- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én kérek elnézést, úgy gondoltam hogy egy tipp is több mint a semmi, annyira ritka a kártya is, nemhogy a hiba…
A tippet meg inkább kérdezem, nem kijelentem, hátha így is beugrik valakinek valami róla, és nem szúrta ki az eltérést a képeken.
Meg abban se lehet biztos az ember hogy a kérdezőben nem indít el valamit vagy hogy mennyire ért hozzá.
Simán előfordulhat pl. hogy a kérdés alapján kipróbálod őket a másik biosával, és ha más nem, maximum kizárod ezt a tippet.
Csak nehogy ne lehessen az újabb biost downgrade-elni aztán egyiken se menjen már a crossfire -
-
Czo
addikt
Milyen rendszert telepitessz? USB Storage tamogatas csak WindowsME/2k -tol van beepitve, elotte meg maga a technologia sem letezett (maga, az usb storage osztaly 99-es, az elso eszkozok pedig 2000 korul jottek). Ha van Firewire kulso eszkozod, az viszont megy, mert az valamikor, a Windows 95-ben jelent meg. Talan az OSR1-ben? Az OSR2 mar biztos, hogy tamogatta.
Ha nincs a vezeteken master es a rajta logo eszkoz nem cable select, akkor a csatorna lekapcsolhato. Ez teljesen normalis es helyes, szabvanyos mukodes. Tegyel ra egy jumpert, akarmit, ami vezet.
-
Innen megy amúgy, de csak az FX szériáig lehet kiválasztani, régebbi nincs.
Jó hogy bespájzoltam korábban. Innen letölthető az nVidia legacy gyűjteményem. 28.81- től 84.25- ig van benne a sorozat.
-
-
flymi
addikt
Picit közelebb kerültünk a megoldàshoz.
Elvileg a kiskutya-targonca-csúzli jelek ezt jelentik, idézem:
"A SPECTRA WF17-nél a kimeneti jel karakterisztikája a szűrő váltásával módosítható.
növekedés. Állítsa be a jumper helyzetét (piros, zöld, kék) a használati környezetnek és preferenciának megfelelően.
● Szuper finom szűrő
Általában olyan jelet ad ki, amely alkalmas a 21 hüvelykes vagy annál nagyobb csúcskategóriás monitorokon való megjelenítésre.
növekedés.
11 11
● Finom szűrő
RGB-B
RGB-A
A DFS csak RGB-A-hoz állítható be. Az RGB-B finom módban van rögzítve
növekedés.
Általában olyan jelet ad ki, amely számos monitor széles skáláját lefedi."Ha ti értettétek, akkor ezt is fordítsátok le légyszi.
-
-
-
A kód biosonként változhat.
De tényleg mindegy ha cseréltél mindent és ne indul.
Milyen lap ez?Pöcök: én szedtem ki többet is 775-ös hűtőkből amit aztán csavarosan tettem fel 1155-ös lapokra, tudod, a jó nagy rézmagost, azok jó pöckök voltak, ezért tanultam meg sérülésmentesen kiszedni.
Azóta jól jött több db is. -
-
-
-
-
Ilyen random fagyás 2 okból lehet, illetve 2 okból tapasztaltam mondjuk úgy.
Az egyik a kondi. Nem kell púposnak lenni, attól még lehet beteg.
A másik meg laphiba, aminél bármi lehet, ez a ritkább, de sose jöttem rá az okára.
Pont most volt egy ilyen BX6 nálam ami a beletett cucc függvényében fagyott.
Átalakítóban 500-as cerkával például sokkal jobban fagyott mint 500-as Slot1 P3-mal.
PCI Virge-el sokkal többet fagyott mint bármi más vga-val.
Amikor meg kondi, akkor pont minél gyengébb a proci annál kevésbé fagyott az adott lap.
Egy IBM gép 1 db alig púpos konditól 800-as cerkával nagyritkán fagyott, már azt hittem a P3 866 beteg míg jó soká kifagyott a cerkával is, mert a P3-mal azonnal fagyott.Szóval nem egyszerű ez...
-
Ramok kivesz, radírral megradíroz. Minden ami mozdítható a gépben újra kivesz, leválaszt, lecsalatoztat stb majd visszarak. Alaplapot is akár.
Legrosszabb esetben alaplap döglött be. Talán kodniknak se tett jót a nagy hideg.
Alaplapi elem csere gondolom megvolt. (rengetegszer szívtam már vele) -
-
KROK640
nagyúr
Az FC-PGA2 általában Tualatin.
Azáltalad felsorolt listából az Intel Celeron 1200/256/100/1.5 SL656 Tualatin NEM FOG MŰKÖDNI A CUSL lapban.
A 800-as Celeron és a 733-as P3 közül pedig az utóbbit raknám bele kicsit meghúzva. (800-on szerintem menne, és mégiscsak kétszer annyi L2 cache és magasabb FSB) -
-
Az FC-PGA2 a procin lévő kupakra utal, egyedül arra kell figyelni, hogy emiatt kicsivel magasabb a proci, és nagyon nehéz lehet feltenni x hűtőt, illetve hatalmas nyomást is kaphat mind a proci, mind pedig a foglalat műanyag pöcke.
Érdemes kivenni a hűtőből a lefogató fémet, ha nagyon szoros, és lazábbra venni (meghajlítani).
-
envagyok
veterán
Igazából egy delid/folyékony fém+ relid sokat segítene ezeknek. Csontkemény paszta lehet a kupak alatt.
De félek kipróbálni.
Így marad a nagy ház (thermaltake kandalf) 2 erős 140es front befújó venti, és egyedi venti profil msi afterburnerrel.
Így 70 körül marad a hőfok, és talán sokáig él.
Mondjuk jópár darabot begyűjtottem belőlük, egy életre elég lesz(kb 20db)
-
arn
félisten
-
A frontpanelen van egy lyuk, abba kell hegyes valamit belenyomni (kikapcsolt állapotban), tű, merev kis acélrúd. De van ilyen nyitó direkt, gyárilag is. Megfelelő mélységig nyomva, megindul kifele az ajtó, onnan már kézzel is kihúzható. Díszléc alulról lepattintható, utána a frontpanel, majd az alsó csavarok eltávolítása, és már szét is van kapva.
Azért szorul mert kilazult a nyitási mechanika, vagy az ékszíj - a motor nemtud elég nyomatékot adni a zár kioldásához. -
-
Keresd finalcaleb kollégát a topikból, neki biztos akad AT-és tápja (vagy megjavítja amit nem lehet azt is), az a fétise
.
frescho Nekem is ilyen ízületi meg izomfájdalmaim voltak tőle (mint egy kezdődő influenzánál), mondjuk annak ellenére oltottak, hogy már voltam bő egy éve és az IGG (antitest) szintem még mindig az egekben van. -
Nemtudom, csak tipp volt, mivel CPUz esetén nálam már előfordult. Itt pld retro SS7 gépre : Core-225MHz/FSB-337MHz/SDRAM-337MHz/szorzó-0.67
. Ráadásul a Vintage CPUz viszonylag újabb fejlesztés, direkt a régi gépekhez, retrosoknak adták ki.
Esetleg nézd meg régebbi és újabb GPUz verziókkal. Vagy pld Aidával nézted ? -
Nincs valami maradvány keveredés korábbi nVidia driverekkel ? Valami nem ok logikailag sztem, nálam a HD6850 pld rendben van, a 13.4- es driverrel, persze előtte az nV drivereket, a fentebb leírt módszerrel kiírtottam a registryből.
(#71935) Chris82 : az biztos hogy nehezebb ilyen vasakból tartalékot képezni. Config.sys jó ?, jut eszembe, nálam a rossz mem konfig (XMS, EMS set) is okozott gondokat, konkrétan hasonlót, egy bizonyos idő után instabil/fagyás.
-
KROK640
nagyúr
Persze, hogy megoldható. Még akár 1 winyón is.
Bár nekem kettőn volt (boot menüvel) WinME és WinXP a 466-osom. (128 és 192MB RAMnál még sokszor jobb volt a WinME de az XP többet tudott, sokáig párhuzamosan futott nekem a két oprendszer).Apropó :
valaki tudja mi a WinMEnek a maximum memória amit meg tud címezni? 640MB RAMmal láttam, de mire 768MB RAMom, lett a 466-osban addigra már nem használtam a WinME-t (bőven elég volt az XP SP0-nak) és most eszembe jutott, hogy vajon mennyit lehetne a WinME-re rábízni?
Azt olvastam valahol, hogy 2GB RAMig tudta talán megcímezni, de ebben nem vagyok biztos. -
batyuska100
senior tag
Megoldható, pl beállítod az 1-es hddt primary masternek, a 2-es hddt meg primary slave-ra, akkor értelemszerűen az 1-es hddről fog bootolni a rendszer, a 2-es hddt meg kiválasztod a bootmenüből. A másik megoldás az, hogy a 2-es hddt berakod egy rackbe primarynak, az 1-es hddt meg slavenek, így a rendszer az 1-es hddről fog indulni, de ha a racken van kapcsoló és azt bekapcsolod akkor a 2-es hddről fog bootolni.
Na ezen igazodj ki!
-
-
arn
félisten
Az elso 98ban, de 99ben frissitettek, de nevet nem valtoztattak, mint a bx6, bx6 2.0 es a be6 eseten. Az mar tamogatta a 133as fsbnel a 33mhzes pcit. Anno volt mindketto, a masodik mar nem volt olyan jo minosegu lap.
A szines portok 99ben jottek, mint pc99 szabvany resze.
-
batyuska100
senior tag
Slot 1 lappal nem igazán foglalkoztam még, ez csak a második eddig, mert az elsőt eladtam (bár nem tettem volna). Ez a lap már a 21. éve van ugyan abban a gépházban, nem is akarom kiszedni, még át sem néztem rendesen. Bár az fura nekem, hogy a hátlapi portok nem színesek, mint a googles képeken, hanem feketék. Talán ez a rev1.0 lehet?
-
Én komálom amúgy mindkét oldalt, az Ati retrobb darabjai is meglepően jók (9xxx). Az elbaltázott NV FX szériát is kedvelem, aztán a félretro HDxxxx (HD6850 pld). Mondjuk az újabb szériából (1060, de már ez is elavultnak számít
) nem bánom hogy NV- át vettem, kisebb fogyasztás, hatékonyabb videogyorsítás mint az AMD RX5xx- nél.
(#71459) FF23 : Directx? - jogos, el is felejtettem hogy itt már kell a 2012- es fejlesztői DX, a C++ könyvtárakkal együtt, ha nincs fent, komoly problémákat okozhat.
(#71460) KROK640 : én csak kettő brandot kaptam belőle, az egyikbe beledobtam az NV8600GTS- t, egész jó lett. Érdekessége hogy 3DM2001- ben kisebb procierővel/órajellel több pontot hoz mint a sima AM2 lap Athlon-II-X2 procival, jóval nagyobb órajelen. Részletesen itt, ebben a blogban, a második gép.
-
FF23
senior tag
-
Driverre tippelek. Nem emlékeztem pontosan, de ebből látom hogy a kártyához gyárilag mellékelt driver megy nálam. A későbbiek nem mentek fel és vagy bug/lassulás. Valszeg többet kéne mennie, mivel a 3.4 Prescott 6800GT- vel is több pontot kap 2001- ben.
Mondjuk biztosra nem mondhatom, mert P4- be még soha nem tettem át a 3850- et, tehát nincs tapasztalatom hogy abban hogy viselkedik. -
flymi
addikt
No, hát kicsit keserédes volt a két kártya tesztelése.
A 6800gt sajnos kuka. Egy driver törlés/telepítést sem bír ki. Összeomlik, becsíkoz a képernyő és kész. Másfél órát szoptam vele, de nem lehet éleletet lehelni bele.
A 3850-nek a fordítóchipjén van némi fizikai jellegű sérülés, de ettől eltekintve szerencsére vette a 3d01 tesztet. 3d03 végén a feature tesztnél viszont hibával kiszáll. -
Ha gyanús a proci akkor akár órákig, ha nem akkor 10-20 perc is elég lehet.
Én mondjuk Orthost használok meg Prime95-öt, ezeknél a ram hiba ha nem nagyon ritkán előjövő hiba akkor általában 10 perc alatt előjön, míg a proci hiba már 2-3 de max. 5 perc alatt.
Nagyon ritka de láttam olyat amikor a proci hiba közel 2 óra után jött ki, utána meg akkor se, de voltak jelei ezért futtatta a kollégám ennyi ideig. -
jokeph
nagyúr
ha után kellene tölteni, az baj lenne,akkor valahol el fogja engedni.
cserélni lötyit ?
azt valóban lehet, de a pumpa élettartamát kiszolgálja a lötyi benne.
5 éves CM Nepton 140Xl-em van, eddig hibátlan (ezen is van egy ledugózott nyílás).
Ha mégis lötyi csere lenne, a radiátor magasabb pozíciója miatt megoldja magának a kilégtelenítést szerintem. -
Smartnak én nem hiszek, azóta hogy ki lehet resetelni. Véletlenül jöttem rá, egy kínai 2 bay-es hardveres klónozóval ami néha kitörli a smart adatokat klónozáskor. Ha kell nullázok neked szívesen ha jobban tetszik az az érték.
Régi 2011-es 3tb-os pakolós greenem van már sok sok éve, asztali gépben, nasban majd szerverbe került ugyan az a vincsi és 250k parkolás volt rajta a nasba rakás elött, most a szerverben 56k-t ír. Indítás leállításnak meg 15k-t de a fene se tudja mi a valós mert smartja resetelődött. (talán 500k pakolás lehet benne és 30k-40k indulás és 2000h+ futás.) Nas-ban egyszer összehányta magát 2 bad sectorral majd HDD sentinellel regeneráltam és megjavult (?), azóta egy mentő szerverben van ahol nem gáz ha megdöglik de nem akar megdögleni.
Egyik értéknek sincs köze a valósághoz. Szóval én már használtan hdd-t nem veszek (csak kukából), azaz SSD-knél meg a vezérlő döglik be annál meg merem venni a használtat mert ugyan annyi esély van hogy másnap megdöglik mint 10 év múlva. A cellafáradásra kicsi az esély.
Azt biztosan állíthatom hogy szerverben lévő HDD sokkalta jobb állapotú szokott lenni általánosságba véve mint egy otthoni naponta ki be kapcsolgatós random tápos gépben. Fejpakolgatás ha zavar ki lehet kapcsolni, nem tudom hogy befolyásolja-e az élettartamot.
Pár dolgot tartok be hdd-nél:
Lehetőleg ne menjen 50 fok fölé, ne ingadozzon nagy mértékben. (fölösleges túlságosan hűteni)
Ne rúgjam oldalba a gépet (nehéz kibírni)
Legyen jó táp a gépben (bár ez magától értetődik)
24/7-be menjen ha lehetséges
legyen mentés róla ha fontosak az adatok -
Sanchez638
addikt
Addig örülj amíg szerverbe volt. Ott általában egyenlőre a teherlés és minőségi tápok vannak. Legalábbis egy szintet meg kell ütniük. Én szeretem az 1000+ napos lemezeket is, de feltétel, hogy 100 alatt legyen az indulás/leállás..
1TB Velociraptor-okat használok vegyesen tárolásra/főgépben a játékok alá. mind 1600nap feletti, de folyamatos használat mellet voltak.
-
Néha előfordulnak sikertelenebb napok. Bár ez elég húzós sorozat lehetett.
Vantage : Vista alatt egy GTX285- el próbáltam először. A PhysX tesztnél dobott ki, pedig a GPUz bepipálta a PhysX- et. Valamit kevertem egy külső PhysX telepítővel, jó lett, de később rájöttem hogy a driverben hogy kell belőni hogy jó legyen úgy is. Más NV és Radeon kártyával nem jött elő, de azok már Win7 alatt mentek - ha jól emlékszem mindenre
. CF- et meg nem próbáltam, van két egyforma HD6850- em, de nem vonz a dolog, az egyik fiókban van próbakártyaként. Lényeg hogy nemtom a dual GPU mennyire befolyásolja az effektust.
A kártyabehelyezést akadályozó alkatrészek előfordultak nálam is, bár az előlapi tüskesor esetén elég nehéz megoldani, régebbi lapnál, a hosszú Awe32- nél sikerült enyhe tüske-hajlítgatással betennem a kártyát, tűrhető lett az eredmény.
A keresés sokszor a legtöbb időt vette igénybe nálam is. Fokozatosan kialakítottam a kategóriák szerinti, polcokat, fiókokat, dobozokat, némileg javult a helyzet. De előfordult az is hogy egy rendrakás után méginkább nem találtam dolgokat. Úgyhogy meg tudom érteni ezt is. Nemrég rájöttem pld hogy egy spéci 478- as lefogatót kidobtam, haszontalan műanyagdarabnak néztem, akkor jöttem rá mikor előkerült a borda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest