Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Oliverda #5630 üzenetére
hmmm, oké.
tudom hogy a 06 kihasznál minden magot , a PI meg csak 1-et.
de azért a Pi 1M - 3DMark06 órajel között nem szokott lenni ekkora szakadék, 4-500 MHz, de ilyet még nem láttam hogy majd 1100MHz lenne a 2 teszt lefutása közötti különbség.na mindegy, nemsokára kiderül sikerül-e javítani az eredményen, maradt még pár liter nitró, az elég lesz kb 1 óra tesztre
aztán majd jelentkezek mire jutottam
-
válasz
Oliverda #5372 üzenetére
Köszi
Amúgy egy MSI 785GM-E65 -et gondoltam, vagy a full ATX méretű tesójára. A teszt szerint a 300+FSB-t is tudja (igaz 905-tel tesztelték). Olcsó, jó IGP van rajta (=nem kell elsietni a VGA vásárt), - egész költégkímélően rakhatja össze az ember az első AM3-as platformját.
-
zlutor
aktív tag
válasz
Oliverda #5370 üzenetére
Meg mindig igaz, hogy "AMD mellé OCZ RAMokat kell venni"?
-
jones965
Modder
-
-
DeckardCain
senior tag
-
Morden24
nagyúr
válasz
Oliverda #5313 üzenetére
Köszönöm!
Még kevés időm volt próbálgatni, gyakorlatilag épphogy össze van rakva a gép, meg azért ha nem is olyan sokat, de ismerkednem kell ezzel a patformmal (első AMD rendszerem). A bios-a a szokásosan átlátható, könnyen kezelhető ASUS cucc, sok beállítással. Az autotuning funkciót kipróbáltam, működött is (a 3,6-ra böktem rá), de aztán vissza is kapcsoltam, mondván hogy majd magam belövök valami lightos emelést, ha éppen lesz időm és kedvem foglalkozni a dologgal. Szóval egy szó, mint száz, egyelőre sok tapasztalattal nem szolgálhatok
-
Morden24
nagyúr
válasz
Oliverda #5100 üzenetére
Áhá, így már értem... én meg a chipset-nél keresgéltem folyamatosan.
W7 alatt fogom használni, szóval akkor adott esetben gond sem lesz, de ettől függetlenül azért szeretem az ilyesmiket tudni.
Köszönöm még egyszer a segítségedet.
Nem fenyegetés, de ha meglesz az új holmi, biztos jövök még kérdezni
-
Joshi
titán
válasz
Oliverda #5100 üzenetére
A 4.6Ghz nem rossz de mivel stepping váltás nem volt valószínű hogy a 965-ös procik válogatott példányok ami szvsz azt jelenti hogy nem lesz belőle sok.
sith7: hát elsőnek az újrapasztázást javasolnám és ne sajnáld de azért nem kell hogy ússzon az alaplap.
Egyébként én pont azért nem vettem Giga lapot mert hasonló jelenséggel már megjártam egyszer. A szemét kis GA-MA69G-S3H-nál ha a hűtő erősebben rászorult a procira akkor egy kicsit megfeszült a lap és túlmelegedett a proci. Amióta egy Asus Triton 70 van ebben a lapban az X2 4000+-on enyhén rászorítva hibátlanul megy. Gondolj bele hogy mit kipróbáltam mire rájöttem, na nem akarlak elkeseríteni de velem már ez is megtörtént. -
Morden24
nagyúr
válasz
Oliverda #5093 üzenetére
Még annyit hadd kérdezzek tőled, hogy szerinted működőképes-e, ha egy pci-e x16-os sínbe egy pci-e x1-es eszközt dugok (konkrétan pci-e slot-ba való hangkártyát)?
Anno P5KE-n ez működött, de ott ha jól tudom, a másodlagos pci-e sín csak 8-szoros volt, bár nem tudom, ez számít-e.
Ja, és elnézést, ha nagyon láma kérdés, de az amd-féle chipset drivereket honnan lehet beszerezni? Mert az amd gyártói oldalán nem találtam meg (lehet én voltam a béna, sőt valószínű)... csak azért, mert jobban szeretem a legfrissebb drivereket a gyártótól beszerezni, mint pl. az alaplapgyártó honlapjáról...
Ari18: Köszönöm szépen, meggondolom a dolgot, meg olvasok pár tesztet neten. Ez is elég jónak tűnik, 7K vs 10K meg nem túl lényeges, szerencsére
-
slett27
addikt
válasz
Oliverda #4589 üzenetére
Megelégednék 4GHz valid-al.
De azért majd tuningban el kellene a segítség. Azt tudom, múltkor írtad, hogy ASUS M3A79-T Deluxe-nál VDDA 2,7V-on volt, PLL : Enabled. Ha jól emlékszem a VDDA az olyan mint a Load Line Calibration, drop-ot ellensúlyozza, vagy hogy.
De majd Xtremsystems-en is tájékozódok, nehogy megint 2 nap alatt eladjam, ha nem bírok vele. -
slett27
addikt
válasz
Oliverda #4506 üzenetére
Úgy látszik félreértettetek. Nem mondtam hogy rossz a proci, csak nekem nem ugrás Q6600 után, ami igaz hogy 2,4GHz alapon, de van benne jó tuningpotenciál. És egy új mozdulattal 3GHz-en van alapfesz alatt általában. Ha mondjuk egy X2 6000+ -ról váltottam volna, nem adtam volna el, vagy ha nem tuningolnék, akkor sem remélem értitek mire gondolok.
-
Joshi
titán
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Oliverda #3819 üzenetére
Affene. Nekem GA-MA790X-UD4 lapom van. Majd figyelek, ezzel kinek hogy sikerülnek a dolgok.
Másrészt, X3 710-em van, de a HT frekit a CPU-Z alapórajelen csak 1800MHz-nek látja (3600MT/s), na ennek AM3 CPU esetén nem 4000MT/s értékűnek, azaz 2000MHz-nek kellene lennie? Arra gondolok, hogy csak a lapom ad Auto beállításon rosszul paraméterezett értékeket a CPU-nak, mert a valóságban 2000MHz...
"Ha nem tévedek olyan sosem volt hogy magonként eltérő lett volna a feszültség (C'n'Q használata esetén). A Split Power Planes pedig már AM2+ óta létezik, magyarán a magok és az NB feszültsége ketté van választva, tehát teljesen külön lehet őket állítani."
Valóban. Én emlékeztem rosszul, a régi Phenomnál az órajel volt különböző, a feszültség pedig a legmagasabb feszültségű maghoz igazodott.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Oliverda #3817 üzenetére
Értem. Melyek lennének ezek a lapok, lehet-e tudni?
Másrészt, ha jól tudom, akkor ezeknek a Phenom II 7xx sorozatú prociknak már 4000MT/s a HT sebességük, viszont a lap egészen 2,6GHz-ig engedi beállítani. Gondolom ez a 2,6GHz a HT3.0 teljes, 5200MT/s sebessége. Ezt ugyanúgy a névleges értéken (vagy alatta) kell tartani tuningnál, mint az AM2, 940, 939 és 754 foglalat esetén? Netalán nem kell vele foglalkozni, és mehet felfele szépen ahogy a CPU frekvencia emelkedik?
Mekkora ezen CPU-k NB+L3 frekvenciája? Ha jól emlékszem, a feszültségellátás terén visszalépés történt, minden mag azonosat kap. Ez globálisan kihat az NB+L3 cache-re is, vagy azok külön feszültséget kapnak?
HGyu
-
jones965
Modder
válasz
Oliverda #3736 üzenetére
Meg fogsz lepődni. Az előző tuninghoz képest semmit. Feltelepítettem az Nvidia controll panelhez a tuning kiegészítést és azzal csináltam. A boot 20 x 200Mhz-n indult, viszont mihelyst win alól elkezdtem húzni, minden progi az Nvidia kivételével 17,5 x szorzót látott. Nem volt más választásom, mint HT busz sebességet növelni.
238-nál kékhalál.Még majd megnézem kiseb feszültséggel, mert jelenleg 1,58 V ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest