-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Omli85
őstag
válasz
arnoldito #63174 üzenetére
Nem egy mai darab az a blokk találtam róla tesztet: [link]
Egy Core2Duo-t OC esetén 57 fok környékén tartott Ha jól látom te egy FX-9370 a maga alap 220W-s fogyasztásával már szerintem sok neki ezért nem bír vele. Célszerű lenne beruháznod egy újabb blokkra és esetleg akkor már átállni 13/10 vagy 16/10-es csövezésre is.
(#63191) Out : APM-et OC esetén kikapcsoljuk különben sok értelme nincs az OC-nek mivel TDP limit miatt bekorlátozza a a CPU-t.
Ezért is nem megy megy feljebb a hőmérséklet ha be van kapcsolva.
Kérdés, hogy emelkedik tovább a hőmérséklet vagy 60 fokig felugrik és annak környékén beáll?
Amennyiben 60 fok környékén megáll akkor nincs nagy para elbír vele a hűtő, persze kérdés mennyit gyilkolod a rendszert ilyen terhelésen ? Ha sokat akkor lehet célszerűbb lecserélni a hűtőt valami combosabb darabra. -
-
lovas001
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
arnoldito #53417 üzenetére
Kellene egy külső eszköz, ami szenzorral mér. Pl. ami házakban szokott lenni, vagy hasonló mint az említettt CM Musketeer, és megnézni az említett Hwinfo-s szenzor, és a gépbe épített szenzor hőfokait, hogy vajon mennyire azonosak.
Más, megvan a következő antituning 8320. Havernál, 4,2GHz-nál megáll az élet, hiába állít neki haver LLC-t, feszt.. Semmi, 1,46V-n sem tölt be a win..
A lap egy 990FXA-UD3 rev. 1.1.
-
rambustibi
őstag
válasz
arnoldito #53156 üzenetére
Kevés neki a cooler, nagyobb kell, kevés neki az 1db 12cm!!!
Nálam még nem ment 56C°-nál feljebb 100%-os üzem alatt sem (renderelés) úgy, hogy silent módban van a ventik beállítása (2db 14cm). És ráadásul ez kompakt víz, ami az egyedi vizes rendszer tulajok szemében "játékvíz". Biztosan..
Így néz ki: -
ViZion
félisten
válasz
arnoldito #53132 üzenetére
"Fx 9370 procim és egyáltalán nem lehet tuningolni" váááá! Értékes darab, ilyen FX a világon még egy NINCS!
Megmondom a megfejtést: lefelé kell feszelni a biosban! Tehát a beállításokat elvégzed, pl. az Asusos beállítás szerint, CPU fesznél offset - és 0,1 V-t vegyél lefelé. Ezeknek a default olyan 1,54 V körül van, enyém is fagyott, mert felfelé akartam pöccinteni, rutinosan az FX 6300-am beállításaival toltam neki... Előjelet megfordítva má' jött a bódottság...
A hőfok kamu, sztem 80 felett valahol lekapcsol.
Másik, h ha nem viszed le 1,5 V alá a feszt, akkor ennyi radi kevés lesz, push-pullban is. -
Balathruin
veterán
válasz
arnoldito #53140 üzenetére
Melegednek a radik rendesen?
Tomko78: Ha jó a lap ha nem, hiba volt megvenni. Eredeti Seggszikla minőség az egész...
#53143: Nekem a legutolsó Seggsziklán totál dilis volt a hőmérő több hónapon keresztül végül nem mért semmit. Majd aztán gondolt egyet és megint működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest