt még az Edge-Detect eljárás is, és magas Cat. AI. Tehát a különbség maga reális, a mértéke tűnik nem eviláginak, miközben az E8400-zal semmit nem gyorsult a megjelenítés a CPU tuningjával.
RI/OS: Tényleg, Edge-detect AA mellett is megnézhetnéd, magas Cat. AI-val.
-
katt777
félisten
Én azért gyanaxom valami driver csúnyaságra, mert nem CPU limites az 5870 E8400-zal sem. Annyi tech + van az i7-ben, hogy 3-4%-ot gyorsult a megjelenítésem i7-tel kihajtott HD4870-nel az E8400-zal kihajtottal szemben (tesztek honlapomon és logout). Szóval ezért tűnik irdatlannak ez a különbség.
Megkérnélek, ha nem mondtad volna már, hogy elég, hogy tropics és heaven tesztet is tolj DX9-ben, de nem kívánok tőled általad nem kívánt munkát.
radi8tor1: Na ja, meg előtte is. Kérdés, melyik melyik?
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #3522 üzenetére
Ha másért nem, hát az Oblivion miatt muszáj lesz bevállalni egyszer (no de DX9-ben meg nem olyan acélos azért, ahogy nézem), minden másra elég a 4870 fullban, akár még csökkentett órajelekkel is. Persze lehet, hogy van valami tech vacak, amihez nem elég, de előbb olyan játékot készítsenek, amely érdekel is. Wolf volt az utolsó ilyen, de az megint nem a hű de brutál grafikáról volt ismeretes.
Viszont mindenképpen meg akarom várni, mit tud majd a GT300, mert ha mindazt, amit az ATI, csak még PhysX-et is, akkor a mostani 5xxx tulajok szívhatják majd a fogukat. Január előtt úgysem érdemes VGA-t venni.
-
katt777
félisten
RI/OS: Figyu má', te hogy érted el DX9-ben a 142.5/6043, ill. DX10-ben a 95,8/4063 eredményeket? Nem kötözködésből kérdezem, hanem kíváncsi vagyok, mert megkaptam az E8400-zal mért eredményeket, ahol szépen látszott a VGA kihajtása 3-3.6 és 4GHz-en, de ez a 2 Sanctuary teszt 31.7/1344, illetve 70,6/2992 volt. A különbség annyi, hogy akitől kaptam, az még az Edge-Detect AA-t is bekapcsolta a maximális véglet kedvéért.
Driver hiba lehet? Csak mert másutt nem láttam ekkora eltérést, csak annyi lassulást, amennyi az eltérő AA metódusból fakad. Nem kívánok sok túlmunkát tőled, de ha lenne pár perced, megköszönném, ha vetnél egy pillantást a (remélem már) végleges cikkre a honlapomon, ahol minden új HD5870 teszt szerepel.
Holnap kikerül logout-ra, és nem szeretném, ha valami nagy tévedés maradna benne, még ha a HD5870 csak összehasonlítási alapként szerepel is benne. Előre is kösz, ha szánsz rá időt. Jöhet a válasz pü is, mielőtt megint beszólna valaki, mit keresek itt, amikor nincs is 58xx kártyám. -
katt777
félisten
Bizonyára nem jársz a megfelelő fórumokon, és nem használod megfelelő beállításokkal a kártyáidat. Mindenesetre 48xx tulajok jó része már most pakolja vissza a 9.9-es drivert, mert ugyanazt tapasztalták, amit én.
RI/OS: Már meg is tettem. Megkaptam privátban az E8-as teszteket, kíváncsi leszek azokra is, de majd csak du. lesz időm megnézni. Kösz az újat
, na most a DX11-eset nem találom.
Sebaj, ha fekete, majd Abu85 megmondja, hogy az ő kártyáin az is OK.
(Gyengébbek kedvéért: a smiley azt jelzi, hogy nem komolyan mondtam.)
Sz.Miki : Örülök neki. Nemsokára lesznek E8-as teszteredmények is.
ImI87: Nem tehetek róla, ha nem érted, miről írok.
Mások szerencsére igen, még ha tisztázni is kellett pár dolgot (pl. hogy feltételezéseket írtam, ezért kérdeztem, és a válaszokat is megkaptam olyan emberektől, akiknek nem jelent leküzdhetetlen kihívást több mondat, netán több hsz értelmezése, hogy a félreértéseket tisztázó válaszokról ne is szóljak). Nem hiszem, hogy ezúttal is megértenéd a szavaimat, de azért próbálkozom, hátha...
Mellesleg meg nem igazán értem (én bevallom), hogy hol másutt kéne érdeklődnöm az 58xx VGA-k teljesítményét illetően...
-
katt777
félisten
Nem csak engem. Csak egy picit kell érteni a burkolt marketinghez (szinte minden téren, mindenféle gyártó él a nyomásgyakorlás efféle eszközeivel a mosóporoktól az autókig), hogy az ember értse a tesztek eredményét. De logikailag is, ha A esemény okozza B-t, B pedig C-t, akkor nagy eséllyel A okozza C-t.
-
katt777
félisten
válasz
Sz.Miki #3454 üzenetére
Ne a procit tuningold, hanem a grafikai összetettséget állítsd maximumra. A honlapomon van jó pár teszt, még ha 4870-nel is, de max. összetettséggel lényegében aludt a processzorom, nem hogy limitálta volna a rendszert.
kasa85: Ha bemész, kérd meg őket, hogy mutassák már meg, hogy rendben megy a kártya, mert neked továbbra sem jó egyik driverrel sem, így nehéz elhinned, hogy valóban jó lenne. Ha megmutatják, és ott nincs hiba, akkor viszont valami más gáz lesz a rendszeredben, bár nem tudom elképzelni, mi lehetne. Ha meg nem akarják megmutatni, akkor mondd meg, hogy szerinted meg kéne tenniük, de beugrasz a fogyasztóvédelmi felügyelőséghez megkérdezni a biztonság kedvéért, úgysem tudod pontosan azt sem, hogyan megy egy KERMI vizsgálat. De vágj ám nagyon ártatlan képet!
-
katt777
félisten
Márpedig ez a kártya hibája, ha több driverrel és több rendszeren is előjön nem a drivereké v. az OS-eké. HD48xx karikon is előjönnek ilyenek, ha túl alacsonyra veszi le valaki a frekvenciát. Talán valamelyik fesz. szabályozó áramkör hibás. Személyesen kéne megnézned a garos tesztet, mert jogod van hozzá. Ha szórakoznak, KERMI vizsgálatot kérhetsz, de sztem előbb fogják cserélni, mert azt a cégnek kell fizetnie.
Addig is megpróbálhatnád ATT-szal magasabbra beállítani a 2D órajeleket (a feszt hagyva!), ott rögtön kiderül, hogy mennyi kell a kártyának a zökkenőmentes működéshez.
Persze, hogy ha 3D-ben van a kari, akkor nem jelentkezik a hiba a többi alkalmazásban, csak a képernyő bizonyos részeit ugyanis még egy VGA sem tudja energiatakarékos módba kapcsolni.
Keldor papa: Hát, 4870-eken meg fordítva. Most toltam végig újra a KotOR1-et (most meg éppen a 2. részt, ha már nem adnak ki normális játékot mostanában), Republic Commando viszont bukta, illetve Jedi Knight és Academy is azok szerint, akik próbálták.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #3445 üzenetére
Ja, hogy a CPU-Limit DX9, na, oda pont nincs tesztem, de majd megnézem azt is. Aztán várom a többit (OGL ill. Tropic és Heaven), de igazából az összehasonlítás 1680x1050-ben lenne jó. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy 58xx karikon is feketedik-e némelyik teszt Heaven OGL-lel, vagy az ATI csak a régebbi kártyák tulajainak kedveskedik e módon.
Ígértek E8-as teszteket is, azokra is kíváncsi vagyok.
-
katt777
félisten
Nem sokkal nagyobb az, amúgy meg már Vantage-ben, és más programokban is észrevenni, hogy felbontások között sokkal kisebb a különbség, mintha akár csak egy kicsit emelsz a szűrőkön. Megengeded, hogy az eredményeket, természetesen a rád való hivatkozással, betegyem a cikkbe?
Oops: CPU és órajel (csak az alapot írja ki, és nem számol szorzót) 19x200 volt? Valamint VGA órajelek?
-
katt777
félisten
Pár évesekről. De semmi bajom, ha visszaadják a játékok árát, csak ilyenkor pesze a környéken nincs semmiféle BSA, vagy hasonló.
eszakas: Akkor miért van az, hogy nekem, ami nem megy, az sem XP-n, sem Vistán, sem W7-en nem megy, ami meg igen, az mindegyiken?
Persze az 5xxx karikon nyilván más hibák jelennek meg, és ahogy ezeket orvosolják, úgy csesződik el a 4xxx-támogatás.
Sz.Miki: Tekintettel arra, hogy a játékok túlnyomó többsége még 2 magot sem használ ki rendesen, eléggé esélytelen, hogy sokat nyernél egy 4 magos procival.
-
katt777
félisten
Pontszámokat elfeledted. Azért csodálkoznék, ha CPU limites lenne, amikor szinte meg sem mukkant az i7-em a teszt alatt. Gondolom, 16XAF, 8XAA és full grafikával futtattad... bár ahhoz meg tényleg durva, hogy majd' dupla annyi DX10-ben a pontszámod, mint a 4870-emnek 4XAA-gel. Na majd a bővebb adatokból v. az eredménytáblákból kiderül.
Esetleg egy olyan terhelés-grafikont te is készíthetnél, mint amit én csináltam ATT-szal, az jelzi a RAM-ok, a CPU, és a VGA terhelését is. A VRAM-ot persze W7/Vista alatt pont nem tudja kijelezni, ...sza meg.XP-n bezzeg mutatja, ahol nincs DX10.
Keldor papa: Hát akkor nekem vmi szuper SP3 XP-m van, hogy W7 hibákat tud produkálni...
Sztem itt sem az új OS a hiba okozója, sokkal inkább az új hardver, és mit te is láthattad, az ATI driverei.
-
katt777
félisten
A régi játékokat kidobhatod lassan. Én már többel nem tudok játszani 4870-en sem. Gondolom, te sem a piacgazdaságban szocializálódtál, ahol mindent ki kell dobni másnap.
Keldor papa: Csak egy ATT kell, aztán annyit sem fogyaszt a 4870 idle, mint egy zseblámpa.
gbors: Azért, mert egyrészt nem lett több pixel a monitoromban, hogy többet kéne számolnia a VGA-nak (főleg nem 10X annyi), másrészt más, főleg "régebbi" programokban nem kell a textúra-intenzív DX10+ motoroknak 1GB VRAM 8XAA-hoz, de még a pre 5xxx driverekkel is gyorsabb, ergo én csak arra tudok gondolni, hogy valaki (?) nagyon azt akarja, hogy ne maradjon raktáron 1GB-os HD4xxx (a csórók vigyék ezeket), ill lehetőleg még több 5xxx fogyjon (akiknek telik rá).
RI/OS: Köszi, várom!
-
katt777
félisten
A szemetet kidobom. Nem szokásom megvásárolni valamit, aztán azzal szórakozni, hogy használhatóvá tegyem. Az ATI-nak az egyetlen szerencséje, hogy az nV nem jobb. Anno direkt szűz rendszeren próbáltam és CCC-rel, viszont ATT-osok szerint azzal sincs semmi baj.
RI/OS: Én nem következtetést vontam le, hanem a számomra ismert infókból egy lehetséges feltételezést. Azóta már kaptam másoktól is segítséget (én örülnék a legjobban, ha magam tesztelhetnék egy 5870-nel), tesztelgettem, és az egész Unigine-részt átdolgoztam a cikkben, szerintem így már sokkal pontosabb. Ha veszed a fáradságot, és megnézed, továbbra is köszönettel fogadok minden építő jellegű észrevételt.
oliba: 1680x1050, de ott van. Végül kiderült, hogy a 8XAA a hunyó, mert a felével már gyönyörűen ment minden, ergo ott a hiba a driverben, hogy az ATI az 1GB-os karikat szeretné megvetetni velünk. DX9-ben, OGL-ben, vagy akár DX10.1-ben is, de Vantage-ben, elfogadható a visszaesés 8XAA és 4XAA között, ezekben az újdonságokra kihegyezett tesztekben viszont a 8XAA kínhalál (nem csak a Heaven új, hanem a Tropics 1.2-es verziója is). Ami szintén az ATI hátsó szándékára utal, az az, hogy a valamivel régebbi, de szintén DX10-es Sanctuary-nál messze nincs ez a 10%-os visszaesés.
-
katt777
félisten
Megkaptam, és kösz, de ha 1680x1050-be kevés az 512MB RAM, akkor megint driver-hibánál vagyunk. Az OK, hogy csak DX11 karikon van tessz (már láttam olyat, hogy vmely kárty nem tudott valamit, annak bekapcsolása mégis lerontotta a teljesítményt), de ez a probléma kilőve, hiszen DX10-ben is lassú a 4870, még tropicsban is.
Abu85: A gyakorlat nem ezt igazolta. Ahogy feltettem az alaplapi AMD drivert (SB 8.3), abban a pillanatban megszűnt a CF.
-
katt777
félisten
Az még érdekesebb, ráadásul most kaptam ezt 48xx topicban. Akkor mi lehet a gáz? Illetve miért fut az elvárható 20FPS körül a Sanctuary, és miért nem a másik 2? A 9.10-es driver tisztán volt telepítve. Fogom, és visszarakom a szűz w7 partíciót, megnézem az intel driverével, meg ismét 9.9-cel.
-
katt777
félisten
Ha nem tapasztaltál visszaesést HD3870-ről HD4870-re váltva, akkor nyilván nem azokat a friss drivereket, nem DX10-ben, és nem azokkal a programokkal használtad.
Azoknak, akik kételkednének a szavaimban, lefuttattam +1x a Heavent max összetettséggel, ám most 9.9-es driverrel, ha már az OGL tesztelése miatt viszatettem. Összehasonlításul a 2 eredmény:
i920 4.0 HD4870 815/1050 Catalyst 9.10 HQ: 3.4FPS, 85 pont
i920 4.0 HD4870 815/1050 Catalyst 9.9 HQ: 4,2FPS, 107 pontAzaz: az 5xxx sorozat megjelenésével 25%-ot esett a HD4xxx sorozat grafikus teljesítménye DX11-ben! (DX10.1, DX10, stb. vsz. ue. lenne.) Most ha nekem megint azzal jön valaki, hogy nem lesznek szarabbak az ATI driverek egy újabb széria VGA kiadásával, arra már tényleg nincs mit mondanom.
Abu85: Igen, az volt az a driver, amellyel megszüntették az 580X chipset CF támogatását.
Onnantól kezdve a CF-öm semmilyen kapcsolóval nem működött még azzal a többségében gyenge hatásfokkal sem (kivéve 3DMarkok és valamennyire még a CoJ, ha jól emléxem), amellyel addig. Itt a lényeg: "előfordulhatnak képminőségbeli problémák, mert még nem tesztelt beállításokról van szó" Magyarul félkész szart kapunk.
RI/OS: Köszi a tesztet +1x, természetesen módosítottam a cikkben az 58xx karik feltételezett használhatatlanságára vonatkozó részt!
-
katt777
félisten
Kimaradt: Szóval úgy fest, hogy Sanctuary-ban van az a -60% hátránya a HD4870-nek, amivel "papíron lassabb", de majd meglátjuk, ha lefuttatod a Sanctuary-t is fullban. Mindenesetre 48xx topicban megkértem a társakat, hogy nézzenek rá ők is ezekre a tesztekre.
Megyek, megnézem, lehetett-e beállítási probléma, ha pl. az AA Edge-Detect módban volt, mert ezt elfelejtettem megnézni.
-
katt777
félisten
Nem érdekel, egyetértesz-e az aláírásommal, a saját tapasztalataim vannak ott, nem a tieid.
Érdekes, hogy amikor új volt a HD4870-em, minden játékban a 3870 sebességének az 1/3-át produkálta DX10-ben (Crysis és Clear Sky is pl.).
, egészen a 4. erre írt driver megjelenéséig. Nyilván te is alacsony grafikai beállításokkal játszottál, amin én csak nevetni tudok, ha már valaki drága és erős VGA-t vásárolt.
(Vagy nem tavaly ősszel vettél HD4870-et.)
Szövegértést gyakorolnod kéne. Nem azt írtam, hogy a kezdő driverek lassúsága a bajom, hanem, hogy szánt szándékkal avultatják a régi hardvereket. Így volt ez már az AMD-s konfigom esetében, amelyben pl. használhatatlanná tették a CF-t, amikor kijött az újabb AMD chipset, és ezt láttam 38xx topicban is a 4xxx kártyák megjelenésével, most pedig az Unigine teszt eredménye alapján ez van a 4xxx sorozattal is. Eléggé tendenciózusnak tűnik a dolog.
-
katt777
félisten
válasz
bigdigit #3395 üzenetére
Ott akkor tényleg nem feltétlenül a driver a ludas.
RI/OS: Ja, akkor nem is olvastad a cikket, úgy könnyen nyilatkozol marhaságot.
A 23 tesztből 5-ben v. 6-ban a HD4870-nel nagy feketeség jelenik meg, mintha a köd helye kitakarná a képet, csak néhány közeli objektum bukkan elő a semmiből. 9.9. és 9.10 között annyi a különbség, hogy utóbbival néhány C64-sprite szintű, fényes kör megjelenik a sötétségben (cikkben írva szintén). Kizárólag OpenGL használata esetén. Köszi, ha megnézed.
Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy ATI-nál megint avultatják a régi hardvert... Azért rákérdezek 4xxx topicban, másnak is az a 3-4FPS jön-e ki, mint nálam, de a visszaesés ugyanekkora volt tropics és heaven esetén is, míg sanctuary-ban megvolt 21 FPS (ergo megint csak az ATI driver tűnik ludasnak).
Ha megnéznéd a Sanctuary-t is (lehetőleg 1680x1050-ben), azt megköszönném, mert akkor kiderülne, hogy csak a 2 újabb programban ócska a driver, vagy ált. rossz direktbe a HD4xxx karikon. Elméletileg, ha 27FPS-t kaptál ott, ahol én 3-at (ráadásul 1920-ban), 189 FPS fölött kéne kapnod. -
katt777
félisten
Ez szép!
Viszont akkor már most szopatják a HD4xxx-tulajokat!
Jó kis adalék.
Én csak abból indultam ki (ezt hangsúlyozottan írtam a cikkben a gyengébbek kedvéért, de látom, még annál gyengébbek is vannak, mint azt képzeltem), hogy 3FPS-t tud a 4870, és 60%-kal jobb (ennyit +1x a netes tesztekről) a HD5870.
Éppen azért kértem, hogy tesztelje valaki 58xx kártyán, mert tudom, hogy az ATI miket csinál (illetve nem csinál) driverek terén (meg is jegyeztem a cikkben, hogy vsz. driver a ludas a dologban), szóval az a hülyeség, hogy ezt nem fogtad föl.
OpenGL-ben megnézted? Nálad is befeketíti némelyik tesztet?
-
katt777
félisten
válasz
bigdigit #3391 üzenetére
Elméletileg kikapcsolt AI kell a CF-nek, de van, hogy nem. Próbálkozni lehet. Az ATI driverek meg tényleg szarok kezdetben (ezért szoktam fél év ráhagyást javasolni), főleg, ha magas minőségben akarsz játszani (a kifutás idejére pl. már a 3870-ek is verték a 8800GT-ket magas minőségben), csak azt ugye nem véletlenül nem tesztelik a "nagy" tesztoldalak. Különben még kiderülne, hogy egy 5870 is csak 5-6FPS-szel visz egy játékot DX11-ben is akár. Nézd meg a honlapomon, milyen eredmények jöttek ki DX10-ben és fölötte Unigine benchmarkokkal; szánalmas. Persze nem kell elhinni, hogy pont most fogunk majd egy 100.000Ft-os VGA-val maximális minőséget kapni játszható szinten. A user majd szépen alacsonyabbra rakja az összetettséget (mint a tesztekben), aztán elhiszi, hogy a driver-rel minden OK.
Más: Sorban jelennek meg az új ATT verziók, érdemes nézni a letöltőoldalt.
Abu85: Minden játék szépen fut nálam Win7-en, viszont HD4870-em van, némileg kiforrottabb driverrel (9.9, mert a 9.10 a HD5xxx támogatás miatt néhol már szarakodik), ergo nem feltétlenül a Win7 a hibás. Azok a patch-ek inkább HD5xxx-W7 javítások lesznek sztem. Csodálkoznék, ha tavasz előtt minden rendben lenne az 5xxx meghajtókkal.
Hogy van ez a CF-rel? Amikor nekem volt, az ATI-nál azt írták, hogy ki kell kapcsolni.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Sz.Miki #3357 üzenetére
Majd 4-5 hónap múlva jó lesz a driver.
Talán.
Abu85: Az AMD is sok szarságot csinál, pl. a driverek avultatásával. Az senkit nem érdekel, hogy a userek mivel járnak rosszul, de csak úgy járhatnak.
Razermazer: Természetesen W7 alatt mentek a tesztek, csak ott van DX11.
Most próbáljam ki a JK-t is?
Játékok alatt azzal a procival tudod jobban meghajtani a VGA-t, amely nagyobb tuningot bír. A 4 magos teszt miatt jobb lenne a quad, viszont arra is nyilván sokan kíváncsiak lennének, hogy az E8400 mennyire maradna el ettől, ha elmaradna. Az én Vantage és játék méréseim szerint 3-4% lenne csak a hátránya. Persze nem kell egy alkalommal lefuttatni az összes tesztet, csak ahogy időd engedi. Majd összejön a cikkre való. Én meg addig majd tűkön ülök, meg akik még kíváncsiak rá.
-
katt777
félisten
válasz
eszakas #3354 üzenetére
Itt nem arról van szó, amit én teszteltem, azaz azonos tesztekben, max. graf. mellett OGL vs. DX9 vs. DX10 vs. DX10.1(11)
Te PhysX-et linkeltél, ráadásul NoAA vs. 4XAA vs 8XAA, amiből az első 2 az igényes felhasználót nem is érdekli.
DrJános: Remélem, akad majd valaki, aki rászán egy estét v. délutánt a tesztekre. Én az eredményeknek is örülnék, és akkor megcsinálnám a tesztet a 2 kari között, ahogy anno egy ph-s kollégával 3870x2 vs. 4870 is megtettük.
-
katt777
félisten
válasz
--Rawlings-- #3340 üzenetére
Skacok, nem tudom, Logout-on mikor jelenik meg, de ha valakit érdekel, a honlapomra már feltettem a HD4870 ún. Requiem-tesztjét (nem a játék
). Unigine benchmarkok DX10-ben, DX10.1-ben, DX11-ben, DX9-ben, és OpenGL-ben, valamint régebbi benchmarkok összehasonlítás végett, és az ATI drivereinek szándékos avultatását bemutatandó. Szívesen fogadok minden véleményt, kivéve azokat, amelyek azt kifogásolnák, hogy miért maximális összetettséggel, 8XAA és 16XAF mellett nyúztam a VGA-t.
(Ez a fixa ideám, ha már csúcs VGA-m van, még ha öregecske is.)
Nagyon megköszönném, ha valaki 58xx kártyákon lefuttatná a cikkben szereplő Unigine teszteket hasonló beállításokkal, esetleg egy vs. 4870 cikk keretében.
bolic: Miért kellene játékra quad egy 5xxx kártya alá? Amúgy sztem azért más a neve, hátha valaki nem jön rá, hogy 2 magos kártyáról van szó.
Crytek: Az első 3, 4xxx sorozatra írt driverrel a 4870-em lassabb volt a 3870-emnél DX10-ben, úgy lassabb, hogy kb. 1/3-a a teljesítménynek. Szokásos ATI driver szarakodás, én már az 5xxx sorozat előtt mondtam, hogy majd fél évvel a megjelenés után lesz érdemes ilyen kártyát venni.
eszakas: Az Unreal Engine-ben Havok Phisics támogatás van. Most toltam végig a Bioshock-ot újra, csökkentett órajelű VGA-val.
ceaser: Az ATI-k eleve sokkal jobban kezelik a VRAM-ot.
-
katt777
félisten
Alkalmazása válogatja, de a 3xxx szériából kiindulva egyre több lesz a hiba. Azért a 8.11-nél csak gyorsabb kell, hogy legyen, az még egy totál kiforratlan driver 4xxx sorozathoz, anno még 3X olyan gyors volt vele a Clear Sky, mint a 3870-nel...
TTomax: A marketing a drága 4 magos procik, és az erős 1 magos VGA-k támogatására szólít fel, neked is feltűnhetett volna abból, amit tapasztaltál.
--Rawlings--: Hidd el, nem a hardvered hibája.
tkesy: Bőven elég játékok alá egy E8-as némi tuninggal, 3DMark meg úgyis csak 1 magot, ill. 2 felet terhel, annak kihajtás szempontjából semmi értelme nincs.
-
-
katt777
félisten
És persze a biztonság kedvéért már most butítják a Catalyst drivert a régebbi sorozatokon!
Míg a 9.9-cel még 2-3%-ot gyorsult a megjelenés 4870-en, addig a 9.10-ben alapon stagnál, magas grafikai beállításokkal meg már pár % mínusz tapasztalható.
Remek az AMD-től, nem is számítottam másra tőlük.
Anno a chipsetjeikkel is ezt csinálták, és amióta az ATI az övék, azóta a VGA-kkal is. Aztán persze lehet vitatkozni, ez a nagyobb szemétség (ti. hogy vagy veszel új sorozatú VGA-t, vagy választhatsz, hogy az újabb v. a régebbi játékok nem futnak rendesen a kártyádon), vagy amit az nVidia csinál.
-
katt777
félisten
válasz
Razermazer #3270 üzenetére
Teljesítmény alapján mennyi is lenne reális 5870-ért, 50k?
Na, majd annyiért érdekelni fog, addig felőlem bármennyibe kerülhet, főleg, hogy nem sok játék van, amihez kéne az ereje, ill. azt a 2-t már végigjátszottam.
-
katt777
félisten
válasz
Razermazer #3261 üzenetére
Semmi gond, az ini fájlban csak át kell írni az 1-eseket 0-ra, vagy viszont. GDDR5 opciót nem tudom, hogy kell-e neki, de ha nem jelölted be, és nem duplázza a RAM-órajeleket, akkor nem.
stevve: Azért sztem jobbb lesz megvárni az extra hűtők tesztjét is. Mondjuk a Vapor-X és a PC-s vizesblokk miatt nagyon nem kell aggódni, hogy elcseszték volna.
-
katt777
félisten
Hát, látod, ha ide bejönne egy bármilyen, azt én sem bánnám!
Razermazer: Miért szoftveres vezérlésre állítottad?
Az IC2 ráadásul nem az 5000 szériához kell, hanem a pre 580 karikhoz, az 58xx szérián meg már 870-es van.
arn: Ha csak nem valami prenyúzott karit adott az eladó, és ki akarta küszöbölni a garos problémákat...
-
katt777
félisten
Na, ez már tetszik.
Próbálta vki 58xx karikon az ezekhez frissített ATT-t? -
katt777
félisten
Ne aggódj, fél év múlva már biztosan lesz rendes driver-támogatás hozzá.
ATT-t próbáltátok szoftveres módban is? Mert az direkt a még fel nem ismert kártyákhoz van kitalálva benne.vzsryl: Mielőtt max. értéket adnál meg, számolj tuninggal is, amely nem egyenes arányban növeli a fogyasztás. Amelyik táp meg nem adja le a megjelölt teljesítményt, az nem gagyi, hanem rossz, ergo gar. csere.
eszakas: Van tápos topic. Ahogy nézem, esetleg ezt is át lehetne nevezni...
RI/OS: Én azt tudom, hogy az 550W-os Chifimnek 1 ágán voltak a VGA-tápok, és 3870CF-öt is vittek gond nélkül, vmint 4870 tuningot 18A-rel, ergo egy másik (molex) ágról két tápkábellel az is vitt volna egy 4870CF-t, azaz 5870CF-t is el kéne vinnie egy olyan tudású tápnak.
luw2win: Még mindig csak 1 CPU-t használ a STALKER? Mert leginkább az ott a gond, azt anyja kínjába kéne tuningolni a VGA kellő meghajtásához.
DrJános: E8400-at még gyári hűtővel is lehet normálisan hűteni, csak zajos lesz, egy 6k körüli hűtő (HyperTX pl.) már simán elég hozzá, egy Z600 alatt meg 1 ventivel 60°C sem lesz...
cowboy_bebop: Kérdéses az AF. Magasabb minőségi beállításokkal mindig csökken a különbség az egyes ATI kártyák között.
Haart: Majd, ha fagy.
De tényleg.
-
katt777
félisten
válasz
DrJános #2469 üzenetére
Elméletileg megfelelő az a táp is, a többet fogyasztó 4870-et, és még a 3870 CF-ömet is lazán vitte, utóbbit 6000+-szal (!), 3 vinyóval, DVD-vel, TV-tunerrel
Zso2: Szerintem is ökörség, mindamellett illetlenség is, de amikor jól nevelt módon, kezdő PH-s koromban, mindenkinek külön válaszoltam, akkor meg azért b.szogattak.
Nem lógok egész nap a neten, hogy mindenkinek azonnal tudjak válaszolni.
vzsryl: Nem nem adják le, hanem nem egyenletesen, ezért az elpukkanás.
Hát az 5870-nek kétlem, hogy elég 12-13A, amikor azzal 5850 sem indul el. Amúgy ezek szerint uazt értjük a hatásfok gyakorlati megjelenése alatt.
Szerencsére van egy Silent Pro 700-asom, amely mindenre elég lesz még egy ideig, ráadásul halk és stabil.- = Zk = -: Valóban nem magamtól, alkalmazkodom a tömeg kulturális együtthatójához.
-
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #2412 üzenetére
Én nem egy talán driverre alapozok, hanem a látottakra. Nyilván más lesz a véleményem, ha a következő driverrel mást produkál, de attól most még kevés ez a teljesítmény. Egyébként több helyen is írják, hogy DX9-ben szinte semmit nem javultak az 58xx karik a 48xx sorozathoz képest, legalábbis messze nem annyit, mint az a teljesítményükből következne. Szóval nem biztos a javulás, de elképzelhető.
dzsóbácsi: Azért erre ne fogadj, lehet javulás egy újabb drivertől, ebben a kollégának teljesen igaza van. Annyiból téved szerintem, hogy régebbi játékokat az ATI-nál messzemenően hanyagolni szokták, vagy rosszabb esetben még el is cseszik (CoD-ok pl.).
FragMaster: Azért, amit tud (interaktív környezet). Egyébiránt egy felmaxolt Oblivion sokkal szebb, leszámítva a szögletes vízpartokat.
#2421: Ja, a havi vörös.
És azokban a napokban a legtöbb ATI tulaj nagyon nyűgös.
vhunor: Nyilván gazdaságosabb eladni gyorsan a kártyákat, driverek meg mindig hó közepe körül jönnek. Persze ha igazi driver lenne, akkor bármely ATI kártyával rendben működne, de csak erre-arra gyúrt kódhalmaz-csomag van. Aki CCC-t használ, az meg csak szopjon...
GuB3Ra: Akkor nézz meg egy ATT-t, aztán rájössz mennyivel rosszabb ez a kettő annál.
ceaser: Ez abból fakad, hogy az ATI más (jobb) eljárásokat használ AA-hoz, mint az nV, ergo mindig is szebben fogja simítani az éleket. Az nV viszont valóban kezd "felnőni" az ATI-hoz a tekintetben, hogy sok játéknál találgatni kell, melyik driverrel tudod éppen futtatni.
tom_tol: Nekem egyik játékom sem megy a béta driverrel!
Lehet, azért, mert fel sem tettem...
JColee: Már hogy ne lehetne? Még CCC-ben is! Arra való a Profiler.
Jasonchan: Sokan nem tudják, hogy egy "avultabb" mellékelt driver sokkal jobb, mint a ref, csak nyomják fel a ref. + béta drivereket, mert az újabb. Nem véletlenül ad ki sok gyártó saját drivert, ezt sem fogják fel sokan (pl. 1950XT-s koromban sokan szívtak a ref driverekkel, amikor már voltak HD kártyák, én viszont soha az ASUS driverekkel). cowboy_bebop-nál is ugyanez volt MSI-vel, azoknak sem 100%-ban ref-ák a ref-nak kinéző VGA-i, mert biosozgatnak rajtuk, mint az ASUS is.
Mindemellett viszont gyakori, hogy szar a driver, ill. soxor upgrade gondok vannak, ha valaki nem eszközkezelőből telepítette, ráadásul botor módon még CCC-t is merészel használni.WesTM: Az is gyakori ATI-nál, hogy az egyik kártyán szalad egy progi, egy másikon, vagy akár ugyanazon, csak más felbontásban meg csak röcög. Csak mert oda még nem foltozták a drivert.
Joey89: Kevés lesz oda az a proci
eszakas.: Miért ne rakhatna alá ASRock-ot? Ma már nagyon jó lapjaik vannak. Gigánál jobb. Én mondjuk AMD-t nem tennék 58xx kari alá.
Enclave: 18A-től már elég a 12V ág.
-
katt777
félisten
válasz
luw2win #2383 üzenetére
Ahány 4 magot rendesen támogató játékot láttam, egy sem terhelte a magokat 50% felett, ergo 2 magos processzor ugyanolyan jó. Anno1404 VGA-terheléses grafikont nem láttam, de ez a játék távolról sem érdekel. Mint a neve is mutatja, bő 600 éve elavult...
cowboy_bebop: Ez az 5850 is kevésnek tűnik Crysishez...
dzsóbácsi: Biztosan, mert nincs Very High beállítás.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #2337 üzenetére
Változó. Nálam volt, hogy bő 1 hét múlva került fel, de a friss alig 2 napot kellett, hogy várjon. Attól is függ, hányan publikálnának éppen.
cowboy_bebop: Még nincs hivatalos driver az 58xx karikhoz! Normális meg fél évig nem lesz kb. 9.10-essel próbálkozhatsz már.
RI/OS: Tudod, fél év. Annyi az ATI driverek akklimatizálódási ideje egy új szériához.
ko-ko82: Vajon a Dirt 2 megy majd HT-gel? Mert az 1. részt azért kukáztam. Nem fogom butítani a gépemet, csak mert nem tudnak normálisan megírni egy programot, miközben 3-5 évvel ezelőtti játékok lazán elfutnak.
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #2333 üzenetére
Miért nem írsz egy cikket logout-ra? Aztán be lehet linkelni 1. hsz-ba. De aztán nehogy 4XAA-gel, vagy az alatt tesztelj bármit is!
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #2318 üzenetére
#2318: Ez nagyon mellé ment.
flurider: Az általad említett játékok nem nagyon használnak AA-t (kivéve C), ráadásul nem is újak, ezeket én levett VGA órajelekkel toltam. Nem arról volt szó egyébként, hogy nem mennek a játékok 512MB-os VGA-val (értelemszerűen kisebb a memóriahasználat, ha butítod a megjelenítést), hanem hogy 1920-as felbontásban szignifikánsan gyorsulnak +512MB RAM-tól (de +1.5GB-nak semmi értelme), természetesen megfelelő grafikai minőségben. Akinek nem kell a minőség, az használjon 8800GT-t vagy HD3870-et.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #2317 üzenetére
Valaki használ Thermalright Ultra 120-at? Mert az olyan vékony, hogy nem tudom elhinni, hogy jobban hűtene a Mugen 2-nél és a Z600-nál, tesztekben mégis azt írják. Szeretném jó előre tudni, hogy ha lesz lehetőségem ismét CPU-hűtőt venni, mi lenne a legjobb. Z600 alá nem adom.
-
katt777
félisten
Ferrari akkor megy tönkre, ha nem tudod vezetni.
(Egy hétköznapi autós iskolában "képzett" sofőr alatt biztosan.) A VGA-t illetően igazad van, az én aláírásomban amúgy olyan hardverek szerepelnek, amelyekkel nem csak 1-2 problémám volt, és én sem veszek olyanokat többé.
FragMaster: Kukázók mesélhetnének, mennyi minden nem hulladék, ami annak tűnik.
-
katt777
félisten
Nekem 4-ből csak 2 (1db 3870, de a CF-párja még mindig hiba nélkül megy annál, akinek eladtam, 1db 4870).
ASUS-ból 3-ból 2 (ebből 2db 4870 Glaciator - hűtés leállás). Szóval a 4. 4870-em van 1 éven belül, és közben kiesett bő 2 hónap a garos intézkedések miatt. De a 2. Sap. 4870-em nem melegszik annyira, mint az 1., és már hónapok óta jó (kop-kop). Azért azt megsúgom, hogy a ref. kártyákat a Sapphire gyártja a többieknek, szóval nehezen tudnál egyelőre mást venni...
FragMaster: Már írtam ennek a 2%-nak a valóságtartalmáról, de az is igaz, hogy annyira sok a Sapphire kártya a piacon (fő gyártóként mindig ők az elsők a piacon), hogy jóval nagyobb az esély hibásat kifogni, mint más "gyártó" esetében (mint írtam a 2. 4870-nel kapcsolatban). Szóval nálam a Sapphire meghibásodási rátája a fentiek alapján 50%, az ASUS-é meg 66.6%, mert anno az 1950XT-jükkel semmi problémám nem volt.
-
katt777
félisten
válasz
janos666 #2288 üzenetére
Én sosem mondtam, hogy 1920-ba elég az 512MB, ergo az a vélemény nem mérvadó.
CF-re meg éppen azt írtam, hogy csak a támogatott játékokban van hozzávetőlegesen értelme. Ezt nehezen cáfolod ezeknek a támogatott játékoknak az újabb tesztjeivel.arn: Persze, tutira nagyobb felbontása lesz tőlük a monitoromnak!
Eddig is minden játékot maximumban toltam.
Elmondom sokadjára is, nyilván ezúttal is hiába: az új kártyákon a sok VRAM a több megjelenítő támogatásához kell. Nem 1-hez. A kártya teljesítményét (58xx) meg nem kéne összekeverned a VRAM mennyiségével, azaz van értelme 58xx kártyára áhítozni, csak a 2GB-ra nincs.
gbors: Nem is állítottam, hogy mást mondtál, azok számára hangsúlyoztam, akik a jelek szerint továbbra sem képesek felfogni a dolgot.
cszn: De akkor lehet dicsekedni a hommokozóban, hogy nekik 2GB-os van...
luw2win: Megfelelő támogatású HD TV-n (vagy rosszon
) nézve az elmossa az éleket, ergo nem kell programból alkalmazni, és nem terheli a GPU-t. Ja, de akkor meg minek 58xx kari...
-
katt777
félisten
Nem éppen.
cszn: Csak engem igazolnak: 1680-ban éppen, hogy csak jobb az 1GB (konklúzióban írják). Mondjuk a FC2 optimalizációja nem kevés kívánnivalót hagy maga után, az felbontástól függően teljesen eltérő eredményeket képes produkálni, vagy DX10 tesztben HD4650-en pl. meg sem nyekkent olyan beállításokon, amelyeken a Crysis vígan futott. Aki meg DX10-ben játszik vele, hiányos grafikával, az szimplán hülye.
-
katt777
félisten
Mégis mihez, és mekkora felbontásba? Mert szarul megírt játékon nem feltétlenül segít a + VRAM. Hasonló konfigom volt, mint neked, és 1680-as felbontásban sehol nem volt VRAM- hiányom.
Crysis ugyan 3870CF-ben többet használt, de nem ez gyorsított rajta, és nem is sokat.
janos666: Nagy felbontásba akkor is kell GPU is, nem csak VRAM. Azt csak hiszed, hogy CF-ben olyan teljesítmény-növekedést kapsz.
Én is azt hittem, a megtévesztő teszteket látva, aztán a gyakorlatban kiderült, hogy nem véletlenül csak bizonyos programokkal tesztelnek, másoknál akár még veszhet is teljesítmény 2 GPU-val (nagyon kellett volna Oblivionhoz, és ott 0% volt a CF-"gyorsulás"). A CF szívás, hidd el. DX11-gyel más eljárások készülnek, amelyek gyorsabbak a régieknél, ergo a textúra-felbontás RAM-igénye megint megtévesztő. Persze te döntesz, én csak felhívtam a figyelmedet pár dologra.
tzsolesz: Miféle VRAM-hiány 1GB-os kártyán?
gbors: Na ugye, hogy elég 1GB VRAM.
De pár embernek el lehet ezt mondani 1000X, meg hogy a sok memória a több megjelenítő támogatására van az 58xx karikban, hiába. Maradnak annál, hogy "hű, ha van 2GB-os kari, akkor az biztosan kell, nehogy már buta 1GB-osat vegyek..."
FragMaster: Nem mindenki olvas, különben már többször is megtalálja a választ a topicban, így kérdeznnie sem kellett volna.
-
katt777
félisten
válasz
janos666 #2256 üzenetére
Miért nem lehet azt megérteni, hogy 1GB fölött csak több monitoros megjelenítéshez kell a RAM?
(Kevés csak akkor lenne, ha hirtelen megnövekedne a monitorod felbontása.
) Az meg megint hülyeség, hogy kis teljesítményű GPU mellé sok RAM-ot vesz valaki (látszik is, amilyen sokan bedőlnek ennek), hiszen ahová a sok RAM kéne, ott úgyis kevés lesz a GPU. Ergo ha valami értelmetlen, az egy 2GB-os 5850, ahogy az 1GB-os 4850 is az.
Január, ill. GT300 megjelenése előtt egyáltalán nem lenne szabad 58xx kártyát venni. Inkább várj egy kicsit, aztán vegyél egy 1GB-os 5870-et, az tényleg sokáig szépen ki fog szolgálni. Lásd: az 1 éves, 512MB-os 4870-em is tökéletesen szolgál még mindig. -
katt777
félisten
válasz
LackoMester #2252 üzenetére
Nekem van egy eladó!
Írj pü-t, ha érdekel.
-
katt777
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #2247 üzenetére
-
katt777
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #2225 üzenetére
A fenyőfa zöld, a télapó piros: mit válasszak?
flurider: Árcsökkenés januárban várható.
-
katt777
félisten
Ha megnézel teszteket, látni fogod, hogy a felbontásnak sokkal kisebb a jelentősége, mint a grafikai összetettségnek, a felbontás puszta növelésétől pl. alig lassulnak a tesztek, miközben egy 2XAA-től már jelentősen. Ergo még 1280x1024-ben sem nagyon lesz CPU limit. Vantage pl. ebben is kihajtott egy alap órajeles E8400-zal és 4870-nel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series DevMode Emulátor
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest