Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
juve600 #23941 üzenetére
@Troll81: Ez egy példa a nem a legoptimálisabbra. De ne foglalkozz vele. Emiatt nem kell sem hűtőt cserélned, sem átmenni lakatosba és vágni felülre egy lyukat.
A lényeg, hogy jók a hőfokok.
@Juve600: válasz ki egy-két típust és a hűtős topikban kérdezd meg a felfogatás irányát AM3-ra. Én is így tettem anno. Ha lehet úgy szerelni, hogy pl. hátra fújjon és neked van pl. hátul ventid hozzá, akkor az jó választás. Min. 12 cm-es legyen a venti rajta és a RAM-ok is elférjenek alatta. Ezt a kört nekem is végig kellett járnom néhány éve.
-
válasz
juve600 #23937 üzenetére
Az AC weboldala nem korrekt csak bizonyos foglalatokon forgatható a 4 irányba. Jelen esetben pl. egy Deneb nem. Ezért vettem anno CM-et az AC freezer 64pro helyett.
A hűtő tájolása azért nem egyszerű, mint az 1x1.
- Tehát a forgatás függ a hűtőtől és az említett típusnál még a foglalattól is esetünkben. Azaz mit lehet és mit nem.
- Felső, vagy alsó tápos-e a ház?
- a VGA hűtése: passzív, ha aktív, akkor 1 vagy 2 slotos és így pl. kifele is fúj?Felső tápos háznál célszerű, ha a hűtő a táp fele fúj vagy a hátsó venti fele.
Alsó tápos háznál ne felejtsük, hogy a táp és a proci hűtő közé falként kerül dVGA.A passzív VGA különösen felső tápos házaknál érdekes, hiszen ebben az esetben a VGA hűtőborda és a ház alja közé szorul a meleg levegő. Ekkor a kártya felől elszívni a levegőt és továbbítania felső táp vagy a ház felső(!) venti fele csak passzív kártyáknál elvben javasolt lehet. Én passzív VGA-t használok, de ennek ellenére sem a VGA felől nem akarok 60-70 fokos levegőt ráküldeni a CPU hűtő bordájára, sem a VGA irányába nem akarok 60-70 fokos levegőt lökni. Ezért nem a legjobb a VGA --> CPU --> felső táp/felső venti. De elfogadott kompromisszum. Ennek fordítottja nem működik felső táposnál, hiszen a táp kifele fúj. A a CPU és táp között egy ilyen alakul ki <-- # -->
Általánosan elfogadott megoldás, ha a légáramlás a házon belül: elől be és hátul ki... és ezt szolgálja irányban minden eszköz, ha tudja...
Első ventik befele szívnak, hátsók kifele fújnak, és a CPU torony hűtő is ezt az irány követi. -
Redneck
nagyúr
válasz
juve600 #23837 üzenetére
Mennyi fesszel megy és mennyi a max hőmérséklet, 100% terhelés, illetve játékok alatt?.
bluemirage, én is TX3-mal hűtök ami bár alulméretezett, de nálam 1,42V-on 3838Mhz-re van belőve. Szerintem kevesebb fesszel is beérné, de a lapom tolja neki, nem tudok mit tenni vele!
-
válasz
juve600 #23837 üzenetére
Van egy kérdésem. A konfig leírásodban ez szerepel:
artic freezer 64
Valóban ezzel hajtod
vagy az újabb freezer 64 pro-val?
Ha az előbbivel, akkorés plusz gratula!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest