- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #11181 üzenetére
minek gamer laptop?
gondolom dolgozni vagy tanulni elköltöznél otthonról, tehát kétlaki lennél(pl 3-4 nap koli és a többi otthon)--->ezért gondoltál egy erős lapira
miért nem veszel még 1 asztali gépet? az egyik otthon a másik a koliban? sokkal olcsóbb
sőt otthon biztonságban lenne az asztali erős gép(core i7+5870-ed van asszem), és a koliba használt alkatrészekből összraknál egy E7200+5770+1650-es monitor, 100K-ból kijöhet, nem 500K ból egy használhatatlan vas
-
Bluegene
addikt
az sem igaz, haveromnak asztalija van 102 cm-es tévével(lehet nem pont ekkora de jó nagy)
bluetooth-os bill és egér, gyors gép(E5200 proci, 9600Gt), óriási kijelző, 5.1 hangzás, ágyból lehet nyomatni
ezzel sztem bármilyen noti class numero secundo
multimédiában, ha látnád tudnád
-
Bluegene
addikt
válasz
Perillustris #11115 üzenetére
yugati mércével a 2-3 ezer dolláros-eurós ár nem is annyira durva.én azért éltem nyugaton már 4 évet(Kanadában főleg)
és tudd meg ott sincs kolbiból a kerítés, ez ilyen naiv tévhit
2-3000 dolcsi nagy pénz ott is -
Bluegene
addikt
válasz
Perillustris #11108 üzenetére
áhh nem éri meg milliókért játékos latopot venni, pláne full hd-s at
minek, az 5770(és a mobilos társa) Full HD-ben nem fog sokáig jó lenni
játékra asztali gép és pont, mert kijön a krájszisz 2 és szívhatod a fogadat a csoda lapiddal, én meg veszek egy Q6600-ast és egy 5870-est vagy hasonlót és elpötögök vele
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
omikron23 #8291 üzenetére
gondolj a 3850(256bit) és a 4670(128bit) viszonyára
nagyjából egyszinten vannak és ugyanúgy GDDR3 és 320sp-s gpu, csak az egyiknek felezték a sávszélességét 128-ra, mégse érezni rajta, ráadásul közel ugyanolyan ramok vannak rajtuk
Robi Balboa: igen most az Atinak nincs konkurrense így rámehettek az költséghatékonyságra és nem a kiélezett maximális teljesítményre törekedtek
majd talán a Fermi ellen kijövő 5890 lehet 512 bites lesz ahogy egy csúcskártyától elvárható, bár szvsz az is 256 bites lesz és inkább árban alámennek, szal nem éri meg ez az 512 bites nyák sztem ritka esetekben hoz pár %-ot, de 10-nél kevesebbet
-
Bluegene
addikt
válasz
omikron23 #8267 üzenetére
majd az 5890 lehet 512 bittel jön, de ne hidd hogy duplája lesz a teljesítménye
vmit javul
egyébként butaság az 512-es nyák, gondolj csak a 2900pro és XT közti különbségre, azonos órajelen nincs sok kül, és jó drága amit meg kell fizetni a vevőnek is
inkább gddr5-öt raknak rá, minnél gyorsabat
egyébként van olyan 3dfx kártya ami 512 bites, mégis töredékét tudja a 256 bites 5870nek, nem ez a lényeg
-
Bluegene
addikt
válasz
omikron23 #8253 üzenetére
azt sose lehet tudni, hibakeresésnél meg kell vizsgálni több dolgot
ez a "digitális kábel úgyse lehet ilyen", sztem hülyeség, hisz a videókártya kiküldi a jelet a DVI-on az ugyanaz még ha adapterrel CRT-t vagy HDMI-s adapterrel plazmát kötsz rá(és nekem CRT lilás zöldes volt mikor megtört a kábel, pont mint neki a tévéje), persze neki HDMI-HDMI van, de a kimenő jel attól még standard, ha dvi-HDMI adapterrel csinálta volna akkor is ugyanaz a jel
az lehet h megtörik a kábel és bizonyos színek rosszul mhetnek át azért ez a furcsa szín
a catalyst hibáját pedig kötve hinném hisz ott vagy működik vagy nem, vagy a képfrissítés-felbontással szkott gond lenni, valószínűtlen h hibás színeket küldene mert akkor a monitoron is az lenne
persze nem zárható ki a catalyst se, de sztem a kábel
-
Bluegene
addikt
válasz
cowboy_bebop #8251 üzenetére
lehet, nekem a régi crt monitoromnál volt ilyen, és az azért mert megtört
a videókártya akkor analógjelet küld a monitornak?
-
-
Bluegene
addikt
válasz
adatfalo #8098 üzenetére
sak már a hajamat tépkedem, hogy nem tudok dolgozni se... miért olyasmit dolgozol amihez szükség van egy RV870 GPU-re?
nekem mindig van tartalékban egy X300SE ami képet ad, emaileket küldeni, szöveget szerkeszteni, de még videót konvertálni is vagyis dolgozni tudok, sőt még filmezni és CS-zni is
még egy szösszenetet is írtam erről a kiváló VGA-ról
[link]
-
Bluegene
addikt
ez attól függ, h mekkora felbontású a monitorod
az én 512-es 4850-esem is szépen kiszolgál, 1280ba
többszázezer eladott 5870 -
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #1957 üzenetére
ne légy nevetséges, világosan le volt írva hogy ők miből milyen arányban gariztattak
több esélyed van egy GTX 280assal vagy egy 3870X2-vel, legkisebb pedig a 4850el, ennyi
Ha ráhagyással azt veszem, hogy az 5870 35%kal erősebb a 4870-nél, most viccelsz? vagy ezt komolyan is gondolod
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #1329 üzenetére
nekem is 6000Ft-os házam van
azt kéne felfognod h 100 fokos lenne, az már 100%-on járatná a gyári profil szerint(amit sohasem érhet el, mert már 40%-on is lehűti a 100%-on járatott RV770-est)
100%-on pedig a refhűtő igen brutkó, olyan mint egy turbina, énnekem 42%-os fordulaton kibírta a 700/1100-as órajelet stabilan
tehát a 42%-os fordulaton elviszi a tunningolt 4850est, akkor miről beszélünk
100%-on pedig a vmoddolt 800mhz-est(asszem János666 vmoddolta 100% fordulatú ref hűtővel)100-110 fok fölé kizárt hogy menjen, saját mérésem szerint 85 foknál állt meg gyári szabályozással, ennél jobb bizonyíték nincs
amire gondolsz pont olyanok írták akik lefixálták fix 30%-ra és alapban hűvösebb volt(alapban 20%on jár h halk legyen), játék alatt persze ugyanúgy hagyták és csodálkoztak, a valóságban tehelés alatt 40% felett megy a venti, és ha mégis nőne a hőmérséklete még magasabb fokozatba kapcsol, tehát normális körülmények között kizárt a 120 fok, nonsense
a másik az hogy hatékonyságban olyan mint a 4870, hisz a 4870 magasabb feszen és órajelen jár, ennyi erővel az is lehetne 120 fokos, persze ha beállítod fix 30%-ra és ráküldesz egy fánkot, persze akkor az is megsül(hisz magát nem tudja szabályozni)
-
Bluegene
addikt
válasz
Ricco_hun #1319 üzenetére
a 4850 ref hűtő a világ leghalkabb ref hűtője
[link]tessék az első három helyen 4850 van, ciki mi?
egyébként nem a 3madikat kell nézni asszem én fixen beállítottam 50%-ra, az első képet
egyébként 40-45%-tól kezd el zavaró lenni, legalábbis számomra, afelett már füles, idleben asszem 20-24%, semmi, jó igaz 82 fokos és? engem nem érdekel, másfél éve annyi
jó terhelés alatt van némi(mint a többinek) hangja, de akkor úgyis játszol nem(fülessel v anélkül)?szal végeredményben felesleges szabályozni a kártyát, mert csak elronthatod, jó az úgy ahogy a gyárban kitalálták, nyílván úgy tervezték h 2-3 évig használod azt eladod úgyis, a garit kibírják az tuti az meg néhol 3 év
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #1241 üzenetére
sztem fejezd be a sületlenségedet, 85 fokig megy fel szvsz, 110 fok, egyébként azt is bírná szvsz, de szó sincs eltolásról, max te tolhatod el ha felülvezérled(hangos lesz, hallgasd okos)
a 85 fok maximumot(minden gyári) onnan tudom, hogy a rivatunerrel is mértem és ott kiírta a max tempet, de a gpu-zn is látszik hogy a max temp max 85 fok lehet(far cry 2 alatt)
-
Bluegene
addikt
Mondjuk az is elég baj hogy itt mindenki okosabb a tervezőmérnököknél, hiszen itt "mindenki" tudja hogy azok a hőfokok magasak, a hülye gyártó meg csak kiadta . Az egészben meg az a jó hogy a sok tudatlan aki csak megveszi és berakatja a gépbe és használja, azt sem tudja hány fokos a kártya . A nagy többség nem jár a ph-ra, nem használ "szőrös fánkot", csak egyszerűen használja . ez így van, az én ref 4850-esem is szépen beállítja magát, nem szórakozok ilyen hülyeségekkel, ráadásul a 4850 a legmegbízhatóbb kártya
anno a nagyokosok mondták a fórumban h 2 hét után szétolvad, aztán a kicsi zárt házamban(GABA) is elvolt 5 óra crysis warhead után, semminek semmi baja nem lett
Katt777: ez teljesen hülyeség a mérnökök beállították a kártyát, a 100-110 fok lehetetlen, hidd el nekem, magát szabályozza a kártya, 1X megnéztem a profilját 90 fokon 60%-on teker a venti(ami bőven lehűti), ami bőven elég, 100 foknál 100%-on, ami olyan mint egy porszívó de soha nem érte el
még FC2 alatt monitoroztam, 85 fokig ment fel, pedig több óráig teszteltem(minden gyári beállítással), ha vmi csoda folytán 90-100 fokot érne el, zúgna mint egy turbina a gyári profil szerint, szal felejtsd már ezt végre, ráadásul elsőszériás ref hűtő
azoknál ment fel 110 fokra akik beállították fix 20%-ot hogy halk legyen, és úgy monitorozták(volt aki így tette tönkre), de ha hagyod 85 foknál nem megy feljebb a ref hűtővel se
-
Bluegene
addikt
#1190, Bluegene: csodadriver oh no! ha bírok szerezni egy 4850-et, akkor kimérem, mennyit gyorsult a launch drivereihez képest. szívesen kölcsönadom az én prüntyimet, ha kell, cserébe adj kölcsön vmi GTX 285 félét
#1200: Dare2Live: [link]
4870: 30 FPS
5870: 60 FPSna kinek van igaza?
, itt hogyan magyarázod hogy az összes többi VGA olyan csapnivaló teljesítményt nyújt a 5870-eshez, sztem ez a normális
, egyébként is olyan erős az 5870 h nincs is szükség a kifinomult driverekre
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #1189 üzenetére
sztem komolyan be fog ez gyorsulni még ez a 5870
még rendes driver sincs hozzá, mire kihozzák a konkurrenst addigra összeszedik magukat, így is alig győzik a rendeléseket
énszerintem a valóságban duplaolyangyors mint egy 4870, egyszerűen nagyon nincsenek rákényszerítve h ezt bebizonyítsák, biztos van még raktáron néhány 4890/4870, új kártyából pedig nem tudnak eleget gyártani
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz
FragMaster #557 üzenetére
4000-es atikon kívül minden drágán rajtolt, nem tudom mi ez az agónia hirtelen. Bár bevallom sült pulyka után tényleg szar a puliszka újra a 3800as atik is olcsók voltak
egyébként nem értek annyira egyet ezzel: 60 illetve 80 dollárral volt olcsóbb a 4850 ill 4870 kezdőára, persze azóta leolcsósodott azért tűnik hirtelen nagyon drágának a 5800asok kezdőára
nem a kezdőárat kell nézni hanem azt az árat amin stabilizálódik
annyira nem vok hanyattesve ezektől, szvsz a tesztek szerint az 5850 alig gyorsabb a GTX 285től, reméljük kiköszörülik a csorbát és olcsóbban gyorsabbat adnak
-
Bluegene
addikt
válasz
FragMaster #543 üzenetére
azu haben wir einfach nur den GPU-Takt der Radeon HD 5870 auf 655 MHz gesenkt. Aufgrund der 320 5D-Shader- und der 80 Textureinheiten erreichen wir dann ziemlich genau die ALU- und TMU-Leistung der Radeon HD 5850. Der Performanceunterschied zwischen der richtigen und der simulierten Karte liegt wahrscheinlich bei unter einem Prozent. So weit ist also alles noch kein Problem, denn einzig die ROP-Leistung lässt sich mit der Radeon HD 5870 nicht korrekt darstellen.
655mhz-re húzták vissza a 5870est, lol
[link]én elhiszem hogy közel az igazi 5850-es szintjét érték el, mindenesetre ciki hogy a GTX 285-tel egyszinten van, persze a GTX 285 igen drága, de akkor is többet várnék
ez az 5850 ennek tükrében sztem áresésbe fog esni
hopp! és kopp! Asus 5870 102K[link]
-
Bluegene
addikt
válasz
00roli00 #531 üzenetére
1. sztem szép kártya
2. úgyis a sz.gépházban fog bújkálni úgyhogy tökmind1 hogy néz ki, biztos lesz szebb variánsa is(ICEQ)zuchy: ha ez igaz akkor 5870 CF, 5890CF lesz az ultra megoldás
csak egy jó alaplap kell hozzá, istenem ez is mekkora kártya ez az 5870(9800GX2nél hosszabb), az 5870X2 milyen hosszú lesz már?
-
Bluegene
addikt
majd ha lesz elég, akkor a boltosok is lejjebb viszik
mondom : aki januárban veszi szerintem 20-30 ezret is spórolhat a mostani árhoz
-
Bluegene
addikt
felesleges mert nem igaz
egyáltalán honnan veszed
Oliv: te meg hiába örülsz
dare2live: mégha monopóliumban is van egy cég, időnként hajt végre árcsökkentést, még a 8800GTXnek is lement az ára, nos hasonló teljesítményt nem fog drágábban mérni
egyébként se olyan túl drága ez az 5800as széria túl van ez dramatizálva
Kezdőárak: 4800 vs 5800
4850: 199 5850: 259
4870: 299 5870: 379 -
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #321 üzenetére
és ne feledjük lesz még 5890, ill 5870X2 is
ezekkel bőven meg tudják fogni az nv-t, akik 4 hónapot csúsznak, mikor kijön a GT300, az AMD válasza árcsökkentés és 5890
innentől az lenne a fincsi nekik ha tavasszal már mindezt 40nm+TSMC helyett, 28nm és GF-ben csinálnák, és olcsón kínálnák, boldog boldogtalan Atit venne
-
Bluegene
addikt
válasz
Dare2Live #321 üzenetére
én azt tartom valószínűnek hogy egyelőre egy csíkszélességcsökkentést hajtanak végre, hisz nem egyszerű dolog egy új GPU-t kifejleszteni hozzá megbízható drivert csinálni, kicsit emelik az órajelet azt csók, azonkívűl az AMD 256 bit sávszélesség fölé nem akar menni, kell egy kis idő míg a GDDR5 memóriák felfejlődnének arra a szintre h 256biten is ki tudjon szolgálni egy 3200sp-s szörnyet, ergo a logikus lépés a 28nm bevezetéséra az RV870@28nm(6800as széria)
a 28nm pedig közel van, eléggé begyorsult a gyártástechnológia fejlődés
ha ugyanakkora teljesítményű és olcsóbban félig meddig saját gyárban(28nm GF) gyártanak ugyanúgy megvan a hasznuk GPU-ként, ergo adhatják olcsóbban, hisz akkor több is fogy(profitmaximalizálás)
azonkívűl az 5800as széria is le fog olcsósodni elkerülhetetlenül arra a szintre hogy kicsi a hasznuk rajta így hát kidobják ugyanazt 28nm-en
-
Bluegene
addikt
Az AMD a Radeon HD 5870 esetében 379 dolláros, míg a Radeon HD 5850-es változat esetében 259 dolláros ajánlott végfelhasználói árat állapított meg.[link]
tessék a 4850es induló ára 199, a 4870es 299
379-299=80 dollárral több
259-199=60 dollárral több
asszem az AMD pillanatnyi monopóliumát nézve, nagyon rendesek h csak ennyivel dobták meg, hozzá kell tenni az új 5800asok előállítása is drágább
szal nincs szó semmilyen vérszívásról; ellenkezőleg: rendesek
persze egy darabig, míg nincs elég darab a nagykerekben, a magyar kereskedők extra profitot tesznek rá, szal érdemes várni egy picit vele
legalább 1 hónapot, de én a januárt mondom(karácsony utáni lecsengés, konkurrencia feltűnése)
-
Bluegene
addikt
PCI-E 2.0 X8 az megfelel sávszélességben a PCI-E 1.0 X16
2%-ot veszítesz tehát ha P45ös lap helyett P35be rakod
Bici: szerintem se jó irányba haladnak, a GT300 "se nem hús se nem hal" kategória
elképzelhető hogy az AMD is csinál a larrabee-hez hasonló GPGPU-t idővel, annyi előnye kétségkívűl van hogy van X86-os licence-e és az AMD procikkal és Chipsettel párosítva adhatják, míg az Intel az Intel proci, chipsettel adhatja a Larrabee-t és van x86-os licence
míg az nvidia két szék közül a pad alá eshet, és ezt az rv770-nnek köszönheti(hisz azzal számoltak h az Ati kiesik, monopóliumok lesz a játékos kártyák piacán lesz zsozsójuk és megvehetik a fejlesztőket, és eladhatják a GT300-at a játékosoknak is ami egy felemás gpu, hisz nem lett volna konkurrens
-
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #267 üzenetére
az 5870 egy "telivér" grafikus kártya amit játékra találta ki, az az elsődleges funkciója, amit én abszolút helyesnek tartok, persze másodlagosan, korlátozottan képes 1-2 dologra ezen kívűl is(Ati stream, UVD, folding), ez jó hisz olcsó legyártani hisz nem egy böszme gpu, de ahhoz képest játékokban erős, ha szükség van rá olcsón is adhatják
a GTX 380 pedig egy "félvér" grafikus kártya lesz, ami jó lesz játékra is, de egyéb dologra is, sajnos emiatt nagy a mérete tehát drága, így az nv akkor se adhatja olcsón, ha akarná
ott a bibi hogy a legtöbb ember játékra vesz kártyát, nem holmi foldingolásra, meg vidótömörítésre, szal szép dolgok ezek, de egy videókártya elsősorban játékra való, minden másra ott a CPU, eltekintve 1-2% kivételtől, nagyon ritkán érzi meg az átlagember h nincs gpgpu-ja, ergo sztem a "játékos" kártyák terén monopóliumra törhet az Ati
az nvidia elvándorol a gpgpu piacra, ott is van pénz, de sztem az intel brutális ellenfél, óriási tőkével, csizmája sarkával tapossa el az nv-t
, én a helyükben az AMD-s fiúkkal kekeckednék inkább
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #255 üzenetére
[link]annál is inkább ne várj árcsökkenést, olvasd el a linket, lehetséges h az 5870-nél nem is lesz gyorsabb az új nv kártya
2 lehetőséged van/lesz: keress sok pénzt vhol
vagy várakozzszerintem a 6800-as széria lesz olyan árazású mint a 4800as és 3800as, szerintem az csak egy csíkszélességcsökkentés lesz némi órajelemeléssel, az AMD-nek sokkal olcsóbb lesz legyártani(pláne saját gyárban, GF), ergo a 6800as széria lesz jó, addigra ráadásul kifionomodott driverek lesznek az 1600sp-s gpura
és addigra lesznek is játékok amik igénylik is ezt az erőt
-
Bluegene
addikt
válasz
janos666 #253 üzenetére
olyan max ~50$-t kellett volna rádobni, és rögtön kihozni az OC-ket is még +30$-ért, majd mehetett volna tavasszal az 5890 370-ért, és az 5870X2 600-ért. írjál nekik emailt hogy rosszul csinálják, egyébként inkább emelniük kéne egyelőre az a legnagyobb gondjuk hogyan lássák el a bejövő megrendeléseket
szal nagyon kapósak az új kártyák
én legközelebb januárra várnék némi áresést
-
-
Bluegene
addikt
DX11 játék még a fasorban sincs. Én a magam részéről rástartolok egy 4890-ra, majd kivárás, és talán 1 év múlva 5870 sztem 1 év múlva már 6870/6850 lesz a sláger
véleményem szerint a 6800 széria az 5800 széria olcsósított változata
HD 2900XT---HD 3870/3850(80nm és 55nm)
ugyanaz csak kisebb csíkszélességen és olcsóbban(ezesetben 40nm 28nm), valószínűleg a 6850 lesz olyan olcsó mint a 3850/4850 arra lesz érdemes figyelni
-
Bluegene
addikt
összegzett teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Napelem
- Futás, futópályák
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest