Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
laskr99
üzenetére
Drukkolok...
...de tapasztalatom hogy AMD vonalon még a single GPU is vánszorog.
Hasonló felépítésű Inteles lap kéne hogy 4 GPU- t meghajtsál rendesen.
Használatra nyilván jól fog működni, de a több GPU a teljesítményre szokott hajazni, ott a korabeli AMD nagyon kevés.
Modernben RyZennel már jó lehet, vagy a HEDT változatával, Threadripper, vagy hogyhíjják. -
Pista0001
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Utolsó bios van rajta? Én a Lynnfieldben még nem próbáltam 8-ast, van amelyik Nehalem viszi, van amelyik nem. Mac pro-k (4.1, 5.1) állítólag mennek 8-assal.
Amúgy szerintem indokolatlan a 4 modul, 12 gigával 3 csatorna untig elég a korszakhoz. Ezek a gépek 3×1 meg 3×2 gigával kezdtek.
-
válasz
laskr99
üzenetére
Csak olyan kábénemtom hsz volt, 1366 lapom nem is volt soha.
Színben nekem is a carbon lapok jönnek be jobban. Ráfeküdtél rendesen akkor a CF/SLI- re. Nekem kettő x16 slot kell csak, két különböző kártyával.
3DM01- et futtassál majd, kíváncsi vagyok 4 kártyával mit dob - meg kettővel is esetleg. -
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Elhiszem, csak valahogy a kép stílusa, tényleg olyan lett mint egy tipikus késő '80-as kora '90-es évek beli katalógusfotó
Amúgy nagyon hangulatos, nekem kifejzetten tetszik. 
#123504 laskr99 : Én is szerettem régen, de a mostani egybe vonatok, amik már olyanok mint egy nagy villamos annyira nem izgalmasak. Bár pl Svájcba menet még találtam izgalmas darabot, tavaly pedig EZZEL jártam dolgozni

-
-
-
czundermák
aktív tag
válasz
laskr99
üzenetére
Egyelőre nem a stabilitásával van a gond, ez a lap annó a biztos haláltól lett megmentve. Olyan házban volt amit már egyszer megfogott a markoló. A lap szélén az egyik kondi elnyíródott és a foglalaton is látszik egy kisebb sérülés, ettől szerencsére még megy, de nem szeretném így hagyni.
Egy szintén kukázott Abit SA6-al kellene kezdenem valamit, van rajta 11 púpos kondi, így már elindítani sem szeretném.
-
-
Pikari
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
ati kártyáim is tömegesen elhullottak, riva128tól kezdve radeon 7000ig, a 9550 is. A 9800promat az mentette meg szerintem, hogy silencert kapott. 4xxx és 3xxx széria nálam még nem döglött meg, aztán 5xxx-től fölfele megint hullottak, mint a legyek, gcn3-ig biztosan hibás a dizájn, az első adandó hősokkra tönkremegy rajtuk a chip.
-
-
envagyok
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
Xbox 360 az durva sajnos.
Külön wiki oldal van a hibáiról, durva a halálozási arány az ott írtak alapján.
Gondoltam veszek első genest a gyűjteményembe, jelenleg ott tartok, hogy már a 6.-at vettem a többi halott.
PS3 is 2 van, mindegyik rossz.
Úgy vagyok vele, hogy elengedem ezt a konzol történetet.
Az első xboxok meg röhögve bírják. -
Pikari
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
Hallottam róla, de én ezt pletykának tartom. Pl azért, mert geforce2 mx200/400 kártyából átment a kezemen kb 8 db, és mind meghalt pár hónap aktív használat után. Ti4200ból is. És ezeknél a kártyáknál nem nagyon beszélnek tömeges elhalálozásról, és ennek szerintem az az oka, hogy a gaming, mint olyan, nem volt annyira mainsteam.
És pont kb ebben a 8800 időszakban kezdett a gaming úgymond mainsteam lenni, hogy átlagbélák is elkezdtek bekapcsolódni a dologba, elkezdtek tömegek gamer pcket összerakni maguknak, meg elkezdték ezeket ész nélkül laptopokba integrálni, a napi 1-2 óra gaming helyett jött a sok mmorpg, és az emberek már fél nap futtatták őket, és kb ekkor szembesültek vele az emberek, hogy bizony ezek kb abból megdöglenek, ha valaki rosszul néz rájuk.
Aztán a gyártók erre megpróbáltak reagálni, hogy kicsit tartósabbá tegyék őket, kb fermire sikerült is elérni az nvidiának, hogy ne dögöljön meg a hősokktól, hanem jobb esetben bírja ezt az újszerű igénybevételt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Korban simán mehet a Q9500 mellé is, tutira futott ilyen megoldásban is. Akinek a HD3870 megjelenésekor Q9500-e volt, annak még messze nem volt indokolt a csere. Sőt : nem is tudta volna ezt a cserét végrehajtani, ugyanis az I7 920 és a HD3870 között majdnem napra pontosan egy év van, a HD3870 az idősebb, így megjelenésekor nem is kerülhetett volna az I7 mellé ...
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
A HD3870 egy abszolút Win XP/7-re való kártya. Esetleg Vista.
A másik, hogy nem tudom mire gondolsz a maximumon pörög alatt, de : ebben még nem volt powerplay, vagyis nem veszi vissza az órajeleit akkor sem, ha a desktopot bámulod. Azt először a HD4890 tudta. Ezért is van az az érdekes helyzet, hogy a HD4890 nem csak egy gyorsabb, de egyúttal kevesebbet is fogyasztó, hűvösebb kártya is, mint a HD4870.
-
Pikari
veterán
-
-
válasz
laskr99
üzenetére
Legutoljára nekem a Deluxe verziója volt, abba akartam két HD 4850-et, csak hát egyrészt a lap furán működött (volt, hogy valamiért már bios-ban kifagyott), másrészt az egyik 4850-es megadta magát.
Akkor döntöttem úgy, hogy akkor inkább abból a szériából maradok a 4890-nél aminek még kell egy párt találnom. -
-
-
-
-
válasz
laskr99
üzenetére
LGA775 Core 2 Duo E5500. Nem egy nagyon különleges proci, de Windows XP korabeli játékokhoz bőségesen elég. Alacsony fogyasztás, 1 mega cache per mag, jó egy szálas teljesítmény. Valószínűleg MX-6 pasztát kap és Mannolos szilikonpasztával zárom le újra, de az is lehet, hogy le se zárom. Majd a tokozás meg a hűtő lefogja.
Szerk.: ez is pasztázva volt, de nyilván a cirka 15+ év alatt totál felkeményedett meg ki is mászott a die szélére.

-
-
-
Pista0001
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Hááát... Ha valami nem túl keresett, az az odd szerintem. Akinek kell, az van, a többségnek meg szerintem nem kell. Talán a működő ide-s darabok érnek még valamit. Má' úgy piacilag.
Retron kívül nekem nincs egyik gépemben sem, pendrive-val meg nas-sal (majdnem) mindent meg lehet oldani, amihez odd kéne amúgy. Retro fronton viszont szerintem a legjobb, leguniverzálisabb megoldás az optikai lemez.
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
3870 ugyanúgy pusztulgat mint minden más, arra kell odafigyelni, hogy friss és jó paszta legyen rajta, jól szellòző házban, folyamatosan takarított hűtőbordával használd, egy jó msi afterburner profil se árt meg neki.
Elég melegedős, simán frlmegy 80-85 fokig még nyitott tesztpadon is. -
válasz
laskr99
üzenetére
Alapfeszen mondjuk kétlem, hogy meghalna de ugye bármi lehetséges.
#117864 DarthSun: Mások az igények ugye, én csak egy értelmetlen (mások számára biztos az) konfigurációt akarok létrehozni egy értelmetlen platformból, ha fogalmazhatunk így.
Nem kísérletezgetek a 8-as szériával, pont ezért nem is vettem meg egyik GTS-t sem (és nincs is tervben).
Mondjuk az FX 3700 (ami a 8800 GT megfelelője) pont ebbe a szériába tartozik, de a GT-ről nem olvastam semmi olyat, hogy annyira haldoklós lenne (majd kiderül). A többi széria meg amúgy sem izgat, több GeForce konfigom amúgy sem lesz (Radeon forever
), mondjuk egy GTX 260 SLI-t adnék.Teljesen mindegy mit építesz - a funkcionalitás, használhatóság a lényeg.
Hát ennek az a funkciója lesz, hogy jó lesz nézegetni, télen meg fűteni vele.
#117866 DarthSun: Na jó, de gondolom alapfeszen húztad nem szórakoztál ceruza moddal (vagy igen ?).

-
válasz
laskr99
üzenetére
Sima P5Q nekem bejött. Nagyon pörög FSB- ben és a maximalizálható órajelben(E8500). Baromi jó, de a fiókban van, elvesztette a küzdelmet összesítésben a 2magos Phenom-II ellenében. Tudom utóbbi későbbi, de látjuk hogy ez nálam másodlagos, a mindenkori retró kompatibilitás-funkcionalitás-teljesítmény dönt - tökmindegy milyen a vas, a használhatóság a lényeg.
-
válasz
laskr99
üzenetére
MSI is jó lehet sztem. Mondjuk a weblapjuk értékelhetetlen(gagyi bejelentkezéses, regisztrálós, szériaszámos keresős g*ci, ki a fa*om veszi ki a kártyát működő gépből, hogy megadja a gyártási szériát, amikor drivert keres), de az AMD honlapon levő driverrel is jó, szerencsére.
-
válasz
laskr99
üzenetére
Ha nem tervezed húzni szerintem nem lesz vele gond.
Nekem a 2 slotos Sapphire lehet megadta magát, utoljára amikor néztem nem nagyon akart képet adni (jó mondjuk én szegényből kisajtoltam az utolsó mhz-et is, szóval nem meglepő. Lehet sikerült overvoltolnom szegényt.
). -
válasz
laskr99
üzenetére
Nekem 1db van belőle(saját fotó, nagyon szép állapotban kaptam, ingyen), ez prímán műkszik, egyenest a királyságból jött, fénypostával házhoz. Általánosságban gőzöm nincs, csak evvel az 1darabbal van tapasztalatom.
775- höz tökéletes, ha jó állapotút, jól működőt találsz
. -
-
válasz
laskr99
üzenetére
Szép lett. Legalább látom a belsejét (nem mintha értenék hozzá, hogy mi milyen blokk). Ráadásul az egyik nagyon kedvenc proci, kettő is van belőle, az egyik Dell tokozású. Munka közben, a tesztben pedig lenyomta rendesen a K6-III+ - os rendszeremet.
-
Tothg86
aktív tag
válasz
laskr99
üzenetére
Lenyűgözőek! Főleg ez a néhány komolyabb chip mostanában. Olyan, mint mikor gyerekkoromban az alaplapok scifi városoknak láttam. Csak meg menőbb.
Szerintem is jó fejlesztés lenne egy szép homogén háttér, esetleg valami -skála mellé. Illetve valahova feltölteni, hadd nézegesse a járókelő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 94% Akkumulátor
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

De persze a zöld a sárgával a legjobb 

Remélem, hogy működik!
Tele leszel lappal rendesen.
Mondjuk biztos nem lehet olcsó mert azért nem egy könnyű feladat (erről is néztem videókat).

DarthSun