- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #90412 üzenetére
Nem csak, hanem a tényleg tömegben gyártottakra. Pl. LED-es Ti licencet a HT itthon is gyártott. Én a középsuliban még egy VFD-s verziót használtam amit itthon szereltek össze, Ti volt és szép bőrtok járt hozzá.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #90369 üzenetére
Persze hogy emelkedik az áruk, elvégre nem csak a ft romlik (és emelkednek általában az árak), hanem egyre kevesebb és kevesebb működő példány lesz a piacon, hiszen a javarésze már vagy most gyűjtőknél van, vagy rég a kukában végezte.
"míg egy 3dfx kártya, ami beröffentette a 3D érát, azért kell rendelkezz vele, mert nélküle nem nagyon tudsz hiteles late 90s gépet építeni." - na én például ezt másképp látom. A saját korában nekem nem volt Vooodom (bár pont egy banshee is lehetőség volt, de végül TNT lett), és egy late '90-es gépet simán eltudok nélküle képzelni. S3 Trio, Savage 4, TNT 1-2, Matrox ... Mindhez volt akkoriban szerencsém, de Voodoohoz pont nem. Az olyan szent gráll volt, hallottunk embereket, hogy van nekik, de élőben nagyon sokáig nem láttam. Az osztályban is két db Voodoo 1-es volt, meg később egy Vodoo3, egyébként csupa S3, TNT 1, Matrox és társai. Sőt, Voodoo3 2000-est láttam először élőben a padtársam gépében (2000 április, noha előző októberben vette), és rögtön ki is próbálhattuk. Meg a PC barlangban a teljesítményüket megnézhettük a játékos gépekben.
Nekem a saját első élményem a Voodoo2-vel 2002-ben volt. Amikor az 1700-as Celeronba a GeF2 MX400 64MB mellé építettem be 2db Voodoo2-est SLIben. Elborult egy rendszer volt az akkoriban, de még 1024×768-ban is tudtam Glideos játékokkal játszani, és az NFS2, Drakan meg a Carmageddon 2, ugyebár úgy sokkal szebb volt. Mondjuk a hátránya is hamar kijött, rengeteg játék simán megtalálta magának a Voodoo 2SLI-t, ahol a glide semmiféle előnyt nem jelentett (nem volt extrán szebb mint D3D-ben) ami sokkal jobban futott volna GeF2-n. Ennek az lett a vége, hogy egy csomó játék esetében tiltanom kellett a Voodoo2-ket. Pár hónap múlva mikor jött a GeForce 3-asom (az, ami még most is megvan), akkor kikerült a gépből a két Voodoo2 is, majd rövid gondolkodás után már vissza sem raktam őket, hanem eladtam inkább. -
arn
félisten
válasz
En speciel tobbet hasznalom a gust, mint a 3dfxet.
a glide korszak nem volt tul hosszu, utana meg van alternativaja.
-
ityam
őstag
válasz
Tegnap filóztam, hogy rátolok erre 60Kt.
Teszteletlenül végül nekem ennyit nem ért. Túl gyanús egyszerre 4 eladó teszteletlen Banshee.Vagy nagyon jó vétel vagy nagyon rossz -
Pikari
veterán
válasz
Nem azt mondtam, hogy 5k-ért viszik, hanem azt, hogy 5 éve vitték annyiért. A hozzászólásomban azt mutattam be, hogy más műszaki termékek ára is hasonlóan alakult.
Én személy szerint az összes 3dfx kártyát eladtam, amikor elkezdett kicsit felmenni az áruk. Volt egy doboznyi belőlük. Elég nehéz volt eladni, mert ha valahova azt írtam, hogy pl 10 ezer, felháborodott kommentelők tucatjai írkáltak rá, hogy miért nem 3 ezer, mit képzelek én, ki vagyok én.
És kb ilyen fél év alatt mentek el értelmezhető árakon. Úgyhogy nem is hiszem, hogy ha lesz a jövőben eladó 3dfx kártyám, akkor azt meg fogom itt hirdetni. Egyet se tartottam meg közülük, de időközben termelődött hozzájuk 2 db, viszont az már nem fogom eladni, nagy ritkán előveszem én, és elszórakozgatok velük. Mostanában személy szerint én inkább retró félgépeket szoktam eladni havonta 1x-2x, azokra nem vasvillával jönnek a vevők.
-
snake1977
őstag
válasz
FoxiestFox #90348 üzenetére
Találtam itthon egy ilyet, ez megfelelő lehet? [link]
Egyébként is rendelnem kell innen mást, ha ez jó akkor bedobom a kosárba. -
válasz
FoxiestFox #90307 üzenetére
Nekem is görgőt kellett cserélni. Előtte volt egy nagyon jó MS billentyűzetem. Perifériát jobbat tudtak gyártani, mint oprendszert.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
FoxiestFox #90334 üzenetére
", esetleg olyan béna konstrukció a ház, hogy a slot szeparálva van a gép többi részétől, és hőkamraként működik"
Ebben van valami, valamint az alaplap túloldalán pont a chipset van az Igp-vel. A Ram is jobban melegszik mint másik notiban [kép]
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #90332 üzenetére
Kivéve ha valami zárlatos rajta, amitől még működik, e kérdéses hogy meddig.
Láttam ilyet alaplapon is hogy még ment de egy chip forrósodott ezerrel. -
zoltanz
nagyúr
válasz
FoxiestFox #90330 üzenetére
A Crystal HD kártyán lévő chip fűt. Mivel nálam ez alul van a notin célszerűen hűtőpad szükséges hozzá.
-
válasz
FoxiestFox #90295 üzenetére
Értem, hogy akkor jó billentyűzetnek számított, de ma már vannak jobbak. Pl. vezeték nélkül sokkal flexibilisebb a cucc.
-
válasz
FoxiestFox #90298 üzenetére
Egen, erre lettem volna kivancsi, hogy vajon mi makkanhatott meg. Eljut-e a kisfesz az inverterig, atjut-e az inverteren, eljut-e a fenycsohoz, a fenycso jo-e. De mivel most minden megy, igy nem akarom tovabb stresszelni.
-
válasz
FoxiestFox #90291 üzenetére
Az IBM 4860, vagy más néven PCJr, PC Junior az a furcsa gép a PC sorozatban amelyik nem igazán kompatibilis a többiekkel. A kivezetései teljesen egyediek (nézd meg a képeket), így nem lehet rádugni a megszokott perifériákat, a busza is eltér, tehát a kártyák sem játszanak, nincs DMA, így lassabb. Ráadásul a 64/128k RAM-on osztozik a megjelenítője is, ami csak nagyjából CGA kompatibilis. Ja és még lassúságban is csúcstartó. Cserébe van beépített hang csip és 320x200-as felbontáson 16 szín.
envagyok: Az oldal urai kitalálták, hogy nem felel meg valami a policy-nek, hogy bekerülési áron felajánlottam a topic lakóknak a maradékot, mert csak. Kaptam érte figyelmeztetést is. A szigorítás sikeres volt a régi motorosokkal szemben, az addigi heti 1-2 új cikk helyett alig publikál valaki.
BIOS betölthető RAM-ba, valahol láttam erről git repót, ha gondolod előásom.
-
válasz
FoxiestFox #90289 üzenetére
Felváltva használom amúgy a Logit és a PCJr második szériás gyári billentyűzetét. Vezeték nélküli csoda, de amúgy elég mehhh...
-
válasz
FoxiestFox #90287 üzenetére
Logi G613. Miért kérded?
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #90251 üzenetére
Hát pedig az elkészült, a leírás alapján, de nem működik.
De másnak se működik innen a topicból sajnos... -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #90219 üzenetére
Én nem ezt tapasztaltam, van amin a Win7 pörög, a Win10 meg nem
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #90219 üzenetére
-
Bile Demon
őstag
válasz
FoxiestFox #90179 üzenetére
Nekem a zsírúj 420MB-s, amit 1994 július elején vettem, szeptemberre csak kattogott induláskor. Amit cserébe adtak azon meg volt pár bad sector. Talán gariba visszavitt lehetett.
A harmadik lett az igazi.Azt 1995 nyarán cseréltem le, mert visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam rá. Évfolyamtársam oszt. társa Mad Dogozni akart, de nem ment a gépe, mert idegesen szétvert rajta valamit, talán pont a HDD nem élte túl az agressziót. Épp pünkösd volt vagy vasárnap, nem volt bolt és azonnal kellett neki valami és akkor haverom rám gondolt, hogy nem okoz gondot nekem a macera. Macea, mert ott volt a pénzköteg, meg a fater szolgálati pisztolya a kölöknél.
Valahogy hozzáfért a széfhez.
Akkor lett helyette a fekete WDAC 2540-es. Az már LBA meg EIDE volt.
A 420-ason kívül még egy 1GB-os WD is meghalt. Ismerősnek vettem újonnan, beszereltem. Aztán kb. 1 évesen, amikor vettek új gépet akkor adatokat migráltam róla és nekem adták.
Elhoztam beszereltem, ráköltöztem F6-al. Aztán nem indult a gépem, talán VGA kártya kontakt, vagy Slot 1 proci, volt pár ki / be kapcsolás a hibakeresés közben és megadta magát a HDD.
Azóta is hibakeresésékor le szoktam húzni a tápot. SSD-ről is, hogy ne gyűljön feleslegesen a sok "Unexpected Power Loss Count". -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #90154 üzenetére
Egy ideig (2001-ben) nekem is egy Quantum LCT 20 20-as HDD volt a mobilrackemben, meg egy ugyanolyan a gépemben. Ez azért volt akkoriban menő, mert sokan még összesen 5-10GB kapacitáson éltek.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #90154 üzenetére
90es evek elso feleben azok a fekete kocka vinyok a legjobbak voltak az ide vinyok kozott.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #90130 üzenetére
Pont múltkor vittem el telepre és kaptam 5k-t szemétként egy p2es compaq-ért, mert valami sípolgatós nyavajája volt és gazdaságtalan lett volna szórakozni vele eladásra, megtartani nekem nem kellett..
Amúgy Epoxból vannak gyönyörű zöld slot 1 lapok, mellesleg fullosabbak is sok ASUS, Gigabyte, stb. márkánál. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #90063 üzenetére
Az egyik, ha nem az egyetlen leghoszabb ideig szolgáló platform az s775, persze van egy választó azért, ami nem átjárható de akkor iss.
Az s775 teteje (szerintem) a G41/P41/P43, vagy P35/48 és X38/48 -as lap, C2Q-val vagy egyenértékű Xeon-nal még most is vidáman elmegy alap dolgokra, SATA SSD-vel, 8 GB DDR2/3 vagy 16 GB DDR3 rammal, akár OC nélkül is.
Unokatesóm fiának a 1 hete raktam össze a lomiból egy G41-es Foxconn lapot, 2*2 DDR2 800-as rammal (a 8 GB-ot nem akarta vinni, talán egy BIOS flash ,megoldotta volna, de nem volt kedvem molyolni vele), Xeon X3330-al és egy 32 GB-os SANDISK SSD-vel, hasít mint a szél a W10x64 rajta, a gyerek meg örül, mert megy a "jutyube" rendesen (720p-ig) és a levelező használata se igényel KV+Cigi szüneteket mint a korábbi özönvíz előtti laposán, dVGA nincs a rendszerben, elkarcol a G41-es pch IGP-vel az MS driverével.
Erőben kb. úgy alakul a történet, hogy a rojtosra húzott s775-öt egy jobb X58 hozza alapon, a rojtosra húzott X58-at meg egy jobb X79 hozza alapon. -
válasz
FoxiestFox #90035 üzenetére
Afelé hajlottam, akkor az lesz.
-
FF23
senior tag
válasz
FoxiestFox #90011 üzenetére
Akkor hagyjuk. Ezt még az apacer oldaláról töltöttem le. Biztos rossz.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #90000 üzenetére
Nyilván nem, de olvasni még tudok.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
FoxiestFox #89889 üzenetére
Böngészőből nem is cèl a Youtube. SMPayer (yt-dlp a youtube-dl utódja) viszont lejátsza url címet megnyitva. (Kodi is képes rá csak az bonyolultabb)
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #89861 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz
Amúgy nem is tudtam, hogy szereztél W701-est
-
Francia91
veterán
válasz
Holnap megcsinálom
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #89798 üzenetére
"és nagyon gyorsan limitáló tényező lett az SSE2 hiánya (azt hiszem ez volt a gond), sok olyan játék már hiányolta, ami nyers erőből még lazán elfutott volna." - pontosan emiatt váltottam le én is! Az 1466@2669MHZ még bőven elég lett volna, főleg a 7300GT-vel együtt, de egyre több játék nem ment az SSE2 hiánya miatt
A Phenom 9500-am ezért érzésre sokkal jobb gép volt, pedig (érezhetően) akadtak olyan helyzetek, amikor lassabb volt mint az Athlon XP-m (jellemzően az egy magot használó dolgoknál). Sőt, amikor Phenom 9500at megvettem akkor még minden csak egy maximum két magot használt, tehát ez egy igen lényeges szempont volt. Valószínűleg rövid és középtávon sokkal jobban jártam volna egy magas órajeles C2D-vel, de erősen jövőálló gépet akartam, és akkor a párhuzamosítás tűnt a jövőnek. Nem véletlenül került bele dupla GPU-s VGA sem ... (Na az meg ha lehet még nagyobb mellé volt, szinte nem volt játék ami normálisan használta volna a második magot... az egyetlen előnye az volt, hogy akkori szemmel rengeteg sok-sok VRAMot (1GB) kaptam).#89795 Francia91 : szép gyűjtemény!
Nekem sajna még 512-es modulból is csak egyvan, bezzeg 256-osból egy egész marékkal. Sajnos így jelneleg az Atlon XP-mbe ha fejreállok se tudok 1GBnál több memóriát rakni, pedig nagyon régen a leváltása előtt már 2GB volt benne
(1GB + 2×512)
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #89798 üzenetére
2002ben az volt az tbreddel
-
Armagedown
őstag
válasz
FoxiestFox #89499 üzenetére
Szerintem a régi forrasztásokból kioldódódó ólom és egyéb dolgok nem tesznek jót a környezetnek.
Jobb, ha bent van, mert legalább nem történik ez meg.Amúgy szerintetek megbízható lehet XPhez a Legacy Update?
Michael MJD videót is készített róla.
Mondjuk ő nem a szakma csúcsa. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #89502 üzenetére
Nekem van ilyen szándékom, csak beltérre.
-
arn
félisten
válasz
hwpokol
-
flymi
addikt
válasz
Teljesen rendben van, mondjuk az egyik lapban benn maradt a cpu.
Nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljanak. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #89492 üzenetére
Pont forditva
az intel a nativ tamogatast a bxel kifuttatta (1998), a via meg a kt133aval (2001) is tamogatta. Ez volt az utolso lapom, amiben a gus ment. Abit, epox, ilyesmik.
Az mas kerdes, hogy bxre szinte mindre raktak, a vias lapoknal meg addigra alig hasznaltak isa kartyat, es azert maradt el - 2000re kezdtek kikopni.
-
Fred23
nagyúr
válasz
FoxiestFox #89488 üzenetére
Rákerestem, ezeket mind én linkeltem be:
-
Fred23
nagyúr
válasz
FoxiestFox #89488 üzenetére
Lehetett kapni ISA-s 462-es lapokat, bár tán tényleg nem volt sok. Mondjuk mintha régebben pont linkeltem volna ebbe a topikba egy egész jó árút eBay-ről. Néha ki lehet fogni egyet-egyet postázással együtt is 20k alatt.
-
válasz
FoxiestFox #89381 üzenetére
VIA-n kivul szerintem nem volt mas. Vagy igen?
-
Vladi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #89342 üzenetére
Ha rajtam múlik, ez a projekt sose készül el. Nincs hozzá elég tudásom és kapacitásom pl. időben.
De ha valaki felveszi a fonalat, akkor megpóbálok besegíteni, vagy valami.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #89296 üzenetére
Neked is van igazad.
De nekem is, mert 70 fok közelébe se megy játék alatt (100%-os közeli terhelésen) az R9 380/GTX 960/RX 550/RX 480 - ezeket 15 fok mellett használom (garázsgép+bencpad gépek), ilyenkor aktív a FAN-STOP, mert a 30 fokot sem érik el idle, játékhoz elég a 25%-os ventifordulat, így is 60 fok körül mocorognak maximumban.22 fokos helyiségben a GTX 1070 ROG Strix-nél 25% van fixen (kb hangtalan), ez így max 35 fok (fan stopnál elszáll a hőmérséklet elég szépen, idle 50/60 fok igen rövid idő alatt) kivéve játéknál, ott fix 40%-ot kap (minimális hang) - GPU 60 fok/GPU HOT SPOT 70 fok maximum - ebben a házban nincs házszellőzést adó venti beépítve egy sem.
A teljesség kedvéért megemlítem, hogy ha a játék menüjében vagyok (mert épp 2 game között vagyok), akkor mindjárt esik a hő 10-15 fokot is akár, azaz GPU 45/50/GPU HOT SPOT 55/60 fokosra lemegy, amúgy érdekes ez a GTX 1070, a GPU/GPU HOT SPOT értékek között stabilan 10-12 fok a difi bármekkora terhelési és idle módban is.
Ha végre beépítem a ház új ventijeit, sanszosan mehet vissza az idle módhoz a FAN-STOP.
Ez a GTX 1070 az aláírásomban lévő konfig oszlopos tagja.Cégnél lerakott gépemnél aktív a FAN STOP az RX 460-nál, itt nincs értelme járatni a ventit, a ház jól átszellőzik (pedig ez egy ITX gép, Cooler Master Mastercase H100-as házban) és max 32-35 fok idle a VGA, játéknál meg max 60 fokos - a gyári ventiprofiljával.
Szóval helyzet és adottságoktól függő a jó megoldás.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #89296 üzenetére
na látod ebbe nem gondoltam még bele, pedig nagyon igaz.
ezek szerint érdemes valami olyan fan curve-t beállítani ami stabilan mondjuk 60-70 fok körül tartja a hőmérsékletet, terheléstől függetlenül.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #89293 üzenetére
Egyetértek.
Ezért is használom az összes FAN STOP-os VGA-m úgy, hogy mindig megy a venti(k) rajtuk, 20-25% körül. -
Vladi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #89268 üzenetére
error halt, all but keyboard. valami ilyen beállítás volt a biosokban, szerintem majd mindben.
Szerverekenb sincs bill, a házi szerverekben sem. Ha beállítasz pc-t szervernek, wol indítással akkor akár egy évig még csak nem is látod.
-
envagyok
veterán
válasz
Persze, az f1 hibára várást ki lehet kapcsolni... billentyűzettel
Sokszor van rá szükség, hogy "headless" monitor bill. stb nélkül használjak pc-t.
Fura is lenne, ha pl. a hp microserverem is billentyűzet után sírna. -
jokeph
nagyúr
válasz
Biztos, ami biztos alapon van 2 db faja HP Brand PS2-es bill.-em, az a tuti. -
moongoose
őstag
válasz
FoxiestFox #89248 üzenetére
Már fel tettem az eladónak a kérdést.
Ha válaszol írok ide. -
zoltanz
nagyúr
válasz
FoxiestFox #88985 üzenetére
Ismerős pl honvédség minisztérium tartozó kötelékében ilyenjeik voltak. Másik pl Videoton-nál dolgoztunk, igazgatóság, titkárság ott is ilyen gépek notik voltak HP. Akkori Apeh/Nav-nál 1996-98 pedig Unix-okat használtak nem Windows-oakt. Grafikus munkaállomások (Budapest-en, weblapkészítők) nem is PC-k voltak hanem Apple Machintosh -ok.
-
válasz
FoxiestFox #88981 üzenetére
Ugyan, a diak vagy a dolgozo elotte i810-vel szerelt gepeken dolgozott/tanult
Ott se volt lanparty. Azelott pedig valamilyen S3 Trio3D vagy Trident Blade volt inkabb a legalso szegmensben, mert ezek meg leteztek, a TNT2 M64 idejeben, azoknal pedig olcsobbak voltak.
-
Chris82
senior tag
válasz
FoxiestFox #88947 üzenetére
Néha már túlzásba is viszem a takarítást
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #88936 üzenetére
tudod a dolgod...
láttam én is anno, hogy ES procikat szórnak ki, Q9500-am is az volt anno ami Koreából jött.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
FoxiestFox #88899 üzenetére
"Vsz elég lett volna az opamp csere, ha annál is jobb hangminőségjavulás kell, el kell felejteni ezt a kártyát."
Ezen az STX -en is "csak" azt cserélték.
[link]
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #88789 üzenetére
Elvileg 96 végén mikor megjelent, Pentium 200 volt, a p2 eleje is már 97 nyár környéke.
De végülis belefér, mert v2 meg már 98-as.
Én az AGP miatt is gondoltam kihagyni a korai p2-ből. -
válasz
FoxiestFox #88775 üzenetére
Na, erre pl kivancsi lennek, hogy miert volt fosabb, peldaul az Apple alltal is hasznalt nForce 7-es csaladba tartozo MCP7A/MCP79 chipset? Az Intel hasonlo megoldasahoz kepest (960/960/G40/45os chipsetek) konkretan urhajo volt. Akar 16 GB DDR3, CUDA, rendes h264 dekodolas, SATA 3-as AHCI portok, stb stb). Raadasul az erre epulo gepek, siman kapcsolgattak a chipsetbe integralt es a mellerakott dedialt kozott.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #88775 üzenetére
teóriám erősíti hogy a macbook is csak egy túlárazott consumer úgyhogy nem számít bele a nemfos gépek közé amikben ilyen hardver volt
Mondjuk ezt pont cáfolnám, a Czo által említett 2008 late-2009 MacBook/MacBook Pro széria elég jó volt, komolyabb szériahiba nélkül (az azt megelőzőben meg kb. ugyanaz a GPU volt, mint a business class Thinkpad T61-ekben, R61-ekben, és ugyanolyan tömeges problémái voltak).
én is szeretnék pl egy x100e-t
Biztosan én emlékszem rosszul, de abban mintha egy nagyon low-power AMD proci/IGP páros lenne, nem Nvidia.
-
válasz
FoxiestFox #88766 üzenetére
Fostartalyok? Appletol kezdve, Thinkpadeken es Delleken at, kb mindenkinek volt, felsokategorias gepe is, szerintem nForce IGP-vel. Az Apple peldaul a 13-as, 15"-os es 17"-es MacBook Prokat adta ki 9400-es IGP-vel, a 15"-os es 17"-es gepeibe pedig emelle berakott egy dedikalt 9600-ot is. De a Dell is az XPS szeriabol csinalt ilyet pl.
-
válasz
FoxiestFox #88760 üzenetére
Nem rossz gépecske ez. Csak nem arra jó. Egyszerre nem értem, hogy mit toltak amikor ez így megalkották és azt, hogy ami jó volt benne miért nem vitték tovább. Az IBM-nél ha már egyszer ezeket az új featureokat kitalálták, akkor belapátolhatták volna az XT-be. De nem, annál maradtak a CGA-nál és a prüntyögőnél, mert hát minek a jobb grafika és hang egy business gépbe. Használja a felhasználó a bugyirózsaszín palettát!
A Tandy bezzeg sikerre tudta vinni a PCjr-es tudományt, pedig az sem lett olcsó, legalábbis egy C64-hez képest. Csak annyi volt a trükkje, hogy standard csatlakozókat, rendes ISA buszt és billentyűzetet kapott bővíthető RAM-mal. A jobb megjelenítést és hangot meg átvették a PCjr-től és tádáááám kész is lett az egyszerre munkára és játékra is elfogadható gép. Nem is véletlen, hogy a programok Tandy sound és graphics néven ismerik, pedig a Tandy "csak" egy jól sikerült PCjr adaptáció.
-
Vladi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #88610 üzenetére
Hátjabakker. ránéztem...
ezt nézd: link. Azért ezen látszanak a tracek, a viák, a testpointok. Egy tökfekete alaplapot hogy lehetne javítani?
Jóoké legyen ez költői kérdés.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #88589 üzenetére
Szvsz ami funkcionalisan jo, az szep is. Meg alapvetoen a jo designokkal sincs gondom, csak az alaplapok nagy resze giccses, tul van tolva.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #88589 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #88338 üzenetére
köszi, ezt majd elmesélem öcsémnek is, amikor legközelebb jön az atomfizikával
-
fatpingvin
addikt
válasz
neközelíccsé'!
-
válasz
Ütnek a beszólásaid
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #88323 üzenetére
"ne bunkóskodj, Rókica!"
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #88303 üzenetére
és eljutottunk arra a pontra amiben 100%-ig egyet tudunk érteni
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #88301 üzenetére
amellett hogy maximálisan egyetértek veled, amitleírtam az még viszonylag objektívnek mondható. az elektroncsöves erősítők mérhetően torzítanak, és ez a torzítás az ami természeténél fogva kellemesnek, természetesnek hangzik.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
FoxiestFox #88218 üzenetére
Köszi! sikerült feltelepíteni végül ezzel: 2005-12-11 Version:8.203.0.0
Ati Mobility 9000 -eshez (FireGL 9000 AMD RV250/M9 GL) Windows XP-re. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #88082 üzenetére
Akinek nem volt anno gus, szvsz csak csalodas lesz… moduleokhoz jo, meg demoscenehez, egyket jatekban, ami moduleos, amugy csak nyug.
Legalabbis nekem, amelyik jatekkal, vagy swal anno nem volt emlek, csak szimplan egy regi vacaknak latom. Most az akkori demok, amiben par kocka forog, meg ilyenolyan swes shaderek vannak, nem mondanak semmit, aki akkor nem ertett hozza, es nem elte at, hogy miert is volt nagyszeru abban a kontextusban, foleg amilyen gyorsan fejlodott minden. Ami az egyik evben meno volt, a masikban mar nem.
A tobbiek meg azert lelkesednek erte, mert vki mondta, hogy jo, es most draga.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
FoxiestFox #88082 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #88076 üzenetére
Van meg par ilyen… gus, tseng, k6. Egyik sem egy jol hasznalhato vas, de megis megorulnek erte. De szvsz ugyis sokkal gyorsabban fog az egesz retrolufi kipukkani, mint amennyi ideig fuvodott.
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #88068 üzenetére
Ez így van, bár szerencsére vannak kivételek amikor normális áron lehet kapni ritka cuccokat. (Persze nagyon sok türelem és keresés is kell.) Az ebay-es ár azért is megtévesztő, mert országonként más az átlagember anyagi helyzete, az adott országban lévő ritkaságok száma is, továbbá egyre többen inkább más országból rendelnek ha túl drágán kínálnak csak valamit, ezzel is normalizálva az árakat. Viszont ha egy adott cikk még külföldön is szökőévente van jó drágán, akkor nem irreális az ebay-es ár, mert külföldről még minimum rájön a szállítási költség is, rosszabb esetben pluszba jön hozzá a vám is, ha EU-n kívűlről rendeled. Jó példa erre az Abit lapocskám, nyugodtan lehet keresgeti, ehhez képest az Asus Rampage Extreme lap tömegtermék.
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #88068 üzenetére
ez így van. de mikor visszakérdezek, hogy miért nem hirdeti ott az esetek nagy részében a válasz az, hogy csak hümmög valamit vagy még magyarul sem tud rendesen, nem hogy angolul vagy németül.
a sztori jó pár éve volt, tuti olvassa a topikot és magára ismer, de így járt
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #88065 üzenetére
azokat szeretem én is, nem egyszer vettem komplett gyűjteményeket. csak mikor az ember már az ajtóban kezembe tolt egy nagy mappát lefűzött bugyiban lévő kinyomtatott ebay listázásokkal, hogy az X cucc fent volt Y áron Z éve és most szeretne érte Y plusz 50 százalékot minimum akkor robbant ki belőlem a röhögés és sok sikert kívánva otthagytam.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #88051 üzenetére
Mert nincs mire hasznalni. A jatekok a kulcs, 97re valt a fo csapasirannya a win, mert eddigre volt megfelelo directx, jelentek meg az elso gyorsitos kartyak, amik dos alatt mar sose terjedtek el. 97ben meg jott par jobb cim dosra is, de 98ra mar mindenki 3d gyorsitos jatekokat akart. Ez igy kb egybe esik a 98 megjelenesevel.
Nalam a win98se a befuto, a win95 nagyon fapad, a winme meg kb win98se csicsamicsaval. A win9xnel amugy is a 99/00 az aranykor, de a 2000es megjelenesek joreszt mar mennek winxpn, illetve modernebb wineken. Majd akkor lesz erdekes a winxp+ ha sok jatek nem indul el a modern gepeken.
En is kb 98ban valtottam csak winre, addig dost hasznaltam. A demoscenen meg 99ben is tobbsegben voltak a dosos produkciok.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
FoxiestFox #87969 üzenetére
polcrendezes kozben épp a kezembeakadt egy Diamond Stealth S540, nemtudom mukodik-e, mert nincs mibe belerakni. Ha érdekel, privizz rám.
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #87969 üzenetére
beletúrtam teszteletlen VGA kupacba, van egy 32 Megás ManLi S4. erre nem is emlékeztem
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #87967 üzenetére
aha, persze
Savage3D nem egy acélos VGA, kemény 1404 pontot csinált 3DMark 2000-ben TUSL2-C lapban 1.4 GHz-es Tua PIII mellett.
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #87964 üzenetére
abból pont volt a kezemben pár napja egy Hercules Terminator BEAST pakolás közben. tényleg szörny(ű)
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #87961 üzenetére
van pár, PCI vagy AGP?
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #87797 üzenetére
Nekem simán jó, CRT-n és TN-es kijelzőkön edzettem - T61-ből elég sok van szerényebb felbontással, amire kb semmi nem fér ki értelmesen 14"-on.
A főgémer konfigomon is TN++++ kijelző lóg, nem véletlenül (lásd aláírásomban lévő konfig).
A munkás gépen meg 2 db DELL P2417H - na ezek IPS-ek.Itt fontos volt a betekintési szög is.
Tesztkonfigon Samsung Syncmaster 204B, garázsgépen (ahonnan a legtöbbet irkálok) meg 205BW lóg.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #87792 üzenetére
Hát, kb.
Ha meggondolom, nemrég sikerült egy szép állapotban lévő T61-es Thinkpad-et verbuválnom kőkemény 9e-ért, az akksija se tropa, 1,5 órát elmegy filmnézéssel.
Igaz, csak az Intel IGP-s, de a kijelzője fantasztikus, 14"-on 1440*900-as. C2D T8100+4GB ram és 160 GB HDD.Jelenleg kőkeményen folynak az nForce2+AGP Radeon VGA tesztek, Athlon XP 1600+-al.
Felhozatal: 7000,7500,9250,9550,9600 és majd X1950GT valamint ha belefér a barebone házba akkor HD3850 is.
Utána nVdia tesztcsokor, nagyvonalakban: RIVA TNT2,GF2MX400,GF4 MX440/460, GF3Ti200, GF4TI4200 és GF4 MX IGP már megvan, FX5200,FX5900,GF6200 AGP+PCI,GF6800,GF7600GT és GS valamint GF7800GS.Ha ez mind megvan, akkor 1600+ cseréje 3000+-ra és RE.
-
válasz
FoxiestFox #87708 üzenetére
A korabeli driverek úgy 2000- ig jók, hiszen korábban sem volt gond velük. Bár az ALi-NVidia pároshoz már kell a sokkal későbbi moddolt ALiAGP, de azt tudtuk már ezer éve hogy avval problémák vannak. A régi ALiAGP- vel is megoldható, csak macerásabb.
3DM2000 csontra fagy, a 2001 meg kidob mindegyik chipsetnél, ha nem a megfelelő driverek vannak fent. Hasonlóan a gamek is problémásak lehetnek.
A gond a naptárazással van, ha valaki ragaszkodik a hardver korában kiadott driverekhez.
Meg a sorrend, a chipset előtt kell a DirectX
Olyan is van aki nem másolja a telepítőt vinyóra, egyből CD- ről, had menjen, aztán belegabalyodik a folyton visszakért cab fileokba.98 stabil, így az SS7- en telepítve is. Bizonyítja a BX is, ahol nem szükséges a furmányos telepítés, ha rosszul van telepítve, akkor is megy.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #87688 üzenetére
Igen
Freschonak is sok infót köszönhetek, de arn, Dathsun, Ranagol, Chris82, ganz, bacsis is sokat segített.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de még többen vannak. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #87686 üzenetére
Vagy inkább hardverkosarat.
Néha szoktam szűrni a topikot, és csak azt átolvasni, amiket írt.
Thx Czo
Egyszer ráérne, mindenképp meglátogatnám, pedig messze van. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #87661 üzenetére
Nyilván nem XP alatt intézem a banki tranzakcióimat.
Drivert letölteni megteszi. YT-ről is mene a zene, persze háttérben és ehhez azért már nem árt egy combosabb 2 magos CPU. -
válasz
FoxiestFox #87661 üzenetére
Emiatt írtam hogy a frissített XP ajánlott. MyPal+Panda van minősítve a csomaghoz. Persze a napi frissítés csak a vírusirtóhoz, a böngészőt figyelni kell, jött-e ki új. Maradhat biztonsági rés. Én is inkább csak gyors driverletöltés és az érdekesség miatt használom néha. Az XP- s gépben járt pen meg a nagygépben megy azonnal vizsgálatra.
Tökéletes biztonság persze nincs, még a rendesen konfigolt Win10-11 esetén sem. Sőt már a Linuxokat is egyre jobban célbaveszik a kártevők. -
válasz
FoxiestFox #87560 üzenetére
Abból én is viszonylag szűkösen állok, gondolkodom is hogy be kéne szerezni 3db- ot a Tua/Copper tesztekhez, ne kelljen folyton cserélgetni, Copper esetén pld csökken a lesarkazás veszélye, bár nagyon óvatosan szoktam bánni vele.
(#87567) Fred23 : AGP driving value : hasznos infó, erre nem valószínű hogy gondoltam volna. Lehet hogy evvel elindul a R9800Pro is a P5A-B- ben
, ahol amúgy képet sem adott.
(#87569) alvaro : talán olyan alkatrész, melynek kicsi a szerepe, vagy a füst ellenére is műkszik még valamilyen szinten. Nálam a 7900GS ledobott egy kondit, anélkül is ment, de azért visszaforrasztottam.
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #87560 üzenetére
Nálam az AT lapok kivezetései vannak rendkívüli módon kifogyóban
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #87497 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy szar, hanem azt, hogy engem nem erdekel, mert nincs semmi nosztalgiafaktora szamomra. Mindig sajat gepet epitettem.
Talan egy dx266 compaq erdekelne 93bol.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #87493 üzenetére
Az Aldiban mai napig tudsz Medion pc-t, Laptopot vásárolni.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #87491 üzenetére
Osztrak apro teli van vele, en kerulni szoktam oket, mint a tobbi “brand” gepet
-
válasz
FoxiestFox #87491 üzenetére
Valóban, azt kell mondjam hogy a medion gépek igen jók. Mármint márkás cuccokból vannak összerakva. A lap mondjuk szerintem MSI.
Eredeti konfigjában ahogy néztem Ti4200 volt, sajnálom hogy nem azzal dobták ki. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #87446 üzenetére
Nagyon szívesen !
Természetesen ezt tenném mellé durván: SLOT1 BX440-es lap, W98/ME - 64/128 MB SDRAM 100/133, W2000/XP - 256 MB SDRAM 100/133, PII 450/PIII 500/550, min 40 GB IDE de inkább 80 GB IDE HDD, de leginkább SCSI PCI-os vezérlő+10000 RPM-es SCSI UW 68-as HDD-t meg valami faja hangkarit, min SB 128 PCI, de van biztos megfelelőbb is. -
válasz
Tudod mi, az igazi nagyagyu? Egy Real3D Starfighter meghozza a PCI verzio! Ugye Real3D/Lockheed Martin az eredeti brigad, igy ok gyartottak PCI-os verziot is, aminel egy sajat gyartasu bridge chip emulalta az AGP mukodest. A kartyan volt igy SGRAM (framebufferr a 740-hez) es SDRAM (texture buffer a bridge chiphez). Amikor lelottek a ceget (ez kaszalta el az Intel 752/754-et; a 752 kerult tulajdonkeppen a i810/i825-be), akkor az Intel megvette a szellemi tulajdont (ennek az oroke van/lehet benne azota is a sajat cuccaikban, mert elegge eros a visszafele kompatibilitasa a modernebb GPU-knak (GMA csalad)), az ATI pedig felszivott sok alkalmazottat.
Anno, lattam egyetlen egyszer egy ilyen kartyat eloben, fizikailag. De sajna nem a 16 megas, hanem a 12 megas, az AGP-s verzional is lasabb peldanyt. A 16 megas allitolag kepes volt megverni az AGP-s verziot sebessegben, mert a helyi RAM sokkal gyorsabb volt, mint a rendszerram, az AGP buszon keresztul. De lehet, hogy ez csak mendemonda, mert benchmarkokat se nagyon talalok.
[Itt twitteren van egy jo minosegu kep a kartyakrol], [itt pedig a Wikipedia oldal]
-
gban
veterán
válasz
Nekem kedvenc kártyám volt az i740
Olcsó volt, a többi hasonló árúhoz képest meg tök jól használható volt. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #87443 üzenetére
Ha tud annyit mint egy S3 Savage 4 8 MB AGP-s kari, akkor simán használható lenne.
Pl. Star Wars 1 Racer, SC+BW, Pandora's BOX, stb. -
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #87437 üzenetére
Igen, de gondoltam másnak is hasznos lehet az infó, hogy mitől tűnhet betegnek ami valójában nem az, és mi a megoldás rá.
Plusz adalék: regisztráció után olyan tesztek vannak a 99MAX-ban amit életemben nem láttam -
válasz
FoxiestFox #87419 üzenetére
Nekem is tetszik a Pinball zenéje.
tecső : az micsoda ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Google Pixel topik
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Már az MSI is figyel arra, hogy mit vár egy átlagfelhasználó a klaviatúrájától
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest