- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Ami azt illeti hirtelen nem is tudtam, hogy van 3GHZ-es 400-as FSB-t NW ... mert 2800-asból tudom, hogy van, de a 3GHZ-es anno 533-as FSBvel jött és HT-vel. (emlékszem mikor először láthattam, bonthattam ki ilyet, és aztán kipróbálni is volt szerencsém, hatalmas nagy újság volt ez akkoriban).
Gondolom a 400-as FSB-s 3GHZ-es nem HT-s NW utána jöhetett, de tuti ritka lehetett, mert később még az 533-as FSB is lefelé gyűrűzött (lett 2.66GHZ, 2.53GHZ és 2.4GHZ-es is) és csak a 2.4-esbe nem volt HT a többiben igen, 800-as FSB-n szintén, így egy idő után már eleve 2400 felett nagyon kis eséllyel lehetett kifogni nem HT-s P4-et...
(ezzel kb #89678 Fred23 -nek is válaszoltam) -
Egy Athlon XP, konkrétabbat nem mondok, csak mikor már sikerült szereznem egyet.
Neked micsoda az a ritka saját?
Tippre nekem ez a legritkábbom.DarthSun: Nálam is így vannak. Szivacs, proci, szivacs -csak papírdobozban. Kezd elegem lenni ebből, de ideális dobozt nem találtam még.
-
thibeni
csendes tag
Igen, win98 Second Edition, de nem telepítettem rá se unofficial service packot se extended kernel-t, néhány frissítést telepítettem manuálisan, többszöri sikertelen próbálkozás után, hátha az megoldja, de nem oldotta meg.
Most nézem, hogy USB-s egerek se működnek, telepíti a driver-t de azoknál is ugyanezt a hibát írja.
-
Nem kb, hanem gyakorlatilag igen. Annyi az eltérés, hogy a 3 darab 1k-s ellenállás nem az I-re megy, hanem mindegyik a megfelelő R, G vagy B megfelelőjére. Így már meglesz a 6 bit, azaz a 64 szín. Ettől a ponttól lesz barnád, mert már az EGA intézi ha az enhanced módban van a megfelelő paletta betöltését. A Czo által említett 640x350-es módhoz persze a GBS-t ki kell gyúrni
A GBS elvileg rávehető, hogy állítgatható legyen mindene, van hozzá egy jó kis mod. Vagy videóban, ha valaki azt jobban szereti: [link] Mivel még nem próbáltam ezért bármki átépít pls. számoljon be, mert érdekel mit lehet kihozni belőle.
-
-
-
fatpingvin
addikt
egy ilyen vason én mondjuk sklearn RandomForest regresszort trénelnék. már csak teszt jelleggel is, egész jó realisztikus benchmark szerintem, ráadásul a ramot is tekeri endesen, bár megtölteni valszeg nem fogja, ahhoz nagyon nehéz már olyan test datasetet találni ami ennyit meg tud enni önmagában.
-
Gondoltam rá, de így is elég hosszú lett a teszt. 16 féle proci, 27 féleképpen mérve(27 oszlop), a méréssor pedig 17 soros, gondolj bele, az összesen 459 mérés, ha megnézed a táblázatot. Ennyire volt türelmem
De pld az Általad kiemelt sima K6/300 is egész jó helyen végzett 112- es FSB- vel, és néhány proci lett azért kisebb-nagyobb FSB- vel is mérve, jól látszik a kontraszt.
-
thibeni
csendes tag
Valószínűleg tényleg hibás, Windows Xp alatt nem ír hibát, olyan mintha minden megfelelően működne, de hang nincsen. Windows 98 és ME alatt meg különféle driver verziókkal próbáltam de vagy hibát jelez az eszközkezelőben, vagy a rendszer indulása helyett egy kékhalál fogad. Megtisztítottam a PCI érintkezőit is, meg próbáltam több slot-ban, több gépben is, de egyáltalán nem akar működni
-
Értem, majd sort kerítek rá, most kivettem már az elosztóból a fogyasztásmérőt. A 24/7- es gépet úgyis le kéne mérni, elég sok cucc van benne, a táp pedig "csak" 600 W. Bár sztem tuti elegendő, de kíváncsi vagyok mennyit eszik. Papírformában összeadva pár Wattal kevesebb jött ki, mint amikor szét voltak szórva a vinyók.
Mondjuk a standby- nek ennél sincs jelentősége, mivel ez folyamatosan megy, csak akkor van lekapcsolva, ha nem vagyok itthon, de akkor az elosztó is. -
Igen, a Loew csomagban is van Win98- hoz 4GB feletti RAMdisk meghajtó. Viszont 32bites XP esetén működik a PAE, 64GB RAM- ig biztosan(2GB- os szegmensekben), ezt már próbáltam is, jónak néz ki. Ott akkor hogyan oldják meg ?
Amúgy ha az említett 2 file kell csak a Win98 >512 featurához, akkor akár RyZenbe is beledobhatom a 7900GS- t, majd egy félig telepített 98- ban felülírom, aztán go. Bár nemigen tuningos a 3800X- em, csak 4623MHz- et megy, vagyis a nyári kánikulában annyit ment, lehet most megfutná a 4700- at, de mindegy, azért 4.6GHz Zen+a 7900GS Win98- al elég ütős lenne
Elvileg Loew mester AHCI drivere menne a 775- nél későbbi lapok esetén is, mondjuk Intelessel biztos, AMD- vel lehet...már a háttértárra gondolva, mivel ha ott megakad a 98 betöltése, akkor nemigen lehet tovább nógatni. -
Az Angolom kettesalá kb.
"Az összetevők felülírhatják a javított fájlokat. Ha egy Frissített VMM.VXD és/vagy
A VCACHE.VXD fájl hozzáadódik a Windows SYSTEM\VMM32 könyvtárához, a Patched
A VMM.VXD és/vagy a VCACHE.VXD modul felülíródik."Ez a két file akkor
Újraolvasva(nem bogarászgattam sosem, használom, működik) látom a "DEVICE=<elérési út>\HIMEM.SYS /NUMHANDLES=64" bejegyzést, akkor ez pedig elvileg használatba veszi a teljes 4GB- ot, most 3.3GB- ot jelez a Win98, hasonlóan mint egy PAE nélküli XP esetén.
-
Manualban leírja hogy bizonyos fileket cserél, de nem tudni melyikek azok.
Az első újrainduláskor nem működik a Loew driver sem, több oka is van, jön még a PnP eszközök telepítése, felülír mindent, valamint ekkor még hiányosak a rendszerkönyvtárak.A CAB filecsere működhet, ha meglenne külön a Loew féle filesor, valamint hogy melyikbe kell bemásolni. De úgy nézem, ezt rejtve végzi a PATCHMEM.EXE.
-
Olyan módszerrel még nem találkoztam, nemtom hogy kell. A sokféle "biztos" módszer közül, nekem kizárólag a Loew driver működött.
De most látom hogy pld P45- ben is van olyan lap, mely DDR2/3- at is fogad, ott működhet a RAM csere 512 DDR2- ről, nagyobb DDR3- ra.
Valamint továbbra is az a gondom, hogy nem látom a kész projectek bemutatóját. Magyarázgatják hogyan kell, de nincs megvalósítás...vagy én nem találom
-
fpeter84
senior tag
ahha, szóval a pentiumok felső fele S7 papíron, csak éppen nem használja ki (legfeljebb a megemelt áram keretet), az MMX az ami ténylegesen egyértelműen igényli a S7 dual-voltage tudását
közben játszok az FSB értékekkel...
bár kívül esik minden tekintetben a 20-as FSB a 430FX specifikációin, mégis meglepően tökéletesen működik és stabil... működik a billentyűzet, a PCI-os USB kártya is - a sorosportot meg PS/2-t még majd be kéne drótozni, azokat nem próbáltam... ráadásul mostanra sikerült kihámoznom, hogy a PCI órajele hogyan is van - ugyanis az MX8315 nem ad ilyet ki magából... van egy 24MHz-es "peripheral clock" - először azt hittem hogy azt drótozták bele a PCI slotokba, de nem... van a PLL mellett egy 74F74-es D flip-flop, ebbe van belekötve az FSB és ez lefelezi, majd az egészet szinkronizálják egy 74F244 bufferrel. tehát amikor 20MHz az FSB, akkor 10MHz-es a PCI - és mégis működik minden, és még a win98 is meglepően használható marad - nem rosszabb mint egy közepes 486-on...sztem felveszem a modding listára azt is, hogy leszedem a flip-flop-ot, foglalatot teszek a helyére, és akkor 50+ FSB-től felezett PCI, ha pedig 40 vagy alatta akkor kikapom és átkötve full FSB órajelet kaphat a PCI
ami problémás már, az a 8MHz-es módja - procitól és beállítot FSB-től függően van hogy egyből lefagy, máskor átáll de kicsit később kékhalál, a billentyűzetet is el eldobálja... pedig ha sikerülne stabilizálni akkor egy 286-386-486-pentium @16MHz futamot is lehetne rendezni...
átnyálaztam a vonatkozó részt - ha jól sejtem, akkor a billentyűzet az ISA buszhoz kötődik. az ISA órajelét a déli híd a SYSCLK lábának megfelelően a PCICLK 3 vagy 4-el osztásából állítja elő- 20MHz FSB, 10MHz PCICLK, SYCLK=HI >> ISACLK==10/3 vagyis 3.33MHz - itt teljesen jól működik még a billentyűzet
- 20MHz FSB, 10MHz PCICLK, SYCLK=LO >> ISACLK==10/4 vagyis 2.5MHz - itt már szórakozik a billentyűzet
- 8MHz FSB, 4MHz PCICLK > bármelyik módban is van, az 1.33 vagy 1MHz-es ISA-val szórakozik a billentyűzetde így a remény még adott, hogy ha megmoddolom a PCICLK részt és 8MHz-es FSB-hez 8MHz-es PCICLK-t kendácsolok, akkor talán a 2.66MHz-es ISA-n még valahogy ellesz a billentyűzet. ha nem, esetleg azt is kipróbálhatom hogy a 24MHz-es PCK-t drótozom a PCI-ra. csak nagy kérdés, hogy életképes e az hogy az FSB 8MHz, a PCI meg 24, az ISA meg szintén 8... de ez majd kiderül hamarosan
-
fpeter84
senior tag
nézegetem a pentium datasheet-et, és valóban keveredik valami, de zavaros pocsolya az egész...
6.2. Socket 5
Two upgrade sockets have been defined for the Pentium processor-based systems as part of the processor architecture. Socket 5 has been defined for Pentium processor 75, 90, 100, and 120 MHzbased systems and is defined in the Pentium® Processor Family Developer’s Manual, Volume 1. Socket 5 does not support upgradability for 133 MHz or higher processors.6.3. Socket 7
Socket 7 has been defined as the upgrade socket for the Pentium processor 133, 150, 166 and 200 MHz in addition to the Pentium processor 75, 90, 100, and 120 MHz. The flexibility of the Socket 7 definition makes it backward compatible with Socket 5 and should be used for all new Pentium processor-based system designs. The Socket 7 support requires minor changes from Socket 5 designs – an additional key pin, 3.3V clocks, additional supply current, etc. Contact Intel for further information regarding the Socket 7 specifications.szóval volt 120-ig a S5, majd elnevezték 133-tól S7-nek, de maguk a procik semmit nem változtak, ugyanúgy single-voltage 3.3V miközben a S7 definíciója már emlegeti a dual-voltage-et, amit csak az MMX-ek igényeltek később... what? ennek mi értelme, hogy félidőben átnevezték, kikiáltottak új igényeket amikre meg még sokáig nem volt szüksége a pentiumoknak az MMX megérkezése előtt de mégis már az újnak nevezték
...
-
arn
félisten
-
-
Attól hogy nem olvad meg, még változik a mérete hő hatására.
Oké hogy a spec alapján elmegy gariidőn belül adott hőmérsékleten, de ha az is szempont, hogy majd 40 éves korában retro gamingelj rajta (lol), akkor nem árt ha az a hőingás amit el kell szenvednie, minimális már az első óráitól kezdve. -
Itt arról is szó van hogy milyen hőfokról hűl vissza. Mert nagyrészt forrasztás miatt döglenek meg a kártyák. Ha eleve hűtve van akkor esélyes hogy kevesebb tartományban mozog a hőmérséklete. Ezért még az is jobb ha totál 100 fokon megy minden de bazi nagy bordával és lassabban jut el odáig vagy lassabban hűl le.
-
envagyok
veterán
Én ezekre keresek megoldást:
Mind2 lap össze vissza szivat.
Indul, de utána már nem, stb. stb. Vagy biosba már nem akar belépni, és cseszik bootolni.
Első körben a Dallas cseréjével próbálkoznék, mert szerintem valószínüleg az okozza ezeket.Ezekhez is jó a Maxim DS1687 ?
Lett egy ASUS AV264CT mediabus 1.2-es kártyám, és rájöttem, hogy nekem csak rev 2.0 mediabusos van.
Persze nem passzol bele egyikbe se.
[link]
Tesztre nincs valakinél rev 1.2-es kölcsönbe?
Ezek lennének a jók:
Asus P/I-P55SP4
Asus P/I-P55TP4XE -
-
fpeter84
senior tag
-
Balathruin
veterán
Köszönöm az információt, erről már megfeledkeztem. Ugyan most még nem sikerült előrébb jutnom, de úgy látom hasznos lesz később. Lehetséges mégis a CPU korlátait értem el, még nem tudom biztosra.
DarthSun: Van 133/133/33 és 133/100/33 osztás, de sokat nem segítenek 160-as FSB felett. AGP vagy PCI órajelet fixálni itt még nem lehet, tuningnál elmásznak. -
zoltanz
nagyúr
-
Bile Demon
őstag
Wikin azt írják, hogy "bővíteni kell a TAG-et" a nagyobb cacheable területhez.
Manualt nem találok a lapról.
05-4129 olvasható az üres foglalat alatt. Ami kb. ugyanaz, mint a mellette lévő chip.
16Kx8, na ilyenem nincs. Van viszont 32Kx8 chipem. Pl. 256kB caches 486 lapokon. Lábszám/lábkiosztásnak utána kell járjak. -
fpeter84
senior tag
a képek egyik sem az enyém, csak találtam őket - a saját lapom egy rev 1.03-as, a chipseten 9838-as dátummal, és bár már réges rég leszedtem és nem tudom hová kutyultam el a chipeket (nagy butaság volt, akkor azt hittem hogy hamar megoldom de ez volt úgy 8-10 éve), de 100%-os biztonsággal emlékszem rá hogy TAG is volt rajta
végigtúrtam amit csak értem... pár 98-ast már nem is tettem be a listába - azokon mindegyiken volt TAG... először úgy tűnt hogy stimmelhet az elmélet hogy egy ideig letiltották a belső TAG-et (talán a korai gyártás gyenge kihozatali aránya miatt), utána engedélyezték a használatát - erre sorban találtam a 2000 utáni dátumzású lapokat amin ismét megjelent a TAG, pedig ezek is mind 512KB L2-s lapok elvileg...
@9839 van TAG
@9910 van TAG
@9927 van TAG
@9937 van TAG
@9941 van TAG
@9942 nincsen TAG
@9943 nincsen TAG
@9946 nincsen TAG
@9949 nincsen TAG
@0001 van TAG
@0001 van TAG
@0002 van TAG
@0006 van TAG -
jokeph
nagyúr
Mert az. Persze, jó ha van, csak kellemetlen 2 VGA csere között eme IGP-re támaszkodni.
Azért ingyér' nem volt az, a sima 865-ös nem csúcsnak árazott lap rendre olcsóbb volt.
Abban az időben igazából én nyűgnek tartottam az intel IGP-t, még egy occsó GF2MX400 fényében is. Az első IGP ami számomra is használható volt játékos szemmel is, az az ATI HD3200 volt.
Manapság máshogy viszonyulok hozzá, most már elég sok régebbi cím kitűnően fut egy 5 éves HD630-al is, és hát bőven vannak erősebbek is.#88982Czo: BX440-el LAN-oztam előszőr WarCraft III-al, PII 400-al és GF4 MX 440-el majd GF3 Ti 200-al.
-
-
-
zoltanz
nagyúr
"Linux alatt a Compiz es a kompozitalas is mukodott vele, de en jatszottam vele Unreal Tournamentet is (a sima, elso reszt)."
Azért megnéznék egy Intel Extreme Graphics átfogó tesztet. TNT2-t nem hinném, hogy összeségében előzné. Sőt. pl. Az első Unreal -nél meg elpáholná egy szimpla (SLI nélküli ) Voodoo2 is (GLid-del)
-
zoltanz
nagyúr
"Egyeblent a kovetkezo generaciohoz (GMA900), mar DX9 kompatibilis driver volt es a Vista Aero is megy vele. Sott, GMA900-on, mar a RTCW is mukodott (Windows alatt hasznaltam). Az Apple is ezzel adta ki az elso Intel Transition Macet, igy az elso Tigeres PC-s Hackintosh alatt, en jatszottam GMA900-val UT2k3-at is."
Lehet akkor elment, mára az idő rá csapta az ajtót. Már egy Kodi média lejátszó is diavetítés vele. Nem beszélve ha megspékejük dual-monitor kezeléssel ablak kompozítálással.
-
Tim82
félisten
Nekem úgy rémlik, hogy az első Inteles Mac-ekben GMA 950 volt, nem GMA 900 (Apple oldalról első generációs Core Duo/Core 2 Duo-k az első Inteles gépek, azok mellé pedig az Intel olyan chipsetet pakolt általában véve, amiben már a 950 volt a videóvezérlő).
A GMA 900 mobil fronton a 2. generációs Pentium M-ek (Sonoma platform) chipseteibe került, amit az Apple - egy kivétellel: Apple TV 1. generáció - nem használt még. De az Apple TV sem GMA 900-at használt, hanem valamelyik dedikált Nvidia Go kártyát (talán 7300 Go).
-
zoltanz
nagyúr
Amúgy tényleg nem volt olyan rossz, grafikai részletességet minimálisra véve eldöcögöt vele sokminden.
Miért nem a játék (3D) volt a cél? Linux-on már elég korán beköszöntött OpenGL ablak kompozítálás, de emlékszem a Béta Visa használta már hardveres 3D-t, és sok munkát levett a Cpu válláról.
Egy-két eredmény, benchmark-ok nem mérvadóak (nForce -okon a Dual channel játszott így az IGP jobban teljesített) [link] -
angyalpc2
aktív tag
Ahha köszi a választ
hát erre nem gondoltam volna
köszi+ találtam oldalt is még
http://www.thg.ru/cpu/20010919/print.html -
zoltanz
nagyúr
-
-
envagyok
veterán
Az a gond, hogy én nem értem/látom a hardver oldali dolgokat.
Akkor az SBMidi használata nem támogatott a játékok által?
Ha specifikus vagy windows alól driverezve használod a ct1600 gameport kimenetét, akkor pedig szólni fog vele a Roland Sound canvas?Azt hittem, hogy kimegy ott a midi stream, csak nem értelnezi a szabvány hangkeltő.
Akkor fordítva gondoltam ezek szerint.CT1600 mellett akkor marad a SoftMPU vagy külön mpu-401
-
envagyok
veterán
@czo
A hanging note bug, és a DMA clicking már eltűnt az awe64-el.
Illetve jóval csendesebb lett. viszont opl3 helyett cqm chipet használt
[link]
Azért hihetetlen, hogy akkoriban nem volt olyan normális hangkártya, ami bugmentes volt, szépen is szólt, zaja se volt, és mondjuk intelligens mpu-t is tudott.
El kellett telnie kb 30 évnek, hogy jöjjön egy orpheus [link] vagy egy AWE64 Legacy [link] sajnos aranyáron, ami mindezeknek megfelel, de én jobban örülnék a korhűségnek.@arn:
92 Augusztusi elvileg, de nem saját kútfőből, hanem innen "loptam" : [link]
"August 1992, First Sound Blaster Pro 2 advertisement on CGW"
Jó kis thread, a többi mentés/cikk is érdekes.Én is szereztem egy MDR-401-est [link] , de sajnos az új cucc, nem korhű, a szükség viszont nagy úr.
Ezt berakom majd a 386 vagy 486-os gépembe, azért lenne jó, ha a 486-osban a CT1600-val meg tudnám oldani a midi kimenetet valahogyan, mert akkor a 386-osba mehetne mt-32-es módban (egyelőre sc-55-el emulálva).
De semmi infó nem találok arról, hogy hogyan mivel lehet megszólaltatni korhűen (nem softmpu-val) a Soundblaster Pro2-t MID hangokkal. Pedig valahogy működnie kell, hiszen a képen is látszik, midi kábellel árulták, valami csak tudta az SBMIDI szabványt.. -
zoltanz
nagyúr
Syslink WPC54G ver 3.1
firmware-b43-installer
telepítve, de driver: N/A -t ír nem tölti be mégse. Kérdeztem a Linux topikban is x-akta.Broadcom BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN
vendor: Linksys WPC54G v3 driver: N/A modules: ssb, wl port: a000 bus-ID: 07:00.0
chip-ID: 14e4:4318 class-ID: 0280
-
zoltanz
nagyúr
"A hiba nem az, hogy nincs fent a .net? Milyen catalyst, milyen kartya? XP?"
Köszi! Elfelejtettem, érdekes a telepítő szokta kérni, de ebből kimaradt.
Annyi van, hogy el kis intervallumban lehet állítani a csak a fényerőséget.
Másnem a monitor elé rakok egy kormozott üveget éjszaka. -
fatpingvin
addikt
zseniális
imádom az ilyeneket, én most egy DVB szatelitvevőt kerülgetek a benne lévő PowerPC-s SoC-al
valami custom Linux van rajta nyilván 2.6-os kernelen, de amint lesz időm rá megpróbálok rá tákolni valami standardabbat
ja meg van egy ugyancsak Marvell Armada procis Dell vékonykliensem, arról elvileg van teljes doksi de még lusta voltam szoftvert cserélni rajta, meg annyira nemszeretem dolog hogy gyakorlatilag csak USB-t tud.
és igen, ez sztem SBC fronton abszolút retró és nagyon menő cuuc, nekem nagyon tetszikha kezem közé kerülne egy ilyen mindenképpen kitalálnék neki valami értelmes feladatot.
-
zoltanz
nagyúr
"Milyen kimenetet probaltal mplayerrel? "
Próbátam kimeneteket. Negatív.
Amúgy el lehet lassacskán böngészni egy-két lappal vele, 1,5 GB Ram.
Pl egy Prohardver fórum nobilnézet főoldal 8-10 mp alatt kódolja ki (hostolva) a Pentium4 Celeron. ugyanez iPhone SE-n 1 mp.
Ilyen ebook olvasónak,480p (SMTube) videóknak, zenéknek, kis képszerkesztésre, fájlkezelésre, kis szövegszerkesztésre elég .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged