-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
alvaro #98254 üzenetére
Kössz az infókat. Elég bonyolultak ezek a DOS kompatibilitási dolgok, nemcsak videóra, hangra is. Vogonson is millióféle hsz van, nehéz is követni, nem is lehet egy konfig/autoexec- el mindenttudó gépet setelni.
Lyukas, hiányos karakterekre nem emlékszem ALinál sem, legfeljebb ha nincs ékezet driver, akkor itt-ott különleges karakterek. -
válasz
alvaro #97652 üzenetére
Nagyjából emlékeztem, bár a mintavétel nem túl nagy, kis tesztsort tartok, vagy néha ennél többet-kevesebbet futtatok. Egy darabig benne volt régebbi konfigban, általános tapasztalatok így jöttek.
Célirányosan Doom defaulttal mértem DOS alatt, jól megy.Windows alatt nagyon hasít - 19/27 GHz !!
Az a táblázat meg jó nagy, sok meló, persze érdemes hozzátenni hogy milyen a vas és milyen a DOS konfig a kártyák alatt - gyakran meglepően befolyásolja a kompatibilitási eredményt.
Melyik nincs, a Savage vagy a Trio3D ? Bár sztem mindegyikből tudok adni, ha kell. Neked természetesen ajándékba. Csak elő kell keresnem, több doboz, fiók és kétajtós szekrény tele van videokártyákkal.
-
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
alvaro #90312 üzenetére
Igen.
Akkor nem is volt más.
A bolhapiacon megtetszett az XT alaplap ezresé. Aztán az indításhoz a ház egyetlen PC-jéből lett kivezetve a táp és a VGA, ami ET4000 volt. Simán működött.Csíkozás: az nem VRAM és nem monitor hiba. Egyszerűen annyira fáziszajos a VGA jele, hogy a TFT, ami periodikusan mintavételezi az így jeleníti meg a zajjal terhelt jelet. Analóg monitoron nem látszik. A RAMDAC és az órajel áramkör hatással lehet a zajra.
A TFT pedig jó (DELL Ultrasharp, EIZO stb.). TVGA 8900-al nagyon csíkos, ET4000-el közepesen. Speedstar WDC-vel kissé. Stealth 3D 2000 S3 Virge-el semennyire. -
válasz
alvaro #48048 üzenetére
De jó hogy betettél egy fotót az XT-ről, meg írod hogy működik, pont most kaptam egy ugyanilyen lapot nakos1212 kollégától (sok egyéb mellett, hálás köszönet érte
), és a képed alapján nem hiányzik ebből se semmi.
Kérdés mindenki felé, az XT nálam kimaradt, ez az első lapom: itt mi őrzi meg a beállításokat? Se elem, se csatlakozó neki, akkor ez most hogy van
-
envagyok
veterán
válasz
alvaro #82214 üzenetére
Nekem tesztelésre van 2 tápom, ami újszerű, kimért.
Az ilyen fura eseteket kiszűrendő.
Nálam is voltak régen hasonló sztorik, x-akták.
De kb 1 éve így is megesett, hogy egy s1151 v2 lap időnként lekapcsolt. Nem szerette azt a teszt tápot, ami 100 másik lappal jó volt.
De ilyen bizonytalan indulást vga szemetelést táp már csinált nekem.
De lehet a lapod (is) gyengélkedik.
Vga ram csatlakozókat gondolom átpucltad mindkét oldalon. -
arn
félisten
válasz
alvaro #78026 üzenetére
Jaha, akkor a “szokasos”, 95ben kiszort socket4. Erdekes, hogy szinte egyszerre vezettek ki a socket5tel.
A zappa socket5, ami az egyik elso tritonos lap, szinten async caches, es vagy 10-15%al lassabb, mint a kesobbi tipikus, tucatkent meno fx/hx/vx lapok.
Batmanbol is ketto van, az elsorol meg kepet is alig talaltam, a batman revenge, mar szinten kesoi db. Az elsobol lehet annyi maradt fenn, mint bugos p60bol
-
arn
félisten
válasz
alvaro #78024 üzenetére
Ezert felrevezetoek, amikor a procikat hasonlitjak dos alatt a kesoi chipsetekkel, siman van tobb tiz szazalek elteres a korabban elerheto chipsetek es vgak miatt. Kep van rola? Mikori gyartasi datum? 93 vege, 94 eleje?
Update: bar ahogy elnezem, ebbol volt socket5 is, akkor lehet ugyanugy late socket4? Csak ratyi a pci implementacio. Egy 94 legeleji socket4et szivesen osszeraknek intel chipsettel, de kb erre semmi esely. A penyas sis/opti chipsetek rem szarok.
-
-
Czo
addikt
válasz
alvaro #74700 üzenetére
O, ez az LBA-LARGE-CHS dolog es egy rettento nagy orulet volt, plane a szobavesszuk meg az ilyen-olyan disk managereket is. 504 MByteig nincs para, afelett pedig elszabadul a pokol. Megjelent 93-94-ben a BIOS-okban a LARGE, majd 95-96-tol az LBA, a disk-managerek pedig ehhez kepest megint mashogy translateltek a dolgokat (az osszes dolog arra volt hivatott, hogy a DOS kompatibilis C/H/S cimzesi biteket hogyan szamolta at a BIOS a disk valodi C/H/S ertekeire es az atszamitas mikentje az, amit a BIOS-ban valasztani lehetett, hogy LARGE vagy LBA). Amikortol pedig jottek a lemezmuveletekhez a BIOS-t kihagyo rendszerek (Windows NT, OS2, Linux) a kaosz a tetofokara hagott, mert ugye kimaradt az "atszamito" reteg, igy a szoftvernek kozvetlenul tudnia kellett, hogy ha van barmilyen atszamolasi kenyszer, akkor az hogyan van megoldva, hogy megtalalja a dolgokat.
O, ez igen jo informacioforras a temaban. Foleg az atszamitasos reszrol es a limitekrol szolo resz.
-
Bile Demon
őstag
válasz
alvaro #74700 üzenetére
Nekem egy 3.2-es Fireball EX lett a teszt HDD. Még annó az első retro 486 lapomhoz csináltam rá EZDrive-os bootot, mert az a lap nem tudott LBA-t. És akkor MÉG nem volt MÁS alkalmasabb HDD-m.
Olyan szempontból különleges hardver, hogy még a régi szép időkből való (mint a többi
), de ez új korától megvan. Gariban kaptam a 3.2-es Fireball SE helyett, ami egy éves korára elfáradt, bad sectoros lett. (Akkoriban minden nap vettem fel FM rádióból, amennyi ráfért, este megvágtam és MP3-ba tömörítettem.)
Szóval ezt nem adtam el, olyan sokáig volt használatban, hogy már nagyobb volt az eszmei értéke, mint a piaci. Eleinte (1998) nagy volt és hatalmas és gyors, a végén meg elnyomorogtam rajta (2002)... Átkerült a család másodlagos gépébe, (ami egy Abit BH6-ból lett) fő HDD-nek, hogy végre ne kelljen gépidőről lemondanom.
Aztán a harmadlagos konyhai receptolvasós gépbe került. 10 év használat után pedig vissza hozzám.Egyébként kompatibilitási okból legjobb lenne teszt HDD-nek valami 420-as vagy 540-es (inkább olyan 540-es ami még gyárilag se tud LBA-t, szóval 520-as). Van is egy, de az sajnos BAD sectoros.
Ha jó lenne, akkor meg sajnálnám erre használni.A sok kapcsolgatás öli a HDD-ket.
A 286/386-hoz van egy 210-es Conner HDD-m. Nincs annyi oda passzoló progim, hogy ne férne rá. -
-
válasz
alvaro #74438 üzenetére
Gőzöm sincs. Én a filenév alapján úgy tudtam hogy 3DBench2- vel mérek. Annyi látható hogy nagyon gyorsan pörög (erősebb gépen szemmel elég nehéz követni). Elmosódott szokott lenni, ha fotógéppel, akár 1/60- addal ráfényképezek, de a kép DOSrezidens képernyőmentővel készült, amiatt nincs bemozdulás.
-
Frawly
veterán
válasz
alvaro #74283 üzenetére
De ez csak a legkorábbi, IBM 5150-es PC-re igaz, hogy összevethető. Az XT-vel, AT-val, klónjaikkal már nem összevethető a C64. Abban igazad van, hogy mikor kijött, az 5150 sem állt jobban, épp úgy opcionális floppy drive, nuku HDD, kazettás interface, MDA kijelző (ami szövegre jobb volt, de grafikát nem tudott), épp úgy 64 KB alap RAM, BASIC ROM, 8 bites adatbusz (de a címbusz meg a regiszterek 16 bitesek a 8088-ason). Meg kapott rendes OS-t, a DOS-t, meg 8087-es procit is fogadott. Emiatt viszont sántít az összevetés, meg árban is nagyon más volt a kettő.
Abban is igaza van a másik kollégának, hogy a PC talán azzal nyert, hogy az IBM nem védette le, csak a BIOS-t. Míg az m86k platformban hiába volt nagyobb a potenciál, le voltak védve a gépek. A Mac meg hiába volt előremutató, az már akkor is egy prémium, zárt ökoszisztéma volt.
-
arn
félisten
válasz
alvaro #74283 üzenetére
Akkoriban a pc tenyleg irodaba valo volt, egy adlib kicsit messze volt az amiga 4 csatornas hangjatol, meg a vga megjeleneseig is hatranyban volt. Kb a 486+vga+sb volt az, ami mar mindenkepp jobb volt, de ez 90-91ben is horribilis osszeg volt, kb 91tol kezdtek szallingozni az igazan utokepes jatekok is.
Nekem ez a 91-94 a dos aranykorMegvan a rajzolt jatekok szepsege (nemi amiga feeling), a 3d mar jelen van, de nincs tultolva. Ekkor jelent meg a mai jatekok nagy reszenek ose.
De teljesen megertem, ha valakit elvarazsolt az amiga, hangban gyakran meg kesobb jobb is volt, mint amit pcre lehoztak, igaz ez nem a pc kepessegein mult. A demoscenen meg markansabban jelentkezett, hogy orsegvaltas jon multimedia teren is. Az amiganacikkal nem tudok mit kezdeni, keptelenek voltak elfogadni, hogy van potensebb gep az amiganak fekvo teruleteken is.
-
balintka
addikt
válasz
alvaro #74227 üzenetére
Volt egyoldalas 8 chipes, meg 2 oldalas 16 chipes is. 2 különböző. Sajnos ez a lap tényleg csak 128-at kezel max úgy néz ki.
Fenyő: Már szétszedtem a gépet, jövő héten folytatom a proci upgrade-del, dvd író, winchi beszereléssel, illetve a Voodoo 3-ra applikálok valami hűtést. A bios 2000.05.20. elvileg (netes képen néztem, ez az utolsó 1.20-as verzió).
Az átalakító kártyán nem láttam szerintem ilyen jumpert. A tetején "P2 Cpu card" felirat van, szóval ez is korai darab.
-
válasz
alvaro #74219 üzenetére
Akkor marha nagy mákom volt, mert csak olyannal talákoztam eddig (slotos és ppgas is egyaránt) ami röhögve vitte 450-et (sőt akár fölötte is), 366-ost na azt már válogtani kellett, olyan 3-ból 1 ment 550-en az eddigi merítés alapján kábé. Bár akkor lehet a lap is számít, mert én csak Abitokban próbáltam (BH6, BM6, ZM6 stb) leginkább.
PeachMan Fput 3d-és tervező progik, Excel, Lotus meg egyéb Wines fejlesztő progik használták, az első játék amihez kellett az Duke Nukem volt.
Balintka Ha olcsón akarod megúszni a Coppermine-ra váltást, akkor szerezz be egy SLot1-FCPGA konvertert (kb egy ezres) aztán abba mehet egy sima fcpga p3 (akár 133-as is max csak 100-on fog menni, ez egy 1000-es esetében 750) az is kb egy ezres
Darthsun Elővettem még az SS7-es gépet, hogy a scsi-s Win2000-es telepítést helyrevágjam (csak a meghajtót rossz néven kereste, úgyhogy gyorsabban meglett mint gondoltam) és ott vettem észre, hogy 2 memóriaidőzést elfeljtettem belőni a múlt heti verseny alatt (CL2-2-2-6-on mentem CL2-2-2-4 helyett, meg a fast naj vagy mi szösz nevű opció nem volt bekapcsolva) így sikerült akosfhez képest 100 ponton belülre kerülnöm, egy FX5950Ultrával meglenne a bűvös 4500, ill. sikerült német ebayen egy Medion 9800XL-t lőni (5k volt postástul), ez a 9800 sima és pro között van vhol és ez tuti megy P5A-ban, bár majd csak a fél megásban, mert 2k/xp csak az alatt stabil +-os procival, az 1 megás csak 95osr2.1-el beton;
-
válasz
alvaro #73995 üzenetére
Az M919- ben ha stabil a Cyrix 120- on, akkor lehet hogy a PODP is az lesz. Azt észrevettem én is hogy még a Hippo15- ben is kényes a Cx5x86/120.
A PODP meg érdekes, simán indul 100- on, 3-4 lapban is, megy is, de ha mondjuk rajtahagyok valamit loopban órákig, akkor vagy lefagy, vagy nem, biztos valami nem bírja, mert alapórajelen tuti nem fagy. Lehet hogy ráaberrálok egy +ventit majd, hátha csak melegszik, de nem biztos, mert kézre csak langyosnak érzem.
-
válasz
alvaro #73855 üzenetére
Pontosan a szűk időzítések sokkal jobban számítanak 486-osnál, mint a magas fsb jó sok wait statettel, nekem is 40-en (160-on) sikerült a legfeszesebb időzítéseket stabilizálni, ott mondjuk egy jófajta Asus Sis471-es vezás lappal simám megy 18+ fpst a quake egy jobb 0 wait states vgaval, azon már a doom is bőven 60 fps felett megy magas részletesség mellett.
DarthSun Közben leteszteltem a moddolt rev 1.06 Asus P5A-t K6-III+-al Win alatt, és ott is hozza amit kell, sőt hibahatáron belül még pár/pártíz pontokkal jobb is mint a rev 1.04-es, ezen felbuzdulva megcsináltam a modot a másik rev 1.06-os lapomon is, amin viszont már 1 mega kess van, na ez olyan 3-4%-al gyorsabb így mint a rev 1.04-es, pedig csak egy GF256 SDR-el teszteltem (ez volt legfölül a vgas dobozban), szóval ezzel lehetne pontokat vadászni, az FX5900-el simán 4300 fölé mennék a 9800proval meg 4400 is meglenne 2K1-ben, szóval akosf közelébe lehetne így érni 10 év után
-
alvaro
senior tag
válasz
alvaro #73854 üzenetére
Ja még annyi, hogy ugyanilyen lappal a 3x60-as beállítás sokszor még a 4x40-et se hozta a sokkal rosszabb időzítések és a felezett PCI miatt. Mondjuk az igaz, amit mond, hogy a PCI osztót 40MHz-en is hotswitch-csel kell kicselezni, de ezt már más lapokkal is tapasztaltam, ahol nincs direkt felező jumper.
-
válasz
alvaro #72982 üzenetére
Hatalmas technikai produktumok. A maga idejében mindenképp, nálam csak retroként lett, de az első install után mikor elindítottam a mellékelt mididemot, há' mondom, nem hiszem el (pedig kis bögreszetten ment). Aztán rátettem az Audigy2NX line in- re, arról pedig optikával továbbküldtem a Kenwood erőlködő + 4utas dobozokra...elképesztő. Jópár demo is lement. A műszaki adatok, frekiátvitel egyenetlensége, tranziensek, torzítás, zaj, stb, mai mércével gyengék, de mégis elvarázsol. Olyasmi hatás mint pld egy jó csöves erősítő, minden műszaki adata gyengébb mint egy félvezetősé, aztán mégis szebben szól.
A próba idején a Solo6C még nem volt meg, majd kiprószálom azon is. A brutál 40kg- os dobozok elsöprőek, de a kisebb Solo mélytartománya jobban meg van fogva, gyorsabb, kottázhatóbb, mint a nagyobb 30centis mélyek. Persze az előbbivel lehet falat bontani, a Solo- val nem. -
válasz
alvaro #72722 üzenetére
Az alap kérdés: van egy XT-IDE kártyád? Ha igen milyen ROM van benne? Mert amiket én raktam össze, azokban egy floppy segítségével simán írható volt az EEPROM. Még leírást is csináltam róla. Amire figyelni kell, hogy a jumperek és az EEPROM-ba égetett firmware port beállításai fedjék egymást.
386SX-en segített, ha az ember szépen kiforrasztotta az órajel kristályt, berakott a helyére foglalatot és elkezte cserélgetni amíg stabil overclockot nem kapott. 48 MHz nem hangzik soknak, de a 40-hez képest az +20% volt
DarthSun: Én sem értek hozzá, de csak kisütök valamit.
-
-
Czo
addikt
válasz
alvaro #72683 üzenetére
A gammat szukseges lehet tekergetni, szoval azt kell jol beallitanod.
Nekem ezek a bat filejaim vannak, amiket hasznalgatok a DOS-os jatekokhoz V2 SLI-vel. A Tomb Raiderhez pedig kiraktam ide az oda valo bat allomanyokat (ha valamit elinditani nem csak egy enter az nc-ben, ahhoz mindig gyartok batot). Nalam bele van masolva a jatekba a "Voodoo Rush Patch" TOMB3DFR.EXE neven, a "sima" Voodoo 1 patch TOMB3DFX.EXE neven, igy az eredeti executabl megmaradt TOMB.EXE neven, igy ezekhez van ebben a sorrendben a RUNMEVR.BAT valamint a RUNMEV1.BAT es a RUNME2D.BAT.
Szerk: beraktam a linkeket, mert kimaradtak.
-
Bile Demon
őstag
válasz
alvaro #72649 üzenetére
Ez velem is pont így történt.
Eleinte a BSPlayert használtam mindenre is, aztán úgy megutáltam, hogy már el is felejtettem, miért. Valamit nagyon elrontottak a fejlesztői.Szegény Media Player Classic. Az első években a neve miatt esélyt sem kapott... (Windows Media Player-el kevertem össze.)
Viszont azóta is csak azt használom, illetve az MPC-HC-t.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
alvaro #72624 üzenetére
Én is arra szavazok. Egyébként mindegyik egész jónak tűnik. VLB lap, CR2032 elemmel.
#72625 DarthSun: Van 8MB-os 9bit FPM RAM-od is? Gravisba milyen király lenne már az. Amúgy szép fogás. SOJ ramot baromi nehéz szerezni. Éppen a napokban gondolkodtam, hogy megkopasztom a döglött / döglődő Triokat és Virge-ket.
-
válasz
alvaro #72604 üzenetére
Tapasztaltam. Az M-II DOS alatt @336MHz- en
,elsöprő eredmény. Win alatt már kevésbé villant.
(#72605) KROK640 : DOS alatt sok RAM- al lehetnek anomáliák, pld több prg/game kiírja hogy kevés a RAM
. DOS verzió és config.sys függő is, de megfelelő beállításokkal be lehet lőni tűrhetőre.
-
válasz
alvaro #72596 üzenetére
A VX lapokon még általában sima áteresztős VRM van (de van amelyiken már kapcsolós), a TX- esen már nem fűt annyira a kapcsolós FET.
A hangerő problémákra pedig az SB rezidens Volume programomat használom (sorbakötve a 2 kártya), mondjuk ez a GUS PCM/szinti arányon nem tud változtatni, de azt is megoldom majd, mert mint korábban mondtam, a GUS rutinok is megvannak csak be kell illesztgetni ugyanabba a rezidens Pascal vázba. -
válasz
alvaro #72487 üzenetére
Az kemény, GUS- t nem programoztam még, de megvan hozzá minden Pascal rutin, ASM betétekkel. Csak ki kell cserélni az SB forrásban az eljárásokat a GUS- ra. SB esetén ha nem ok a Base/IRQ, akkor hatástalanok a lehívások, a DMA- nál viszont pld képes initelni a gagyi féle Vibrát, ami alapból nem megy HDMA- val.
-
válasz
alvaro #72483 üzenetére
A PnP szerintem is "újabb" retro lapban a legjobb.
Bár nálam mindegyik viszonylag gyors gépben van :
Classic 3.74 : SlotA Athlon/800
MAX 2.1 : P-II/450
PnP 1.0 : Copper P-III/@760Timming, hanging, recsegés gond nincs a demo/game/prg- okban sem. Gamekből nézegettem a problémás listát anno, egyet sem használok azokból, ez lehet az egyik ok. Demoknál viszont nemtom, lehet csak a vakszerencse
, fene tudja...sokat próbáltam pedig.
-
Czo
addikt
válasz
alvaro #72483 üzenetére
Nekem 2.2-es volt (az a valtozat, aminel az egyik DIP8 tokos IC-nel keresztbe be van rakva egy ellenallas), 93-ban vettem, ez jol mukodott BE6-ig (ez mar nincs meg). Volt PnP 1.0-as revizio az is jol ment 486-ban (non PnP BIOS) es ebben a BE6-ban is. A 2.1-es Max-ot csak BE6-ban hasznaltam, illetve, most bele van rakva a jelenlegi ApolloPro 133T chipes Epox lapban egy P3-1400S melle. Itt volt annyi para, hogy a 25cm hosszu ISA "hosszabbito" hosszu volt, de 5 centivel rovidebben minden jol mukodik. Anno a gepekben mindig a leges legalso slotban volt
.
-
válasz
alvaro #72363 üzenetére
San-Li SL-586T
És ez alapján tud MMX-et.Szóljon aki hallott már erről a méltán híres gyártóról.
-
arn
félisten
válasz
alvaro #72259 üzenetére
Havernak volt meg akkoriban viper, tudom, mit nem tud, mert a dx4em elkalapalta a vlbs kartyaval a p100at 3dmarkban
kar volt bele a proci.
a socket4 engem is erdekelne, de egy 93as build. A 94ben mar volt socket5. Akkoriban nagyon perverz volt a pentium, pci kartyanak nem is tudom mi kerulhetne bele az elsok kozott, talan a 805p, ami beugrik. Ennek utana kellene olvasni. Ott mar meglenne a 30fps doomban, de sokkal lassabb lenne, mint egy tritonos kesobbi penya.
Szvsz azert nem talalni, mert itthon akkoriban vmi millios osszegbe kerult - partizezres fizeteseknel. Sokat nem vehettek belole. Ami tobbnyire elofordul, azokat mar 95 kornyeken adhattak el, amikor mar szabadulni probaltak tole.
-
Bile Demon
őstag
válasz
alvaro #72165 üzenetére
Nekem is van Octek Hippo 15 lapom. Az tetszik benne, hogy tele van jófajta kondival és szép megkímélt állapotú. A házi benchmarkjaim szerint jobban megy benne a DX4-100 mint a többi SIS chipes lapomban.
Viszont a hosszú SB16 "clippingel" benne, ha sok hangforrás van a DOOM-ban, pl plazma sorozat. Se ez a kártya nem csinálja másik lapban, se ebben a lapban másik fajta SB16. Jó mi?Többféle EDO RAM-al is próbáltam már régebben. Látszólag elindul, Memtest86 is stabil, de DOOM stb. 3 perc után kilép. (relaxált időzítésekkel is)
FPM RAM-al minden OK.Úgyhogy van a 4. EDO RAM kezelési stratégia is "Látszólag kezeli, de aztán mégse".
(Talán chipset rev. függő vagy BIOS).Egyetlen kései Lucky Star 486 lapom van, ami gond nélkül megy EDO RAM-al, de azt nem teszteltem, hogy hoz e valamit a konyhára.
-
válasz
alvaro #72158 üzenetére
Én nem mértem ki, Ákostól kaptam hogy ebben tuti EDO gyorsasággal megy az EDO - Octek hippo15, egy darab 64- es modullal érkezett. A viszonylag sok 486- os lapomból állítólag csak ez tudja rendesen az EDO- t, több másikban is megy, de csak FPM- ként.
-
Czo
addikt
válasz
alvaro #72137 üzenetére
Nalam a labak szama egyezett. Marmint, 32pines eepromba flasheltem kisebb tartalmat. Nalad valami ilyesmire lehet szukseg: http://sbfmdrv.blogspot.com/2015/11/retrofitting-new-eeprom-into-old-pc.html ehhez mondjuk jo lenne rendelkezni egy "spare" eeprom sockettel, ami gondolom szinten nem all rendelkezesre.
-
válasz
alvaro #72031 üzenetére
Lehet én túl retro szemmel nézem, beképzelem hogy milyen lett volna ha anno olyan gépeim lettek volna, mint amit most retroként megengedhetek, emiatt elnézőbb vagyok ilyen "kisebb" hiányosságokra
.
Amúgy meg azért kell melléjük ISA SB, legalábbis DOS alatt, a P4P800- on meg már nincs ISA, de ott a régiek játszhatatlanul gyorsak, a DOS korszak végénél pedig sokhoz kell az erős proci, és azok meg már inkább PCM- en szólnak. -
KROK640
nagyúr
válasz
alvaro #71972 üzenetére
Akkoriban eléggé nagy eltérés volt a chispetek között (még VIA-n belül is, meg ugye ott volt az NForce is) meg hát ugye tényleg az SD RAM is, ami már a korai Athlon XPket is visszafogdosta.
Nekem NForce 2 Ultra volt, egy Deluxe ASUS lapban, amire lehetett mondani, hogy a platform kimaxolása/zászlóshajója, természetesen rengeteg 400-as DDR RAMmal. -
KROK640
nagyúr
válasz
alvaro #71958 üzenetére
Hm, nekem a Blood 1600×1200-on, elég jól ment már egy 1466@2166MHZ-re húzott Athlon XP-n is (mondjuk nem számít de leírom) GeForce 3 mellett. Igaz az 2700+-nak számít, de játékokban még talán bizonyos helyzetekben jobb is lehetett mint a 30.6-os NW (ami nagy kedvencem, az első lakosságilag is kapható HT-s CPU)
-
envagyok
veterán
válasz
alvaro #71793 üzenetére
Lehet rakok bele akkor vmi halk pl papst ventit, szétkapom.
Közben ma volt időm, összeraktam a 2000 végi-2001 elejei gépet. Mivel a 99-es s370+gf1, így próbáltam beledobni valamit, ami jó is volt akkoriban. AMD-t nem akartam (Athlon 1200), mert a 2001 vége-2002 eleje az úgyis Duál procis AMD lesz a Windows XP tiszteletére.
A häz nem a legszebb, de legalább korhű.
Egy s370 p3 volt benne, de kidobtam mindent.
Asus P4T
P4 1.6
Geforce 2 (itt kis csalás van, mert az ultrát sajnáltam belerakni, meg a színe se passzol /zöld/, így egy 64 megás késői emelt órajelű modell került bele, amit ultra szintre próbálok majd húzni)
Sb live 5.1 digital
2000 végi hdd
384MB RDRam (Ez jó mennyiség volt 2000 végén, vagy kevés?) -
válasz
alvaro #71764 üzenetére
Asszem az nekem is van, ilyen lapról beszélsz ?
(#71765) Fred23 : Te vagy az LP video kedvelő a topikban
. A NEC gépembe találtam LP AGP FX 5200- ast itthon, ami jó lett. Majd a Dell- be kell egy PCIe LP még, de nemtom milyet lenne érdemes vadászni, PentiumD 945 (3.4GHz DualCore) proci mellé. Bár elveimmel ellentétben van, korábban mondtam hogy 775- be legalább Core2, de maga a gép megtetszett.
-
ityam
őstag
válasz
alvaro #71673 üzenetére
Nekem is rémlik hogy a kyro 2 telepítés utáni rebootnál nem adott képet de kiírta nekem a monitor hogy tegyem 1680x1050 be a felbontást(Ez a moncsi nativja). csökkentett módban elindítottam és átraktam más felbontásra(alapból ügye nem tudja azt a felbontást a kyro2 csak 4:3 as képarányút) és utána nekem már jó volt.
A zöld kép viszont már furább ott nem képernyő üzemmód a baj.w98 alatt szerintem a vogonsról letölthető legfrissebb drivert raktam fel. XP alatt próbálkoztam sokfélével. -
válasz
alvaro #71673 üzenetére
Hercules 3D Prophet 4500 a közelemben nem volt soha, de egy hasonló konfig NVidiával problémamentes. Mennie kéne Nálad is. A Win98SE hajlamos némely videokártya esetén a vertikális frissítést túllőni (gyakran akár 100Hz- re is), =fekete képernyő és vagy lekapcsol a monitor, ilyenkor csökkentett módban, be kell lőni full alapra (4bit/640x480), majd újraindítás után először a Vfrekit 60- ra tenni, ezután lehet kattintgatni a monitor által megjeleníthető frekit/felbontást. De úgy veszem ki hogy ezt megcsináltad, esetleg nem pontosan így ?
.
-
ZolaMan
tag
válasz
alvaro #71588 üzenetére
Sejtem a választ, de azért rákérdezek.
Lehet bármit csinálni egy 4GHz-re húzott X3470-nel, hogy ne menjen fel terhelésen azonnal 90 fokra?
Én már elég sokmindent végigpróbáltam, delideltem is, stb. Semmit nem javult gyakorlatilag.
Sőt olyat is olvastam, hogy vízzel is ugyanezt csinálja. Egyszerűen a 45nm miatt a belső hőterhelés akkora, hogy azonnal felmegy a hőfok és nem lehet "lerántani" a hőt a prociról. -
snake1977
őstag
válasz
alvaro #71414 üzenetére
Mindenképpen, már nekem is olyan 486-os lapom van amin CR2032 van, de régen még használtak olyan megoldást is ami egy ceruzaelemtartó volt, brand gépet vettem így szerintem gyári megoldás volt, az akkori tulaja nem igen értett hozzá, én is csak kapkodtam a fejem mikor szétkaptam bővítéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest