- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
FragMaster
addikt
Catalyst havonta jön. Ha nagy probléma van valamivel és fontos a javítás, akkor szoktak maximum hotfixet kiadni a következő meghajtóig. A kártyák jelenleg működőképesek a bétával, nem indokolja semmi a soron kívüli drivert, külön meg nem fognak drivert csinálni hozzá. Szerk.: vagyishogy csináltak, ami a lemezen van. Hóközepe körül ahogy szokott jön a 9.10 és ennyi. Átlagjózsi bajával törődjön ő maga, a barátaid meg nem tudják mit hagynak ki
-
FragMaster
addikt
válasz
Razermazer #2079 üzenetére
Asus most tényleg drága én nem adnék ki érte annyit. Giga kari már kettő is volt (6800gt és most egy 4850), azok is rendeben voltak. Sapphire ha atiról van szó már évek óta alap. Esetleg még msi amit jónak mondanak vga terén. Xfx passz milyen atikat gyárt, de ha referencia akkor sok gond nem lehet, max ott a gari. Kaki bárhol csusszanhat a palacsintába.
-
FragMaster
addikt
válasz
BemAnyó #2069 üzenetére
A számításaid szerint több, mint fél évet kéne várni 6k spórolásért egy 5850-nél. (ha azt vesszük, hogy 66k körül van ha kapható egy 5850). Abból már lehet duhajkodni
Nem olcsó az az 5800 de később a mostani karid is kevesebbet fog érni.
#2071: amelyik kártyánál nem teljes mértékben funkcionális az 1600 vagy adott esetben 1440 sp az: kukázódik/elrakódik az 5830-ba. Olyan nincs, hogy nem működik a hivatalosan ráírt sp-szám tökéletesen...
-
FragMaster
addikt
válasz
BemAnyó #2061 üzenetére
Ja, rohadt jól tartotta az árát a 8800gt, megvettem 60k-ért és fél év múlva eladtam 35k-ért (accelero s1-el)
Azóta kicsit fázom a 40k fölötti vga vásárlástól.
#2064: ez nem valós, láthattad a topicban, hogy meg lehet őket rángatni. A garanciális cserét meg meglátjuk, de ebben sem hiszem, hogy gond lenne. Ennyi erővel deglettek volna az első szériás hd3000-esek is, mint első 55nm-es karik. -
FragMaster
addikt
válasz
kaoszpapja #2043 üzenetére
November végéig max működőképes demókártya lesz
Amúgy a Fermi/GT300/GF100 egy termékcsaládot takar csak más a megnevezés (fejlesztési név, chipnév stb), jól tévedek?
-
FragMaster
addikt
válasz
Templomegere #2007 üzenetére
Thermal pad, avagy gap pad. Nem tudom magyarosabban a nevét
Szerk.: jobban belegondolva a két kifejezés sem egy és ugyan az. A thermal pad egy vékony rétegecske álá szilikonpaszta, a gap pad viszont valamivel vastagabb, a hőátadáson kívül hézagpótló feladatot is ellát.
-
FragMaster
addikt
válasz
- = Zk = - #1978 üzenetére
Szept. 30-a óta kint vannak a tesztek róla.
-
FragMaster
addikt
-
FragMaster
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1926 üzenetére
És tényleg, ha a jól működő kártyákat is jeleznék akkor pár száz oldallal nagyobb lenne a topic
-
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1920 üzenetére
Megoldás: referenciát kell venni, vagy bejáratott, megbízható nem referenciát pl vaporx. Rossz szériák nem referencia kártyák esetén nem éppen az amd hibája.
Bluegene: jó felmérés én inkább azt hiányolom, hogy a kártyafajták nincsenek gyártókra tovább osztva. Pl gigabyte 3% feletti meghibásodási arány lehet, hogy mind a gtx280-okból alakul ki
Lehet az előző vicc volt, viszont giga amd karikat nem nagyon láttam meghalni, de nvidiákat se mondjuk. Itthon is egy 4850 dorombol belőle.
-
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1915 üzenetére
Hát az már user error, hogy mm-ben vásárolsz
Akkor nem volt szerencséd a 4870-ekkel ahogy látom. Hwsw-n volt pár tulaj de nem nagyon deglettek meg (a kártyák, nem a tulajok
), szóval nem igazán értek egyet ezzel a "én beszívtam a régebbi szériával akkor biztos a tök más felépítésű új is olyan fos lesz" hozzáállással.
-
-
FragMaster
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1868 üzenetére
Szemüveg
Esti-tüzes kép mindkettőnél van, ott szépen kijön, hogy sokkal élesebben látni a textúrákat távolra is af-el. Af nélkül meg már elég közel homályosodik.
-
FragMaster
addikt
"Ennek függvényében elképzelhető, hogy egy agyon húzott E8400 jobban kihasználná az 5870-et?"
Kötve hiszem
Amúgy sok mindentől függ: órajel, architektúra, magok száma, stb. A programnak mi fekszik amivel nézed. Amúgy ezek az i7-ek azonos órajelen otthagyják a core2quadokat, a duokat meg már csak a magok számából kifolyólag.
-
-
FragMaster
addikt
No szállingóznak azért a tulajok.
-
FragMaster
addikt
válasz
cowboy_bebop #1756 üzenetére
2 heatpipehoz képest a tesztek alapján elég hatékony. Idle ugyan melegebb az 5870-nél, de nem olyan meleg load alatt.
-
FragMaster
addikt
-
-
FragMaster
addikt
Arra tudok gondolni, hogy 5850-et ők is csak nemrég kaptak és azt is beledolgozzák utólag a komplett teszt érdekében.
-
FragMaster
addikt
válasz
Zeratul #1629 üzenetére
Dehogy kell átnevezni, ez kérlek megszűnt. Az 5xxx-ben ott a rendes hardveres vrm védelem.
Ez katt777-nek is szól, nem lehet megsütni a kártyát már ezzel a módszerrel. Semmivel.(#1624) Templomegere: 1 monitorral nyomod? Érdekelne, hogy a másodlagos kijelzőn villog-e még a kép amikor visszaveszi a memória órajelet? (Bár gyanítom ez is megszűnt, mivel gyárilag is visszaveszi a memóriát már és ugye az eyefinity az egyik húzótech ennél a generációnál, szóval ciki lenne)
-
FragMaster
addikt
válasz
Templomegere #1617 üzenetére
No erre kíváncsi leszek. Akkor ahogy hallom moddolni nem szerető egyszerű usereknek nem való már
-
FragMaster
addikt
válasz
Driftmester #1596 üzenetére
Páran már föl-föl bukkantak tulajok, kapható is csak épp nem olcsón. Habár úgy látom az apróhirdetések közt még van a 90k-s darabokból
-
FragMaster
addikt
Ne félj, fogy az. Ne Balkanisztánból indulj ki, de már itt a fórumon is több tulajról hallani. Én sem tudom ám előre, de valami pénzügyi elemzés rendelkezésedre áll, hogy ennyire elkönyveled a bukást? Nekem sincs érvem amellett, hogy sikeres és nem is irogatom be, hogy "hú de nagy siker lesz, hú de nagy siker lesz".
Ez kb olyan.
-
FragMaster
addikt
Lehet hát
Sőt itt a bolhán is volt nemrég 90k-ért, nem tudom van-e belőle még
Nézd egy próbát megér, találtam egy megoldást a gondodra, ami elvileg működik is!:
"Or you can copy the 9.7 atidxx32.dll to the Anno 1404 directory.
That way you can use newer catalyst and play Anno 1404 without the bugs."
Ezzel a módszerrel azt jelezték vissza friss catával hibátlan volt a játék. A hivatalos megoldásig jó lehet, jelezz vissza működött-e. forrás A topic végén ott a szükséges file, azt kell bemásolni, már keresgélni se kell -
FragMaster
addikt
Anno-hoz nem tudok hozzászólni, mert nem játszom vele. Mindenesetre furcsa ez a hanyagság...vagy csak jó játékokkal játszottam eddig
Shiftet a megjelenés óta tolom. Eleinte 9.8 volt fent, közben megnéztem a 9.9-el is és nem volt gondom egyikkel sem, nincs az az oly sokak által hangoztatott akadozás sem. Lehet van köze hozzá az ati hardvernek, de ezek szerint több tényező függvénye, mert több embernél meg hibátlan, köztük nálam -
FragMaster
addikt
válasz
Mace Windu #1536 üzenetére
-
FragMaster
addikt
Mi van az anno-val? Miért nem játszható? Egy jó ideje nem futottam driverbugba a 4850 mellett, legutoljára a cod:waw ronda-vízpart (remélem érthetően írtam le
) volt a legnagyobb gond, kb semmiség. Olyan, hogy driver miatt ne ment volna valami vagy játszhatatlan lett volna nem volt tavaly július óta se (amióta van ati kártyám).
Ez a "szar ati driver" túl van spilázva nagyon és szerintem közhelyes. Példát lehet venni az nvidiáról hogyan is kellene, de koránt sem olyen nagy a gond... -
FragMaster
addikt
Aki kicsiről vált azért már agyal rajta, h 4870x2 vagy 5870. 5870 már van 90k-ért is és ez még konkurencia nélküli rajtár. Újonnan egy 4870x2 se olcsóbb, ha abban gondolkodik csak az ember. Az 5870-el meg legalább meg van az amit a 4870x2 nyújtani tud. Aztán ha számít a fogyasztás a hő és a zaj is akkor meg végképp. No mindegy, túllihegtem már eléggé
-
FragMaster
addikt
válasz
Templomegere #1514 üzenetére
Várjuk a beszámolót
-
FragMaster
addikt
-
FragMaster
addikt
Azt is vedd figyelembe, hogy a cod tök jól megy az új atikon is, csak érdekes módon abban az egy tesztben kap ki amit te linkeltél nemrég. Bármelyik másikat megnézed cod-ban is ott van végig a 285 körül az 5850. Pl. computerbase tesztjében is.
És ez alapján így leírod. De mondok egyszerűt: akinek nem elég az 50-60+ fps (amennyit teljesít cod alatt a gtx285 is[link]), vagy ennyire parázik akkor vegyen mást és kész... -
-
FragMaster
addikt
5850-et ajánlanám.
A GTX285 szintjén van, sőt valamivel felette + fejlettebb is, nekem megérné a plusz pénzt.
Physx játékokban vagy kikapcsolod a Physx-et és egy-két fizikai effekttől elesel (pl mirrors edge lobogó zászlói, egyéb fizika viszont természetesen lesz), ha viszont bekapcsolod a Physx-et akkor azt a gpu támogatás hiányában a CPU fogja számolni és lassú lesz. Readeonon egyáltalán nem játszható bármi rosszabbul, mint egy azonos sebességű/kategóriájú Geforceon. -
FragMaster
addikt
Hopp
Ok, hogy Fud, de ha minden igaz ma látunk egy kis ízelítőt a fermiből
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest