- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Razermazer #6301 üzenetére
nem genyóság, nézd a másik oldaláról - az 1000MHz-es 5850-ekre felesleges lenne a 0.8ns-os memória, gondolom azért tették rá, mert ez volt adott pillanatban a hatékonyabb. Ha 1.0-s lenne rajta, azért sem szólhatna a user egy rossz szót sem. szóval érdemes inkább ajándéknak tekintetni a mostani 5850 helyzetet
Gaboman: nem rossz az analógia, bár a 4830-nál az 575MHz-es órajellel azért majdnem biztos lehetett benne a vásárló, hogy nem lesz gond a tuninggal. Persze ahogy elnézem, feszültségben az 5850 nem lehet sokkal alacsonyabb a 70-esnél, tehát a core órajel tuningnak itt sem kellene problémásnak lennie.
all: köszi!
-
elkészült a régóta tervezett és vagy 5-ször odébbpakolt 5850 vs 5870 - azonos órajelek mellett teszt.
-
no hotfix, WHQL-eket tesztelek. de a hotfix release notes-t megnéztem, ott sem látok nagyratörő változásokat...
darky@: nekem ezzel semmi gondom nem lenne, csak nem kellene hülyeségeket ígérgetni...
Gaboman: de Nálad amúgy is volt némi gáz. a Crysis a 9.12H-val normálisan ment?
-
wundertreiber 9.12 - hát nem erre számítottunk...
-
válasz
Robi BALBOA #5926 üzenetére
de mit akarsz csinálni vele, miután lemendetted? nincs előttem a steam kliens, de emlékeim szerint a backupot visszaállítani is a klienssel kell...
-
egy kis DirectX 11 - bár 5770-nel készült, a képminőség dolgok ugyanúgy érvényesek itt is
-
egymás mellé pakoltam az összes eddigi Radeon tesztemet - íme.
-
válasz
Cyberpunk #5128 üzenetére
az a baj azzal a pH! teszttel, hogy sikerül belefutnia egy elég szélső esetbe - amikor elkezd elfogyni a VRAM. ha ez a helyzet, akkor valóban számít a gyorsabb PCIE sebesség, mert ha sokat kell cserélgetni a textúrákat, az eszi a PCIE-buszt. az én tesztemben 1GB-os VGA-k voltak, azért nem jött elő ilyesmi.
#5127 kasa85: nincs ott teszt 2db 5870-nel, tudnék róla
#5135 TTomax:
CF-et sokkal jobban bünteti a 8X PCI-E sáv.
Ezt mire alapozod? Technikai oka tudtommal nincs... -
válasz
Gaboman #5124 üzenetére
a +2 mag a Crysis-nak nemigen számít, a Penryn vs Conroe architektúra talán +10-15%, amit az órajellel kb. kompenzálsz is. szerintem valahol van vmi gond a rendszeredben, lehet driver, lehet nem stabil memória (kicsit több info kellene róla, FSB, szorzó, timingek, tRD), vagy esetleg nincs jól bent a VGA, és kevesebb PCIE sávnak érzékeli az alaplap.
Cyberpunk: elég az 5870-nek a PCIE-2.0-ból 8 sáv, minimális hátrány van belőle, nemrég mértem le
-
-
válasz
Blaze71 #4480 üzenetére
ez mindig attól függ, hogy milyen felbontásban és mivel akarsz játszani. a 3.4-es A-II már egyáltalán nem rossz, nagyjából GTA-IV-en és az elborultabb RTS-eken kívül mindenhez megfelelő. ha fullHD környéki felbontásban játszol, akkor a legtöbb esetben lesz értelme az 5850-nek. 1280x1024-ben sokkal ritkábban.
-
CHIPman: 1920x1200 4xAA mellett csak a GRID meg a RE5 platform limites - az is csak részben CPU, mindkettő érzékeny a memóriára is. szóval ha feltolnám szerencsétlen Q9550-et 3.8 környékére, akkor lenne vagy +10-12 fps-em - még mindig állati limites lenne mindkét játék, viszont az összehasonlíthatóság miatt csinálhatnám az összes tesztet ezzel a sebességgel. ezt alaposan átgondoltam a 3-as platform bevezetésekor, és emiatt maradt a 3.2GHz. A memória-limitáción pedig csak egy Core i7 segítene
zuchy: leegyszerűsítve, a GPU vezérlése nem tudja megfelelő sebességgel etetni azt a sok shadert / textúrázót / stb.-t.
Televan: az se rossz, csak nézd meg, mivel játszol, nehogy az esetek felében a CPU elvigye a + előnyt...
all: köszi!
-
5770CF vs 5870 teszt.
-
válasz
janos666 #4177 üzenetére
ez csak abban esetben igaz, ha az 5850-ben az esetek többségében a shader vagy a textúrázási kapacitás a fő limitáló tényező. viszont ezek a kártyák sokkal inkább a két végükön limitáltak - az elején a feladatkiosztás meg a háromszögek hergelése, a végén meg a ROP-ok és a memória-sávszélesség - ez utóbbi annyira, hogy minden bizonnyal a ROP-ok nem is igazán jelennek meg szűk keresztmetszetként. + még van, amit Abu írt vmikor korábban, hogy a belső busz is köhög egy kicsit a rárakott terhek alatt. ebből következően valószínűleg minimális különbség van azonos órajelen a két kártya között (reklám: ilyen tesztet fogok csinálni
), és nem sokkal kell az 50-est a 70-es fölé húzni, hogy utolérje sebességben.
-
mi bajotok azzal az úttal? szerintem teljesen jó height / displacement map bemutató - ahelyett, hogy elkezdenék a sziklákat modellezgetni, megrajzolják a magassági térképet, a többit meg elintézi a tesszelátor - ráadásul konfigurálható részletességgel. szerintem ez nagyon király.
-
válasz
Robi BALBOA #3826 üzenetére
nem akarok senkit elkeseríteni, de a Unigine Heaven nem "csak egy tesztprogram", hanem egy kommerciális 3D engine-re épített demo... ha az iD a Rage előtt kiad egy Tech5 demot, arra is azt fogjátok mondani, hogy nem releváns?
-
most nem b***akodni akarok, de az RV740 előtt arról volt szó, hogy a 8 ROP felett +4 alig hoz extra teljesítményt, oszt' a végén lett benne nem +4, de +8. a textúrázás / lighting meg persze leszívja a powert, de ha csak ezek szívnák, akkor nem csökkenne így a tesszelált megoldás hátránya a nem tesszelálttal szemben a pixelszám növekedésével, ill. az fps csökkenésével. meg amúgy is, hogy van az, hogy az 5870 durván 75%-kal gyorsabb az 5770-nél, amikor a motoron meg a setupon kívül minden dupla benne, még a scanline konverzió is? én kérek elnézést, hogy sireric-kel vitázom, de ha a +1 setup unit nem hozna sokat, akkor honnan lehetne azt a 25%-ot megszerezni?
3807:
Meg lesz a HD 5750-nel is a kellő sebesség csak a tesszelláció közepes minőségű lesz (legalábbis az AVP-nél, de ha alacsonyabb a felbontás, akkor mehet a magas is), de minden mást fel lehet maxra pakolni.hmmm, hozzá bírsz képzelni egy 4850-hez tesszelációt, kvázi változatlan sebességgel? úgy, hogy a Juniperben még a scanline konverzió sincs duplázva? bátorkodom kétkedni...
-
köszi mindenki!
3749:
a bekapcsolt tesszelációnál két ok miatt esik az fps:
- a sok háromszöggel gondja lehet a setupnak (ez látszik is abból, hogy a felbontás növelésével csökken a tesszelált megoldás hátránya)
- a sok új háromszög rengeteg munkát jelent a VGA többi részének ismindkettő orvosolható azzal, hogy óvatosan bánunk a tesszeláció használatával. szerintem amúgy a Heaven demoban nem eltúlzott a tesszeláció használata, egyszerűen ennyit bír a HW. a kétchipes kártyákon azért már elég becsületesen fog menni - ott ráadásul setup unitból is kettő van!
3751: fizikához meg AI-hoz CPU kell, a tesszeláció pont annak a dolgát könnyíti, duplán is
-
-
válasz
Razermazer #3681 üzenetére
ezt nem veszem meg. amikor a crysis húzza le a wattokat, akkor nincs cirip, csak amikor a GRID?
-
válasz
eszakas #3644 üzenetére
hidd el, meg tudom különböztetni a tekercsek ciripelését a mechanikai zörgéstől
a tücsök sanszos, de akkor ezek szerint a nemrég nálam vendégszerepelt Galaxy GTS250-től félt, mert akkor többnyire kussban voltcowboy_bebop: persze, de szerintem nem ez a kérdés. amúgy a gyors tempójú játékokban nem ideális a vsync, mert ugyanaz a microstuttering feeling jön elő tőle, ami az SLI / CF rendszereket átkozta kb. 1 éve.
tgulyas: érzésem szerint példánytól is függ, hogy mi mennyire ciripel. azokban a menükben, ahol ezresével mennek az fps-ek, szinte minden VGA ciripelt, ami az utóbbi egy évben megfordult a kezeim között - a különbség ott van, hogy van, aminél 200-ig nemigen hallható, és van, ahol már 100 alatt is felbukkan.
-
ezért mondtam, hogy akkor inkább 4890 - teljesítményben 20-30%-kal lesz jobb az 5850. mondjuk ha tuning fronton elszánt vagy, akkor lehet ráció az 5850-ben is - én egy harvestes GPU esetében nem lennék optimista (és ezt most tapasztalatból mondom).
radi8tor1: teljesítmény. ezek a kártyák azoknak szólnak, akiknél nem a költség az elsődleges.
-
válasz
radi8tor #3473 üzenetére
ez gusztus dolga. ha szigorúan fps/forint alapon döntesz, akkor biztosan jobb az 5850, de az 5850-nél meg jobb a 4890. itt nagy kérdés, mi az elég. én a jelen árak mellett a 4890 (olcsó) és az 5870 (brutális) között döntenék, az 5850-et félmegoldásnak tartom. de ez csak az én véleményem...
-
259 volt az a kezdőár, amit az összes tesztoldal közölt a hivatalos launch napján. lehet, hogy volt insider info 299-cel, de akkor se beszéljünk visszarakásról. ez egy egészen szimpla áremelés, ráadásul pont akkorra időzítve, amikor a supply elkezd találkozni a demanddal. szép munka
-
-
sztem nem értjük egymást
az 5870 kapcsán nem hoztam szóba sem a 4890-et, sem bármelyik másik kártyát. ha valakinek nagy teljesítmény kell most, és ennek hajlandó megfizetni az aránytalanul magasabb árát (top-of-line és újdonság = min. +25e FT ebben az esetben), akkor érdemes megvennie, mert ezzel jár a legjobban. és ők is jelentik az 5870 jelenlegi célközönségét, nem azok, akik az ár/teljesítményre mozdulnak.
az 5850 kapcsán meg pont azt feszegetem, hogy nem meggyőző alternatíva a 4890-nel szemben új VGA vásárlása esetén - ha meg valaki 4890 tulaj, akkor pláne nem. ettől függetlenül jó kártya ez is, de igencsak benne van az árában az újdonság-adó.
-
válasz
tom_tol #2584 üzenetére
fair enough - a tuning-teljesítmény más téma. itt általánosan annyit tudok hozzátenni, hogy az 5870-en van garancia az órajelekre, az 5850-en meg nincs - talán az első batcheknél még nincs differencia a GPU és a RAM-ok teherbírása között, de később biztosra lehet venni, hogy a gyengébb szériák fognak az 5850-re kerülni - különösen, hogy az 1GHz-es mem-órajelet 1ns-os RAM-okkal is meg lehet oldani, míg az 5870-re 0.8-as kell.
de jogos a komment, aki nem fél a tuningtól (és főleg a vmodtól), annak bőven van perspektíva az 5850-ben.
-
látom, nem bírtok elszakadni az ár / fps-től
ezen mutató alapján egyik kártya sem éri meg, valóban - viszont az 5870 annyival gyorsabb minden másnál, hogy aki elsősorban a sebességre megy, annak érdemes megvennie, mert semmi más egychipes kártya nincs a közelében. az 5850 előnye a 4890-nel szemben határozott, de nem óriási, és nem is egyenletes - ezért ott nem tudok ilyet mondani, ott relevánsabb az ár / fps. vagy ezzel szemben a DX11, kinek mi a fontos.
#2565 cowboy_bebop: 30% egyetlen játék egyetlen beállításánál van, és azt én sem tartom reálisnak, ott valami titok lappang. viszont a 10. oldalon az átlagolós grafikonokon látott 22-24% nekem teljesen valószerűnek tűnik a kártyák paraméterei alapján. ha benne lenne a tesztben mind a 12 játék, akkor az átlagos grafikonok cca. 8-12% differenciát mutatnának a sok CPU-limit miatt - de attól még az 5870 több, mint 20%-kal gyorsabb.
-
válasz
cowboy_bebop #2556 üzenetére
azt írtam is a Clear Sky tesztnél, hogy a "HD5850" meglepően rosszul teljesített - ráadásul ennél a motornál igen keveset, 4%-ot vettem le a HD5870 @725/1000 mérésekből, tehát már azok is meglehetősen gyengére sikerültek. nem tudom az okát, viszont túl konzekvensen ugyanazok a differenciák jöttek minden beállítás mellett ahhoz, hogy mérési hiba legyen. nem tudom, a TPU-s tesztben hol tesztelték a stalkert - nálam a benchmarkból a 4. elem fut, az a legmegterhelőbb.
-
válasz
cowboy_bebop #2552 üzenetére
minden bizonnyal abból adódik a különbség, hogy az én tesztem szokatlanul tiszta CPU-limit szempontjából, az összesítésekben nem szerepel a GRID, az Assassin's Creed, meg a többi platformzabáló. amúgy a TPU-s tesztben látott 14%-nál nagyobb volt a különbség már a 850/1200 és a 725/1000 órajelen futtatott HD5870 mérések között is, és ennél a valódi HD5850 minden esetben lassabb lesz. amint lehet, végigkergetek a teszteken egy igazi 5850-et, de abban biztos vagyok, hogy a becsült fps-ek igen pontosak.
köszi all!
-
Elkészült a HD5800-as szériával foglalkozó tesztem - itt található.
-
válasz
katt777 #2283 üzenetére
igen, jelenleg, és néhány sarkított esetet leszámítva. de emlékeim szerint sosem mondtam mást...
#2286: ezt a Tomshardware tesztet láttam már korábban, alaposan kiakasztott... Crysis-re rámondják, hogy konzervatív VRAM használó, és AA nélkül tesztelnek.
GTA4-ben nem vagyok otthon, de ott sem láttam AA-t a képen - abban amúgy van?
Tomi, tomi, nem lesz ez így jó -
rv870 cikk a beyond3d-n - ki hitte volna?
-
válasz
tzsolesz #2264 üzenetére
van a "kicsit elfogy a VRAM" eset, meg a "nagyon elfogy a VRAM" eset. a Clear Sky és a Far Cry 2 AA nélkül az előbbit, AA-val az utóbbit produkálja. az elsőn lehet segíteni nagyobb memória-sávszéllel valamennyit, az utóbbi esélytelen.
1920x1200-ban 4xAA mellett több játékon (pl. GRID) is azt láttam, hogy már kezd kifogyni az 512M VRAM-ból, de még nem komoly. 1920x1200 8xAA többnyire már gyilkos.
Hogy az 1GB VRAM mikor lesz kevés? GTA4-et félretéve, szerintem 2560x1600 alatt nem mostanában. -
válasz
katt777 #2015 üzenetére
szemhibák tréfás, de nem kell feltétlen mindent hibásnak deklarálni, ami a Te percepciódtól eltér. driverhibáról nem volt szó (bár a COD5 minden bizonnyal az
), az SSAO-nál maga az algoritmus garantálja, hogyha túlzásba viszed, akkor hülyeség lesz az eredmény.
nekem nem ez látszott a HD4870 és a HD3870 között DX9-ben, különösen nem 4xAA mellett - check this.
-
válasz
katt777 #1962 üzenetére
én a grafikonon azt látom, hogy amennyit a másik processzormag csinál, az pont nagyon hiányozna, ha nem lenne. 15%-os különbségre meg nem nagyon emlékszem 4870 és 5870 viszonylatában
kicsit off: a max részletesség korántsem mindig előny. nekem AA-ból a 4x-től nagyobb felesleges, mert állóképpen sem nagyon látom, ha valami 8x, a VRAM-ot viszont zabálja - teljesen feleslegesen. az SSAO pedig hajlamos túlzásokba esni - a GRID-ben egyes helyeken olyan, mintha az aszfaltból sütne a nap, vagy van, ahol azon kívül, hogy minden sötétebb lesz tőle 1-2 árnyalattal, a vizuális minőséget semmivel nem javítja. az erőforrásokat meg zabálja, mint egy disznó...
-
válasz
katt777 #1957 üzenetére
Három apróság:
- az Oblivion nem csak 1 magot használ (bár kettőt valóban nem bír felpörgetni 100%-ig)
- érzékeny a memóriára is (ez talán i7-nél kevésbé izgalmas, de a Penryn CPU-knál annál inkább)
- az 5870 nem 35%-kal erősebb a 4870-nél, hanem inkább 60-70-nelill. a fenti teszt az agyonmoddolt Oblivionnel készült? mert akkor az nem teljesen a 3 évvel ezelőtti gépigényt reprezentálja
-
válasz
FragMaster #1813 üzenetére
ez nem egészen igaz - azért nem, mert a driver is fogyasztja a CPU-t. a Radeonok esetében jobban, mert az ALU-k felépítése miatt a driver elő-feldolgozza a shader kódokat, ezért a driver fejlesztésével a CPU-terhelés csökkenésére (vagy akár növekedésére) is lehet számítani. persze nagy dolgokat nem lehet várni.
-
válasz
FragMaster #1558 üzenetére
az a titok (ill. a hülyeség) az 5870-nél, hogy a PCB 10.5 inch, viszont a borítás erre még rátesz felet. így valóban 28cm-es helyre van neki szüksége.
-
válasz
Bluegene #1219 üzenetére
GTX285-tel nem szolgálhatok, le vagyok ragadva a G92-nél
a Risen teszt eredménye impresszív, kb. a következő magyarázatot tudom elképzelni: a motor igencsak intenzív textúrázás-fronton, de kevésbé követelőző a shadereivel, ill. a memória-sávszélesség tekintetében is visszafogott (sok TEX mellett ez csak akkor megy, ha a ROP-okat sem nyúzza halálra). egy ilyen motornál külön előny lehet, ahogy Med1on írta korábban, hogy a fix funkciós interpolátorok fel lettek számolva, és ehelyett az ALU-k végzik az interpolációt. ezt a teóriát még a GTX275 vs GTX285 eredmények is alátámasztják, viszont marhára nem illik bele a cikk elején írt rizsa a motor tudásáról, mert abban 6 tonna postprocessing effekt van, amik eszik a ROP-okat. úgyhogy kicsit UFO
-
válasz
katt777 #1144 üzenetére
#1144, katt: a GTA4 nem saját tapasztalat, asszem janos666 írta, hogy kísérletezgetett vele, és a legnagyobb textúrafelbontáshoz kevés volt a HD4800-as sorozatú kártya 1GB memóriája. ami egyébként akár hihető is lehet - brutál látótávolság + nagyfelbontású textúrák = rohadt sok VRAM.
#1176, Leviske:
8800GTX vs 2900XT témában: olyan tesztet tudok mutatni a tavaszi driverekkel, ahol a 3870 (kb. 2900XT) küzd a 9800GTX ellen (picivel több, mint a 8800GTX). nem kifejezetten szép látvány, legalábbis piros szemüvegen keresztülmásik:
A megoldás egyébként nem igényel speciális kódokat, a vezérlést a meghajtóprogram fordítója végzi, mondhatni maximális hatékonysággal.Ezt már anno sem értettem, csak nem volt időm utánamenni. Az nyilván igaz, hogy transzparens az alkalmazás számára (még szép!), de ezt a munkát alapvetően a command processornak kell a chipben végezni, mert csak ő tudja valós időben, hogy a terhelés-elosztás szempontjából éppen melyik raszterizálónak (és fél-shadercore-nak) kell dobni a következő adag háromszöget. a driver segíthet neki (mondjuk előre megjelölgeti a háromszögeket), de a döntési logikának mindenképpen ott kell lennie a command processorban. a hatékonyságot meg egyelőre nem tudjuk, de bízunk benne, hogy a Beyond3D-s fő VGA-boncnok Rys erőt vesz magán, és megcsinálja az RV870 cikket
#1190, Bluegene: csodadriver oh no! ha bírok szerezni egy 4850-et, akkor kimérem, mennyit gyorsult a launch drivereihez képest.
-
válasz
FragMaster #1122 üzenetére
a G80 megjelenésekor nem kellett a DX10-zel foglalkozni, mert a 8800GTX minden korábbi videokártyát úgy legyalázott, hogy volt miért megvenni még úgy is, hogy a DX10 még a fasorban sem volt.
-
válasz
Dare2Live #1103 üzenetére
Dare2Live: hát, aki ár/teljesítményre megy, annak biztosan nem érdemes váltani. ha ez nem annyira fontos, akkor a 4870->5850 váltás már meggondolandó lehet, lentebbről pedig már biztosan érdemes, sok extra teljesítményt kapsz. 5870-re meg bármelyik egy GPU-s megoldásról érdemes váltani, ha több helyen megszorul a játékos fps terén.
toflehi: köszi!
én jelenleg egyetlen játékot ismerek, ahol a 2GB VRAM előnyt hozna, a GTA4-et. a korábban idézett Clear Sky tesztből látszik, hogy az 1GB VRAM még annak a játéknak is elég, és ha a felbontást vagy az AA-t tovább emeled, akkor úgyis olyan kevés fps-ed lesz, hogy nem fog sokat érni a + memória. a jövőt meg nem tudja senki - mondjuk Abu szerint a tesszeláció on the fly fog menni, azaz számottevő extra memóriaigénnyel nem kellene járnia, így viszont nem látom, mitől kezdenének a játékok hirtelen > 1GB VRAM után kuncsorogni.
8nemesis8: igyekszem
én is kíváncsi vagyok az 5850 tesztekre - ha másért nem, jól jön a megerősítés
-
némi spekuláció az 5870, az 5850, ill. a Juniper kapcsán itt.
-
válasz
robotjatek #1098 üzenetére
clear sky-ban DX10.1 nem gyorsabb, csak szebb...
-
teszek még egy gyenge kísérletet. csak én nem értem, hogy miért szarozza a jelenlegi béta drivert mindenki anélkül, hogy bármi tényszerű információja lenne?
-
potenciális érdekesség az X2 kapcsán.
-
a B-verzió meg az, hogy azokat a játékokat, amik csak DX11-es VGA-val hajlandóak normálisan kinézni, majd megveszik ötödannyian, mint azokat, amikben van kulturált DX9-es / DX10-es path. az aztán milyen jó lesz mindenkinek...
#458: megnéztem a szavazás eredményét, LOL! látom, az olvasóid nagyon elkapták a feelinget
-
a tesszeláció magában csak kozmetikai javításokra elég, mint a kerek maszk ezeken a képeken. displacement mappinggel kombinálva lesz ütős, mert ott egyszerű modellekre építve lehet majd bonyolultan kinéző ojjektumokat kreálni (ld. a rücskös froblinok).
americanidiot: ha lenne időm, csinálnék egy fotósorozatot "az RV870 SP-számának fejlődése" címmel
kár, hogy 10-e után elkezdtek szivárogni az infok, szerintem eljutottunk volna 10.000-ig is...
-
-
én a következőkre gondolok:
- driver fronton majd 1-2 extrém hülyeséget kijavítanak, de átlagosan a következő 9-12 hónapban ez 10-15%-nál többet nem fog hozni
- Med1on már írta, hogy a HD5870 arányai kísértetiesen emlékeztetnek a HD4850-ére (bár én nem az ALU:MEM arányt emelném ki, hanem a ROP:MEM-et), és az a kártya érezhetően sávszélesség-limitált volt - DX9-ben nyilván ez a helyzet a HD5870-nel is
- az interpolátorok átszervezéséről elég kevés az info, de nekem úgy tűnik, abba az irányba mozdultak, mint ami az nVidia az elavult (khmmm) G80-ában van. ha az interpoláció elvesz shader-kapacitást, akkor az jelenthet teljesítmény-csökkenést - ha tudok szerezni ilyen kártyát, akkor a Vegas-szal ezt kiderítem
- az is lehet, hogy a komplexebb játékmotorok esetében az ütemező nem bírja etetni ezt az iszonyú mennyiségű ALU-t - az ütemező ugyanis nem duplázódott#182 Abu: hogy a pékbe' lenne kiegyensúlyozott, amikor szinte minden unit duplázása után egyes esetekben csak 60%-kal gyorsabb a 4870-nél?
#262 janos: TPU teszteknek ne tessék hinni!
-
másodszor, még a 4xxx széria meghajtóját használja
ezzel már többen is előjöttek - ezt mégis mire alapozzátok? a mellé adott béta Catalyst egy többé-kevésbé végleges driver, biztos lesznek még finomítások, esetleg egyes játékokban anomáliák kiküszöbölése, de csodadriverre most sem érdemes számítani, ahogy a 4870 esetén sem volt ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Elektromos autók - motorok
- Androidos tablet topic
- Nintendo Switch 2
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest