Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Szerintem az itteni célközönség jó része nem tud mit kezdeni a 8-bittel. De a "PC az nem retro, hanem szutyok" örökbecsű hozzáállást szerintem ne itt keresd a 8-bitesek ellen

Nekem megvolt a nagy hármas, Enterprise 128-at odaadtam barátomnak, most csak kenyér C64 van meg ZX Spectrum, de soha nem vettem rá magam, hogy használjam, ha volt is kis időm, akkor se. DOS-szal kezdtem, 8-bit kimaradt, 0-ról kéne bepótolni és nem volt rá energiám. Most meg ami lázba hoz, az a korai megbukott 3D gyorsítók, ezen kívül meg a mobiltelefon vonalat is tolom évek óta.
Bár a ZX-hez gumi meg fólia az kéne másik.
-
-
Kéne egy kis help, hátha valaki bele futott már.
3Dmark99Max telepítésnél kicsomagolja magát, indul a telepítő majd "an error occurred during move data process -113" és alatta a hely:
Component:
File Group:
File: C:/Windows/TEMP/~WZS0F29.TMP/data1.hdrXP, P4 3GHz @1.5GHz és 1GB rammal, S3 Savage 2000 64MB kártya.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Gondolom nem...

-
r0b3r
senior tag
Gericom Hydrospeed 2000. Olvasva a régi fórumbejegyzéseket, mekkora egy hulladék lehetett ez a laptop a maga idejében. Gondolom most is az, csak rá lehet fogni, hogy retró.

-
Igen, de elég ritka az a lap amelyik kezeli ezt az anomáliát.
-
válasz
alvaro
üzenetére
Pontosan, a cache- elendő ablakot tologatni is tudja állítólag, de nekem rendre legalább 15-20%- al kevesebbet hozott a 3DM2001, 256MB- al. Az ablak helyzete viszonylag bizonytalan lehet, nagy szórások is vannak. Ha ilyen gépen a Wines Shiny tesztet futtatod, látszik hogy hosszabb ideig, lassan növekszik az eredmény. Gondolom közben optimalizál a lap. Játékokon is meglátszik, összevissza gyorsul-lassul az egész.
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Azt kezdtem el telepíteni, kell az usb.
Egyébként a Bios-ban W98/Win2000-et ír... na az utóbbit már erős túlzásnak érzem. 
-
A korabeli PCI kártyák elég vegyes beszerzések nálam is. S3 TrioV2 még megvan a korabeli+ingyen kaptam egy vagonnal sokfélét (ebben van a Trident is, bár lassúbb mint az S3 - S3- ból AGP- st is kaptam), R7000- et régen vettem viszonylag drágán, aztán az újabb ingyen kapottak a Riva és Matrox, PCI 486- ba prímák, bár a VLB kártyák gyorsaságát egyik sem éri el.
(#55379) r0b3r : 128MB ramot tegyél csak bele, 98SE- nek is elegendő, 256- al a K6-2 sokkal lassabb lesz, hacsak nincs a lapodon legalább 1MB cache.
-
r0b3r
senior tag
Ideért kínából az IDE 44pin/CF adapter.

Milyen op.rendszer lenne rá az ideális szerintetek? Win95? Akkor nem lesz usb...

Amd K6/2 500
256Mb Ram
2Gb CF Hdd
floppy, cd-rom
infra, usb, picimaci, stb...
(#55378) RexMaximus
Akkor ez most az ezerből egy...

-
RexMaximus
senior tag
Klasszikus 486 coolernek tunik, a kupakos prociknal mar socket 7 lefogatos megoldas volt. Az megeshetett, hogy nem bordahoz passzolo labak kerulnek ra valahogy az idok folyaman pl. Volt amikor en is megkevertem oket

Dobozobol bontott cuccoknal sose volt ilyen gondom meg ugy alltalaban sem. Mindegyik cooler fogta a procit egyben faszan ra is fekudt.
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Igazad lehet, azt hiszem egy Riva TNT drivere van fent...

Lehet hülye kérdés, de az összes NV1 kártya PCI-os volt?

Mibe fájhat vajon egy ilyen? Csak mert nem nagyon látni belőle eladó példányt sehol... Ergo arra következtetek, hogy van annyira ritka mint egy Fury Maxx, így gondolom árban is...Személyes véleményem, hogy nem igazán szeretem a PCI-os kártyákat, ne kérdezzétek miért. Ha azt mondják nekem, hogy PCI, akkor egy univerzális foglalat jut róla eszembe és valamiért mindig egy S3 képe jelenik meg előttem.

-
-
Brucehun
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez mondjuk igaz
, A Voodoo 2 nekem SLI-ben működik a Slot1-es P3 450Mhz-s proci mellett 
-
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok!
Épp a Pentium 1-es gépem építésének vége fele vagyok a konfig a következő:
Pentium MMX 233Mhz
128MB Sdram
10GB Hddmivel korhű gépet szeretnék belőle össze hozni, hogy melyik kártya illene bele a 3dfx V1 vagy a V2?
-
Sanchez638
addikt
válasz
envagyok
üzenetére
Én a napokba sokat a Black Screen-el szoptam. AMD/ATi kártyáknál, de még a 280x-nél is elöjőtt.. Kb oprendszertől függetlenül. Win7 32bit alá betoltam a 4870-et és tűz forró a kártya és nem ad képet újra indításnál..
Rendes driverrel megy, de a saját winfos versájával nem.
-
envagyok
veterán
Valaki találkozott olyannal hogy geforce 7900gtx-nél, ha engedélyezett az SLI win7 64 bit alatt a játékokkal bekapcsolom a vsync-et elkékhalálozik a win?
Nem SLI módban tökéletesen megy a vsync. SLI módban since gond, amíg be nem kapcsolom a játékban a vsync-et -
-
r0b3r
senior tag
válasz
RexMaximus
üzenetére
(#55358) DBob, (#55361) RexMaximus
Most csak egy ilyen képem van, talán ismerős. A 4 műanyag köröm kapaszkodik elvileg a kerámia tokos proci oldalába, de az ugye sima, így nem sokat ér. Ezzel került hozzám a gép és ha jól emlékszem már kb 15 évvel ezelőtt is láttam ilyet, ugyanilyen procin. Törés, kopás nem látszik, alapból fura konstrukció. A körmök rövidek, nem érnek le a proci aljáig, és egyébként is ott már a foglalat van. Lehet, hogy inkább valami fémkupakosra való? Valami AMD K6/2 vagy ilyesmi? Sztem erre is olyan kellene, mint egy S370-re.
-
cbmfan
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
tudja a fene, hóesésben udvaron nem próbáltuk
most várok pár napot, hogy szokják a helyet, utána kipróbálom a kupacot ami jött. -
quailstorm
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
Most olvasom először, de úgy néz ki van haveromnak.
Látom volt már korábban, nem maradt meg. Engem inkább az érdekelt volna hogy lehetne egy S3 kártyán keresztül flashelni. -
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Iday még hányszor kell leírni
. -
quailstorm
félisten
Hello!
Adott egy Chaintech Cirrus Logic CL-GD5464 Laguna3D PCI grafikus kártya. Valaha Winbond chip volt benne, valaki viszont kilopta belőle a BIOS-t.
BIOS image van fenn a VGA Legacy oldalon.Mit javasoltok, hogyan tudnék bele BIOS-t tenni? Bontott másik BIOSt meg tudom oldani, de égetőm nincsen (egyelőre). Mondjuk haveromnak asszem van.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
486-nak van olyan hülye hűtője, hogy a kerámia tokozás oldalán kapaszkodik két műanyag köröm. Na az nekem is gyorskötözővel van rögzítve az alaplaphoz, különben az álló házban leesne.

-
Kicsit off:
Van egy szemét DeLiBao tápom ledszalaghoz.
Sajnos átalakítós (EU plug), gondolom ezért adta meg magát idő előtt a vastag kábel. Felhólyagosodott. Betehetek a helyére egy monitor/táp kábelt? Akkor nem kéne hozzá átalakító sem.AC 100-240V - 1.2A
50-60Hz
DC 12V - 4A
DLB-1204AEnnyi van ráírva. A vastag kábele hólyagosodott fel, nem a véknya, ami a led szalaghoz fut.
-
cbmfan
senior tag
ismerősnél bontottunk pár gépet, egyikben ez fogadott:

nem csak a hűtés lefogatása gányolt... alaplap csavarja alul volt belül anyával, felső HDD tápcsatlakozójára rá volt forrasztva kábel és a kapcsoló hátlapon volt rögzítve. gomb nuku, valamivel be kellett nyúlni, hogy meg lehessen nyomni a kiálló rudat. 100% gányolás.
-
envagyok
veterán
Érdekes dolog az SLI/CF . Van játék ami gyorsabb, van ami nem változik, van ami lassabb lesz

Tegnap este meg bedobtam a 2. 2 magos GTX295-öt játszani este az evga 790i-be 4ghz-en futó E5450 mellé. Sem a 3dmark sem a dirt nem lett gyorsabb (CPU limites mindkettő) .
A 7900gtx-nál most pl 2 egyforma órajelű sem ment együtt, átflasheltem az msi biosát a hp-be, úgy ment csak. Viszont van 2 különböző órajelű 9800gtx+-om különböző gyártótól, azok mennek szépen együtt. Létezik sli hack (different sli) azzal pl teljesen más, de egy osztályban lévő (ugyanaz a driver kelljen neki) vga-k is mennek akár cf alaplapban is.
Most összeraktam egy v2 sli-t én is, ott is procilimit van
-
r0b3r
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Találtam most is mindhármat, amit írtatok, 460, 660 és Radeon 270-es. 18-30között változó.
Próbáltad korábban már a Crossfire-t. Az is olyan finnyás, mint a Voodoo SLI? Két teljesen egyforma kártyával megy csak? Vagy mondjuk menne két különböző gyártótól származó R270 Crossfire módban?
Egyáltalán megéri kipróbálni? Még nem volt ilyenem...
Szoftver támogatottsága milyen? -
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
* gtx660 volt a gyengébb
-
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Gtx 460-nál a gtx 660 kb 80%-al gyorsabb.
10k a 460, 18 körül azért van 660.
Viszont a 460-asok eléggé döglődős fajták. Sok végezte nálam alkatrészként.
Nagyon melegednek.
[link]R7 260X kb egy teljesítmény, de van belőle 1 gigás is, vigyázni kell, mert az már kevés..
Ráadásul abból is van nálam hibás.
[link]Ebben az őrületben ami most van, eladtam a Gtx1060 6GB-ot, ahelyett vettem a 660-at, amíg normalizálódik a helyzet. Titanfall, BF1, Call Of Duty WW1, stb minden elmegy rajta játszhatóan.
[link] -
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi és arn-nek is.
Dos-os játékok, ami eszembe jut éppen, ha elkap egy nosztalgia hullám, de ezek amik többször is mennek:
Foci: Sensible World of Soccer SWOS (Amigán is király volt, ha nem jobb)
Stratégia: Dune, Warlods 1-2.
Szimlátor: Formula One Grand Prix (MicroProse), Captain Blood -
quailstorm
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
Szerintem simán a passzívság nyírta ki azt a kártyát. nVidia Fermitől ami nem kazán, az örök élet kategória. GTS450 például örök élet.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
szolni szol az adlib

-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Több mint egy éve kezdte, hogy pár mp-re elment a kép, mondjuk havonta egyszer, Win hibaüzenet, hogy a nvidia bla-bla nem áll készen. Most már ott tart, hogy 5 percenként kikapcsol és egyből vissza.

-
quailstorm
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
VirtualMidiSynth + Patch93's SC-55 SoundFont amit próbálj ki. De DOSBoxszal valóban lehet használni rendes midit.
Amúgy az is kérdés, milyen DOS játékhoz, mert az Adlib az oké a DOSbox-ban.
-
Laraxior
titán
Pedig gondold el, hogy nálunk a MediaMarkt és a Saturn is hirdet ott. 2EUR a postaköltség. 2.7EUR a metróvonaljegy. Oda-vissza 5.4
...és, hogy ezenkívül miért éri meg innen venni? Mert internetes vásárlásnak minősül, visszaküldöm oszt csók. Ha meg ott veszem személyesen, akkor már kicsit macerás.
-
-
Laraxior
titán
Ha szeretnéd, megoldható.
Időnként nővéremék haza is mennek, szóval még a német-magyar postával sem kellene számolnod, hanem Pesten átvehető cakkpakk. De csak egy évben max 2szer jár. Persze nem mondaom, hogy 10 kg hardverrel szívesen menne haza.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Böngésznivaló meg akad bőven. Az ebayes aprón millió cuccot találtam én is, nincs is annyi pénzem, hogy mind megvegyem. Ezért csak betettem a kedvencekbe, aztán majd valaki elviszi.
-
Nem feltétlenül. Persze a legtöbb hirdetés "nyugati árakon" van, de rengeteg cucc kerül fel 1 Eurós induló licittel is. Legalább egy tucatnyi ilyen gyűjteményes holmim ha nem több, onnan van.
Én most már nem csak veszek, de hirdetek is. Hátha csurran cseppen valami. Nyugati árakon.
-
r0b3r
senior tag
Bevallom 10ezer felett eddig még soha nem mertem rendelni ebay-ről, egy 65ezres német vásárlást kivéve. De az német volt és a GLS hozta, nem a posta.
Most is várok egy rakat apróságot, adapterek, kábelek, csavarszett, hátlapok, stb. De azok apróságok, ha nem ér ide, se bukok nagyot, főleg, ha meg is reklamálom. Néztem én is hogy baromi nagy a választék régi hardverekből (is), de sajnos az árak is 2X szorzó felett indulnak. 
(#55325) envagyok
Akkor lehet azért kerülte el a figyelmemet, mert PCIe.

-
Szerintem nincs semmi turpisság.
Ebayen lehet találni éppen holmikat, persze ugyanaz a szitu, mint mondjuk Vaterán. Privát aukció, garancia, visszavásárlás nincs, hacsak külön nem írják, de azt általában meg is kell fizetni. Plusz számolhatsz egy kisebb összeggel ami postaköltségre megy el.
Olyan is lehet, hogy mondjuk H.aprón régebbi hirdetésbe töltenek fel újabb holmikat és nem veszed észre. Így vettem a Triplex Millenium Silver TX680-at is. Mázlim volt, hogy figyeltem és lecsaptam.
Vaaagy megvannak a kapcsolatok és gyűjtők egymás közt elbizniszelik a holmikat. Ennyi.
honnan jönnek nektek ezek a kártyák -> Jézuskától, a Mikulástól... Meg most majd a húsvéti nyúltól.

-
r0b3r
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy honnan jönnek nektek ezek a kártyák. Az elmúlt hetekben pedig nézegettem a hirdetéseket, videokártyákat is néztem. Jófogás, hardverapró, vatera, de még csak hasonlókat se láttam.
Vagy külföldről rendeltek? Ebay, Amazon ?
...mittomén mi van még ilyen hardveres... 
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Sokat lehet spórolni, ha van ismerős az adott országban, az biztos.
Tavaly egy darabig volt szerencsém egy helyre rendelni egy ismerős ismerőséhez németbe, de aztán ott családi okok miatt megszűnt ez a lehetőségem. Így ha most találok valamit, akkor 15-18 olyróval számolhatok per termék. Ezért sem tudtam megvenni legutóbb a dobozos Aerocool HT-102-őt.Ha minden igaz jövő hónap közepén lesz egy hét, mikor itthon leszek. Elhatároztam, hogy kipakolom az összes hűtőmet és csinálok róluk egy-két képet. Aztán másnap vagy harmadnap az összes vga-t és azokról is. Remélem addigra elmúlik ez a kellemesen fülledt hideg és tudok tornázni velük kicsit.
Én már nyugdíjazom ezeket a cuccokat, csak pár darab van, amiket gyakrabban meg szoktam járatni. Nyáron pláne nem szeretem a forrófejű procikat meg a dupla gpu-s szörnyeket kínozni a padlásszobában. Ilyenkor télen viszont kifejezetten kellemes, mikor elzárom a fűtést és tolok egy furmarkot mondjuk ezek közül bármelyikkel vagy ilyen sorrendben: 3870x2, 4850x2, 4870x2, akkor kellemesen befűtik a kis szobát.
Asus 3850x2 még sajna hiánycikk a gyűjtiből. -
arn
félisten
pl a toons megy az elsogeneracios sb16on (ct1740, dsp 4.05), de kifagy a masodik generacioson, es awe32on (dsp 4.13). vibran megint jo. vagy volt egy dinos ismeretterjeszto program, ami csak szimplan nem szol, sbn es sbpron megy. ezek amik fejbol hirtelen beugrottak.
a 93as epic pinballok nem tamogatjak, de kb a samnmax, ami eszembe jut, hogy 93as, de mar sb16 tamogatasa van. 93-94 kornyeken megceloztak volna azt a par szazalek penyatulajt, nem lett volna tul nagy siker. penyara kb 96ban kezdtek igazan optimalizalni, es ez csak a zenelejatszas.
hat nekem ez a par khzes 8bites mintak sercegve valo hallgatasa sok elmenyt nem okoz
nem tudom hova akartal volna 1m+ mintat tolteni, amikor egy atlagosabb (es jo) gepben volt 4m ram, a highendben meg 8m 93ban. egy tipikus mod abbol a korbol parszaz kb.oplnel nekem az sbpro tetszik a legjobban, epp azert mert abszolut ertelemben nincs jo hangja, melykiemelese van, es eros rajta a filter. de jobban passzol a korabeli jatekokhoz, mert kevesbe hallod a hibakat rajta diginel, az fm meg dogosebben szol. nem szeretem az analitikus fm hangot.
-
Laraxior
titán
Nah igen, 4-5 ilyen volumenű cuccnal mar megeri a 18€-s hazaposta ára. Persze ha mindegyik Asus méretű koporsoban van akkor drágul.
Legalabbis anno az en 6600GTm mar akkora dobozba volt nagyjabol mint amibe most ket alaplapot is bele tudnek tenni. 
(#55319) sanchezsa: Nekem is kb hasonloak a RoG alaplapok.
De legalabb tartósabbak valamivel így. Egyedul a Maximus 2 Formulat kínzom, hogy hatha valami elheto konfigot tudok belole varazsolni. Nem mintha hasznalnam
Erdekes dolog ez a gyujtes. Vesszuk a porfogókat.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Igen erre gondoltam. Szép keverék ciril feliratos, MEV és Ti IC-k az ITT mellett. Igazi internacionalista darab.
Ez egy Videoton gyártmányú meghajtó. Csináltam pár képet, majd lesz hozzá blogbejegyzés is.
-
Sanchez638
addikt
(#55317) Laraxior (#55318) flymi
Mindig megkérdezik tőlem, hogy ezeket a cuccokat amiket gyűjtők, ezeket használni is fogom? Aztán legyintek. De tudom, hogy sok cuccot soha többet nem fogok beröffenteni.
-
-
Laraxior
titán
Levitték 40ről 35€-ra az Asus vizes 7950GX2 árát. Most mar csak meg kellene venni asszem.

-
"sb16 nem kompatibilis az sbproval, az sbvel sem mindig"
Például? Sose futottam bele ilyen problémákba.

"tobbnyire sbprot tamogatnak, ezert szol 8 bit 22khzen. egy filterezett modlejatszo a korabeli gepeket kinyirta volna"
Emlékeim szerint már az összes említett Epic Megagames játék támogatott natívan SB16-ot a Gravis mellett. Az-az ugyanazok a hangminták rendelkezésre álltak volna megfelelő minőségben...
Plusz, olyan overkill opciók támogatása mellett mint Pentiumra optimalizálás, nehéz kibújni a fejlesztőnek "nem kellő erőforrásra hagyatkozva)."de meg a linkelt videon is jobban szol az sbpro, a gus meg plane, mint az awe32"
No way. Nincs elmosva semmi rajta, szerencsére.
Cubic Player-ben is első dolgom a filterezés lekapcsolása volt. Majd Modplug Playerben. Majd jelenleg az XMPlayer-ben. Isten ments attól más kitalálja, mit is akarok hallani, és mi az amit le akarnak szűrni 12-15 kHz felett.
Tessék, itt egy remek ÚJ hangkártya, sokkal jobb hangminőséggel mint a Gravis és AWE együtt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
envagyok
üzenetére
Nagy kincs, gratula! Legalább sokba fájt?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én egyszer találkoztam egy 7900gtx-el a Leadtektől (1500-ért vettem egy másik kártyával együtt), viszont sajnos csíkozott így ment a sütőbe. Megjavult, eladtam ismerősnek ismertetve a mókolás tényét is, nem bírta, meghalta magát. -
válasz
rocketry23
üzenetére
Szia!
Valószínüleg VGA memória hiba a síp alapján.
-
rocketry23
tag
Sziasztok!
Szereztem egy Asus P2B lapt, és lenne vele egy kis problémám.
PII 266 proci, 128MB pc100 ram, Ati rage pro vga.
A gép elindul, minden rendben. Viszont ha ujraindítom, vagy kikapcsolom és bekapcsolom akkor hibakódot sípol. 1 hosszú, 2 rövid, utána végtelenségig szaggatott sípolás. Van amikor kis várakozás után megjavul, van amikor csak ha a memóriát arrébb rakom akkor jó. Próbáltam 4 különböző modullal is, másik videokarival is.
A windows egyébként feltelepül, megy is rajta.
Mi lehet a baj?
-
-
Had untassalak kicsit benneteket.
Mint írtam korábban, beüzemeltem a Thermaltake Subzero4G nevezetű masináját. Korabeli teszteket olvasva nem voltam elragadtatva tőle, pláne, hogy egy 3.4GHz Prescottra terveztem rátenni.
Akitől vettem, állítja, hogy sosem volt használva, de évekig egy pincében állt, ez a dobozán meg is látszik, kicsit saláta. Szerencsére a béléssel minden rendben, mármint úgy értem, hogy működik. Ennél többet/jobbat nem tudok elmondani róla. BIOS után WIN betölt és elkezd veszett mód visítva pörögni a bordán lévő venti. (Elvileg 4800rpm)
A borda nyitott oldalán tombolva ömlik kifelé a meleg levegő, ennél még a leszabályzott (értsd: kábelcsonkított) Cooler Master Aero4 is érezhetően jobban teljesít, bár a réz borda ott is elég rendesen fel tud forrósodni.
Végül is működik, ahogy a PCI slotban lévő kiegészítő ledjei is mutatják még akkor is, ha nem ez a csúcs. Szépen elmegy pihenni a dobozába.
+1 s478 cooler kipipálva. Nem mindennapi darab azért, első TEC hűtőm, remélem nem a legutolsó. Van pár darab amit majd még szeretnék kipróbálni, csak ésszerű áron kéne találnom eladó példányt.
A Cooler Mastert rendbe kell majd tenni, tulajdonképpen ennek a kiváltására is szereztem be a második Gigabyte G-Power Lite hűtőt.
Azt nem tudom hogy hová távozik a Presi által termelt rengeteg hő, mert a hőcsövek éppen csak langyosak, simán lehet tapizni a lefogató lapot is. BIOS-ban nézem épp, 40-42°C-on tartja a procit ~2300 rpm mellett, ami szerintem remek, igaz most nincs leterhelve.
Plusz jó hír, hogy a memóriák felé is tolja rendesen a luftot a ventilátor. Egész jól néz ki így megpucolva és ami még jobb a hangélményhez nem kell füldugó, az mx440-en hangosabban teker a venti.
Nem szaporítom a szót, aki csúcs közeli P4-re szeretne hűtőt, az mindenképp válasszon hőcsöves megoldásút és aktív hűtésűt, lásd ellenpéldának Thermaltake Fanless 103, ami tulajdonképpen csak dísznek vagy csak alacsony hőtermelésű procikhoz jó.Következő projekt kipróbálni a Trident Blade3D 9880-at az Abit BH6-ban. +1 vga a 99-es gyűjtihez, amit meg tulajdonképpen csak az Ati Rage Fury Maxx miatt kezdtem el bővíteni.

Remélem működik, ha már a Savage4 Pro nem hajlandó, ami szerintem zárlatos lehet, mert azonnal elindul tőle a gép, ha felnyomom a táp kapcsolóját, de képet nem ad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- DUNE médialejátszók topicja
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)