- Magisk
- Mobil flották
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
9j9tz
csendes tag
-
Pikari
veterán
Ugyanez volt nekem egy idő után display port -> dvi átalakítóval. Egy tápcsere után elment a kép, és soha többet nem működött utána rendesen. Néha bevillant, de rendeltetésszerűen nem lehetett használni többet.
Azt ne kérdezze senki, hogy a tápcserének a dvi átalakítóhoz mi köze van.
Nekem az a kis fekete egységsugarú display port-> dvi átalakító volt, ami ezt csinálta. Vettem helyette egy fehéret, más máskájút, az tökéletesen működött.
-
9j9tz
csendes tag
-
PuMbA
titán
Minél újabb egy videókártya, annál több megszorítás van a kijelző kimenet kommunikációval kapcsolatban
Mind a HDMI, mind a DisplayPort "megszólítja" a kijelzőt, hogy mi vagy te, ki vagy te, küldj adatokat, hogy milyen felbontást támogatsz, milyen módokat stb. Na most egy ősrégi VGA bemenetes monitor ezekre nem tud választ adni és egy ilyen átalakító behazudik a VGA-dnak valamilyen általános adatokat. Például a 2012-es LCD TV-k már mennek az újabb VGA-k HDMI kimenetéről, mert csomó szabványt nem tartanak be. Egy bizonyos időn túl inkompatibilissé válnak dolgok, ezt el kell fogadni.
Amit megtehetsz, hogy kipróbálsz több DisplayPort -> VGA átalakítót és hátha az egyik működik, de természetesen a legbiztosabb megoldás egy VGA-dhoz korban illő DispayPort-os monitor
-
9j9tz
csendes tag
Első posztom, próbáltam a lehető legjobb helyre bedobni, sry.
Ez sem mai monitor, de szeretem és számomra tökéletes, ezen hdmi és vga van, így volt az egyszerűbb, kérdés szempontjából szerintem lényegtelen.
Eddig 2x is próbáltam átalakítót, mindig összedugtam és jó volt évekig, feltételeztem, hogy most is így lesz, de sajnos nem. -
PuMbA
titán
A fő monitorod miért van HDMI-vel bedugva? A HDMI az házimozi szabvány TV-khez és azért van a VGA-kon 3db DisplayPort, mert azt kell PC monitorokhoz használni
Sajnos az átalakítózás az sokszor nem működik, mint ahogy most nálad is, ezért mindenképp kell arra törekedni, hogy DisplayPort csatlakozós monitort vegyünk.
A kérdésed egyébként az Azonnali VGA-s kérdések órája-ba illik
-
9j9tz
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy RX 6600-at, amin 4 kimenet van ugye, 1 HDMI és 3 DisplayPort. Régi kártyámmal (gtx 960) a másodlagos monitor VGA-DVI átalakítóval ment semmiféle probléma nélkül. A fő monitorom HDMI kábellel van bedugva, szóval értelemszerűen maradt 3 dp, amihez vettem egy aktív dp-vga átalakítót (cableexpert márka). A windows tökéletesen látja a monitort, mindent úgy csinál, mintha működne, viszont képet nem ad. Bios, illetve csökkentett mód alatt szintén működik, ezért kizárnám azt, hogy az átalakító nem jó. Elég hosszú ideje szenvedek a problémával és teljesen kifogytam mindenféle ötletből, ezért a ti segítségeteket kérném, tippem szerint a driverrel van valami gond, de már tényleg semmi ötletem. Egy régi Philips monitorról van szó, gondoltam hogy lecserélem, de kis másodlagos monitornak tökéletes lenne, fölöslegesen pénzt nem adnék érte.
Köszönöm nektek előre is a segítséget, hátha együtt jutunk valamire!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest