- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Tomko78 #53487 üzenetére
Ha az FX8xxx-al próbálkozék be mit csinálna az alaplap? Vissza venné a CPU órajelét? Kevés ez a lap nagyon hozzá? PS2/PS3 emu ugyan úgy kezeli a CPU-t mint a többi játék? Néztem teszteket játékok alatt szinte ugyan annyi FPS-t produkál, de tömörítéseknél a 8 mag ugye meglátszik. EMU-nál is ez lehet a helyzet?
-
arnoldito
senior tag
válasz
Tomko78 #53163 üzenetére
Igen ahogy azt átállítom és úgy ahogy mondjuk amit kiír akkor szintén kurzor villogás, ha pedig úgy csinálom ahogy ViZion mondta, leveszem a feszt 1.4375-re vagy 1.45V-ra akkor elindul a windows viszont netezés alatt ki is fagy. Holnap hoznak próbára egy 8350-n azzal ki lesz próbálva mit csinál a lap.
-
arnoldito
senior tag
válasz
Tomko78 #53146 üzenetére
Nem én löttem be, ez az, hogy össze vissza ugrál a szorzó meg az Fsb, én hiába is fixálom le, akkor még a Win8.1 betöltésénél megáll az egész technika. Csak úgy hajlandó működni, ha nem piszkálom a szorzót meg az Fsb-t és a feszt. Volt olyan, hogy kíváncsiságból vissza vettem 4000Mhz-re a feszt auto-n hagytam és a Cpu-z 1.58-1,6V írkált
Ki is fagyott ahogy neki ugrottam a primenek, próbáltam még értelmes értékeket belőni, de azokkal el se indul, csak biosig jutok el és csak a kikapcsolás után tudok újra belépni, resetet hiába nyomok.
-
Kutya_7
tag
válasz
Tomko78 #52816 üzenetére
Csak itt ment a rizsa, hogy 12+2, meg seggszikla...
A 2011-v3-as széria még eléggé kiforratlan sztem, tehát még lesznek fura dolgok vele... De Fatal1ty nem az am3+ elején jött ki sztem, de nem is érdekelNekem is volt seggszikla lapom, gagyibájt is...
A gagyibájt elfüstölt az 1055T-m alatt(Tette azt mindössze 3,4Ghz-en
), a seggszikla meg gyári hibás volt
, azóta van a Saber ami már több mint 3 éve hibamentes és kapja rendesen az ívet elhiheted
, ennyi
-
Habugi
addikt
válasz
Tomko78 #52772 üzenetére
Amikor bentvannak a RAM-ok, vehetnél rájuk valami heatsinket ezzel a piros-fekete összeállítással, amibe bele van gravírozva, hogy Brutality!
Akkor már lenne Fatality, Brutality igazi Mortal Kombat lenne az OC.Szerezni valahonnan egy FX-4300ast, betenni és lesz Babalityd is..
Viccet félretéve, mint egyetlen 12+2as lap, szívesen elmókolnék vele a 8320asommal..
-
válasz
Tomko78 #52348 üzenetére
En is hajtok egy 8250-ot 890GX-ben. Csak amikor en beszereztem a lapot meg nem volt mas AM3+ lap a piacon. De plusz hutes es szellos haz kell hoza, hogy ne trottlingoljon. Vasarlasnal erdemesebb befektetni 1-2 ezrest es nem kesobb mokolni. Fokent, mert a plusz venti, huto is penzbe kerul.
ll-kobe: nincs vele tapasztalatom, de tuning nelkul eleg lehet, ha kap valami huzatot a sok FET. Lehet ra hutot rakni, ha be mered vallani egy szellos hazban maximum raksz ra egy FET hutot tuninghoz. Milyen hutot akarsz ra venni? Eny igy hajtottam meg egy 8350-et, de plus ventivel hutottem a FET-ket: [link]
-
sYs
tag
válasz
Tomko78 #40593 üzenetére
Aida mutatja a magokat meg a "CPU"-t is. Amig Core Temp csak a magokat. Ami egyebkent max 46 fok mindkét programban. Engem az AIDA-ban levo "CPU" temp izgat leginkabb, azt irjak a legtobb helyen hogy az a realisabb ertek. Mondjuk ez nekem meg mindig egy kaosz hogy ezek a homersekletek, hol es hogyan vannak merve.
-
Wikoo
aktív tag
válasz
Tomko78 #39888 üzenetére
Gigabyte GA-990XA-UD3 rev 3.0 egy kicsit csenevész vrm bordába ezekhez képest.
(#39892) kaszas19
Először ezt próbálom, ha nem akkor vmi 1höcsöves csodát beszerzek, akkor tuti betonstabil lessz.(#39893) X Factor
Odafigyelek h elindítottam e, és nem fojton dobálja hanem 20p alat kb 1x félsecig. Azt is csak prime alatt. Linxbe pl nem. -
kenny596
tag
válasz
Tomko78 #38418 üzenetére
Szerintem sincs értelme ln amikor 2400 on járattam csak jobban melegedett a proci 3-4 fokkal mivel a vezérlő itt a procikban van ha nem tévedek, játékokban meg nem hozott semmi pluszt nekem meg csak arra kell főleg a gép ezért alapon maradt alulfeszelve readásúl úgy tudom a fogyasztás is kevesebb lesz picit kisebb NB fesz mellett.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Tomko78 #35490 üzenetére
Épp ezaz !
Am az FX-em megerőltetés nélkül kihajtja a GTX770-OC -m pl. (de ezt már említettem...)
Nem értem ezt az FX-t akaró emberek sírását, azt mégse kell nekik.... pff.
Korábban énis i7 -et használtam és nem bántam meg (komoly) FX-re váltást !Benchmark és mindennapi használat közt hatalmas a különbség...!
(gondolom ittlévők közt senki se tesztprogikra veszi a gépet..)L
-
lee56
őstag
válasz
Tomko78 #35287 üzenetére
Már bocs, de honnan tudod hogy neki mi éri meg? Nem mindenki szánja minden pénzét a gép fejlesztésére. Alapból a jó ár/teljesítményű modellek az ajánlottak, meg ha szól hogy neki mi az ami kéne, aztán azt hogy tudja kigazdálkodni azt majd eldönti. Ha a saber nagyobb potenciális tuningja, meg a plusz garanciája és featurei, megéri neki a +20k-t egy 970eshez képest, akkor meg vegye azt nyugodtan, nincs gond ezzel sem. Csak a drágább modelleknek úgy kb 30e felett már nem igazán jó az előbb említett mutatója. De tudom nehéz ezt elfogadni, ha egy olyan lap van a birtokunkban, ugye.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Tomko78 #35285 üzenetére
Így van. De egy átlag tuninghoz amit ő is szeretne, minek a sabertooth? Ha azt mondta volna, hogy neki 5ghz kell 24/7-re mert csak, akkor nem is kérdés mit ajánlok. De félgázon hajtani vele egy procit fölösleges.Arra bőven elég a 970 chipset is egy normális vrm configgal.Nem igazán van sebességbeli különbség a 970 és a 990 chipset között. És mivel a vrm is ua mindkét evo-n (970 és 990 evo) ezért ajánlottam a kicsit.
-
lee56
őstag
válasz
Tomko78 #35279 üzenetére
Pedig nem nagy rejtély, az enyémhez képest pl. amit linkeltem közel 10K-val olcsóbb, és annyival nem roszabb, sőt, még újabb is, ha akkor lett volna ilyen amikor vásároltam anno, biztosan ezt veszem.
Amúgymeg nem tudom mit értesz kínlódás alatt, egy általam is látott FX-6300 970-es (asus evo r2) lapban is simán megy 4.5GHz-en 1.3V-on, és sokaknak nem is kéne több..
Annyi a dolog titka hogy nem hulladék, occsó kínai 970-es lapokat kell venni, hanem azt az egy-két jobbfajtát amit páran ajánlgatunk, azokkal nincs gond.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
gyuszaa
őstag
válasz
Tomko78 #35047 üzenetére
Félreértés ne essék, én leírtam már a véleményemet.
"Intel oldalról biztos nem adnám egy használt sandy i5 alá, amd oldalról megy egy fx 6300, és ha választani kéne nem vennék 2 magos i3-at manapság."
A 6300 megállja a helyét manapság átlag felhasználtra is, ár/teljesítmény arányban kedvező, és még szorzózármentes is. Előtte is 4300-al vettem pariba relatív teljesítmény alapján.
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Tomko78 #34620 üzenetére
Tök mindegy nem? Neki nem jön be a win8, én is csak muszájból tettem fel.Aztán eltakarítva a nyomorult csempéit, varázsoltam startmenüt, meg widgeteket neki. 2 előnyét látom eddig, a gép idle 20W-al kevesebbet fogyaszt, meg jobban ment a bf4 béta alatta. Talán picit pörgősebb, gyorsabban reagál, mint a 7. Kb ennyi. Elmegy. Kurva csempe... csúnyát csinálnék az illetővel, aki kitalálta asztali gépre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest