- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
luw2win
őstag
válasz
banderasz77 #2950 üzenetére
Ez attól függ mivel játszol, milyen igényeid vannak,(szűrők stb).
Ha jelenleg az ár is számit akkor 5850 szvsz, mert egy kis tuningal szépet megy, meg az ára se olyan borzasztó mint a 70-esé.
De ezt az te igényeid és persze pénztárcád dönti el.
-
luw2win
őstag
Upsz, tényleg
Persze a GPU pontszám nem ugrik meg csak egy picit. Rendben megvan
Köszi a tesztért -
luw2win
őstag
válasz
drakkar11 #2929 üzenetére
Esetleg proci típus órajel, memóriák, stb. Egy GPU-Z és egy CPU-Z képet is légyszives
Rica:
Vangage 5870 -
luw2win
őstag
Itt látszik hogy egy 5870-nek nem elég a 3.2ghz, se a 3.6ghz. És ha egy 5850-nek elég a 4ghz.
Akkor ebből arra lehet következtetni hogy, wolfis tulajok 4ghz+ jo a 5870-nek , 3.8+ meg jó lesz az 50-esnek. (persze majd ha meglátjuk hogy drasztikus-e a visszaesés 4ghz-ről 3.8ghz-re) -
luw2win
őstag
Hát tényleg karcsú, gondolom a proci miatt, az a baj hogy ezzel én is így leszek, mert nekem is wolfim van
3.8 - 4.0ghz-en még nézd már meg, megy az bőven annyit, de legalább 3.8-on hogy lesz-e még nagyobb különbség,
Meg ez vantage, egy crysis tesztet is ugyanígy több órajelen, vagy akár más játékokat hogy ott mekkora a kül. -
luw2win
őstag
válasz
Barney™ #2761 üzenetére
ember, a te kártyádon hogy egymás mellett van, tojást lehet sütni, és még zajos is.
Nekem az többet ér ha van egy normális ámbár "csúnya" hűtés ami még jobban is takarítható mivel a te duál quad nv-be ugy beleeszi magát a por, hogy belefullad a kártya, és csak ugy tudod normálisan kitakarítani ha leveszed a burkolatot.
szóval legyen csúnya és jó, minthogy rózsaszínen világító csicsa bicsa és szar -
luw2win
őstag
válasz
cowboy_bebop #2646 üzenetére
~73k-ért, nagyon de nagyon sok
- nekem még 60k-ért is sok lenne.
ko-ko82: pont most olvastam a HOC-t - és az új megjelent GPU-Z újításai:
"Előzetes támogatás az ATI Radeon HD 5900 (Hemlock), HD 5600 (Cedar), HD 5300 (Redwood) kártyákhoz" - szóval igy leszűrhetjük hogy az 5900 = 5870X2.
-
luw2win
őstag
válasz
Vasinger! #2578 üzenetére
1680*1050-es felbontáson én nagyon nem félnénk CPU limittől.
A legtöbb mai játék csak egy vagy kettő magot használ. Csak asszem a GTA4 lóg ki a sorból, de az egy konzolhulladék
Nekem is E8500-am van, és nem félek hogy nem fogja kihajtani 3.6-3.8Ghz-en a VGA-t (5870)Azt tény hogy különbözik a 2 gyártó egymástól ( más a neve
, más az architektúrája...stb.) . Nem tudom valaki még itt mondta hogy az NV karikat könnyebb kihajtani, az ATI-kat meg nehéz, de ezt honnan veszik? Valami teszt? vagy akármi?
Én is kérdezősködtem a wolfi-s topicba, de még senkinek sincs 5850/70-e, és minden tesztelős oldal csak azzal az isteni i7-el tesztel.
Csak erre a ph-s tesztre tudunk támaszkodni jelen pillanatban -
luw2win
őstag
válasz
Vasinger! #2574 üzenetére
Na mégegyszer, Nézd csak megitt . Ez egy 295GTX teszt egy c2d E8400 @ 3.3Ghz-en.
Namost:
"A Race Driver GRID és a Call of Duty 5 picit CPU-limitesnek tűnt, ezért a Crysis Warheaddel együtt további tesztelésnek vetettük alá: 4 GHz-re húzott processzorral semmit sem gyorsultak a játékok (egészen pontosan alig 1-2 fps-t), viszont a VGA túlhajtását követően újabb 15-20%-nyi fps-t nyertünk, tehát mint kiderült, nem CPU-limit volt a háttérben, hanem a videokártyák egyszerűen ennyit tudnak."Akkor szvsz, elég lesz
-
luw2win
őstag
válasz
vergilx #2477 üzenetére
Márciusban szokott lenni az informatikai piac mélypontja, valszeg most is így lesz, mindenki kiég a karácsonyból és ennyi, addigra lesznek is dx11-es játékok, és barátságos lesz az ára is. A proci meg szvsz bőven elég 3.6-3.8ghz-en
mod: én se cserélem még a 4850-emet, csak viszont márciusra nagyon lemegy az ára, és hát eladni lesz majd a nehéz. Ezért gondolkoztam h most eladom, élek jópár hónapig egy 4megás vga-val és veszek egy 5850-et csak hát fáj a szívem
-
luw2win
őstag
esetleg itt többet tudnak mondani
Szvsz, am2-es alaplappal és a ddr2-es ramokkal tudnál sporolni
-
luw2win
őstag
-
luw2win
őstag
válasz
CsendesMark #2304 üzenetére
Nekem Palit ati kártyám, van és ennyi befejezik az ati gyártását?
Pedig nagyon megvagyok vele elégedve, jo csendes, és olcsóbb mint egy agyon csicsázott his, vagy akármi -
luw2win
őstag
válasz
LackoMester #2243 üzenetére
c2d-vel kérünk tesztet
lehetőleg sok órajelen -
luw2win
őstag
válasz
cowboy_bebop #2224 üzenetére
szvsz február március amikor már mindeki kiégett a karácsonyi lázból és az árak esnek
-
luw2win
őstag
válasz
katt777 #2213 üzenetére
E8xxx topicba elküldtek a huggyozóba, h mennyek a kártya topicjába.
de még senki se jelentkezett.Igazából ha a PH-s tesztet megnézzük ahol 285-295 GTX-et hajtottak E8400 @ 3.3Ghz-n és GPU limit volt, akkor nemigenhiszem hogy gondot okozna egy jobbfajta 2 magosnak hogy kihajtsa akár a 5870-et is
MOD: nézd csak meg az oldal alján
"4 GHz-re húzott processzorral semmit sem gyorsultak a játékok (egészen pontosan alig 1-2 fps-t), viszont a VGA túlhajtását követően újabb 15-20%-nyi fps-t nyertünk, tehát mint kiderült, nem CPU-limit volt a háttérben, hanem a videokártyák egyszerűen ennyit tudnak."
-
luw2win
őstag
válasz
FragMaster #2199 üzenetére
Itt nézd már meg, egészen 1680*1050-es febontástól a 2560*1600 ig, a 0AA-tól a max mindenig, és ha megnézed az összeset, akkor is 18%-21%ig , de a 21% kül-t már csak 2560x1600-os felbontáson max grafon produkálja, ha egy átlag júzer igényeit nézzük akkor az csak 18-20%os különbséget fog mutatni.
Ha tuningról van szó akkor meg ez szvsz lecsökkenhet 5-10%-ra is -
luw2win
őstag
válasz
Leatherface #2051 üzenetére
Végre nem egy atomrahúzott i7-es teszt.
De még mindig nem 2 magos teszt, nekem valami E8xxx kéne
-
luw2win
őstag
válasz
- = Zk = - #2042 üzenetére
ha' me: A Tesla-felíratú hűtő alatt nincs működő kártya. A hátsó tápcsati be sincs forrasztva, a nyák csak el lett fűrészelve, hogy ne lógjon ki a műanyag alól.
De kitudja lehet hogy több pontot fogsz kapni a fermivel mit a rendőrtől a jogsidba
mod: off
-
luw2win
őstag
válasz
cowboy_bebop #2038 üzenetére
Ezt linkeltem az előbb is, de annyira felesleges pl nekem személyszerint beleugrani egy új vga vásárlásába, mert itt van a jó öreg 4850-em, és amíg nincs rá játék akkor felesleges most elkapkodni ilyen drágán ezt a dx11-et ami alapjábavéve egy betűhalmaz MÉG!, persze 2010Q1-be már értelmesebb váltani, de addigra csak valamit lép az NV is, és az árak lentebb mennek, szépen jönnek ki a nagyhalak, meg a kicsik, több választék alacsonyabb ár.
Ami jelenleg vonz az a fogyaszás
de ez az én véleményem -
luw2win
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1968 üzenetére
omg ezek hol élnek
Pedig a kínainak büszke feje volt..., bár lehet h csak plasztika -
luw2win
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1964 üzenetére
egy tömör lényeget kérhetünk
-
luw2win
őstag
válasz
Zsozsooooo #1609 üzenetére
-
luw2win
őstag
válasz
sniper elite #1512 üzenetére
Rég láttunk szerény topikunkban
amúgy még nem
Ma csak egy hivatalos 5850 tesztet kaptunk, ne akarj sokat -
luw2win
őstag
Ez a probléma h el kell dönteni h : PhysX vagy dx11
Helyedben 5850-et vennénk, eleve ha már megközelíti drivert nélkül a 285GTX-et, sőt sok helyen el is veri, akkor ez még jobb is lesz. Az tény hogy 13k-val olcsobb a 275, és még physx-ed is van...Jelenleg mind2 kártya "extra" dolgait nem tudod még kihasználni, valszeg dx11-es játékokból majd több lesz jövöre! mint a physx-el támogatott játékok.
Mérlegelj és dönts
Def26: Load ~315W
Szerintem elviszi, de talánitt profibbak vannakpriti: ne azt nézd h mennyit változott a teljesítmény, hanem azt hogy a csíkszélesség csökkent, a fogyasztás csökkent, stb, de már megint összehasonlítod az 1 és a 2gpu-s kártyákat
Meg sok embernek nem mindegy hogy egy zajos tégla van a házába amit vízzel lehet a legnormálisabban lehüteni, és még az áramot is zabálja -
luw2win
őstag
Lehet nem idevág, de 5xxx-s mobility mikorra várható?
-
luw2win
őstag
NV: Az időbeli lemaradása azonban a HD 5800-as szériával szemben tény, amit valahogyan "orvosolnia kell", ezért napokkal ezelőtt olyan álláspontot is megfogalmazott, melyben csökkenteni próbálta a DirectX 11 jelenlegi jelentőségét. - szóval az lesz mint eddig, hogy ATI fejleszt de nincs mire mert NV lefizeti a játékkészítőket
forrás: HOC
-
luw2win
őstag
Jobb eredményt kapott a normál 5850 mit a szimulált
Tény h 3dmark, de mindenhol jobb, ez csak egy példa. -
luw2win
őstag
válasz
cortez(21) #1364 üzenetére
jó lett ez az 50-es, nem olyan ordítóan nagy a kül a kettő kártya közt
-
luw2win
őstag
válasz
FragMaster #1327 üzenetére
végre, de várom a holnapot
-
luw2win
őstag
Az miért van hogy ennire csúszik az 50-es?
Van valami hivatalos dátum amikor kijön? Mert ugye 70-essel kellett vna h kijöjjön, de nem látunk semmit csak viszahuzott 70-eseket -
luw2win
őstag
válasz
CsendesMark #986 üzenetére
Nem akarok eltérni a foglalattól, csak a 775-ös jöhet szóba, de ahogy megnéztem a 285GTX tesztet az E8400-el 3.33Ghz-re huzva, olyan is volt ahol GPU limitbe ütköztek, szóval úgy érzem hogy elég lesz ez akár 3.6ghz- járatva is
-
luw2win
őstag
Egy E8500 mennyire kellene hajtani hogy egy 5850-et kihajtson, az a baj hogy sehol se találtam még 2 magos procival tesztet igy nehéz eldönteni, cask tippelni lehet
De azért tippeket elfogadok -
luw2win
őstag
5850 teszt van már? te a tényleges, nem pedig az 5870 butitott változata
-
luw2win
őstag
Ha valaki talál egy kommersz procival 58xx tesztet akkor link pls
sniper: kajakra a NASA irigyel
-
luw2win
őstag
Van már valami gyengébb procival teszt? pl egy AMD x2, vagy egy c2d- val
Mert ez az i7 szarásig már idegesít, bár lehet én is kiszedek egyet mindjárt a fiók aljából, csak lehet túl pókhálós...
-
luw2win
őstag
válasz
d.véderjoe #451 üzenetére
ha átírjuk egy nappal a dátumot akkor még izgalmas is lenne de igy nem
olvass vissza kicsim -
luw2win
őstag
válasz
sniper elite #413 üzenetére
-
luw2win
őstag
válasz
sniper elite #409 üzenetére
-
luw2win
őstag
-
luw2win
őstag
válasz
janos666 #164 üzenetére
éénn nem szidtam senkit
, csak mindig az van hogy az nv hogy el van maradva, és már pár éve ugyanazzal az architektúrával lép fel csak más néven.
Nekem 1680*1050-et bir a monitorom, és jeleneleg minden játék elfut rajta tökéletesen maxon
Jó crysis meg stalker CS-nál fekszik meg, többi oké.Jó nem azt montam h dirt2 meg mittoménmi fullon elmegy majd, de nem tudom egyes emberek mit rohangálnak egy 4890-et eladni mert már annyira nem jó, és biztos jobb egy 5870,áá de mégse mert lehet h jobb lenne egy 5870x2-re várni majd cfx-et csinálni... jajj nekem
-
luw2win
őstag
válasz
peetmaster #151 üzenetére
Ha lesz időm sajnállak.
(én azon is elgondolkozok hogy most 4850-et eladjam és vegyek egy 5850-et de ez a kártya teljesen kiszolgál, akkor te egy 4890-el, hát nem tudok rá mit mondani , jó neked az a 8k-s kártya)
#154: dobd be, és fogd be
-
luw2win
őstag
anandtech-es árakat nézve 47k egy 5850, ez kezdésnek jó, egy hónap, és sokat esik akkor mehet a csere
juteszembe 5870x2 mikor jön? - az még talán valamit lentebb nyom -
luw2win
őstag
válasz
Runner_fxr #39 üzenetére
figy, először is most jött ki, másodszor, még a 4xxx széria meghajtóját használja
Kb egy hónap és az ára is jobb lesz meg a teljesítménye is egy hivatalos driverrel.
...nem is mondom tovább, de ne offoljuk már szét az uj topicotRunner_fxr: menny már át szemetelni más topicba...
vagy /kill
-
luw2win
őstag
ebből 5850 lesz, nem sokkal van az lemaradva a 70-estől
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Napirajz könyv
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest