- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
WesTM
őstag
-
WesTM
őstag
Én tüdőből szoktam fújni a 3850 ref.-nek, utána a hátulján porszívóval már kijön. Mástól hallottam, hogy a ventinél megküldi sűrített levegővel, aztán tiszta a dolog. Bár nem hiszem, hogy ennyi idő alatt nagyon be tudott volna porosodni a kártyád.
De CptMisi ötlete is jó! -
WesTM
őstag
válasz
CptMisi #8682 üzenetére
L4D1K: Pici tuning ráfér a procira, nem kell túlzásba vinni, 3.5ghz-en, az említett felbontásban bőven jó vagy!
Nagy árcsökkenésre nem szabad számítani, sőt egyesek szerint emelkedés várható, így nem valószínű hogy a jelenleginél jobb áron hozzá tudsz jutni a kártyához. -
WesTM
őstag
válasz
bajtokarpi #8679 üzenetére
5850 nagyon jó döntés. Jó a gyári hűtés, megy mint a veszedelem, full hd-ra is bőven jó. nem bánnád meg a vásárlást. De nézz szét a piacon vásárlás előtt.
-
WesTM
őstag
válasz
Gaboman #5732 üzenetére
Szvsz valami reálisabb képet adó tesztprogi kéne, heaven bench a topicban megadott feltételek mellett reálisabb képet adna, mert az full gpu limites.
3300mhz-en szerintem tűrhető eredményeid vannak, másnak azért lett 2magon kevesebb cpu ponttal magasabb gpu score-ja, mert ott a két mag egyenként 4500mhz-en dolgozott, a 3dmark (06) pedig 1 magot használ a gpu teszteknél.
Ergo 3300mhz vs. 4500mhz.
Procidat esetleg próbáld meg 3.6ghz-en, ha megy annyit emberi fesszel, hirtelen más nem jut eszembe. Magas felbontáson szűrővel szerintem rendbe kell hogy legyenek az eredményeid.
-
WesTM
őstag
válasz
rayman2006 #4960 üzenetére
Ha referencia mind2. akkor nem sok különbség van. Mellékelt softwareben lehet valami különbség.
-
WesTM
őstag
válasz
banderasz77 #4724 üzenetére
Ez itt 8Xaa 16X af. Úgy nem hiszem hogy többet megy.
De abban igazad van hogy már nem az igazi. -
WesTM
őstag
-
WesTM
őstag
Egyelőre minden kari ref. Csak a matricában, illetve a mellékelt dolgokban van különbség, továbbá néhány gyártó mellékel OC programot akártyákhz.
Az kezdeti gigabyte féle 5850-ekkel volt ventillátor gond, nem tudom hogy a mostani szériára érvényes e ez még.Asussal nem járhatsz rosszul.
-
WesTM
őstag
válasz
HoReSz1975 #4321 üzenetére
2 darab 5870 van összerakva, 5850 órajeleken, de 1600sp-vel.
Ezért 5970 a neve (5870x2=5970)
Lesz majd 5950 is, ott 2 1440sp-s gpu lesz, valószínűleg hasonló órajelen.Ha gyárilag 1000mhz-re állították a gpu oc limitet ccc-ben, akkor valószínűleg van ott tartalék becsülettel.
-
-
WesTM
őstag
Kevés lesz hozzá...
Ahhoz a cpu-hoz max 5770.
Más: DirectX 11 támogatással érkezik a Battlefield: Bad Company 2
-
WesTM
őstag
válasz
#54630400 #4056 üzenetére
Szerintem nem sokkal hosszabb mint a gts 512, az 5850 egy hosszban van a 4870el, így szinte biztos hogy be fog férni a házadba!
Bekötést úgy csináld, ugye van a tápodon mindenképp 1 v 2 6 pines kábel, az megy rá, ha csak 1 van, akkor 2 molexből átalakítóval (mellékelik) csinálsz még 1 6 pines csatit, és azt is rádugod a vga-ra. Így tuti menni kell!
-
WesTM
őstag
válasz
Barbarossa88 #3963 üzenetére
Azért kb. és azért "Megmondani nem lehet mennyivel".
De tény hogy nem konstans a cf- teljesítménye, ezért is nem ajánlottam egyelőre.
-
WesTM
őstag
válasz
adamssss #3957 üzenetére
Ha jól ki tudsz jö9nni a cseréből, mindenképpen érdemes váltani.
Kisebb fogyasztás, teljesítményben már most is többször van előrébb mint a 4870x2, dx11, és a cf esetleges anomáliáival sem fogsz találkozni.
Egyelőre teljesen felesleges szvsz. belőle cf, de a későbbiekben mindenképpen jó lehet.
Megmondani nem lehet mennyivel lenne akkor gyorsabb kb. 60%-al, de oda már bitang erős cpu kell a megfelelő skálázódáshoz. -
WesTM
őstag
Hogy on-ba tereljem a szót.
Ahogy tudom ez dx11es game lesz. Ebbe már bele van építve az összes technológiai újítás? A grafikai összesség szerintem erősen odaver a crysisnak, nekem határozottan jobban tetszik.
Kíváncsi vagyok hogy dx 10.1 ben hogy fog kinézni, mert ha a dx11es fícsörök miatt ilyen brutális, akkor le a kalappal.Szerintem jövő év egyik legjobb game-je lesz.
De technológia oldalról mi a helyzet?
-
WesTM
őstag
Katt: Hát nem tartom magam "amatőrnek" elég nagy perspektívát lefedek most már helyi szinten az általam épített konfigokkal, és el kell mondjam nagyon kevés hibával találkozom.
1 dolog van amiben még mindig nem hiszek az a cf. Ott el tudom képzelni hogy nem működik minden megfelelően, de arról nem is mondtam sosem, hogy egy hibátlan, és kiforrott rendszer.
Lényeg a lényeg, szerintem közel sem ennyire kritikus a driver helyzet, mint ahogy azt egyesek beállítják. El képzelhetőnek látom, hogy bizonyos programokban, bizonyos beállításon lehet gond, de ez szerintem pár százalék...
Jah és a lényeg 3rd party programokat messzíről kerülöm. MEg lett írva a tuti bios vezérlés a kártyához házilag, rá lett flashelve és azóta teszi a dolgát. De hisz ezt te is tudod, mert nagyon sokat segítettél!
DE igazat adok neked is!
-
WesTM
őstag
Esetedből is látszik, felesleges az új driver előtti mizériát végigcsinálni.
Hogy ON is legyen.
Half Life EP3 szerintetek dx11 támogatással fog jönni? -mert ez is igen erős dx11 húzó név lenne. Mivel hallottam anno hogy dx10.1 támogatással jön, így szerintem beleférhet a dx11 is.
Szerintem a VALVE és az ATI között levő szoros kapcsolat miatt elképzelhető, hogy dx11-re fog épülni a dolog. Már ha a source engine ezt meg engedi. -
WesTM
őstag
válasz
banderasz77 #3565 üzenetére
Én erre annyit tudok válaszolni, hogy bár igaz 3dmark nem sok mindenre jó, BUT! éppen most volt 2 éves a vistám, mielőtt vistára váltottam, semmi újratelepítés stb. ugyan úgy tudtam 9.10es, vagy esetleg 8.5-ös netalán 8.1 es driverrel jó eredmény produkálni, grafikai bugokat már nem láttam nagyon rég óta, és sebességre sincs semmi okom panaszra.
Természetesen ha valaki ezzel nem ért egyet, az nyugodtan írja le véleményét, de sok éves tapasztalat alapján merem állítani hogy itt a hibák 90%-a user error.
-
WesTM
őstag
Nagyon érdekesnek találom ezt a rengeteg driver anomáliát, csak érdekes módon 2 éve mióta radeonom van újra, nem találkoztam ha jól emlékszem egyel sem.
Szerintem kicsit sok az user error. Ahogy biztatják egyesek egymást a driver cserénél az előző verzió törlésére stb. Szerintem ez egy baromság.
Világ életben úgy csináltam, hogy sima express telepítéssel rá húztam az új verziót a régire.
Soha nem is volt semmi gondom. De ez csak egy kiragadott példa.Tapasztalatból mondom nVidia driverek világ életben sokkal rosszabbak voltak... (legalábbis nálam sokkal több gond volt)
H.O.D.: Semmi gond nem lesz vele, természetesen nem kell alaplapot cserélni.
-
WesTM
őstag
Ez a kihajtás téma mindig a legnagyobb baromságok közé tartozott.
1-2fps különbségekről (már ha rendeltetési körülmények között van használva a vga) megy a vita hsz.-ek óta...Szvsz. egy 3.3ghz-en járó core 2 alá be lehet tenni bármilyen kártyát.
Indoklásképp, nyilván aki ilyen vga-t vesz, nem 17es crt-n játszik 1280ban. 1650 és a fölött, szűrőkkel van létjogosultsága ezeknek a kártyáknak. Ott pedig ne magyarázza be nekem senki hogy egy 3.3ghzen 25fps-el futó játék 4ghzen 50fps-el fog futni. Itt nüansznyi különbségek vannak csupán.
Attól még hogy 3dmarkban a világ processzora sem elég a "kihajtáshoz" az csupán egy dolog.
Szól a kiindító kérdésre válaszolva ELÉG a 8400 a kártya alá. Ha pedig szeretnél 1280ban +20 fps-t akkor természetesen el lehet költeni egy valag pénzt, és akkor i7@4ghz...
Tudjátok mi a nem elég? 3800+x2...
-
WesTM
őstag
válasz
Blood Mage #3139 üzenetére
Akkor használd jó sokáig az nvidia termékeit, a szemetet meg majd mi....
Jelzem leírtak alapján 3d-ben, játék alatti terhelésen sem vészesen hagos, a venti nem pörög nagyon fel...
OFF OFF
-
WesTM
őstag
-
WesTM
őstag
válasz
cowboy_bebop #2430 üzenetére
Amint olvasom, inkább az 5850-en van 1-2 esetben driver probléma, ezek szerint erre tényleg nem készültek fel teljesen.
De ahogy írod, ahhoz is elérhető normális meghajtó.
Amúgy hogy szuperál a kártya, meg vagy vele elégedve? Ár-értékben elég ütősre sikeredett.
Tuningot néztél, mert olvastam a neten, hogy kis voltage tweakkel, meg lehet fogni kényelmesen az 5870 teljesítményét. És szerintem nálad az S1 bírná a kiképzést!
Joey89: SZVSZ. megéri.
-
WesTM
őstag
Na ugye!!!
HA normálisan, rendeltetés szerűen van használva a kártya, nem nagyon van baj a driverrel. Persze hogy nagyon ritkán lehetnek kivételek, de ez természetes dolog.És ez egy tulajdonos véleménye "Nekem speciál semmi bajom sincs vele egy 5850 tulaja vagyok a gyári lemezről tettem fel a meghajtó progit és eddig semmi problémát( kopp,kopp) nem tapasztaltam vele!" , nem Vér Istváné...
OFF OFF
-
WesTM
őstag
Ez egy óriási ökörség. Miért kell állandóan a driverrel blamázni? Nekem miért nincs 1, másfél éve az ég adta világon semmi gondom a driverrel? Itt szerintem erősen USER ERROROK tömkelege van... Senki nem tud 1 konkrét példát mondani, miért rossz a driver, csak 1 hülye kitalálta azóta a társaság fele ezt fújja. Nézzetek már be legyetek szívesek az nvidia topicokba... Egyik driver nagyobb rakás ürülék, mint a másik. Már ahogy a tapasztalatok leírják.
Szóval kérdem írjátok meg miért is FOS az 58 széria drivere, ha ezt valaki nekem le tudja írni fejet hajtok. Ideje lenne gondolkozni, nem csak a hülyeséget hajtani...
-
WesTM
őstag
válasz
luw2win #2218 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy egy 3.5ghz-es kétmagossal, már simán lehet használni a kártyát.
Az ilyen cuccokat már rég nem 1280ban pörgetjük, 1920ban, szűrőkkel (ahova tervezték a kártyát) nem akarom elhinni hogy egy 3.5ghzes kétmagos olyan hihetetlen szűk keresztmetszet lenne. Biztos hogy valamennyit hoz a 4-4.5ghz, esetleg a +2mag, de közel sem elkeserítő a helyzet. Túl van lihegve a dolog, slussz passz.Olyan pedig szvsz. nem állhat elő, hogy egy 3.5ghzes c2d val 15fps-em van, még egy 4magos 4ghzes cuccal, meg 50. (Direkt írtam sarkított példát, de remélem a lényeg átjön). Természetesen ez a célfelbontáshoz 1920+-ra értendő.
-
WesTM
őstag
válasz
FragMaster #464 üzenetére
Így van!!!
Semmivel sem drágábbak ezek a kártyák, ha teljesítményüket viszonyítjuk az árukhoz, mint a 4es sorozat kártyái voltak. Itt azért elég brutál craft van.
-
WesTM
őstag
Látom nagy a kavar az árakkal kapcsolatban.
Megpróbálok gyorsan egy ártáblázatot csinálni, hogy tiszta legyen a kép.
Jelenleg az ATi kártyáinak ára 4850-től felfelé.
Legolcsóbb az xfx 4850-e, mely brutto 25.493 Ft -ba kerül.
Teljesítményben kb. a gts250 szintjét hozza, ami szinte hajszálpontosan ugyan ennyibe kerül.
Ha nem nézzük a dx10.1 támogatását az ATinak eddig nincs is nagy baj.Jön a 4870 1gb vs. gtx260 összehasonlítás.
A legolcsóbb 1gigás 4870et szintén az XFX kínálatában találjuk meg, ez 37.824 Ft-ot kóstál.
A vele egyszintű legolcsóbb beszerezhető 260as a Zotactól származik, azt sajnos nem tudom hogy a 216sp-s verzió-e, de az ára 40.058Ft.Következő szint:
4890 vs. 275-285 vs.
XFX HD4890: 46.957 Ft
GIGABYTE GTX 275: 51.493 Ft
GIGABYTE GV-N285UD-1GH 285GTX: 80.074 Ft
5850: várhatólag 70-75kHa eddig nézzük elmondható hogy az nvidia hasonló árakon adja hasonló teljesítményű kártyáit, de azzal nem lehet szvsz. vitába szállni hogy hosszabb távon az ATi olcsóbb kártyáival lehetünk el.
Viszont itt jön a képbe az 5850, ugyanis amire szánták (ergo. elverje a 285öt) annak maximálisan eleget tud tenni, tudja a dx11et, jó a hűtése, így már nem is tűnik olyan drágának a 285ellen. Ha a 4890el hasonlítjuk össze már nem ilyen rózsás a helyzet.
Kicsit öngól szaga van a dolognak így elsőre.Na de nézzük meg a nagyokat.
4870x2-295gtx-5870 1gb
GAINWARD 295: 110.339 Ft
Sapphire 4870X2 2GB GDDR5 : 73,500 Ft !!!!
5870: ~90e ft
Ha ezt nézzük, akkor levonható az, hogy az 5870 megint egyértelműen legjobb vétel lesz kategóriájában.
Mivel kizárjuk vele a cf esetleges hibáit, a jelentős többletfogyasztást, és nagyobb teljesítményt kapunk mint a 4870x2-vel, így kijelenthető hogy jobb nála.
295el összehasonlítva, kiderül, hogy az 1 gigás verzió, és a még kiforratlan driver néhány esetben még kevéssé teszi a gtx-el szemben, de ha a 110k-s árát vesszük, és azt hogy az sli-sem tökéletes, nincs dx11 támogatás, és fogyasztása is sokkal magasabb, és azt hogy a jövőben messze le fogja körözni, így itt is győzelmet arat a 295.Ha átnézzük a kis irományt, levonhatjuk a következtetést, hogy RELATÍV, és ezt kihangsúlyozom, nem lettek olyan vészesen drágák a kártyák, hisz ugyan annyi, esetleg kevesebb pénzért nagyobb teljesítményt kapunk, és dx11et, a többi áldásos dologról nem is beszélve.
Az árakat az iponról néztem. Esetleges tévedésekért elnézést kérek. Használt, és bazáros árakkal nem foglalkoztam,mert az átlag user általában nem ott vásárol.
u.i.: az még elfelejtettem hogy az 5850/70 erősen HIGH END kártyák, ennél olcsóbban nem adhatják egyelőre szerintem. Az már túlzás lenne, ők sem hülyék.
-
WesTM
őstag
válasz
janos666 #445 üzenetére
Itt nem csak a látvány lényeg. Én se láttam sok különbséget, de nagy valószínűség szerint, az ATi dx11-es kártyáin jóval gyorsabban fog futni mint dx10es módban. Itt nem feltétlen csak a látványról van szó, hanem a sebességről is. De az első benchekig nem lehet pontosat mondani.
-
WesTM
őstag
Remélem velős lesz,ahogy tőled megszokhattuk. Mindenre, ismétlem mindenre kíváncsi vagyok!
Gondolkoztam. Ha beér az 5850 kicsiny hazánkba ilyen 70k körüli árakon, és ennek a gtx 285 már nem tud alámenni, akkor kezdem megérteni hogy milyen szerepet fog betölteni az 5850. Gondlom sokan a gtx-ről át fognak állni az 5850re. Szerintem a vásárlók nagy részét ez a réteg fogja kitenni. Nem gondolom hogy az 5870 olyan jól fog fogyni, főleg nem kezdetben.. Na de majd az idő igazol, vagy megcáfol...
-
WesTM
őstag
A gt220 aranyozott HDMI-val támadnak! Figyeljétek majd meg....
Ezek szerint a gt300 nem lesz valami ütős dolog, és ha már most arra hangolják a felhasználókat, hogy nem lesz átütő a dolog, akkor nem tudom ténylegesen mit lehet várni tőlük.U.i.: Abu bácsi
lehet valami tudni a PH-s cikkről?
-
WesTM
őstag
Na szóval, 5850-70 ről mi a vélemény legények? Szerintem minden téren brutális lett a kártya, egy rossz szó nem lehet rá.
Kis összefoglalás, amit eddig levontam.
Teljesítményben mindenhol egyértelműen veri a gtx-285öt, ez igaz az 5850re és 70 re is.
Az 5870 már kóstolgatja a 295öt, de tesztek alapján úgy tűnik, hogy néhol már kevés az 1gb ram, pláne 2560as felbontásban. A 2 gigás verzió nyilván agyalni fogja a 295öt a teljes felbontás skálán.Hűtés állítólag nagyon jó lett, idle 35-38 fok, és teljesen néma a kártya, terhelve 75fok, és még mindig szinte hangtalan.
Nagyon nagy +pont.
Fogyasztásról is ódákat zengenek. Idle fogyasztása valahogy egy 9500gt szintjén van, ami brutálisan jó eredmény. Loadban valamivel a 4890 felett eszik, de szerintem ilyen teljesítményhez mérten, még ez is bőven jó érték.
Tuning: Tesztek alapján elég gyengén teljesít a kártya, de erre valahogy számítottam is az első példányoknál. Viszont az asus voltage tweakes kártyákkal már hasítják az 1ghz+ gpu, és 5ghz+ memória órajeleket, ami szintén brutális.
Lassan lehetne az új szlogen...: 3rd generation of 1ghz+ gpu core.
Összességében nagyon ütősre sikeredett az 5ös széria első 2 darabja, az 5870 x2 egyértelműen extrém felhasználók részére lesz ideális, ha józan ésszel gondolkozunk full-hd ban még az 5850 is bőven elegendő lesz, ami a becsült 70e ft-os bevezető árat tekintve nem tűnik rossznak. Az 5870 a valaha volt leggyorsabb 1 gpu-s megoldás,amit az ATi már régen mondhatott el magáról.
Ezek után kíváncsian várom a részletes PH! tesztet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple MacBook
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NOTEBOOK / MacBook beárazás
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest