-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
-
Sanchez638
addikt
válasz
Laraxior #57175 üzenetére
Ez a rendszer volt használva, csak varálás volt vele. Meg vissza kaptam a gyári hangcsiholoját is. Kapott egy Fogyi mérős High Power tápegységet is. Valszeg 2db Raptort is bele rakok. Prociból is megkapta az egyik csúcsot. (X6800).
Tehát kezd össze állni rendesen.
(#57176) flymi
Én arra következtettem, hogy eléggé hisztisek az Abit lapok. AA8 Duramaxom van és alig akart más procival menni. Csak a Pentium 630-al. Ez az AW9D meg nem akar rendesen települni. Win Vista felett csak Ide-ről lehet...
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #57095 üzenetére
Jaja, pont ezt mondom. Az a gond, hogy a meleg is úgy dől ki belőle, nem légmozgás hordja kifele. Persze, hogy megfő szerencsétlen. Terhelésnél ugyan ilyen mértékű a ventifordulat hiánya. Annyira későn kezdi el láthatóan emelni a fordulatot (és akkor se nagy lépésekre gondolj), hogy először azt hittem, nem működik a szabályzás és lekapcsoltam a benchmarkot.... Ilyen 5-10 %-os emelésre meg hipp-hopp teljesen normál hőfokokat lehet kapni. Kicsit olyan, mintha a ventivezérlésért felelős csapat kifejezetten utálta volna a megszületett terméket.. Ennek köszönhetően van annyira rossz hírük ezeknek az óriás-tégláknak. Egy gtx 590-hez mérve az 5970 egy gleccser.
Na, az meleg !
-
arn
félisten
válasz
Laraxior #57055 üzenetére
A 90es evek elso felebol sokkal cifrabb allapotu vasak vannak
en anno a 4870x2 utan dontottem el, hogy nekem meg egyszer ketgpus kartyam a budos eletben nem lesz
elotte kiprobaltam a 4850et is cfben, majd a 4870et, aztan vegul egy single 4870ben, majd 90ben allapodtam meg.
-
flymi
addikt
válasz
Laraxior #55321 üzenetére
Sokat lehet spórolni, ha van ismerős az adott országban, az biztos.
Tavaly egy darabig volt szerencsém egy helyre rendelni egy ismerős ismerőséhez németbe, de aztán ott családi okok miatt megszűnt ez a lehetőségem. Így ha most találok valamit, akkor 15-18 olyróval számolhatok per termék. Ezért sem tudtam megvenni legutóbb a dobozos Aerocool HT-102-őt.Ha minden igaz jövő hónap közepén lesz egy hét, mikor itthon leszek. Elhatároztam, hogy kipakolom az összes hűtőmet és csinálok róluk egy-két képet. Aztán másnap vagy harmadnap az összes vga-t és azokról is. Remélem addigra elmúlik ez a kellemesen fülledt hideg és tudok tornázni velük kicsit.
Én már nyugdíjazom ezeket a cuccokat, csak pár darab van, amiket gyakrabban meg szoktam járatni. Nyáron pláne nem szeretem a forrófejű procikat meg a dupla gpu-s szörnyeket kínozni a padlásszobában. Ilyenkor télen viszont kifejezetten kellemes, mikor elzárom a fűtést és tolok egy furmarkot mondjuk ezek közül bármelyikkel vagy ilyen sorrendben: 3870x2, 4850x2, 4870x2, akkor kellemesen befűtik a kis szobát.
Asus 3850x2 még sajna hiánycikk a gyűjtiből. -
RexMaximus
senior tag
válasz
Laraxior #54949 üzenetére
Kerdes a specko huteseknel, mint a blokk itt, hogy felszerelesuk milyen hatassal van a mag elettartamara. Emiatt en kerulnem, eleve konnyen halnak ezek az erosebb kartyak.
Emiat is orulok valahol, hogy ezt a korszakot nem gyujtom, sajnos ezek a kartyak konnyen doglenek a regebbiekhez kepest.
Pl itt van most is egy HD5870-es az asztalomon, nem eppen olcso kartya volt, sose volt kihasznalva, konfig se ment igazan sokat oszt megis megdoglot a szerencsetlen. Emiatt se szeretem ezt az ujabb korszakot. Persze benne van de akkor is foook
-
jokeph
nagyúr
-
-
quailstorm
félisten
válasz
Laraxior #54472 üzenetére
Ne keverd az újat a használttal. Az a külső gondolom új volt és hamis. Amúgy is azzal a védelem pillanatok alatt visszaadja a pénzt.
Ezek, amit linkeltem, használt darabok, amiket egyenként megvizsgálnak, becsomagolnak. A márka tök random, én most épp Hitachit kaptam.
(#54471) envagyok: amikor rendelnem kellett, akkor ez tűnt a legjobb opciónak, a reklamálási jog és az ár miatt. Elég hamar meg is jött.
-
RexMaximus
senior tag
-
quailstorm
félisten
válasz
Laraxior #54107 üzenetére
Sajnálom, hogy csak így sikerült. Ugye itt nem csak az a baj, hogy csúnya, hanem a hővezetési képességet rontja az a sok vájat és karc, meg sérülés.
De szinte biztos, hogy friss pasztával még így is jobb, mint a betonnal.
WD40-es joker után meg elfogyott az ötlet, vásárlás meg sok próbálgatás nélkül nem úsztad volna meg. -
cbmfan
senior tag
válasz
Laraxior #51296 üzenetére
másik VGA? valami csipogás?
korábban volt valami Asus lapom ami egyfolytában CMOS checksum errort írt. másik lapban döglött lapból kivett IC-be besütöttem a BIOS-t és megjavult. lap eredeti IC-jét ki kell venni és visszarakni annyira, hogy pont érintkezzen de könnyen ki lehessen venni. Uniflash betöltése után eredetit ki, donort be, besüt és kész. ezzel már sikerült több lapot felélesztenem.
-
-
válasz
Laraxior #49988 üzenetére
- jól működő gépet én sem szeretek belezgetni, sokszor xopás volt már belőle
- az idő az mindíg kevés
- tuningnál a CPU fesz leesik kicsit nálam is, ezért van 1.44V- on, üzem közben szépen 1.4V lesz belőle
(a Csifi táp sem mindenható ezekszerint)
- Ganged : 1x128bit, Unganged : 2x64bit, konfigfüggő, állítólag az utóbbi jobb mert oldalanként bankol, mint a laptopok esetén.
- DDR2 tuningramoknál, kicsit magasabb időzítést választottam, nagyobb órajellel, de kell neki a 2.0V hogy stabil legyen. A DDR3- ak mezei verziók, de SPD standart időzítés mellett is igénylik az 1.55V- ot, tehát nekem az a tapasztalatom hogy DDR3 esetén is jelen van ez az anomália, csak kisebb mértékben.Mindenesetre gyárilag is írják hogy 1.4-1.6- ig terjed a fesztűrése, tehát elvileg baja nem lehet.
- házat vettem mert most picit jobban állok anyagilag a kb 10 évig tartó mélyrepülés után, bár még így is relatíve sok nekem is egy középáras darab is, meg már a 38. gépem, nekem is kezd fogyni a hely+ még van 2 tartalék ház, AT és ATX, 40 házat kell így elhelyezni.
(#49989) alvaro : - lehet hogy még októberben is kánikula lesz
, megvan zavarodva a légkör.
- SocketA- ban nekem a a mBarton3000+ fűt a legjobban, de már szereztem rá fullréz hűtőt, csak a lefogatóval kell valamit kezdenem, olyan erős hogy szétroppanthatja a magot.
- monitorból is elengedtem magam, a bűnbarlangban monumentális képátlók ( a retro oldalon is ), a nappaliban a próbapadnál meg jó kis HP retro LCD.Lehet hogy a 775- öt ki is hagyom, még egy 1366- as gép kéne, aztán meg egy állvány hogy nekiálljak fotózni az ezer procit, meg sok-sok idő.
-
válasz
Laraxior #49986 üzenetére
No ezt is sejtetem, A Core2 X széria jobban tuningolható. Nálam viszonylag hűvös van a lakásban, de a GTX órajelét most kicsit visszavettem azért. Majd télen jó lesz fűtés helyett
. Beventillátorozom 4db 12cm- essel a Sharkoon házat. Táp : többGPU- t nem akarok bele de ha beindul a GTX, néztem a szőrősfánkkal ablakban hogy a Csifi 600W- oson is az eredetileg 12.2V leesik 11.8V- ra. TriSLI akkor 3x180 + 130 a proci ( tuningolva meg van vagy 160W + a más eszközöknek a 12V, kb 40W plusz, az összesen már 740W a 12V- os ágon, hogy ne erőlködjön, a 800W táp sem biztos hogy elég, inkább 1000W...
-
válasz
Laraxior #49902 üzenetére
Jól megy, a CPU score magasabb a 3.2GHz- es Phenom-II- nél, a 2 GPU pedig kb egyszint egy HD6850- el [link]
(#49905) quailstorm : jó az gamereknek is, nézd a fentit ( CPU pontok ), a 955- ös Phenom-II alpórajelen nincs is olyan nagy lemaradásban a Quadhoz képest, pedig abban 2x annyi az L3. A tuningolt 965 pedig tuti eléri a Quadot és a hőfoka a Mugen4- el, terhelten 35 fok. Az újkori árban pedig - kiütéssel nyer az AMD, fogyasztásban pedig fej-fej mellett vannak
-
-
Alpi.
addikt
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #49874 üzenetére
Elég masszív borda, ha van légáramlás, nem lesz gond !
Sokáig Striker-eztem anno. Azzal indult a tuningolósdi mániám. Most már látom, hogy kb. a legnehezebb kombót raktam össze tudtomon kívül.Nforce 790i + egy c2quad. Mellé jött még a teljes fogalmatlanságom nagyjábol mindennel kapcsolatban.
Azért pár hónap alatt már voltak jó pillanataink. Első 4 ghz, stb. Idővel egész sokszor történt az és úgy, ahogy terveztem !
Ha valami szopat, írj rám nyugodtan, hátha tudok valami fortélyt rá.
[3D05 eredmény]
[lmax Fsb-m]
[Nforce ram powwa !]
[Cinebench] -
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #49871 üzenetére
Hűűű, grat hozzá ! Meglátod, nem fogsz csalódni, nforce chipsetnek sok nyűgje mellett, vannak pozitív tulajdonságai is. Qx alá talán a legjobb választás, mivel kevésbé érzékeny az fsb-re a "rendszersebessége".
Kíváncsi vagyok, mik lesznek az első benyomások, de szerintem tetszeni fog. Az hűtésére viszont nagyon figyelj, nem kicsit forró ! Mindene, de tényleg mindene. Sb simán 60 fok 2 perccel bekapcs. után. Én a helyedben egy újrapasztázással kezdeném ! Hadd éljen sokáig ! Neked meg legyen benne sok örömöd ! -
arn
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Házimozi haladó szinten
- Milyen autót vegyek?
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest