- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Redneck #24465 üzenetére
Mindenki Messiásként várja a PS4-et !
DE miből gondolja mindenki hogy valami ! bármi ! változni fog ?
Én 2002-től PS2-vel játszottam ( előte meg PS1 ) és mindig röhögtem a PC-s júzereken hogy küszködnek a vassal mert mindig cserélgetni kell a hardvert hogy fusson az új játék .
Imártam a PS2-őt de kijött a PS3 mindenki várta ! jött , látott és nem győzött meg váltotam PC-re de még mindig előveszem a 11 éves konzolt mert jó vele játszani és a PC-n is emulátorokkal tolom a régi konzol gémeket .
Miért ? Mert manapság a játékok kezdenek laposodni,egyszerűsödni és rövidűlni a számítógépek fejlődése pedig lelassultnem sokat dob a játékon egy pár alkatrész cseréje ezért csökkennek az eladások a PC-s ipar válságban van .
Mit lehet tenni ? Hypolni kell a konzolokat vegye a marha az új gépeket amikbe PC alkatrészeket építenek ! meg van mentve az iparág !
Várjunk még egy kicsit -
MC Pite
veterán
válasz
Redneck #24399 üzenetére
Van aki nem (csak) jétszik a gépen és nem tud órákat eltölteni előtte. Egyébként ég mindig biztosabb mint a játék. Délután prime indít, másnap reggel ha még megy -hűtés nem maxon hogy legyen benne egy kis tartalék- akkor okés, 12-16óra már primestabil, ez után ritkán bukik már ki valami.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Redneck #24359 üzenetére
Persze, hogy visszatérek, 2 évet nem felejt az ember, amit a jó kis 955-nek köszönhet.
Nem azért váltottam mert kellett, hanem azért mert megérte. Amennyit ráfizettem az FX-re, szerintem az én helyemben mindenki cserélte volna.
Eleve amikor a 880-as lapot lecseréltem a 970-esre, már az FX volt a cél.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Redneck #24355 üzenetére
Mondjuk én nem váltanék annyira sebesen i5-re. Tudatában annak, hogy nyakunkon vannak az új AMD-re épülő konzolok.
A másik: hiszen azt olvastam mindenhol, hogy nem érdemes 6850-esről 7770-esre váltani. Mert kevés a 128 bites sávszél, meg minden más hülye ok......Akkor most mi a francért jobb a 7770 ennyivel egy 4 éves játékban?
-
törölt tag
válasz
Redneck #24352 üzenetére
Jól gondolod kb.
Én tuti nem fogok váltani modulosra, mert a mai napig 1-2 szálon futnak a porgik amikkel nyomulok és főleg a Bull ami siralmas ott. Sok esetben visszalépés a Deneb is a Wolfdale után. De meglépem a cserét, már csak azért is, mert a faszom tele van az Intellel.
Majd akkor váltok modulra ha kijön a Steamroller ahol rengeteg újabb fejlődés lesz és addigra a programok is jobban rá lesznek variálva. De ennyire nem tervezem előre a jövőt, mert sose úgy lesz. Majd ahogy lesz. Most az X4-gyel baszkolódom jelenleg még mindig.
De sokszor olyan keveset is játszok, hogy egy Athlon X2 is elég lenne..... Csak aztán néha elkap a gémerség akkor meg minden konfig gagyi. Széthullott egy szar vagyok... -
Tomko78
őstag
válasz
Redneck #24303 üzenetére
AMD se fogyaszt sokkal többet mint egy intel már nem azért a 20 FT ért , azt hogy az intel minimum TDP ad meg az az ö baja
De ha már a C&Q eset szó , azért FX sokkal hatékonyabb , csak hát ugye én nem szeretem és kilőttem nem szerettem hogy 1400 mhz vette vissza fele , így is elég nekem ez hogy 2 mag megyen ha csak netezek , mert minek menjen 1400mhz en
Én nem azt mondom hogy mindenkinek kötelező Phenom II FX-re váltani ,de viszont nem reménytelen próbálkozás
-
Tomko78
őstag
válasz
Redneck #24297 üzenetére
SSdre se volt szükséged , hát én meg hdd nem tennék többet a gépbe
már ez is egy ok hogy változtass , mai gépek ssd nélkül már olyanok , mint egy 150 ezer ft hangrendszer integrált alaplapi hangkártyával
Másik dolog , Phenom II 965 ilyet nem csinált , hogy ha nincs szükség rá akkor lekapcsol 4 magot
-
-
gregus021
tag
-
gregus021
tag
válasz
Redneck #24166 üzenetére
Oké, 4 lépcsőfok van a 2.0 tweakerben, azzal alkotok valamit, de ott nem tudom aktiválni külön a power state-eket, csak beállíani, és nincs activate gomb. El tudnád magyarázni, hogy oldjam ezt meg?
Appolo: A 2.0-nál nekem is ez volt, hogy nem volt activate gomb, és nem tudtam használni tesztelésre amit beállítottam, ezért most 1.2 van fenn, de úgy látom mégis kelleni fog az a 2.0 csak nem jön nekem össze.
Szóval így néz ki, és nem tudom aktiválni a kiválasztott Power state-et, -
-
Ger_man
senior tag
válasz
Redneck #24141 üzenetére
Egy kis érdekesség:
Nemrég váltottam AM2+-ról AM3-ar... sajnos meghalt a régi MA790X-UD3P-m.
Minden hardver maradt, természetesen az alaplap és memória nem, azokat cseréltem.
Az új lapban a megszokott proci OC-val akartam belőni a memóriát de a nem akarta az igazat.
Visszavettem alapórajelre a procit. Majd megtaláltam a memória baját, a gyárilag előírt 1.6V helyett, 1.620V (1.616V)-al tudta csak a 1600mhz @ 7-8-7-24-es időíztést (XMPs profil szerint).Aztán jött a proci. 1.408V-al nem tudta a 3500mhz-et! Mindjárt elhasalt, pedig ha a memót 1600@ cl9-en használtam, akkor meg bírta 3óráig smallFFT tesztet.
Na mondom akkor most mi van???
Megoldás mi lett, ezt még máig nem értem... 1.440V-al tudja csak a 3500mhz-et, cl7-es időzítéses memó mellett... 26 ( igen huszonhat, mert felhúzott h nem stabil) óráig futott a Blend... azóta nem volt fagyás.
Szóval érdekes dolgok ezek...
-
Apollo_21
addikt
válasz
Redneck #24138 üzenetére
Nem kötekedés képp de ezt vmellyest cáfolnám..igen is van h nematom...anno 1hónapja utoljára nekifogtam ennek az egész nyűgnek..végre belöttem 4ghz-re...oké gondoltam tökjó tolok 1-2óra gamet igen..ez 2gameval sikerült is..cry2 még elfutott...aztán mondom sc2...aztán a dead space 3 nyírta csak ki..másik gamekkal ment vígan..akkor ez mi? elvittek addig az ufók?
-
djrobaa
aktív tag
válasz
Redneck #24056 üzenetére
CPU-NB 2400-on, de nekem ehhez 1.25V kellet. 1.4V-ot kap a proci és 3.6 Ghz-en megy. GTA IV-el fél órát játszottam, úgy , hogy a VGA-t nem húztam és olyan 30-45 között mozog az FPS. Ha benn vagyok a lakásomon akkor 104 FPS is van. Megpróbálom majd a feszt egy kicsit lejjeb vinni vagy majd a szorzót feljebb és a 3.7-et kipróbálom 1.4v-al. Most játék után 40 fokos a proci C&Q nélkül.
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Redneck #24010 üzenetére
A Kingstone Hyperx 1600 az tuning RAM az én gépemben is az van CPU 3,8GHz-en a RAM 1700MHz-en járatom CPU 4GHz RAM 1740MHz !
De próbálhatod az időzítéseket is szorosabra venni ha jó szériát fogtál ki megy 8-8-8-22 vagy 7-7-7-20 bár valószínüleg már fesz emeléssel 1,65v jó házhűtéssel elmegy -
csabika0001
senior tag
válasz
Redneck #24010 üzenetére
Akkor legyen az hogy adj neki 1,45-öt 3,9GHz a memória szorzóját vedd vissza hogy csak 1333MHz-en menjen(ek)
így biztosan nem ütközhetsz memória hibába. (lényeg hogy 1600MHz alatt)NB feszültségre itt találsz egy elég jó leírást nálam ugyanezen feszültségekkel sikerült stabilizálni de 3000MHz NB vel már semmit sem gyorsult sőt!!! Instabil lett az FPS!! Szerintem 2600 tól ne menj fentebb.
Alaplapnak bírnia kell de ha mégsem egy picinyke feszültséget adj az északi hídnak de ez a 200 ról 204 re semmit sem jelent neki.
RAM szorzóját szabadon tudod állítani tudomásom szerint x3 vagy x6 vagy ... szorzó ezt állítsd be úgy hogy 1333 legyen.Ha végeztél a procival jöhet a RAM teszt.
HT miatt fagyhat de nem 2200 as értéktől hanem mondjuk olyan 2700-2800 magasságban. Szerintem felesleges emelni semmi gyorsulást nem hoz.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Redneck #24008 üzenetére
Én a helyedben visszaosztanám a ramot.
És kipróbálnám hogy így minden ok e szerintem nem is az alaplap de nem is a ram a korlátozó tényező hanem a proci órajel.
Ha a jelenlegi órajelen 3,8? GHz en stabil a proci 1333 visszaosztott rammal akkor először húzd a procit!
Ha sikerül, mondjuk 10 percre stabil a prime és a játék is szuperál akkor....mehet.
Tegyük fel 4GHz összejön olyan 1,45-1,475 körül nyugodtan add neki oda a feszt mert nem lesz stabil.
(csak rámondtam lehet kevesebb fesszel is faja)
Más kérdés bírod e hűteni ilyen melegben. De az afféle elgondolások hogy 55 fok sok meg 60 foktól meghal csak röhögni tudok de mindenkinek a sajátja úgy bánik vele ahogy akar. Ha sikerül stabilizálni gta4 alatt mondjuk olyan 61-62 fokra akkor nem lesz semmi baja. De értelem szerűen ha valami alacsonyabb üzemi hőmérsékleten van használva annál logikusabb a hosszabb élettartam.A memóriának 1,67 től ne adj többet!!!!!!!
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
Redneck #23785 üzenetére
Nekem is Giga lap van, és az ET6-al, (gyári cd-n is rajta van) be tudod szépen szabályozni, winn-el együtt indul, miután betölt a rendszer, 1-2 mp és már be is állt a fordulatszám autómatikusan:
45 fokig hagyon alapfordulaton, majd elkezd emelkedni és 65 fokon éri el a maxot (nem 62, rosszul emlékeztem)
Freezer 13 -
Alister71
nagyúr
válasz
Redneck #23782 üzenetére
Nálam is pokol van nyáron, 4 e,emeletes panel, negyedik emelet.
Nem sokkal melegebb a proci, 1-2 fokkal, annyi, hogy a hűtőventi egy kicsit jobban rákapcsol, úgy állítottam be, hogy 62 fokon érje el a 100%-ot. 780-800-on forog alapon, 55 fok körül 1400-1500, és 62fok max 2200 rpm.
Jelenleg 760 RPM, 42 fokos magok alapon. Nem látom értelmét, nagyobb fordulatszámnak alapon, hogy levigye 36 fokra, így tulajdonképp 42 és 55 fok között ingadozik, ami elég csekély hőingadozás. -
CsonkaImo
addikt
-
djrobaa
aktív tag
válasz
Redneck #23722 üzenetére
De miért nem a szorzón emelsz? Bár igaz, így a ramokat is tudod húzni. Nekem sajnos nem stabil a 3.8 még 1.45V-n sem. Szerintem már öreg az alaplapom hozzá, vagy pedig a chipsetnek is kellene adni pár voltot. De ha annak is adok akkor meg felforr, így is forrófejű szerencsétlen nForce.
-
djrobaa
aktív tag
válasz
Redneck #23720 üzenetére
Nekem is ennyi szok lenni. Bár én csak 3.6-on járatom, mert nekem bőven elég. Nekem még az első szériás Mugen van rajta 1db 12cm-es hütővel. Hátul a házban van egy 12-es venti ami pont a hütövel szembe van és az még tudja róla szivni a meleg levegőt. Szóval szerintem az 50-55 fok az nagyon korrekt egy TX3-al.
-
Tomko78
őstag
válasz
Redneck #23699 üzenetére
Gigabyte GK-K8100 V2 vettem ha jól tudom 16 ezer ft volt és széria hibás csak a drága látos giga baszik vissza hívni így cseréltetni se érdemes mert mindnek az a baja egy idő után elkezdi magától némitgatni a hangot , + emeli le fel , jó rájöttem hogy kell ezt win 7 letiltani de akkor is aki nem ért hozzá annyira az cumizik vele ,
-
lee56
őstag
válasz
Redneck #23693 üzenetére
A bordák egy dolog, attól még okozhat gondot a hőemelkedés, egy jó processzorhűtő azért kell, meg jó házszellőztetés ha nagyteljesítményű CPU-ba akarsz fektetni majd. Na meg az alaplap VRM részén is sok múlik, az FX-ek egyetlen hátránya a nagy fogyasztás, ha a lap tápellátó áramköre nincs a helyzet magaslatán adódhat olyan eset, hogy hiába vetted meg a leggyorsabb 8 magos FX-et mert folyamatosan fékezni fogja magát hogy kímélje a lapot adott esetben. A te 970-UD3-ad még az elmegy kategóra
de egy asrock 970 pl csak 4+1 VRM és hűtése is roszabb, főleg ezekről a gyengébb lapokról beszéltem, szívtak velük elegen már akik olcsóbb lappal akarták megúszni a fejlesztést.
Azért ajánlottabbak inkább a 990-es valamivel drágább lapok (bár az asrocknak itt is vannak olcsóbb lapjai a 990 extreme3 pl szintén 4+1 gyenge VRM-es így nem igazán ajánlható, szóval vannak kivételek, legjobb ha utánanézel vásárlás előtt, ez mondjuk egy univerzlis jótanács az életben
), mert azokon a hűtés és a VRM még jobban meg van oldva általában, amúgy meg lényegében a több PCI-E sáv az ami a különbség a két chipset közt.
-
Tomko78
őstag
válasz
Redneck #23686 üzenetére
Én pl nem nagyon óhajtozom lecserélni a 965 FX-8350 re , max majd egy FX-8300 jöhet szóba a 95 W tdp miatt , de neki azért nem kis befektetés lenne mert úgye akkor már ajánlott a FX-8350 és ahoz nem jó párosítani egy 970 alaplapot , hanem egy 990 normális vrm hűtővel , ami nem éppen 20 ezer ft hanem inkább 40-50 ezer ft
-
powermause
tag
válasz
Redneck #23471 üzenetére
Ez 13K,de alkuképes.Ha két Noctua ventivel van akkor nem kell alkudni.Ha eggyel akkor 10K+1PK ,biztos hogy jó választás.Csöndes,jól hűt.Én 5.éve használok Noctua NHU12F-t,és jó kis cucc ennyiért.Nekem a 965/4000-re húzva ,néha 1.465V 30pec Prime után,2Ventivel(+a 3. ami a házból húzza ki a meleget) 59-60C ,de ez proci függő!Ha 10+1K ért eladó egész jó hűtést tudsz venni.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Redneck #23468 üzenetére
Szerk.:
Tudom, hogy ez már a keretösseg fölé mászik, de ha hosszútávra terveznék hűtőt, ezzel el lehetne lenni egy darabig.Ha belefér még, adj neki egy ilyet. Elég komoly cucc már, a tuningot is bírnia kell.
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_tpc_812xs_rr_t812_16pk_r1/207383
-
Teodor52
senior tag
válasz
Redneck #23460 üzenetére
550-ről hallottam hogy 4 magosítható volt de az 545-el kapcsolatban még nem mit írtál!
Ezek szerint tényleg lehetett + 2 magot aktiválni de a megint csak a szerencsén múlott,hogy ki milyet fogott ki!Na mindegy a 955-el megvagyok elégedve bár lehetne egy kicsit jobb a tuning területén de megint ott jukadunk ki hogy szerencse kérdése ki milyen példányhoz jut!
Pl nekem 1,4V-on 3,6GHz-et tud csak ami nagyon gyenge!Persze feljebb emelem a feszt akkor megy az 3,8-4GHz-en is de annyit már nem ér a feszemelés!Többet ártanék mint amennyi hasznot húznék belőle!
-
Teodor52
senior tag
válasz
Redneck #23457 üzenetére
Mind szép és jó de a 4 magosításra mit tudsz mondani az 545-sel kapcsolatban?
Amúgy nagyon egy csónakban evezünk mert pont az általad írt okok miatt váltottam én is!
Előző konfigom:
Gigabyte ga-ma 790xt ud4p
Asus4850
Phenom II x2 545
4x1GB ddr3 1600MHz ramÚj:
Gigabyte ga-ma790xt ud4p
Sapphire 6850
Phenom II X4 955 BE, CM Hyper TX3 Evo
8GB Kingston Hyperx ddr3 1600MHz -
Teodor52
senior tag
válasz
Redneck #23452 üzenetére
Szia!
Nekem ugyan ez a procim volt és alapfesszel 3GHz-en üzemeltettem,de 4 magot nem tudtuk aktiválni!Pedig azt mondták lehet!Egy két haveromnak szóltam hogy jöjjön el és próbálja aktiválni mert én nem értek hozzá de nem tudták ők sem!Pedig nem kezdők!
Most elnézést hogy tereltem egy kicsit a témát de szerintem nem is baj,de érdekelne tényleg hogy az 545-el mi a helyzet a 4 magosítással kapcsolatban?
Elnézést az offért csak ha már szóba hozta Redneck kíváncsi volnék a válaszokra mert még mindig megvan az 545-ös amivel megvoltam teljesen elégedve!
-
Apollo_21
addikt
válasz
Redneck #23431 üzenetére
Nekem most is 1.464
Szóval érdekes
Másmeg allulfeszeli 1.2-kre
elmondás alapján
Idle 38fok,..játék alatt mondjuk bekéri az 55-58fokokat..úgyh nyáron nem egy élhető megoldás
Ramok sajna 1333on mert meghalózik a gép...vminek nemjól adok feszt gondolom én mert a monitor 4Ghz feletti ötleteléskor már nem kap jeletpci freki fix..
-
marec1122
senior tag
válasz
Redneck #23418 üzenetére
persze persze. én azt hittem egyértelmű hogy nem a márka miatt marad az nvidia(ha nem jobban ki kéne bogarászni a sorokat) hiszen alapból sok +-t ad egy amd kártya egy amd processzorral. egyszerűen az nvidia jelenleg játékoknál jobban működik. steril teszten persze jobb az ati amd kombó.
-
BalaNce87
addikt
válasz
Redneck #23329 üzenetére
Ha hátrafelé fúj és mondjuk nincs a hátlapon egy kifelé húzó venti az is sokat számít.
Nekem most lehalt egy Scythe és így hátulról előre tettem. A táp így a prociról a tiszta meleget szívja fel és emiatt a hangja is jobban megjön.
Sokat számít az is ha van a bordán hátul is egy ami áthúzza rajta. -
Redneck
nagyúr
válasz
Redneck #23304 üzenetére
1,35V-on is lefagyott. Úgy néz ki az 1,375V BIOS-ból valós és a program ír faszságot. Nem gondolom hogy a Gigabyte hagyná csak úgy túlfeszelni magát, illetve hamis értékeket írna ki.
Zeratul:
Értem amit írsz de nem tudom elképzelni. Akkor ha 1,3-at állítasz be is túl kéne feszelnie 1,475-re! Ha már önálló életet él és úgy megy ahogy neki jó... Phenom Tweakert és társait inkább kihagyom. Jó nekem így BIOSból 1,375-ön, csak nem hülyék a Giga mérnökei. Így Tmax volt 57 Celsius fok 100% terhelés alatt soktízpercen keresztül. -
Zeratul
addikt
válasz
Redneck #23301 üzenetére
A giga 970A UD3/DS3 azt csinálja phenom II esetén hogy ha kézzel állítod be a feszültséget nem auto-n hagyod, hogy terhelés függően túlfeszeli a procit. Ha kézzel állítom be az 1.4V-t akkor képes cpu stressz teszt akár 1.475-ig is felnyomni. Ha auto-n hagyom akkor meg droppol, igaz nem sokat. Alul akarsz feszelni akkor hagyd auto-n és Phenom MSR vagy K10Statból tedd, úgy nem ad neki plusz feszültséget terhelésre.
-
-
seederking
őstag
válasz
Redneck #22355 üzenetére
Talán a tuninghoz való tudásom nem éppen magas szintü,azért vagyok itt.
De azért kösz...
Akkor valsz én elk..tam,mert a sima nb-t állítottam 1.25-re és az nb szorzót 2400ra.
A cpu nb-t pedig alapon hagytam,.Kevertem a kettőt..Azt hittem a sima nb-n kell állítani mert az javítja a mem kezelést stb. -
-
seederking
őstag
válasz
Redneck #22341 üzenetére
Megnézem akkor nb-t alapon.Hmm csak nem tudom pontosan mennyiről állítottam 1.225v-re meg 2600mhz-re.
NB-t,hogy "nullázom" Auto-ra rakom,ugye?
Pasztázva kb 4 hónapja volt.Cooler Master Centurion 534 házam van.Egy 12cm-es táp alatti ventivel és ugyan ilyen egy oldallapi-val.Szívó tölcsér is van az oldalsóhoz de a toronyhűtő miatt nem fér beDe a venti megy attól függetlenül.
Viszont most ha így beállna max 60 fokra,akkor hagyhatnám nem?Mert mint mondtam csak medalt tudtam még megnézni ami alatt max 59 fok volt.
Csak az a "gond" hogy a 4Ghz kellene a hd7870 miatt -
seederking
őstag
válasz
Redneck #22339 üzenetére
A Ht-t vissza raktam alapra és a feszt a gyári 1.4v-ről levettem 1.35re de a cpuz 1.375V-t mutat
+ a venti szabályzást kicsit átállítottam.47fok cpu target-et állítottam 8-as venti level mellett.(asrock uefi/axtu)
Kb 4 napja raktam bele vga-t és megnéztem nem "lötyög" a hűtő.
Most így,hogy 1.35v-re állítottam medaloztam kicst /igaz kb 15-20percet/ de a hőfok 59volt max.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest