- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
00roli00
aktív tag
Elvileg van.
Lassan boltokba is kerül. -
lsc
nagyúr
Beszélgetni chaten vagy telefonon kell, álmodozáshoz meg ott van a két említett topic . Az off gomb még mindig nem megy, 1061 nap alatt rájöhettél volna . Nem, nem kell válaszolnod .
Mod capulet75 : Gigabyte elméletileg már kapható iponon, de sok ATI gyártó már bemutatta az 5xxx szériás kártyáit . Nagy különbség nincs köztük, mindegyik referencia .
-
lsc
nagyúr
Itt vannak a hsz-eid, légyszi mutasd meg melyik való az 58xx topicba /most ott vagyunk/. Van Ati találgatós topic és Nv találgatós topic, talán azokban kellene az álmaid megfogalmazni, hiszen azok azért vannak . Napok óta nyomod a felesleges flame-t, de offolni még mindig nem tudsz, vagy nem akarsz /mondjuk nem is hiányzik/ .
-
Zeratul
addikt
Anandtech volt a hivatalos paperlaunch-on, ők saccolták hogy 2010Q amikor kapni is lehet majd boltban akkor se nagy számban. Hogy malmonznak e vagy nem azt nem tudom, de chipgyártás nem egy forma1 tempó ahol a délőtt kitalált egység délután már a szécsatornában van holnap meg a kocsin, itt van egy kifutási ideje a waffernek amíg elkészül.
-
Zeratul
addikt
5870 erősebb mint a 295. A 295 (ami on board 275 SLI volt) gyártása leállt mert veszteséges volt. A 285 meg válogatott 275 magasabb órajelen. Annak az esélye hogy átmatricázva onboard 285 SLI-t kapsz erősen zéró közeli, ha már a 295 is veszteséges volt. A G300 meg baromi szar kihozatallal bír egyenlőre, amíg új széria jelön a gyártósorról az 3-4 hónap és csak akkor derül ki hogy milyen a kihozatal. Ha továbbra is pocsék akkor a G300nak végérvényesen befellegzett. AMD a RV600 azért tudott sikeres lenni mert nagyon jó kihozatali arányt produkált, sőt a hibás darabokat is el tudta adni lásd 4830. A G300nál egyenlőre nem látszik olyan lehetőség hogy a hibás részeket letiltva csökkentett teljesítményű chipként használni lehetne.
-
Zeratul
addikt
A De ja Vút inkább nV vonalon érzem, mint anno a FX5xxx sorozat esetén. Késtek az ATIhoz képest és még szánalmas volt a teljesítményük is.
Ati a 40nanos RV740 esetén nagyságrendekkle jobb kihozatali arány kapott mint nV a G300-l most, mégis azt mondta hogy no way. Miből gondolod hogy pik pak 80 százalékot csinálnak TMCSnél a 7 ből?
-
negro
őstag
Biztos, hogy nem mert aki DX11-et akar es van penze az nem fog varni erre a kartyara tobb mint fel evet. Az masik, hogy ha gyorsabb is lesz ez a nV kartya mint az eppen legjobb 1 magos Radeon valoszinuleg majd 2x akkora arkulomseg lesz es ugy a kutya nem fogja megvenni. Fel ev mulva szerintem egy 5870, 70k korul fog mozogni a debutalo uj nv meg biztos 100 kornyeken lesz de inkabb 120 -ra tippelnek. Az AMD ar/ertek(teljesitmeny) aranyban verhetetlen mar evek ota es ez az amiert nekem es jo par embernek meg felejtos az nV akar az Intel.
-
FragMaster
addikt
Ne félj, fogy az. Ne Balkanisztánból indulj ki, de már itt a fórumon is több tulajról hallani. Én sem tudom ám előre, de valami pénzügyi elemzés rendelkezésedre áll, hogy ennyire elkönyveled a bukást? Nekem sincs érvem amellett, hogy sikeres és nem is irogatom be, hogy "hú de nagy siker lesz, hú de nagy siker lesz".
Ez kb olyan.
-
ProEvoFan
nagyúr
ügyesen siekerült azt az egy játékot beszúrni, amiben jobb a gtx285....
most én is írhatnám h a Brothers in Arms: Hell's Highway alatt 18fps gyorsabb az 5850...de bizonygatni semmi értelme
5850 friss, ropogós, dx11es vga, nemhogy már a gtx258 jobb legyen nála, mikor a tesztekben is gyorsabb az 5850...
jézus!... -
FragMaster
addikt
Aki kicsiről vált azért már agyal rajta, h 4870x2 vagy 5870. 5870 már van 90k-ért is és ez még konkurencia nélküli rajtár. Újonnan egy 4870x2 se olcsóbb, ha abban gondolkodik csak az ember. Az 5870-el meg legalább meg van az amit a 4870x2 nyújtani tud. Aztán ha számít a fogyasztás a hő és a zaj is akkor meg végképp. No mindegy, túllihegtem már eléggé
-
FragMaster
addikt
-
FragMaster
addikt
Azt is vedd figyelembe, hogy a cod tök jól megy az új atikon is, csak érdekes módon abban az egy tesztben kap ki amit te linkeltél nemrég. Bármelyik másikat megnézed cod-ban is ott van végig a 285 körül az 5850. Pl. computerbase tesztjében is.
És ez alapján így leírod. De mondok egyszerűt: akinek nem elég az 50-60+ fps (amennyit teljesít cod alatt a gtx285 is[link]), vagy ennyire parázik akkor vegyen mást és kész... -
Abu85
HÁZIGAZDA
A COD6-nak hol lesz nagy gépigénye? Mindenen száguldani fog. Eléggé elavult motorra épül, erőforrás igénye nem valami komoly.
FragMaster: Az infók szerint az új NV chip mindent képes támogatni. Olyan, mint a Larrabee az új DX támogatás csak egy egyszerű driver frissítés lesz. Gyakorlatilag egy 16 magos processzor ARM alapokon.
-
-
Zeratul
addikt
"COD6 multi lesz az igazi döntő, novemberben kijön, ha Nv kihoz egy karit amivel megy mint a veszedelem, a dx11 a kutyát nem fogja érdekelni szerintem"
Ja persze azzal a pár százalékos kihozatali arányával wafferenként. Lehet hogy tudnak demózni 1 két működőképes kártyát, de azzal annyi is készlet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nézzük csak mikor is ...
Dirt 2 - idén Dececmber
Stalker CoP - 2010 február
Alien vs. Predator - 2010 február
The Lord of the Rings Online - 2010 Q1
Dungeons and Dragons Online - 2010 Q1A többi játék azért nincs bejelentve, mert Q2-re vannak ígérve, így negyedévekre szépen be lesz osztva a dolog.
-
zuchy
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért állították le, mert veszteséges volt a forgalmazás.
Amúgy a linkelt tesztben 7:2-re nyer a HD 5850 ... a két DX9-es tesztben volt 3 illetve 4 FPS-sel lassabb.Mindezt úgy, hogy a játékok több, mint fele TWIMTBP volt.
Nyilván a Dirt 2, Stalker CoP, Alien vs. Predator nem nagy név.
De nyílt titok a Battlefield BC 2, a Crysis és a Race Driver: Grid 2.
Lesz még a The Lord of the Rings Online, Dungeons and Dragons Online MMORPG-k, amik a PC-n elég nagy népszerűséggel rendelkeznek.
Tényleg szar lesz ez a DX11. -
Zeratul
addikt
Nehéz felfogni hogy a DX11 fejlesztői környezet visszafele kompatibilis az alacsonyabb DX API-kal? Megírja DX11ben a programozó az api meg automatikusan a hardvernek megfelelő réteget hívja meg.
Húha egy régi DX9 motorban 5%t kikap a felső-középkategóriás kártya a egy felső kategóriástól. DX10ben meg ép fordított a helyzet. Felhívnám a figyelmed a CPU limitre ami a 5850 crossfirenél szépen látszik és ami kisértetiesen lemásolja a 5870 crossfire CPU limitet. nVidia G300 is csúnyán belefuthat és szvsz bele fog futni a CPU limitbe, akkor mit fogsz sipákolni,
-
zuchy
őstag
Csak az a baj, hogy az RV870-ből (Cypress) simán lehet csinálni egy X2-t egyrészt. Persze az Nv is csináhat egy GX2 szerű kártyát a fermiből, de az nem lesz olcsó mulatság.
Persze nem nagy ügy rátenni két GTX285-t egy kártyára, lásd Asus MARS ROG.
Meg lehet venni szépen 350k-ért.Másrészt ha olyan erős lenne a Fermi, akkor az ATi lazán csökkent árat.
(#1480) priti: Nem kap ki?
[link]
De ahogy látom kár is vitázni, zöld szemüveg ellen nem lehet racionális érveket hozni.
(#1479) Jasonchan: Attól függ mihez kell, de én is inkább az újat, a HD5850-t ajánlom. Az hogy most nincsen PhysX, azt dötsd el TE, hogy számít, de szerintem nem nagyon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GTX 295-öt már nehezen nevezik át, mert annak a gyártását egy hónapja leállították (nincs értelme veszteséggel árulni egy terméket). A GTX285 kikap a HD 5850-től. Oda árcsökkentés kell nem átnevezés.
Amúgy az egy megjelent játék mellett még 11 darab DX11-es fejlesztés van megjelölve. Ebből ugye 6 publikus, mert azok elviekben 2010 Q1-ig megérkeznek.gyiku: Szerintem sok függ a Fermitől. A GPU Tech. Conf.-ról érkezett hírek szerint egyelőre megy a CUDA meg, hogy leváltja a szuperszámítógépeket. Grafikáról a beszámolók szerint nem is lesz szó.
-
TESCO-Zsömle
titán
Te rákérdezel, ők meg legyintenek egyet és otthagynak interjú nélkül...
Egy innovációra se lehet rákérdezni, hogy "Ez meg minek...". Tahóság. Ha már vették a fáradtságot (és pénzt) hogy megcsinálják, akkor a minimum tiszteletet meg kell adni. (Még akkor is ha nem lesz belőle semmi.)
Inkább lássak évente 2-3 ilyen zsákutcát, minthogy 1000+1 átmarticázott Ref. kártyát.
De ez az én véleményem.
-
-
katt777
félisten
Nem is vettem.
Csak arra értettem a dolgot, hogy ha valaki azt hiszi, van egy csúcs-szuper készüléke, attól, mint te is írtad, pár hónap múlva már simán elavult lehet a szeretett gépezet.
Sajnos, ha alaposan megnézed a "csúcs" készülékeket, távolról sincs akkora különbség azonos kategóriában, mint amennyit az árképzés és a marketing elhitet veled. Ahogy az 58xx karik sem érnek annyit, amennyibe ma kerülnek.
-
katt777
félisten
Ez a "fejlődés" a minőség hasonló arányú romlásával jár együtt. Rohadt kíváncsi lennék a mai hűtő- és mosógépekre, TV-kre és egyebekre (autókról már nem is beszélve), vajon ugyanolyan flottul működnek-e majd 30 év múlva, mint a Rakéta porszívó, a Lehel hűtő (vagy nagyszüleim 40 évet végiggürcölt Szaratovja), a Hajdú mosógép, és társaik. Tartok tőle, hogy nem, azok ugyanis minőségre (strapabírásra és tartósságra) készültek, nem eldobásra (ez van, fogyasztói társadalom), mint a ma agyonsztárolt, hipermodern szemetek (elismerem, egész szépen kényeztetnek, amíg ki nem kell őket dobni, aztán bosszankodhatsz, hogy mennyi pénzbe került). Anyám NDK turmixgépe (nem levehetős ajtajú
) ma is működik, az itthoni, márkás nyugatit 4 év után kidobhattuk. De ezt persze a rabszolga akkor tudja meg, ha ő is az utcára kerül, tönkremegy mindene, és hoppá, nem tud valami modernet venni megint.
Mondják aztán, hogy a mai cuccok környezetbarátok, de azzal a picivel pár évente szennyezed a környezetet, nem kevés pénzért... PC-fronton legalább tényleg kap valamit az ember, de itt sem nehéz észrevenni, mennyi hibával jár az erőltetett fejlesztés.
Mindenesetre én elvoltam évekig ugyanazzal a monitorral, 4 év után lecseréltem egy újra, csak mert sarkított képcsöves volt, az 3 év alatt megadta magát, miközben a régi egy barátomnál még mindig működik (de nekem kellett a lapos és sarkított kép, mert modern). A mostani már csaknem 2 éve húzza, de +1 év van a garból, szóval azt még talán ez is kibírja.
Egyébként meg ezt is direkt csinálják, hogy valójában semmi fejlődés, csak avultatják a cuccot, hogy rosszul érezze magát az, aki azt hitte, hogy valami csúcsot vesz, és megint új kelljen neki. Erre legjobb példa a Daewoo Matiz, vagy minek hívják már, ha alánézel, még mindig a 20 éves Maruti...
No de bocs a hosszú OFF-ért, én is élveznék egy 106"-os (nem írtam el!) OLED monitort... -
katt777
félisten
"Egyszerűen megcsinálja..." - na, gondolom, hogyan. Ilyet tudott egy 30 éves Orion TV is.
Az ATI kártya ilyen hardverből, CCC nélkül is szebb képe kell legyen. Én pl. régóta nem használok CCC-t, de ATT-ban sem nyúlok a képhez, de még a TV tuner-ben sem kell állítgatnom. Ahányszor szar volt a kép a TV-n, még mindig kiderült, hogy az adás rossz.FragMaster: Tényleg szebb az ATI-k képe, én pl. nV-n akárhogy állítgattam mindenféle képbeállítást, sosem tudtam azt az élénkséget és élethűséget kipréselni belőle, mint az ATI-ból. Amellett nézz csak utána az AA eljárásoknak, és rögtön meglátod, hogy műszakilag is miért szebb az ATI-k képe (más - jobb - eljárásokat használnak ugyanis).
-
TESCO-Zsömle
titán
Nem-e??
Asus HD3850 X3 Trinity. A 3GPU-s szörnyszülött...
-
katt777
félisten
Hát, TV-n lehet, de hogy monitoron nekem a 4XAA is kiszúrja a szemem 8XAA-val szemben (Obli topicosok mesélhetnének róla
), az 7centség. Mondjuk TV-n kapsz 1920x1200-as felbontást legjobb esetben, míg akár csak egy 32"-os monitor, ugye... Abban a felbontásban talán már tényleg észrevehetetlen az AA hiánya. Szívesen kipróbálnám...
-
FragMaster
addikt
Na én sem vitát akarok indítani, de ha már ph-ról linkelsz 295-ből is újat kéne.
No de ha nem, akkor a különbség 5k. Ugyan nem előz jó pár helyen az 5870 (a szerencsétlen 1db gpujával), de néhány helyen mégis bevág és mindemellett a rendszer kevesebbet eszik 80-100w-al.
Jah és ugye nem nézzük a dx11-et, mert kollektívan el lett döntve, hogy az egy fos
-
cowboy_bebop
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
Csak egy picit kellene tájékozódni: 5870 90K-ért, raktárról.
Mindez úgy h. elméletileg hiány van belőlük. Mi lesz majd itt 1-2 hét múlva, ha tömegesen jönnek a kártyák?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest