- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
addikt
Előre elnézést a feltett kérdésért de azt a fülest kaptam,hogy itt jóval nagyobb a tapasztalat a fizikára használt GF VGa-król.
Helyzetem a következő: Egy ZOTAC GTX 480 AMP! VGA-m van és e mellé szeretnék vmit physx dedikált kártyának. GTS250-re gondoltam. 2 gondom lenne:
1: Az ütemezés a remekül megírt nV drivereknek köszönhetően egy szálon fut így fogalmam sincs hogy az amúgy sem túl erős CPU-ra rá kéne e akasztani még egy GTS250-et... ill értelme lenne e.
2: Félek egy kicsi a lapomtól (msi 790fx-gd70) mert csak úgy működhetne a dolog hely hiányában, hogy a 480 lenne az első x16-os slotban a gts250 pedig az utolsó x8-asban. Namost mivel ez egy CF lap támogatottságot nézve meg mivel az nV és AMD másképp oldja meg a sávok bridge-elését ebből lehet kavar elvileg... passzA gépem pontos adatait megtaláljátok a cuccoknál.
-
Landon
addikt
Srácok nálatok nincs olyan, hogy ami1.8-1.7) és ki akartok belőle lépni ESC-el akkor nem lép ki azonnal az asztalra hanem egy fekete képernyő jön be az egér kurzorral és csak akkor lép ki ha még egyszer ESC-et nyomtok? Mert nekem vmiért ezt csinálja és fogalmam sincs, hogy miért. A VGA-val semmi probléma egyrészt mert 3 napos másrészt amúgy sincs vele semmi gond Furmark alatt se meg sehol máshol se... nekem az az érzésem, hogy esetleg a Cata10.2-vel van összefüggésben a dolog csak gondoltam mindenképp megkérdezek többeket is.
Azért zavaró a dolog, mert ha 2x nyomok ESC-et akkor már magából a programból is kilép. OS: Win7x64, Furmarkba pedig 8x MSAA 1440*900 és minden bekapcsolható feature be van kapcsolva. Köszi a segítséget előre is!
-
Landon
addikt
válasz
Robi BALBOA #8199 üzenetére
Hát mivel gondolom a régi áron számolnak semmit, de ha az újon akkor is max 6-7e.
-
Landon
addikt
Sziasztok,
Egy gyors kérdésem lenne.
Most cserélik gariba az 5870esem és én választhatok típust. A kérdésem az lenne, hogy megéri a sima Sapphire 5870 helyett a Vapor-X-et választani? Tudom, hogy kissé bugyutának hangzik a kérdés de volt már ilyenről szó, hogy a vapor-x féle hűtés nem jobb mint a sima ref mivel nem nyomja ki a házból a meleg levegőt. Bár egy Thermaltake element V-b ez nem tudom mennyire számít.
-
Landon
addikt
válasz
mclaren-d #7267 üzenetére
Hat ezt velem megcsinálja az iPon egy 100+k-s VGA-val akkor itt szavamat adom rá, hogy minden eszközt bevetve érem el amit akarok. Nem vagyok aza fajta aki ezt kicsit is hagyja. Ha kell az Atyaúristenhez is fordulok. Ha kell vannak kapcsolatok nem is akármilyenek de nem akarok azokhoz fordulni ha nem muszáj... és én egyenlőre reménykedek is a legjobban és bízom az iPon-os srácokban.
Nekem eddig csak abszolút jó tapasztalatom volt velük. (kopkopkop faasztal) Nem mellesleg az hogy a nagyker mit mond és mennyire hülye valóban nem az ő hibájuk. Csak akkor azt nem szabad annyiban hagyni.
Na mindegy egyenlőre abszolút pozitívan állok a dologhoz csak amikor ilyen hsz-eket olvasok kicsit elbizonytalanodok.
-
Landon
addikt
válasz
adatfalo #7235 üzenetére
CoD6-nak nem szabadna akadoznia semmilyen beállításon sem. Próbáld meg hogy teljesen lepucolod a video drivert hotfixestül. Aztán próbáld meg a 9.11-es drivert és nézd meg azzal mit csinál. Heaven benchmark-nál jó lenne ha leírnád a beállításokat mert 1920*1080, 8xAA, 16xAF, High, Tesselation ON, Vsync OFF (ergo minden csont maxon van kivéve a vsync-et) nekem se éri el a 600 pontot csak olyan 59x körül de ez is romlott a driverekkel mert a 9.10-esnél még jobban teljesített nálam. A Win pontszámod teljesen normális. Mindíg a legalacsonyabb pontszám szerint fog pontozni. Nekem is vmi 5.9 a WD Caviar Black 640GB-el. 6 fölött úgy hallottam csak SSD-vel ad. Bár nem írtad, hogy a CPU-d meg van e húzva vagy nincs de amennyiben nincs az nem ártana 3GHz fölé tolni.
-
Landon
addikt
válasz
Bcarter #7232 üzenetére
Csöppet se szeretnélek befolyásolni, de ha a vásárlást tervezed akkor ne nézz körül nagyon AMD forumon.
Maga az 5850/5870-es kártyák félelmetesen jók, kívánni nem tudnék jobbat de az én számízemnek akkor is kicsit túl sok a selejt arány.
Legalább is ha a külföldi fórumokat nézem. Persze ez már csak 2 okból se befolyásoljon Téged!
1: Fennáll az esély még, hogy driver probléma a fentebb is említett igen irritáló hiba. 2: Lehet, hogy csak az első darabokkal van ez a gond, bár.... sokan voltak akik 1-2 hete vettek és uezt mondták... na mind1 ettől még lehetséges, hogy az első darabokkal van csak gond a mostaniak/későbbiek pedig már tökéletesek. Az én 5870esem pl októberben lett véve ugyhogy még lazán az első branch-be tartozik/zott sajnos.
Hadd mutassak egy képet:
A probléma csak az hogy ezek a problémák NEM csak a Powercolor-nál vannak hanem az összesnél...
-
Landon
addikt
Azért látszik hogy vmi nincsen rendben az ATi-nál. Már régen kinn kéne lennie a 10.1-es cata-nak de az ATi gőzerővel próbálja a "csíkos képernyő" fagyásokra megtalálni a gyógyírt. És a 4xxx széria is érintett. Én is ezzel adtam le a VGA-m lehet nem kellett volna...
De most már mindegy. Akit érdekel a dolog, nyitottam még régebben egy topicot AMD forumon. Mostanra 24 oldalas és 469 hsz tartozik oda. Mindennap van legalább 1 de inkább 2 frissen regisztrált tag akinek uez a problémája... hihetetlen. Arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz ha ebben a hónapban az ATi nem talál gyógyírt a dologra. Kijelenti mindenkinek hogy "RMA"? Vagy ami valószínűbb, hogy kiadja a 10.1-es drivert és majd vmikor sohanapján kiad egy hotfixet ami remélhetőleg javítja ezt a félelmetesen elterjedt problémát. (Aki nem hiszi írja csak be google-ba h striped screen AMD vagy vertical lines, az első 50 találat tuti mind mind fórumok uerről a gondról) Ha nem lenne olyan jó az 5ös széria mint amennyire akkor most baromi mérges lennék az ATi-ra és lehet teljes platformot is váltanék (amit nagyon nem szeretnék mert személy szerint eddig CSAK AMD-s PC volt és én nagyon szeretem
) de így csak reménykedek, hogy egyrészt cserélik a VGA-m másrészt az AMD végre lecseréli a Catalyst crew-t... Mert az, hogy nem vmi pegnék az egy dolog de azért ez picit sok... hócipőm kivan már hogy nem tudom soha használni a gépem csak várok vagy egy új driverre vagy hotfixre vagy patchre vagy új hw-re. -.-
-
Landon
addikt
Akkor ezek szerint jól tudtam, h van Mo-n nagyker?
Hát tudnék ott havert "szerezni" kapcsolatok révén de az kicsit macerás lenne, anélkül esélytelen?
GJ70: Nekem eddig ez az 2ik bolti gariztatásom. Az elsőbe ismerős révén szintén sapphire vga-t cserélték mert az ismerősöm volt olyan rendes és nem hagyta annyiban a dolgot ill neki van haverja sapphire-nál ha jól tudom. Persze először azt mondták h náluk nincs gond a vga-val de akkor ismerősöm megmutatta az ő gépén is a VGA-t és azért lehetett cserélni. Viszont most nemtom' mi lesz... engem csak az dühít h simán rámondhatják, hogy semmi baja anélkül h a vga-val bármit is kezdtek volna. De ha már lassan 2 hete le van adva a vga akkor vmi csa van nem? Ha jó lenne azt hamarabb kiderítették volna, gondolom
-
Landon
addikt
Hali,
Nem teljesen a témához tartozik de végtére is VGA-val kapcs lenne egy kérdésem.
Hogyan működik ez a nyűves garanciáztatás? Ladtam kb 1.5 hete a Sapphire 5870esemet ipon-nál és akkor azt mondták 1.5-2hét-be telik a dolog és cserélik ha ott is jelentkezik a hiba. Na most én naivan azt gondolnám, hogy leadom a VGA-m majd másnap elkerül a nagykerbe(én úgy tudom van Mo-n Sapphire nagyker de javítsatok ha nincs igazam) ott vmi hozzá húde értő személy ráengedi azokat az alkalmazásokat amik alatt nálam jelentkezett a probléma (minden ami 3D) és ha ott is előjön akkor csere rossz esetben másnap. Most ezt akár hogy is nézem ha leadtam hétfőn akkor ha ez így működne következő hétfőre legkésőbb kéne kapnom egy új VGA-t... de ez ugye nem így van. A garis cuccokat akkor ezek szerint valami nagyszerű futárszolgálat ne adj ég a postán keresztül kerül oda ahol vmit kezdenek is vele? Mert akkor már sejtem mi kerül 2 hétbe... Meg nekem ez félelmetesen korruptnak tűnik. Most mi van ha visszaküldik, hogy a vga-nak semmi baja? Mert ugye én nem voltam ott nem tudok semmiről simán megtehetik. Még akár azt is, hogy le se tesztelik. Akkor mit tudok tenni? Küldhetem a Sapphire Tech EU-hoz ki a fenébe külföldre? Akkor gondolom jövőre se lesz másik VGA-m...
Félelmetes hogy Mo-n ez mennyire nyögvenyelősen működik. UK/USA-ba ha személyesen visszaviszed akkor sokszor azonnal kapsz egy új terméket. Ha meg gariztatni kell mindenképp akkor van ilyen Track & Trace RMA amivel nyomon lehet követni és tudod h mi a helyzet. Nah mind1 ugy se tudok mit tenni csak kíváncsi lenék, hogy ez pontosan, hogy is működik.
-
Landon
addikt
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy találkozott e már vki itt a "grey screen/stripes/lock up/etc." hibák valamelyikével. Én már napok óta szenvedek vele de semmi megoldást nem találtam még pedig egy tucat forum foglalkozik ezzel... nagyon sokaknak van ez a probléma és nem tudunk mit kezdeni vele egyenlőre. Nekem még a "kezdeti" stádiumba van a dolog és alíg alíg jön elő szinte tényleg csak Furmark alatt... de akkor előjön rendesen.
Gondoltam holnap gyors beadom a VGA-t garanciáztatni de semmi értelme ahogy olvasom... Annyiféle lehetséges ok van erre a problémára de senki nem tud biztosat és ami a legfrucsább, hogy az AMD nem mondott semmit még rá hivatalosan. Úgy tűnik az egész 5xxx szériát érinti egyébként. Ami eddig a legvalószínűbbnek látszik az az, hogy a VRAM nem kap megfelelő mennyiségű kakaót ill a 3D/2D órajelváltásoknál van vmi gond... de mondtak olyat is hogy az MS adott ki vmi Win7x64 updatet ami a probléma okozója és az AMD már rajta van az ügyön, mondjuk személy szerint nekem ez tűnik a legvalószínűtlenebbnek. Bár tény hogy sokak csak Win7x64 alatt tapasztalták a dolgot...
Kíváncsian várom a válaszaitokat.
-
Landon
addikt
válasz
katt777 #1561 üzenetére
Alig drágább?
Legutóbb amikor néztem akkor egy lap 50 körül mozgott a CPU szintén 60 körül, nekem ennyit nem ér az i7.
Meg nem tudom, véleményem szerint és sokak másé szerint is játékokban ez talán nem annyira mutatkozik meg mint mondjuk egy 3DMV/06-ban ami meg engem hidegen hagy.
-
Landon
addikt
FragMaster@ Köszönöm!
Nah frankó van iponnál is.
Akkor már csak $ kell.
Srácok ez a vga btw milyen hosszú? Mert a mostani házamba a 4890 épphogy befér és a 5870es jóval hosszabbnak tűnik. :
-
Landon
addikt
válasz
FragMaster #1549 üzenetére
Nem tudom, talán mert inteled van. Bár szerintem ez nem tényező mert sokaknak q660al is gázosan megy. Egy halom elemzés van már erről a neten de egyenlőre rejtély a dolog.
-
Landon
addikt
válasz
- = Zk = - #1546 üzenetére
Nekem egyszer a VGA-ról hiányzott egy tranzisztor ill egyszer csak x4-es PCIe sebességen volt hajlandó menni a VGA x16 helyett, mind2 sapphire volt. :S
-
Landon
addikt
válasz
Zeratul #1544 üzenetére
Már lehet itthon kapni? Hmm 1USD most "csak" ~185 HUF. Hát én ezt a vga-t szerintem még 1-2 héten belül tudom csak leghamarabb megvenni függően tőle, hogy a többi cuccom, hogy tudom eladni.
Akinek esetleg 35e-ért kell 1 hónapos sapphire 4890 oc 1gb dobozzal mindennel az PM me.
Ja csak a tisztázás kedvéért
Tudom, hogy egy 4890est egyenlőre nem sok értelme csupán a DX11 miatt de ahogy várok úgy fog lemenni az ára a vga-mnak így minél előbb szabadulok annál jobban járok.
Bár igazából 1 hónappal ezelőtt nem kellett volna 4890et már venni de hát most már így esett.
-
Landon
addikt
Reggelt mindenkinek,
Na akkor megpróbálok sorban válaszolni.
1: Anno 1404 a 9.8-as driver óta játszhatatlan a DX10 bug miatt ami kb annyit tesz, hogy a textúrák helyett sok helyen fekete négyzetek vannak és már 1.5 hónapja "anyáznak" az amd-nek miatta, azóta kijött egy új driver + hotfix és semmi javulás.A Shift-el való gondoklat meg ugye nem kell ecsetelnem.
2: A probléma mentes játékhoz mondjuk 90%-ban elég a konzol, de ott is 360hoz kell vízhűtés, a ps3 slim pedig a 360 sorsára jutott "olcsó húsnak...".Na de szerintetek egy AMD-s lappal/cpu-val inkább éri megvárni a GT300-at vagy jobban járok most a 5870-el. Vagy nem tudni Decemberig.
(Miért érzem úgy h az utolsó mondatom lesz a helyzet.
)
-
Landon
addikt
Hali,
A napokban kezdtem el gondolkodni, hogy érdemes e beruházni egy 5870re. Nem igazán tudok dönteni, a pénz többé kevésbé meg lenne rá, de az összes hócipőm tele van az nV monopol helyzetével és, hogy megvesz minden fejlesztőt + erre az AMD rátesz egy lapáttal a gány drivereivel. Elég jó lett a 5870es elvileg de hiába jó ha nem képesek normális drivereket kiadni... komolyan egy közröhej ahogy a Shift megy, engem mint felhasz. rohadtul nem érdekel h ez nem az AMD hibája hanem az nV pénzel mindenkit, mert másfelől meg az AMDnek kompetensnek kéne lennie ezen a téren is és fizesse le Ő előbb a fejlesztőket... kűzdjön ffs. Viszont az hogy, az anno 1404 a tetves driver bug miat kb 1,5 hónapja vagy több nem játszható na az a szégyen és az egyesegyedül az AMD hibája... Naszóval mindezek tudatába gondoltam várok a GT300-ra mert elegem van hogy minden új játéknál várni kell egy új amd driverre ill rettegni kell h nem fog menni normálisan... de... amennyire én tudom/látom sajnos az alaplap/cpu - VGA piac kezd nagyon egybeforni és koránt sem biztos, hogy a GT300nak nem lennének e inkompatibilitási problémái az AM3-as SB770-es lapommal... ez a tetves dragon fusion eléggé egybeforrasztotta a dolgokat. :S Szóval most megint ott tartok, hogy próbálkozzak be megint az AMD VGA-val? :S Mert Corei7-et lappal ha megszakadok se fogok venni. De sajnos már félek az AMD VGA-któl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- YouTube
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest