- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laskr99 #120056 üzenetére
LGA775 Core 2 Duo E5500. Nem egy nagyon különleges proci, de Windows XP korabeli játékokhoz bőségesen elég. Alacsony fogyasztás, 1 mega cache per mag, jó egy szálas teljesítmény. Valószínűleg MX-6 pasztát kap és Mannolos szilikonpasztával zárom le újra, de az is lehet, hogy le se zárom. Majd a tokozás meg a hűtő lefogja.
Szerk.: ez is pasztázva volt, de nyilván a cirka 15+ év alatt totál felkeményedett meg ki is mászott a die szélére.
-
-
-
Pista0001
addikt
válasz
laskr99 #118449 üzenetére
Hááát... Ha valami nem túl keresett, az az odd szerintem. Akinek kell, az van, a többségnek meg szerintem nem kell. Talán a működő ide-s darabok érnek még valamit. Má' úgy piacilag.
Retron kívül nekem nincs egyik gépemben sem, pendrive-val meg nas-sal (majdnem) mindent meg lehet oldani, amihez odd kéne amúgy. Retro fronton viszont szerintem a legjobb, leguniverzálisabb megoldás az optikai lemez.
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
laskr99 #117854 üzenetére
3870 ugyanúgy pusztulgat mint minden más, arra kell odafigyelni, hogy friss és jó paszta legyen rajta, jól szellòző házban, folyamatosan takarított hűtőbordával használd, egy jó msi afterburner profil se árt meg neki.
Elég melegedős, simán frlmegy 80-85 fokig még nyitott tesztpadon is. -
válasz
laskr99 #117860 üzenetére
Alapfeszen mondjuk kétlem, hogy meghalna de ugye bármi lehetséges.
#117864 DarthSun: Mások az igények ugye, én csak egy értelmetlen (mások számára biztos az) konfigurációt akarok létrehozni egy értelmetlen platformból, ha fogalmazhatunk így.
Nem kísérletezgetek a 8-as szériával, pont ezért nem is vettem meg egyik GTS-t sem (és nincs is tervben).
Mondjuk az FX 3700 (ami a 8800 GT megfelelője) pont ebbe a szériába tartozik, de a GT-ről nem olvastam semmi olyat, hogy annyira haldoklós lenne (majd kiderül). A többi széria meg amúgy sem izgat, több GeForce konfigom amúgy sem lesz (Radeon forever
), mondjuk egy GTX 260 SLI-t adnék.
Teljesen mindegy mit építesz - a funkcionalitás, használhatóság a lényeg.
Hát ennek az a funkciója lesz, hogy jó lesz nézegetni, télen meg fűteni vele.#117866 DarthSun: Na jó, de gondolom alapfeszen húztad nem szórakoztál ceruza moddal (vagy igen ?).
-
válasz
laskr99 #117863 üzenetére
Sima P5Q nekem bejött. Nagyon pörög FSB- ben és a maximalizálható órajelben(E8500). Baromi jó, de a fiókban van, elvesztette a küzdelmet összesítésben a 2magos Phenom-II ellenében. Tudom utóbbi későbbi, de látjuk hogy ez nálam másodlagos, a mindenkori retró kompatibilitás-funkcionalitás-teljesítmény dönt - tökmindegy milyen a vas, a használhatóság a lényeg.
-
válasz
laskr99 #117858 üzenetére
MSI is jó lehet sztem. Mondjuk a weblapjuk értékelhetetlen(gagyi bejelentkezéses, regisztrálós, szériaszámos keresős g*ci, ki a fa*om veszi ki a kártyát működő gépből, hogy megadja a gyártási szériát, amikor drivert keres), de az AMD honlapon levő driverrel is jó, szerencsére.
-
válasz
laskr99 #117858 üzenetére
Ha nem tervezed húzni szerintem nem lesz vele gond.
Nekem a 2 slotos Sapphire lehet megadta magát, utoljára amikor néztem nem nagyon akart képet adni (jó mondjuk én szegényből kisajtoltam az utolsó mhz-et is, szóval nem meglepő. Lehet sikerült overvoltolnom szegényt.
).
-
válasz
laskr99 #117854 üzenetére
Nekem 1db van belőle(saját fotó, nagyon szép állapotban kaptam, ingyen), ez prímán műkszik, egyenest a királyságból jött, fénypostával házhoz. Általánosságban gőzöm nincs, csak evvel az 1darabbal van tapasztalatom.
775- höz tökéletes, ha jó állapotút, jól működőt találsz.
-
-
válasz
laskr99 #69482 üzenetére
Szép lett. Legalább látom a belsejét (nem mintha értenék hozzá, hogy mi milyen blokk). Ráadásul az egyik nagyon kedvenc proci, kettő is van belőle, az egyik Dell tokozású. Munka közben, a tesztben pedig lenyomta rendesen a K6-III+ - os rendszeremet.
-
Tothg86
tag
válasz
laskr99 #68638 üzenetére
Lenyűgözőek! Főleg ez a néhány komolyabb chip mostanában. Olyan, mint mikor gyerekkoromban az alaplapok scifi városoknak láttam. Csak meg menőbb.
Szerintem is jó fejlesztés lenne egy szép homogén háttér, esetleg valami -skála mellé. Illetve valahova feltölteni, hadd nézegesse a járókelő. -
Alpi.
addikt
válasz
laskr99 #68514 üzenetére
Valahogy próbálj meg szerválni egy kis Tulsa magos Xeon-t ! Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy fest ! MAxi beteg, hogy az utólag "ráragasztott" L3 nagyobb, mint a 2 mag.
[Én kicsit Tulsa-m]
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
laskr99 #63703 üzenetére
Nem kétlem, az enyém egy korai 2,8-as példány volt.
Nem szerettem, miatta kellett vennem egy thermaltake hőcsöves toronyhűtőt.
A 3,0-ás Northwood anno nálam jobban szerepelt, játékban legalábbis nem jött ki érezhető difi, a presi jobb volt kicsit konvertálásban, de ennyi.
A northwood-ból elég nehéz volt 60 foknál többet kicsalni.
-
envagyok
veterán
válasz
laskr99 #62072 üzenetére
Nem lenne igazán tuning.
A qx9770 1600-as fsb-vel 8-as szorzóval lett kiadva c-s steppinggel.
E5450-en 1333-as fsb és 9-es szorzó van, de ebből van c és e stepping is. Utóbbi sokat javít, kevesebb fesz kell és tovább bírja a húzást mint a c. Szóval fsb-t felrakod 1600-ra, szorzót visszaveszed 8-ra, és voila lesz egy qx9770, még a feszt kell auto-ról kézire és alapra állítani, hogy ne emelje a lap. E5450-nél nekem ez nem számít tuningnak, annál 4ghz környékén indul az élet -
envagyok
veterán
válasz
laskr99 #61216 üzenetére
MSI afterburner + ventiprofil + jó házszellőzés = örök élet
Nekem is üvölt játék közben a 4870x2 Quad crossfire rendszer, de nem megy 70 fok fölé.
Gyárilag 90-100 fok se volt ritka zárt házban.
Plusz tisztán kell tartani, pár havonta mehet a sűrített levegő a lamellák közé.Az X48 2x4870x2 QCF mellett elkészült a 10 éves jubileumi1366-os 2xHD5970 QCF is, durva dx11 kezdeti csúcskonfig, a gtx 1060-at lepipálja.
Ezzel sincs gond
-
envagyok
veterán
válasz
laskr99 #60322 üzenetére
Ezt felénk régiházas apukának hívják magyarul
Mikor nincs családi vita, mennyit költ az emberfia cuccokra.
Volt olyan ismerősöm, akinek félmillás gépet raktam össze, a kívánalom mindössze annyi volt, hogy a régi p4-es házba legyen
De azt hiszem ezt már írtam egyszerEgyébként nem is rossz ötlet, igaz most rendeltem egy Thermaltake Level 20 VT fekvőalaplapos házat a 6/12-es i7-nek, és egy Radeon pro duo 8GB dual crossfire vizes vga-nak, de a következő egy fekvő at házas lesz
[link] -
flymi
addikt
válasz
laskr99 #60215 üzenetére
Hátulján látszik volt matrica, de már nem van.
Eeeee. Negatív. Addig nem piszkáljuk a hűtést, amíg nem volt gépre rakva. De még utána se nagyon, főleg ha nem akarom megtartani. Ha elrakom a gyűjtibe, akkor esetleg megérhet egy újrapasztázást, bár akkor se túl fontos, hisz mikor fogom elővenni legközelebb?!
-
r0b3r
senior tag
válasz
laskr99 #60072 üzenetére
És gondolom, ha nem hívod őket, akkor nem szólnak maguktól...
Szép fogás!
Nekem most csak "nem retro" cuccok érkeztek ingyen. Csináljak vele amit akarok, túl sok helyet foglal ezért kaptam egy budget ATX házban 2-3. gen Asrock B75M lapot, G645 procival és egy HD6570-es videokártyával.
-
r0b3r
senior tag
válasz
laskr99 #60070 üzenetére
Érdemes rájuk telefonálni...viccen kívül.
Múlt héten jártam úgy, hogy az eladó csak foxival volt hajlandó küldeni a cuccot.... na jó legyen.
Már előre tartottam tőle, hogy mi lesz ebből. 2 nappal a feladás után jött egy sms, hogy a csomagom átvehető egy másik automatában + a kód. Na gondoltam ez félre ment. Egyrészt túl gyorsak lennének magukhoz képest és még nem is oda kértem. Figyeltem a nyomkövetést, egész hétvégén és még a következő hét hétfőn is azt írta, hogy a raktárban csücsül és várja, hogy továbbszállítsák az automatába.
Na akkor hívtam fel őket. Kiderült, hogy az tényleg az én csomagom, csak nem fért be a terminálba és átszállították egy másikba. Azért nem jelezte a nyomkövetés, mert minden átszállításkor új csomagszámot kap a csomag, így a régi már nem élt.
Persze erről az apróságról értesítőt nem küldenek, így az új csomiszámot sem tudhattam. Szóval mehettem a másik automatához a város legszopatósabb helyére.
Továbbra sem csípem őket...
-
válasz
laskr99 #59074 üzenetére
Olyat sem láttam még, szép ! Veszek majd én is, feltéve ha találok..., bár majd később, most másra gyűlik a valuta.
(#59076) Venyera7 : erősebb procival még az NV6800GT is skálázódott. HD3850AGP a legerősebb amit tudsz bele tenni, de sztem a 6800 is elegendő.
(#59077) Aventyr : nekem nincs egyébként, csak mások véleményét tolmácsoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Battlefield 6
- OLED TV topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új AMD Ryzen 5 7600X 6/12mag Box AM5 gari, bontatlan
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest