Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Netfone
- Honor Magic V2 - origami
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
válasz SECTORnooB #74405 üzenetére
Lehet olcsóbban megkapod.Én itt az aprón vettem 6e ft-ért.
-
Johni5
őstag
válasz SECTORnooB #74395 üzenetére
Őszinte leszek.X3 710@x4 3200on megeszi az FX 4130-at.4700 on.Mókás...4300 más kategória volt.
7970 el lefuttattam 720-és 1080 teszteket.Nem csalódtam a Phenom II be. -
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #74393 üzenetére
Na az nem semmi.mákos vagy
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz SECTORnooB #74393 üzenetére
Egyszerűen nem való ahhoz a procihoz ez a lap. Megy benne, de még rendesen beállítani sem fogod tudni a béta bios korlátai miatt, ha hozzá akarnál nyúlni.
A budget megoldás még mindig inkább egy Phenom2 X4 + egy olcsó kínai SSD. Egy 3.6GHz-en menő ilyen proci elegendő teljesítményt nyújt még olyan igényes játékhoz is, mint pl. az ME Andromeda, azt még éppen bírja, magonként 70-80% terheltség mellett.
Meg vehetsz még "Amd only" ddr3 ramokat ebayen olcsóért. Nekem is így van 16GB a gépben, nem került annyiba mint 8GB a boltban.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
válasz SECTORnooB #74386 üzenetére
Rosszul nem járnál vele, de indulj abból ki, hogy egy új FX4320 az 17-18e ft.
És azért a Phenomnál jobban megy, akármennyire is szidják egyesek meg kettesek az "efiksz"-et.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Johni5
őstag
válasz SECTORnooB #74388 üzenetére
Fiam gépébe is az a lap van.Fx4130 van benne 4GHz en.1.35v még oké neki.1.4v után droppolja a freki/feszt is.Ott fogy el a vrm.Egy 270x van mellette.fx 6300 al még jó lehet.Felső ventis 6 csöves hűtő hűti a deszkát is alatta.
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #74388 üzenetére
gtx 1050 pl. de ezért itt megleszek kövezve igy ideteszem az RX 550 et is..
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #74386 üzenetére
csapjál hozzá egy jo kis 955 öst és szépen fog menni..
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #74382 üzenetére
CPU support szerint elvileg FX4320 vagy 6300 is mehetne. Sok jóra ne számíts, a lap még inkább Phenomokhoz való. Nem tudom mire használja, milyen procija van most, de 4 GB ram+SSD már csodákat tesz.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
Üdv.
max. FX 4320,4330-at, nagyobb FX6xxx, FX8xxx-hez kevés a lap tápellátása. (elindul vele, csak alapon húzás nélkül sem tudja ellátni rendesen őket).
De nem járnál rosszul egy Phenom II X4 945, 965-el vagy esetleg Athlon X4 640, 645, 650-el sem, persze csak ha az FX-nál olcsóbb.
CPU hűtő milyen van ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Phenom2 X4 procit, azt még tuningal is elbírja.
FX-et viszont már ne erőltess bele. Ugyan utolsó béta biosszal elindulna benne, de szembesülnél problémákkal, mert mikor az a lap megjelent, még nem is voltak FX procik.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Dealer95
őstag
válasz SECTORnooB #71277 üzenetére
Az még anno valami kamu teszt volt, olyat is olvastam, hogy valami ES Xeon proci volt...
Ha már midnenképp "nem hiteles" adatokat akarsz nézni, itt van egy teszt
Ez ma került fel: [link]
Igaz vagy sem, nemsokára kiderül. -
eldiablo
addikt
válasz SECTORnooB #60598 üzenetére
Maximus VII sorozat és elsőre Pentium G3258, aztán jönnek a nagy vadak i7 4770K-4790K még nem tudom.
Jövőre nősülök szóval arra is kell spóroljak, azért nem kapásból i7-el kezdek.[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
válasz SECTORnooB #60596 üzenetére
1150-re. 2011 lenne az álom, de az kissé drága mulatság.
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #59863 üzenetére
Hát magas ramokat nem szereti de lovas01 biztos többet tud mondani róla.
Vagy pakold őket a 2-4es slotbaAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #59859 üzenetére
lovas használja a 14x et és azt mondta nagyon jó 5ghz-ig húzta vele a kockáját.
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #59854 üzenetére
szerintem ezeket nézd meg aprón lehet kapni őket egsz jó áron brockent már láttam kb 7-9k között a TR -eket kb 10-11kért a cnps 14x meg újonnan 14-16k
Lendova: feljtsd el néz egy értelmesebb asust vagy gigy lapot
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #59849 üzenetére
egy t4 el nem nem is ajánlom az a kuulert
végy inkább egy alpi matterhornt/brocken vagy egy tr macho hr02 vagy 120 -as vagy egy scythe ashura vagy zalman cnps 14x kérdés mi a max cooler magasság ami befér a házadbaAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #59842 üzenetére
minden proci más és más ez ennek tudható be a nagy töbség ezt 13-as fesszel viszi te valószínűleg kifogtál egy jobb darabot ami alacsonyabb vcore-al is beéri ez jobb tuning potenciált jelent +alacsonyabb hőmérsékletet.
Methionyl: üdv a klubban!
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #59840 üzenetére
Ha stabil akkor igen
-
Tomko78
őstag
válasz SECTORnooB #59813 üzenetére
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
válasz SECTORnooB #59810 üzenetére
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
válasz SECTORnooB #59806 üzenetére
4.2 GHZ 1.31 V próbáld , nekem itt még stabil lentebb már vacakolt
-
Dark KillerX
addikt
válasz SECTORnooB #59806 üzenetére
Nekem sajnos nagyon sok kell ide,pontosan 1,36mV,mert én elsőként vettem meg ezt a procit( jövőre lesz 3 éves ) és azért azóta javultak sztem a rev-ek.Az hogy meg a hűtőd elég lesz-e,hozzá ki kell tesztelni,de egy próbát megér,nálam sem erősebb a TX3,és igaz 24/7-re belőttem vele,de nem is 40 fokban Primeoltam,szóval próbáld meg,ha nem bírja legfeljebb elszáll,baja nem lesz.
És az előbbi videóban egy FX6300+280-as konfig kapott Shadow of Mordor alatt,átlagban 62 minimumban 26FPS-et
ehhez képest nálam ennyi
Ez több mint 50% minimumban,nem mondom,hogy mind a Win10 számlájára írható,de sokkal gyorsabb,egy driver,vagy tuning sem hozz ennyit,2 ugyanolyan konfig között.
-
rambustibi
őstag
válasz SECTORnooB #59721 üzenetére
Javítok, mert már az i5-el sem ér fel, mint azt az előbb olvashattuk.
Változnak az idők..lehetséges, hogy jövő hónapban már egy intel 80286 teljesítményét sem fogjuk elérni az FX-el?Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Dark KillerX
addikt
válasz SECTORnooB #59583 üzenetére
Én nem próbáltam még egyenlőre,mert főleg néhány Amd-s vga topicban olvastam rosszakat,hogy laggol néhány játék.Én egyébként ma,vagy holnap akarok kipróbálni,mert ma veszek egy ssd-t,és mivel új rendszert húzok így,akkor az legyen Win10.Szóval kíváncsian várom milyen lesz
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz SECTORnooB #59581 üzenetére
Nekem összességében elég jók az első benyomásaim. Kezdésnek azért vannak ilyen kis apró botladozások, de az összképemet nem rontja negatívba.
Játékok alatt vettem észre, hogy a kis FX-8350 elég szépen dolgozik. Javult a szálankénti kihasználtság. A HD7970 is sokkal jobban megy. Az újabb játékokban végig 100%-ot kopogtató GPU-t látok. Nincs mikró akadás, szép folyamatos a kép.
Egyedül az OC-s profilomból kellett faragnom, mert a hőmérséklet felsőhatáron belül nem volt már tartható.1 hét használat után már barátok vagyunk a win10-el.
-
Dark KillerX
addikt
válasz SECTORnooB #59581 üzenetére
Az én olvasataim alapján,egyenlőre elég vegyes a Win10-el kapcsolatban,és sajnos ahogy olvasom,az AMD-nek egyenlőre inkább főleg szívász,én is ezért hanyagolom.
-
Habugi
addikt
válasz SECTORnooB #59553 üzenetére
Ennek is sokkal inkább ebben a topicban lenne/lett volna a helye: [link]
Egyébként..
" Ha lenne tízezer forintom odaadnék belőle annyit a video készítőjének amennyit ez a teszt ér, a maradékot pedig felváltanám két ötezresre..! " {c} by LaciCRM
10perc az életünkből, lelkes amatőr aki időt és energiát nem spórolva megmutatja nekünk miért vízhatlan egy gumicsónak alja szárazföldön kategória..
3perc után elvérzett az egész ott, hogy minimum 3 különböző OSD beállítást/sorrendet használ. Ha ez még nem lenne elég, ha kijebb engedte volna az FPS-t, lazított volna a beállításokon/részletességen (így a GPU limiten is..), teszem azt 60/80/100 FPS-ig, akkor gyökeresen más eredményeket/sorrendet kapott volna, a résztvevő CPU-k között is megnőtt volna a "távolság"/különbség ezzel párhuzamosan.
Extra fűszer, az OC-hez is annyira konyított, hogy a 6300as tuningja olyan jól sikerült neki, melyből sikeresen elérte/megállapította ez bizony lassabb így mint OC nélkül..
Egy igencsak CPU intenzív játékban.., lássuk be ez nem semmi teljesítmény!
Arra hogy a 8350 rosszabbul teljesített szerinte mint a 6300 igazából már mondani sem tudok/szeretnék semmit a fentiek fényében..Azért jófej gesztus volt tőle hogy a végén megköszönte az ő szavajárásával élve Rocketstarnak , amiért ilyen jól optimalizálták a játékot, ez valóban így van csak marhára nem amiatt amit ő sejteni vél..
Najó, nem nyitom ilyen szőrösszívűen a pénteket, az angolja miatt megérte a kv-m mellé megnézni ezt a csudát, a húgomat juttatta eszebe 4-5éves korából, amikor a zsiráfot még dzsiráfnak mondta..
Néztem a csatornáját.., nagyon lelkes "teszter" de egyéb videójába már nem mertem belenézni mert a kv-val együtt a videója már ígyis túlságosan megdobta a pulzusom, szóval csak okosan!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
norbert1998
nagyúr
válasz SECTORnooB #59416 üzenetére
Én a junitit frissítés (1.5-ig) után tudtam normálisan játszani. Addig bármit tettem, ultra és low is 25-30 fps volt.
Utána meg ultran végig, míg rá nem jöttem, ez az eddigi legrosszabb ac.
A witchert azt maxon vegigtoltam 1080p-ben (nvidia haj munkák volt kikapcsolva csak.)
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #59402 üzenetére
Ez már csak ilyen
-
csipikooo
tag
válasz SECTORnooB #59402 üzenetére
javítom 3570k ellen az én fxem! Hogy tudom megállapítani hogy az én fx 8120am 4,2őn milyen intellel ér fel? Csak nem valami i3-al!?
Privátra illik válaszolni!
-
csipikooo
tag
válasz SECTORnooB #59400 üzenetére
Ezek ilyenek! Én sem tudok egy intelest sem meggyőzni hogy az fx8120@4,2 jobb mint a 3470k
Privátra illik válaszolni!
-
Hencso
Ármester
válasz SECTORnooB #59296 üzenetére
Google és rákeresel hogy spec azt ott a rajzonlátod ammit a gyártó feltüntetett
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #59294 üzenetére
dobj rá pár ezret és vegyél inkább cnps 14x-et
-
Hencso
Ármester
válasz SECTORnooB #59078 üzenetére
nem is arra írtam hogy nem jó de pár Mátyásért már egy 8320 vagy akár 8350 est is cibálhat kompakt vízzel persze a megfelelő alaplappal!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #58992 üzenetére
Jól hallottad valamivel jobb lesz a helyzet kérdés,hogy gykorlatban majd mit mutat meg dx12 játék alatt az előzetesek alaján qrva jó lesz az fxnek
-
Whysperer
addikt
válasz SECTORnooB #58988 üzenetére
Szerintem inkább optimalizáld a lehető legjobb telejsítmény fogyasztás életartam GHZ-t aztán játszál vele amég jó .. , Én nem variálnék annyira már.. 12-be kiedül 6-8 között mi a kül.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #58988 üzenetére
Te tudod... ha kevés a mostani, akkor igen. Én nem látok sok difit játékokban, talán min fps-ben nincs olyan probléma. Összességében lehet jobb megvárni az újabb vasakat már.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MK VII
veterán
válasz SECTORnooB #58987 üzenetére
Na látod ez igaz!
GTA 5-höz tényleg butaság volt az i3. Annak a játéknak a világ összes processzormagja és mami által kötött pulcsik szálai sem elegek..
Elképzelem, hogy az egyszeri vérpistike húzogatja ki a szálakat a pulcsijából és tekeri a processzor köré, hogy jobban hasítson a GTA 5.. -
MK VII
veterán
válasz SECTORnooB #58983 üzenetére
"van haverom aki i3 al próbál játszani de sehogysem sikerül neki"
Naa.. Azért ne túlozzunk kérem.. Elég merész ez a mondat..
Én a Pentiumommal szépen elvagyok játékok terén... Miért nem tud játszani i3-on?
Mond meg neki, hogy legközelebb nyomja meg a power gombot mielőtt húzkodja az egeret a padon, mert anélkül nem fog mozogni.. -
Whysperer
addikt
válasz SECTORnooB #58980 üzenetére
Én ugye mostnai játékok Cinematicján dologozom és be is írtma nekik ,hog y figeylejtek csak azt kívánom nektek ,hogy q6600-on meg i3-on rendereljétek ugyna azt amit ÉN a fx 8120-an csináltam... !!!!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz SECTORnooB #58891 üzenetére
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #58891 üzenetére
kb 4-4,2ghz
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #58889 üzenetére
inkább evo r2 ha belefér
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #58868 üzenetére
Hiába is jön AM3+ -ba, ez már end of life... Eleve az új procitól még nem lesz benne DDR4... de jön új USB is, meg SSD-nek M.2 csati. Nincs ezzel semmi baj, a baj az, h nem újított az AMD elég régóta. De ez is olyan dolog, h látom mennyien használnak 775 konfigot még és nem is tervezik a váltást, mert a célra megfelel. Sokunknak még bőven jó az AM3+, mérlegelnie kell a váltást annak, akinek kevés. nálam még marad. Itt PH!-n elég spéci a közösség...
Inkább moderáltam magam. Szal. az AM3+ már a múlt, de ez így is jól húzta. Majd a DDR4-el a második gen. lapoktól lehet válogatni, AMD az első szériákat módszeresen elkeféli, legyen az proci, chipset, bármi...
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz SECTORnooB #58815 üzenetére
faradj atal ide, ott lehet chat-elni, csevegni....
Ha utos lesz akkor arany penzert, ha meg olayan lesz mint a mostani FX/APU vonal akkor jo arban.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz SECTORnooB #58813 üzenetére
FM3 vagy valami ilyesmi lesz ha jol tudom. Es igen, koltsd el a penzt valami hasznos dologra
(qrvak, pia, lovi)vagy csak tartsd meg amig jon az uj.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz SECTORnooB #58811 üzenetére
En nem csinalnam...nem erdemes tobb penzt fektetni az AM3+ platformba, mar 4 eves...
De ha viszket, akkor azt vakargatni kell, kemenyen
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz SECTORnooB #58809 üzenetére
Ha kedved van piszkalgatni es olcson meguszod a valtast akkor csereld le. Sok ertelme nincs de ha ra vagy kattanva akkor miert ne.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz SECTORnooB #58805 üzenetére
Maradj a mostanival ha eleg. Ha az AMD neni igazat mond akkor 1 ev mulva itt az uj arhitektura, uj generacio ami eleg utos lesz ha igazak a marketing szovegek.
@Ormanyos: Troll-manyos
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #58780 üzenetére
Nos én is használt D14 vagy best buy a lovas által bemutatott cnps 14x de van apron 15 k scythe mine2 max az se lehet rossz
-
Habugi
addikt
válasz SECTORnooB #58780 üzenetére
Arra is ottvan az alternatíva a D14 személyében, használtan nem ritkán 10k körül lehet aprón halászni, momentán eléggé levan zabálva..
Ilyet találtam [link], elég giccses/ocsmány szegény de 15k környékére lealkudva jó társ lehet ha nem látod..TC14PE, D14, SA esetleg a lovas001 topictárs féle CNPS14X, egy Z9 féle házban ezekkel bátran támadhatsz 5Ghz körüli órajeleket is.
Persze nyilván procifüggő is..Utóbbi újonnan vevős esetben ár/teljesítény bajnok, lovas pakolt be elég eredményt már a topica, egy ezek közül [link].
Nálam egy éve minden eredmény SA-val készült, stb[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #58777 üzenetére
Egy olyan házat ami képes befogadni egy 165mm magas hűtőt vagy min 160mm pl mint az enyém a Zalman z9plus ebbe elfér a Nh-D14 igaz épp 1-2mm. Van az oldalap és a cooler között.
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #58775 üzenetére
A macho120-al nekem sikrült 4,4ghz 2 ventivel a 6350es cpu val De ez függ a kockátol is mennyire melegedős vagy fesz igényes .
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #58773 üzenetére
akkor felejtsd el a 4,7 ghz-et mert 150mm magas hűtővel nem fogod tudni hűteni vagy veszel egy kompakt vizet .
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #58770 üzenetére
Arra gondolok, h felgördítesz a lap tetejére és vannak hűtők felsorolva, ha lenyitod az összefoglalót.
Persze típusok jöttek-mentek, de kb. be tudod lőni, h mi ajánlott.
Pénzt is írhatnál, h mit szánsz rá, mekkora fér el, meg ilyesmi alap dolgokat, ha típust vársz.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz SECTORnooB #58768 üzenetére
...összefoglaló?
-
gyenesmartin
őstag
válasz SECTORnooB #58729 üzenetére
Hangosabb is, mint a mostani?
-
PofaJenö
senior tag
válasz SECTORnooB #58670 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
csecso22
tag
válasz SECTORnooB #58645 üzenetére
És ha nem tuningolok akkor is az 8300at vegyem
[ Szerkesztve ]
"Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"
-
SECTORnooB
addikt
válasz SECTORnooB #58627 üzenetére
Javítanám én naiív elmentem BF4-ezni ott 58 fok volt a max
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58615 üzenetére
Örülök, hogy megy.
Most még annyi dolgod van, hogy egy ideig nyomon követed a cpu hőmérsékletét. És ha nem megy tartósan 64 fok fölé, akkor jó.Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58599 üzenetére
A tdp túllépéshez az APM-et kell disablezni.
terhelés alatt a cpu feszültsége csökkenhet az előre beállított értékhez képest.A cpu load line calibration = enabled: terhelés alatt kicsit emel a cpu feszen, hogy a beállított értékhez minél közelebb legyen.Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58595 üzenetére
ha megvan a cpu load line calibration, akkor nem
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58592 üzenetére
ott a gond, az újraindulásokra!
Mivel te cpu rationak 22-t(4400MHz) állítottál, habár a cpu offset fesz az csak cpu ratio=20-ra(4000MHz) elég.
Ezt írtam az elején, hogy a szorzó az 20 legyen.
Igaz azt elfelejtettem írni, hogy a szorzó = cpu ratio, de a linkelt leírásból kikövetkeztethető.Most nézem a yt videót, és tényleg nincs digi+-a biosban. A lényeg úgy is csak a cpu load line calibration: enable-ra. Az viszont van.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58590 üzenetére
akkor most megy a gép rendesen?
És fent van az új bios?
és van digi+?[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58588 üzenetére
volt bios load opt default?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58586 üzenetére
Itt a link. Az alapból a frissítés menetét írja le.
-
SECTORnooB
addikt
válasz SECTORnooB #58585 üzenetére
Még egy kérdés hol tudom frisíteni a biost?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58583 üzenetére
Még annyi, biztos M5A97 R2.0-d van? Nem LE és nem EVO.
próbáld meg frissíteni a legújabbra
M5A97 R2.0 BIOS 2601
Bios frissítés után egy bios reset( Bios exitnél Load optimized defaults).
Bios újra beállítása.[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58581 üzenetére
pedig ott kellene lennie.
Megnéztem az összes M5A97 r2.0-s alaplap manulaját, és szerepel ott a digi+ a biosban.
Akkor már csak az a kérdés, hogy melyik verziójú biosod van?
Bios verzió megtekintése/biosfrissítés menete:
jelenlegi bios verzió: a lent leírt helyen (kép fent feketében "ver:")
3.10.2-es pont
[link]Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58578 üzenetére
Cpu offset voltage jobb oldaliba 0.05-öt írj
Cpu/nb offset voltage jobb oldaliba 0.00625-öt írj
Digi+ itt van: bekarikázotton enter[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz SECTORnooB #58577 üzenetére
Cpu offset voltage bal érték 1.236v jobb amit beirtam 0.068750 sárga
Cpu/nb offset voltage bal: 1.175v jobb amit beirtam 0.025000 fekete[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58575 üzenetére
mint az elején linkelt oldalon levő képen is látszik azt írd be
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz SECTORnooB #58571 üzenetére
Azért lila mert
k..nagyon sok. -
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58571 üzenetére
Azt állítsd át úgy hogy a lehető legkisebb szám legyen benne (numerikus + - jellel tudsz léptetni benne).
Belelépsz, ahova az offset értéket írnál, és addig nyomogatod a - jelet, amíg tovább nem csökken.Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58569 üzenetére
cpu offset: Úgy próbáld beállítani, hogy 1.28-9V közelében legyen a cpu fesz(=cpu alap fesz + offset érték). Ha mellette 1.272-t ír, akkor az offset értéket 0.01-0.015-tel kellene emelned.
cpu/nb offset: + a legkisebb érték amit tudszAz offset azt jelenti, hogy az alap feszültséghez(ez nem az amit mellette látsz) adja hozzá azt amit beállítasz.
Ha beállítottad ezeket az értékeket, akkor bios mentés újraindítás vissza biosba, és akkor már az új értéket írja ki mellé.
A sárga szín azt jelzi, hogy jobban figyelj, mert tuningolni kezdesz. Inkább csak figyelemfelhívás. Amíg sárga, addig semmi gond. Minden attól függ, hogy mennyire tudod hűteni a procid. Van akinél ez már piros/vörös(1,5V körül).
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58565 üzenetére
Igen, azzal a módosítással amit írtam.
Még annyi, hogy a DRAM voltage-t hagyd autón, vagy 1.65V-on
Így 95+% valószínű, hogy stabilan működnie kell.Ezután már csak a proci hőmérsékletét(pl hwinfo 64-el) kell nézned eleinte, hogy ne legyen 62-3 foknál több.
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58563 üzenetére
Minden ott van a linken szereplő képeken. Azok úgy jók, ahogy vannak.
Annyi módosítással, hogy a
- ramokat hagyd úgy, ahogy most vannak (Memory frequency rész)
- neked cpu LLC(Load line calibration)-nál csak enabled van(ez is legyen).
- HPC mode az disable,
- és a már fent leírt szorzó és fesz más.Nálam már nincs meg ez a bios beállítás, mert új hűtőt vettem és a régi beállításokat már felülírtam.
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58560 üzenetére
"gondolom a CPU Configba az APM Master Mode-ot kell átálítani Auto-ról Disabledre igaz?"
IgenÉn hasonló kaliberű hűtővel prime/IBT(ez is 66 fok alatt maradt) stabil 4GHz-et tudtam belőni.
fent az összefoglaló lenyit, és sok minden jó van ott
Talán annyi módosítással, hogy a szorzó 20 legyen a cpu offset fesz pedig + 0.03V.
Persze a feszültséget neked kell kitapasztalnod, mert az procinként változik, de ekörül jónak kell lennie.[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58558 üzenetére
Jobban jársz, ha inkább már most nekiállsz optimalizálni.
Ugyanis sokkal többre mész vele, mint amit most akarsz csinálni.
Nem kap feleslegesen a proci hatalmas feszültséget/hőt (1,4V körülit, ami átlag 6x4,4GHz-re szinte biztos elég lenne).1.3V mellett az esetek 95%-ában menne a 6x4.0GHz. Ami sokkal jobb, mint a gyári beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz SECTORnooB #58556 üzenetére
Az nem TDP?
Amúgy az APM-et.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Czimby
addikt
válasz SECTORnooB #58483 üzenetére
Olcsó
Lc Power Cosmo Cool LC-CC-95
Csendes nagyon, és egesz jól hűt.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
rambustibi
őstag
válasz SECTORnooB #58436 üzenetére
Az a verzió nem volt fent nálam. Ezt az újat is tegnap pattintottam fel, kellett hozzá serial, microsoft fiók stb..
Javulást tapasztaltam win7 64bit sp1-ről, az eddig kipróbált programnál és játéknál.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
rambustibi
őstag
válasz SECTORnooB #58433 üzenetére
Melyik 10-est? Nálam a 10147 fut és brutál jó
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
akela91
addikt
válasz SECTORnooB #58408 üzenetére
8120-am van. De ez kb lényegtelen, egyébként a 4GHZ-ről 4.5GHz-es húzás után nyertem pár min. fps-t, tehát valahol itt van a kutya elásva.
-
akela91
addikt
válasz SECTORnooB #58406 üzenetére
Nem laggolok, "vajsima". Városban visszaesik 40FPS-re, kint 60-80FPS (minden HIghon, x16 af, maxon minden csúszka[distance meg ezek]). Tehát nincsenek micro laggjaim abszolút, akkor vágtam volna földhöz a játékot meg a gépet is, mert azt nem tudom elviselni.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz SECTORnooB #58401 üzenetére
Nálam nem, amikor asrock alaplapom volt akkor throttlingolt rendesen a proci, most minden tökéletes. Egyszerűen a GTAV Amd cpu + Amd vga együtt a városban vezetve malmoznak valamiért. Nem csak nálam, sokan számolnak be erről.Mondom, Witcher 3, végig max VGA kihasználtság.
[ Szerkesztve ]
-
hátha olyan stabil mint a magyar forint, akkor nincs több kérdésem bíró úr
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Whysperer
addikt
igen,de akitől eredt ez a téma kiinduálas Ő egy -ASUS M5A97 PRO + fx 8350-nel rendelkezik. nem hinném ,hogy az alaplap baj lenne,ha rendesen van beállítva
-
Whysperer
addikt
válasz SECTORnooB #58363 üzenetére
Inkább spóroljon és adja el a fx 6100-t meg a mostani lapot mikor lesz plusz pénze a táppal együtt.. aztán amikor hozzá tudja tenni vegyen.. egy rendes configot mellé.
4 alaplap közül a GIGA xa990-ud3 vagy az ASUS-t + fx8320/fx6300 (pénztárca függvényében)
vagy sima lap + i5 2440
vagy OC alap + i5 KÉn ezt a 3-t ajánlanám..Egy rendes tápot.. most nem vennék rögtön egy símát
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz SECTORnooB #58361 üzenetére
Nem is olyan hangvételő volt amit írtam Én csak megjegeyztem ,hogy most nem költenék a helyében ,ha elég neki amire használja. csak erre írtam..
-
Whysperer
addikt
válasz SECTORnooB #58356 üzenetére
Én meg erre azt mondom,hogyha most a fx6100-al meg a 290-nel elfut minden amivel játszik várja meg a Directx12-t..... Ezt most a legkomolyabban mondom és nem viccből... már E3-n fele játék directx12-vel jön és mindjárt itt lesz. ott majd elvállik ,hogy 6 core VS 8 core ellát-e addig.
-
Habugi
addikt
válasz SECTORnooB #58324 üzenetére
Majd ha a kezed ügyébe kerül egy 280X mint ahogy nekem volt a kezemben 960/970 december-február között és kipróbálod akkor fogod érteni. GTA V útvonalon magad is végigmehetsz (neked úgyis van shadowplayed, kihagytad a felsorolásból.. ), bármilyen egyéb tesztet is szívesen fogadok tőled a megfelelő topicban/priviben.
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz SECTORnooB #58321 üzenetére
Erre is megvan a megfelelő topic!
Az a 10% van 20-30is, a TDP +50-60W, driverproblémám utoljára 2012ben volt, míg az utolsó két NV driver tudtommal kuka. Így alsóhangon most hirtelen ennyi..
Ha gondolod priviben vagy itt [link], [link] bővebben.
(#58322) Peti198506:
Vishera + 280X, GTA V: [link]
Hagyd a VGA-d, procit cserélj alatta!
-
Winchester95
őstag
válasz SECTORnooB #58321 üzenetére
960 4gb 50K ért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Exkluzív órák
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sorozatok
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest